benarsydama interneto platybese ziurekite koki puslapiuka atradau cia daug idomiu ir pamokanciu pasakaiciu,bei daineliu http://www.zvaigzdele.lt/index.php?id=6,0,0,1,0,0
gal kam pravers
labukas visiems ,
benarsydama interneto platybese ziurekite koki puslapiuka atradau cia daug idomiu ir pamokanciu pasakaiciu,bei daineliu http://www.zvaigzdele.lt/index.php?id=6,0,0,1,0,0 gal kam pravers
Merginos gal kartais atsimenat zodzius sios daineles
Mano kambarėly keturios kėdutės Keturios kėdutės, visos nedidutės.... QUOTE(mambu @ 2009 04 06, 01:53) Merginos gal kartais atsimenat zodzius sios daineles Mano kambarėly keturios kėdutės Keturios kėdutės, visos nedidutės.... Olia lia - Keturios kėdutės
Sveikos, gal kuri žinot trumpą paprastą (dvieilį-ketureilį) eilėraštuką apie draugus, draugystę?
Mažiui daržely uždavė tokį išmokt
Peštynės
Stebisi visi vaikai. Susipyko du draugai. Vienas žodį, kitas žodį. Liežuvius abu parodė. Du berniukai, du mažiukai, Ėmė peštis kaip ožiukai. Tie ožiukai be ragų. Net žiūrėti nesmagu. Juodu pešės gan ilgai - Kol išdygo jiems ragai. Juokėsi iš jų vaikai: Argi pešasi draugai?
Va keli eilerasciai apie GELES>>...
EILĖRAŠČIAI R.Skučaitė Tulpė Raudona saulytė Padangėj nušvito, Tulpelė raudona Prieš saulę pražydo. O tulpėj gyvena Raudona mergytė Raudoni skruosteliai, Raudona skarytė. Ir saulė raudona Į vakarus suka. Raudona suknytė Jau šviečia pro rūką. K.Kubilinskas SAULĖS DUKRYTĖS Kas rasos tiek pripylė Į žiedų taureles? Tai pavasaris myli Ir palaisto gėles. Gelsvos pienių galvytės Pūpso pievoj pilkoj, Tartum saulės dukrytės Vaikštinėtų lankoj. K.Kubilinskas PIENĖ Pučia pienę Antanukas. Lekia baltas pienės pūkas. Ir nuskrieja pabaliais.. Kur pūkelis nusileis?- Kur nulėks per lauka platų, Kur pūkelis nusileis, Ten po metų, ten po metų Gelsvos pienės išsiskleis. M.Grigonis NEUŽMIRŠTUOLĖS Puikiai žydi rožės Ir darželio gėlės, Betgi man puikiausios Neužmirštuolėlės. Neužmirštuolėlių Žydras žydras krūmas! Primena man dangų Toks skaistus žydrumas. Jų maži žiedeliai Vaiskūs kaip plaštakės, Kaip mamytės meilė, Kaip vaikučių akys! B.Buivydaitė ŽIBUTĖ Žibutė, melsvoji gėlytė, Nors miškas sustingęs dar miega, Išlindo pro tirpstantį sniegą. Nubudus iš baltojo sapno Ir veidą pakreipus į saulę, Prabilo: Būk sveikas, pasauli! Bet man reikia daugiau.. Gal ka apie ramunes, pakalnutes, snieguoles ar kitokias lietuviskas geleles ka eiliuoto zinot? Buc dekinga..
Gėlės
Gėlės žydi, kvepia ir linguojas, Gėlės džiugina, ramina ir svaigina. Gėlės drąsai įkvėpia, švelnumui, Gėlės savo spindesį dalina. Aš gėlių dainas girdėjau pievoj, Jos be žodžių, jos džiaugsmu dainuoja. Po langais našlaitės melsvos, Lopšines žavias niūniuoja. /Irena Barvydė/ Papildyta: Gėlytė ravi darželį Gėlytė Darželį ravi. Raudonom Kurpelėm avi. Ir eina Nuo žiedo Prie žiedo - Kiekvieną Kitaip vis Rėdo. Tam žiedui - Suknelė geltona, Šitam - balta, Tam - raudona. Ji ravi Darželį Ir švyti - Mergaitė - Pati kaip gėlytė. /Valdemaras Kukulas/
GĖLĖ
Saulėgrąža. Saulė. Mama. Aplinkui tokia ramuma. Taip šilta. Ir juokias dažai. O juoko - mažai ir mažai. Palinksta, visa šviesdama, Saulėgrąža. Saulė. Mama. /Judita Vaičiūnaitė/ * * * GĖLYTĖ Paryčiais nustojo lyti. Groja vėjas tarp gėlių. Grok, vėjeli, vėjelyti, Žalią džiaugsmą rageliu! Grok, vėjeli, vėjelyti! Kviesk į pievas ir mane. Aš pašoksiu kaip gėlytė, Kaip ramunė su piene. /Martynas Vainilaitis/ * * * PIENĖ Žydi pienė geltonplaukė Palei viešą kelią. Žiemkentėlis pienę šaukia Ir prišaukt negali. - Piene, piene, šviesuliuk, Su manim kartu pabūk, Pasakyk, kas tu esi Ir iš kur tokia šviesi. Ar tu saulės trupinėlis, Ar medaus kruopelė? Ar tu mažas žiburėlis Prie didžiulio kelio? /Janina Degutytė/
ŽIBUTĖS
Nors tankmes liūliuoja sniegas, Jau prailgo miškui miegas. Jau įgriso pusnys, vėjas... Būtų gera pažiūrėjus, Ar jau ruošias Šiaurėn šaltis? Ar ne laikas Medžiams keltis? Miško ąžuolas seniausias Užsimerkęs Tyliai klausia: - Žvarbios vėtros liovės pūsti, Kas pirmasis drįs pabusti? Kas man, seniui, pasakys, Ar galiu atmerkt akis? Ir staiga Prie pat pakriūtės - Šen akutės, Ten akutės, Kaip ugnelės melsvos švyti Pačios pirmosios gėlytės! Ir, į saulę pažiūrėję, Šaukia: - Jau pavasarėja! PAKALNUTĖS Nuo saulutės Ar nuo vėjo Pakalnutės Suskambėjo: - Mes pavėsyje išaugom, Pasakėlių pilį saugom... Neregėtą, nematytą, Pakalnutėm apkaišytą... Kokią pilį? Kas kalbėjo? Niekas nieko Negirdėjo. Tik nuo saulės Ar nuo vėjo Pakalnutės Suskambėjo. RAKTELIAI Štai žolėj, Prie miško kelio, Šviečia Virtinė raktelių. Nieks nematė, Nieks nežino, Ką rakteliais Užrakino: Vabaliukas Savo gėlę, Ar varlytė Vandenėlį... O rakteliai Auksu blizga - Nuo balos, Olos, Nuo lizdo, - Kas, Pametęs raktelius, Neįeis į namelius? KATPĖDĖLĖ Prabėgo katytė Per miško pievelę. Paliko katytė Mažytę pėdelę. Ir čia dar pėdelė Taip aiškiai matyti! Vaikai, pabandykim Surasti katytę! MOTIEJUKAS Tai žaliasis Motiejukas! - Vienas šoka, Vienas sukas. Gėlės galvas Baukščiai kelia: Ar neluš Plona kojelė? PAPARTIS Skundžias paparčiai Tyliai, bet karčiai, Žalią širdelę gelia: - Jau žolynėliai Žiedus iškėlė, Norim ir mes žiedelio! - Čia ne vargelis, - Tarė drugelis. - Cit! Aš galiu patarti! Tik nusileisiu, Sparnus išskleisiu - Va, ir žydi, paparti! ŽVANGUČIAI Parugėj vėjelis pučia - Tyliai sužvanga žvangučiai. Pažiūrėk! - pati gražioji Pievų laumė atvažiuoja! Aukso plaukus vėjas pučia... Žvanga nužvanga žvangučiai... HIACINTAS - Ar pažįstat hiacintą? tartum soste pasodintą? Matot žemėje svogūną? - Tokių sostų irgi būna! Kas dar turi tokią purią, Tokią kvepiančią kepurę? Aš karališkai augintas, Hiacintų hiacintas! Gyrės, gyrės Hiacintas, O dabar... žiūrėk - Nuskintas. KAKTUSAI Mes pro šaltą sniego pūką Matom baltą smėlio pūgą. Tyliai liūdim, atsiminę Savo šiltąją tėvynę. Kur gyvatės susiraitę Snaudžia kaktusų giraitėj, Niekados nebūna šalta, Tik nuo karšto smėlio - balta... O kai miega smėlio pūgos, Mirga saulėje papūgos! Ten, šiltoj gimtoj šaly, Medžiai amžinai žali! Minim tolimą tėvynę Ir pražystam, ją atminę. TULPĖ Žvirbliukai, Prie lango sutūpę, Čirškėdami Žiūri į tulpę: - Ne, nieko gražesnio nėra! Ko gero - čia saulės dukra! Gal ji per tą sniegą, per lietų Mums šviest kaip saulytė galėtų?.. Žvirbliukai prie lango tupi? Juos šildo raudona tulpė. KARKO KATINUKAI Ant plonos lanksčios vytelės Pumpuriukai tuoj pabus. Ką išskleis rausva vytelė - Žiedelius? O gal lapus? Oi, tai karklo katinukai, Į ąsotį pamerkti! Jei pabudo katinukai! Jau pavasaris arti! /Ramutė Skučaitė/
PIENĖS
Saulės šviesą gėrė Pievos ir laukai, Žemę apibėrė Spinduliai - vaikai. Žemės veidas žalias Nutviekstas lašų: Pienės - prie takelių, Pienės - prie beržų. Saule motinėle, Tu tokia dosni! Gal be spindulėlių Likti ketini? Ne galvelei puošti Pienes aš skinu - Vieną gražią puokštę Saulei grąžinu. /Eduardas Selelionis/ * * * SAULĖS DUKRYTĖS Kas rasos tiek pripylė Į žiedų taureles? - Tai pavasaris myli Ir palaisto gėles. Gelsvos pienių galvytės Pūpso pievoj pilkoj, Tartum saulės dukrytės Vaikštinėtų lankoj. /Kostas Kubilinskas/
Tu-fantastika! Aciu!
o man 1 eilerastukas labai patinka is mikes pukuotuko knygos, tai pasidalinsiu
PASKAICIUOKIM KA TURIU, DVI RANKAS AUKSTYN KELIU. DAR TURIU DVI KOJELES, DVI AUSIS, DVI AKELES. O BURNYTE TIK VIENA, KAI MEDAUS JINAI PILNA, TA BURNYTE OJ SALDI, BUT GERAI, KAD BUTU DVI Papildyta: Dar vienas: MES MYLIM VIENAS KITA KAIP SAULES SPINDULELI, KAIP PUKUOTUKAS MYLI MAZYTI PARSIUKELI. MES APIE TAI DZIAUGSMINGAI DAINUOJAM DUETU - KAIP NUOSTABU PASAULY TURET GERU DRAUGU
TĖVELIUI
Mažas rankas tiesiu į saulę Ir vėją aš pagaut bandau. Šiltu žvilgsniu tavęs vis ieškau. Tu parėjai, tave randu. Mane tu paimi ant rankų Ir iškeli aukštai, aukštai. Matau, kaip tu dabar šypsaisi. Koks aš laimingas - tu matai. Tėveli, leisk man prisiglausti Prie tavo veido ir peties. Žinau, kad jei tavęs nebūtų, Nebūtų žemėj ateities. SU PAVASARIO VĖJU Su pavasario vėju, Paukščiai grįžo gimtinėn. Jau pražydo žibuoklė - Gėlė pirmutinė.. Plūkė kelia žiedelį. Greit žaliuos žolynėliai. Kaip smagu, kad pavasaris Čia sugrįžo ir vėlei. Šiltas vėjas vilioja Ir kedena man plaukus. Bėgsiu, lėksiu į kiemą Saulės šypsnio sulaukus. DRAUGYSTĖ Žvirblelis mažas, Ankstų rytą, Plasnodamas Žolėn įkrito. Sujudo kregždės - Čir vyr vyru! Kas jį išgelbės, Duokit vyrų! Suskrido paukščiai Ir paukšteliai, Nuneš mažylį Į lizdelį. Visi padėjo, Kaip galėjo. Graži draugystė Nugalėjo. /Nijolė Morkūnaitė/
Siandien sunus isdave paslapti, kad mokosi eilerastuka, kuri deklamuos mamos dienai...sake nelabai moka...
Padeklamavo stai tiek: As parbegsiu takeliu Ir parnesiu tau geliu Gal kas zinot sio eilerastuko teksta?
Mamytei žibuoklių priskinsiu,
Parbėgsiu namo takeliu Ir garsiai garsiai ištarsiu, Kad aš ją begalo myliu.. Tik tiek radau
mergaitės labai reikia eileraštuko seneliui gimimo dienos proga
TAU, MAMA
Yr daug pasaulyje mamų, Bet aš myliu tave tik vieną, Už mielą šypseną ir šilumą akių, Už rūpestį kiekvieną dieną. Mane užjausti ir paguost, Tu savyje jėgų radai. Gegužėje pražysta sodai, Tau, mama, jų balti žiedai. TU MANO MAMA Kas ašaras mūsų nušluostė, Kas pirmąjį žingsnį lydėjo, Gyvenimą mums dovanojus, Per naktį sapnuose budėjo? Tai tu mano mama mieloji, Vis bėgai, savęs negailėjai. Visiems savo širdį atvėrus, Visus mus vienodai mylėjai. TĖVELIUI Pražydo tulpės raudonais žiedais Darželyje po langu. Priskynus puokštę jų skubu Pasveikinti tėvelį brangų. Norėčiau, kad šypsotųs saulė Tėveli, tavo dieną. Žinok, labai tave myliu, Tave tik vieną. /Nijolė Morkūnaitė/
Sveikutės
Prašau pagalbos, visada pagelbėdavot, tikiuos gal ir dabar ką pasiūlysit... Ieškau eilėraštuko apie auklėtoją (mokytoja) išeinant iš darželio... Iš anksto dėkui
Tik toks
DARŽELIO AUKLĖTOJAI IŠLEISTUVĖMS Kaip greit prabėgo laikas, mes užaugom. Jau ryt į pamokas pakvies skardus varpelis. Atrodo, dar tik vakar drugelius po pievą gaudėm, o ryt mokyklon jau nuves tiesus takelis. Tačiau mes jūsų niekad neužmiršim, gerumo jūsų, meilės, rūpesčio ir patirtų vargų mūs širdyse jūs tokios amžiams ir išliksit vis tokios pačios jaunos, gražios, apsupty vaikų. Mes jau išeinam, bet tikiuos kada sugrįšim, tik jau savais vaikais už rankų patys vedini, tada ir vėl visi kartu mielai mes susitiksim, lyg būtume senų gerų draugų būry. Jums palinkėti norim iš visos širdies, gyvenimas lai vien tik laimę, džiaugsmą neša. Tebūna Jūsų metai visad kupini vilties...
Sveiki, gal kas turit šios dainelės fonogramą????
Arba galite patarti, kur ieškoti? Labai reikia... Dėkoju iš anksto :* QUOTE(jurvite @ 2009 05 12, 18:20) Su rugsėjo 1-ąja Rugsėjis beldžias į duris padykęs Ir veda į mokyklas mažučius, Vėl tirpsta vaikiška širdis sutrikus Rugsėjis klasėj krykšta vaikučiu. Rugsėjis beldžia į duris laimingas Ir veda į mokyklą pirmąkart, Šis jaudulys nebeišnyks vaikystės Kaskart rugsėjo pirmą laimėj noris verkt. Sveikinimas vaikeliui su rugsėjo pirmąja Kažkas pabeldė į duris, Kažkas miegot neleidžia... Atmerkęs nuostaboj akis Matai Rugsėjo veidą. Pasipuošė ruduo fraku Ir įmetė pro langą Rugsėjo astrų sulytų, Ištiesęs savo ranką. Atėjo šventė į namus, Pakvipo viskas knygom. Rugsėjis su Tavim perpus Užsiėmė dalybom. Dalino rudenio lapus- lapus baltųjų knygų. Pavertęs rašalą lietum Lydės Tave mokyklon. N. Laukavičienė
Apie medžius eilėraštukas
Medžių karalienė Vidur miško susirinkę Medžiai Karalienę rinko. Siūlė pušį Už lieknumą. Eglę teikė Už puošnumą. Liepą- Dėl žiedų arbatos... Šito miškas dar nematė! Bet...antai Šviste nušvito Obelėlė Ankstų rytą: Deimantai- žiedų karūnoj. Taip tik pasakoje būna... /Onutė Pučenia/ p.s tik keistai man nuskambėjo- rinko karalienė tai miške, o iš kažkur nušvito obelėlė. Obelėlė miške? nebent laukinė......bet čia tik šiaip...rimuojasi gražiai vis tiek
Vaikai iš močiutės gavo spalvinimo knygelę. Joje tokie gražūs eilėraštukai, būtų gaila paskui išmesti... Tai nurašiau visus
KAIP ATPAŽINTI MEDELIUS Susirūpino apuokas: Man atrodo, tai ne juokas Jeigu aš tikrai neklystu Vaikai medžių nepažįsta. Kai knygelę parašysim Ir medelių pripaišysim, Tai vaikučiai juos mylės, Prižiūrės ir pagailės. ATSPĖK, KAS AŠ ESU Po manąja lapija Baravykų draugija, Samanyne patogiausiam Šnekučiuojas įsirausę. Rudenėlį šiltą tyliai Pasodinsiu dukrą gilę, Pats tvirčiausias iš visų, Na, atspėk, kas aš esu? /Ąžuolas/ LIEPŲ MEDUS Kai atkeliavo mėnuo liepos, Kieme gražiai pražydo liepos, Dabar darbelio bitėms bus Parnešti medų į namus. Čia susirūpino mama: - Ateis ruduo, ateis žiema, Nuskinsim žiedlapius visus Arbatą gersim per šalčius. KAŠTONAS DIDIS PONAS Kas ten švyti gale lauko? Lyg liepsnelės ore plauko Tai kaštonas, tai kaštonas Stovi sau kaip didis ponas. Į šalis šakas išskėtęs Kaip didžiulis žalias skėtis, Jei bijai sukaisti tu, Slėpkis po šituo skėčiu. KLEVO SPALVOS Vasarėlė atkeliavo Kieme klevas sužaliavo, Su pavydu medžiai žiūri Lapų nieks tokių neturi. O ruduo kai atkeliaus, Klevo lapai tuoj paraus, Degs, liepsnos, iš tolo švies Ir visus gėrėtis kvies. OBUOLIUKŲ SKUNDAS Noksta obuoliukai du, Skundžias: Mama, nuobodu! Augam lyg kokie varguoliai Norime turėt po brolį! Kitą rudenį saulėtą Jūs užleisit broliams vietą Čia prinoks šimtai broliukų Bus vaikams daug obuoliukų. NUOTAKA KRIAUŠĖ Kas ten šviečia, kas baltuoja Kriaušė tai šakom mojuoja Tartum nuotaka pražydo, Prisidengus baltu šydu. Atplasnojus vasarėlei Mus pradžiugins ji ir vėlei Saldžių vaisių prinokins Ir visus jais pavaišins. VARNĖNŲ IR JONUKO GINČAS Ir varnėnai, ir Jonukas Aplink vyšnią ratą suka. Bet skanauti jie negali, Nes uogelės vis dar žalios. Kai saulutė šviesą lieja, Uogų šonai vis rausvėja, Tai skanauja, kas tik gali: Ir varnėnai, ir Jonelis. KO LAUKIA VARNA? - Kran! Kran! varna šaukia Ir prinokstant slyvų laukia. Mėlynos čia ir raudonos Šildo saulėj savo šonus. - Kran! Akis žiūrėt įskaudo, Kol tos slyvos čia paraudo, Neiškęsiu stversiu vieną Ir puotausiu visą dieną! /Santa Marcinkevičiūtė/ QUOTE(Cikadelė @ 2009 05 16, 20:19) Apie medžius eilėraštukas Medžių karalienė p.s tik keistai man nuskambėjo- rinko karalienė tai miške, o iš kažkur nušvito obelėlė. Obelėlė miške? nebent laukinė......bet čia tik šiaip...rimuojasi gražiai vis tiek Cikadele, laaaabaaaiii grazus eilerastukas Toks siltas ir lengvas. Jau spirga mokau O miskas, nes tai medziu susirinkimas gi. Kur daug medziu ten ir miskas QUOTE(kipse @ 2009 05 16, 21:44) Radau pasiklydusią eilutę DARŽELIO AUKLĖTOJAI IŠLEISTUVĖMS Kaip greit prabėgo laikas, mes užaugom. Jau ryt į pamokas pakvies skardus varpelis. Atrodo, dar tik vakar drugelius po pievą gaudėm, o ryt mokyklon jau nuves tiesus takelis. Tačiau mes jūsų niekad neužmiršim, gerumo jūsų, meilės, rūpesčio ir patirtų vargų mūs širdyse jūs tokios amžiams ir išliksit vis tokios pačios jaunos, gražios, apsupty vaikų. Mes jau išeinam, bet tikiuos kada sugrįšim, tik jau savais vaikais už rankų patys vedini, tada ir vėl visi kartu mielai mes susitiksim, lyg būtume senų gerų draugų būry. Jums palinkėti norim iš visos širdies, gyvenimas lai vien tik laimę, džiaugsmą neša. Tebūna Jūsų metai visad kupini vilties... Ištarti norim dar kartelį nuoširdžiausią AČIŪ.
Vaikystė
Manęs seniai jau nieks nebeįleidžia Į šalį, kur vadinasi Vaikystė Virš pievų jos, sapnų sparnus išskleidęs, Tiktai nakčia aš begaliu praskristi. Ant vartų dvidešimt ir penkios spynos, O ežere giliam paskendęs raktas Pirkau žaislinę gaisrinę mašiną, O ji mane ten vežti atsisakė. Keliausiu į Mėnulio parduotuvę, Parduosiu sapną kaip spalvotą kiną Ir paprašysiu ten, kad aukso žuvys Man atiduotų raktą Buratino /Juozas Erlickas/
Per pievą perbrido lietus,
Plonom plonom, skaidriom kojytėm. Ar tu matei jo batukus? Tai tie lašeliai ant žolytės... * * * * * * * * * * * * Iš pat ryto prabudau pamečiau šypsniuką labas rytas nesakau skauda liežuviuką nebenoriu lovos klot praustis nepatinka Ką tėvelis žada duot man ir vėl netinka Susirūpino mama: "iš kur gi tas ožiukas?" Gal ožiuotis jau gana Aš juk nemažiukas!
Gal turite "Kiškių sukilimą" ar "Grybų karą"
QUOTE(zinulė @ 2009 05 21, 22:04) http://www.bib.lt/index.php?option=com_con...:kiki-sukilimas kiskiu sukilimas. po paveiksliuku Rar formate papke. Atsidarai ir parsisiunti ... Jei cia tai tas turima omeny
Ū ūū žvarbus šiaurys,
Beldžia, klibina duris Nebijau tavęs šiaury Ar matai, aš kambary. Šilta man jauku ir gera Seka pasaką senelė Prie senelės tuoj priglusiu Ir saldžiai saldžiai užsnūsiu. * * * * Straksi žiogas per pievelę Griežia smuikeliu dainelę Apie bitę kaimynėlę, Apie margą plaštakėlę. Apie spindulius saulytės Apie rasą ant žolytės. Ar lietutis ar kaitra Skamba pievoj ši daina.
gal aš čia ne į temą,bet gal kas turite telebimbam dainą-dvi draugės jai galėtumėte atsiųskite man į el pašta monikalusaiteee@gmail.com labai ačiū ..
Man labai reikėtų dainelės "Laiškas saulitei" žodžių.
Žinau, kad pradžia tokia: Kas yra saulutei laiškelį rašau, Kas rytą saukutės aš tyliai prašau... Ir gal dar turite ir muziką? Ačiū
Ačiū už nuorodėles
Kadangi kuriu spektakliuką, reiktų kokių elėraščių ape grybus. O gal kuri žinote tokos dainelės žodžius: "Mano vardas bara-baravykas, pasipūtęs kaip... Aš išgarbintas esu, nuolat ieškomas visų"
mano dukrai (kaip ir man) labai patinka knygutė Violetos Palčinskaitės ,, Mikės Pukuotuko skaičiuotės, mįslės ir eilėraštukai" . Kai kuriuos mokam ir mintinai
Laikrodis ir gegutė Seną laikrodį pelytė Atskubėjo aplankyti. Reikia pamatyt gegutę, Tą kukuojančią kukutę. Tuoj skambės Ku kū. Ku kū. -Štai ir aš-pačiu laiku,- Tarę MIkė pukuotukas, Kai suskambo laikrodukas QUOTE(zinulė @ 2009 05 24, 13:59) Ačiū už nuorodėles Kadangi kuriu spektakliuką, reiktų kokių elėraščių ape grybus. Neturiu laiko perrašyt, tai nuskenavau keletą K.Kubilinsko eiilėraščių. parsisųsti iš čia QUOTE(kipse @ 2009 05 24, 18:03) Dėkui
ŪMĖDĖ
Gimiau po pirmų gaidžių. Pradžiugo mama ir tėtis. Nuo pirmo lietaus skleidžiu Raudoną mažytį skėtį. Kokie dideli lašai Nuo eglės ant samanų tyška! Kaip šoka šalti lašai, Kankorėžiai, vėjas, miškas!.. Pašokčiau ir aš kartu, Bet stoviu prie kelmo oriai, Nes aš kojinaičių baltų Aptėkšti rasa nenoriu. /Judita Vaičiūnaitė/
BARAVYKAS
Laistė liastė rudenėlis Samanėlę purią, Kėlė klė baravykas Rudąją kepurę. Pynė pynė tėtušėlis Žilvitinę kraitę, Bėgom bėgom per pievelę Mudu į giraitę. Pustėm pustėm kadugyne Samanėlę purią, Nešėm nešėm baravyką - Kotą ir kepurę. /Martynas Vainilaitis/ EŽIO BARAVYKAI Šįryt ežį sutikau. - Labas rytas, - jam sakau, - Eikš, pažaiskime abu! - Negaliu, miškan skubu! - Dygsta šimtas baravykų, O kazlėkų - du šimtai! - Tu rimtai?.. - Labai rimtai... Žaisim dieną, mielas vaike, O rytais grybauti reikia! /Martynas Vainilaitis/ ŪMĖDĖ Kapsi lietutis. Gūžias bitelė... Kur boružėlei dėtis?.. Oi, tai stebuklas! - Miško aikštelėj Dygsta raudonas skėtis! - Laukiu svetelių! - Šaukia skėtukas. - Bėkite, nes gausit slogą! Bitės, boružės, Jonvabaliukai, Prašom po mano stogu! /Ramutė Skučaitė/ |