aš esu Lietuvos respublikos pilietė,mano vyras- Lenkijos pilietis. 2005 m. vasario mėnesį mums gimė sūnelis ir iškilo klausimas dėl jo pilietybės. Panorėjome daryti jam dvigubą pilietybę. Patarė iškarto daryti Lenkijos pilietybę, o po to Lietuvos pilietybę. Kai nuėjome į Lenkijos ambasadą, mums pasakė, kad gimimo metų jis tapo Lenkijos piliečiu (automatiškai,t.y. jiems nėra skirtumo, ar vaikas gimė Lenkijos respublikos teritorijoje ar už jos rybų). Šalčininkų migracijos tarnyboje mums pasakė, kad norint daryti dvigubą pilietybę (t.y. po Lenkijos pilietybės suteikimo), Lietuvos pilietybę suteiks tik, įrodžius, kad iki 1940 m. Lietuvos respublikos teritorijoje gimė senelis ar prosenelis. Bet Lenkijos respublikos ambasadoje mums pasakė, kad jie susidurė jau su takia situacija ir tai šeimai nereikėjo įrodynėti senelių šaknų, nes Lenkijos pilietybė vaikui nesuteikiama, o įgijama gimstant, o iš kitos pusės mūsų vaikas ir Lietuvos respublikos pilietybę jau įgijo gimimo metų.
Taigi klausimas toks, ar reikės įrodynėti senelių šaknis, norint daryti Lietuvos respublikos pilietybę, po Lenkijos respublikos pilietybės įgijimo, ar užteks iš Lenkijos ambasados pažymos, kad vaikelis įgijo Lenkijos respublikos pilietybę gimimo metų ?
Ačiū už dėmesį