Neseniai "Vilono" viesbutyje vyko mazuju modeliuku konkursas.. Isivaizduoju kiek dalyviu, kiek tevu entuziastu, kiek aistru... ;D [smiley=rev.gif] [smiley=rev.gif] [smiley=rev.gif] [smiley=rev.gif] [smiley=rev.gif] [smiley=rev.gif] [smiley=rev.gif] [smiley=rev.gif] Ar jus galvojate apie tai? Ar noretumete, kad jusu dukra (galbut sunus) lankytu modeliuku mokyklele, studija.. Neesu ten buvusi, tad idomu. Ko tikisi tevai, vedantys i tas mokykleles tokius mazus vaikus? Ar del to, kad ten moko "geru manieru", graziai elgtis viesumoje... Gal kieno nors vaikas lanko? [smiley=ven.gif] [smiley=ledy-in-red.gif]
As tikrai nenoreciau kad vaikas butu modeliuku. Pirmiausia turbut ten ismoko maivytis ir ne pagal metus varzytis kuris geresnis. Vaikui reikia normalios vaikystes.
Ne as irgi nevesu ten niekada, man atrodo kad ten mamos veda grynai del "garbes" , kad vaikas jos pats - pats. Ne tegu vaikyste pasidziaugia.
Siaip tai buciau pasakius kad noreciau jog vaikas lankytu panasia mokyklele, ypac mergaitems as manau tai butu i gera, ismoktu laikysenos, grazios eisenos, o mergaitei manau ir reikia truputi but pamaivai. Bet kita vertus daznaiusiai tevai ten veda vaikus tik tam kad parodytu savo vaika visiems o tuo paciu ir save, bet as tai pavyzdiui siek tiek ir noreciau kad mano vaika pamatytu (pizoniska biski ar ne?  ) Nezinau turbut savo vaika leisiu i kokius nors sokius kad ismoktu taisiklingai vaikstciot ir sedet, grazios laikysenos, bet i t oki kaip modeliuku konkursa tai turbut irgi neleisciau. Na va papriestaravau pati sau, ??? jei jus supratot mane tada please isaiskinkit man ka as cia pasakiau ;) :
indreja
2003 05 06, 07:36
O maniškė labai norėjo lankyti modeliukų agentūrą ir vadovė labai norėjo, kad ji lankytų, nes tokia aukšta, plona ir pamaiva ;D.Modeliukas iš prigimties. Bet man dabar svarbiau jos mokslai, nes ir taip nekas, o jei pradės tuos modeliukus lankyti, bus visai blogai. Kitais metais-žiūrėsim. Aš tai nieko prieš, ypač, jei vaikas turi polinkį į tai. Na maniškės polinkis aiškiai per didelis :
Na jau tikrai, man tai irgi kazkaip nepriimtina.Pridazo tuos vaikus, sukuosenas padaro, aprengia ir paleidzia pasimaivyt. Leles, o ne vaikai. Gerai Iva sako, jau naudingiau i sokiu ar sporto bureli leist, nei i "maivymosi kursus" 8)
Lašelis
2003 05 12, 23:00
As tai irgi pries tuos modeliuku konkursus.Vakar kaip tik rode per LTV, na man tai buvo graudu ziureti........pridazytos , prikvarkliuotos , prigarbiniuotos. Lupytes tik delioja, rankytes sukioja.....Jos ten tik ismoks nesveikos konkurencijos.Kokie stresai , kai nieko nelaimima!Vaikui , tai nepaaiskinsi , kad tu mums pati pati -iausia , tik kitiems gal ne...
Springlet
2003 05 13, 01:04
Mamos kartais augindamos vaikus pildo savo svajones. Norejo mama modeliu tapti, bet nepavyko, tai gal dukrytei pavyks  Zinoma mergaitei ypac svarbu taisyklinga laikysena, nuo to priklauso ir jos pasitikejimas savimi, bet ar svarbu moketi vaikscioti podiumu ??? Jei mazoji nori tapti modeliuku, tai pirmyn, taciau, kad maniske taptu as nenoreciau. Mano vyresnele jau menesi lanko "Antilopeje" mergaitems skirtus uzsiemimus (gracijos studijas) ir ji patenkinta, ir as dziaugiuosi, beje gal atspesite kas jos trenere?
Aidairi
2003 05 13, 01:13
na,kaip cia pasakius.....modeliukai grazu ir smagu.ypac savo vaika matyt .bet tie mergaiciu izdazymai man nepatinka.kadangi turiu sunu,tai ir nelabai gresia.bet i sokius tai butinai reikia vest.ir ne tuos baletinius,bet i tuos klasikinius,kad ismoktu to ko reikia.o siaip dar ir i vaiko polinki reiktu atsizvelgt.jei mergaite nori but modeliuku ,tegul eina.taip sakant ,negalima nei verst ,nei uzdraust.ir zinoma reikia pasiulyti.as pagal save cia.manes niekur nevede.net neklause ar noreciau ten ar ten.tai iki siol mane griauzia sazine,kad nieko nelankiau ir nieko nemoku..............
uzjurga
2003 05 22, 00:07
nu va... o zmogus norejo paklausti kas ten gero  pasirodo nieko gero... siaip tai ir as nemaciau normaliai atrodanciu lietuvisku modeliuku. tikrai panasu, kad tos mokykleles kol kas kuriamos tevams, o ne vaikams. baisu ziuret, kaip ten vaikai gadinami - kraiposi, vaiposi, pridazyti, drabuzius baisius "demonstruoja". kabutese, nes ne drabuziu ten demonstravimas, o nevykes suaugusiuju pamegdziojimas. kam to reikia? aisku, kad suaugusiems: "paziurekit, visai kaip didele manoji vaiksto!" panasus dalykai ir su vaikiskom pop grupem ir dainininkais. kai pradeda megdzioti spices ar, dar blogiau, Paltiniene, tai ner kur akiu det... buciau zu modeliuku mokykleles, jei ju normaliu butu - kad mokintu ne save parodyt, o tam tikra vaidmeni atlikti. juk kai kuriems drabuziams zmogaus turi isvis nesimatyti, kitiems reikia charakteri paryskinti ir t.t. va cia tai suprasciau! juk tai beveik teatras!
lengvute
2003 09 05, 17:19
kažkada buvau "užsikepusi" vesti saviškes į modeliukų mokyklėlę, bet tuo metu buvo toloka vežti (taip atkrinta daugelis būrelių :  ), o vėliau radom daug platesnį užsiėmimą-gimnastiką, kur jos lanko ir yra patenkintos, o kai bus paauglės-pamatysim, jei pačios norės-leisiu ;).Mano brolis va užsienyje fotkinasi, podiumuose madas demonstruoja, patenkintas, labiau savimi pasitikėt pradėjo, jei jam ir artimiesiems faina, smagu dėl to ir gražu, kodėl gi ne ;).
Viktualina
2003 10 11, 23:53
Tikriausiai, tėvai įrašydami vaikus į modelių agentūras visokias anksčiau, nei jie patys to pageidauja, bando kažką tai padaryti, ko patys savo laiku nepdarė. T.t. įgyvendindi savo neįgyvendintas svajones per vaiką :-/ Pačiai man taip buvo, tampiau savo mažių po konkursus, agentūras, kol įgavau proto. Dabar aš prieš šitus dalykus, spės tų visų intrigų dar gyvenime pajausti. Kai mano vaikas fotkinosi, jam darė šukuosena, makiažą. Bet kas darė? Visokios keistos asmenybės, gėjus kirpėjas ir kt visokie pakrypę aplinkiniai tipo modeliai ten sukiojosi. vaikiškumo te nėra. Tai va.... baigėm tuos reikalus. berniukas dainuoja ir šoka, o mergaitė dar nieko, bet aš irgi už baletą, tautinius šokius ar ką nors kt. Kur komandinis bendravimas vyksta, tikslo siekimas, o ne intrigos ir asmenybės iškėlimas.
svetima
2003 10 16, 19:58
Man tai absoliuciai svetimos tokios nesamones, kaip visoki modeliai, o ypac modeliukai..galiu i tai ziureti tik ironiskai, naturalu, kad savo dukros niekad samoningai netraukciau i tokia veikla..Na, nebent pati paaugus labai nores,tai negi uzdrausi :  Nors vaikai manau linke perimti tevu vertybes,tikiuosi
Drauge noretu leisti savo 4 metu dukryte i kokia studija, kur uzsiimineja su vaikais, ta prasme i kokia nors fotomodeliuku ar modeliuku mokyklele (neisivaizduoju kaip tiksliai vadinasi) Tai gal zinot tokiu mokykleliu ar studiju Kaune? Parasykit, gal kas leidziat savo vaikucius
Drakulaite
2004 05 09, 11:14
na as negaliu atsakyt i sita klausyma, taciau man isvis iskilo klausimas, ar vaikams tokios mokyklos yra labai naudingos...vos nesigauna taip, kad mergaite nuo pat vaikystes ruosia kudos ir plonos manekenes (makenenes  kaip as juokiuos) karjerai... manau, kad bent jau tol kol vaikas nera susiformaves, jo asmenybe dar bresta, reiketu pabresti talento bei vertybiu sistema, o ne akcentuoti grozi...kaip teko isitikinti, daznai tokie vaikai pauga su zodeliais- tu pati graziausia, geriausia, nuostabiausia,o kai pasirodo, jog tokiu nuostabiu ir graziu yra daug daugiau, prasideda tragedijos siulyciau geriau koki piesima, dainavima, grojima...galu gale nuo pat mazens galima lankyti menine gimnastika, taip pat labai grazu...man teko stebet uzsiemimus sio sporto-taip grazu, sveika ir daug prasmingiau nei kazkokie modeliukai
| QUOTE (MonaLisa @ 2004 05 09, 11:14) | na as negaliu atsakyt i sita klausyma, taciau man isvis iskilo klausimas, ar vaikams tokios mokyklos yra labai naudingos...vos nesigauna taip, kad mergaite nuo pat vaikystes ruosia kudos ir plonos manekenes (makenenes kaip as juokiuos) karjerai... manau, kad bent jau tol kol vaikas nera susiformaves, jo asmenybe dar bresta, reiketu pabresti talento bei vertybiu sistema, o ne akcentuoti grozi...kaip teko isitikinti, daznai tokie vaikai pauga su zodeliais- tu pati graziausia, geriausia, nuostabiausia,o kai pasirodo, jog tokiu nuostabiu ir graziu yra daug daugiau, prasideda tragedijos siulyciau geriau koki piesima, dainavima, grojima...galu gale nuo pat mazens galima lankyti menine gimnastika, taip pat labai grazu...man teko stebet uzsiemimus sio sporto-taip grazu, sveika ir daug prasmingiau nei kazkokie modeliukai |
na cia tavo nuomone,tu nenori tu neleisk,o jei zmogus nori tegu leidzia.cia klausimas ar yra kaune kur galima vaika leisti i fotomodeliuku mokyklele,o ne klausia ar verta leisti.
Drakulaite
2004 05 09, 12:01
mieloji *kristina* gal siandien ne ta koja is lovos islipai  juokauju na cia yra forumas, o pradedant nuo klausimu ir vystosi diskusija, nera ko cia pykti... taip, tai mano nuomone, bet nereikia taip audringai reaguoti...bet kokiame parasyme galima izvelgti kazko naudingo
| QUOTE (Drakulaite @ 2004 05 09, 11:14) | na as negaliu atsakyt i sita klausyma, taciau man isvis iskilo klausimas, ar vaikams tokios mokyklos yra labai naudingos...vos nesigauna taip, kad mergaite nuo pat vaikystes ruosia kudos ir plonos manekenes (makenenes kaip as juokiuos) karjerai... manau, kad bent jau tol kol vaikas nera susiformaves, jo asmenybe dar bresta, reiketu pabresti talento bei vertybiu sistema, o ne akcentuoti grozi...kaip teko isitikinti, daznai tokie vaikai pauga su zodeliais- tu pati graziausia, geriausia, nuostabiausia,o kai pasirodo, jog tokiu nuostabiu ir graziu yra daug daugiau, prasideda tragedijos siulyciau geriau koki piesima, dainavima, grojima...galu gale nuo pat mazens galima lankyti menine gimnastika, taip pat labai grazu...man teko stebet uzsiemimus sio sporto-taip grazu, sveika ir daug prasmingiau nei kazkokie modeliukai |
SUTINKU! Labai teisinga pozicija. O mamai nepakenktu psichologo konsultacija. Kodel- nekomentuosiu, kad malku negauciau.
Kadangi susiduriu su drabužių dizainu tai tenka pabendrauti su menekenais ir manekenėmis. Jie kažkodėl niekada nenorėtų leisti savo vaikų į tokias studijas. Net Renata Mikailionytė nenori, kad jos dukrytė demonstruotu madas, nes buvo, kad reikėjo modeliuko vaikiškai suknytei demonstruoti, buvo Renata su dukryte, bet kategoriškai neleido jai užsivilkti suknytės, sakė, dar per anksti podiumais vaiksčioti, suaugs tada galės, o dabar dar nereikia. Manau jei jau taip patyrusi manekenė mano, tai jau kažką reiškia, nes jos vis tiek daugiau žino  O mano nuomone, tai jei nebūtų mažųjų modeliukų, tai žmonės negalėtų ir vaikiškų kolekcijų pamatyti. Man tokios nuostabios mažytės mergytės iš tų visokių modeliukų mokyklėlių
Skaitau ir kraupstu Is kur tokia nuomone klaidinga?Jei nori mama leist,tegul leidzia,jum kas is to?O siaip,pries teisiant ko moko tose mokyklose,siulyciau pasidomet paskaitelem jose vykstanciom,ten ne tik demonstravimo moko kokio,taisyklingos eisenos,o siaip ir elgesio kulturos,elegancijos,bendrauja ir apie mena Cia ner jau kazkas gryn reklamom,ar manekeniu auginimui,tokios mokykleles(ne agenturos)tau garantijos neduoda,kad tu busi manekene/-as,cia visai kas kita juk,tai yra vaiku estetinio lavinimo mokykleles. P.S.Ir dar,kazka vadint patyrusia manekene nepykit ,juokinga,o dar remtis jos poziuriu del vaiko neleidimo but modeliu
Drakulaite
2004 05 10, 07:41
o man tai isvis labai idomu, kodel mamos nori, kad ju dukros butu manekenemis? buti lieknai, grazios laikysenos, pasitempusiai ir graziai atrodyti galima ir be tu mokyklu,taigi kur esme leisti? ankstyvas pasiruosimas podiumo grazuoles karjerai? na bet kiekvienas vaikutis turi savo tevelius, tam jie ir yra, kad pasistengtu jam rasti pati geriausia varianta, o ka jau teveliai nusprendzia,tai jau kiekvieno reikalas
Nu skaitau ir net nezinau ka galvoti. Oje kokia diskusija uzvire Siaip manes paprase mamyte paklausti apie tokias mokykleles, as paklausiau, gi jinai nepuls stacia galva is karto leisti, pasiklausines kas kaip? Kokios tenpamokeles vyksta ir pan? O ko jus cia uzsipuolet is karto? Nesuprantu.... Arba del to psichologo konsultacijos, tai cia man geriausiai patiko
Ingute- mes jau cia kaip seima- ir rupinames viena kitos vaikais kaip savo- ziurim kad klaidingu keliu nepasuktu ....
| QUOTE (Ingute @ 2004 05 10, 09:49) | Arba del to psichologo konsultacijos, tai cia man geriausiai patiko |
Yra psichologo skyrelis.Galima butu ten pasikonsultuoti... Ta mama turbut turi kazhkokiu nepilnavertishkumo kompleksu, pasaamoneje likusiu savo nerealizuotu svajoniu ar tikslu, kuriuos netiesiogiai bando igyvendinti per vaika. Mazhas vaikas- dar nesusiformavusi asmenybe ir kokia linkme orientuosi jo pasaulezhiura- per tokia prizme paauges zhmogutis matys pasauli, ishkreipdamas dvasiniu vertybiu spektra. Primityviai pasakysiu: ka i vaika idesi- ta ir rasi. O ko moko tose studijose-galima ishmokti ir kitu budu-Drakulaite visishkai teisi. Noa, dabar atsakysiu tau asmenishkai apie ta mergaite, gydoma psichiatrijos ligonineje. Ja, 8 metu mergaite , pati mama nuvede i analogishka studija.Kol ji netapo paaugle- situacija nebuvo ypatinga ar nevaldoma, ishskyrus tokius jos pasisakymus, kaip" ash ish visu grazhiausia, kitos mergaites pabaisos, juk taip, mama?" Su laiku ta mergiote pradejo reikalauti , kad mama pirktu demonstruojamus "supermadingus" rubus. Jei yra pinigu- tai nera problema.Dar vienas punktas- nukentejo mokslai, nes , matyt, galvele buvo uzhimta kitais dalykais. O esminiai nemalonumai prasidejo per kazhkoki kastinga . Kadangi ji mane, jog yra "pati grazhiausia, o kitos tik pabaisos", buvo tikra, kad paklius i tarpa tu laiminguju... Deja. Pirmas smugis save isimylejusiam zhmogui- "netinkamas " ivertinimas, jo "nepastebejimas". Viskas pasibaige tuo, kad ji persipjove venas. Mama buvo shoke, todel nutare vaiko "nebetraumuoti" ir i studija nebeleisti . Po tokio sprendimo- dar vienas siucidinis protestas. Nesakau, kad visoms be ishimties taip buna, bet niekada negali zhinoti, kaip bus. I vaiko galva neiiliisi ir nepazhiuresi, ka jis galvoja. Ir taip atsitinkti gali bet kam. Tik mamos dazhniausiai galvoja kiek kitokiu rakursu: kitiems gal taip ir atsitiko, bet man taip tikrai neatsitiks. O gyvenime visko buna.
Tiek rasiau- ir nuluzo forumas  . Dabar jau rasysiu trumpai: As irgi zinau "is arti" viena atveji, analogiska Vegos papasakotam. Tik finale mergina tableciu prisirijo. Ja atgaivelejo ligoninje. Aciu Dievui, proteliui nespejo pakenkti. Anoreksija ir bulimija - nuolatiniai palydovai. Bet blogiausia, mano manymu, yra dabar- suaugus, grazi, liekna moteris, turi puiku darba, seima, bet neturi to gyvenimo dziaugsmo. Vadina save "pilka mase". Matytumet jus ta "pilka mase"  - liuks atrodo mergica! Bet ne... Yra gi grazesniu. Ir del to zmogus grauziasi. Smarkiai. Na, zalia ryta, juk uz kiekviena musu yra grazesniu, bet tai netrukdo buti savim patenkintai ir megautis gyvenimu. Todel as pritariu Vegai: visokie modeliukai- bebenciukai yra labai jau slidus reikalas. Labai lengva vat taip ismusti is pusiausvyros vaikysteje. Ir ne tik modeliuku mokyklos tokios koses priverda. Daznai ir pacios mamytes del savo psichologiniu problemu del neigyvendintu svajoniu sumauna savo aniuoleliui gyvenima.
asfaltuota
2004 05 10, 14:56
Ei, moteros, o jei nebus modeliukų, tai ant ko dizaineriams vaikiškus rūbelius demonstruot? ant pakabėlių ? Kad jūs žinotumet koks kaifas vaikiškas kolekcijas pristatinėt- kiekvienas turi po savo aprengėją(mamą), o dar plius modeliukų dresuotojos zuja kaip bitelės. Jei reik ir pagal norimą muzikytę iš anksto pasirepetuoja. Kaifas, o ne pristatymas... ne taip, kaip paskui didžiasias mergas lakstai kaip išprotėjus- tai batai pražuvo, tai kažką drabužiuos supainiojo- tikras vaikų darželis tik 100kartų didesnis erzelis  O vat mažieji- žygiuoja kaip kareivėliai...
aj nu gerai gerai, jeigu jau diskutuojam  bet diagnoze man irgi labai patiko  kazin kiek diagnoziu mums pacioms galima butu pripaisyti, jeigu labai uzsinoreti na del manekeniu mokykleliu, nepatinka, niekada nevesciau savo i tokias , nelabai suprantu ka ten gali ismokyti, mados suvokimo, gal , bet nevirskinu, kaip tas modeliukes ir modeliukus isspakliuoja ir podiomu paleidzia, dar batukus ale ant kablo apauna, nu negaliu i tai ziureti, nekalbant apie tai kad savo i tokia nesamone leisciau, na nebent kai bus paaugle ir pati to nores  bet neankciau. Daug geriau dailusis ciuozimas, menine gimnastika, baletas, siaip choreografija, yra estetinio lavinimo mokykleles. Va sitie dalykai skirti maziukems ir labai daug naudos duoda ir sveikatos irgi. o jeigu gali ir dalyvauja kokiose varzybuose tai ir sveikos konkurencijos jausmas ir supratimas kad butent tu gali buti geriausia, ir laimeti, jeigu pati to noresi ir daug dirbsi. O del taisyklingos eisenos, gracijos ir elegancijos, tai jus kada nors matet kitokias gimnastes, balerinas ir pan? o manekeniu pasaulis- tai tustybes muge ne daugiau, ir nezinau daugeliui ju tikrai gracijos tikrai pritruksta, kaulai aptraukti oda grazus negali but, dar raumenuku bent biski reik
Pritariu Ivai  . Vobla, kas demonstruos drabuzius- cia jau dizaineriu galvos skausmas. As savo vaikus myliu, o ne dizainerius kazikokius  . Dar zodi tarsiu: kaip man klaiku isdazyytos mazos mergytes  : tos vaikiskos lupytes su lupdaziais, blakstienos nutusuotos, skruostai su skaistalais. Ir tai mazoms mergytems  . Kaip kokios viesnios is Transilvanijos...
asfaltuota
2004 05 10, 15:17
| QUOTE (norge @ 2004 05 10, 13:04) | Vobla, kas demonstruos drabuzius- cia jau dizaineriu galvos skausmas. As savo vaikus myliu, o ne dizainerius kazikokius .
|
Ačiū diev, kad tai ne dizainerių galvos skausmas ( dar tik šito betrūko). Tai biznis- visados yra ir buvo žomių kurie iš to gyvena. Tai jų duona. Lygiai taip pat yra ir bus tėvų, kurie savo atžalas noriai leidžia į tokias mokyklėles...Nei palaikau aš tuos žmogelius, nei smerkiu- man dzin kas kokį laisvalaikio ar pragyvenimo būdą praktikuoja... Ką galiu pasakyt- savo mergos aš ten neleisčiau- mačiau kokia konkurencija tarp tų mažiulių... Manau, kad ir be to pakanka stresų vaiko gyvenime. Na, bet jeigu kažkas mano kitaip (Pvz>:kad užgrūdins gyvenimui ar pan.)- jų pasisinkimo valia...
| QUOTE (norge @ 2004 05 10, 13:04) | Dar zodi tarsiu: kaip man klaiku isdazyytos mazos mergytes : tos vaikiskos lupytes su lupdaziais, blakstienos nutusuotos, skruostai su skaistalais. Ir tai mazoms mergytems . Kaip kokios viesnios is Transilvanijos... |
Nu jooooo, man irgi kazkaip pedofilija paduoda  Ne, cia nesupraskit tiesiogiai ir neduokit per galva, bet kazkoks atspalvis yra - tie visi seksualumo simboliai (makijazas, aukstakulniai) ant mazu mergyciu jei bogu nesveikai atrodo...  Tureciau merga - leisciau i sokius ar i kokias gimnastikas, ar dainuot, ar grot, na ka nors tokio.
Aistringa
2004 07 14, 21:27
Pazitu zmones kurie dukra leido i ta mokyklele lyg nuo 3-4 metuku! Dabar jai jau gal kokie 8 metukai! Ten vaikas ismoko sokt, drasiai bendraut ir tikrai nepasakyciau kad nuotiko kazkas baisaus! Visi labai patenkinti! Vienintelis minusiukas! Kaip vaikas biskiuka pasikelus
Na, tikriausiai ne viena girdėjote, jog praeitą savaitgalį viena reklamos agentura - kažkokie lenkų firmos "Mode film" atstovai "I.Į.Zajac", Forum Palace organizavo vaikų atranką filmavimuisi įvairiose reklamose bei madų demonstravimui. Rinko "naujus veidus" į savo katalogą. Na, aš su džiaugsmu išpuošiau savo mergytę ir mes nuvarėm sudalyvauti casting'e  Iš pat pradžių lyg nieko ir neįtariau - patalpos ne jų, tad aplinka graži, žmonės, na kaip žmonės... Tik labai nepasitikėjimą sukėlė vienas sakinys: "Mūsų klientai yra iš Prancūzijos, Italijos ir kitų vakarų valstybių..", bet įmonių pavadinimų neišvardino... Na, po trumpo pasisakymo, surinko užpildytas visų anketas, išdalino numerius, stojom į gyvą eilę ir pradėjo visus po vieną filmuoti. Aš, be abejo, liepiau saviškei plačiai šypsotis. Mergina šypsojosi iš visos širdies. Atstovai pasakė "ačiū" ir liepė paskambinti pirmadienį... Na, paskambinau ir sužinojau, kad mes praėjom casting'ą - patekome į foto sesiją... ir gavome galimybę pasirašyti su jais sutartį... dėl patalpinimo į jų duomenų bazę... jei metams - 249 Lt, jei pusmečiui - 149Lt (atrodo..)... Dar pasiteiravau apie jų klientus ir man atsakė, kad šiuo metu jinai negali kalbėti, bet netrukus bus jų internetinis puslapis, kur bus galima pamatyti ir jų klientus. Man tokiai įtariai kilo abejonių- imti pinigus už tokios sutarties pasirašymą - pradėjau skambinti visais varpais! Pasiskambinau į kelias reklamos agentūras ir išsiaiškinau, kad TA reklamos agentūra tik ima pinigus. Kitos reklamos agentūros, bei netgi Lietuvos kino studija! neima pinigų už patalpinimą į duomenų bazes. Kaip teko sužinoti, jie tokias atrankas darė ir mažesniuose Lietuvos miestuose. Galite pasiskaityti čia ne pačius geriausius atsiliepimus: http://www.ukzinios.lt/2005/02/main20050205.htmlMode film internetinis psl. www.modefilm.com.pl. Pasižiūrėjau... labai ten mažai tų modelių jie turi, ir šiaip keista, negi nėra toj pačioj Lenkijoj žmonių? Juk šalis tai n kartų didesnė! Pačiai kažkada teko dalyvauti casting'e modeliu namuose, buvo atvažiavę kažkokie iš Prancūzijos veikėjai, dabar net nebepamenu kas tiksliai, bet niekas pinigų neprašė. Gal aš klystu, bet man jie pasirodė nepatikimi... Visoms mums mūsų vaikai atrodo gražūs, ypatingi... kai kurie tuo naudojasi. Taip, kad atsargiai... aišku spręsti Jums. P.S. Gal tik ne čia aš tą temą paskelbiau... Neradau kur... Na, jei ką iš anksto atsiprašau moderatorių...
Na, aš savuosius vaikus jau geriau į šokių būrelį nuvesiu, ten daugiau naudos ir mažiau sudužusių svajonių.
asfaltuota
2005 04 05, 17:26
QUOTE(Smurka @ 2005 04 05, 17:21) Na, aš savuosius vaikus jau geriau į šokių būrelį nuvesiu, ten daugiau naudos ir mažiau sudužusių svajonių. Na, dėl tavęs man jokių abėjonių ir nekilo, bet tokios agentūros neegzistuotų, jei nebūtų jomis pasitikinčių
Tai gal tada nesivargink, neskaityk. Vieną kartą perskaitei ir užtenka O aš parašiau apie tai, kad kitos neužsirautų. Aš irgi mielai leidžiu savo dukrelę ir šokti ir teatriuke vaidinti, ir nematau čia nieko blogo, jei nusprendėme kartu su ja, jog smagu būtų ir kokiame reklaminiame klipuke nusifilmuoti. Manau visokia patirtis naudinga.
blondine
2005 04 05, 20:17
Labai didelės patirties filmuodamasi reklamai tikrai neigysi  . Nebent atrakciją apturėsi. Ir giminėms pasigirti galėsi. Yra Vilniui rimtų kastingų, kurie renka veidus reklamoms, ir pinigų iš tavęs tikrai niekas nepaprašys  . Netgi duos, jei atrinks kokiam filmavimui  .
QUOTE(Li ute @ 2005 04 05, 19:28) Tai gal tada nesivargink, neskaityk. Vieną kartą perskaitei ir užtenka O aš parašiau apie tai, kad kitos neužsirautų. Aš irgi mielai leidžiu savo dukrelę ir šokti ir teatriuke vaidinti, ir nematau čia nieko blogo, jei nusprendėme kartu su ja, jog smagu būtų ir kokiame reklaminiame klipuke nusifilmuoti. Manau visokia patirtis naudinga. Nereikia iškart čia pradėti putotis  Aš nė kiek nesmerkiu ir nesišaipau iš tų tėvų, kurie savo vaikus veda į madų teatrus ar tipo kastingus. Tiesiog aš taip nedaryčiau, nes man ši sritis visiškai neįdomi  Bet jei kitiems tai įdomu - varykit į sveikatą.
Matai, apie DIDELĘ patirtį niekas ir nekalba. Tai tiesiog būtų pramoga, smagu būtų pabandyti, pamatyti filmavimo virtuvę, nors kiek žinau iš mažutės savo patirties - tai nėra labai smagu. Smagiausia yra agalutinis rezultatas. Šiandien daug domėjausi apie casting'us organizuojamus kitų firmų - daug sužinojau  . Svarbiausia pinigų neima  . Jei ką sudomins - rašykit O, kaip Smurka, nesiputosi, jei pirmas atsakymas į mano paskelbtą tema buvo kad, jau trečia tema, ir kad iš vis kaip galima vesti vaikus į tokias atrankas. Tai ir pagalvojau - nu, blyn, nepatinka tai neskaityk, nebutina juk. Man, jei nepatinka kokia tema, tai nei skaitau, nei garsiai tai sakau. Pasakiau, ką norėjau.  Taika.
QUOTE(Li ute @ 2005 04 05, 21:52) O, kaip Smurka, nesiputosi, jei pirmas atsakymas į mano paskelbtą tema buvo kad, jau trečia tema, ir kad iš vis kaip galima vesti vaikus į tokias atrankas. Tai ir pagalvojau - nu, blyn, nepatinka tai neskaityk, nebutina juk. Man, jei nepatinka kokia tema, tai nei skaitau, nei garsiai tai sakau. Pasakiau, ką norėjau.  Taika. Išryškinau tą vietą, kad darsyk atkreiptum dėmesį, jog sakiau ne visai taip. Kad trečia tema, tai taip. Bet nė kiek nesidyvijau, kaip galima vaikus vest į tokias atrankas. O tema man patinka  Aš daug temų skaitau. jei ne asmeniniam gyvenime jas po to pritaikau, jei ne patirtimi pasidaliju, tai profesinėj veikloj panaudoju
Manau, kad verta pabandyti vaikučiams daugelį dalykų tam, kad tikrai suprastų, ko labiausiai norisi, kam labiausiai tinkami  . O dalyvauti konkursuose ar kitokiuose renginiuose - ne tik nauda, bet ir pramoga. Žinoma, jei ta pramoga nekainuoja tiek kiek modeliukų atranka!!! Ačiū už perspėjimus apie aferistų renginius. Gal kas nors gražaus, malonaus ir naudingo mažuliukams vyksta Šiauliuose?
blondine
2005 04 12, 10:00
QUOTE(edinka @ 2005 04 12, 08:08) Manau, kad verta pabandyti vaikučiams daugelį dalykų tam, kad tikrai suprastų, ko labiausiai norisi, kam labiausiai tinkami Edinka, kurlink vaikus kreipsi tuo jie ir domėsis, to jiems labiausiai ir norėsis. Na netikiu aš nors tu ką, kad jei mergaitę vedžiosi tik į modeliukų atrankas, grožio mokyklas ir panašiai, ji užaugus negalvos, kad išvaizda yra svarbiausias dalykas pasaulyje ir pasirinks, pavyzdžiui, smuiko koncertą vietoj šlapių marškinėlių šou.
QUOTE(blondine @ 2005 04 12, 08:00) Edinka, kurlink vaikus kreipsi tuo jie ir domėsis, to jiems labiausiai ir norėsis. Na netikiu aš nors tu ką, kad jei mergaitę vedžiosi tik į modeliukų atrankas, grožio mokyklas ir panašiai, ji užaugus negalvos, kad išvaizda yra svarbiausias dalykas pasaulyje ir pasirinks, pavyzdžiui, smuiko koncertą vietoj šlapių marškinėlių šou. "Jei vien tik smuiku grosi, tai galva ant šono bus" - galėčiau taip pasakyti, bet manau, kad tai būtų netiesa, nes visi domisi daugiau negu kažkuo vienu. Kam čia tie kraštutinumai, ir gasdinimaisi? Ka reiškia tas "TIK"? Ir tas pats asmuo, kuris groja smuiku, veikia ir dar kažką. Taip, kad nekalbėkim apie liguistus polinkius. XXI amžius - galime daug kuo domėtis! Mums suteikta tiek galimybių! Galim rinktis, galim bandyti save visur, kur tik norim! Bet kokį vieną dalyką darant - mąstymas pasidaro ribotas, todėl žmonės ir domisi įvairiais dalykais. Nepatartina apsiriboti Sutinku, kad kur link kreipsi vaikus, ten jie ir links, tuo domėsis. O kodėl negalima domėtis keletu dalykų? Kodėl kažkoks noras nusifilmuoti reklaminiame klipe negali būti pramoga? Na, nebet yra kompleksai... tada taip. Bet man išvis keistai pasisuko tema - norėjau pasakyti, kaip yra renkami pinigai, grojant pačiais tyriausiais tėvų jausmais... O še tau, kad nori - rašome apie tai kur GERIAUSIAI vesti vaiką, tačiau tai turi nuspręsti tiek patys tėvai, tiek pats vaikas (kas jam patinka, o kas ne). Visos mergaitės nori būti gražios, o taip pat nori, kad kiti tai pripažintų. Moteriai, kokio amžiaus ji bebūtų - tai yra svarbu, net jei ji bobutė iš kaimo užsisukusi buities darbuose - vis tiek žiūri, kaip nueiti į bažnyčia, kokia gražesnę skarelę pasirišti. Kiekvienas savam lygmeny, bet vis tiek rūpinasi išvaizdą. O mergaitę reikia mokyti visko - pradedant daugybos lentele, baigiant eisena (ar atvirkščiai). Yra labai nedaug tėvų, kurie akcentuoja vaikui tik jo išvaizdą, vis tiek dauguma rūpinasi bendrai viskuo tiek mokslais, tiek laisvalaikiu. Šlapių marškinėlių konkursas... ar smuiko koncertas - tai jau kraštutinumai. Kodėl negalima rinktis abiejų? Kodėl taip ribotai? Reikia plačiau žvelgti į viską. Čia tas pats, kas aš pasakyčiau - smuikininkės riebaluotais plaukais koncertas. Toli gražu... Ta pati smuikininkė, dabar žiūri, kaip gražiai, estetiškai atrodyti scenoje.... Taip, kad apie ką čia mes kalbam? Esant norui galima suderinti ir grožį, ir protą. Žmogus turi būti ir protingas, ir gražus, ir tvarkingas, ir tolerantiškas, ir...t.t. - ta linkme ir kreipkime savo vaikus.
blondine
2005 04 12, 16:17
Būtent apie kraštutinumus aš ir kalbėjau, specialiai patirštinau spalvas. Bent man asmeniškai nieko nėra baisiau, kai iš mažų mergaičių daro moteris. Man baisu žiūrėti į septymetes einančias podiumu, kraipančias savo vaikiškus užpakaliukus, ir visaip kitaip mėgdžiojančias suaugusias moteris. Jei atvirai, man jų savotiškai gaila. Man jau geriau tegu jos purvinos žaidžia smėlio dėžėj arba "namus" . Aš nenoriu atimti vaikystės ankščiau laiko. Juk vaikas visų pirma savo mąstymu - vaikas. Beje, Li ute, jei tikrai taip nori nusifilmuoti reklamoj, parašyk į až, duosiu kastingo telefoną.
Bent man asmeniškai nieko nėra baisiau, kai iš mažų mergaičių daro moteris. Man baisu žiūrėti į septymetes einančias podiumu, kraipančias savo vaikiškus užpakaliukus, ir visaip kitaip mėgdžiojančias suaugusias moteris. Jei atvirai, man jų savotiškai gaila.
Prieš keletą metų spauda rašė apie amerikietę berods tada septynerių metų mergaitę, iš kurios mama darė "moterį". Ta mergaitė buvo modeliukas - jos nuotraukos puikavosi internete. Pasižiūrėjusi tas nuotraukas aš apšalau - vaiko lūpos, akys, skruostai pridažyti (net aš taip nesidažau!), bet jos motina, aš taip supratau, lipdė iš jos "kažka"... Kraupu... Beja žiauri istorija... tą mergaitę nužudė kažkoks iškrypėlis... Bet apie ką tuo metu galvojo mama? Kas žino kokie buvo jos planai... Buvo kraupu... vaikas be vaikystės... aišku jos gyvenimas buvo trumpas... bet aš kaltinčiau tėvus, kad kažko nepastebėjo, kažkur perlenkė lazdą...
Taip pat modelių gyvenimą lydi ir anoreksija, niekam ne paslaptis... taip, kad nėra ko žavėtis jų gyvenimo būdu.
Tai va, visur turi būti ribos. Svarbu mokėti jas nubrėžti.
karinaj
2005 04 22, 16:03
QUOTE Šiandien daug domėjausi apie casting'us organizuojamus kitų firmų - daug sužinojau . Svarbiausia pinigų neima . Jei ką sudomins - rašykit Sveiki! Sveiki! Sveiki! Li ute, mane domina! Šiaip apie tai nieko nežinau, tad nežinau nei ko klausti. Gal, kokios tai firmos? Kur jas rasti? Žodžiu situacija tokia, jog noriu pabandyti savo septynmetę nuvesti į kokią nors atranką. Ant podiumo vaikščiojančios nupieštos lėlės man taip pat nepatinka, bet jei kokioje vaikiškoje reklamoje, ar dar kur, tai kodėl gi ne? Sutinku, kad kiekvienai mamai savo vaikas gražiausias. bet man apie tai net mintis nebūtų kilusi, jei ne draugai, pažiūrėję mažosios nuotraukas pataria ką nors daryti. Tai ir galvoju, gal reikia. Lauksiu atsakymo, išanksto dėkoju.
safarikids
2005 04 30, 23:21
QUOTE(karinaj @ 2005 04 22, 16:03) Sutinku, kad kiekvienai mamai savo vaikas gražiausias. bet man apie tai net mintis nebūtų kilusi, jei ne draugai, pažiūrėję mažosios nuotraukas pataria ką nors daryti. Tai ir galvoju, gal reikia. Lauksiu atsakymo, išanksto dėkoju. Man irgi taip sakė, kai mergaitę vedžiojausi - vesk kur nors fotografuoti, šitoks vaikas.... Malonu labai buvo (ką čia jau kreivinti širdį). Nusiunčiau dukters nuotraukas į porą žurnalų mamytėms. Abeji pažadėjo nuotraukas gražinti. Viena redakcija iš tikrųjų paštu parsiuntė, kai nusprendė, kad tų nuotraukų neprireiks. O kitiems aš pasiskambinau pati, man buvo pasakyta atvykti į redakciją atsiimti nuotraukų. Redakcijoje mane pastatė prie kelių dėžių, kuriose kaip šiukšlės buvo suverstos gražiausių vaikelių nuotraukos. Aš jų ten tiek perverčiau, kol saviškės radau. Tiesa, maniškės nuotraukos buvo profesionalaus fotografo darytos (todėl ir norėjau atsiimti), bet ne studijoje - kieme vaikui lakstant ir pan. O tose nelemtose dėžėse, kuriose teko "laimė" pasiknisti, kokių tik nuotraukų aš nemačiau - išpustyti vaikeliai, pasodinti, prilakuotom šypsenom ir t.t. ir pan. Tiesą pasakius, man buvo šokas, iš redakcijos ėjau rydama ašaras  - ir savęs kvailės  buvo gaila, ir visų tų kitų tėvelių, kurių brangiausių atžalų nuotraukos tarsi kokios šiukšlės dėžėse suverstos. Daugiau į jokią redakciją jokių nuotraukų nesiųsiu. Atsiprašau, bet reikėjo išsisakyti.
Šį savaitgalį Panevėžyje vyko modeliukų atranka reklamomos, kurią organizavo ta pati firma Zajec tik šį kartą su kita lenkų firma "optimal fashion". Įdomu ar visus vaikus priėme ir surinko pinigus ar buvo ko ir nepriėmė, nes mano dukrą ir kaimynės dukrą priėmė, gal jie tiesiog surenka pinigus ir nieko nedaro, apart nuotraukų įdėjimo tinklalapyje. Mums ji atrodo nepatikimai. Būtų įdomu jei kas dalyvavo, taip pat parašytų.
labutis,labai gera tema,tiesa sakant mania yrgi komoja toks klausimas,nes mano dukritei 9met.,irgi labai simpatiška,ir girdejau gerus atsiliepimus,bet kur kreiptis nežinau ,irgi tikiosiu kad kas nors parašis kur reikia kreiptis,gal i kokius nors fotomenininkus?
Galit pabandyt cia kreiptis www.editoskastingas.lt .Padarys anketa ir jei darbdavys jusu vaika issiriks,jums pranes
Idomu ar galima kur vaikucius nuvesti iki 1 metu?, gal kuri vedet i fotosesija?
|
|