Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Perštėjimas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Ginekologinės problemos
LiLdvl
Viskas prasidėjo nuo išorinių lytinių organų perštėjimo. Pirmą kartą gydytoja išrašė tik žvakučių, neėmusi jokio tepinėlio. Nespėjau jų suvartoti, nes prasidėjo mėnesinės. Perštėjimas nepraėjo, išrašė dvejus geriamus antibiotikus ir žvakutes (tepinėlio vėl neėmė, kas per uždegimas man neįvardino). Po mėnesinių vėl prasidėjus perštėjimui, kreipiausi trečią kartą. Paėmė tepinėlį iš trijų vietų, nusiuntė pasidaryti pasėlį ir išsitirti dėl chlamidijų. Deja, visi trys tyrimai rodė, kad viskas su manim tvarkoj. Pasiūlė tiesiog plauti makštį kurį laiką su Tantum Rosa, tačiau nejaučiu pokyčių, išskyros vis dar nemalonios (nors jos neatrodo kaip nors pakitusios), šiek tiek peršti, tarsi atsiradusios mažutės žaizdelės netoli įėjimo į makštį, galbūt dėl išskyrų ar nutrynimo, bet stengiuosi palaikyti švarą, dėviu medvilnines kelnaites, jau gan ilgą laiką neturiu lytinių santykių. Kaip sau padėti? Ir kas tai galėtų būti, jei visi tyrimai rodo, kad esu sveika?
Kitas dalykas, kuris mane labai gąsdina yra kondilomos. Prieš pusantrų metų pastebėjau ant vidinės lytinės lūpos iškilusį skausmingą darinuką, kreipiausi į gydytoją ir ji pasakė, kad čia kondiloma. Gydžiausi Izoprinozinu, darinukas sumažėjo, tačiau visiškai nedingo. Konsultuotis po gydymo teko su kita gydytoja ir ji man pasakė, kad čia tiesiog riebalinė liaukutė, o jeigu kondilomų turėjau, tai aš jas išsigydžiau. Taip ir likau nesupratusi, ar aš iš tiesų užsikrėčiau ŽPV. Pusantrų metų viskas buvo tvarkoje, o dabar ant kitos lytinės lūpos atsirado lygiai toks pats skausmingas iškilus darinukas. Ar tai tikrai gali būti tiesiog riebalinė liaukutė? Žinau, kad kondilomos atsiranda uždegimų kontekste, tad jaučiuosi neramiai.
Labai atsiprašau, kad mano klausimas toks ilgas, bet labai tikiuosi patarimo, ypač pirmuoju klausimu, nes neįsivaizduoju, ką dar galiu padaryti, kad būtų geriau.
Iš anksto Jums dėkui.
Rita Matulionytė
Gal būt šis perštėjimas yra alerginio pobūdžio? Dar kartelį pergalvokit visus savo higieninius įpročius, kuriam laikui atsisakykite bet kokio prausiklio - jei prausitės du kartus per dieną, užteks ir paprasto vandens. Apatinius rūbus taip pat plaukite kokiu nors neutraliu muilu. Atkreipkite dėmesį į pūsleles. Ar niežulys sustiprėjo joms atsiradus, ir ar tai vienkartinis atsiradimas, ar pūslelės periodiškai kartojasi- tai gali būti lytinių organų pūslelinė.
Neapžiūrėjus, pasakyti ar tai kondiloma,sunku, bet paprastai kondilomos būna neskausmingos.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.