skaiciau literaturoj, kad soru kruopas maziems reikia duoti tik nuo 1.5 metuku, bet nieko nebuvo parasyta kodel negalima duoti anksciau, gal zinot kodel ar del to, kad alergizuoja, ar sunkiai virskinasi, ar dare del kazko :mirksiukas:
Mano vaikas isbertas nuo alergijos,tai alergologe dave produktu sarasa ka galima valgyti,o kas alergizuoja.Soros tame sarase paminetos kaip maziausiai alergizuojancios kruopos,t.p.mieziai ir avizos.Tik nezinau nuo kada galima duoti.Man taip pat butu idomu kad kas daugiau parasytu apie soras,nes pati ju niekada nevalgius,tai ir vaikui nedaviau.Idomu ar jos skanios?
QUOTE(vida/d @ 2005 09 28, 16:16) Mano vaikas isbertas nuo alergijos,tai alergologe dave produktu sarasa ka galima valgyti,o kas alergizuoja.Soros tame sarase paminetos kaip maziausiai alergizuojancios kruopos,t.p.mieziai ir avizos.Tik nezinau nuo kada galima duoti.Man taip pat butu idomu kad kas daugiau parasytu apie soras,nes pati ju niekada nevalgius,tai ir vaikui nedaviau.Idomu ar jos skanios? Labas Vida
o mano zuikiams nepatiko tokia kose
Mano pupa sorų kruopų košės vieną sykį paragavo ir daugiau įsiūlyt nėjo, tuoj supyksta ir duoda per šaukštą
Tik 10min verdi? Keista
o as dar niekad nebadziau reiks pabandyti. O nuo keliu menesiu ja galima duoti? Nes ir kazkur skaiciau kad jos labai vertingos.
Prieš virdama sorų kruopas truputį pamalu kavamalėj,ir primaišau šiek tiek ryžių.Verdu 20 min.po to dar palaikau uždengtam puode keletą minučių.Valgo vaikiukas neblogai.
Pati esu ragavusi,ir man labai nepatiko
Maniske ,,leliukisko" maisto jau nelabai nori, tai iberiu soru i sriubyte vietoj ryziu ar kokiu kitu kruopyciu. Labai graziai suverda, labai svelni, gardi sriubyte buna
Siaip jau soras reikia gerai nuplaut ir uzmerkt is vakaro, o virti kita diena apie 10 minuciu. Kadangi as pati laikausi hipoalergines dietos, nes leliuka maitinu tik MP, tai soros vienas is leidziamu patiekalu. As jas verdu tik vandeni. Kai koses lieka, prisitarkuoju bulviu, pasudau ir kepu blynus ant alyvuogiu aliejaus. Man kaip valganciai 5 produktus tai labai skanu
Be to, kas meta svori, vietoj duonos galima tokia "soru duona" pasidaryti, kad is bado nenumirtu. Pries baigiant virt kose, ibert kukuruzu miltu sauksta ir pamaisyti. Atsaldyti ir isvarst is puodo. Gaunasi toks tipo kaip pyragas. As ji irgi dariausi, is bedos visai neblogai uzkast.
Aš duodu nuo pusės metukų, verdu 5 min ir uždengus laikau 20
Sorų košę mums su broliu mama vaikystėj virdavo.Jai ji buvo labai skani,o mes su broliu sėdėdavom prie pilnų lėkščių ir tol ašarodovam,kol mamai trūkdavo kantrybė ir leisdavo nevalgyt
reiks pabandyt; vyresniajai verdu, nes dažnai antibiotikus geria
Is ties, labai skani pieniska soru-ryziu kose. ir kaip gerai viena mama pastebejo - soras butina kruosciai nuplauti - nuo ju, ne taip kaip nuo kitu kruopu bega ypatingai pilkas vanduo. nuplovus ir kose sviesesne ir ryskesne buna
As irgi verdu sita kose savo alergiskam mazyliui. Butinai nuplaunu ir isrenku visokius sh is ten, kuriu nemazai pasitaiko. O verdu as garu puode, kaip ir visa kita..
QUOTE(monikucia @ 2008 01 09, 22:22) As irgi verdu sita kose savo alergiskam mazyliui. Butinai nuplaunu ir isrenku visokius sh is ten, kuriu nemazai pasitaiko. O verdu as garu puode, kaip ir visa kita.. Verdu irgi gana senokai - net nebeprisimenu, nuo kada konkrečiai. Jei soros būtų draudžiamos, tai tikriausiai Milupa į savo 7 grūdų košę jos nedėtų. http://picasaweb.google.com/Sigitas.Simkus...567228690235602 Štai čia maniškė suvalgiusi pilną Avent buteliuką sorų košės. Viriau su moliūgu bei obuoliu, paskaninau grietine
Aš šias kruopas iš naujo atradau tik šią savaitę. Tiesiog parduotuvėje lentynoje pamačiau ir prisiminiau, kaip vaikystėje vieną kartą jų košę labai skaniai valgiau.
Išviriau savo zuikiui ir pagardinau sviestu - sulapnojo pilną dubenėlį! QUOTE(rutaa @ 2007 11 05, 01:41) reiks pabandyt; vyresniajai verdu, nes dažnai antibiotikus geria Ania?
Ir skanu, ir sveika, verdu savo dukrai nuo 8 men. iki siol, valgo puikiai..
mano maziukai soru kose su bananais kerta net ausys kruta
O sakykit, ar tos kruopos jums buna nesprangios? Kelis kartus viriau: ir nuplikinau, ir per nakti mirkiau, ir ilgai viriau ir dar brinkinau uzdengus puoda, bet vistiek man ta kruopa kazkokia sprangi ir mano mazius viska spjove lauk. Kai ta kose permaliau su blenderiu ir padariau vos ne tyrele, tai tada tiko
QUOTE(Lusiukas @ 2009 02 18, 23:35) O sakykit, ar tos kruopos jums buna nesprangios? Kelis kartus viriau: ir nuplikinau, ir per nakti mirkiau, ir ilgai viriau ir dar brinkinau uzdengus puoda, bet vistiek man ta kruopa kazkokia sprangi ir mano mazius viska spjove lauk. Kai ta kose permaliau su blenderiu ir padariau vos ne tyrele, tai tada tiko Vienos jos sprangokos. Reikia skaninti sviestuku, ar grietine, ar obuoliene ar pan
nesu ragavus,tai ir vaikas neragavo
QUOTE(Lusiukas @ 2009 02 18, 23:35) O sakykit, ar tos kruopos jums buna nesprangios? Kelis kartus viriau: ir nuplikinau, ir per nakti mirkiau, ir ilgai viriau ir dar brinkinau uzdengus puoda, bet vistiek man ta kruopa kazkokia sprangi ir mano mazius viska spjove lauk. Kai ta kose permaliau su blenderiu ir padariau vos ne tyrele, tai tada tiko Tikrai tiek nevargau,nuploviau saltu,po to verdanciu vand.,paviriau 10min.,palikau pabrinkti dar 10min. Kadangi mano kudikui buvo kai daviau tik 6men.,tai ir sviesto nedejau,tik truputi misinuko.Valge noriai,nors pavz. grikiu nemegsta.
soru kruopos tikrai gerai, bet ne visiem vaikam patinka, seip sako net alergiskiem tinka.
Is patirties galiu pasakyt, kad soru kose valgyt tikrai sveika. Mamytes, nespreskit pagal save, jei jums nepatinka, nereiskia , kad mazyliui nepatiks. Duokit paragaut jiems.Maniskis valgo net ausys linksta, nors man paciai nelabai.Verdu garu puode, pagardinu bananu arba troskintu obuoliuku, galima sviesto ir cinamono idet ( tik nezinau ar jis nealergizuoja).Is vakaro nemirkau.Taip kad skanaus visiems leliukams
Viena mėgstamiausių mūsų košių. Galima iš vakaro užmerkt, galima nemerkt, svarbiausia jas nuplikyt verdančių vandeniu, nes kitaip jos karstelėjusios būna. Verdam vandenyje ant silpnos ugnies apie 15 min, pilam pieno, truputį druskos, cukraus (arba tik pieno) dar 5 minutes paverdam ir kelias minutes pabrinkinam, kas mėgsta dar ir sviesto gali įsidėti
Sveikutes,
mes valgom soru kosyte, kad nuimtu kartuma pires verdant reikia nuplaut, isvirus pagardinu naturaliu jogurtuku ir krapukais, siek tiek nedaug druskytes, niam niam net as suvalgau jei lieka nuo mazes. Beje mamytes kaip skaiciau soru kruopos vienos is nedaugelio kurios sensta o kai sensta tai ir darosi karcios, siaip labai maistinga kosyte
Mes nuo sesiu menesiu verdam soru kose, galima maisyti su kokoruzais, skanu labai . Verdam pienuke.
Aš soras prieš virimą vis tik užmerkiu porai valandų, tada viskas greičiau vyksta. Ir nerafinuotų alyvuogių aliejaus, kai jau brinkinasi, nebeverda, šaukštelį įpilu
Mes verdam pienišką sorų košę, labai skanu ir man, ir vaikams. Prisimenu, soras seniau papūgėlėm šerdavom
Sveiki, mes valgom soru kose. nealergizuoja, nors mes alergsiki esam kvieciams. Ruosiu taip nuplaunu po saltu vandeniu, verdu 20 minuciu dar tiek palieku uzdengtam puode brinkt, tada idedu krapuku, su saiku druskytes ir naturalaus jodurtuko. Labai kerta ir mamyte ir dukryte
nevalgom
Ir mes pabandėm, tiko.. Manoji beveik viską valgo ,tai jai skanu , man nelabai. Nors košė buvo nekarti,bet kitą kart pabandysiu nuplikyt,kaip rašė merginos,tada gal ir man bus labai skani
Mes naudojam Hipp užpilamą bepienę sorų košę. Darau su vaisių tyrelėmis, valgo gerai.
Mes irgi kol kas Hipp'o tirpstancia naudojam ir kartais Spielberger dribsnius issiverdam. Skaninam misinuku, vaisiu tyrele arba trosnintu obuoliu arba tiesiog (dabar) sublenderiuotom uogom ir obuoliu. bet va parskaiciau kad merginos ja daro nesladzia, ir manau net skaniau butu ji nesaldi, tik kazin ar maniskis valgys, nes net ir grikiai turi but su obuoliu ir mesa
Skanu,bet ilgai reikia virti pien,tai geriau pasimerkt is vakaro.
pritarkavau cukinijos ir viriau kartu , na zinokit gavosi
soru kruopas,kaip merginos kad jau ir rase,butina nuplikyti,rekomenduotina kokis 3-4 kartus
Isvyriau pusryciams soru koses. Suvalge apie 120 g, valge skaniai
Is vakaro nuploviau, nuplykiau 4 kartus. Ryte uzpyliau verdanciu vandeniu ir viriau 20 min, palaikiau dar 5 min. Idejau sviestuko ir truputi vaisines tyreles. Man net paciai patiko Idomu, ar galima ja valgyti su mesyte?
o as kazkaip nemoku tu soru virti, nors butu gal visai gerai
Aš soras davinėjau nuo tada, kai kruopas pradėjau virti... Neįsidėmėjau amžiaus... Duodavau ir tik sorų košę, gerai išvirtą (neplikiau), ir pamaišytą su avižine, miežine.
aš pati dievinu sorų kruopų košę, tik kad reikia ilgėliau pavirti, bet skooonis..mhmm
QUOTE(asdova @ 2010 09 03, 22:34) pritarkavau cukinijos ir viriau kartu , na zinokit gavosi AS verdu su moliugais. Paskutini karta gavosi super, bet dejau dar priedo kukuruzu kruopu. Gavosi tokia slapai ir nesprangi kose. Aj, dar banano patarkavau, truputi pieno ir sviestuko
O as taip pat soru kruopas verdu su moliugais ir vistiena idedu morku ir svoguniuku
|