sveiki,mano mažylis nenoriai valgo,o ypač kaip manes nėra namie,tėciuj visai nesiduoda šaukštelio su kose i burna idėti,kaip jus mamos elgetės tokiu atveju?
pasodinu i kedute duodu paciam sauksta,padedu kose ir terlioja,o salia su kitu saukstu vis i kisu i burnyte
maniskei kai nevalge tai nevalge galejai daryt ka nori.kai buvo kokiu pusantru kai pamatydavo,kad atnesu valgyt pradedavo verkt.mano galva jei vaikas nenori tai nenori ir nera ko cia spektakliu rengt.
maniskis darzeli valgo labai gerai su mociute valgo gerai, o va namie sunkokai siakasi, su kaprizais zaidimais ir terlionem valgom. kartais tai pavalgo gerai, kartais isvis nieko nevalgo. tragedijos nedarau
pas mus irgi apetitas ne didziausias
labutis, kano vaikutis nevalgo ,jus uzjauciu ,aciu dieviu mes jau ta praejome,kai buvo metu nustojo narmalai valgyt ir nieko neikisi kosmaras jai per diena puse zuvies pirstelio suvalgydavo tai jau gerai .poto jau ptadejau per prievarta maitint nes jau nieko nevalge taip metus vargau
Nevalgo, visokių nesąmonių prašinėja, o normalaus maisto ne. Kai jau nekreipiam dėmesio, sau įsidedam valgyt, tada ateina ir prašinėja
as manau per privarta kisti nereikia, nes vaikui dingsta noras valgyti, nenori nereikia, reiskia dar neisalko, truputi pazais ir pats uzsinores. mano mergaite po ligos islepus buvo, nes kol sirgo teveliai is saldumynus leido valgyt, kad nors kiek jegu turetu, o po ligos viena diena beveik nieko nevalge ir saldumynu neleidom, tai net isizeidus buvo, uztat kita diena pati paprase kosyte, kad isvirciau
as taip pat manau kad kisti per prievarta tikrai nereiketu,jei vaikas nevalgo tai gal dar neisalkes,svarbiausia neduoti ir saldumynu,nes gal prisivalgo kokiu skanuminuku ir jau normalaus maisto nenori
QUOTE(<"PuMa"> @ 2009 03 11, 17:17) as taip pat manau kad kisti per prievarta tikrai nereiketu,jei vaikas nevalgo tai gal dar neisalkes,svarbiausia neduoti ir saldumynu,nes gal prisivalgo kokiu skanuminuku ir jau normalaus maisto nenori Sutinku su nuomone, kad per prievartą kišti nereikia, bet ką daryt, kai paima pora šaukštų ir burnytė kaip užklijuota na pas mane tik dabar prasidejo tokios problemos
Maniškis kai pats valgo tai dar nieko per kokį gerą puslapį pavalgo, o štai jei bandai pagreitinti procesą (pamaitinti) nebeįmanoma nė šaukštelio įduoti
Is nelabai dideles patirties galiu pasakyt, kad yra nevalgymo periodai.Bent jau mums.Pirmas didysis nevalgymas prasidejo kuomet suejo metukai.Ypac sunku buvo mesytes nors kiek suvalgydint.Vienintelis produktas kuri valgydavo- persikas
Nenori - nevalgo. Patikekit, tikrai uzsimanys...Mano buvo labai nevalgi. Kaip coliuke, po puse grudo i diena. Atejo laikas ir pradejo valgyti. Toks jau musu mamu instinktas: Dievuleliau, vaikeli, tu tik pavalgyk...Mociutes kisdavo, mamos kisdavo ir mes ta pati norime daryti...
Patikekit, is bado tikrai nemirs. Jei padetumet 'fritkiu', 'cipsu' ar dar kokio briedo, tuoj apetitas atsirastu...(is tiesu, tai nepaziurejau kiek jusu vaikiukui metuku)
Liepapa yra visiskai teisi, yra periodai, kaip arba nei kasnio i burna, arba neimanoma pasotinti. Manasis dabar tik 15 menesiu, mes jau turejom bene 3 nevalgymo perdiodus. Mano dukterecia 5 metu ir vis dar buna (tik su didesniu vaiku aisku lengviau susitarti).
As irgi neprievartavau to vaiko, bet sirdis taip sopa, kai zinai, kad vaiko pilvelis tuscias... Karta buvo periodas, kai irgi nevalge, viena karta pameginau is indeliu pirkta maisteli. Tai jam kazkodel labai patiko. Ir koki menesi nieko daugiau nevalge tik ta slamsta! Bet po truputi vis duodant kasni to, kasni ano, ne per daug ir vel susinormino viskas. Be to man daktare sake, kad vaiko organizmas (bent jau metuku tada buvo) turi 2-3 dienom atsargu sukaupes, svarbu skysciu daug duoti.
Pas mus irgi buna tokie periodai, kai nevalgo. Jeigu vaikas sveikas, tai nelabai ir pergyvenu, nenori valgyt- nereikia, isalks - pati ateis paprasys. Aisku, kad erzina, kai issidirbineja, arba suvalgo 2 saukstus tik su zaisliuku rankoje, arba ijungus telika. Bet per prievarta kist negaliu
na maniskei buna valgymo dienos ir nevalgymo, kartais per visa diena vos kelis kasnius i burna paima o kartais tiesiog atrodo visa diena tik ir valgo. manau nieko cia tokio, juk ir mums kartais norisi valgyt o kartais ne
Mano didysis zmogus jau puse metu nevalgo. is pradziu dar viena kart per diena ka nors normalaus isidedavo i burna dabar jau koks menuo kai nieko apart banana ar sausaini nevalgo. ir pas gydytojus vaikstom, kur tik nebuvom, ko tik neieskojom, bet nieko neranda.
na gal skamba kaip motiniska isterija del vaiko nevalgumo, taciau gal kas nors dar turite tokiu problemu. vaikas siaubingai nervotas, nuolat piktas, pavarges, anksciau visa diena begiodavo nesustodamas ,nes valge puikiai, jokiu saldumynu, mesyte, sriubytes mego, apskritai valge viska ka tik paduosi. o dabar... nieko. daktarai pasiule neduot nieko, palaukt kol isalks, isbuvo keturias paras nieko nevalges. pirmomis paromis dar gere po to nei ir skysciu atsisake. is daktaru puses vaikas patapo bandymu triusiu. duokit ka nori... gal prades, neduokit nieko - gal isalks. na as jau baigiu isproteti nuo tokiu patarimu. ligoninej susidurem su keturiu metu mergaite kuri du metus nevalge, to pasekoje kepenu pazeidimai, skranduko ligos ir paslije mergaites nervai, 12kg svoris. maniskiui irgi voris krenta. labai laukiu atsiliepimu, gal kas dar tokiu vaiku turit? ka jus darote?
pas mus irgi buna nevalgymo dienu ,bet taip gaunasi kad viena diena nevalgo nieko ,o kita kerta tiek kad pagalvoji kur jam telpa ..mes turim pora patiekalu nuo kuriu niekados neatsisako ..tai bulves su kefyru ..ir visai nesvarbu ar keptos ar bulviu kose ...visalaik suveikia ...nors mums jau 2.4 bet salduminu ir ledu dar nevalgo ...is saldainiu tik guminukus retkarciais ,o sokoladu tai net neragaves ir nepraso ...
Mes net nepastebim tų nevalgymo periodų. Jei vaikutis nevalgo su visais kartu, jo lėkštelė visada lieka ant stalo, nesvarbu tai buvo pietūs ar vakarienė. Po kokio pusvalandžio pats sugalvoja, kad jau jam laikas valgyti, pats atsisėda ir pavalgo.
Ir taip jau kažkur nuo metukų.
jei nevalgo, tai ir nekisu, isalksta tada pati praso:)
Jei nevalgo tai ir nekišu,kai nori pasiprašo ...
Vaikai kaip ir mes,nevisada vienodai išalksta ir nevisada nori valgyti ,kam grūsti jei nenori . Norės valgys pats .... Papildyta: QUOTE(Liepapa @ 2009 03 12, 13:03) Is nelabai dideles patirties galiu pasakyt, kad yra nevalgymo periodai.Bent jau mums.Pirmas didysis nevalgymas prasidejo kuomet suejo metukai.Ypac sunku buvo mesytes nors kiek suvalgydint.Vienintelis produktas kuri valgydavo- persikas spanuoles su medum ir mes vartojam,super dalykiukas netik mažyliui bet ir tėvams QUOTE(tomaettera @ 2009 03 16, 22:42) Mano didysis zmogus jau puse metu nevalgo. is pradziu dar viena kart per diena ka nors normalaus isidedavo i burna dabar jau koks menuo kai nieko apart banana ar sausaini nevalgo. ir pas gydytojus vaikstom, kur tik nebuvom, ko tik neieskojom, bet nieko neranda. na gal skamba kaip motiniska isterija del vaiko nevalgumo, taciau gal kas nors dar turite tokiu problemu. vaikas siaubingai nervotas, nuolat piktas, pavarges, anksciau visa diena begiodavo nesustodamas ,nes valge puikiai, jokiu saldumynu, mesyte, sriubytes mego, apskritai valge viska ka tik paduosi. o dabar... nieko. daktarai pasiule neduot nieko, palaukt kol isalks, isbuvo keturias paras nieko nevalges. pirmomis paromis dar gere po to nei ir skysciu atsisake. is daktaru puses vaikas patapo bandymu triusiu. duokit ka nori... gal prades, neduokit nieko - gal isalks. na as jau baigiu isproteti nuo tokiu patarimu. ligoninej susidurem su keturiu metu mergaite kuri du metus nevalge, to pasekoje kepenu pazeidimai, skranduko ligos ir paslije mergaites nervai, 12kg svoris. maniskiui irgi voris krenta. labai laukiu atsiliepimu, gal kas dar tokiu vaiku turit? ka jus darote? Mano dukrytė irgi puse metų nevalgė, metukų svėrė 7,8 kg tai ką mes tik nedarėm ir jokiu sausainiuku ir skanumynu ji nenorėjo tai kai ją maitinu leidžiu daryti ką tik ji nori, įjungiu televizoriu prikraunu žaislų nes kai užsižaidžia tai dar kažkiek sumaitinu, o kai pradeda bėgioti tai bėgu su šaukštu iš paskos ir niekočia negaliu padaryti nes jei liepi sedėti tai išvis nieko nevalgo. Ir taip nebūdavo, kad išalks užsinorės ir pradės valgyti, toks jausmas kad tokie vaikai išvis neišalksta. Gydytojai irgi nieko nerando. Dabar jau pradeda daugiau valgyti, kuom aš labai džiaugiuosi ir nakti miegančiai įkišu buteliuką su pienuku ir suvalgo tai ir svoris pradėjo augti:) Laikykitės gal ir pasjus pasibaigs nevalgiadieniai.
KAi cia paskaiciau, kokie nevalgus vaikai buna, tai maniske jau nebeatrodo nevalgi
as isrikiuosju ant stalo jos megstamiausius ziasliukus ir visiems jiems "Duodu" valgyt , o poto ir jai:)
QUOTE(Gabriela Sabatini @ 2009 03 11, 16:30) Sutinku su nuomone, kad per prievartą kišti nereikia, bet ką daryt, kai paima pora šaukštų ir burnytė kaip užklijuota Gal ir nereikia, bet ką darysi, jei kaip rašė mama puse žuvies pirštelio per dieną, jei nesiimsi kokių priemonių taip vaikas išseks ir dar susirgs, kraujukas nusilps, visos ligos kibs. Mano iki 10 mėn, valgydavo kaip drakoniukas, nieko daryti nereikdavo, o dabar irgi pamato kad ateinu maitinti, sukinėja galvą, šaukia. Bet jei vieno patiekalo nevalgo, galvoju gaminu, ką kita, keičiu, žiūriu, ką noriai valgo. maniškiai daug kas priklauso nuo košių tirštumo, tirštų nemėgsta, jei turi būti kuo skystesnė. O jei verkti pradeda, arba spjauna, žaidžiu, šokinėju, apie kėdutę, žaislais apkraunu, juokinu, o jei dukrytei linksma, juokias, tai ir suvalgo viską, gražiai. Na ir kas, kad kartais ir pavargti reikia. Bet taigi čia mano auksas, tai kodėl dėl jos nepasistengus.
Mano maze buna dienu kaip gerai valgo ,bet buna dienu kad ne sauksto neikisi
paskutiniu metu pas mus lygiai tas pats neiimanoma ikisti vaikui sauksto,
Mano dukrytei 2.9m, mes jau nuo rugsejo einame i darzeli, dabar truputi sloguojame ir neinam, ir budamos namie nieko nenorim valgyt
Valgo labai mazai, bijau kad jai nieko rimto nebutu! Nezinau kaip ir bepriprasyt kad ka issidetu i burnyte. Tiesa jai duociau saldumynu, tai neatsisakytu!
Mano mergytei 1.4 m, bet irgi uzejas toks nevalgadieniu periodas, bet atrodo sveika zvali, reiktu istirti krauja, tada butu aisku, ar tikrai viskas gerai.
Maniskis irgi buvo pradejes labai jau mazai valgyt, bet nzn gydytoja sake, kad nuo 2-3 metuku jeigu pradeda maziau valgyt vaikuciai ir is rubuiliuku isauga tai naturalu, todel ne visada reikia per prievarta ikalbinet
Na pvz.vakar suvalge pora riekuciu duonos su keptu kiasiniu ryte, ir daugiau nieko, tik geria arbateles, o siandien pusryciam tik vienas sumustinis su suriu, ir daugiau sake nieko nenori, o juk jau pietus!
Na pirmiausiai reiktu pasikonsultuoti su gydytoja, issitirti krauja. O gal vaikas nuo prigimties nevalgus? Ar tik dabar toks periodas uzejo? Gal kirminuku turi? Sako tada vaiku apetitas pablogeja.
Sveikutes,
maniske galima butu irasyti i nevalgiuku gretas tarp pirmuju-jai nebuna nevalgiadieniu, jinai nevalgi nuo pat gimimo!
maniske turbut sumustu visus nevalgymo rekordus. Gerai, kad geria piena, tai juo turbut ir gyva. Anksciau dar sumustinio atsikasdavo, kai as valgydavau, ar varskes valgydavo. Dabar beveik nieko. buna kokia diena per savaite, kai normaliai valgo (palyginus normaliai), o siaip dizaugiuosi kiekv
ienu suvalgytu kasniu. Pridarau darzoviu su mesa, nevalgo, bet pasiima alyvuoge, tai ikisu mesos i alyvuoge, suvalgo. na, taip per vakariene suvalge 4 alyvuoges su mikroskopiniais gabaliukais mesos. Reikes eiti pas gyd. , issitirti.
Neduokit jokių saldumynų- nė vieno, saldžių gėrimų, ypač naktimis (geriausia vandenukas), ir pradės valgyt
buna periodu kai ima mazai valgyti.Neverciu.Po kurio laiko sveikas apetitas grizta.Juk ir mums panasiai buna
Siaip labai apetita pakelia vitaminas C. Patikrintas dalykas. Mano saulyte labai jau nevalgi buvo nuo pat gimimo - ir tikrai labai padejo vitaminas. Po poros dienu vartojimo vos spedavau ruosti valgyti:)
QUOTE(Grožis80 @ 2009 04 28, 13:24) Siaip labai apetita pakelia vitaminas C. Patikrintas dalykas. Mano saulyte labai jau nevalgi buvo nuo pat gimimo - ir tikrai labai padejo vitaminas. Po poros dienu vartojimo vos spedavau ruosti valgyti:) Labai sutinku QUOTE(mylimuke @ 2009 04 27, 19:54) Neduokit jokių saldumynų- nė vieno, saldžių gėrimų, ypač naktimis (geriausia vandenukas), ir pradės valgyt Nebūtinai. Mano didžioji per dieną neužkandžiauja ir sulčių retokai geria, bet apetitas, tai
pasiskaitineju cia ir labai uzjauciu mamytes, kuriu vaikai mazai valgo
pastebejau,kai labai smarkiai kazkuo uzsiemes,taip pat valgyti nenori..
QUOTE(mii @ 2009 04 28, 15:51) Nebūtinai. Mano didžioji per dieną neužkandžiauja ir sulčių retokai geria, bet apetitas, tai Vadinasi, jai tiek užtenka. Ir jums nėra ko jaudintis QUOTE(mylimuke @ 2009 04 27, 19:54) Neduokit jokių saldumynų- nė vieno, saldžių gėrimų, ypač naktimis (geriausia vandenukas), ir pradės valgyt Nevalgo ir saldumynu maniskis, neikisi jam...Saldziu gerimu negeria, as duodu sultis skiestas vandeniu, tai nors vitaminu gauna, nes sultis perku tik 100% ir ne is koncentrato. Deja apetitas labai prastas. Snd suvalge 4 saukstelius avizu koses ryte, pietu atsisake isvis, po pietu miego suvalge 4-tadali bandeles be nieko, isgere 120ml misinuko ir suvalge gal 3 razinas. Vakarienei 4 sauksteliai koses ir pieno tiek pat dar gers...Sveria 10kg, rubus nesiojam 9-12men, nors mums jau 21 men tuoj bus. QUOTE(Grožis80 @ 2009 04 28, 12:24) Siaip labai apetita pakelia vitaminas C. Patikrintas dalykas. Mano saulyte labai jau nevalgi buvo nuo pat gimimo - ir tikrai labai padejo vitaminas. Po poros dienu vartojimo vos spedavau ruosti valgyti:) Kaip ji sugirdyt? As turiu tableciu, istirpinu vandeny, bet jis negeria! QUOTE(mylimuke @ 2009 04 28, 23:28) Tiek nesijaudinčiau, jei pakankamai skysčių gertų, o tai jau pasidarius didelė problema ir vis per kur nors tas jos negėrimas išlenda, o priverst tai niekaip nepriversi Papildyta: QUOTE(aganiux @ 2009 04 29, 22:12) Nevalgo ir saldumynu maniskis, neikisi jam...Saldziu gerimu negeria, as duodu sultis skiestas vandeniu, tai nors vitaminu gauna, nes sultis perku tik 100% ir ne is koncentrato. Deja apetitas labai prastas. Snd suvalge 4 saukstelius avizu koses ryte, pietu atsisake isvis, po pietu miego suvalge 4-tadali bandeles be nieko, isgere 120ml misinuko ir suvalge gal 3 razinas. Vakarienei 4 sauksteliai koses ir pieno tiek pat dar gers...Sveria 10kg, rubus nesiojam 9-12men, nors mums jau 21 men tuoj bus. Kaip ji sugirdyt? As turiu tableciu, istirpinu vandeny, bet jis negeria! i arbatėlę pabandyk įdėti
Maniske irgi karkais nevalgo ,ipac kada auga dantukai
del tokiu oru,apetitas susilpnejo,bet ir geria ne daug nors karsta lauke. QUOTE(mii @ 2009 04 30, 14:20) Tiek nesijaudinčiau, jei pakankamai skysčių gertų, o tai jau pasidarius didelė problema ir vis per kur nors tas jos negėrimas išlenda, o priverst tai niekaip nepriversi Maniškė irgi ilgą laiką negėrė skysčių, iki 10mėn neįkišdavau ničnieko, išskyrus pieną. Bet vėliau padėjo gerti, kartais geria gana daug. Papildyta: QUOTE(aganiux @ 2009 04 29, 22:12) Sveria 10kg, rubus nesiojam 9-12men, nors mums jau 21 men tuoj bus. Kaip ji sugirdyt? As turiu tableciu, istirpinu vandeny, bet jis negeria! Svoris tikrai per mažas
Mes buvom pas gydytojus cia UK, tai jiems viskas normalu atrodo jei vaikas gerai jauciasi ir kasdien tustinasi vadinasi nera problemu.
|