nemoku skaniai isvirti grikiu koses,o pati tai labai megstu.Beja noreciau ir savo leliui jos duoti,bet ta kuria isverdu nelabai valgo.Kazkoks specifinis kvapas gaunasi
Grikių košė- mano vaiko mėgstamiausia. Gal todėl, kad buvo viena pirmųjų kruopų košių. Verdu labai paprastai. Naudoju grikių dribsnius. Imu perpus pieno ir vandens. Kaip virti parašyta ant pakelio. Įdedu truputį sviesto(ne riebalų mišinio). Grikių košės skonis specifinis. Kai kurie visai jos nevalgo. Gal tavo vaikas būtent toks?
as dar nebandziau grikiu dripsniu,bet reiks nusipirkti.Paprasciausias grikiu kruopas sumalu kavamale,o verdu piene perpus su vandeniu ir idedu gero sviesto(ne riebalu misinio).Kaip buvo mazesnis tai valgydavo jis grikius,bet kuri laika as ju nedaviau,tai gal atprato?
Kam tau vargti su tais malimais,kai dabar yra dribsnių pirkt? Beto man maltų kavamale ir dribsnių,skonis labai skirias.Tie malti pasidaro kazkokie kartūs.Košė būna daug neskanesnė. O dribsnius irgi verdu pagal instrukciją ir įdedu truputį sviesto
Aciu,as apie tuos dripsnius net nezinojau.Siandien nusipirksiu ir isvirsiu,gal vaikelui patiks?Parasysiu ar kas pasikeite
[quote=vida/d,2005 08 23, 08:15]
Aciu,as apie tuos dripsnius net nezinojau.Siandien nusipirksiu ir isvirsiu,gal vaikelui patiks?Parasysiu ar kas pasikeite
O kodėl reikia grikių dripsnius virti, o ar negalima grikių kruopų, jos skaniausiai ir išverda. Verdu labai paprastai ir greitai ir mirkyti nereikia, tai mūsų visos šeimos skaniausios kruopos nuo mažens ir mažoji jas dievina, nors ryte ir vakare duok.
Nuplaunu grikių kruopas su karštu vandeniu pora kartų, tada užpilu šalto vandens, šiek tiek druskos ir cukraus, vienodom porcijom, ne daug aliejaus, uždengiu ir ant silpnos ugnies 15min. tada sviestuko ir jeigu valgo su pienu, galima įpilti truputį, 5min. ir išjungiu, ir kol susiruošiam rimtam valgymui tai būna dar pastovi puode, tai būna super košė, tokia puri ir skani
Aciu,as apie tuos dripsnius net nezinojau.Siandien nusipirksiu ir isvirsiu,gal vaikelui patiks?Parasysiu ar kas pasikeite
O kodėl reikia grikių dripsnius virti, o ar negalima grikių kruopų, jos skaniausiai ir išverda. Verdu labai paprastai ir greitai ir mirkyti nereikia, tai mūsų visos šeimos skaniausios kruopos nuo mažens ir mažoji jas dievina, nors ryte ir vakare duok.
Nuplaunu grikių kruopas su karštu vandeniu pora kartų, tada užpilu šalto vandens, šiek tiek druskos ir cukraus, vienodom porcijom, ne daug aliejaus, uždengiu ir ant silpnos ugnies 15min. tada sviestuko ir jeigu valgo su pienu, galima įpilti truputį, 5min. ir išjungiu, ir kol susiruošiam rimtam valgymui tai būna dar pastovi puode, tai būna super košė, tokia puri ir skani
Mano pupos taip pat megstamiausia yra grikiu kruopu kose. Nors bandziau virti ir dribsnius, bet man tiesa pasakiu jie visiskai nepatiko.
O verdu taip.
Ispradziu as juo perrenku, nes kartais pasitaiko akmenuku, net galntos kruopose.
Tada jas nuplaunu, ir proporcijoms 1:2 supilu i puoda. Kai vanduo uzverda sumazinu ugni, idedu sviesto negailint ir uzdengus dangti verdu ant mazos ugnies apie 15 min., kol kruopos sugeria vandeni. Viena is gudrybiu, nereikia kruopu beverdand maisyti. O kai jau isverda tada ir pasudau. Pieno ipilo pries pat valgant. ir ne taip sprangu vaikui ir atvesta greitai. skanaus.
O verdu taip.
Ispradziu as juo perrenku, nes kartais pasitaiko akmenuku, net galntos kruopose.
Tada jas nuplaunu, ir proporcijoms 1:2 supilu i puoda. Kai vanduo uzverda sumazinu ugni, idedu sviesto negailint ir uzdengus dangti verdu ant mazos ugnies apie 15 min., kol kruopos sugeria vandeni. Viena is gudrybiu, nereikia kruopu beverdand maisyti. O kai jau isverda tada ir pasudau. Pieno ipilo pries pat valgant. ir ne taip sprangu vaikui ir atvesta greitai. skanaus.
Na, nežinau ar dėl technologijų grikių dribsniuose lieka tiek pat visų gerųjų medžiagų, bet juos daug paprasčiau virti- užima tik 3min. Kai vaikas alkanas- 15min. labai daug Be to jie minkštesni ir skonis švelnus. Mūsų tai taip pat pati skaniausia košė, tik verdu visada vandeny, po to įdedu sviestuko ir druskos.
QUOTE(Agnė @ 2005 08 24, 20:51)
Na, nežinau ar dėl technologijų grikių dribsniuose lieka tiek pat visų gerųjų medžiagų, bet juos daug paprasčiau virti- užima tik 3min. Kai vaikas alkanas- 15min. labai daug Be to jie minkštesni ir skonis švelnus. Mūsų tai taip pat pati skaniausia košė, tik verdu visada vandeny, po to įdedu sviestuko ir druskos.
Verdu grikiu dribsnius FASMA, mano mazylei labai patinka ir skonis labai naturalus, kaip grikiu kruopu. Bet, kai verdu vandens nepilu, vien tik piena. O po to sviesto, kartais dar varskes.
parasysiu ir as kaip verdu grikius (tiesa, kol kas tiksau - mazei kazkodel vis dar dribsnius verdu - is inercijosturbut...):
-uzmerkiu: 2 dalys vandens ir 1 dalis grikiu. isbrinksta mazdaug per 2 h;
- uzkaiciu ir verdu tik kol uzverda - uzvire ir isjungiu (jookiu maisymu);
- pries valgant galima jau deti visus paskaninimus, sviestas, druska, cukrus ir t.t.
as pati isidedu druskos ir grietines.
-uzmerkiu: 2 dalys vandens ir 1 dalis grikiu. isbrinksta mazdaug per 2 h;
- uzkaiciu ir verdu tik kol uzverda - uzvire ir isjungiu (jookiu maisymu);
- pries valgant galima jau deti visus paskaninimus, sviestas, druska, cukrus ir t.t.
as pati isidedu druskos ir grietines.