Juodoji_pantera
2009 03 12, 17:56
Sveikutės, Skaičiau, kad folinė rūgštis yra naudinga, toms kurios stengiasi pastoti. Norėčiau jūsų pasiteirauti ar vartojate? Ir kokius vitaminus dar patariama vartoti? Galite pasiskaityti plačiau pačios http://manovaikas.lt/nestumo-laikotarpis/n...i-iprocius.htmlAčiū už atsakymą
Tomblibukas
2009 03 12, 18:23
Jau nuo spalio geriu, nors tik šiuo metu pradėjom gamint. Jo nauda įrodyta, todėl mielai vartoju
Juodoji_pantera
2009 03 12, 18:47
O kokių nors dar geri?
Man gine sakė ,kad folinė rūgštis apsaugo vaisių nuo apsigimimų.O ne nauda mamai  be to sakė kad tos kurios gėrė KT ,folinė rūgštis ten kaška pašalina iš organizmo nereikalingo. nu ir pasisakiau
Juodoji_pantera
2009 03 12, 19:36
joa taip ir norejau pasakyt kad vaikeliui  ačiū už pasisakymus
_Smalsutė_
2009 03 12, 20:00
QUOTE(Juodoji_pantera @ 2009 03 12, 19:47) O kokių nors dar geri?  Dėl kitų sintetinių vitaminų nuomonių yra įvairių. Pasirodo duomenų, kad jie gali būti net ir žalingi. Taigi geriausia maitintis visaverčiu maistu, o iš tablečių - apsiriboti folio rūgštimi.
LINUTE24
2009 03 12, 20:50
As geriu foline rugsti, nes ji apsaugo vaisiu nuo apsigimimu, Ira dar kartais isgeriu vitamino E, kai nepamirstu
As taip pat planuoju nestuma, tai gydytoja israse BUTINAI gerti folio rugsti 800mg per diena,kai pastosiu uzteks 400mg per diena
paula11
2009 03 12, 20:59
foline rugsti geriu jau menesi, o del vitamino E labai abejoju, placiau pasidomekite , man atsiliepimai apie si vitam paliko nekoki ispudi
Taip pat planuoju vaikeli ir ginekologe liepe gerti folio rugsti. Kaip viena is jos privalumu minejo, kad folio rugsties pagalba padideja hemoglobinas kraujyje.
Juodoji_pantera
2009 03 12, 21:34
Kaip matau iš jūsų pasisakymų, tai folinė rūgštis tikrai reikalinga ir naudinga  aišku geriausia su maistu manau gauti yra, bet ne taip lengva
Tomblibukas
2009 03 12, 22:45
QUOTE(Juodoji_pantera @ 2009 03 12, 18:47) O kokių nors dar geri?  Ne, nes maitinuosi normaliai O folio su maistu tiek negausi kiek reiktų. Padaugint nepadauginsi, o per mažas kiekis negerai Papildyta:QUOTE(rubija @ 2009 03 12, 19:06) Man gine sakė ,kad folinė rūgštis apsaugo vaisių nuo apsigimimų.O ne nauda mamai  be to sakė kad tos kurios gėrė KT ,folinė rūgštis ten kaška pašalina iš organizmo nereikalingo. nu ir pasisakiau  Pati pasišalina su šlapimu, jei per daug išgeriama. O ji pati nieko ten nešalina, ji skirta formuotis kažkokioms ten ląstelėms kūdikio, kažkokio ten nervo trišakio ar kaip ten, žinau, kad nusišnekėjau, bet man aišku, kad reik ir viskas, apsigimimų prevencijai (tiksliau galima googlėj surasti  ), o jos tinkamo kiekio vaisiui yra tuomet, kai geriama kokie trys mėnesiai prieš nėštumą
Juodoji_pantera
2009 03 13, 18:21
Tai jau aišku, kad su maistu tinkamos dozės negausi, būtų gerai gauti
katrinka
2009 03 13, 18:51
 o man nuo folio trasidejo alergija
jurackaaa
2009 03 13, 19:52
Sveikutes  mes su vyru planuojam  gydytoja patare gerti, geriu kasdien po tableciuke
Juodoji_pantera
2009 03 13, 20:40
QUOTE(katrinka @ 2009 03 13, 17:51)  o man nuo folio trasidejo alergija tai o nieko blogo nebuvo, jei prasidėjo alergija?
LINUTE24
2009 03 13, 21:16
As tai siandien buvau pas gine ir ji sake, kad butina kur nors uzsirasyti jei pamirsti kad reikia tabletyte suvartoti (kas man labai daznai nutinka  ) Nes jei norit tureti sveika maziuka, tai reikia nepamirst Papildyta:QUOTE(katrinka @ 2009 03 13, 18:51)  o man nuo folio trasidejo alergija O kuo pasireiske tau alergija?
Sveikutes, Ar butina pries pradedant gerti folio rugsti apsilankyti pas ginekologe pasitarti ir pan.? Gal dar kokiu naudingu patarimu duotu pradedant planuoti? Aciu
Juodoji_pantera
2009 03 14, 14:02
QUOTE(slyva @ 2009 03 14, 11:11) Sveikutes, Ar butina pries pradedant gerti folio rugsti apsilankyti pas ginekologe pasitarti ir pan.? Gal dar kokiu naudingu patarimu duotu pradedant planuoti? Aciu  Manau nėra būtina, bet tikrai nepakenks apsilankymas pas ginekologe
katrinka
2009 03 14, 14:19
QUOTE(LINUTE24 @ 2009 03 13, 22:16) As tai siandien buvau pas gine ir ji sake, kad butina kur nors uzsirasyti jei pamirsti kad reikia tabletyte suvartoti (kas man labai daznai nutinka  ) Nes jei norit tureti sveika maziuka, tai reikia nepamirst Papildyta:O kuo pasireiske tau alergija?  man prasidejo keistos isskiros ir atsirado nezulis ten  paklausiau savo gines ji labai nustebo, ir sake nutraukt vartojima. kazkiek laiko negeriau ir vel pabandziau gert, na gi pagalvojau negali taip buti kad cia nuo folio man tokia nesamone. ir ka jus galvojat po savaites vel tas pats  tai galutinai nusprendziau negert. gal man to folio uztenka kiek turiu  man buvo israse gerti po 1 tab. na kaip planuojanciom
Lenusik-N
2009 03 14, 16:52
Sveikutes, man irgi iskilo klausimelis del folio. Planuojam su vyru antra nestuma (nes pirmas deja baisiai baigesi - nesivystantis buvo  ). Geriu siaip vitamunus moterims ,,LIVOL MULTI Total moterims" - tai vitaminu ir miniralu derinys. Cia yra ir folio -300 ir dabar mastau jeigu pradesiu dar papildomai gerti folio (400 maziausias atrodo yra , jeigu atskirai pirkt) ne bus perdauk?  kaip manot?
Juodoji_pantera
2009 03 14, 18:56
QUOTE(Lenusik-N @ 2009 03 14, 15:52) Sveikutes, man irgi iskilo klausimelis del folio. Planuojam su vyru antra nestuma (nes pirmas deja baisiai baigesi - nesivystantis buvo  ). Geriu siaip vitamunus moterims ,,LIVOL MULTI Total moterims" - tai vitaminu ir miniralu derinys. Cia yra ir folio -300 ir dabar mastau jeigu pradesiu dar papildomai gerti folio (400 maziausias atrodo yra , jeigu atskirai pirkt) ne bus perdauk?  kaip manot? hm..jeigu yra patariama gerti 400g, tai jau butu per daug mano manymu  susidarytu per didelis kiekis...
LINUTE24
2009 03 14, 20:21
QUOTE(slyva @ 2009 03 14, 12:11) Sveikutes, Ar butina pries pradedant gerti folio rugsti apsilankyti pas ginekologe pasitarti ir pan.? Gal dar kokiu naudingu patarimu duotu pradedant planuoti? Aciu  Nebutina apsilankyti pas gine, galima vaistinej nusipirkti be jokiu receptu Bet jei nueitum pas gine ir pasidarytum visokius tyrimus, tai paciai ramiau butu Kai man sake gine, tai vyrui reikia kuo daugiau baltymu, tada spermiukai gyvybingesni buna, o pats svarbiausias patarimas, tai atsipalaiduoti ir stegtis kuo maziau galvoti apie busima nauja seimos nari
QUOTE(Lenusik-N @ 2009 03 14, 17:52) Sveikutes, man irgi iskilo klausimelis del folio. Planuojam su vyru antra nestuma (nes pirmas deja baisiai baigesi - nesivystantis buvo  ). Geriu siaip vitamunus moterims ,,LIVOL MULTI Total moterims" - tai vitaminu ir miniralu derinys. Cia yra ir folio -300 ir dabar mastau jeigu pradesiu dar papildomai gerti folio (400 maziausias atrodo yra , jeigu atskirai pirkt) ne bus perdauk?  kaip manot? Jeigu buvo nesivystantis, tai butinai reikia gerti 800 ir nemaziau.
katrinka
2009 03 14, 21:08
QUOTE(Juodoji_pantera @ 2009 03 14, 19:56) hm..jeigu yra patariama gerti 400g, tai jau butu per daug mano manymu  susidarytu per didelis kiekis... o kodel jus taip save kemsat tais vitaminais? manau tai nera butina. su tais vitaminais daug bedos galima pridaryti. reikia kad butu viskas naturaliai, atminkit kas perdaug tas irgi nesveika! kaip gines sako NEISIDIRBINEKIT!  daugiau darzoviu ir vaisiu reikia valgyt
_Smalsutė_
2009 03 15, 16:10
QUOTE(Lenusik-N @ 2009 03 14, 17:52) Sveikutes, man irgi iskilo klausimelis del folio. Planuojam su vyru antra nestuma (nes pirmas deja baisiai baigesi - nesivystantis buvo  ). Geriu siaip vitamunus moterims ,,LIVOL MULTI Total moterims" - tai vitaminu ir miniralu derinys. Cia yra ir folio -300 ir dabar mastau jeigu pradesiu dar papildomai gerti folio ( 400 maziausias atrodo yra , jeigu atskirai pirkt) ne bus perdauk?  kaip manot? Yra ir po 300 mcg, gal tik ne kiekvienoje vaistinėje. O kiek laiko jau vartoji tą vitaminų kompleksą? Gal jau užtektų tiesiog pakeisti jį vien folio rūgštimi.
Simonke
2009 03 16, 17:12
SWEIKUTES.Norejau pasiteirauti,ar uztenka pagerti tik folio rugsti pries pastojant,ar dar kokiu witaminu gerai butu pagerti?ir kokius butinus tyrimus reiketu pasidaryti?  Aciu uz patarimus.
LINUTE24
2009 03 16, 17:50
QUOTE(Simonke @ 2009 03 16, 17:12) SWEIKUTES.Norejau pasiteirauti,ar uztenka pagerti tik folio rugsti pries pastojant,ar dar kokiu witaminu gerai butu pagerti?ir kokius butinus tyrimus reiketu pasidaryti?  Aciu uz patarimus.  Pirmiausia tai nueik pas gine, ji tau duos visokiu patarimu ir tuo paciu atliks tyrimus reikalingus. Kai as klausiau savo gines ar nereikia kitu vitaminu, tai ji patare geriau po koki vaisiu ar darzove sugrauzti (naturaliu vitaminu)
Juodoji_pantera
2009 03 18, 14:07
As ir manau, kad persistengti dar visokiais vitaminais nereiketu
QUOTE(paula11 @ 2009 03 12, 20:59) foline rugsti geriu jau menesi, o del vitamino E labai abejoju, placiau pasidomekite , man atsiliepimai apie si vitam paliko nekoki ispudi  o kas blogai? QUOTE(Lenusik-N @ 2009 03 14, 16:52) Sveikutes, man irgi iskilo klausimelis del folio. Planuojam su vyru antra nestuma (nes pirmas deja baisiai baigesi - nesivystantis buvo  ). Geriu siaip vitamunus moterims ,,LIVOL MULTI Total moterims" - tai vitaminu ir miniralu derinys. Cia yra ir folio -300 ir dabar mastau jeigu pradesiu dar papildomai gerti folio (400 maziausias atrodo yra , jeigu atskirai pirkt) ne bus perdauk?  kaip manot? manau, tikrai nebus QUOTE(katrinka @ 2009 03 14, 21:08) o kodel jus taip save kemsat tais vitaminais? manau tai nera butina. su tais vitaminais daug bedos galima pridaryti. reikia kad butu viskas naturaliai, atminkit kas perdaug tas irgi nesveika! kaip gines sako NEISIDIRBINEKIT!  daugiau darzoviu ir vaisiu reikia valgyt Folinę rūgštį rekomenduojama vartoti bent mėnesį prieš pastojant. Ji LABAI svarbi pirmąjį trimestrą, kai formuojasi vaisiaus organai, jos pritrūkus, galimi įvairūs apsigimimai. o su maistu jos negauname tiek, kiek reikia norinčiai pastoti ir beje, radau pagooglinus dar vieną ne itin malonų sakinį, kad dėl folio rūgšties perdozavimo gali gimti negyvas vaisius arba gimti per anskti
LINUTE24
2009 03 19, 18:01
QUOTE(monikiux @ 2009 03 19, 12:45) beje, radau pagooglinus dar vieną ne itin malonų sakinį, kad dėl folio rūgšties perdozavimo gali gimti negyvas vaisius arba gimti per anskti  Del to nerekomenduojama gerti daugiau nei 800 mg. Nes bet kokio vaisto ar vitamino perdozavimas nera sveika
As geriau 3 men pries nestuma po 400  Ir viso nestumo metu tik folio rugsti jokiu kitu vitaminu ne
QUOTE(LINUTE24 @ 2009 03 19, 18:01) Del to nerekomenduojama gerti daugiau nei 800 mg. Nes bet kokio vaisto ar vitamino perdozavimas nera sveika  a,aišku. tuomet 400 mg + tai,ką gaunam iš maisto, nėra per daug. QUOTE(Keja @ 2009 03 19, 18:23) As geriau 3 men pries nestuma po 400  Ir viso nestumo metu tik folio rugsti jokiu kitu vitaminu ne  aš taip pat manau, kad nereikia jokių papildomų vitaminų, užtenka folio rūgšties, BET pavasarį, kai nieko šviežio nebėra, gal ir neprošal
UgNeliuke
2009 03 23, 07:49
Pagal naujausius duomenis, dabar folio rūgštį reikia gert ir vyrams Tai dabar abu geriam ir planuojam  Ir aš dar geriu wellwomen vitaminus. Ginius sakė, kad gerai.
Ruby Tuesday
2009 03 24, 09:47
Man foline rugsti gydytoja israse, kai persileidimas prasidejo. Deja, nepavyko jo sustabdyti, bet dabar kasdien geriu ja geriu, nes jau po kokio menesio pradesime nauja lialiu "gaminti". O vienas gydytojas man pasake, kad galiu foline rugsti visa gyvenima gerti - mano pacios sveikatai nuo to geriau. Bet as kazkaip abejoju, tada visi gydytojai lieptu foline rugsti moterims gerti, o as apie ja tik nestumo metu isgirdau...
LINUTE24
2009 03 24, 10:12
QUOTE(_Ruby_ @ 2009 03 24, 09:47) Man foline rugsti gydytoja israse, kai persileidimas prasidejo. Deja, nepavyko jo sustabdyti, bet dabar kasdien geriu ja geriu, nes jau po kokio menesio pradesime nauja lialiu "gaminti". O vienas gydytojas man pasake, kad galiu foline rugsti visa gyvenima gerti - mano pacios sveikatai nuo to geriau. Bet as kazkaip abejoju, tada visi gydytojai lieptu foline rugsti moterims gerti, o as apie ja tik nestumo metu isgirdau... Nemanau kad foline rugstis gerai moteriai gerti visa gyvenima, juk ji skirta busimam vaikeliu, kad apsigimimu nebutu ir siaip kad stipresnis gimtu
*Gizmo*
2009 03 24, 12:26
Na as foline rugsti geriau 3 men pries pradedant planuoti vaikeli, tada dar menesi pageriau ir pasiklausiau ginekologes ar ir toliau ja gerti, tai ji man sake nustoti ja gerti ir kai pastosiu tada vel pradeti  Kaip jums patare jusu daktares? Geriat be pertraukos?
Ruby Tuesday
2009 03 24, 13:46
QUOTE(LINUTE24 @ 2009 03 24, 13:12) Nemanau kad foline rugstis gerai moteriai gerti visa gyvenima, juk ji skirta busimam vaikeliu, kad apsigimimu nebutu ir siaip kad stipresnis gimtu  Ir as nemanau, ir siaip tas gydytojas bendrosios praktikos buvo, ne ginekologas, nelabai, matyt, zino apie moteris
Juodoji_pantera
2009 03 24, 20:14
Aš ir nemanau, kad visą gyvenimą reikėtų gerti
Klausykit, o kada reikia folinę gerti, valgant, po valgio?  o jeigu valgio metu išgeriu, o paskui kavą geriu, ar kava nesusilpnina jos poveikio?
Ruby Tuesday
2009 03 25, 11:12
QUOTE(monikiux @ 2009 03 25, 13:21) Klausykit, o kada reikia folinę gerti, valgant, po valgio?  o jeigu valgio metu išgeriu, o paskui kavą geriu, ar kava nesusilpnina jos poveikio?  As visada po valgio geriu, bet pries kelias dienas irgi susimasciau, gal geriau pries valgi? Ar valgio metu?
Migdols
2009 03 25, 15:01
As pries pora menesiu pradejau gerti folio rugsti, bet pastebejau, kad labai beria mane nuo jos, kai nustojau gerti, ir berimas praejo. per 1-ma nestuma, kai geriau nebuvo tokiu nesamoniu ar ka nors dar beria nuo folio?
QUOTE(monikiux @ 2009 03 25, 12:21) Klausykit, o kada reikia folinę gerti, valgant, po valgio?  o jeigu valgio metu išgeriu, o paskui kavą geriu, ar kava nesusilpnina jos poveikio?  Pas mane parasyta gerti valgio metu  bet as labai daznai pamirstu ja isgert, tai geriu po valgio.
CervusDama
2009 03 27, 08:17
QUOTE(ARKA* @ 2009 03 25, 17:01) As pries pora menesiu pradejau gerti folio rugsti, bet pastebejau, kad labai beria mane nuo jos, kai nustojau gerti, ir berimas praejo. per 1-ma nestuma, kai geriau nebuvo tokiu nesamoniu ar ka nors dar beria nuo folio? vat pradejau dabar as galvoti kai pasakei...  Man pradejo baisiai spuoguotis nugara  ir niekaip as negalejau suprasti nuo ko, nes tokiu bedu nesu turejus. Ir maista kaitaliojau ir to nevalgiau ir ano nevalgiau ir nepraeina  Dabar galvoju gal cia nuo folio?
Migdols
2009 03 27, 08:36
QUOTE(Fregata @ 2009 03 27, 08:17) vat pradejau dabar as galvoti kai pasakei...  Man pradejo baisiai spuoguotis nugara  ir niekaip as negalejau suprasti nuo ko, nes tokiu bedu nesu turejus. Ir maista kaitaliojau ir to nevalgiau ir ano nevalgiau ir nepraeina  Dabar galvoju gal cia nuo folio?  o tu pabandyk kuri laika negert ir paziurek ar praeis. as galvoju, nueit i vaistine ir paklaust ar neturi folio r. mazesniais kiekiais, nes pries  vistiek reik pagert
QUOTE(Džigė @ 2009 03 26, 21:35) Pas mane parasyta gerti valgio metu  bet as labai daznai pamirstu ja isgert, tai geriu po valgio. bet man įdomu, ar kava kaip nors įtakoja jos pasisavinimą?  nes aš visad valgio metu ir po valgio išgeriu, o paskui kvos puodas QUOTE(ARKA* @ 2009 03 27, 08:36) o tu pabandyk kuri laika negert ir paziurek ar praeis. as galvoju, nueit i vaistine ir paklaust ar neturi folio r. mazesniais kiekiais, nes pries  vistiek reik pagert  kokią geri? kiek žinau, yra 400 arba 800 stiprumo
Migdols
2009 03 27, 16:01
QUOTE(monikiux @ 2009 03 27, 09:40) bet man įdomu, ar kava kaip nors įtakoja jos pasisavinimą?  nes aš visad valgio metu ir po valgio išgeriu, o paskui kvos puodas kokią geri? kiek žinau, yra 400 arba 800 stiprumo  as geriu 400, bet man atrodo maciau ir 300
QUOTE(_Ruby_ @ 2009 03 25, 11:12) As visada po valgio geriu, bet pries kelias dienas irgi susimasciau, gal geriau pries valgi? Ar valgio metu? pas mane instrukcijoj prie vitaminu buvo parasyta, kad negalima gerti vitamino ant tuscio skrandzio, tad manau, ar po valgio, ar valgio metu, tai jokio skirtumo  as tai geriu Pregnacare...net nzn, ten parasyta, kad ir planuojancioms tinka, tad gal ir geri vitamina  kaip ne LT gyvenu, biski sunkoka susigaudyti visokiu nematytu vitaminu gausybeje...
katrinka
2009 03 27, 17:45
QUOTE(ARKA* @ 2009 03 25, 16:01) As pries pora menesiu pradejau gerti folio rugsti, bet pastebejau, kad labai beria mane nuo jos, kai nustojau gerti, ir berimas praejo. per 1-ma nestuma, kai geriau nebuvo tokiu nesamoniu ar ka nors dar beria nuo folio? man nuo folio buvo alergija  bandziau jau 2 kartus  bet...manes neberdavo bet tas nezulis ir tepimas sakiau savo ginei tai ji labai nustebo, sako pirma karta girdi kad alergija nuo jo. bet zinai kad jis naudingas, bet ka daryt kai atsiranda alergija.gal jus ka patarsit??? as geriau 400 po 1 tab. 1 karta
LINUTE24
2009 03 27, 18:18
QUOTE(katrinka @ 2009 03 27, 17:45) man nuo folio buvo alergija  bandziau jau 2 kartus  bet...manes neberdavo bet tas nezulis ir tepimas sakiau savo ginei tai ji labai nustebo, sako pirma karta girdi kad alergija nuo jo. bet zinai kad jis naudingas, bet ka daryt kai atsiranda alergija.gal jus ka patarsit??? as geriau 400 po 1 tab. 1 karta O gal tu nuo kazko kito alergiska? Tiesiog sutapo taip... Gal dar kazka pradejai nauja naudoti tuo paciu metu,kai pradejau gerti folio rugsti?
|
|