Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šaltiena
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
aistullka
ar duodat savo vaikuciams saltienos? mano dukrytei 1m ir 2men...ir susimasciau ar jau galima duoti namie darytos saltienos? blush2.gif
pasidalinkit 4u.gif
-->BLOOONDINKA<--
as savajam jau verdu tik dedu maziau prieskoniu ir ziuriu kad nebutu riebu smile.gif
laurrencja
Kazkuriam mamu zurnale skaiciau, kad saltiena galima duoti vaikuciams, sulaukusiems 3metu. Bet as nematau nieko blogo, kad jau metuku sulaukes mazylis jos paragautu g.gif Iki 3metu nepatariama nei medaus, nei citrusiniu vaisiu, nei riesutu, nei bulviniu patiekalu(kugeliu, bulviniu blynu), nei marinuotu darzoviu ir t.t.,bet ne visos mamos laikosi tokiu rekomendaciju smile.gif
ELSKET
As tai duodu saviskei gal jau nuo kokiu 1.2metuku.Aisku duodu tik savo daryta arba mamos thumbup.gif Aplamai pas mane saltiena tokia lengva gaunas,nes darau is vistienos thumbup.gif
klaudi
QUOTE(mama-ruta @ 2009 03 20, 20:08)
As tai duodu saviskei gal jau nuo kokiu 1.2metuku.Aisku duodu tik savo daryta arba mamos  thumbup.gif  Aplamai pas mane saltiena tokia lengva gaunas,nes darau is vistienos  thumbup.gif
*

Sveikutes visos. Manau kad saltiena galima duoti ir iki 3 metuku vaikams, juk pagalvojus tai ta pati, tarkim ,vistiena,tik kitu pavidalu. ax.gif Gal galetum papasakoti, kaip ruosi ta lengva vistienos saltiena, labai noreciau savo vaikui padaryti. Tiesa sakant, neteko dar niekada gaminti saltienos, todel noretusi patarimu. blush2.gif
lelka
As duodu,visada savo daryta,niekada nesu pirkus,nei sau nei vaikam ax.gif
brunetė
As rasau tik savo nuomone - asmeniskai man paciai saltiena yra labai skanu, bet sunkokai virskinamas maistas... Pvz., as niekas nevalgau jos vakare, nes kazkaip sunku nuo jos pasidaro... O vaikuciui, manau, galbut nuo treju... g.gif Bet cia, manau, kiekvienos mamos pasirinkimo reikalas... Nematau nieko blogo, jei saltiena, pvz., is vistienos... Na is kiaulienos, be abejo, iki treju neduociau... g.gif
ciuke
QUOTE(laurrencja @ 2009 03 10, 12:20)
Kazkuriam mamu zurnale skaiciau, kad saltiena galima duoti vaikuciams, sulaukusiems 3metu. Bet as nematau nieko blogo, kad jau metuku sulaukes mazylis jos paragautu  g.gif  Iki 3metu nepatariama nei medaus, nei citrusiniu vaisiu, nei riesutu, nei bulviniu patiekalu(kugeliu, bulviniu blynu), nei marinuotu darzoviu ir t.t.,bet ne visos mamos laikosi tokiu rekomendaciju smile.gif
*

Na, paragauti, tai vienas dalykas, o valgyti kartas nuo karto jau kas kita. As neduodu ir neduosiu iki 3 metuku tikrai, ji sunkiai virskinama.
Jei jau gydytojai nerekomenduoja, vadinasi yra tam priezastys. As nematau priezasties, kam apkrauti vaiko skranduka kugeliais, saltienom, bulviniais blynais, dar juk yra is ko pasirinkti ir be ju.... ax.gif
lanvita
O mums du metai, tai valgom viska ko norim po truputi, nemanau, kad saltiena taps pagrindinis maistas, cia tik paragavimui, juk tai panasu i virta mesyte, tik zinoma, kad prieskoniu but kuo maziau. Tik mes kai buvom 1metu ir 2menesiu, tai mums paprasciausiai dar nelabai jos norejosi ax.gif .
simba3
Jei malta mesyte, tai kodel gi ne?!
Meškašunis
Duodu, jei mociute pagamina smile.gif . Pati nepaslenku , per daug vargo smile.gif
viilda
Duočiau tikrai,o ypač jei namie virta,bet,kad mano panikė nevalgo tokių dalykų doh.gif
Madmuazel
Kaip tik sugalvojau si patiekala duot paragauti... artimiausiu laiku ir isvirsiu. Siaip manau, kad viskas pats bus, ka iki siol daviau, tik kitokiam pavidale... T.y. malta mesyte, sultinukas, morkyte, zirnelis ir t.t. 4u.gif
Debesiukee
na as daviau paragauti, bet nevalge ir daugiau nebesiuliau smile.gif
Meškašunis
QUOTE(Coliukė121 @ 2009 03 31, 18:24)
As rasau tik savo nuomone - asmeniskai man paciai saltiena yra labai skanu, bet sunkokai virskinamas maistas... Pvz., as niekas nevalgau jos vakare, nes kazkaip sunku nuo jos pasidaro... O vaikuciui, manau, galbut nuo treju...  g.gif Bet cia, manau, kiekvienos mamos pasirinkimo reikalas... Nematau nieko blogo, jei saltiena, pvz., is vistienos... Na is kiaulienos, be abejo, iki treju neduociau...  g.gif
*

Saltiena kiekvienas, ziuriu, supranta savaip smile.gif . Is vistienos tai jau butu uzpiltinis arba viestena derbuciuose smile.gif . Saltienai kaulai ir kremzles ilai verdamos, ausys visokios, kai kas uodegas deda smile.gif . Nuo visu tu "bajeriu" ji ir sustingsta, zelatina issigamina pati. Na, paskui ir mesa normali dedama, zinoma smile.gif . O is vistenos neikad savaime nesustings saltiena, reikia zelatina deti.
Tai va ta tikra saltiena, manau, ir yra sunkus maistas . O jei is krutineles sultinuko darysit su zelatina, tai nieko cia sunkaus. Kaip tik dietinis. Zelatina labai sveika, beje.
agurčikas
O kuo blogai šaltiena? Ta pati mėsa tik kitu pavidalu paruošta. Aš šaltieną kai darau, tai visada sumalu mėsytė. Tai ar daržovienė su mėsa, ar šaltienos gabaliukas?
Meškašunis
QUOTE(agurčikas @ 2009 10 12, 15:08)
O kuo blogai šaltiena? Ta pati mėsa tik kitu pavidalu paruošta. Aš šaltieną kai darau, tai visada sumalu mėsytė. Tai ar daržovienė su mėsa, ar šaltienos gabaliukas?
*

Man irgi atrodo nieko blogo.
@mamyčiukas@
savo dukrytei duodu tik savo gamybos saltiena,pirktines tikrai neduociau schmoll.gif
Meškašunis
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 10 12, 20:26)
savo dukrytei duodu tik savo gamybos saltiena,pirktines tikrai neduociau schmoll.gif
*

As irgi, ypac is MAXIMOS.... doh.gif
jurge3
Musu mociute verda laabai skania saltieną,tai ta duodu,bet is parduotuves pirktos ne smile.gif
m@muk@s
Aš nemanau, kad kažkas blogo yra šaltiena schmoll.gif Tikrai duočiuau, jei mokėčiau išvirt biggrin.gif Kartą ragavo mano mamos virtos šaltienos rolleyes.gif
Nexta
pasiulau savo darytos..bet ji jos nedomina..nemegsta tu drebuciu g.gif
akire123
as duodu po biskuti namie gamintos,nes zinau kad ten nebus jokiu priemaisiu ir jokiu E ax.gif o pirktiniu neperkam schmoll.gif
iingaxxx
duodu as namie virtos saltienos, valgo biggrin.gif pirktiniu tikrai neduociau, nors mes pirktiniu net patys nevalgom rolleyes.gif
*Grazina*
Valgo ir labai patinka,ypac is liezuvio... 4u.gif
dajna
kai bus proga butinai paragausim thumb_yello.gif
Lantaja
Šaltieną valgo, tik duodam su saiku, labai retai.
Agniska
Vakar paragavo,tai liko patenkintas thumbup.gif
Gurda*
Tikrai jos duočiau paragaut, jeigu virčiau biggrin.gif
Agniska
QUOTE(daina 1 @ 2010 01 20, 23:36)
Tikrai jos duočiau paragaut, jeigu virčiau biggrin.gif
*

Na is parduotuves as ir nelinkusi duoti schmoll.gif
vitalija.vilke
Valgo naminę šaltieną pas močiutę thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.