Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Epilepsija
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Rustė
user posted image

Zyzala ir duktė (Vilnius)
JulieTa ir Atėnė (Vilnius) 2006-01-19
Rustė ir Brigita (Vilnius) 2005-09-07
nemo ir duktė (Vilnius)
anaja ir duktė (Vilnius) 2001-06-15
Vaivorykštė ir Simonas (Vilnius) 2003-09-17
Lina SAR ir Audrė (Vilnius) 2003-02-21
Stella2003 ir Austėja (Vilnius) 2006-08-19
Willmara ir Domantas (Vilnius) 2000-08-11
Inetele ir Kamilytė (Vilnius) 2005 07 16
milka@ ir Greta (Vilnius) 2007 09 19
VioGla ir dukrytė (Vilnius) 2006 12 29
Agnietė ir Meda (Utena) 2006-03-17 happybday.gif
Dite ir sūnus (Kaunas)
Knielita ir sūnus (Kaunas) 2003
Varlele ir duktė (Kaunas) 2006-01-28
Buriukė serga pati (Kaunas)1984-05-23
Buriuke ir sūnus Emilis (Kaunas) 2004-12-14
Eivila ir Milvydas (Vilkaviškis) 2005-03-30 happybday.gif
Domicelė ir Deimantė (Klaipėda) 2005-10-19
Saulesmamyte ir sūnus (Panevėžys) 2003
Danuška ir Šarūnas (Plungė) 1996-01-03
Vaima (Vaidusiukė) ir Ieva (Plungė) 1996
Dzeuse ir Airidas (Kretinga) 2003-10-28
<Kiss> ir duktė (Tauragė)
rena ir Edvinas (Tauragė) 1994-04-30
DijaDeima ir Kevinas (Airija) 1998-04-15
Melonija ir Otonas (Aukštatija) 2006-09-01
-Sandrita- ir Neda (Alytus) 2007-10-22
mameliukas ir duktė 1997
Ilganosė ir sūnus 2004
Vitvita ir duktė
geleta ir Gabrielytė 2003-05-16
Iewa A. ir Eitvydas 2006-11-25
Vilkra ir Aistė 2002-08-05

user posted image

Gera info apie epilepsiją

Ketogeninė dieta ir dar čia (ką domina konkrečiau - Rustės dukra jos laikosi)

Kas nesupranta anglų kalba, čia vertimo programa

Klinika kur daromi kepenų fermentų ir kt.tyrimai

Laboratorinių tyrimų normatyvai
apačioje prisegtame Doc faile (atsisiųsti reikia)

Liepsnelės

user posted image

ČIA NUORODOS Į VAISTŲ APRAŠYMUS, KURIŲ NEPAMINĖJAU, PARAŠYKIT, ĮDĖSIU wink.gif

KLONAZEPAMAS CLONAZEPAM (ANTILEPSIN)

KONVULEKSAS CONVULEX (AC.VALPROICI)

DEPAKINAS DEPAKINE CHRONO

DIAZEPAMAS DIAZEPAM (APAURIN)

FINLEPSINAS/KARBAMAZEPINAS FINLEPSIN (CARBAMAZEPINUM /TIMONIL)

GABAPENTINAS GABAPENTIN (GABAPENTINUM)

KEPRA KEPPRA aprašymas rusų kalba

LAMIKTALIS LAMICTAL (LAMOTRIGINE)

NITROZEPAMAS NITROZEPAM (RADEDORM)

PETNIDANAS PETNIDAN (SUXILEP) asprašymas rusų k.

FENOBARBITALIS/LUMINALIS PHENOBARBITAL (LUMINAL) aprašymas rusų k.

PREDNIZOLONAS PREDNISOLONUM hormonai

PREGABALINAS PREGABALIN (LYRICA)

SINAKTENAS SYNACTEN DEPOT (NUVACTEN) hormonai, aprašymas rusų k.

TOPAMAKSAS TOPAMAX (TOPIRAMATI)

TRILEPTALIS TRILEPTAL (OKSKARBAZEPIN)

VIGABATRINAS VIGABATRIN (SABRIL) aprašymas rusų k.

jei netinka rusų kalba aprašymai, įdėsiu anglų smile.gif parašykite AŽ

user posted image

TEISĖS AKTAS , SU KOKIOM LIGOM SKIRAMOS NEMOKAMOS SAUSKELNĖS

„Sauskelnės arba vienkartinės paklodės – 30 vienetų (arba 15 vienetų sauskelnių ir 15 vienetų vienkartinių paklodžių) per mėnesį. Antelė arba basonas – 1 vienetas, nustačius diagnozę
Esant šlapimo (R32) arba išmatų (R15) nelaikymui:

1) dėl CNS ir nugaros smegenų sužalojimo padarinių (T90.5, T91.3);

2) dėl liekamųjų kūdikių cerebrinio paralyžiaus (G80) reiškinių;

3) asmenims, pripažintiems nedarbingais, asmenims, sulaukusiems senatvės pensijos amžiaus, kuriems nustatytas didelių specialiųjų poreikių lygis, ar asmenims, kuriems nustatytas sunkaus neįgalumo lygis, po galvos ir nugaros smegenų kraujotakos sutrikimo (I61-64, I69, G95.1);

4) asmenims, pripažintiems nedarbingais, asmenims, sulaukusiems senatvės pensijos amžiaus, kuriems nustatytas didelių specialiųjų poreikių lygis, ar asmenims, kuriems nustatytas sunkaus neįgalumo lygis, sergantiems išsėtine skleroze (G35);

5) dėl galvos ar nugaros smegenų displazijų (Q05);

6) asmenims, kuriems iki 2005 m. liepos 1 d. teisės aktų nustatyta tvarka nustatyta visiška negalia ir galiojimas nėra pasibaigęs, arba asmenims, kuriems po 2005 m. liepos 1 d. teisės aktų nustatyta tvarka nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis.“

Informacija apie Maskvos klinką
user posted image
JulieTa
Labas rytas. Dekui, Ruste, uz tema biggrin.gif mirksiukas.gif
o ka jus mum rekomenduotumet? g.gif as pasimetus siek tiek. nes, pampers 4 dydis jau nebekompensuojamas. sake gali atvezti tik tenos small dydi g.gif mano pana sveria 14kg, jei bus ryskiai per dideli, bet man reikalingi pamperiai, nes jinai i diena apsisioja 5-7 pamperius, o tai financiskai man daug, nu nors viena i diena kompensuoja, ir tai faina doh.gif
ka man daryt? ar ieskot kokius dar kompensuoja, ar kreiptis kazkur, ar dar ka? kaip manot, a? g.gif
Buriuke
4u.gif ateinu pasižvalgyt į naujus namučius smile.gif
Rustė
QUOTE(JulieTa @ 2009 03 07, 07:29)
Labas rytas. Dekui, Ruste, uz tema  biggrin.gif  mirksiukas.gif
o ka jus mum rekomenduotumet?  g.gif as pasimetus siek tiek. nes, pampers 4 dydis jau nebekompensuojamas. sake gali atvezti tik tenos small dydi  g.gif mano pana sveria 14kg, jei bus ryskiai per dideli, bet man reikalingi pamperiai, nes jinai i diena apsisioja 5-7 pamperius, o tai financiskai man daug, nu nors viena i diena kompensuoja, ir tai faina  doh.gif
ka man daryt? ar ieskot kokius dar kompensuoja, ar kreiptis kazkur, ar dar ka? kaip manot, a?  g.gif
*

tavo atveju patiesaliukus imčiau...
panaudotum vistiek g.gif
JulieTa
Ruste, nu tiek man patiesaliuku nereikia. medziaginiai simta kart geriau. visur ir darzeli ir namie naudojam pasities medziaginius, kazkaip levi man tie ir darzeli sake levai labai.
nezinau ka daryt... g.gif
Rustė
QUOTE(JulieTa @ 2009 03 07, 16:33)
Ruste, nu tiek man patiesaliuku nereikia. medziaginiai simta kart geriau. visur ir darzeli ir namie naudojam pasities medziaginius, kazkaip levi man tie ir darzeli sake levai labai.
nezinau ka daryt...  g.gif
*

tai va, išbandėm naujas sauskelnes.
taip, jos aukštos, bet tas man netrukdo, užlenkiu ir super gerai smile.gif

aš tai siūlyčiau imti, kad ir didelės, nakčiai uždėsit, vaikas naktį mažiau juda, ir nėra jam taip svarbu tas patogumas tarp kojų, juk nėra ta sauskelnė kokia geležinė, minkštutė labai.

sakiau Tena pačias mažiausias nusipirksiu, pabandymui.

Stella2003 lyg jum netiko, bet aš pabandysiu, dydžių visokių yra, gal kuris ir tiks.

taip pat gavau tokios info, kad Lenkijoje yra Pampers kelnaitės užmaunamos vaikam iki 7metų/30kg.

planuojam, gal reikės pavažiuoti ten ir pirkti, nes ten daug daug pigiau nei pas mus,
Papildyta:
va žiūriu inete yra tokių sauskelnių

user posted image

7 dydis 19kg+
Papildyta:
ir dar va čia radau, kad iki 5 metų yra treniruojamosios kelnaitės, bet sugeria drėgmę, va lentelė, tik kaži kur tokių pirkti būna g.gif

http://www.rocketxl.com/pampers/pics/photo%2021.JPG
Guotė
Labas vakaras...
Atejau i temute susitaikius jau su mintimi, kad vaikui kazkas negerai...Susitaikyti buvo daug laiko...bet man jo vis maza.
Taigi prisistatau, auginu sunu, kuriam "Rolando" epilepsija.
Noriu patarimo, esm Klaipedieciai, ruosiames i Kauna pas daktaru...patarkit mamos, pas ka vezate savo aukselius.
Atsiprasau, jei i pavasarine tema inesiu ligu dvelksma, bet tikiuosi supratimo.
Rustė
QUOTE(amri @ 2009 03 07, 20:40)
Labas vakaras...
Atejau i temute susitaikius jau su mintimi, kad vaikui kazkas negerai...Susitaikyti buvo daug laiko...bet man jo vis maza.
Taigi prisistatau, auginu sunu, kuriam "Rolando" epilepsija.
Noriu patarimo, esm Klaipedieciai, ruosiames i Kauna pas daktaru...patarkit mamos, pas ka vezate savo aukselius.
Atsiprasau, jei i pavasarine tema inesiu ligu dvelksma, bet tikiuosi supratimo.
*

labas smile.gif

ligas mes išvaikysime smile.gif
pavasarinis vėjas jas nuneš smile.gif

aš su dukra esam buvę Kaune pas Vaičienę konsultacijoje. tik ir tiek, daugiau nebuvom, gydomės Vilniuje, nes čia ir gyvename.
Mikita310
sveikos mamytes.atsiprasau,kad isibrviau i jusu temute.bet noreciau jusu patarimo.
taigi,turiu drauge,kurios sunelis serga epilepsija.tiesa,turejes tik viena priepuoli,bet labai,labai jau baisu.net komoj vaikelis gulejo.tai va,mano drauge,dabar be proto bijo del savo vaiko,nepaleidzia nei zingsnio is akiu(berniukas 5metu),kontroliuoja,ziuri,na mano akimis tisiog dusina vaika.pati begalo isitempus ir jautri.susinervinus apsaukia sunu,po to ilgai grauziasi ir verkia.berniukas labai judrus ir smalsus vaikas,nori dukt,zait,lakstyt.na,o mama,sakyciau per daug uzdaro vaika.patarkit,kaip padet mamytei,kaip paaiskint jai,kad ne nuo jos priklauso vaikiuko sveikata,tiksliau ne nuo jos prieziuros(pamirsau paminet,kad niekam nepalieka padabot vaikucio,neiseina niekur atsipalaiduot,neleidzia i darzeli).kad leistu vaikui dziaugtis vaikyste ir kad vytu liga salin,o ne pesimistinem mintim ja trauktu.
labai dekoju,jei patarsit.
Guotė
QUOTE(Rustė @ 2009 03 07, 23:19)
labas smile.gif

ligas mes išvaikysime smile.gif
pavasarinis vėjas jas nuneš smile.gif

aš su dukra esam buvę Kaune pas Vaičienę konsultacijoje. tik ir tiek, daugiau nebuvom, gydomės Vilniuje, nes čia ir gyvename.
*

Dekui, smagu kad radau "bendramamyciu", kazkaip net jaukiau pasidare.
JulieTa
QUOTE(amri @ 2009 03 07, 21:40)
Labas vakaras...
*

sveiki.
susitaikyti su minti daug lengviau, nei susitaikyti su gyvenimu ir vaiku, ji priimti ir tiesiog buti... mirksiukas.gif to ir linkiu.
aisku priimsim, tik del kauno nieko negaliu tsakyt, nes gyvena ir gydomes vilniuj rolleyes.gif

QUOTE(numeris trys šimtai dešimt @ 2009 03 07, 23:48)
sveikos mamytes.atsiprasau,kad isibrviau i jusu temute.bet noreciau jusu patarimo.
kad leistu vaikui dziaugtis vaikyste ir kad vytu liga salin,o ne pesimistinem mintim ja trauktu.
*

sveika.
labai smagu, kad domites drauges likimu, kad norite jai padeti, bet... is esmes manau, kad tai yra jos gyvenimas, ir jei ji taip elgiasi, jai viduje turi kazkas apsiversti, nemanau, kad pasakyti kazkieno zodziai paveiktu. bet jau mano nuomone. todel labai svarbu su ja bendraujant, kad ji issikalbetu, pasakytu savo pozicija, o jus savo. nenorekite jos pakeisti. zmones turi pasikeisti patys ir keisti poziuri savo noru. mes galima tik juos itakoti ir jiems padeti. bet tai gana ilgas kelias unsure.gif todel dabar manau geriausias laikas, tai ka parasiau. o veliau matysite.
tegu ateina pas mus, paskaitys, kaip mes gyvenam ir pan. ta gyva mamu patirtis, ji skirtinga - bet labai naudinga mirksiukas.gif

Grazios paskutines Kaziukines dienos cool.gif
-Sandrita-
Su kovo 8 4u.gif
user posted image

labas rytas
MELONIJA
QUOTE(amri @ 2009 03 08, 00:37)
Dekui, smagu kad radau "bendramamyciu", kazkaip net jaukiau pasidare.
*

Mes gydomes Kaune pas Prof. Endziniene.Mums ji pati geriausia.Mylim mes ja, nors kartais ir sunku su ja susisneket ax.gif ax.gif ax.gif siaip visi ten medikai neblogi.Jei tik konsultacijai, tai reiks pas kazka registruotis, bet jei gulsites, tai zinok gausi visu bendra nuomone, jie ten sprendimus bendrai priima.Aisku yra viena gydanti, bet sakau, apie visas jas gerai atsiliepia. wub.gif

P.s. Zurnale TAVO VAIKAS yra straipsnis apie siaubute ir jos suneli.Va kiek pas mus zvaigzdziu jau daug.JUOKAUJU, nes labai labai gerbiu jus visas uz tokia drasa 4u.gif 4u.gif 4u.gif
vilkra
Labukas visoms mamytėms ir jų vaikiukams. Smagu susitikti naujuose namučiuose. Tikiuosi, kad pavasarinė saulytė nudažys ne tik mano panelės skruostus strazdanėlėm, bet ir visų mūsų veidus šypsenom.
inetele
sveikutes senai berasiau mes nekaip laikomes ,bet tikiuosi ,kad viskas bus geeerai ir to visom moterytem ir mazulytem ir didutem labai linkiu su KOVO 8 wub.gif
VioGla
sveiki.

SU KOVO 8 !!!

user posted image
milka@
Sveikinu ir aš visas su kovo 8-ąją

user posted image

Ačiū Rustei už naujus, jaukius namučius wub.gif
Vis pasislėpus paskaitinėju kaip jums sekasi ir patingiu parašyti ax.gif
Mikita310
QUOTE(JulieTa @ 2009 03 08, 09:12)
sveika.
labai smagu, kad domites drauges likimu, kad norite jai padeti, bet... is esmes manau, kad tai yra jos gyvenimas, ir jei ji taip elgiasi, jai viduje turi kazkas apsiversti, nemanau, kad pasakyti kazkieno zodziai paveiktu. bet jau mano nuomone. todel labai svarbu su ja bendraujant, kad ji issikalbetu, pasakytu savo pozicija, o jus savo. nenorekite jos pakeisti. zmones turi pasikeisti patys ir keisti poziuri savo noru. mes galima tik juos itakoti ir jiems padeti. bet tai gana ilgas kelias  unsure.gif todel dabar manau geriausias laikas, tai ka parasiau. o veliau matysite.
tegu ateina pas mus, paskaitys, kaip mes gyvenam ir pan. ta gyva mamu patirtis, ji skirtinga - bet labai naudinga  mirksiukas.gif

*

sveikutes,su moters diena jus 4u.gif aciu JulieTa,as suprantu kad jos mano zodziai nepakeis,tik noreciau,kad nedusintu vaiko,o leistu dziaugtis vaikyste,perdetas rupestis juk kenkia mirksiukas.gif butinai patarsiu,kad apsilankytu jusu burelyje,gal tai jai ikveps daugiau drasos.aciu ir sveikateles jusu kleckiukams,o jums,mamytes,tvirtybes 4u.gif
Guotė
O ar yra mamyciu, kuriu vaikuciams priepoliai pasireiskia stipriu galvos skausmu su vemuliu...baigiasi giliu miegu...vaikas pabunda lyg niekur nieko?
Rustė
QUOTE(numeris trys šimtai dešimt @ 2009 03 08, 16:48)
sveikutes,su moters diena jus 4u.gif aciu JulieTa,as suprantu kad jos mano zodziai nepakeis,tik noreciau,kad nedusintu vaiko,o leistu dziaugtis vaikyste,perdetas rupestis juk kenkia mirksiukas.gif butinai patarsiu,kad apsilankytu jusu burelyje,gal tai jai ikveps daugiau drasos.aciu ir sveikateles jusu kleckiukams,o jums,mamytes,tvirtybes 4u.gif
*

visiškai pritariu JulieTos nuomonei, kad čia tik mama pati turi suvokti esmę ir draugių pasakymai dažnai neveikia sad.gif

reikia jai pabendrauti su kitom mamom, kurių vaikai serga, tada pamatytų, kad yra ir sudėtingesnių atvejų, kur vaikai traukuliuoja kasdien, ir tikrai nėra laikomi "aukso narvelyje", kad tik nieko jiem nenutiktų...

nežinojimas suteikia baimės jausmą.

pasidomėjusi liga, suprastų, kad niekas neapsaugos, traukuliai toks brudas, kuris neklausia ar pasiruošėm jo atėjimui...

QUOTE(amri @ 2009 03 08, 18:21)
O ar yra mamyciu, kuriu vaikuciams priepoliai pasireiskia stipriu galvos skausmu su vemuliu...baigiasi giliu miegu...vaikas pabunda lyg niekur nieko?
*

mano dukrai taip nebūna, neturiu ką pasakyti blush2.gif
inetele
user posted image
va taip rytas po moters dienos atrodo lotuliukas.gif
user posted image
vilkra
QUOTE(amri @ 2009 03 08, 19:21)
*

Čia man labiau primena migreną. Mano mama pasakojo, kas vėlyvoj vaikystėj, pauglystėj jai taip būdavo. Subrendus dingo.
Papildyta:
Dar vienas Klaipėdos perliukas:

http://www.lrytas.lt/-12365915411234841521...r%C4%97jams.htm
Guotė
[quote=vilkra,2009 03 09, 13:27]
Čia man labiau primena migreną. Mano mama pasakojo, kas vėlyvoj vaikystėj, pauglystėj jai taip būdavo. Subrendus dingo.

Gydytoju nuomone, tai epijepsijos israiska, todel ir norime isgirsti kito miesto mediku verdikta.
Mikita310
QUOTE(Rustė @ 2009 03 08, 20:38)
visiškai pritariu JulieTos nuomonei, kad čia tik mama pati turi suvokti esmę ir draugių pasakymai dažnai neveikia sad.gif

reikia jai pabendrauti su kitom mamom, kurių vaikai serga, tada pamatytų, kad yra ir sudėtingesnių atvejų, kur vaikai traukuliuoja kasdien, ir tikrai nėra laikomi "aukso narvelyje", kad tik nieko jiem nenutiktų...

nežinojimas suteikia baimės jausmą.

pasidomėjusi liga, suprastų, kad niekas neapsaugos, traukuliai toks brudas, kuris neklausia ar pasiruošėm jo atėjimui...
*

aciu Ruste.jus tikrai labai stiprios mamos esate.didziausia pagarba jums 4u.gif

as manau ,kad tikrai ta mamyte bijo nezinomybes.uzsuks pas jus,bent paskaityt ir ikvept truputeli jusu optimizmo.

zinot,as gal kvaila,kad lendu su savo nuomone ir pamokymais,bet negaliu ziuret,kaip kankinasi du zmoguciai-mama ir vaikas.
geleta
sveikos merginos, senokai berašiau jums, po paskutinio mūsų magnetinio rezonanso kaune, gyd. pasakė, kad Gabytei vystymosi anomalija, ir kad galima operuoti, ir po to labai daug procentų, kad pasveiksim rolleyes.gif , penktadienį važiuosiu pas gydytoją ir išaiškins viską normaliai, nes tik telefonu kalbėjau...
-Sandrita-
QUOTE(geleta @ 2009 03 11, 09:06)
sveikos merginos, senokai berašiau jums, po paskutinio mūsų magnetinio rezonanso kaune, gyd. pasakė, kad Gabytei vystymosi anomalija, ir kad galima operuoti, ir po to labai daug procentų, kad pasveiksim rolleyes.gif , penktadienį važiuosiu pas gydytoją ir išaiškins viską normaliai, nes tik telefonu kalbėjau...
*

Linkiu didžiausios kloties kad pasveiktumėte 4u.gif
geleta
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 03 11, 11:09)
Linkiu didžiausios kloties kad pasveiktumėte  4u.gif
*

dėkui labai smile.gif
milka@
*

Šaunios prognozės thumbup.gif Linkiu, kad jos pasitvirtintų 4u.gif

Visas su švente lithuania.gif Gražus oras pas mus. Tai nutarėm į centrą nuvažiuoti. Sudalyvavom šventiniame minėjime prie seimo ir žygiavome Gedimino pr. su karininkais ir jų orkestru rolleyes.gif Tokių kaip mes, ratuotų kavalerija didžiulė buvo lotuliukas.gif Esam pasikrovę labai gerų emocijų thumbup.gif
JulieTa
QUOTE(milka@ @ 2009 03 11, 17:06)
žygiavome Gedimino pr. su karininkais ir jų orkestru  rolleyes.gif Tokių kaip mes, ratuotų kavalerija didžiulė buvo  lotuliukas.gif Esam pasikrovę labai gerų emocijų  thumbup.gif
*

milka, apie kokia ratuota kavalerija eina kalba? nesupratau g.gif puiku, kad geru emociju pasikrovet, o mes buvom keistuoliu minejima, kur "laisvas vejas", labai irgi patiko, tos veleveles-aluneliai, laaaaabai nuotaikingi thumbup.gif
geleta, dziugu girdeti mirksiukas.gif
geleta
QUOTE(JulieTa @ 2009 03 11, 18:58)
milka, apie kokia ratuota kavalerija eina kalba? nesupratau  g.gif puiku, kad geru emociju pasikrovet, o mes buvom keistuoliu minejima, kur "laisvas vejas", labai irgi patiko, tos veleveles-aluneliai, laaaaabai nuotaikingi  thumbup.gif
geleta, dziugu girdeti  mirksiukas.gif
*

dėkui mergaitės visoms 4u.gif
milka@
QUOTE(JulieTa @ 2009 03 11, 17:58)
milka, apie kokia ratuota kavalerija eina kalba? nesupratau  g.gif puiku, kad geru emociju pasikrovet, o mes buvom keistuoliu minejima, kur "laisvas vejas", labai irgi patiko, tos veleveles-aluneliai, laaaaabai nuotaikingi  thumbup.gif
geleta, dziugu girdeti  mirksiukas.gif
*

Ratuota kavalerija - tai šeimynėlės su pypliukais vaikiškuose vežimėliuose biggrin.gif
milka@
Sveikos mamytės - šaunuolytės 4u.gif
Pavasaris pas mus jau. Saulytė šviečia wub.gif Tik gaila, kad nuotaikos nekokios verysad.gif Vakar taip linksma, gera buvo, o šiandien neramu. Šiąnakt net 11 priepuolių buvo doh.gif Gal po vakarykščiū įspūdžių unsure.gif O gal rimtai mus mėnulis taip neigiamai veikia unsure.gif Rytoj važiuojam pas gydytoją. Ji aišku norės didinti vaistų dozę. Bet matyt, kitos išeities nėra verysad.gif

O kaip jūs reguojat į dozės didinimą g.gif Be jokių atsikalbinėjimų pritariat, ar bandot, kaip čia pasakius, "pasiderėt" unsure.gif

Paskutinį kartą kai mums padidino, tai dukrytė nustojo "kalbėti", ir žaislai nebelabai domino. Buvo labai prislopinta. Tai aš grįžau prie buvusios dozės. Tai buvo prieš kokias 3 savaites. Bet akivaizdu, kad dozė, visdėlto, per maža verysad.gif Tik reiks prašyt gydytojos, kad mažesnėmis dalimis didintume ax.gif
vilkra
QUOTE(milka@ @ 2009 03 12, 12:03)

O kaip jūs reguojat į dozės didinimą  g.gif Be jokių atsikalbinėjimų pritariat, ar bandot, kaip čia pasakius, "pasiderėt"  unsure.gif

ax.gif
*

Dozės didinimas tikrai džiaugsmo šūksnių nesukelia. Bet reikia , tai reikia. Sukandi dantis ir bandai džiugiai vaikui pranešti- matai, kaip šaunu- tu augi ir dozė auga... Brr. O šiaip , dozes iš tiesų reikia labai lėtai didinti ir dar lėčiau mažinti. Taip bent mums aiškino. Tikiuos Tavo mažytei taip ir bus ir būtinai pagerės.

Ai, va prisiminiau, kai maniškė patekoŠventojoje į Andriaus Rimiškio koncertą (čia per patį jo šlovės piką), ir dar nuo jo gavo rožę, sulaukėm gana stipraus priepuolio. Matyt didelės emocijos tiek neigiamos, tiek teigiamos mažiams ne į naudąsad.gif
Rustė
mano pana šiuo metu, su dieta, nereaguoja į dozės didinimą g.gif pasakysiu apie tai nurologei, kaip gulėsim ligoninėje, nes man įdomu kodėl, ar čia tiesiog nereaguoja į vaistą, ar dieta padeda, ir vaistų didinti nėra reikalo g.gif

Vilkra gerai sakai, emocijos bet kokios yra visti stresas, geros ar blogos, nesvarbu...gaila, kad ir po gerų įspūdžių vaikas patiria traukulį...
Buriuke
*

labai smagu thumbup.gif

QUOTE(milka@ @ 2009 03 12, 11:03)
Sveikos mamytės - šaunuolytės  4u.gif
Pavasaris pas mus jau. Saulytė šviečia  wub.gif Tik gaila, kad nuotaikos nekokios  verysad.gif Vakar taip linksma, gera buvo, o šiandien neramu. Šiąnakt net 11 priepuolių buvo  doh.gif Gal po vakarykščiū įspūdžių  unsure.gif O gal rimtai mus mėnulis taip neigiamai veikia  unsure.gif Rytoj važiuojam pas gydytoją. Ji aišku norės didinti vaistų dozę. Bet matyt, kitos išeities nėra  verysad.gif

O kaip jūs reguojat į dozės didinimą  g.gif Be jokių atsikalbinėjimų pritariat, ar bandot, kaip čia pasakius, "pasiderėt"  unsure.gif

Paskutinį kartą kai mums padidino, tai dukrytė nustojo "kalbėti", ir žaislai nebelabai domino. Buvo labai prislopinta. Tai aš grįžau prie buvusios dozės. Tai buvo prieš kokias 3 savaites. Bet akivaizdu, kad dozė, visdėlto, per maža  verysad.gif Tik reiks prašyt gydytojos, kad mažesnėmis dalimis didintume  ax.gif
*

laikykitės verysad.gif

milka@
Mergaitės, ačiū už palaikymą smile.gif
Mažoji jau jaučiasi gerai smile.gif Žaičia, burba sau po nosim smile.gif
vilkra
Mergicos, ar aš kažko nesuprantu, ar mūsų tems suskilo?

http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=240762
JulieTa
QUOTE(vilkra @ 2009 03 13, 09:02)
Mergicos, ar aš kažko nesuprantu, ar mūsų tems suskilo?

mano ziniomis, ji jau senokai suskilus g.gif
iquana
Sveikutės, noriu pasidomėti, pasikonsultuoti su jumis dėl šios ligos. Mano dukrytei, gegužė sukaks 8 m. neurologas itaria rolando formos epilepsija, sake išsitirti pilnai ir patarė kreiptis pas gyd. M. Endziniene, tačiau paskambinus į kauno klinikas registratūroje pasake kad bus registruojama tik nuo 03-20 d. ,nes nėra talonų. Tas laukimas ir nežinojimas tikslios diagnozės varo iš proto. Pasakykit prašau, gal M. Endzinienė konsultuoja privačiai? Ir ar Kauno klinikose registruos mus, nes gyvename Šiauliuose, šeimos gydytoja išraše siuntima pas neurologa. Net nežinau ar reikia Šiauliuose pas neurologa pirma registruotis, kad ji išrašytu siuntima į Kauną, ar galima patiems registruotis. Ačiū už bet kokią suteiktą informaciją.
Domicele
QUOTE(JulieTa @ 2009 03 13, 08:27)
mano ziniomis, ji jau senokai suskilus  g.gif
*

aga senai jau skilusi smile.gif tik vat, kad ji ten tuscia, niekas nieko neraso blink.gif gal net sakyciau siek tiek klaidina zmones, ieskancius bendraminciu g.gif

pvz. turi problema, parasai ir lauki nezinia kiek laiko, kol kas susimils ir tau atsakys unsure.gif
nu cia tik mano nuomone tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(iquana @ 2009 03 13, 08:43)
Sveikutės, noriu pasidomėti, pasikonsultuoti su jumis dėl šios ligos. Mano dukrytei, gegužė sukaks 8 m. neurologas itaria rolando formos epilepsija, sake išsitirti pilnai ir patarė kreiptis pas gyd. M. Endziniene, tačiau paskambinus į kauno klinikas registratūroje pasake kad bus registruojama tik nuo 03-20 d. ,nes nėra talonų. Tas laukimas ir nežinojimas tikslios diagnozės varo iš proto. Pasakykit prašau, gal M. Endzinienė konsultuoja privačiai? Ir ar Kauno klinikose registruos mus, nes gyvename Šiauliuose, šeimos gydytoja išraše siuntima pas neurologa. Net nežinau ar reikia Šiauliuose pas neurologa pirma registruotis, kad ji išrašytu siuntima į Kauną, ar galima patiems registruotis. Ačiū už bet kokią suteiktą informaciją.
*

su tuo siuntimu gali vaziuoti pas koki tik nori neurologa bet kuriame mieste, tame tarpe ir Kaune.
Rustė
QUOTE(vilkra @ 2009 03 13, 08:02)

turėjom mes tokią narę čia kažkada, bet ji nusprendė, kad mūsų tema negera, kad mes čia tik pliurpiam ir jokios informacijos neteikiam, ir sukūrė, pagal ją geresnę temą, kuri kaip matai be galo "populiari" doh.gif .

tai va narius ir klaidina.
tegul būna, ne mano čia tema, ne mano skyrelis.

aš bendrauju čia, ir man čia patinka smile.gif
man atrodo pakankamai naudingos info ir nuorodų sudėta pirmame poste, jei kam atrodo kad kažko nėra - papildysim smile.gif
MELONIJA
Merginos, o kur AGNIETE?nebeatrenku as cia jau musu, ar as cia viena tik jos pasigedau? ax.gif
Rustė
QUOTE(MELONIJA @ 2009 03 13, 10:05)
Merginos, o kur AGNIETE?nebeatrenku as cia jau musu, ar as cia viena tik jos pasigedau? ax.gif
*

tai, kas jom viskas gerai smile.gif
neturi traukulių, vaikas pasivijo bendraamžius smile.gif
tai ir neužsuka smile.gif

greit Medos gimtadienis, reikės pasikviesti ją čia, kad papasakotų kaip sekasi smile.gif

pertikrinau visas nuorodas pirmam puslapyje smile.gif
dalis neveikė, tai patvarkiau smile.gif
-Sandrita-
Sveikos mergytes, mes po daktaru, vakar akiu dugna ziurejo, negero rado, israse Diakarbo, dar relaniumo 2xd pridejo, snd ryte ismatas nunesiau, maisto nevirskina, dar vaistu, jau nebezinau kaip speti per diena suduoti viska doh.gif juk nesukisiu visu vienu metu, ryte atsikelus pavalge, diakarba sudaviau, lekem i poliklinika, gryze dar uzkandom kiti vaistai, uzmigo, ziuriu treti stovi nesugerti, vienu zodziu nzn ka ir daryti doh.gif

Mums irgi po emociju buna kad brudai ateina verysad.gif buvom kovo 11 d. cirke, 2.5 issedejo isplojo bet vakaro bijojau ir laukti, nu bet tik su keliais sustingimais, akiu pavartymais apsejom 4u.gif
varlele
Sveikos visos... Puiku, jau pavasareja...
Iguana, Rolando forma nera jau labai baisi, jei gali kreiptis pas Endziniene, patarciau taipir daryti, tik pas ja su talonais..... mums kai reikia skambinam skambinam skambinam, kolei gaunam... liux gydytoja, atidumas neapsakomas ir siaip - tik teigiamo. Ji, kiek zinom, tik KMUK, nes turi daug ir studentu.
Tiesa, kai pirma kart vaziavom, tai mes pasiemem dar ir vietinio neurologo siuntima: pediatro+neurologo. Ten labai popierius ziuri...
Nusiramink, viskas bus gerai, nebe daug liko iki tos kovo 20d.
O del tu dvieju temu...tai nelabai kas, jei kazkam reikia info, nuotaikos praskaidrinimo niu gi blogai, du variantai... verysad.gif
Tikekim, kad su pavasarine saule istirps: ledas, sniegas, susils tarpusavio santykiai ir isgaruos visosligos....
-Sandrita-
QUOTE(varlele @ 2009 03 13, 11:55)
Sveikos visos... Puiku, jau pavasareja...
Iguana, Rolando forma nera jau labai baisi, jei gali kreiptis pas Endziniene, patarciau taipir daryti, tik pas ja su talonais..... mums kai reikia skambinam skambinam skambinam, kolei gaunam...
*

mes pas ja per www.sergu.lt registravomes, gale men sudeda laisvus talonus, ir skambintis nereikia 4u.gif
vilkra
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 03 13, 13:00)
mes pas ja per www.sergu.lt registravomes, gale men sudeda laisvus talonus, ir skambintis nereikia  4u.gif
*

O sergu.lt normaliai veikia? Vyras nori taip pabandyti registruotis, aš kažkaip prie seno būdo linkusi. Reikėtų pavasarį paną parodyti gydytojai, jei bus kokie gydymo pakeitimai (tikiuosi dozės mažinimo), geriau būtų anksčiau, nes rudenį į mokyklą, tai nesinori, kad sutaptų ir vaistų dozės pakeitimas ir papildomas emocinis krūvis- mokykla.
-Sandrita-
QUOTE(vilkra @ 2009 03 13, 12:27)
O sergu.lt normaliai veikia? Vyras nori taip pabandyti registruotis, aš kažkaip prie seno būdo linkusi. Reikėtų pavasarį paną parodyti gydytojai, jei bus kokie gydymo pakeitimai (tikiuosi dozės mažinimo), geriau būtų anksčiau, nes rudenį į mokyklą, tai nesinori, kad sutaptų ir vaistų dozės pakeitimas ir papildomas emocinis krūvis- mokykla.
*

jo, viskas veikia normaliai 4u.gif
Rustė
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 03 13, 11:53)
Sveikos mergytes, mes po daktaru, vakar akiu dugna ziurejo, negero rado, israse Diakarbo, dar relaniumo 2xd pridejo, snd ryte ismatas nunesiau, maisto nevirskina, dar vaistu, jau nebezinau kaip speti per diena suduoti viska  doh.gif  juk nesukisiu visu vienu metu, ryte atsikelus pavalge, diakarba sudaviau, lekem i poliklinika, gryze dar uzkandom kiti vaistai, uzmigo, ziuriu treti stovi nesugerti, vienu zodziu nzn ka ir daryti  doh.gif
*

va dėl tos priežasties aš išsiprašiau, kad padarytų vaistus du kartus - ryte ir vakare.
dieninė dozė labai vargino...
iquana
dar karteli labas, aciu labai uz patarimus ir palaikymus, nes kol kas man tai baisi liga, nors tiksli diagnoze dar neaiski,gal dar koks brudas laukia...Kai tyrimus padarys bus aisku, nors kazkaip tikiuosi tik geriausio. Bandysiu registruotis internetu, gal pasiseks. Aciu dar karteli ir gero savaitgalio visoms mamytesm ir jusu bebenciukams smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.