Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bananas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
*Selma*
na net nezinau koks ten bananas 4u.gif o ir pavadinimo nebuvo...tiesiog bananas... ax.gif
Papildyta:
senoji temele cia http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=41238
Shlipse
kas ten mate banana Pimi,kas ant etiketes uzrasyta,gal veisle yra?
*Selma*
QUOTE(Shlipse @ 2009 03 13, 01:05)
kas ten mate banana Pimi,kas ant etiketes uzrasyta,gal veisle yra?
*

as pati pirkau banana, bet ten nebuvo jokio aprasymo unsure.gif
Maištautoja
QUOTE(mamyte# @ 2009 03 12, 00:07)
as kaip tik siandien pirkau RIMI pardej uz 14,99Lt.  thumbup.gif
*

o kurioje Rimi,gal foto ikelt galit? 4u.gif
Egluzhė
Užsukau ir aš šiandien į Rimi (Panoramoj) pasižiūrėt to banano. Kadangi iš tikrųjų veislė nenurodyta, paskambinau kokybės telefonu (radau ant banano etiketės) ir jie užregistravo mano užklausą. Sakė, per vieną darbo dieną atsakys, kokia to banano veislė. Taigi pirmadienį turėtume sužinot, kas per bananmedis Rimi auga ax.gif
*Selma*
QUOTE(Maištautoja @ 2009 03 13, 11:19)
o kurioje Rimi,gal foto ikelt galit?  4u.gif
*

Kaune MEGOS RIMI smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Maištautoja @ 2009 03 13, 11:19)
o kurioje Rimi,gal foto ikelt galit?  4u.gif
*

man foto neikelia verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Egluzhė @ 2009 03 13, 19:30)
Užsukau ir aš šiandien į Rimi (Panoramoj) pasižiūrėt to banano. Kadangi iš tikrųjų veislė nenurodyta, paskambinau kokybės telefonu (radau ant banano etiketės) ir jie užregistravo mano užklausą. Sakė, per vieną darbo dieną atsakys, kokia to banano veislė. Taigi pirmadienį turėtume sužinot, kas per bananmedis Rimi auga  ax.gif
*

saunuole, suzinosim kas per veisle thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Maištautoja
QUOTE(mamyte# @ 2009 03 13, 21:14)

man foto neikelia  verysad.gif

*

kodel? g.gif ax.gif
*Selma*
QUOTE(Maištautoja @ 2009 03 14, 09:17)
kodel? g.gif  ax.gif
*

tipo raso, kad per didele doh.gif
*Selma*
stai cia galit pasiziureti i mano banana ax.gif http://public.fotki.com/aguliukas/augustesfoto/
Maištautoja
QUOTE(mamyte# @ 2009 03 15, 02:56)
stai cia galit pasiziureti i mano banana  ax.gif http://public.fotki.com/aguliukas/augustesfoto/
*

fainutis ax.gif
*Selma*
QUOTE(Maištautoja @ 2009 03 15, 08:47)
fainutis  ax.gif
*

blush2.gif
Shlipse
labai,labai mazas vazonas,butina persodinti i gerokai didesni.si karta persodink i trigubai didesni,bet su laiku,jeigu noresi vaisiu susilaukti teks persodinti i dar didesni.
Shlipse
stai ir mano bananai
Papildyta:
lapai negrazus todel,kad per kaledas buta apvoge,ir paliko atvirus langus,per gra para temperatura sipriai nukrito,ir tai pakenke bananui.dziaugiuosi kad aplamai gyvas liko
Egluzhė
Aš tai nemanau, kad labai gerai persodint iškart į labai didelį vazoną, juk galima palaipsniui didinti jo apimtį, bet dažniau persodinti. Bananai nebijo persodinimo.
Shlipse
bananas kai pasels augti,tai nespesite keisti vazonu.o jam reikia didelio.mes keleta kartu didinome,kol nenupirkome sito-tokio didelio.tai kai pasiuto augti.
jeigu per mazas vazonas,o lapai dideli svorio centras kinta,tada gali isvirsti,ir nukristi.
turiu pirmojo banano nuotrauku,kai surasiu imesiu.pamatysite,kad tokiam arkliui jis butinas.ir tai toje foto dar nera pasiekes to pacio didziojo ugio.paskutiniu foto kur labai jis didelis neturiu.nenufotografavome.
Shlipse
zadetoji foto.ten matosi mazieji daigiukai,kuriu foto esu anksciau idejusi,tai va kokie uzaugo.
Inexe
QUOTE(mamyte# @ 2009 03 15, 02:56)
stai cia galit pasiziureti i mano banana  ax.gif http://public.fotki.com/aguliukas/augustesfoto/
*

Koks didelis ir gražus bananas! Ir kaina kai pagalvoji tai nusišaut norisi, tik vat kokia jo veislė kažin g.gif bet šiaip pamąsčius aš užsisakinėjau iš UK praeitą vasarą, sumokėjau virš 50LT už mažą mažytį Musa Dwarf Cavendish daigelį, o čia jau toks didelis vos už 15LT doh.gif tikrai gražus bananiukas drinks_cheers.gif thumbup.gif
*Selma*
QUOTE(Egluzhė @ 2009 03 15, 17:07)
Aš tai nemanau, kad labai gerai persodint iškart į labai didelį vazoną, juk galima palaipsniui didinti jo apimtį, bet dažniau persodinti. Bananai nebijo persodinimo.
*

palaipsniui ir darysiu drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Inexe @ 2009 03 15, 21:09)
Koks didelis ir gražus bananas! Ir kaina kai pagalvoji tai nusišaut norisi, tik vat kokia jo veislė kažin g.gif  bet šiaip pamąsčius aš užsisakinėjau iš UK praeitą vasarą, sumokėjau virš 50LT už mažą mažytį Musa Dwarf Cavendish daigelį, o čia jau toks didelis vos už 15LT  doh.gif  tikrai gražus bananiukas  drinks_cheers.gif  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif
Shlipse
nuotraukose nei bananas nei vazonas realiai tokie dideli neatrodo,kaip yra is tiesu.
kai mes pirkome banana,tai jis nedidukas buvo,bet augo super gerai,ejo lapas po lapo,ir isneseme i balkona,tai man kazkodel jis nusibodo,nervino toks dydis,ir specialiai netycia ji pamirsau balkone rudeniop ir numiro-krito lauke temperatura apie nuli,vyras partempe i namus mano dideliam nusivylimui,jis isleido is saknu vaikus.kai suzinojau,kad yra tikimybe sulaukti vaisiu,grauziuosi,kad tada sitaip pasielgiau,nes tikriausiai irgi butume skyne bananus.dabar azartas apeme,ir laistau ir purskiu ir trasu duodu.
ypac gerai augti pradejo tada kai didinome vazonus,jeigu tik per mazas,ir stop,neauga.perkeli i didesni ir vel keroja.
labai pakenke vagys,kai gruodzio menesi apvoge buta ir paliko atvirus langus,labai nusalo lapai.stebiuosi kaip aplamai isgyveno.tai nuotraukose matosi negrazus lapai.
kadabra
Įsigijau ir aš bananiuką iš Rimi. Kaina apie 15Lt, na o aukštis jo apie 30cm.
Įdomu ar skubėti persodinti, ar ne? Šalia jo pastebėjau vaikutį doh.gif . Dabar nežinau ką daryti (jeigu persodinčiau, tikrai atskirčiau).
Ar reikėtų kuo patręšti?
*Selma*
QUOTE(kadabra @ 2009 03 16, 18:45)
Įsigijau ir aš bananiuką iš Rimi. Kaina apie 15Lt, na o aukštis jo apie 30cm.
Įdomu ar skubėti persodinti, ar ne? Šalia jo pastebėjau vaikutį  doh.gif . Dabar nežinau ką daryti (jeigu persodinčiau, tikrai atskirčiau).
Ar reikėtų kuo patręšti?
*

abi turim po toki pati bananiuka drinks_cheers.gif ir man kyla lygiai tokie patys klausimai g.gif
campanula
Aš pirkau tokį pat bananiuką kaip mamyte# praeitais metais gėlių bazėj prie onkologinio,net vazonas tas pats,tai buvo užrašytas pavadinimas"musa tropicana",tai pagoglinus supratau-tai yra žemaūgis bananas,augantis iki 40cm aukščio,vaisių neužaugina.
Egluzhė
Matau, campanula veislę jau parašė, tik jos kita info neteisinga.
Aš gavau laišką iš rimi (jie persiuntėtiekėjų laišką). Iš tiesų tai Musa tropicana, bet jis tikrai veda vaisius, vazonuose užauga iki 2 metrų, labai mėgsta šilumą ir t.t. Kurioms reikia išsamesnės info apie jo priežiūrą, parašykite man i až savo el.pašto adresus, aš persiųsiu tiekėjo laišką (anglų k.). Pati perskaičius laišką, pagooglinau ir radau tą pačią info, kurią perskaičiau tiekėjo laiške.
*Selma*
puiki informacija, belieka tik auginti wub.gif o auga tureciau pasakyti valandom thumbup.gif
Egluzhė
Va pora nuorodų apie Musa tropicana (anglų k.):
http://www.growersoutletllc.com/pages/Plan...a_Tropicana.pdf
http://www.takeawaytrends.nl/plant.php?pla...icana&id=50
http://www.takeawaytrends.nl/plant.php?pla...d=50&p=care (pasirodo, lygiai tokį patį laišką gavau, kaip paskutinėse dviejose nuorodose)
*Selma*
QUOTE(Egluzhė @ 2009 03 17, 00:02)
http://www.takeawaytrends.nl/plant.php?pla...d=50&p=care (pasirodo, lygiai tokį patį laišką gavau, kaip paskutinėse dviejose nuorodose)
*

thumbup.gif
Jolete
Sveikutės 4u.gif
Auginam ir mes su sūneliu bananą, bet nesuprantu kodėl jo lapų galai ruduoja? gal kas nors žinot priežastį??
kadabra
QUOTE(Egluzhė @ 2009 03 16, 21:55)
Matau, campanula veislę jau parašė, tik jos kita info neteisinga.
Aš gavau laišką iš rimi (jie persiuntėtiekėjų laišką). Iš tiesų tai Musa tropicana, bet jis tikrai veda vaisius, vazonuose užauga iki 2 metrų, labai mėgsta šilumą ir t.t. Kurioms reikia išsamesnės info apie jo priežiūrą, parašykite man i až savo el.pašto adresus, aš persiųsiu tiekėjo laišką (anglų k.). Pati perskaičius laišką, pagooglinau ir radau tą pačią info, kurią perskaičiau tiekėjo laiške.
*

4u.gif
Laukiau tavo žinutės. Mestelk man tą laiškiuką: kadabros@gmail.com

QUOTE(mamyte# @ 2009 03 16, 23:36)
puiki informacija, belieka tik auginti  wub.gif  o auga tureciau pasakyti valandom  thumbup.gif
*

matyt geriausią paėmei biggrin.gif , nes maniškis tai stovi išdidžiai viršuj lapą susukęs.
O ką su tuo vaikučiu daryti? Persodint?
kadabra
QUOTE(Egluzhė @ 2009 03 17, 00:02)
*

Egluzhe, tai jau supratau, nesiųsk, persiskaitysiu nuorodose 4u.gif
*Selma*
QUOTE(kadabra @ 2009 03 17, 16:20)
4u.gif
Laukiau tavo žinutės. Mestelk man tą laiškiuką: kadabros@gmail.com
matyt geriausią paėmei  biggrin.gif , nes maniškis tai stovi išdidžiai viršuj lapą susukęs.
O ką su tuo vaikučiu daryti? Persodint?
*

turbut, kad pats geriausias bigsmile.gif per diena, ar kas dvi isskleidzia po lapa thumbup.gif
Egluzhė
Na va, ir aš įsigyjau šiandien musiuką biggrin.gif Auginsim dabar visos kartu wub.gif Jau turiu didesnį vazončiką, ryt persodinsiu, kad augtų ir bujotų wub.gif
QUOTE(kadabra @ 2009 03 17, 16:45)
Egluzhe, tai jau supratau, nesiųsk, persiskaitysiu nuorodose  4u.gif
*

4u.gif
*Selma*
QUOTE(Egluzhė @ 2009 03 18, 00:23)
Na va, ir aš įsigyjau šiandien musiuką  biggrin.gif Auginsim dabar visos kartu  wub.gif Jau turiu didesnį vazončiką, ryt persodinsiu, kad augtų ir bujotų  wub.gif
4u.gif
*

Saunu drinks_cheers.gif
*Selma*
o kur dingo visos BANANU myletojos? g.gif verysad.gif blink.gif
Egluzhė
Užsiėmusios bananų ir kitų egzotų auginimu mirksiukas.gif
Jolita
4u.gif kuku,mielosios.Aš ir jungiuosi prie jūsų,nes šiandien draugė man atitempė bananiuką.Gražutis toks,jau apie pora sprindžių.Reiks didesnio vazono lėkti ir sodinti.Apie priežiūra pasakė tik tiek:greitai auga,kad vazono didesnio ieškočiau,mėgsta drėgmę ir saulutę.Tikiuosi,kad augs ir džiugins širdelę.Sėkmės ir jumi smile.gif
Gintute
O aš tai tyliai sėdžiu ir laukiu kada Shlipse savo bananiukus persodins ir vieną man perleis ax.gif
Tikiuosi greit ir aš džiaugsiuos egzotika wub.gif
*Selma*
QUOTE(Jolita @ 2009 03 28, 13:45)
4u.gif kuku,mielosios.Aš ir jungiuosi prie jūsų,nes šiandien draugė man atitempė bananiuką.Gražutis toks,jau apie pora sprindžių.Reiks didesnio vazono lėkti ir sodinti.Apie priežiūra pasakė tik tiek:greitai auga,kad vazono didesnio ieškočiau,mėgsta drėgmę ir saulutę.Tikiuosi,kad augs ir džiugins širdelę.Sėkmės ir jumi smile.gif
*

sveika atvykus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Egluzhė
O aš šiandien pasėjau savąsias atsisiųstas sėkliukes Musa Helen's Hybrid ax.gif
Orrange
Jungiuosi ir aš į bananų mylėtojų kompaniją 4u.gif Nukirtau šiandien Megos Rimi irgi bananmedį, bandysiu auginti... g.gif Pas mane iš dviejų stiebų bananas, tai ko gero greit bus mažoka vietos jam pirktiniam vazone, tik kažin kokios žemės jam tiktų?
Kananga
Sveiki,

As bandete auginti banana is seklu, nes maciua tokiu pirkti idomu uzaugtu?
*Selma*
QUOTE(Orrange @ 2009 04 05, 19:30)
Jungiuosi ir aš į bananų mylėtojų kompaniją  4u.gif Nukirtau šiandien Megos Rimi irgi bananmedį, bandysiu auginti...  g.gif Pas mane iš dviejų stiebų bananas, tai ko gero greit bus mažoka vietos jam pirktiniam vazone, tik kažin kokios žemės jam tiktų?
*

Sveika prisijungus 4u.gif na, man irgi iskilo klausimas kokia zeme tiktu, gal buna kokia zeme egzotinem gelem? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Kananga @ 2009 04 05, 21:33)
Sveiki,

*

Kazkas is bananu myletoju augino... ax.gif pati neauginau, bet girdejau, kad uzauga thumbup.gif
Kananga
QUOTE(mamyte# @ 2009 04 05, 22:07)
Sveika prisijungus  4u.gif  na, man irgi iskilo klausimas kokia zeme tiktu, gal buna kokia zeme egzotinem gelem? g.gif
Papildyta:

Kazkas is bananu myletoju augino... ax.gif  pati neauginau, bet girdejau, kad uzauga  thumbup.gif
*

Aisku gal reikes susigundyti smile.gif
*Selma*
as kai pirkau savaji bananiuka, jis turejo vaikeli, o dabar turi dar du vaikucius, kaip cia suprast? g.gif
Egluzhė
QUOTE(Kananga @ 2009 04 05, 21:33)
*

Aš daiginu iš sėklos dvi bananų rūšis. Viena dar turbūt negreit išdygs, nes pasak literatūros šaltinių dygsta 6-12 mėnesių. O kita išdygsta maždaug per 3 savaites, bet tik prieš kelias dienas pasėjau, tai dar nesudygo smile.gif
Kai kas nors sudygs, būtinai pranešiu mirksiukas.gif
ingriduska
LAbutis,
Jungiuosi pas jus BANANIAUTOJOS.
VAkar nusipirkome banana. Jis jau kokio 1 metro, nuogu stiebu ir trimis lapais viršuje.
Pirkom iš sodininkų mugės prie BAnginio. Mokėjom 35 litus.
Perkant pasakė ,kad vaisius duoda 4-5 metais, mėgsta nerūgščia, derlingą žemę, šilumą drėgmę.Dabar jam 2 metai. Tik jis nepanašus į jūsiškį.....
KAip smalsu kas čia pas mus per veislė. Nufotkinsiu jums parodyti smile.gif
Shlipse
saugokite nuo skersveju,ir salia esanciu atlapu langu,kai dar lauke dar salta.oi bailiai jie.iskarto lapai ruduoja,dziusta.purksti reikia.
Orrange
QUOTE(Shlipse @ 2009 04 20, 16:44)
saugokite nuo skersveju,ir salia esanciu atlapu langu,kai dar lauke dar salta.oi bailiai jie.iskarto lapai ruduoja,dziusta.purksti reikia.
*

o as vis galvoju, kodel jo lapai rudi vietom... jei nuo salcio, reikes isnesti i siltesni kambari g.gif
Egluzhė
Sveikos,
pakapsčiau šiandien kiminus, tai 3 iš 5 Musa Helen's Hybrid sėklų jau šakneles išleidusios clap.gif clap_1.gif yahoo.gif assa.gif
QUOTE(ingriduska @ 2009 04 20, 16:06)
LAbutis,
Jungiuosi pas jus BANANIAUTOJOS.
VAkar nusipirkome banana. Jis jau kokio 1 metro, nuogu stiebu ir trimis lapais viršuje.
Pirkom iš sodininkų mugės prie BAnginio. Mokėjom 35 litus.
Perkant pasakė ,kad vaisius duoda 4-5 metais, mėgsta nerūgščia, derlingą žemę, šilumą drėgmę.Dabar jam 2 metai. Tik jis nepanašus į jūsiškį.....
KAip smalsu kas čia pas mus per veislė. Nufotkinsiu jums parodyti smile.gif
*

Sveika prisijungus 4u.gif
Būtinai įdėk fotkių, bandysim atpažint mirksiukas.gif
Inexe
Egluzhe kaip smagu tau 4u.gif thumbup.gif Prisimenu ir aš tuos laikus kai bananmedį turėjau, gaila, kad teko jo atsisakyti verysad.gif bet nieko dar puse metų ir kelsiuos į šiltesnius namučius kur galbūt bus galimybė ir bananmedžiui augti ax.gif
Egluzhė
Inexe, 4u.gif tikrai labai smagu po tiek visų nesėkmingų bandymų pagaliau išdaiginti savo bananus thumbup.gif Neabejoju, kad greitu laiku ir tau pavyks auginti savo bananą mirksiukas.gif
Kaip tavo mokslai?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.