Visos seimos ir poros, patarkite kaip tvarkyti bendra su draugu biudzeta. Mes draugaujame jau penkti metai. Kartu gyvename puse metu, vasara ketiname tuoktis, o kaip reikes tvarkyti seimos biudzeta  ? Dabar jis kazkoks padrikas. Kai nera vienos sistemos, labai sunku suvaldyti bendrus pinigus, kur isleidziame, kiek lieka ir pan. Pasidalinkite patirtimi ir patarimais  .
Kalinka
2004 03 22, 16:04
kad abu valdysit biudzeta maza sansu...perimk pati viska i savo rankas!  tada aisku tau teks rupintis ne tik kaip viska sumoketi, gala su galu sudurti, bet ir itikinti vyra kad isleista buvo tikslingai. Pas mus tai pinigai mano zinioje, islaidas ir pajamas fiksuoju kompe bet kada maniskis gali pasiziureti(bet jis ten nieko nesupranta, mat viskas uzsifruota) Visais piniginiais reikalais konsultuojames, bet vykdau as
| QUOTE (Atėnė @ 2004 03 22, 15:51) | Visos seimos ir poros, patarkite kaip tvarkyti bendra su draugu biudzeta. Mes draugaujame jau penkti metai. Kartu gyvename puse metu, vasara ketiname tuoktis, o kaip reikes tvarkyti seimos biudzeta ? Dabar jis kazkoks padrikas. Kai nera vienos sistemos, labai sunku suvaldyti bendrus pinigus, kur isleidziame, kiek lieka ir pan. Pasidalinkite patirtimi ir patarimais . |
NU KA AS JUMS GALIU pATARTI, SIAIp VISI pINIGAI pAS MANE, VYRAS SAU IS ATLYGINIMO KAZKIEK pASILIEKA O VISAKITA ATIDUODA MAN, TAIp IR TVARKOMES, GAL TIK pORA KARTU JIS pRITRUKO pINIGU IR pASIEME IS BENDRU, O AS TVARKAU TA BENDRA BIUDZETA IR SAU LEIDZIU KIEK REIKIA  IR pASITAUpO... O KAI NEZINAI KUR IR KIEK TAI S........... IR GAUNASI.
Šmigija
2004 03 22, 16:11
na o mes tai ir programele pasidarem. Nuo kiekvieno atlyginimo 50 proc eina islaidom uz komunalinius maista ir pan. 30 proc eina taupymui, tipo tu pinigu nelieciame, na o like 20 proc savom islaidom. taip ir tvarkom
Na, taip kaip Enigmai ar Kalinkai, man neiseis, nes atlyginimus gauname i korteles, tai isimineti visa suma, tada ja atiduoti man ir vel is naujo skirstyti, nelabai logiska. Mat visus mokescius, paskolas, draudimus etc. mokame internetu, o tam, kaip zinia, reikia, kad korteleje butu pinigu  .
Biudzetas pas mus bendras:kiek reikia,tiek pasiimi.Bet as visada vedu buhalterija:seku,kad islaidos nevirsytu pajamu.Nenoreciau gyventi nuo algos iki algos.
o maniskis nuima nuo korteles ir atiduoda man grynais. Ir sau, aisku, smulkiom islaidom pasilieka.
Kalinka
2004 03 22, 16:29
vyras pasakojo kad japonijoje pazistamos seimos biudzetas yra komoda su mažais stalciukais, kiekvienai sriciai po stalciuka. ir parnese alga sutuoktiniai i kiekviena ju ideda suplanuota suma. siulaikinem salygom kaip tai atrodytu reiketu pamislyti  bent musu seima grynu namuose nelaikom, kazkaip neprireikia...Turbut visai neblogai procentais planuoti biudzeta, bet pas mus 95%bankam ir mokesciam, ir maistui,like 5 ...nu kazkas nenormalaus jau trecias menuo taip.
| QUOTE (ENIGMA @ 2004 03 22, 16:08) | NU KA AS JUMS GALIU pATARTI, SIAIp VISI pINIGAI pAS MANE, VYRAS SAU IS ATLYGINIMO KAZKIEK pASILIEKA O VISAKITA ATIDUODA MAN, TAIp IR TVARKOMES, GAL TIK pORA KARTU JIS pRITRUKO pINIGU IR pASIEME IS BENDRU, O AS TVARKAU TA BENDRA BIUDZETA IR SAU LEIDZIU KIEK REIKIA IR pASITAUpO... O KAI NEZINAI KUR IR KIEK TAI S........... IR GAUNASI. |
Oho, koks mustras seimoje!!!!!! Nesuvokiu, kaip gali vyras visa savo alga atiduoti!!!!! O ka abu draugiskai negalit susitarti????? Ar vyras be galo islaidus????
Kalinka
2004 03 22, 16:32
| QUOTE (Atėnė @ 2004 03 22, 16:25) | Na, taip kaip Enigmai ar Kalinkai, man neiseis, nes atlyginimus gauname i korteles, tai isimineti visa suma, tada ja atiduoti man ir vel is naujo skirstyti, nelabai logiska. Mat visus mokescius, paskolas, draudimus etc. mokame internetu, o tam, kaip zinia, reikia, kad korteleje butu pinigu . |
mes irgi i korteles, bet abieju korteles pas mane  (vyro kortele dviguba)
Pas mus kiek kitaip: kadangi tai pakankamai skausmingas klausimas. Pvz: maista perka vyras, jei norime kur nors iseiti i kluba ar su draugais pabaliavoti, tai viena karta moku as, kita jis. Kadangi turime nauja busta, tai kredita moku as o lizingus vyras. Vienu zodziu dabar ramu: gale menesio abieju piniginese beveik nulis lieka! Kaip komunizme.
Mirtishe
2004 03 22, 16:34
deja, deja kas daugiau uzdirba, tas daugiau ir isleidzia, nes seimoje kaip tu besidalinsi - pinigai vis tiek 50-50 bendri (netgi pagal istatyma).
nuo tada, kai parsisiunciau i kompa programele ir emiau suvedineti visus cekiukus ir islaidas - mane apeme sewbas.. [kartais geriau nezinoti kad negautum infarkto] bet toks budas yra labai geras ir sveikas - ateina pagaliau noras suimti save i rankas ir nustoti islaidauti..
manyciau teisinga, jeigu tas kurio pajamos sudaro pvz. 80 proc. leidzia sau daugiau, nei antrasis. Ka manot?
Kalinka
2004 03 22, 16:40
ir vyras neišlaidesnis nei kitu, ir viskas susitarta ir savonoru  Viskas issisprende issiaiskinus, viena paprasta dalyka, o gi apsiziurejom koju pirstu ilgius, pas mane nykstys lyg ir ilgesnis uz sekanti, o pas maniski nykstys trumpesnis, ka tai reiskia? Tarkim vyras- tai nykštys, zmona sekantis( negi smalizius  ) kuris ilgesnis/aukstesnis to ir valdzia. Plius dar tie buitiniai finansiniai dalykai man malonus, jam tik prievole, tai viska pasverus be dideliu mūšių as uzgrobiau musus seimos finansus, vat dabar per mane visa seima kencia...
| QUOTE (Mirtishe @ 2004 03 22, 16:34) | nuo tada, kai parsisiunciau i kompa programele ir emiau suvedineti visus cekiukus ir islaidas - mane apeme sewbas.. [kartais geriau nezinoti kad negautum infarkto] bet toks budas yra labai geras ir sveikas - ateina pagaliau noras suimti save i rankas ir nustoti islaidauti..
|
Ir as noriu tokios programeles i kompa! Kaip ir is kur ja parsisiust?
| QUOTE (Mirtishe @ 2004 03 22, 16:34) |
manyciau teisinga, jeigu tas kurio pajamos sudaro pvz. 80 proc. leidzia sau daugiau, nei antrasis. Ka manot? |
ne velnio - siuo metu sedziu su vaiku namuose. Jau pratinu panele po truputi i lopsi ir pati ieskausi kito darbo, nes i sena niekas nenori atgal priimti ( nors pagal visus istatymus privalo). Siuo metu uz vaika gaunu nepilnus 94 lt, seimoje dirba tik vyras, bet tai buvo daugiau jo sprendimas, kad man iseiti vaiko auginimo atostogu, o ne dirbti ir samdyti aukle. Tai pagal tave iseina, kad vyras sau gali leisti viska, nes jis pilnai islaiko seima... o as negaliu sau leisti nieko, nes prie jos islaikymo neprisidedu?
Manau, seima yra seima. Vienas gal viena menesi daugiau isleidzia kita kita. Aisku negerai, kai zmona Armani rubais vaiksto, o vyras is Humanos mados neiseina, arba atvirksciai. As vyrui priekaistavau, kad kodel jis man geliu nedovanoja, sake pinigu nera. Tai as pradejau dovanoti jam, susigedo ir atsirado pinigu.... Reikia tik supratimo viens kito ir viskas bus ok.
Pas mus yra taip - as gaunu alga grynais, o draugas i kortele. Tai pirmiausia leidziam mano pinigus  , paskui jo. Tie grynieji visada guli namie vienoj vietoj, turim nusistate, kiek kuriam pinigu reikia dienai, tiek ir pasiimam. Dabar kazkaip pasiimam kiek reikia savaitei. Uz buta jei ima is tu grynu, mane visada informuoja (uz buta moka tik jis, nes as tingiu sukt galva del to  ). Kai baigiasi grynieji - jis isima is korteles kazkiek ir padeda i "slaptaviete":) Vel baigiasi - vel isima  Nelaikom dideles sumos grynais, nes nu zinot kaip buna - matai daug vienoj vietoj tai ir isivaizudoji, kad daug turi ir tavo galimybes neribotos  Tai va...kazkaip normaliai visai su tuo biudzetu gaunas. Aisku, dazniausiai gyvenam nuo algos iki algos, nes pajamos ne tokios jau ir agromnos
Kad isvengti problemu, kaip kad vyras dirba, tai daugiau ir sau leisti gali, manau padetu ir mamos darbas. Vyrui gerai gal pries draugus pasipuikuoti: va, zmona namie, vaikus augina o as didvyris islaikau seima. As saviskiui pasakiau, kai gims vaikelis, menesiuka pabusiu su juo ir i darba. Tegul 500 lt uzdirbius ir 300lt auklei atiduosiu, bet 200lt- bus mano, kad vyro prasyti nereiktu.
Kol kas Fea geriausiai tvarkosi....
debesuota
2004 03 22, 17:57
| QUOTE (Akva @ 2004 03 22, 15:49) | | Kad isvengti problemu, kaip kad vyras dirba, tai daugiau ir sau leisti gali, manau padetu ir mamos darbas. Vyrui gerai gal pries draugus pasipuikuoti: va, zmona namie, vaikus augina o as didvyris islaikau seima. As saviskiui pasakiau, kai gims vaikelis, menesiuka pabusiu su juo ir i darba. Tegul 500 lt uzdirbius ir 300lt auklei atiduosiu, bet 200lt- bus mano, kad vyro prasyti nereiktu. |
o kur siais laikais dar buna aukliu uz 300 lt? as irgi tokios noriu, ir mygom einu dirbti uz tuos 500lt...
| QUOTE (Akva @ 2004 03 22, 16:49) | | Kad isvengti problemu, kaip kad vyras dirba, tai daugiau ir sau leisti gali, manau padetu ir mamos darbas. Vyrui gerai gal pries draugus pasipuikuoti: va, zmona namie, vaikus augina o as didvyris islaikau seima. As saviskiui pasakiau, kai gims vaikelis, menesiuka pabusiu su juo ir i darba. Tegul 500 lt uzdirbius ir 300lt auklei atiduosiu, bet 200lt- bus mano, kad vyro prasyti nereiktu. |
Man rodos morers savijauta, o tiksliau islaikytines jausmas atsiranda, kai yra nesupratingas vyras  As esu studente ir mane vyras islaiko (seskaitant 125Lt stipendijos), bet niekada negirdejau nei vieno zodzio apie tai. Mes pries vestuves apie tai pasikalbejom, jis zinojo, kad maziausiai 4 metus mokysiuos ir jam tai buvo ir yra priimtina  Manau svarbiausia yra tiek vyrui, tiek zmonai suprasti, kad po keliu metu gali situacija pasisukti 360 laipsniu kampu
| QUOTE (Atėnė @ 2004 03 22, 16:44) | | QUOTE (Mirtishe @ 2004 03 22, 16:34) | nuo tada, kai parsisiunciau i kompa programele ir emiau suvedineti visus cekiukus ir islaidas - mane apeme sewbas.. [kartais geriau nezinoti kad negautum infarkto] bet toks budas yra labai geras ir sveikas - ateina pagaliau noras suimti save i rankas ir nustoti islaidauti..
|
Ir as noriu tokios programeles i kompa! Kaip ir is kur ja parsisiust?
|
Mirtishe gal isduosi paslapti?
| QUOTE (Akva @ 2004 03 22, 16:49) | | Kad isvengti problemu, kaip kad vyras dirba, tai daugiau ir sau leisti gali, manau padetu ir mamos darbas. Vyrui gerai gal pries draugus pasipuikuoti: va, zmona namie, vaikus augina o as didvyris islaikau seima. As saviskiui pasakiau, kai gims vaikelis, menesiuka pabusiu su juo ir i darba. Tegul 500 lt uzdirbius ir 300lt auklei atiduosiu, bet 200lt- bus mano, kad vyro prasyti nereiktu. |
Kaip suprantu dabar dirbi, tai pirmus metus Sodra moka 60 proc. atlyginimo, manau 200 lt tikrai tau iseitu ir taip. Aukliu vidutines kainos apie 600 lt/men (vilniuje). Ir manau kad pirmus metus ne viena aukle neatstos vaikui mamos, pradedant maitinimu mamos pienu, ir baigiant demesiu, mamos siluma ir saugumo pojuciu vaikui. I 200 lt to neverta iskeisti.
KURIOJ VIETOJ AS pAMINEJAU, KAD MANO VYRAS ISLAIDUS....  NE, BET JIS pASILIEKA KIEK JAM REIKIA MAN NET NEIDOMU KIEK ,SVARBU, KAD JAM UZTENKA, O IS TO DAR MAN ANT DOVANELIU SUTAUpO, ...pINIGAI GULI NAMIE JEI REIKIA IMK..BET JIS SUGEBA ISSIVERSTI IR BE TO...REISKIA DAUGIAU LIEKA SEIMAI...IR JOKIO MUSTRO AS CIA NEIZIURIU.. DAR KARTA pASIKARTOSIU, KAD JIS PASILIEKA pINIGU KIEK JAM REIKIA, TAI AR TAI VISA ALGA JIS MAN ATIDUODA... pAMINESIU VIENA DALYKA, JEI SEIMA pER ABU UZDIRBA TUKSTANTI, TAIp BUVO MUMS pRADZIOJE, MES GALO SU GALU NESUDURDAVOM, O NE SUDURDAVOM TODEL, KAD pINIGAI VAIKSCIOJO KUR NOREJO, VA TADA MES SU VYRISKIU IR NUSpRENDEM, KAD VISA SEIMOS pINIGU FILOSOFIJA TURI TVARKYTI VIENAS ZMOGUS, KADANGI JAM NIEKADA NEBUVO IDOMU KIEK KAS KAINUOJA, TAD TEKO IMTIS MAN. TAI GAL TAVO VYRAS TAVIM NEpASITIKI, JEI TAU NEATIDUODA ATLYGINIMO...
| QUOTE (Mirtishe @ 2004 03 22, 16:34) | deja, deja kas daugiau uzdirba, tas daugiau ir isleidzia, nes seimoje kaip tu besidalinsi - pinigai vis tiek 50-50 bendri (netgi pagal istatyma).
nuo tada, kai parsisiunciau i kompa programele ir emiau suvedineti visus cekiukus ir islaidas - mane apeme sewbas.. [kartais geriau nezinoti kad negautum infarkto] bet toks budas yra labai geras ir sveikas - ateina pagaliau noras suimti save i rankas ir nustoti islaidauti..
manyciau teisinga, jeigu tas kurio pajamos sudaro pvz. 80 proc. leidzia sau daugiau, nei antrasis. Ka manot? |
NU CIA MASTYMAS, TAI AS pAKRAUpUS, TAI JEI AS SEDZIU NAMIE SU JO (MUSU VAIKAIS TAI TURIU SAU MAZIAU LEISTI NEI TUOMET KAI DIRBAU IR UZDIRBAU... CHA..CHA..CHA... TADA TEGUL JIE VAIKSTO DEVYNIS MENESIUS ISSIpUTE, TEGUL pATIRIA TAI KA MES GIMDYDAMOS JAUCIAM... VA TADA KALBESIM KITAIp...ABSURDAS VISISKAS, SpEJU, KAD pAS JUS SEIMOJE KAZKAS NETVARKOJE...REIKTU JUMS pASIKALBETI... ZINAI SIUO METU MANO pAJAMOS SUDARO GAL KOKIU 10 pROC. BET DELTO VISISKAI NEREISKIA , KAD AS MAZIAU SAU ISLEIDZIU, TACIAU YRA BENDRI TIKSLAI, NAMO STATYBA, VAIKAI, O DRABUZIUS IR VISA KITA MES pERKAM TIK KARTU....
kaadngi as vienintelis seimoj dirbu tai as savo ruostu atiduodu didele dali zmonai is nesuku galvo s nes pasitikiu ja kaip ji tvarko piniginius reikalus
vyras pirmas gauna atlyginima- pirmiausiai isleidziam jo pinigus, tada as gaunu atlyginima- tada isleidziam mano  , jei pritrukstam vyras ima avansa ir vel isleidziam abu, o cia jau ziurek ir jo alga netoli
| QUOTE (fifan @ 2004 03 22, 21:11) | kaadngi as vienintelis seimoj dirbu tai as savo ruostu atiduodu didele dali zmonai is nesuku galvo s nes pasitikiu ja kaip ji tvarko piniginius reikalus |
AUKSINES MINTYS, AS MANU JEI VYRAS NEGALI ISLAIKYTI SEIMOS, TAI KOKS JIS VYRAS.. TIK NEREIKIA MAN AISKINTI, KAD VYRA MATU KAIp pINIGU MAISA, NE... TACIAU MANU JEI VYRAS NORMALIAI UZDIRBA, KAD UZTENKA SEIMAI TAI JIS pATS GERIAU JAUCIASI...
Neįsivaizduoju kaip vesti bendrą biudžetą. Vyars man kas mėnesį duotą nustatytą sumą (kiek algos gauna net nežinau ir neklausiu, kaip sakant ne mano reikalas..), pats sumoka dar už butą ir lizingo mokesčius. Aš savo ruožtu moku už viską kas susiję su išlaidomis vaikui ir man: mokestis auklei, vaiko drabužiai, avalynė, žaislai, lavinimas, mano investicijos į grožį  , mano investicijos viskam, kam aš dar noriu: sportui, soliariumui, gydytojų konsultacijoms...Vyras nesikiša, nekoreguoja ir jam neįdomu..Turiu suktis kaip išmanau. Kai nedirbau, o buvau vaiko priežiūros atostogose, aš buvau apmirusi, labai nedaug sau leisdavau malonumų, išlaidų, tenkinausi tais kas mėnesį duodamais pinigais, nuo jų ir sutaupydavau..Vyras tada ir skirdavo pinigų ir dukrai. Vėl pradėjau dirbti ir vėl viskas stojo į savo vėžes. Aš nenoriu bendro biudžeto ir neturiu jokių pretenzijų į vyro turtą. Jis į mano turtą pretenzijų irgi neturi, mes net nekalbame ta tema, nekišame nosies į viens kito piniginius reikalus (aš kartais tik iš smalsumo pasidomiu, be jokių pašalinių minčių...)
| QUOTE (Rasma @ 2004 03 22, 21:30) | Neįsivaizduoju kaip vesti bendrą biudžetą. Vyars man kas mėnesį duotą nustatytą sumą (kiek algos gauna net nežinau ir neklausiu, kaip sakant ne mano reikalas..), pats sumoka dar už butą ir lizingo mokesčius. Aš savo ruožtu moku už viską kas susiję su išlaidomis vaikui ir man: mokestis auklei, vaiko drabužiai, avalynė, žaislai, lavinimas, mano investicijos į grožį , mano investicijos viskam, kam aš dar noriu: sportui, soliariumui, gydytojų konsultacijoms...Vyras nesikiša, nekoreguoja ir jam neįdomu..Turiu suktis kaip išmanau. Kai nedirbau, o buvau vaiko priežiūros atostogose, aš buvau apmirusi, labai nedaug sau leisdavau malonumų, išlaidų, tenkinausi tais kas mėnesį duodamais pinigais, nuo jų ir sutaupydavau..Vyras tada ir skirdavo pinigų ir dukrai. Vėl pradėjau dirbti ir vėl viskas stojo į savo vėžes. Aš nenoriu bendro biudžeto ir neturiu jokių pretenzijų į vyro turtą. Jis į mano turtą pretenzijų irgi neturi, mes net nekalbame ta tema, nekišame nosies į viens kito piniginius reikalus (aš kartais tik iš smalsumo pasidomiu, be jokių pašalinių minčių...) |
To as visiskai nesuprantu  Man regis, tai priklauso ir nuo to, kaip musu tevai tvarke seimos biudzeta
Mano tėvai kaip ir dauguma. Pinigai pas mamą Aišku, ne mano reikalas, bet kartais man įdomu, negi niekada nekyla ginčų dėl bendro biudžeto, ypač jei vienas kuris sutuoktinių ar draugų pastebi, jog deda bendran katilan daugiau nei partneris? Nori nenori, turbūt būna kažkoks nepasitenkinimas? O jei lygiai dėti niekada neišeis, tai taip ir gyvenama priekaištais ar skaičiuojant kito kąsnius?Atsiprašau, kad taip, na bet niekaip netelpa galvon bendri pinigai  Mano vyras sako - pinigai bendri, bet aš jo nuomonės nepalaikau ir kiek įmanoma stengiuosi atskirti mūsų "turtus"..pastebiu, kad nors sako, bet kažko realiai man niekam tų pinigų neduoda, o aš nuo pat santuokos pradžios nė karto niekam ir neprašiau..Duoda- valgo, neduotų - nebūtų valgyt..Ir taip visame kame.
reniote
2004 03 23, 04:49
MAno seimoje irgi atskiras budgetas ir kitaip neisivaizduoju. Nenoreciau, kad mano vyras po mano finansus knistusi. Tai yra man privatu, taip kaip ir tikejimo ispazinimas ar vienai eiti i WC, be pasaliniu...
Na va tau ir "neemancipuotos" Lietuvos moterys!  Beveik visos pinigus i savo rankas suemusios! Musu seimoje tai pinigai - bendri. Sumetam visas pajamas i viena kruva. Kas savaite paiimam sau kiekvienas smulkioms islaidoms. Iki tam tikros sumos - taip pat kiekvienas galim isleisti savo nuoziura. Stambesnius pirkinius - aptariam, t.y. koordinuojam. Visokias saskaitas apmokineja vyras. Man tam laiko gaila. Taupymu, investicijomis, turto kaupimu - rupinasi vyras. Tiesiog jis geriau apie tai ismano.  Bet as viska KONTROLIUOJU ir visada galiu isreiksti savi nuomone, (i kuria, beja, tikrai atsizvelgiama). Kadangi mano pajamos zymiai mazesnes, tai man tik nauda is to, kad pinigai bendri. Kadangi musu turtas ir pagal istatyma bendras, tai nieko ten i "mano, ne mano" per daug neskirstom.
Man kazkaip atrodo, jei pas mus butu atskiras biudzetas, kaip tik kiltu daugiau nesusipratimu O del tu skirtingu sumu inesimo i bendra katila tai tikrai nekyla jokiu problemu. Naturalu, kad vienas uzdirba daugiau, kitas maziau, bet atskirai niekad ir neziuri. Tiesiog gavus algas susumuojam, kokia bendra finansine bukle pas mus si menesi ir tada skirstom islaidas ir mastom, ar galesim si menesi sau leisti koki stambesni pirkini Esu visai patenkinta musu finansu tvarkymu. Nors pinigai daugiau, galima sakyti, vyro rankose  Bet man nuo to tik geriau. Maziau reik sukt galva
Šmigija
2004 03 23, 09:14
Suprasciau, jei abieju algos yra tokios kad is vienos pakaktu triju asmenu seima islaikyt tada ir pinigai gali but nemetami i bendra biudzeta, bet kai algos nera is didziausiu tai tenka mest viska kruvon, manau man butu kazkaip keista jei mano ir vyro pinigai butu atskiri, nezinau, man kazkaip tai nesiderina su seima bei jos visiska darna  NOrs dabar uzdirbu truputuka daugiau uz vyra, bet net manau kad del as ne daugiau verta nei mano vyras leisti savom islaidom daugiau pinigu. Viskas priklauso nuo situacijos, jei man reik batu ar ko kito kas virsija mano pajamas siem reikalam imu is vyro, jei man nieko pirkt nereik o vyrui butina tada perka jis. Tikiuos supratot ka noriu pasakyt
asfaltuota
2004 03 23, 09:24
| QUOTE (Akva @ 2004 03 22, 14:49) | | Kad isvengti problemu, kaip kad vyras dirba, tai daugiau ir sau leisti gali, manau padetu ir mamos darbas. Vyrui gerai gal pries draugus pasipuikuoti: va, zmona namie, vaikus augina o as didvyris islaikau seima. As saviskiui pasakiau, kai gims vaikelis, menesiuka pabusiu su juo ir i darba. Tegul 500 lt uzdirbius ir 300lt auklei atiduosiu, bet 200lt- bus mano, kad vyro prasyti nereiktu. |
Pala pala- taip šneki, kol vaikų neturi. Paskui pamatysi, kaip sunku savo aukselį auklei atiduoti (paskaityk auklių juodasis sąrašas). Tai tie 200lt ir visos moteriškos ambicijos be jokių kompromisų keliaus tiesiai į šiukšlių dėžę....
Mano vyras tai visą algą parneša ir padeda į dežutę iš kurios mes kiek reikia tiek paimam. Aišku, pasiimam proto ribose. Iš ryto apsitariam, kuris vakarienės į pardę eis, kuris mokesčius mokės, gal šiaip ką nupirkt reiktų. O jei nieko ypatingo neplanuojam, tai pasiimam po 10-20 lt dienai ir užtenka. Kažkiek tai pinigų turim savo kortelėse. Vyro kortelėje būna ne daugiau kokių 400 Lt (arba dažniausiai 0, nes tikrai išlaidus  ), na o aš, būdama atsargi moterėlė, tai ir kokius 5000 Lt kortelėje pasilaikau. Kaip sakoma, juodai dienai arba šviesiai ateičiai...čia jau priklauso nuo nuotaikos ir požiūrio į gyvenimą.
| QUOTE (babble @ 2004 03 23, 09:26) | Mano vyras tai visą algą parneša ir padeda į dežutę iš kurios mes kiek reikia tiek paimam. Aišku, pasiimam proto ribose. Iš ryto apsitariam, kuris vakarienės į pardę eis, kuris mokesčius mokės, gal šiaip ką nupirkt reiktų. O jei nieko ypatingo neplanuojam, tai pasiimam po 10-20 lt dienai ir užtenka. Kažkiek tai pinigų turim savo kortelėse. Vyro kortelėje būna ne daugiau kokių 400 Lt (arba dažniausiai 0, nes tikrai išlaidus ), na o aš, būdama atsargi moterėlė, tai ir kokius 5000 Lt kortelėje pasilaikau. Kaip sakoma, juodai dienai arba šviesiai ateičiai...čia jau priklauso nuo nuotaikos ir požiūrio į gyvenimą. |
Nu mes maista tai visada kartu perkam. Ir vaziuojam apsipirkt koki karta per 2.5-3 savaites. Uzsiperkam daug  Bet ir susitaupo uztat. Nebuna taip, kad eini kas vakara i parduotuve duonos ir pieno, o prisiperki uz 50LT  Nu tipo, ai nusipirksiu dar baronku....nu ir koki jogurtuka.....ai va dar papigiai lekste kazkokia...prigriebsiu ir ja  Zodziu, labai gerai tas retas apsipirkinejimas ir tai kad salia nera jokios parduotuves
Mirtishe, as labai noriu programeles i kompa, na tos, kuria tu apsiskaiciuoji savo biudzeta. Pasakyk is kur ja gauti?
| QUOTE (Rasma @ 2004 03 22, 21:30) | Neįsivaizduoju kaip vesti bendrą biudžetą. Vyars man kas mėnesį duotą nustatytą sumą (kiek algos gauna net nežinau ir neklausiu, kaip sakant ne mano reikalas..), pats sumoka dar už butą ir lizingo mokesčius. Aš savo ruožtu moku už viską kas susiję su išlaidomis vaikui ir man: mokestis auklei, vaiko drabužiai, avalynė, žaislai, lavinimas, mano investicijos į grožį , mano investicijos viskam, kam aš dar noriu: sportui, soliariumui, gydytojų konsultacijoms...Vyras nesikiša, nekoreguoja ir jam neįdomu..Turiu suktis kaip išmanau. Kai nedirbau, o buvau vaiko priežiūros atostogose, aš buvau apmirusi, labai nedaug sau leisdavau malonumų, išlaidų, tenkinausi tais kas mėnesį duodamais pinigais, nuo jų ir sutaupydavau..Vyras tada ir skirdavo pinigų ir dukrai. Vėl pradėjau dirbti ir vėl viskas stojo į savo vėžes. Aš nenoriu bendro biudžeto ir neturiu jokių pretenzijų į vyro turtą. Jis į mano turtą pretenzijų irgi neturi, mes net nekalbame ta tema, nekišame nosies į viens kito piniginius reikalus (aš kartais tik iš smalsumo pasidomiu, be jokių pašalinių minčių...) |
Joooo, kaip kas ismano, taip tas ir gano. Bet jei jau jus seima, tai viskas bendra. Ne tik lova, bustas, vaikas, bet ir duonos kasnis, dziaugsmai, rupesciai. Todel nelabai isivaizduoju kaip finansai gali buti atskiri. Suprantu, kad atlyginima gaunate atskirai, kiekvienas savo, bet nezinoti kiek vyras uzdirba? Nebent jo pajamos nereguliarios, o gal ir visas verslas nelegalus  . Rebiatu zmonos daznai net nezino KA dirba ju vyrai, todel nezino ir kiek uzdirba. Tuomet aisku, geriau nesikisti ir NIEKO nezinoti. Gauni pinigu ir dziaukis. Seimai bendrumas (visame kame) priduoda darnumo.
As tai pagal knygute pasidariau programele pati.  Skaiciuoju jau 3 men. is eiles, bet vis galu nesuvedu: pamirstam koki ceki paimt ir truksta Bet bendras vizdas aiskiai matosi. Pas mus yra 3 korteles, ir dar grynais gaunu, tai nelengva sukontroliuoti Del to apsipirkinejimo kiekviena diena: pieno vaikui ir duonos juk nenusipirksi menesiui is karto, o mesos ar desreliu irgi svieziu reikia. Tai kaip apsipirkti is karto?
bendras poros/seimos biudzetas... .kol draugavome- biudzetai buvo atskiri ir nesikisom viens i kito reikalus, kai apsigyvenom kartu,- islaidavom pagal galimybes, o kai apsivedeme, viskas vyksta savaime. pinigus uzdirba tik vyras, as su kudikeliu namuose. pinigus vyras ima mazom sumom (50-100lt) is korteles ir leidzia-maistui, vaistams ir siaip visokiems einamiesiems reikalams. as sumoku mokescius su jo e-card ir galiu nuolat matyti kur ir kiek jis isleido, kiek algos gavo... grynuju man duoda, o kadangi esu neislaidi (net skupi) man pakanka ir dar lieka... aisku, kelis kartus vyras dave suprasti, kad JIS pinigus uzdirba, tai reiskia ir atsipalaiduoti jam dazniau reikia, bet i tokius pasakymus turiu puiku atsakyma:"gerai, eisiu ir as dirbti uz 600, kuriuos sumokesime auklei +man reikes kur kas daugiau islaidu (rubai, transportas...),be to grisim abu nusikale i kas tada? kas vaikiuku dziaugsis, namus tvarkys ir valgyt darys? juk abu leksim atsipalaiduoti"
| QUOTE (ziv @ 2004 03 23, 10:06) | Del to apsipirkinejimo kiekviena diena: pieno vaikui ir duonos juk nenusipirksi menesiui is karto, o mesos ar desreliu irgi svieziu reikia. Tai kaip apsipirkti is karto? |
Na, mes leliuko kol kas neturim, tai gal del to paprasciau, o mesa ir desros.....mesa gali ikist i saldymo kamera, o desreliu mes kaskdien nevalgom, taigi kilais ju neperkam  Siaip is viso retai kada perkam, o jei ir perkam, taigi suvalgom neuzilgo, nieko joms neatsitinka
Na man irgi nesuprantamas atskiras šeimos biudžetas  . Nei aš vyrui, nei jis man pinigų neatiduoda: paprasčiausiai turim vietelę namuose į kurią sudedam savo uždirbtus pinigėlius. Dar prieš vedybas vyras pasakė, kad šeimą išlaikyti turi vyras. Tai jis tą ir daro  . Mano atlyginimas gerokai nusileidžia jo atlyginimui, bet dėl pinigų niekada nekilo konfliktų...Man nereikia atsiskaitinėti jam , ką aš sau noriu nusipirkti...Na o stambesnius pirkinius aptariam bendrai. Tik kai paklausia, ko noriu dovanų gimtadieniui, tai baisiai būna negerai, ko čia užsiprašysi, kai biudžetas bendras, mat aš esu suvalkietė  . Apsipirkinėjam, kaip ir Fea, kartą per savaitę.Žodžiu nelakstom parduotuvėn kasdien, o tai tikrai taupiau.
Jo, del tu dovanu tai buna juokinga  Mes tai darom taip - dovanai pasiliekam savu pinigu biski, nu neidedam ju i ta škatulke  Pasakau, kad man cia biski reiks daugiau prie kasdieniu islaidu  ir vsio. Gaunasi, kad dovanas perkam ne is bendro biudzeto
 Gal ir taupiau is karto apsipirkti, bet pas mus parduotuve kiema, tai ir einam kiekviena diena, be to juk pvz. mesa geriau sviezia pirkti nei i kamera grusti ir paskui laukt, kol atsils. Kiekvienam savaip.
Nu pagal mane tai kameroj tai mesai nieko neatsitinka
na mes benros skatulkes neturim, kiekvienas banke turim savo saskaita, jis gauna alga ,as uz vaika, is savo "pensijos", as sumoku mokescius, is kuriu beveik nieko nelieka, jis moka uz maista, ir siaip didesnius pirknius. I parduotuve vaziuojam viena karta i savaite dideliam uzipirkimui. Nuo kito menesio pradesiu skaiciuoti pajamas, turiu programele Namu buhalteris, nes pinigu velniskai truksta. Beje is savo pasalpos as dar sugebu koki skurli nusipirkti, vyro beveik neprasau, na nebent vaikui, visada pritariau tam kad kievienas turi tureti pinigu savom islaidom
| QUOTE (eva @ 2004 03 23, 10:48) | na mes benros skatulkes neturim, kiekvienas banke turim savo saskaita, jis gauna alga ,as uz vaika, is savo "pensijos", as sumoku mokescius, is kuriu beveik nieko nelieka, jis moka uz maista, ir siaip didesnius pirknius. I parduotuve vaziuojam viena karta i savaite dideliam uzipirkimui. Nuo kito menesio pradesiu skaiciuoti pajamas, turiu programele Namu buhalteris, nes pinigu velniskai truksta. Beje is savo pasalpos as dar sugebu koki skurli nusipirkti, vyro beveik neprasau, na nebent vaikui, visada pritariau tam kad kievienas turi tureti pinigu savom islaidom |
O kas ten per namu buhalterio programele? Ja galima atsisiusti is kur nors?
Kalinka
2004 03 23, 11:17
| QUOTE (Fea @ 2004 03 23, 10:50) | | QUOTE (eva @ 2004 03 23, 10:48) | na mes benros skatulkes neturim, kiekvienas banke turim savo saskaita, jis gauna alga ,as uz vaika, is savo "pensijos", as sumoku mokescius, is kuriu beveik nieko nelieka, jis moka uz maista, ir siaip didesnius pirknius. I parduotuve vaziuojam viena karta i savaite dideliam uzipirkimui. Nuo kito menesio pradesiu skaiciuoti pajamas, turiu programele Namu buhalteris, nes pinigu velniskai truksta. Beje is savo pasalpos as dar sugebu koki skurli nusipirkti, vyro beveik neprasau, na nebent vaikui, visada pritariau tam kad kievienas turi tureti pinigu savom islaidom |
O kas ten per namu buhalterio programele? Ja galima atsisiusti is kur nors?
|
maciau norfoje kompakta, kaina 19 lt, na bet mano manymu jis mano biudzeto skyliu neuzkis, todel pati kaip ismanau ekselyje susirasiau ir susiskaiciuoju
|
|