Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Apsauga galvelei
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2
JONCE
Sveiki tėveliai,
Mūsų mažylis pradėjo vaikščioti. Labai tuo džiaugiamės. Tačiau be "zuikių" neapsieinam. Svarbiausia tokiu atveju apsaugoti galvelę.
Girdėjau, kad yra tam skirtos kepurėlės. Gal kas bandėte patys pasisiūti tokią kepurėlę-šalmą. Pasidalinkite patirtim smile.gif
*ziurkyte*
va amn tokio daikto irgi reiketu, nes mazosios galvele daznai kencia doh.gif
Taurė
Negriuvinės gi tas vaikas pastoviai, kam ta kepurė ? doh.gif Galų gale tuoj išmoks tinkamai nugriūti, o ir nepastebėsit kai pradės lakstyti. Kai jau lakstys, tada jokios apsaugos nebepadės schmoll.gif
Brigita.
Maniškė kaskutiniu metu išmoko ropoti, todėl dabar su galva pastoviai "tikrina" kampu aštrumus ir virtuves plytelių kietumą smile.gif .Tai mes nupirkome Bebe Confort firmos kepurę - šalmą. Kažkaip vistiek ramiau, o ir mažoji atrodo, kad saugiau jaučiasi ir drasiau-greičiau ropoti pradėjo biggrin.gif ax.gif
*Samanė*
O kur pirkot ir kiek kainavo?
Song
QUOTE(xaiva @ 2005 08 25, 21:00)
O kur pirkot ir kiek kainavo?
*

TindiRindi.lt puslapyje 4u.gif
Brigita.
QUOTE(Song @ 2005 08 25, 21:02)
TindiRindi.lt puslapyje 4u.gif
*

Galima ir Tindi Rindi, bet mes pirkome Semper firminėje parduotuvėje. Ten pigiau - 40 Lt. ax.gif 4u.gif
vailija
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Sveikutes, as ir girdejau, kad perka salmus, be nesuprantu kam jie reikalingi. As tu salmu nemacius, bet musiske buvo zanda persimusus ir kakta. Kazin ar ten apsaugo kaktas ir zandus, o siaip negi vaikas su galva kur tranko? Musiske ismoko eiti tai antra diena pasitranke, o paskui viskas. Tik dabar neseniai bego ir i siena trenkes. Aisku, gal apsaugos reikejo kai kelis kartus nuo lovos nusikociojo. Tada tai jau tikrai su galva trenkias. Bet ir tai praejo , neturedama 1m. uzlipdavo ant sofos, o paskui po kokio menesio ismoko nuiciausti nuo sofos ir visada apsisuka, kad kojytes nusliauztu pirmos. Aisku, kiekvienas vaikas skirtingas. Esu girdejus, kad nuo vaiko pradejimo vaikscioti ir po 2 men. reikejo dar salmo. Buna visaip.
ADA
QUOTE(Nomke @ 2005 08 16, 09:21)
Sveiki tėveliai,
Mūsų mažylis pradėjo vaikščioti. Labai tuo džiaugiamės. Tačiau be "zuikių" neapsieinam. Svarbiausia tokiu atveju apsaugoti galvelę.
Girdėjau, kad yra tam skirtos kepurėlės. Gal kas bandėte patys pasisiūti tokią kepurėlę-šalmą. Pasidalinkite patirtim  smile.gif
*

Mūsiškiui buvo vyras padaręs - iš vielos išlankstė, paskui į tokį vamzdelio formos poroloną įdėjo, apvyniojo lipnia juosta ir apsiuvo barchtau. AUklė dėdavo kiekvieną dieną - nes jis turėdavo laimės traukti stalčių ir kristi aukštielnikas - tai jai ramiau būdavo mirksiukas.gif
ADA
QUOTE(Nomke @ 2005 08 16, 09:21)
Sveiki tėveliai,
Girdėjau, kad yra tam skirtos kepurėlės. Gal kas bandėte patys pasisiūti tokią kepurėlę-šalmą. Pasidalinkite patirtim  smile.gif
*

Mūsiškiui buvo vyras padaręs - iš vielos išlankstė, paskui į tokį vamzdelio formos poroloną įdėjo, apvyniojo lipnia juosta ir apsiuvo barchtau. AUklė dėdavo kiekvieną dieną - nes jis turėdavo laimės traukti stalčių ir kristi aukštielnikas - tai jai ramiau būdavo mirksiukas.gif
Ingrida.
o idomu, kai ta salma nesioja, paskui be salmo vaikas moka but ? gal paskui isvis nebeturi baimes jausmo, griuna kaip papuola ir visiskai nesisaugo. musiske pradzioj irgi labai griuvinedavo, dabar jau atsistojus stengias sestis ant uzpakalio. na aisku, atranda visokiu budu kaip ta galvyte padauzyt, bet greit supranta kad nelabai malonu ir nustoja.
Milana
Zinoma kekviena mama nori vaika kuo labiau apsaugot. Taciau tokios kepureles man juokingos. Manoji irgi neapeidavo stalo kampu neatsizimejus, uztai greit suprato, jog juos geriau apeit.Tiesa, buvau kokiai savaitei uzlibdzius kampus su skudureliais, tik maze greit juos nuplese. Dabar jai 1.8 ir buna, kad vos neuzkliuna, taciau tuoj speja patraukt galva. Ir kaip tie vaikeliai, nuo ryto iki vakaro su salmais turi jaustis? Va pacios pabandykit. Nuo visko neapsaugosit. Dar pagalve prie uzupakalio reik prisiut. O kai eis i lauka tai ir kelius apibintuot.
san
man atrodo, akd cia isejimas is krasto is to didelio rasto wink.gif
arba firma prareklamavo ir prakiso dar viena "super" itaisa...

gal pripuciami baldai ir pagalvines grindys siuo atveju butu neblogai g.gif
Brigita.
Nekomentuosiu skeptiškai pasisakiusių mamyčių, tik papasakosiu tokį atvejį: kaimynų berniukas pradėjo stotis. Tik rasdavo už ko susiimti ir stodavosi. Kartą taip bandė stotis virtuvėje pasiėmęs už stalčiaus rankenos ir griuvo aukštielnikas ant plytelių. Dabar guli Santariškėse su sulaužyta kaukolę verysad.gif .
Su šalmais vaikai krisdami jaučia ir skausmą, ir baimę (juk jie medžiaginai), tik smūgį jie sušvelnina...
baltagulbe
Aš tai turiu du vaikus didžioji jau greit bus triejų metų, bet tas šalmelis, manyčiau, jai būtų daugiau reikalingas nei mano mažąjam kuriam ką tik suėjo metukaiuser posted imageAnksčiau įsibegėdavo ir nebespėdavo sustoti tai baigdavosi dideliais guzais doh.gif Na, o dabar mėgsta laipioti visur, nes mat jau yra didele ir krentauser posted imageJi yra tikras gyvsidabris ir niekaip neišeina man jos sustabdytiuser posted imageMan sakydavo, bet juokais, kad man reikia šalmo jai, bet nežinojau, kad tokių yra, o dabar nežinau ar ji nešiotu tokį, gal biški juokingai atrodytu g.gif
leana
niekaip neisivaizduoju kaip galima vaika visa diena su salmu islaikyt???maniskis jau po minutes ji bandytu nusiimt

mamke
Norejau paklausti,gal kas zinot kur galim nusipirkti vaikui ant galvos salmuka.Nes manoji jau baisiai daznai susitrenkia galvyte.Toki salma maciau kazkuriame zurnale,bet ten nebuvo parasyta kur galim nusipirkti.
gie33
tindi rindi parduotuvėje, bent jau jų internetinėje parduotuvėje tai tikrai mačiau, tik kaina didoka 48 lt
mamke
Dekui,reikes paziureti internetineje parduotuveje.
rutulyte
Nieko panašaus nenaudojom ir visai nereikėjo mastau.gif
Ingulis
Mes niekada tokio nenaudojom. Apskritai apie tai pirmą kartą girdžiu. Aišku, atsarga gėdos nedaro, bet visvien saviškės neįsivaizduoju visą dieną su šalmu.
Oksis
Šalmai, pavadėliai, siaubas, gal dar ir skafandrą uždėti? blink.gif
Egle is Vilniaus
Labai reikalinga galvos apsaugele..., mazius pradejo sliauzioti, megina sestis, o kai krenta verysad.gif butinai uzsigauna....

kur galima nusipirkti????

persefone
user posted imageuser posted image

Čia bebe confort apsauginis šalmas. Paieškok jo Tindi Rindi parduotuvėje, kaina 53 lt.
O čia italų gamybos šalmas OKbaby Noshock
user posted image
zaRAza
Nu neisivaizduoju tokiu karstu metu vaiko po namus su tokiu salmu judancio g.gif Kai maniske pradejo stotis, as juokais sakiau, kad salmo reikia, nes galvyte uzsigauna, bet net nenutuokiau, kad tokiu dar ir yra smile.gif Bet kokiu atveju nemanau, kad tai tikrai butinas dalykas, nes galvoju, jog tokie dalykai slopina tiek vaiko savisaugos instinktus, tiek motinos budruma. Sorry, jei ne vietoj ir ne laiku nuomone issakiau smile.gif
Egle is Vilniaus
QUOTE(persefone @ 2006 07 11, 22:04)

Čia bebe confort apsauginis šalmas. Paieškok jo Tindi Rindi parduotuvėje, kaina 53 lt.

nusipirkom...
aciu Persefonei, labai patenkinti, krenta, bet jau ne taip skausmingai.... thumbup.gif
ausand
Maniškė visur eina krenta ir visur galva kenčia tai vis juokauju, kad šalmą pirksim, bet dabar pamačiau, kad tokių tikrai yra lotuliukas.gif
lauma
QUOTE(zaRAza @ 2006 07 27, 13:54)
Nu neisivaizduoju tokiu karstu metu vaiko po namus su tokiu salmu judancio g.gif Kai maniske pradejo stotis, as juokais sakiau, kad salmo reikia, nes galvyte uzsigauna, bet net nenutuokiau, kad tokiu dar ir yra smile.gif Bet kokiu atveju nemanau, kad tai tikrai butinas dalykas, nes galvoju, jog tokie dalykai slopina tiek vaiko savisaugos instinktus, tiek motinos budruma. Sorry, jei ne vietoj ir ne laiku nuomone issakiau smile.gif
*

visiškai sutinku su šiuo teiginiu,
užaugo pirmagymis gyvas sidabras ir tais laikas jokių šalmų nebuvo schmoll.gif , nu viena siūle kaktoj nuo tų laikų liko, nes besivydamas katę į vonios tarpdurį nepataikė būdamas veik 2-jų metų, nu negi tokį su šalmu laikysi irnesakyk.gif
PienėsPūkas
Mano nuomone, šalmo reikia tuo laikotarpiu, kai vaikas bando vaikščioti, bet dar nemoka kristi. Va, tada jis labai mums padėjo - o tai vaikis griūdavo visu ūgiu aukštelnikas ir galva skeldavo į grindis. Gi, nestovėti įsikibęs į vaiką visą laiką - kaip tada išmoks vaikščioti? Išmoko kristi ant užpakalio ir nebereikia tokio daikto - tegul bėgdamas žiūri, kad neatsikrenktų į ką nors. O šiaip nematau reikalo didžiuotis vaiko siūlėmis - geriau jau "kažkoks išmislas" negu jos.
Isila
net neįsivaizduoju, kaip galima dėt jį vaikui. Nu ėjo, bumbtelėjo, kitą kartą žinojo, kas bus, buvo atsargesnis... Visas tas norėjimasvaiką psaugot primena filmą "Berniukas-burbuliukas": įdėjo vaiką į apsauginį vakuumą...

kad važiuojant dviračiu tokio reikia, sutinku, bet ne vaikščiojant schmoll.gif
Meka Pinavija
QUOTE(Isila @ 2006 12 27, 17:42)
net neįsivaizduoju, kaip galima dėt jį vaikui. Nu ėjo, bumbtelėjo, kitą kartą žinojo, kas bus, buvo atsargesnis... Visas tas norėjimasvaiką psaugot primena filmą "Berniukas-burbuliukas": įdėjo vaiką į apsauginį vakuumą...

kad važiuojant dviračiu tokio reikia, sutinku, bet ne vaikščiojant  schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif Visiškai sutiknu drinks_cheers.gif
Spindulėlis
mane net šiurpas nukrėsdavo, kai mano vaikas galva į grindis trinkteldavo doh.gif buvo ir man mintis kilus šalmą įsigyt, bet dabar pastebėjau, kad kuo puikiausiai išmoko pats saugotis ir yra žymiai atsargesnis- ir laikosi už visur tvirčiau, ir ant užpakaliuko griut išmoko thumbup.gif manau, kad su šalmu dar ilgai neįgytų to poreikio saugotis schmoll.gif
Luneta
Pirkom Panevėžy titėj ritėj už 10 lt
Gilute
Mes nusipirkom vaikiska kedute ant dviracio ir planuojame savo zuika ten vezioti. Dabar inirtingai ieskome salmo mazylei. Niekur nerandama. Vilniuje jau visas dviraciu ir sportiniu prekiu parduotuves apejome. teko pagyventi Svedijoje, tai ten savaime suprantamas dalykas tie vaikiski salmai. Kokiu graziu galima rasti kiekvienoje sporto prekiu ar dviraciu parduotuveje. teks prasyti ten esanciu draugu, kad atsiustu. Nejau lietuviams nerupi ju vaiku sveikata, jei tokio elementaraus dalyko neimanoma rasti? Idomu kaip kiti teveliai vaikus dviraciais vezioja. O gal visai nevezioja?
-rasa-
man pavyko rasti tik tinkančius dėtis nuo trijų metų amžiaus ax.gif
limpopo MEGOJE
Braškutė
turbut geras daigtas, uij kaip maniskiui jos reiketu lotuliukas.gif
inteja
Visokių vaikų yra, todėl vieniems reikia, kitiems - ne. Mano mažoji irgi dažnai krenta, nes ropojant susimakaluoja kojytės, o be to kur tik gali, visur kabinasi ir stengiasi atsistoti, tačiau, jei nepavyksta tai krenta ne aukštielnika, o ant pilvo. ir veiduku žemyn doh.gif Todėl šalmas turėtų jai būti ne ant galvos, o ant veido rolleyes.gif Aišku, kiekvieną kartą man net negera, kai ji taip graudžiai verkia verysad.gif
erikiuxxx
QUOTE(persefone @ 2006 07 11, 23:04)

O čia italų gamybos šalmas OKbaby Noshock
user posted image
*

mes toki turim thumbup.gif labai lengvutis,geras daiktas thumbup.gif
saturno_sesely
mes pirkom šalmą iš tindirindi, esu laaabai nepatenkinta schmoll.gif safety 1st... kažkokia padielka, o kainuoja 79 lt. dažo galvą mėlynai... lipdukai nelimpa... schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

o tie pasakymai, kad vaikas išmoks pats saugotis, tai mes irgi taip galvojom, leisdavom ropoti jam, laisvės turėjo nemažai. labai anksti pradėjo stotis. o savisaugos instinkto - jokio. schmoll.gif tai vat vienąkart taip nukrito kad iškilo minkštas gumbas, nuėjom pas daktarę, nusiuntė į traumpunktą, ten peršvietė galvą ir pasakė kad lūžo blink.gif 5 dienas gulėjom santariškėse, visi daktarai važiavo ant mūsų, darė nemalonų spaudimą, atrodo mes nežiūrim to vaiko... cray.gif žinoma reikia suprasti ir juos, juk kiek vaikų yra mušami, neprižiūrimi, tėvai girtauja schmoll.gif

tai dabar vaikas praktiškai ant rankų auga nes su jo judrumu, joks šalmas jam nepadės, kaip plojasi kur nors ant nosies... labai judrus verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
veriru
turim ir mes bebe confort salma, neblogas, tik galvyte labai prakaituoja mazylio ax.gif maciau buna ir medvilniniu pirkti, manau jie geresni smile.gif
Aprile
Mūsų močiutė vis pajuokaudavo, kad reikėtų jos anūkėliui šalmo, o taipogi vienas įvykis namuose įrodė, kad tik pradedantiems vaikščioti vaikiukams šis dalykėlis gal ir būtų reikalingas, o apie savisaugos instinktą dar ir dabar mano bernužėlis kartais lekia akis išdegęs ir jam nesvarbu, kad bus didelis ir skausmingas bum. Tai va mūsų laimei kaukolytė nebuvo nei lūžus nei skilus, bet poodinę kraujosrūvą ilgai aptūrėjom. Ir tikrai atrodo tą vaikutį dabojį, bet nelaimės pačios ateina verysad.gif O pavadėlį tūrėjom thumbup.gif ir buvau begalo patenkinta tuo periodu, kol išmoko vaikščioti bet irgi jį nusipirkau tik po dviejų rimtų kritimų ant asfalto ir prakirstos siaubingai lupytės unsure.gif
dre
g.gif gal ir geras daiktas tas salmas.pati neturejau,bet galvoju iki kiek ji turetu nesioti vaikas? Maniskis jau vaiksto nuo 11 men,dabar bus 1 metai ir 2 men,bet visada lekia,neziuri kur,tai i duris atsitrenkia,tai vel kur...visai nesisaugo,lipa kur griuna,verkia ir vis tiek vel lipa nors ir ka tik nukrites buvo g.gif .
eglut
Mes saviškiui įtaisėme tokį šalmuką -

user posted image

iš www.saugusvaikas.eu
*Selma*
Mes apsiėjome ir tikrai apsieisime be šalmų, nemanau, kad tai itin reikalingas daiktas.
Maia
manau nereikalingas daiktas.
aissttee
Kai mazius pradejo vaikscioti ir prasidejo guzas po guzo, ir as buvau susimasciusi ir radusi info apie ta vaikiska salma. taciau placiau paskaiciusi apie ji atsisakiau sios idejo - galvyte ten prakaituotu, vaikas muistytusi, ir ji rekomenduoja naudot tik pora valandu per diena, kai vaikas mokos eiti, o tu juk nezinosi ir nenuspesi, kada jis mokysiis eiti biggrin.gif zodziu nereikalinga kankyne vaikui schmoll.gif nors ir apsaugotu nuo galvytes dauzymo
milisena
Na kai augo mano vyresnelis juokai norejau pirkt salma, nes jis labaio griuvinejau, bet juokai juokais
va mazajai vaziuosiu sian pirkt, nes jai 8 meneiukai ir jau poras meneiuku stovi isikibus, o va kelios dienos kai sumaste stovet kelias sekundes neisikibus ir to pasekoje, griuvo neisilaikius, skilo kaukole, tai dabar kol sugis pavojingas bet koks kritimas neissilaikiu, tad be salmo du menesiukus (per tiek suaugs skilimas kaukoles) tai SALMUKAS reikalingas.
*Svajone*
nesamonė,manau nereikalingas daiktas,o ir vaikas kažin ar nešiotų ant galvytės ir kaip sakoma vaiko nuo visko neapsaugosi schmoll.gif net nesumąsčiau tokio pirkinio augindama keturis vaikus schmoll.gif
Doti
Idėja gal ir nebloga, tačiau mano mergytė ir taip kepurių nemėgsta. O kai bandėme dar ir namie apsauginį šalmą uždėti tai susidūrėm su laaabai audringais protestais. Kiekvieną kartą vis plėšdavo nuo galvos tą šalmą, todėl palikome vaiką ramybėje. O tas šalmas ir dabar dar kažkur spintelėje mėtosi taip ir nenaudotas. Bet va kampukus apsauginius užklijavome ant aštrių baldų kampų.
Isila
na, fantazijai nebėr ribų.. dar prie užpakaliuko pagalvę parišti, apsaugas ant alkūnių, keliukų užmauti... O gal išvis vaika kokiam burbule laikyti? realiai, nesuprantu tokio daikto reikalingumo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.