muzika b. balakauskienes, zodziai s.poskaus, gal kuri zinot ja?
Mergaites reikia Jusu pagalbos, as ieskau vienos daineles zodziu, zinau tik viena eilute - mes linksmuoliai vabaliukai vabalai.
muzika b. balakauskienes, zodziai s.poskaus, gal kuri zinot ja? QUOTE(Karolilna @ 2010 10 20, 18:05) Mergaites reikia Jusu pagalbos, as ieskau vienos daineles zodziu, zinau tik viena eilute - mes linksmuoliai vabaliukai vabalai. muzika b. balakauskienes, zodziai s.poskaus, gal kuri zinot ja? Galbūt šita dainelė: Mes linksmuoliai vabaliukai vabalai Pasivaikščioti išėjom tabalai. (2k.) Vabalai didžiausi eina pamažu O mažiausias šaukia koja vienas du. (2k.) Saulė šviečia, pienės žydi viens du trys Kas linksmam būry žygiuoja nepaslys. (2k.) Čia yra ši dainelė: http://www.youtube.com/watch?v=DrMeGkqUZJE
Ivairiausiu tautu lopsiniu paklausykit, tiesiog su dukrom sedejom ir klausem
QUOTE(smele @ 2010 10 21, 12:12) Galbūt šita dainelė: Mes linksmuoliai vabaliukai vabalai Pasivaikščioti išėjom tabalai. (2k.) Vabalai didžiausi eina pamažu O mažiausias šaukia koja vienas du. (2k.) Saulė šviečia, pienės žydi viens du trys Kas linksmam būry žygiuoja nepaslys. (2k.) Čia yra ši dainelė: http://www.youtube.com/watch?v=DrMeGkqUZJE sita
Mergaites dar reikia Jusu pagalbos
Sveikos mamytes. gal galetumrte kokiu nuorodeliu imest, su dainelemis, kad galima butu lainuoti ir rankytem ar kojitem ka nors daryt?
Čia ne dainelės, bet puikūs pratimai pirštukams lavinti:
My Webpage
o gal kas turite irūnos dainą paukščiai?
QUOTE(spygly1 @ 2010 11 04, 19:43) Irūnai tolokai iki tokių dainų, čia Kosto Smorigino http://www.gugalyrics.com/KOSTAS-SMORIGINA...-LYRICS/242492/ QUOTE(Dorofėja @ 2010 11 05, 11:02) Irūnai tolokai iki tokių dainų, čia Kosto Smorigino http://www.gugalyrics.com/KOSTAS-SMORIGINA...-LYRICS/242492/ bet ji ją juk atlieka per serialą drąsos kaina
Sveikutes, ieskau eilerastuku , daineliu ir viso kito, kas susije su visciukais, vistomis ar gaidziais.
Pasipūtėlis gaidys
Jau pavasaris ankstyvas Kieme kruta, kas tik gyvas. Žvirbliai čirškauja pakrūmėj, Katinas tvorom nudūmė, O už tvarto ant skiedryno Gaidys vištas suvadino. Kokoko, kakariekū, Tuoj prikasiu jums sliekų! Kapsto kojomis skiedras, Gal iš tikro ką nors ras? Ir atrado vieną slieką. Ne, neduosiu aš jo niekam. Oi tai vija, pinavija, Užsimerkė ir prarijo. Tu gaideli, karkarkar, Mums sliekų ieškok dabar. Kokoko? Ieškokit pačios. Turit man sakyti ačiū, Gerą pamoką daviau. Ir atstokit pagaliau! Vištos galvas panarino, Nieko nėr ant to skiedryno, O išpaikėlis gaidys Šaukia, kad jis karžygys.
Pasipūtėliai
Pasipūtę išdidžiai Vaikštinėjo du gaidžiai. Dėl šiukšlyno Pyko, Barės. Dėl šiukšlyno Kilo Karas. Vienas liko be pentinų. Antro - skiauterė sutino. Baigės karas. Išdidžiai Ėmė taikytis Gaidžiai: Savo plunksnų prisipešę, Plunksnom taiką pasirašė. (J. Nekrošius)
Sveikos mamytes,
Gal kas galite parasyti eilerastuku susijusiu su kaledom, bet tokiu nesunkiu. Buciau labai dekinga QUOTE(smele @ 2010 11 11, 14:24) Pasipūtėlis gaidys Jau pavasaris ankstyvas Kieme kruta, kas tik gyvas. Žvirbliai čirškauja pakrūmėj, Katinas tvorom nudūmė, O QUOTE(smele @ 2010 11 11, 16:09) Aciu, aciu, labai grazus eilerastukai, laai tinka mano temutei.
GAIDŽIO BARAVYKAI
Užsimanė Eit gaidelis Į pasaulį platų. Greit užšoko Ant vartelių Ir giružę mato. - Dar kaip gyvas Neregėjau Šitokių dalykų! Eisiu eisiu Į giružė Rinkti baravykų. Čirškė žvirblis Čyrūnėlis: - Neišeik, gaideli! Tu prapulsi Toj giružėj, Sutiksi žvėrelį... Ims žvėrelis Tau, gaideli, Plunksneles pešioti, Kliūsi lapei Į pilvelį, Bus gana giedoti... Bet gaidelis Laikės savo: - Eisiu aš grybauti! - Ir išėjo iškeliavo Baravykų rauti. Ir priėjo Žalią girią, Linksmas užgiedojo. Ūžė eglės Ir berželiai, Voverės bėgiojo. O kiškeliai Čia išdykę, Niekur nėr mielesnių. - Kur man rasti Baravyką Už save didesnį? Ir atsakė Jam kiškelis Rimtas ir supykęs: - Kas girdėjo, Kad gaidelis Rinktų baravykus. Susitiko Lapę svočią - Taip gaideliui vyko: - Kaip surasčiau, Sužinočiau, Kur čia baravykai? Lapei akys Sužaibavo Ir širdelė plakė. Kraipė uodegą Ji savo Ir linksmai atsakė: - Štai ten riogso Urvas senas, Jau regėt iš tolo: Baravykas Ten gyvena - Grybų generolas. Ir privijusi Gaidelį Griebė tuoj už sprando Ir įtraukė Į urvelį, Galvą ten nukando. Kemša lapė Sau pilvelį, Puikiai jai pavyko. Ot tai buvo Tau, gaideli, Rinkti baravykus! /Kazys Jakubėnas/
DVI VIŠTYTĖS BALTOS
Dvi vištytės baltos Eina miltų malti. Ožkelė keršoji Miltelius sijoja. Gaidys pučia dūdelę, Višta muša būgnelį, Pakreipus galvelę, Pamerkus akelę. Lietuvių liaudies daina
GAIDYS ŽADINA
Ka ka rie kū! Ka ka rie kū! Kodėl nesikeliat laiku? O jeigu keliatės - puiku! Ka ka rie kū! Ka ka rie kū! Į šalį - antklodes pūkų! Nemėgstu aš draugų paikų. Nemėgstu aš draugų paikų - Darban! Darban! Ka ka rie kū! Kitus man žadint nesunku - Aš pirmas aušrą sutinku. Todėl sakau jums be juokų: Pakaks miegų - Ka ka rie kū! /Violeta Palčinskaitė/
PLUNKSNA IR PIEŠTUKAS
Rašo plunksna ir pieštukas, Vienas žodis, kitas du. O aš, vyras nedidukas, Paskaitau juos be klaidų. Plunksna rašo: - Kelkis rytą, O pieštukas: - Netingėk. Uždainavęs ramta drita Mokyklėlėn greitai bėk. Plunksna rašo: - Neškis plunksną, O pieštukas: - Ir mane. Ir rašyk smagus ir linksmas, Nesėdėk kaip kamine. Rašo plunksna ir pieštukas, O su jais ir aš rašau Va, jau pirmas puslapiukas, Paskaityt visus prašau. Skaito mokytojas mūsų, Skaito tėtis ir mamytė, Katinėlis kraipo ūsą Jis nemoka dar skaityti. * * * MAMYTĖ Kas paleido kaip margą drugelį Mane žemės žieduos paskraidyti, Kas pasaulin nežinomą kelią Man parodė? Mamytė, mamytė! Kas perdien su manim nepailsus Bėgo bėgo kaip laimės saulytė Per svajonių ir pasakų tiltus Auksinius? Ji mamytė, mamytė! Kas šiltais patalėliais paklojo Man sapnų tų gražiųjų lovytę, Kas kaip angelas sargas rymojo Per naktis prie manęs? Ji mamytė! * * * MARGUČIAI Kaip margutis rieda saulė Per nušvitusį pasaulį. Kaip margutis mėnuo rieda, O žibutė skleidžia žiedą. Kaip margutis rieda žemė, Kaip margučiai mes visi - Su kepurėm, be kepurių, Apsiavę ir basi. Rid rid rid margi margučiai, O čia čia maži vaikučiai - Jei margučiai neriedės, Ir vaikučiai nedidės! * * * Į MOKYKLĄ Dzin dzin dzin skambutis Į mokyklą šaukia, Vieškeliais keleliais Jon vaikučiai plaukia. Smagūs ir linksmučiai Su krepšeliais žengia, Tartum baltos žąsys Skrenda per padangę. Rytmečio saulytė Šypsosi ir šviečia, O mokyklos durys ,,Prašom klasėn kviečia. Prašom čia rašysim, Prašom čia skaičiuosim, Pertraukos sulaukę, Žaisim ir dainuosim. Čia mes su Kolumbu Per marias keliausim, Afrikoj matysim, Kaip gyvena strausai. Čia tėvynės savo Praeitį regėsim. Su krivių krivaičiais Čia pasikalbėsim... Dzin dzin dzin skambutis Į mokyklą šaukia, Vieškeliais keleliais Jon vaikučiai plaukia. /Vytė Nemunėlis/ http://ltvirtove.lt/eilerasciai.php
Labai aciu uz eilerasukus, jau uztenka!!! Ot smagu bus vaikuciams
Sveikos mamytės, gal kas žinote kokių eilėraštukų apie duoną nieko negaliu rasti.
QUOTE(IADITA @ 2010 11 13, 10:25) Į KELIONĘ - Oi mane kamavo, minkė Mašina - ta užauninkė! Aš dabar ne baltas pūkas, O duonutės kepaliukas! - Kepaliukas Šmukšt į krosnį: - Ata ta! - Linksmai supokši: - Kaitink, krosnie, man pašonę! Kuo greičiau leisk į kelionę - Risiuos per miestus miglotus, Kad vaikučiai būtų sotūs! BUS DUONOS Traktoristas Vairą ima: - Traktorėli, Į arimą! Guls vagelė Po vagos Be pradžios, Be pabaigos... O artojas Nerimauja, Grumstą paima Į saują, Jį paglosto Ir pasako: - Vėl bus duonos Ir pyrago! /Anzelmas Matutis/ Papildyta: DUONUTĘ KEPA Sienos geria šiltą kvapą, Čia naktim duonutę kepa. Vikriai sukasi kepėjai... Tu, duonele, atskubėjai Vos praaušus - per gatves Į erdvias parduotuves, O iš ten - pas mus, pas mus, - Pusrytėliams Į namus /Violeta Palčinskaitė/ DUONUTĖ ŽYDI Šypsosi tėvas džiugiai, Pabudęs rytą. Plaukia palaukėj rugiai - Duonutė žydi. Mirga marguoja margai Žiedai dažyti. Plaukia palaukėj rugiai - Duonutė žydi. Groja smuikeliais žiogai Ir dūzgia bitės. Plaukia palaukėj rugiai - Duonutė žydi. Virpa ir žvilga drugiai Žieduos šį rytą. Plaukia palaukėj rugiai - Duonutė žydi. /Jonas Lapašinskas/ JUOKIAS DUONELĖ Ant mano delno guli duonelė, Ant mano delno juoda riekelė. Tai verks duonelė, jei aš tingėsiu, Jei aš tingėsiu - jos nemylėsiu. Tinginio valgoma, verkia duonelė. Ant mano delno ji verkt negali. Aš viską dirbsiu, ką tik mokėsiu, Per visą savo dienelę šviesią. Tegul tik juokias mano duonelė, Tegul tik juokias juoda riekelė. /Janina Degutytė/
KVEPIA DUONA
Ūkauja laukuos ražienos. Ūkanoj paskendo dienos. Šalnos nurėškė aguoną... Miestuos, kaimuos kvepia duona! Duona, grumsto išauginta, Kvepia namas, stalas, spinta... Kvepia ir rankutės vaiko: Šviežią duoną tėtis raiko! /Anzelmas Matutis/
Ar niekas nezino eilerastuku apie ziema?
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 11 13, 13:48) KVEPIA DUONA Ūkauja laukuos ražienos. Ūkanoj paskendo dienos. Šalnos nurėškė aguoną... Miestuos, kaimuos kvepia duona! Duona, grumsto išauginta, Kvepia namas, stalas, spinta... Kvepia ir rankutės vaiko: Šviežią duoną tėtis raiko! /Anzelmas Matutis/ Ačiū mamytės už eilaraštukus, sūnus siunčia šypsenėles
Labas, mamytes
QUOTE(zivilea @ 2010 11 13, 16:10) QUOTE(Pingvinukas @ 2009 03 06, 19:05) is cia nieko netiko QUOTE(mandra_m @ 2010 11 13, 20:17) Labas, mamytes Čia Esu įkėlusi knygelę su natom ir žodžiais QUOTE(mandra_m @ 2010 11 13, 19:17) Labas, mamytes Liaudies d.vaikams- Dainuoj zuikis, dainuoj lapė. J.Čiurlionytė. Liaudiškos dainos vaikams. J.Gaižasukas. Metai Kalėdų žvaigždelė. giesmės vaikams vaikystė ir daina visai mažiems vaikams QUOTE(*Nerutė * @ 2010 11 14, 09:42) QUOTE(kipse @ 2010 11 14, 12:58) Liaudies d.vaikams- Dainuoj zuikis, dainuoj lapė. J.Čiurlionytė. Liaudiškos dainos vaikams. J.Gaižasukas. Metai Kalėdų žvaigždelė. giesmės vaikams vaikystė ir daina visai mažiems vaikams ACIŪ LABAI!!!!! Papildyta: QUOTE(*Nerutė * @ 2010 11 14, 09:42) nuoroda nebeveikia... reikia naujos
KAS DUODA DUONĄ
Sako man senelė: Duoną... Mums juoda žemelė Duoda: Žmonės sėja Rugį, kvietį, Linksta varpos Jų geltonos... Sušukau: Man pardavėja Davė kepaliuką Duonos! Ai! - Senelė trepinėja: O kur gavo Pardavėja? Ėmė iš mašinos Duoną! Mašina mums duoną Duoda! Argi tau, bambliuk, Suprasti... Teks, matau, Į kaimą vežti... Ei, į kaimą! Ten teta! Ir... duonutė Jos kepta! /Anzelmas Matutis/
DUONYTĖ
Duonytė Iš rankų pabėgo Į purų Ir šaltą sniegą. Aš duonos riekutę Pakėliau, Nors sniegas delnuką Sugėlė. - Negalima Mėtyt duonytės, - Sako Mano mamytė. PIRŠTINAITĖS Vai, berniukai, Vai, mergaitės - Gražios mano pirštinaitės - Man jas numezgė teta. Nebaisi žiema šalta. Nuo kalniuko čiūžinėsiu, Gražų raštą žiūrinėsiu. Aš suspausiu kumštukus Ir prajuokinsiu vaikus. /Vilija Šulcaitė/
KŪČIŲ VAKARAS
Pilna piesta aguonų pieno. O valgių valgių - Dievo duota... Atnešk, seneli, kuokštą šieno, Užtiesim staltiese raštuota. Kisielius išvirė - atšalo. O rėtis kupina prėskučių. Visi šį vakarą prie stalo Susėsim ramūs švęsti Kūčių. Pažvelgs iš balto paplotėlio Dievulis geras, kūtėj gimęs, Prie jo - nekalto mažutėlio - Šypsosis angelas parimęs. Ir užvaldys kiekvieno sielą Kilni tikėjimo palaima. Šventa naktis tą jausmą mielą Nešios po visą mūsų kaimą. KALĖDŲ SENELIS Balta lygumėlė. Kalnelis. Pusnynais iš slėnių anų Ateina Kalėdų Senelis Su pilnu maišu dovanų. Žiūrėk, jau Senelis pasuko Pro tuopą ir mūsų kieman. Atneš tau iš guolio barsuko Spalvotą ragaišį. O man?.. O man ką?.. Mašiną ar dūdą?.. Ir vieną, ir kitą turiu. Atneški, Seneli, man rudą Šuniuką - vadinsiu Gauriu. O jeigu rudų nebeliko, Atneški man juodą. O gal - Geltoną ar baltą kaip Miko... Ne ne, negrąžinsiu atgal. Ne ne, neištremsiu į girią, Kaip ištrėmė Sargį teta, Kur niūkso eglynai pastirę Ir virkauja vėjo tūta. Globosiu šuniuką - teauga, Teamsi žvalus prie būdos. Turėsiu, Seneli, aš draugą, Kuris neišduos niekados. Bėgiosime, žaisim skiniuką, Miškely grybausim abu... Atnešk man, Seneli, šuniuką! Koks plaukas - visai nesvarbu. BALTAS VAKARAS Jau vakaras. Atėjęs Dienelę užgesino. Palinko baltas vėjas Prie balto klavesino. Nubėgo baltos gaidos Per baltą baltą sniegą. Ir, saulei nusileidus, Baltam pusnyne miega. Balti sapnai sušlamo, Išgirdę baltą tylą. Jau vakaras. Virš namo Mėnulis baltas kyla. SNAIGIŲ BALETAS Šąla šalvena, Snaigės plevena. Šalti, sveteli, ar tu čia?.. Ne, tai Šaltukas - Baltas nykštukas Ledo ragelį pučia. Aidi skardena Ledo ragelis, Groja suktinį lėtą. Šoka snieguolės - Sniego mergelės Baltą žiemos baletą. NAUJIEJI METAI Atjos ant vilko raišo Skambėdama delčia, Pabers iš balto maišo Sidabrą ten ir čia. Suvels šiaurys pusnelę. Sublykčios Venera. Papuošim eglę žalią Vaivorykščių skara. Raudono stiklo batai Snieguty sugirgždės, - Ateis Naujieji metai Iš mėlynos žvaigždės. Geru žodžiu savaime Paguos tave - nurimk. Atneš tau žydrą laimę. Žalios norėsi - imk! /Martynas Vainilaitis/
ZYLUTĖ
Tai sniego pripustė. Tai prievrtė kalnus. Atskrido zylutė Man tiesiai į delnus. Daugiau negaliu jau Nei skristi, nei kilti... Apsaugok nuo vėjo Ir leiski sušilti. /Zita Gaižauskaitė/ ŠALTUTIS Greičiau, Greičiau į klubą! Pakvieskit ir kitus! Net laikrodis ten skuba Sutikt Naujus metus. Eglelė Kaip mergelė, - Puošni vaikų būry. Dainuoti tik negali Ir šokti vidury. Žaliais piršteliais laiko Sidabro žibučius, Kiekvieną mažą vaiką Vilioja į svečius. Per minkštą sniego vatą Šaltutis atsibels, Įžengs ir Barzdą krato... Kaip žiedlapiai obels Pabirs margai sniegulės Ir kibirkštim Išblės. Skanėstų jis pasiūlys Iš krepšio ir sterblės. Ir senį besmegenį Čia su mažais Pažais, Ir dovanos po genį, Išmargintą dažais. Išeis ir dings jis pūgoj Atodūsiu giliu. Nors šaltas vėjas stūgaus, Jis eis šimtais kelių. /Paulius Širvys/ SAUSIS Raudonskruostis senis sausis, Pasipūtęs, pasišiaušęs, Iš rankovių krato sniegą - Žemė, upės teužmiega. Piktas senis, senis sausis, Kviečia speigus pasiučiausius... Viską spaudžia speigo rankos, Tvoros šaudo kaip patrankos! /Bronė Buivydaitė/ ŽIEMA Balti pūkai be vėjo Erdvėje laksto, supas: Šaltukas smailiadantis Kanda nosytę, lūpas. - Mamyt, iš kur tiek musių Baltasparnių pasikėlė? - Vaikuti, mus aplankė Žiemaitės pasakėlė /Salomėje Nėris/ IR KAS PER NAKTIS Ir kas per naktis! Dega žvaigždės aukštai, Bemirkčioja tartum akutės; Iš užgirio pilnas mėnulis antai Įspindo į langą gryčiutės. Šarmotas rytas nebeblaško sniegų, Tik kvapą užimdamas spaudžia Ar pirštais gudriais ant gryčiutės langų Žvaigždelėmis verpalą audžia. /Maironis/
PUSNYNŲ PASAKA
Po sniegu jauku ir šilta. Pūgos kloja baltą šilką. Po sniegu, po sniegu Miega pasaka vaikų. Bet Kalėdų tylią naktį Pasaką reikės pasekti, Eglutes reikės uždėgti Tą Kalėdų tylią naktį. Iš pūgų, Speigų, Speigų - Kelkis, pasaka vaikų! * Iškalbingas, Greito būdo - Pirmas Laikrodis pabudo Ir sušuko - Nu, nu, nu! Jūs - kaip norit, Aš - einu. Ti-ku ta-ku, Ti-ku ta-ku, Man sena Rodyklė sako, Kad negalima vėluoti Net kada keliai šarmoti. Ti-ku ta-ku, Ti-ku ta-ku, Ei - Apšvieskit sniego taką! * Ir netrukus patyliukais Vikrūs sniego žmogeliukai Tempė šalčio išdabintą Ledo mėlyną žibintą. Kiaurą naktį Kiaurą naktį Tas žibintas Turi degti. Ir tokia šviesa pasklido Per pusnynų kelią slidų! Visas šimtas paslapčių - Snaigių - žėrinčių žvaigždžių. Jeigu tenka jums matyti, Kaip nakty pusnynai švyti, Tai žinokit: Patyliukais Vikrūs sniego žmogeliukai Uždegė tą išdabintą Ledo mėlyną žibintą. O jei tenka jums matyti, Kaip aušroj pusnynai spindi, - Tai žinokit: Žmogeliukai Jį pamiršo užgesinti. * O tuo tarpu nedidukas Greitakojis laikrodukas Ėjo ėjo, Ėjo ėjo, Baltą meškį pastebėjo. Ti-ku ta-ku, Aš skubu. Meški, - Eikime abu! Meškis raivos - Ko tu nori? Gal turi medučio korį? O jei ne, O jei ne, Tai verčiau palik mane. Kam dar klausti, Kam dar klausti, Meškiai žiemą mėgsta snausti. Tyliai tyliai miškas gaudžia. Tinginėliai meškiai snaudžia. Laikrodukas ėjo ėjo, Pas eglaitę atskubėjo. Ti-ku ta-ku, Ti-ku ta-ku, Tyliai šviečia Sniego takas... Bet Kalėdų tylią naktį Reikia pasaką pasekti, Eglutes vaikams uždegti Tą Kalėdų tylią naktį... Tiek vaikučių, tiek vaikučių Laukia žėrinčių eglučių! Oi eglute, Oi mieloji, Paskubėkime - Vėluojam! Ir padavus ranką žalią, Eglė leidosi į kelią. * Gyvu sidabru nušviestas, Mėnesienoj skendi miestas. O gatve - negali būti! Veda laikrodis eglutę! Tyliai tyliai jiedu ėjo, Niekas jų nepastebėjo. Na, nebent gudrus kepėjas, Tas, iš pasakų atėjęs. Tas, kuris po ledo tiltu Iš pūgos baltučių miltų Tarsi mėnesio ragus Kepė miestui pyragus. Žvaigždės tuoj atmerks akis. Ša!.. Jos niekam nesakys... Nuo sakų, sniegų ir vėjo - Visas kambarys kvepėjo. O ant eglės tiek meduolių, Tiek saldainių ir karolių, Sviedinukų ir lėlių, Ir stiklinių obuolių. O palietęs žalią šaką, Laikrodukas eglei šneka - Ti-ku ta-ku, Ti-ku ta-ku, Man sena Rodyklė sako, Kad visai nepavėluota Į gražiausią metų puotą. Po sniegu, Po sniegu, Bunda pasaka vaikų! LEDO VITRINA Šaltis kiemsargis jau trina Ledo pasakos vitriną. Spindinčiu sniegu nušluosto Mėnesio cukrinį skruostą. Žiūri jis, kaip sniego rožės Iškilminai puotai ruošias. Net stikliniai manekenai Šokti mokosi tai dienai. Šaltis kiemsargis jau trina Ledo pasakos vitriną. Ir už slieką didesniu Speigo adatos dygsniu, Įsivėręs šerkšno siūlą, Varveklius prie stogo siuva. MEDINIS ARKLIUKAS Atjoja į sapną Medinis arkliukas. Medinio arkliuko Medinis balniukas. Arkliukas medinis, O karčiai tikri. Žiūrėk, nepaklysk, Kai šuoliuosi nakty. Jau paukščiai sumigo. Jau po devynių. Jau žvengia arkliukas Balsu mediniu. Apsnigęs kelelis, Naktužė ilga. Tave apkabinsiu Po eglės šaka. Žvakutė užsidegė - Žemėj tylu. Tik šlama sparnai Paslapties angelų. Paliks pasagėlė Vytelių krepšy. Pūkų pagalvėlė Vaikelio lopšy. Šuoliuoki per sapną, Tiktai neužkliūk, Mano arkliuk, Mano arkliuk! /Violeta Palčinskaitė/
BRIEDIS EINA Į SVEČIUS
Štai, šerkšną nuo šakų nukrėtęs, Į miško tankmę eina briedis. Toks išdidus. Ragai šakoti. Gal eina jis draugų ieškoti? Sulaikęs kvapą įsiklauso Į speigo traškesį, paukščius Ir, triokštelėjęs šaką sausą, Patraukia tiesiai į svečius. Pas ką? Pas vilką? Brolį briedį Jis brenda taip giliai giliai? Kaip toj tankynėj įžiūrėti, Kur eina jo žiemos keliai? KETVIRTA PUSNIS Oi, kiek zuikiui buvo juoko, Kai per trečią pusnį šoko. Bet sunkiausia - ketvirta, Pūgai siaučiant sunešta. Viens, du, trys - įsibėgėjo Ir, pastumtas žiemio vėjo, Nėrė pro sniegus žvairys. Bet... per aukštas kauburys. Zuikis taip pusnin įklimpo, Kad net ausys jam sulipo. Lūpa virpčioja skelta... Brrr, kokia pusnis šalta! Reikia ją išsimatuoti Ir pradėt rimtai sportuoti. Te ištižę ir silpni Tupi ketvirtoj pusny. JEI TAVĘS NEBŪTŲ Kaip aš tau, žiemuže, Tos pusnies pavydžiu! Jei tavęs nebūtų, tai nebūtų slidžių. Ir nebūtų rogių su gūnia dryžuota. Kas gi šitaip tyliai į miškus važiuotų? Ir nebūtų malkų didžiojo kirtimo. Ir nebūtų snaigių baltojo kritimo. Ir tikrai nebūtų vieno šilto daikto - Zuikinės kepurės niekam neprireiktų. SNAIGĖ Baltoji, kaip lengvai žemyn tūpi. Kaip leidies svaigdama į pievą purią... Sutrinka zylės, į tave sužiurę, Kai tu glaudies mažytė paupy... Pravirksta tavo žiedas vos nukritęs. Juk tu - lašelis šalčių ašarytės... PĖDOS SNIEGE Stebis po nakties urėdas: Kaip išrašė sniegą pėdos... Čia laputės, čia zuikelio. Jie nepripažįsta kelio... Čia gausi šernų šeimyna Nuosavą takelį mina. O žiemužė registruoja, Kas ir kur iškėlė koją. Vasarą juk nežymu, Kas kaip traukia iš namų... O žinot taip įdomu!.. PUSNYS IR ŽIEDAI Kai margas knygeles sklaidai, Įsidėmėk, mažyti, - Vaikystės pusnys ir žiedai Ir po vaikystės žydi. Tik reik turėt aušros dažų Ir speigmečio baltumo Ir pakartot, kas taip gražu, Iš didelio atstumo... MANO VAIKIŠKAS PIEŠINĖLIS Tos kaimiškos žiemos, Tos giliosios žiemos! Tas langas raštuotas, Tas kaminas šėmas... Tie kiemo pusnynai, Tas takas į tvartą. Ta krosnis, kur puodas Pašnypšdamas verda... Senelė žiloji man pirštinę baigė... Plius katinas dar ir žvaigždėtoji snaigė... /Alma Karosaitė/
NAUJŲJŲ METŲ NAKTĮ
Tą naktį - Tą ilgą vienintelę naktį - Net medžiai vaikams Gali pasakas sekti. Nes žvaigždės padangėj Dainuodamos žaidžia Ir žaisdamos Net ant šakų nusileidžia! Kai medžiuose žvaigždės Ir pasakos tviska, Ateina Naujieji Per žėrintį mišką. SNINGA Oi, kaip sninga! Oi, kaip sninga! - Baltume ūmai pradingo Žolynėliai, akmenukai, Pakalnėlės ir kalniukai. Lauką, ežerą ir gojų Dideli sniegai užklojo. Lekia, lekia lengvas dūmas... Tai baltų laukų didumas! Tik zyliukų pėdos Mėtos... Oi, kaip daug Pėdukėms vietos!.. ŽIEMA Baltos rogės, baltas žirgas, Baltos pasagos sužvilgo... Rogėse - balta viešnia. Kas tokia ji - nežinia! - Aš esu šalta žiemužė. Girdit? Mano pūgos ūžia! O rogutėse netilpę Mano vėtros gatvėj švilpia. Baltos rogės, baltas žirgas, Baltos pasagos sužvilgo... Rogėse - žiema viešnia, O iš kur ji - nežinia. - Aš iš Šiaurės atskubėjau, Kur ledynus laižo vėjai, Kur nuo speigo ledas treška, Kur gyvena baltos meškos. Baltos rogės, baltas žirgas, Baltos pasagos sužvilgo... Rogėse - žiema viešnia. Kur keliaus ji - nežinia! -Aš dabar pas jus pabūsiu, Lediniu kvapu papūsiu, Kai vanduo pavirs į stiklą, Jus pakviesiu į čiuožyklą! ČIUOŽYKLA Kas čia dedas? Kas čia dedas? Aidi miškas, žėri ledas, Vėjas stebis, vėjas ūžia: - Kiškiai čiuožia su pačiūžom! Eglės, snaigėm užsikloję, Šakomis katučių ploja! Krest! - spygliuką užpernykštį, Kiškis čiūžt! - pagavo kiškį! /Ramutė Skučaitė/
SNAIGIŲ ŠOKIS
Išdabino baltos snaigės Pievas sidabrėliais. Žiemužėlė atkeliavo Mūs tėvynėn vėlei. Balto šilko snaiguolėlės, - Tylios ir be aido, - Tarp sumigusių eglelių Tartum paukščiai skraido. Jos kasdien ratelį šoka Krisdamos ant miško. Snaiguolėlių drabužėliai Sidabrėliais tviska. PAUKŠTELIO PRAŠYMAS Kur sustoju - šaltas sniegas Ant pilkų šakelių, Nerandu grūdelio menko Ant snieguoto kelio. Gelia kojas ir snapelį, Rieda ašarėlės; Kaip iškęsiu aš, mažytis, Šaltį žiemužėlės? Pažiūrėk, šalčiu sustingo Rudeninės rasos - Aš po tavąjį kiemelį Vaikštinėju basas. Rask, vaikeli, man, sparnuočiui, Menką trupinėlį, - Už jį vieną tau čiulbėsiu Visą vasarėlę. NUO KALNELIO Tartum vėjas švilpia rogės Nuo kalnelio balto. Kas jei, speigas gnybia nosį, Truputį dar šalta. Mes nebijom balto speigo, Nuo kalnelio skriejam: Pasigauti norim snaigę, Pasivyti vėją. Pasivysim šaltą vėją Ten žemai, pašlaitėj. Šokt ratelį pasikviesim Šaltį karalaitį. /Valerija Valsiūnienė/
BALTAS ŠOKIS
Šalta. Balta. Baltu paltu Apsivilkusi žiema Daužo šaltu Speigo kaltu, Upės ledą kaldama. Šniokščia, bėga, Barsto sniegą, Pėdsakus paslėpdama. Maršką sniego Lyg sermėgą Patiesė baltam kieme. Vėjo veltą Ir suveltą Eglę kalbina žiema, Eglei baltą Ir nešaltą Kepuraitę megzdama. Aš atbėgau Ir per sniegą Slidėmis skrendu... Žiema Lekia prieky, Nepalieka, Baltą šokį šokdama. Švilpia, širsta, Nepailsta Sniego miltus maldama. Kai pailsta, Plumpt - nuvirsta, Snaudžia pusnyje žiema. /Jonas Lapašinskas/ * * * KALĖDOS Kalėdos, Kalėdos! - liūliuoja varpai, Kalėdos, Kalėdos! - dainuoja vaikai, Ir žalios eglutės prie apsnigto kelio Viršūnes į dangų šlamėdamos kelia. Kalėdos, Kalėdos! - jau eina pas mus, Jau lanko giružę, laukus ir namus, Jau supa mūs širdį, džiaugsmu ją pripildo Ir skambanti "Glorija" sielą mūs šildo. Kalėdos, Kalėdos! - varpeliai skambės Ir gimusiam Kristui mūs meilę kalbės, O kūdikio meilė, kaip saulė auksinė, Per amžius gaivins mūsų žemės krūtinę. SUDIE, SENIEJI METAI Sudie, senieji metai, Pas mus gražiai gyvenę, O po linksmų Kalėdų Tuoj ėmę ir pasenę. Jauni ir smagūs buvot, Linksmybių daug turėjot, Žiedų pribarstėt žemę, Paukščiukų priperėjot. Vaikus upely maudėt, Daug obuolių pririnkot, O Gruodis kai atėjo, Sušalot ir sulinkot. Keliaukit sau laimingi, Naujieji jau prie durų - Ir jie mums dovanėlių Atneš po šimtą pūrų! /Vytė Nemunėlis/ * * * ŽILA ŽIEMUŽĖ Šiaurys už lango ūžė: Žu žu! Žu žu! Žu žu! Balta balta žiemužė Atėjo pamažu... O jos vaikučiai laukė Su slidėmis kieme. Žiemužė baltaplaukė Pasakė jiems: Eime! Nusivedė į kalnus Ji daug mažų draugų, - Ir veidukus, ir delnus Patrynė jiems sniegu. Dabar jiems bus nešalta, Ir žaisti jie galės... Žiemužę baltą baltą Visi vaikai mylės. /Kostas Kubilinskas/ * * * VIDURŽIEMIS Rytas saulę išviliojo Iš apsnūdusių šilų. Sidabru langai liepsnoja, O lauke tylu, tylu... Į mokyklą tokį metą Iškeliaujam pusnimis. Iš paskos saulutę matom Riedant sniego vilnimis. Rieda, rieda ir pakyla Virš kalvų snieguotų. Mūsų skruostai dega, svyla, Net sunku alsuoti. Žiūri žemė apsiblausus Į takelį baltą. Gal ir jai speiguotą sausį Kartais būna šalta? /Vilius Laužikas/
Mergaitės, o gal kas turit kokį eilėraštuką apie moliūgą? Daržely auklėtoja paprašė paieškoti, bet kažkaip sunkiai sekas
Būčiau laaabai dėkinga QUOTE(spaNguolė @ 2010 11 18, 11:51) Mergaitės, o gal kas turit kokį eilėraštuką apie moliūgą? Daržely auklėtoja paprašė paieškoti, bet kažkaip sunkiai sekas Būčiau laaabai dėkinga http://webcache.googleusercontent.com/sear...=clnk&gl=lt SVEIKI. GAL KAS PASIULYS EILERASTUKA APIE DARZELI, DARZELINUKA? IS ANKSTO ACIU............ QUOTE(Lilija73 @ 2010 11 19, 15:31) DARŽELINUKAS Aš skaičiuoti dar nemoku - Po kiemelį linksmas šoku. Čia sūpuoklės, ten sūpuoklės - Mėlynos tartum žibuoklės. Ir drambliu pavažinėju, Ir prie arklio stypinėju. - Jie ne mano, o visų, - Pasakau vaikams balsu. Mes drauge daržely žaidžiam, Mes linksmai čia laiką leidžiam. Tėtė sako: ne juokai Dvidešimt penki vaikai. /Vilija Šulcaitė/
Gal žinot eilėraštukų apie kiškius ir nykštukus, man kalėdiniui scenarijui reikia
|