Neradau tokios temos apie gelžbetoninius namus, tai išdrysau užvesti naują temą. Aš kalbu apie tokius namus, kur gelžbetoniais blokais surenkami namai pvz. Palemono gelžbetonio ar kt. Nusiperki jau paruoštą projektą, atveža blokus, sumontuoja ir štai turi namą per pora savaičių  . Ką teko girdėti? Gerai, blogai? kaip tik dabar tuom duomiuosi, o pati esu girdėjusi tik porą nuomonių: 1) Pigu 2) greita 3)del šilumos visi kalba skirtingai: kas papildomai apsišildę-giria, kas ne taip apsišildę, keikia... Nedaug nuomonių girdėjau,tad kreipiuois į jus, gal ką girdėjote,gal galite patarti? Ar pigiai pasistačius, neteks gailėtis...
mamagitana
2005 08 17, 08:21
manua, kad neblogai. Tie blokiniai daugiabučiai stovi ir stovės, o kuo blogiau individualus? Dėl šiltinimo dviejų nuomonių būti negali-reikia. Problema gali būt norinčiam visko kitaip, nei pas kaimyną-juk bloke langų/durų angos ir kt. parametrai nekeičiami. Bet greičio prasme kažin ar yra geresnių variantų. Įdomu, kiek kainuoja sąlyginis tokio rentinio kvadratas?
GAL ESI JAU KAŽKĄ PASKAIČIUSI APIE TOKIO TIPO NAMUS?
Mes tokį nusipirkome jau pastatytą(statytas buvo prieš 7 metus). Mes jį apšiltinome iš išorės ir gavosi šiltas ir gražus namukas, o svarbiausia pigus  .
Apie juos pradėjau visai neseniai domėtis. Buvo visokie variantai: karkasinis, rastinis...murinukas. Cia tetė mano entuziastas dėl to. Kai pasikausčiau ant karkasinių,tėtė pakišo mintį apie gelžbetoninius. Ir nuvežė pas kelis pažįstamus, kurie tokius turi (vienas 12, kitas 5 metus), projektai(išplanavimas )vienodi. Bandžiau ieškoti info internete, tai ne ką radau..tik vienos firmos ASA gelžbetoniai blokai. Bet kainos nepateikiamos. Girdėjau kad blokus gali ir už 30 000 (20 000) nusipirkti + 5 000 surinkimas, na tada stogas ir t.t (bet čia tik kol kas paskalos) Šeip tikrai nebrangu ir greita. Tik iš vieno girdėjau, kad tokie namai labai sausi Kad vasara karšta, o žiemą šalta.. nors tai kalbėjo tas žmogutis, kuris neapsišildęs.. ir jo namas pastatytas prieš 12 metų, o išorė visai netvarkyta..tai kategoriškai atsisakiau šios idėjos,nes atrodė tragiškai.. Bet va, pas kita žmogutį, kuris apsišildęs, nusidažęs-mano savjonių namas pasirodė  Ir nesiskundė dėl šilumos. Gal išplanavimas ... ne visai ko noriu,bet ten galima nedaryti pertvarų kažkurių-šiek tiek modifikuoti.. tai 1,5 aukšto namas.. Noriu EGLITOS paklausti, o kaip dėl to sausumo? pastebėjai kažką? Šeip jau kabinuosi prei šios idėjos..o jei dar atsiras forumiečių, kurios užtars, ir geru žodžiu paminės gelžbetoninius namus,tai manau nebesimėtysiu ir rinksimės tokį namą. O kur skaičiau tai http://www.aksa.lt/index2.htm (dar neiskreipiau į šią firmą) O apžiūrinėjau Palemono gelžbetonio sublokuotus namus. Labai lauksiu dar forumiečių nuomonės
evansmum
2005 08 18, 10:55
O kur juos gamina??? Niekad negirdejau apie tokius.
Chisa, nu mes tai tikrai nepajautėme jokio sausumo. Tik dėl to išplanavimo šiek tiek man jis nepatiko. Nelabai ką galima buvo pakeisti , bet mes šiaip taip radome mums priimtiną variantą.
Miledi.N
2005 08 18, 12:48
Pasiskaičiau aš apie šiuos blokelius, ar kur praleidau ar nepastebėjau  kokia varža šių blokelių gaunasi? O kai naujas gaminys, butų gerai išgirsti atsiliepimus, kad nebuti pirmam kuriam gausis ablomas
Gerlenda,kalba eina ne apie blokelius, o g/b plokstes. Manau,kad tokie namai-neblogas variantas
Palaiminta
2005 08 18, 14:34
QUOTE(eglita @ 2005 08 17, 12:12) Mes tokį nusipirkome jau pastatytą(statytas buvo prieš 7 metus). Mes jį apšiltinome iš išorės ir gavosi šiltas ir gražus namukas, o svarbiausia pigus  . kiektas pigumas atsiejo ? Kiek kvadaratu namas ?
Miledi.N
2005 08 18, 14:45
Ar čia nebus tas pats kas blokinis namas? Kai blokas įtruks tai nepyragai
mamagitana
2005 08 18, 20:09
gerlenda, jeigu...jeigu...  Stovi ištisi kvartalai, senesni nei aš,ir nieko. Štai su šilumine varža ten, aišku, chilai, bet visa kita yra normos ribose.
QUOTE(gerlenda @ 2005 08 18, 14:45) Ar čia nebus tas pats kas blokinis namas? Kai blokas įtruks tai nepyragai  O ka galvoji,kad plytos daug geriau? Prastai sumurijus, gali plysys nuo virsaus iki apacios pasidaryti  Ir manai ji lengviau uztaisysi,nei blokinio namo plysi???
QUOTE(argiedre @ 2005 08 18, 14:34) kiektas pigumas atsiejo ? Kiek kvadaratu namas ? 168 kv.m. namas pirktas 2002m+ 15 a žemės mums kainavo 30 000 lt. Atkreipiu dėmesį, kad veiksmas vyko Marijampolėje.
evansmum
2005 08 19, 14:51
QUOTE(eglita @ 2005 08 19, 13:58) 168 kv.m. namas pirktas 2002m+ 15 a žemės mums kainavo 30 000 lt. Atkreipiu dėmesį, kad veiksmas vyko Marijampolėje. O gal zinai, kur tas jusu namas pagamintas buvo?
Is ties idomu kur to namo blokai pirkti(kas gamino). Parasiau laiska i AKSA, gavau atsakyma.Aisku pataria kalbeti su statybu vadovu,bet pateiktos kainos siek tiek isgasdino.. Dezutes kaina su pamatais (be stogo 500Lt/kv),nors gal ir normalu.. Jie taip apt gali pastatyti nama ir "iki raktu",tada 1kvm kaina 2000lt  daugoka.. geriau savom rankytem puosiu  Bet tuos namus kuriuos realiai apziureinejau buvo Kauno Palemono gelzbetonis ir jie pigesni, tiklsios kainos dar nezinau, pasiklausinesiu dar... O del to patvarumo, tai tikrai manau,kad jei blogai pastatytas namas-tai nors vinim kalk,vitiek sugrius itruks.. O jei geri pamatai, tinkamas stogas,neturetu skilineti.. Man labiai svarbi siluma name, va sito prisibijau.. Bet jau baigiu priprasti prie minties, kad mano namas bus is tokiu bloku.. Nebent isgirsiu tikrai neigiamu atsiliepimu Lauksiu bet kokios nuomones Dar klausimukas Eglitai, o kodel negalejote padaryti kitokio isplanavimo?(Ar ne taip supratau?) Manau neatramines sienas galima butu isgraiuti,sujungti kelis kambarius, nes senu tu blokiniu namu isplanavimas-daug mazu kambariu,tai as suku minti,kad puses sienu nestatyciau
nu va, jau susizinojai.  mes ir tokiu labai domejomes, ir mus tenkintu, tiesa sakant netgi patiktu  bet kol ruosiames naujo busto idejai jie labai pabrango.. pires tris metus uz 20000 lt galejai paimti dezute 90-100 m2 namukui.. dabar be 50000 lt ne is vietos. susidaro daugokai... mazdaug tos pacios kvadraturos ir rastinis iseitu...
evansmum
2005 08 22, 10:48
As taip pat nusiunciau uzklausa apie tuos namus, ir stai ka jie atrase: dekojame uz uzklausa. Budami gelzbetonio gamintojai ne visada galime garantuoti statybininku darbu kainas. Musu gaminiai Jusu ivardintam namui kainuotu ~20 000Lt, apytiksle tokio namo statybos kaina iki raktu uz m2-2000Lt. Klausimus del tokiu namu statybos tikriausiai atsakys statybos darbu vadovas. Jis gali pateikti tikslesnes kainas pagal individualius Jusu pageidavimus, i kuriuos gali buti absoliuciai atsizvelgta (ar pageidaujate su rusiu, ar su mansarda, kokia stogo danga ir pan.). Man atrodo, kad kaina "iki rakto" yra normali (turint omeny, kad viskuo rupinsis si firma).Tik neaisku, kas i ta kaina ieina
QUOTE(evansmum @ 2005 08 19, 14:51) O gal zinai, kur tas jusu namas pagamintas buvo? Nežinau, žiūrėjau namo byloje, bet ten niekur neparašyta, kas gamino [quote=chica,2005 08 19, 16:14] Dar klausimukas Eglitai, o kodel negalejote padaryti kitokio isplanavimo?(Ar ne taip supratau?) Manau neatramines sienas galima butu isgraiuti,sujungti kelis kambarius, nes senu tu blokiniu namu isplanavimas-daug mazu kambariu,tai as suku minti,kad puses sienu nestatyciau  Pas mus atraminė siena pirmą aukštą dalina į dvi lygias dalis išilgai, todėl nesigavo norimo dydžio patalpa(į ilgį tai pakako, tik norėjosi didesnės į plotį). Daugiau jokių sienų nebuvo, tai mes savo nuožiūra pasiplanavom kambarių dydį. Nereikėjo nieko griauti, tik pamūrinti pertvaras. Vietoj trijų kambarių(pagal projektą) pasidarėme du+nedidelis holas.
http://www.aksa.lt/index2.htmŠitas namukas kažkuriais tai metais organizuotoje individualių namų architektūros parodoje užėmė vieną iš prizinių vietų (neprisimenu kurią). Pagal tos parodos sąlygas prizininkų pilną projektinę dokumentaciją buvo galim gauti už dyką (tik kopijavimo mokestis) lygtais statybos ir architektūros skyriuje prie kažkurios tai ministerijos. Gaila, tada aš jos nepasiėmiau (neaktualu buvo), o tokie geri laikai tikriausiai baigėsi ir daugiau tokių akcijų nebus
Neslėpsiu, kad susidomėjau šiuo variantu taupydama pinigėlius..bet vat ir nesugebu paskaičiuoti, kiek tai pigiau gaunasi (tik medžiagos), nei statant namą iš blokelių? ir nė vieno pažįstamo ar pan. neturiu, kurie būtų pasistatę iš g/b blokų, ko galėčiau pasiteirauti.. o info ne ką terandu.. o kur galima pasižiūrėti tokių namų išplanavimų?
Perliukas
2005 09 20, 22:19
QUOTE(mykolė @ 2005 08 29, 12:38) o kur galima pasižiūrėti tokių namų išplanavimų? Cia siek tiek info http://www.aksa.lt/index2.htm  > produkcija
medasta
2006 02 19, 12:05
 gal dar kasasidalins info...
Esu mačius žurnale namą iš blokų.Man labai patiko.Tik tie blokai ne visai taip atrodė kaip mūsų blokiniai namai. Jie kaip betoninės sienos.Tai man ir spalva labai patiko ir tas betono derinimas su geležinėm konstrukcijom.O viduj kai kur taip pat paliktos sienos,atrodo kaip betoninės nors gal kitaip padarytos.Ir prie tos pilkos spalvos šiuolaiknė technika,šviesios sienos labai superovai atrodė. Bet kadangi aprašymo buvo mažai,tik truputį apie interjerą,tai nieko aiškaus. Beje rusiškuose žurnaluose gan dažnai tokie namai rodomi.Jei netyčia ką rasiu,įmesiu foto.
QUOTE(mykolė @ 2005 08 29, 11:38) Neslėpsiu, kad susidomėjau šiuo variantu taupydama pinigėlius..bet vat ir nesugebu paskaičiuoti, kiek tai pigiau gaunasi (tik medžiagos), nei statant namą iš blokelių? ir nė vieno pažįstamo ar pan. neturiu, kurie būtų pasistatę iš g/b blokų, ko galėčiau pasiteirauti.. o info ne ką terandu.. o kur galima pasižiūrėti tokių namų išplanavimų? Prieš penkis metus pasistačiau iš Palemono gelžbetonio "apšiltintų" blokų tokie kaip Aksos,kol kas nesigailiu pasirinkimo kriterijai buvo: Pirma ir svarbiausia-greita statyba(1,5 aukšto namas su rūsiu ir perdangomis iki stogo pastatytas per nepilna mėnesi,galima ir greičiau,) Antra- minimali priežiūra statybininkams(visai neturėjau laiko,o visais kitais būdais reikia daugiau statybininkus prižiūrėti) Trečia- atkrito sienų iš vidaus tinkavimas(sienos gan lygios,palygini rotbandu o toliau glaistai) Ketvirta -lauko apdaila galima atidėti vėlesniam laikui(nėr iki šiol ir dar kokius 5 metus nebus  ) Penkta- žemesnė sienos kaina (nedaug bet visdėlto atmetus tinkavimą,ir gan pigu sienos surinkimą ji yra žemesnė) Jeigu auksčiau išvardinti kriterijai jums labai svarbūs galite rinktis blokinį ,jeigu svarbesni kiti kriterijai- ne.
o kaip siuo atveju sprendziama instaliacijos problema ? kaip pasliapiami elektros ir kiti laidai ?
Ba_Bochka
2006 03 03, 16:17
O kaip tokie namai atrodo? Gaunasi tokios "dežutės" ?
Radau sau aktualią temą  . Norėtume pirkt visą blokų komplektą nemažam namui iš privataus žmogaus, bet niekaip nerandam kas juos nuvežtų iki mūsų sklypo  . Gak kas nors turi info apie tokius pervežėjus  ? Kiek žinom, sienų blokus negalima vežti paguldžius, todėl reikia kažkokio spec.transporto. Visas veiksmas vyktų Marijampolėje, bet gal transportas važiuoja ir iš kitų miestų
amzinastudente
2008 01 17, 01:39
man irgi ši tema labai aktuali:) aš irgi radau tokį variantą, tik nezinau kiek verta moketi už tą blokų rinkinį ar jūs jau nusipirkot, jei ne paslaptis kiek mokėjote? o kiek kainavo pervežimas? labai laukiu info
Aksos gelzbetoniniai - mums su vyru Remigijus ir Laisve patiko. Kaip jums? Kur daugiau galima butu rasti apie gelzbetonio namus? Inete paieskojau, tai nelabai ka radau.
Gelžbetonines konstrukcijas gali pagaminti pagal individualaus namo projektą, didelė konstrukcijos varža ~5 m2K/W, galimas greitas konstrukcijos surinkimas, lygios ir minimalios apdailos reikalaujančios sienos. Na, viskas kaip ir super graziai skamba, bet būtų įdomu išgirsti nuomonę jau stačiusių pagal individualų projektą.
Tai nejaugi nera staciusiu pagal individualu projekta?
QUOTE(Jureja @ 2008 03 07, 20:07) Gelžbetonines konstrukcijas gali pagaminti pagal individualaus namo projektą, didelė konstrukcijos varža ~5 m2K/W, galimas greitas konstrukcijos surinkimas, lygios ir minimalios apdailos reikalaujančios sienos. Na, viskas kaip ir super graziai skamba, bet būtų įdomu išgirsti nuomonę jau stačiusių pagal individualų projektą. QUOTE(Jureja @ 2008 03 12, 12:55) Tai nejaugi nera staciusiu pagal individualu projekta?  Man irgi butu labai idumu daugiaiu info? Jie mums paskaiciavo pagal musu norima projekta, bet dar tiksliai neapsisprendem
Juozelija
2008 04 22, 18:36
QUOTE(akai @ 2008 03 18, 13:13) Man irgi butu labai idumu daugiaiu info? Jie mums paskaiciavo pagal musu norima projekta, bet dar tiksliai neapsisprendem  Jei nepaslaptis, kokio dydžio būsimas namas ir kiek kainuos?
Labas mergiotės,
Man ši tema labai aktuali. Todėl keliu ją į viršų. Ketiname statyti iš "Aksos" blokų. Šiuo metu rengiamas individualus projektas. Smagu, kad yra galimybės suprojektuoti tokį, kokį nori namuką. Visda galvojau, kad reikės rinktis iš to, ką jie jau siūlo, bet architektas minėjo, kad jo praktikoje buvo tik 2 vienodi namai.
Nežinau, kaip čia mums gausis, nes pinigėlių- ne prūdai. Kišenė potuštė. Tad renkamės kuo paprastesnį variantą. Kiek žinau, 1 kvadratinis metras (projekto)kainuos 42 litus.
Kol kas viską tvarko vyras, aš su architektu dar nebendravau. Kai susitiksiu, parašysiu kas ir kaip.
Gal galėtumėt atsiliepti tos, kurios šiuos namus jau statot, o gal jau juose ir gyvenat... Labai norisi tikslesnės informacijos.
QUOTE(Klumpė @ 2008 06 04, 11:59) Labas mergiotės, Man ši tema labai aktuali. Todėl keliu ją į viršų. Ketiname statyti iš "Aksos" blokų. Šiuo metu rengiamas individualus projektas. Smagu, kad yra galimybės suprojektuoti tokį, kokį nori namuką. Visda galvojau, kad reikės rinktis iš to, ką jie jau siūlo, bet architektas minėjo, kad jo praktikoje buvo tik 2 vienodi namai. Nežinau, kaip čia mums gausis, nes pinigėlių- ne prūdai. Kišenė potuštė. Tad renkamės kuo paprastesnį variantą. Kiek žinau, 1 kvadratinis metras (projekto)kainuos 42 litus. Kol kas viską tvarko vyras, aš su architektu dar nebendravau. Kai susitiksiu, parašysiu kas ir kaip. Gal galėtumėt atsiliepti tos, kurios šiuos namus jau statot, o gal jau juose ir gyvenat... Labai norisi tikslesnės informacijos. Labas, Mes pries savaite sudarem sutarti su AKSA ir nusipirkom tipini projekta "Gintarinis" uz akcijine kaina (50000 + PVM). Siuo metu tvarkomes statybos leidima. Na ka, pasirinkima leme pagrinde maza konstrukciju kaina. Buvom apziuret keleta jau pastatytu namu (Kaune ju yra nelabai daug). Patiko greita statyba ir gera varza (apie 5). Pagrindine problema namo konstrukciju sumontavimas. Pas mus eina elektros laidai salia sklypo, tai bus problematiskas sumontavimas, bet imanomas. Kol kas derames su montuotojais del sumontavimo kainos. Aksos projekta nesem savo architektui, kuris ji siek tiek perprojektuos ir supropjektuos pamatus. Siaip, jei kisene tuscia, tai reiketu pasvarstyt del sio namo isigijimo, nes sumontavimas gana nepigus. Aisku, tokio namo kvadrato kaina siek tiek zemesne nei statyto is blokeliu. Jei dar kas domins, klauskit
O kokia jūsų kvadratūra? Kiek maždaug tas surinkimas kainuos? Kodėl turėtų maišyti tie laidai?
QUOTE(Klumpė @ 2008 06 04, 21:08) O kokia jūsų kvadratūra? Kiek maždaug tas surinkimas kainuos? Kodėl turėtų maišyti tie laidai? Galit daugiau pasiskaityt cia: http://www.aksa.lt/index.php?s_id=31&lang=ltMusu projektas tipinis "Gintarinis", 122 kvadratu, 1 auksto su mansarda, vienslaitis stogas. O laidai gali maisyti del to, kad musu sklypas mazas, kampinis, ivaziavimas tik per viena puse, per kuria eina elektros laidai, todel masina su plokstem gali neivaziuot, kranas gali neprieit ir t.t. reikia gerai viska apgalvot pries perkant toki nama. Ar ji bus imanoma surinkti jusu sklype. O siaip surinkimo kaina nuo 20000 Lt, bet didesniam namui gali buti gerokai didesne, nes labai brangi krano nuoma, diena 3000 lt. O krano reikia galingo, nes tarkim, mano namo vienas sieninis elementas sveria apie 15 tonu
Aišku. Dėkui už žinias.
Dėl ploto- tai mūsų jis neriboja. Statytumėm kaime, sklypas gana didelis. Mūsų namo bendras plotas būtų didesnis, nes yra garažas 2 automobiliams.
Galų gale, matysim, kaip čia bus. Beje, kai pirkot, minėjot apie nuolaidą. Ar ten tuo metu buvo akcija, ar Jūs ją išsiderėjot?
O kaip darėt pamatus? (Turiu omeny, iš ko)?
QUOTE(Klumpė @ 2008 06 05, 08:26) Aišku. Dėkui už žinias. Dėl ploto- tai mūsų jis neriboja. Statytumėm kaime, sklypas gana didelis. Mūsų namo bendras plotas būtų didesnis, nes yra garažas 2 automobiliams. Galų gale, matysim, kaip čia bus. Beje, kai pirkot, minėjot apie nuolaidą. Ar ten tuo metu buvo akcija, ar Jūs ją išsiderėjot? O kaip darėt pamatus? (Turiu omeny, iš ko)? Pas juos siuo metu vyksta akcija gintariniam namam, kuriu antras aukstas jau pagamintas, o pirmas ne. Tai UAB "Kerida" likutiniai namai, firma subankrutavo, o dalis produkcijos liko, todel pigiau ir parduoda. Mes pamatu dar neturim, dar tik projektuojami, kai bus galutinai irengti pamatai, tada islies pirmo auksto sieninius elementus ir sumontuos nama. Bendrai, manau jog gelžbetoniniai namai yra geras pasirinkimas, tvirti, silti, tik AKSA ju per metus gali pagaminti apie 12, t. y. labai mazi pajegumai. Dar tokius namus gamina UAB "Markučiai", pas juos didesnis pasirinkimas išorinės apdailos: http://www.markuciai.lt/index.php?id=1487
JUODA_KAVA
2008 07 09, 08:43
sveiki,kaip tik domiuosi siais namukais, taciau kolkas labai nedaug info aptinku i-nete.Suprantu ,kad gelzbetoniniai namukai pigesni ,taciau gal galetumete ,besistatantys, parasyti detaliau kiek sitas namukas (dezute) jums kainuos , kad galeciau orientuotis (pamatai, sienos ,stogas,)??aciu Turiu nemaza sklypa,turiu pinigu pradziai,noreciau isiversti be paskolos, mano svajone labai paprasta ,noreciau dezutes (pradziai be apdailos ) noreciau tvarkytis palaipsniui, ir nesvarbu kiek tai metu truks.Neesu perfekcioniste ,todel daugelis dalyku ,kurie aktualus kitiems man neitin svarbus.Gal atsiras "statybininku" ,kurie man patartu i koki namuka orientuotis ..
Mačiau prieš sav i-nete skelbimą, kad "AKSA" parduoda kažkurį namą su 50 proc nuolaida ir kaina buvo parašyta 50 000lt  Nežinau už kokius namo elementus tokia suma, bet man pasirodė l.dideli pinigai..(Tai jei normali kaina-100 000lt??)
QUOTE(mykolė @ 2008 07 09, 17:05) Mačiau prieš sav i-nete skelbimą, kad "AKSA" parduoda kažkurį namą su 50 proc nuolaida ir kaina buvo parašyta 50 000lt  Nežinau už kokius namo elementus tokia suma, bet man pasirodė l.dideli pinigai..(Tai jei normali kaina-100 000lt??) Mes pirkom si nama is Aksos su nuolaida. Galiu pasakyti, jog 50000 (be PVM) uz visas apsiltintas, su isores apdaila namo sienas ir perdanga nera dideli pinigai. KOnstrukciju montavimas kainuoja 15-20000 lt. (namas 122 kv. m.)
JUODA_KAVA
2008 07 16, 19:51
QUOTE(Monzas @ 2008 07 14, 20:36) Mes pirkom si nama is Aksos su nuolaida. Galiu pasakyti, jog 50000 (be PVM) uz visas apsiltintas, su isores apdaila namo sienas ir perdanga nera dideli pinigai. KOnstrukciju montavimas kainuoja 15-20000 lt. (namas 122 kv. m.) atleiskit uz ziopluma  cia 50 tukst. uz sienas be montavimo? as su montavimu? kaip manot kiek jums kainuos sis namelis (pamatai,sienos, stogas ,darbas?) aciu
QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 07 16, 20:51) atleiskit uz ziopluma  cia 50 tukst. uz sienas be montavimo? as su montavimu? kaip manot kiek jums kainuos sis namelis (pamatai,sienos, stogas ,darbas?) aciu \ pamatai iki 12000 (juostiniai), sienos su perdanga 55000 (su PVM), stogas apie 12000 su viskuo, langai apie 10-12000, sieninių elementų ir perdangų montavimas iki 15000. viso apie 110000 + kanalizacijos pajungimas prie miesto tinklų, vandentiekio, elektros, dujų, grindų įrengimas, vidaus apdaila, laiptai, kaminas, durys ir t.t. manyciau i 250000 turetume tilpti
vivafresh
2008 07 25, 12:55
QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 07 16, 20:51) atleiskit uz ziopluma  cia 50 tukst. uz sienas be montavimo? as su montavimu? kaip manot kiek jums kainuos sis namelis (pamatai,sienos, stogas ,darbas?) aciu keistas jusu klausimas  taip, kaina už sienas be montavimo, bet įeina ir perdangos ir laiptai, visas sienų apšiltinimas. montavimas su mechanizmais atsieina apie 10 štukyčių. Korobke gaunasi apie 100 štukyčių, ir tai tikrai nėra daug.
QUOTE(vivafresh @ 2008 07 25, 13:55) keistas jusu klausimas  taip, kaina už sienas be montavimo, bet įeina ir perdangos ir laiptai, visas sienų apšiltinimas. montavimas su mechanizmais atsieina apie 10 štukyčių. Korobke gaunasi apie 100 štukyčių, ir tai tikrai nėra daug.  Nezymus patikslinimas: Laiptai i ta kaina neieina, tik sienos ir perdangos. Montavimo kaina siai dienai 122 kv. m. namo su vienslaiciu stogu (t.y. tik su viena perdanga) yra nuo 14 iki 22 tūkstančių litų, priklausomai nuo objekto vietos ir t.t. Beje, jei žinote, kas Kaune sumontuotų 122 kv. m. namą (Aksos) už 10 000, prašom mane informuoti į AŽ, arba nurodyti montuotojų kontaktus siame forume  Busiu dekingas, nes kaip tik ieskau kas galetu sumontuoti.
stirniuke
2008 08 19, 15:06
tai ar teisingai supratau, kad toki namuka su visom apdailom, kanalizacija, eletra... galima jau tikrai tureti uz 300 000 tl plius skypo kasina ir = visai geras variantas
Tai kad Monzas lyg su 50proc nuolaida tą prekę įsigijo??ar aš klystu??
Mes jau turime Aksos sąmatą. Pas mus vieno aukšto namas, (ploto tiksliai nepamenu, žino vyras. Bet tikrai šiek tiek daugiau nei praeitam puslapy minėti 122 kv m.) Mūsų bėda- reikia daug perdengimo plokščių, nes gaunasi didelis užstatymo plotas.
Dar vyras per daug nesiderėjo, bet preliminari suma apie 90 000. Pamačius, čiut nenugriuvau. Tai tik sienos ir lubos.
Davėm užklausimą ir Markučiams, žiūrėsim, ką jie pasiūlys.
|
|