Uzvedziau sia tema todel,kad butu idomu suzinot kitu zmoniu nuomone apie automobiliu langu tamsinima. Turiu omeny,proto ribose,o ne apie toki kur patys is vidaus beveik nieko nebemato
tai nereikia visu tamsinti tik galutinius, o jei ir salia vairuotojo bei priekini, tai tada problemu ir turesi
Man pats tamsiausias stiklų tonavimas - be ryšio. Paskui pats nemato kur važiuoja, o per tokius as...s daug avarijų įvyksta
QUOTE(cavalli @ 2007 02 11, 22:45) Uzvedziau sia tema todel,kad butu idomu suzinot kitu zmoniu nuomone apie automobiliu langu tamsinima. Turiu omeny,proto ribose,o ne apie toki kur patys is vidaus beveik nieko nebemato Mano buvusiame automobilyje buvo visi tamsinti langai. Milicininkai nesikabinėdavo. Nesikabinėdavo todėl, kad ant kiekvieno stiklo buvo žodelis "tinted". Mano langai buvo tonuoti chemija, o ne plėvele. QUOTE(cavalli @ 2007 02 11, 22:45) Uzvedziau sia tema todel,kad butu idomu suzinot kitu zmoniu nuomone apie automobiliu langu tamsinima. Turiu omeny,proto ribose,o ne apie toki kur patys is vidaus beveik nieko nebemato A čia tyypaa niaūūūkti laaangai
Pas mane tonuoti visi 50% tik galinis 100%,metalizuota plevele.Del matomumo viskas labai gerai.O del policininku,na ka tenka graziai pasneketi;))ir paleidzia.
Pas mus priekiniai labai mazai tera tamsinti,tik del bendro vaizdo,o galiniai yra daugiau uztamsinti. Man tai negrazu,kai galiniai tamsinti,o priekiniai sviesus
Na kadangi man nepatinka akvariume vazineti, tai "uzniaukiau"
QUOTE(Vytautas Jei plevelė kokybiška amerikanska -- vasarą labai gelbsti nuo karščio, kadangi nepraleidžia UV spindulių.
Tamsinti langai-tik patyrusiam vairuotojui, nes per tai daug avariju įvyksta, prieš pora dienų irgi mačiau, kaip stovejimo aikštelėje moteriškė su auto tamsintais langais užpakaline eiga į auto įvažiavo, nes buvo tamsu ir užpakalyje auto stovejo neįsijungusi gabaritų. Manau langų tamsinimą reiktų kažkaip surišti su vairavimo stažu.
QUOTE(SIMPL @ 2007 02 21, 19:02) Tamsinti langai-tik patyrusiam vairuotojui, nes per tai daug avariju įvyksta, prieš pora dienų irgi mačiau, kaip stovejimo aikštelėje moteriškė su auto tamsintais langais užpakaline eiga į auto įvažiavo, nes buvo tamsu ir užpakalyje auto stovejo neįsijungusi gabaritų. Manau langų tamsinimą reiktų kažkaip surišti su vairavimo stažu. Niu bet is kur zinot,ar tas zmogus 10m. vairavo ar teises tik stalciui laike ir vaiksciojo pestute QUOTE(cavalli @ 2007 02 21, 19:32) Niu bet is kur zinot,ar tas zmogus 10m. vairavo ar teises tik stalciui laike ir vaiksciojo pestute Na labai paprasta, jeigu ka tik issilaikei teises, tai pora metų važinėk netemdytais stiklais ir su 70 ženklu. Jeigu žmogus turi 10m teises ir mažai vairavo, tai maža tikimybė, kad jis savo automobilio langus užtemdęs, tai diktuoja logika. Vakare, jeigu ir nedaug temdyti-jau prastai matosi. QUOTE(SIMPL @ 2007 02 21, 18:02) Tamsinti langai-tik patyrusiam vairuotojui, nes per tai daug avariju įvyksta, prieš pora dienų irgi mačiau, kaip stovejimo aikštelėje moteriškė su auto tamsintais langais užpakaline eiga į auto įvažiavo, nes buvo tamsu ir užpakalyje auto stovejo neįsijungusi gabaritų. Manau langų tamsinimą reiktų kažkaip surišti su vairavimo stažu. Nemanau,kad tai kaip nors susiję su užtamsintais langais.Be to,juk veidrodėliai šoniniai yra,jie paprastai netamsinti būna,pagal juos reikia orientuotis.Be to,jei tamsu ir labai norisi žiūrėti tik per vidurinį veidrodėlį-įjungi atbulinį,pasišvieti stopais,ir puikiausiai viskas matosi.Galų gale,jei neaiški situacija-išlipi iš mašinos ir pasižiūri O be to,dieną pro tamsintus langus matosi iš vidaus viskas lygiai taip pat,kaip ir pro netamsintus Aišku,plėvelė turi būti kokybiška QUOTE(denaxa @ 2007 02 22, 01:13) Nemanau,kad tai kaip nors susiję su užtamsintais langais.Be to,juk veidrodėliai šoniniai yra,jie paprastai netamsinti būna,pagal juos reikia orientuotis.Be to,jei tamsu ir labai norisi žiūrėti tik per vidurinį veidrodėlį-įjungi atbulinį,pasišvieti stopais,ir puikiausiai viskas matosi.Galų gale,jei neaiški situacija-išlipi iš mašinos ir pasižiūri O be to,dieną pro tamsintus langus matosi iš vidaus viskas lygiai taip pat,kaip ir pro netamsintus Aišku,plėvelė turi būti kokybiška
Musu citroenas irgi tamsintas isskyrus pati priekini stikla
QUOTE(cavalli @ 2007 02 12, 11:08) Pas mus priekiniai labai mazai tera tamsinti,tik del bendro vaizdo,o galiniai yra daugiau uztamsinti. Man tai negrazu,kai galiniai tamsinti,o priekiniai sviesus
Mano pažįstamą šį savaitgalį sustabdė su tamsintais stiklais, tai susimokėjo 50 lt baudą.
Ir dar policininkai perspėjo, kad griežčiau žiūrės į šį reikalą O kas liečia avaringumą, tai aš irgi manau, kad didelės įtakos neturi. Man kartais tenka pavairuoti skirtingas mašinas, tarp kurių būna ir temdytais stiklais, bet man tai nesukelia jokių nepatogumų QUOTE(Lenaa @ 2007 04 03, 12:27) Mano pažįstamą šį savaitgalį sustabdė su tamsintais stiklais, tai susimokėjo 50 lt baudą. Ir dar policininkai perspėjo, kad griežčiau žiūrės į šį reikalą Tai geri policininkai buvo, kad tik 50lt. tegavo
O kokia kaina cheminiu budu langus uzsitamsit. Visus soninius ir galini tarkim. Nes vasara saule tai nervuoja net labai tik kazkaip pleveliu klijuoti nenoriu. Gal nors apytikslia kaina kazkas zinot?
QUOTE(denaxa @ 2007 02 12, 22:54) Papildyta: QUOTE(Kūtvėliukė @ 2007 04 04, 23:16) O kokia kaina cheminiu budu langus uzsitamsit. Visus soninius ir galini tarkim. Nes vasara saule tai nervuoja net labai tik kazkaip pleveliu klijuoti nenoriu. Gal nors apytikslia kaina kazkas zinot? ir pleveles kaina noreciau suzinot, ir das kas geriau QUOTE(Anfisa @ 2007 04 04, 23:45) Papildyta: ir pleveles kaina noreciau suzinot, ir das kas geriau Plevele yra priklijuojama prie stiklo ir tiek. O cheminis tamsinimas vyksta taip: stiklas istepamas chemikalais ir kaitinamas. Ivyksta tam tikra reakcija ir gaunamas uztamsinimas. Na is esmes pats tamsinimo procesas visiskai skirtingas QUOTE(soera @ 2007 02 11, 22:07) tai nereikia visu tamsinti tik galutinius, o jei ir salia vairuotojo bei priekini, tai tada problemu ir turesi del matavimo prietaisu...pleveles NEGALIMA pagal ket jokios klijuot, net visaj permatomos...taip kad pamato kad pleve ir dzin koks tamsumas QUOTE(denaxa @ 2007 02 12, 21:54) 100 proc...cia laidumas (netamsinta) ar uztamsinimas (tada iseina nepermatoma pleve visaj) QUOTE(SIMPL @ 2007 02 21, 17:02) Tamsinti langai-tik patyrusiam vairuotojui, nes per tai daug avariju įvyksta, prieš pora dienų irgi mačiau, kaip stovejimo aikštelėje moteriškė su auto tamsintais langais užpakaline eiga į auto įvažiavo, nes buvo tamsu ir užpakalyje auto stovejo neįsijungusi gabaritų. Manau langų tamsinimą reiktų kažkaip surišti su vairavimo stažu. reik ne uz 100 lt o uz 250 lt tamsint, tada matysis is vidau normaliai (apie amerikietiska plionke kalbu) ir nereiks nematyt nieko. pas mane 70 proc visi tamsinti ir labai gerai matos, matos ir kad viduj sedi zmogus - ne kaip uzkalti langai , ir tamsoj matos puikiai per galini ir per soninius... QUOTE(Kūtvėliukė @ 2007 04 05, 00:16) O kokia kaina cheminiu budu langus uzsitamsit. Visus soninius ir galini tarkim. Nes vasara saule tai nervuoja net labai tik kazkaip pleveliu klijuoti nenoriu. Gal nors apytikslia kaina kazkas zinot? Siaip dar nuo masiniuko priklauso kaina. Kazkada skambinau i Vln klausti, tai sake taip: 30% priekiniai soniniai, 50% galiniai soniniai ~350lt. Bet mums reiketu dar patiems stiklus issiimt arba uz papildoma piniga jie issims. Tai va, jei masinike neelektriniais langais, tai turbut nebereiketu primoket uz langu isemima. Jie irgi nekvaili, kuo masiniuks geresnis, tuo jie kaina kelia labiau Papildyta: QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 04 05, 08:49) del matavimo prietaisu...pleveles NEGALIMA pagal ket jokios klijuot, net visaj permatomos...taip kad pamato kad pleve ir dzin koks tamsumas Jei gerai, kokybiskai uzklijuota plevele, tai nera jokiu pusleliu QUOTE(cavalli @ 2007 04 05, 07:59) Siaip dar nuo masiniuko priklauso kaina. Kazkada skambinau i Vln klausti, tai sake taip: 30% priekiniai soniniai, 50% galiniai soniniai ~350lt. Bet mums reiketu dar patiems stiklus issiimt arba uz papildoma piniga jie issims. Tai va, jei masinike neelektriniais langais, tai turbut nebereiketu primoket uz langu isemima. Jie irgi nekvaili, kuo masiniuks geresnis, tuo jie kaina kelia labiau Papildyta: Jei gerai, kokybiskai uzklijuota plevele, tai nera jokiu pusleliu na, pabandyk pastebet. visad lieka krastelis o pagal stiklo krasta tikrai nesimatys jei specai dirba - jie apslifuoja kanteli stiklo, kad nesijaustu ir nesimatytu. beje, va jus man sakykit kaip daryt - man uzklijavo langus ir ant galinio ura du akmenukai po plevele... ar vaziuot perklijuot ar atsiimt dali pinigu? QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 04 05, 12:53) beje, va jus man sakykit kaip daryt - man uzklijavo langus ir ant galinio ura du akmenukai po plevele... ar vaziuot perklijuot ar atsiimt dali pinigu? As jusu vietoj, tai prasyciau, kad perklijuotu is naujo QUOTE(cavalli @ 2007 04 05, 10:59) As jusu vietoj, tai prasyciau, kad perklijuotu is naujo na, yra vienas dalykas ko bijau...masina ne paprasta, biski traukia...palikt nenoriu...da padraskys uz tai kad reik dirbt uz dyka...cia mazdaug kai buna kad atnesa valgyt, liepi pakeist patiekala ir prispjaudo arba reiks stebet is uz kampo kaip dirba na, reik nuvaziuot ir pramust nuolaida kokia ir tada mamai uztamsins namie langus su ja QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 04 05, 13:01) na, yra vienas dalykas ko bijau...masina ne paprasta, biski traukia...palikt nenoriu...da padraskys uz tai kad reik dirbt uz dyka...cia mazdaug kai buna kad atnesa valgyt, liepi pakeist patiekala ir prispjaudo arba reiks stebet is uz kampo kaip dirba na, reik nuvaziuot ir pramust nuolaida kokia ir tada mamai uztamsins namie langus su ja Jei tik viena langa tereikia perklijuot, tai ten neilgai truks gi, galit ir pabut QUOTE(cavalli @ 2007 04 05, 11:07) Jei tik viena langa tereikia perklijuot, tai ten neilgai truks gi, galit ir pabut hmmm...galinis lenktas langas - prie jo pora valandu manau truks na, vaziuosim ziuret...galvos, aisku, atejo blondi nieko nenusimananti apie masinas ir darba prie ju...ech, kaip taip uzknisa, kai jaunai atrodau ir dar pana QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 04 05, 13:10) hmmm...galinis lenktas langas - prie jo pora valandu manau truks na, vaziuosim ziuret...galvos, aisku, atejo blondi nieko nenusimananti apie masinas ir darba prie ju...ech, kaip taip uzknisa, kai jaunai atrodau ir dar pana Koks skirtumas, blondi ne blondi, bet brokas yra brokas QUOTE(cavalli @ 2007 04 05, 11:16) man labiausiai uzknisa, kai galvoja, kad nesupranta panos nieko ir arba meluoja, arba pradeda aiskint smulkiai kaip kas ir pan
Paskaicius supratau, kad tik Vilniuj tamsina chemiskai langus. o tai kokia cia firma
Na paskaiciau, kad norint chemiskai uztamsint lagus, reikia isimt stikla.. gal kas galit atsiliepimus parasyti po cheminio tamsinimo..
QUOTE(Kilbukas @ 2007 04 05, 23:10) Na paskaiciau, kad norint chemiskai uztamsint lagus, reikia isimt stikla.. gal kas galit atsiliepimus parasyti po cheminio tamsinimo.. As zinau tik tiek, kad mentai prie jo negali prisikabint, nes istatyme yra parasyta, kad negalima plevele tamsint,net bespalve negalim klijuot, o prie tokio cheminio tamsinimo jie negali prisikabint, negali ismatuot sviesos pralaidumo, nes aparatu neturi QUOTE(cavalli @ 2007 04 05, 22:18) As zinau tik tiek, kad mentai prie jo negali prisikabint, nes istatyme yra parasyta, kad negalima plevele tamsint,net bespalve negalim klijuot, o prie tokio cheminio tamsinimo jie negali prisikabint, negali ismatuot sviesos pralaidumo, nes aparatu neturi Vo kaip gerai Beja del stiklo isemimo. Klijuojant plevele irgi reikia QUOTE(Kilbukas @ 2007 04 05, 22:10) Na paskaiciau, kad norint chemiskai uztamsint lagus, reikia isimt stikla.. gal kas galit atsiliepimus parasyti po cheminio tamsinimo.. Chemiškai tonuoti stiklai nesiraižo taip lengvai (tonuoti plevele -- labai raižosi), deja, kad policija negali prikibti -- mitas. Prikibs ir labai lengvai. Nežinau aš tos visos tvarkos, tačiau jei atsisakote pripažinti, kad Jūsų stiklai tamsinti neoriginaliai (nesvarbu, plėvele ar ne), tuomet Jums teks susimokėti už šviesos laidumo pro Jūsų stiklus, tyrimą. Pačiam neteko to patirti, nesiginčyju ir susimoku.. QUOTE(cavalli @ 2007 04 05, 21:18) As zinau tik tiek, kad mentai prie jo negali prisikabint, nes istatyme yra parasyta, kad negalima plevele tamsint,net bespalve negalim klijuot, o prie tokio cheminio tamsinimo jie negali prisikabint, negali ismatuot sviesos pralaidumo, nes aparatu neturi gali prisikabint QUOTE(Kūtvėliukė @ 2007 04 05, 21:31) Vo kaip gerai Beja del stiklo isemimo. Klijuojant plevele irgi reikia ne visad reik isimt plevele klijuojant QUOTE(Vytautas Chemiškai tonuoti stiklai nesiraižo taip lengvai (tonuoti plevele -- labai raižosi), deja, kad policija negali prikibti -- mitas. Prikibs ir labai lengvai. Nežinau aš tos visos tvarkos, tačiau jei atsisakote pripažinti, kad Jūsų stiklai tamsinti neoriginaliai (nesvarbu, plėvele ar ne), tuomet Jums teks susimokėti už šviesos laidumo pro Jūsų stiklus, tyrimą. Pačiam neteko to patirti, nesiginčyju ir susimoku.. teisingai QUOTE(Vytautas Chemiškai tonuoti stiklai nesiraižo taip lengvai (tonuoti plevele -- labai raižosi), deja, kad policija negali prikibti -- mitas. Prikibs ir labai lengvai. Nežinau aš tos visos tvarkos, tačiau jei atsisakote pripažinti, kad Jūsų stiklai tamsinti neoriginaliai (nesvarbu, plėvele ar ne), tuomet Jums teks susimokėti už šviesos laidumo pro Jūsų stiklus, tyrimą. Pačiam neteko to patirti, nesiginčyju ir susimoku.. O tai yra kazkoks procentas, kuris gali buti uztamsintas ar ne? Papildyta: QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 04 06, 09:07) Labai sokant mentui i akis, tai jis ir uz nieka gali prisikabint
atrasiau ir inetas uzlinko...
galima tik gamykliskai 30 proc tamsint, bet geri mentai nesikabina. ant stiklu yra ispaudai leistino tonavimo.
Jau turi musu policija aparatukus tamsumo pralaidumui tirti
QUOTE(Kilbukas @ 2007 04 05, 22:10) Na paskaiciau, kad norint chemiskai uztamsint lagus, reikia isimt stikla.. gal kas galit atsiliepimus parasyti po cheminio tamsinimo.. As uzsitamsinus priekinius langus cheminiu budu QUOTE(cavalli @ 2007 04 05, 22:18) As zinau tik tiek, kad mentai prie jo negali prisikabint, nes istatyme yra parasyta, kad negalima plevele tamsint,net bespalve negalim klijuot, o prie tokio cheminio tamsinimo jie negali prisikabint, negali ismatuot sviesos pralaidumo, nes aparatu neturi Prisikabint gali ir dar kaip... QUOTE(cavalli @ 2007 04 05, 22:42) Kaip berods ruta-vyshnia sake, yra ir Kaune kur tonuoja stiklus, saules g. lygtais, tik ten reikia patiems issimti ir atvesti stiklus, o Vln palieki auto ir tau viska padaro... QUOTE(Vytautas Chemiškai tonuoti stiklai nesiraižo taip lengvai (tonuoti plevele -- labai raižosi), deja, kad policija negali prikibti -- mitas. Prikibs ir labai lengvai. Nežinau aš tos visos tvarkos, tačiau jei atsisakote pripažinti, kad Jūsų stiklai tamsinti neoriginaliai (nesvarbu, plėvele ar ne), tuomet Jums teks susimokėti už šviesos laidumo pro Jūsų stiklus, tyrimą. Pačiam neteko to patirti, nesiginčyju ir susimoku.. Pas mus draugas vienas vazineja plevele uzsitamsines 70% priekinius, tai daznai ji sustabdo del to,tai savaitgali kaip tik kalbejom apie tai, tai sake kad ne karto neveze tikrint...Ir jis nera "kieno nors" sunelis, ir neturi pazystamu tarp police, ir baudu nemoka...
O kur kaune chemiskai tamsina langus, nes ziurejau tonuok.lt tai jie tik vilniuje..
ir dar stkla reik paciai issimti QUOTE(Kilbukas @ 2007 05 24, 14:54) O kur kaune chemiskai tamsina langus, nes ziurejau tonuok.lt tai jie tik vilniuje.. ir dar stkla reik paciai issimti Demeda Kaune tamsina stiklus bet tik ketvirtadieniais... QUOTE(Lieputė @ 2007 05 24, 18:06) o kaip su langu isemimai juk jie neisimA, o kaip man juos isimt, juk espac'as, tai dar uz galiniu soniniu yra tokie mazyciai (puslangiai).. QUOTE(Kilbukas @ 2007 05 24, 19:09) o kaip su langu isemimai juk jie neisimA, o kaip man juos isimt, juk espac'as, tai dar uz galiniu soniniu yra tokie mazyciai (puslangiai).. Tai tegu vyras isima, jei neturit tokio |