Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dekupažas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai > Dekupažas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
kvartetas
29-oji tema

Kūrybai reikia kantrybės, be jos nieko nepasiekiama.
(N.Gogolis)

Taigi - KANTRYBĖS - mokantis, KANTRYBĖS - mokant, KANTRYBĖS - kuriant, KANTRYBĖS...
Pirma tema
...

17 tema (čia rasite nuorodas ir į ankstesnes temas)
18tema
19 tema
20 tema
23 tema
24 tema
25 tema
26 tema
27 tema
28 tema

Ką reikia turėti norint pradėt dirbti:
1. Daiktas, kurį norite dekoruoti.
2. Servetėlės, dekupažinis popierius, ryžinės servetėlės ir t.t.
3. PVA klijai (lipalas)arba universalūs klijai dekupažui.
4. Akriliniai dažai.
5. Teptukai.
6. Žirklės.
7. Lakas (akrilinis ar kitoks).

NAUDINGOS NUORODOS:
Tekstilininkų ir dailininkų gildijos galerija "Balta" (M. Valančiaus g. 21)
www.senasnaujas.lt – prekės dekupažui ir įvairiems rankdarbiams (internetu),
www.daivosmene.com Rankdarbiautojų klubas, kūrybos studija, vyksta įvairių temų dekupažo bei kitų rankdarbių kursai, prekyba daiktais dekoravimui. Visoje Lietuvoje organizuojami dekupažo ir kitų rankdarbių kursai.
www.puseplus.lt – prekės dekupažui (prekiauja “Stamperia“firmos produktais, kursai. Kaunas, E.Ožeškienės g. 18)
www.artmanija.com – čia mes perkam priemones dekupažui - galima užsisakyti internetu, parduotuvė Klaipėdoje, Šimkaus g. 3 / Vytauto g. 30, parduotuvė-klubas VILNIUJE - Pylimo 33. Organizuojami dekupažo kursai.
www.hobbycentras.lt – prekės įvairiems rankdarbiams - Nauja parduotuvė (Kaunas, Daukšos 20, buvusi "Kauno mažoji galerija")
www.creativa.lt-prekės dekupažui, scrapbooking ir kitoms technikoms. Internetinė prekyba ir parduotuvė Kaune, Daukšos 22-2. Organizuojami kursai.
www.menassau.lt Šv. Stepono 9, klubas, organizuojami dekupažo ir kitų rankdarbių kursai
www.dekovita.lt - prekės dekupažui ir kitiems įvairiems rakdarbiams (internetu).
"Menoja" - dekoravimo studija, Šiauliuose, Dvaro 79. Dekoravimo priemonės, dovanos, kursai.
Dekupažo darbų kolekcija
Keičiamės ir parduodam servetėles

Video pamokos:Ieškoti čia
Aprašymai su nuotraukomis:Rasite čia
Darbų galerijos internete:Žiūrėkite čia
Produktai:Taip pat čia
Forumai:Čia

user posted image
Paveiksliukų lobynai:
Nuorodų į paveikslėlių lobynus ieškokite ankstesnėse temose (pirmame poste).

Forumo merginų paveikslėlių saugykla

DAUG FILMUKŲ APIE DEKUPAŽĄ - SPAUSK smile.gif
*

*
mamyte21
Sveikutės,

Naujoji lankytoja jungiasi pirma į jūsų nuostabų būrį 4u.gif

Ką tik baigiau dekupažo ir sendinimo kursus, tad ruošiuosi kibti į darbus smile.gif Norėjau pasiteirauti, kur pirkti ne prastos kokybės , ir ne brangias dėžutes Kaune?

Ir domintų kaip jūs darote pratrynimus? Man su vašku nesigavo blush2.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif Visoms gerų akimirkų 4u.gif 4u.gif
kvartetas
ale taip skubejau taip skubejau norejau naujus kiausinius idet dekupazintus. ilgai praieskojau internete paveiksliuko ir nespejau.
titulinio redaguot nebeleidzia tai dedu cia, kad jaustusi pavasaris.
user posted image
na tikiuosi kad jie dekupazinti blush2.gif . pokolkas ne specas smile.gif
Jennifer
AČIŪ KVARTETUI UŽ NAUJĄ TEMELĘ clap.gif
Registruojuosi ir aš joje hi.gif
28-os temelės paskutiniame puslapiuke prašiau Jūsų pagalbos, pasikartosiu Išsiuvinėjau paveikslą, turiu rėmelius, nu galvą suku, niekaip nesumastau kokie moetyvai tiktų ant rėmelio. Lyg norėtusi melsvos spalvos rėmelių, kitą akimirką alyvinės, dar kita \ą gelsvos, bet ten gėlytės, ir jei ant rėmelio bus kitos rūšies gėlytės ar nebus per daug tų gėlyčių??? Hellp, prašau Įdedu nuotraukėlę paveiksliuko.
user posted image
Salne
QUOTE(mamyte21 @ 2009 03 17, 12:45)
Ir domintų kaip jūs darote pratrynimus? Man su vašku nesigavo  blush2.gif

Man gražiausiai gaunasi, kai pratrinimai daromi su šiurkščiąją kempinėlės puse šiek tiek padrekinta..Pradžiai nudažomas daiktas dviem spalvom ir pratrinama..Galima dar ir pirmąją spalvą vis pratrinti..paskui uždažyti kita spalva irgi pratrinti..Man tokia pratrinimai patys naturaliausi..ir nereikia jokio vaško..Dariau kažkada su vašku, tai man irgi nelabai..taip grubiai gaunasi, tarsi dažai atsilupę, o nenusitrinę.. unsure.gif

QUOTE(Jennifer @ 2009 03 17, 12:53)
28-os temelės paskutiniame puslapiuke prašiau Jūsų pagalbos, pasikartosiu Išsiuvinėjau paveikslą, turiu rėmelius, nu galvą suku, niekaip nesumastau kokie moetyvai tiktų ant rėmelio. Lyg norėtusi melsvos spalvos rėmelių, kitą akimirką alyvinės, dar kita \ą gelsvos, bet ten gėlytės, ir jei ant rėmelio bus kitos rūšies gėlytės ar nebus per daug tų gėlyčių??? Hellp, prašau  Įdedu nuotraukėlę paveiksliuko.

Na aš ant rėmelio jau jokių gelyčių ir nebedėčiau.. g.gif ..nebent kokį drugelį..O kokia spalva net neįsivaizduoju.. g.gif

Na ir aš noriu patarimo...Va darau dežutę..ir mąstau ar sendinti tą mergiotę ar nę..Šiaip lyg ir nereikia jokio sendinimo..bet vistiek noriu jūsų patarimo.. blush2.gif ..
user posted image
angeliux1
As gal susendinciau kokiu sotile visa virsutine dali g.gif netik paveiksleli bet ir dangtelio krastelius wink.gif
bite
QUOTE(mamyte21 @ 2009 03 17, 12:45)
... domintų kaip jūs darote pratrynimus? Man su vašku nesigavo  blush2.gif
4u.gif  4u.gif  4u.gif Visoms gerų akimirkų  4u.gif  4u.gif
*

Kas nesigavo, kodėl nesigavo? Shabby technikoje yra toks niuansas - vašku pateptas briauneles natūraliausiai nutrinsime, kol dažai nėra gerai išdžiūvę, nes pilnai išdžiūvę jie jau būna tvirta plėvelė, kas ir sąlygoja grubų nusitrynimą. Čia reiktų patirties ir pasibandymo kiekvienam dažui atskirai, nes dar ir dažai nevienodai nusitrina, matyt, tai priklauso nuo jų struktūros, pigmentų ir pan. dalykų.

QUOTE(Jennifer @ 2009 03 17, 12:53)
AČIŪ KVARTETUI UŽ NAUJĄ TEMELĘ  clap.gif
Registruojuosi ir aš joje    hi.gif
28-os temelės paskutiniame puslapiuke prašiau Jūsų pagalbos, pasikartosiu Išsiuvinėjau paveikslą, turiu rėmelius, nu galvą suku, niekaip nesumastau kokie moetyvai tiktų ant rėmelio. Lyg norėtusi melsvos spalvos rėmelių, kitą akimirką alyvinės, dar kita \ą gelsvos, bet ten gėlytės, ir jei ant rėmelio bus kitos rūšies gėlytės ar nebus per daug tų gėlyčių??? Hellp, prašau  Įdedu nuotraukėlę paveiksliuko.
*

Tavo darbelis jau ir taip kalba pats už save, rėmelis čia tiktų minimalistinis ir gal tęstinės rausvos spalvos g.gif arba, palikus dar pagrindo spalvos apvadą - koks nors tų dviejų spalvų (rausvos ir dramblio kaulo) perėjimo arba vienspalvis kurios nors spalvos iš paveikslėlio, kad nenustelbtų...Manau, - kuo mažiau margumo, gal tik sendinimas dviejų spalvyčių...(laikas sendinimui mirksiukas.gif )

QUOTE(Salne @ 2009 03 17, 13:15)
Na ir aš noriu patarimo...Va darau dežutę..ir mąstau ar sendinti tą mergiotę ar nę..Šiaip lyg ir nereikia jokio sendinimo..bet vistiek noriu jūsų patarimo.. blush2.gif ..
*

Salne, jei ir sendinčiau, tai labai labai subtiliai kokia sottile...
Džiuga+
ax.gif Noreciau pasitikslinti. ax.gif
Darau lempa, siuo metu nudaziau gaubta juodai, pries tai gruntavau. Po to klijuosiu drugelius, dekupazinis popierius. Klausimelis - ka daryti, kad jie isliktu savo spalvos. Reik padazyt baltai, nupurkst laku, bet kaip su tuo momentu kai reik suslapinti ir nusausinus klijuot? Kaip tie dazai laikys? Papasakokit kas zinote. biggrin.gif Dekoju is ankso. 4u.gif

Marzde
Kokio storumo dekupažinis? Jei nėra labai plonas, tokio storumo panašiai kaip dovanų pakavimo popierius, nereikia po apačia dažyt baltai, niekas neprasimuš.
Džiuga+
QUOTE(Marzde @ 2009 03 17, 16:46)
Kokio storumo dekupažinis? Jei nėra labai plonas, tokio storumo panašiai kaip dovanų pakavimo popierius, nereikia po apačia dažyt baltai, niekas neprasimuš.
*

storas pirkau lygtais artmanijoje.
Jennifer
Labai ačiū merginos už patarimus, tikrai jais pasinaudosiu. notworthy.gif
Brangi BITUTE, juk JŪS puikiai žinote, kad aš neturiu jokio supratimo apie sendinimą fool.gif (čia aš sau) ax.gif
Smėlio kopos
ai kaip faina ir cia nauji namuciai, naujos idejos jega thumbup.gif thumbup.gif
pagieza2
sveikos, gal kas buvot uzsisakinejusios is decoupage.lt dezutes-arbatines? noriu 6 skilciu, bet znn kaip del kokybes... as is klp tai atvykti nera kaip. taip pat reikia remeliu, issirinkau foto remeli (14lt) bet nesuprantu ismatavimu, tai viso remelio ar tik pacios nuotraukos kuri tilps? kaip suzinot kokio plocio remelio pavirsius kuri reikes dekoruoti?
Pinavija Nuostabioji
aš siunčiausi, patiko medinukai smile.gif
Smėlio kopos
QUOTE(pagieza2 @ 2009 03 17, 17:48)
sveikos, gal kas buvot uzsisakinejusios is decoupage.lt dezutes-arbatines? noriu 6 skilciu, bet znn kaip del kokybes... as is klp tai atvykti nera kaip. taip pat reikia remeliu, issirinkau foto remeli (14lt) bet nesuprantu ismatavimu, tai viso remelio ar tik pacios nuotraukos kuri tilps? kaip suzinot kokio plocio remelio pavirsius kuri reikes dekoruoti?
*

o tai nebuna remelio isores matmenu ir kokio dydziu nuotrauka reik det parasyta
Papildyta:
jauciu kad gal nusikalbejau blush2.gif
efauto
Lachese, (necituosiu klausimo wink.gif ) lekstutes kita puse tiesiog nudazyta, paslifuota ir nulakuota, daziau tokiais pat dazais kaip salia motyvo. o foto kita karta atsiusiu i az rolleyes.gif
baltė
QUOTE(pagieza2 @ 2009 03 17, 16:48)
*

Paprastai rašo nuotraukos matmenis, bet paziurejau, kad ten raso ir remelio aukstį (storį), tai ko gero bus paties rėmelio matmenys? unsure.gif
Emanuela
Sveikutes,
Susidomejau dekupazu, nes ruosiuos vestuvems ir noriu kazko ypatingo teveliams dovanu smile.gif pradedu nuo paprastesniu darbeliu, bet sunkiai gaunas sad.gif bandziau dekupazint dezute ant kurios anksciau buvo uzrasai, nudaziau baltais dazais beveik 3 kartus, bet visteik truputi lenda raides. Klausimukas ka reiketu daryt kad nesisviestu niekas kas buvo anksciau?
kitas toks klausimukas kaip jus tepat klijus ant serveteles, kad ji neplystu ir nebutu bandeliu? g.gif
daiva_z
QUOTE(pagieza2 @ 2009 03 17, 16:48)
*

Aš šiandien iš jų pirkau daugybę medinukų thumbup.gif Man viskas patiko, kaina gera 4u.gif
Smėlio kopos
QUOTE(Emanuela @ 2009 03 17, 19:40)
Sveikutes,
Susidomejau dekupazu, nes ruosiuos vestuvems ir noriu kazko ypatingo teveliams dovanu smile.gif pradedu nuo paprastesniu darbeliu, bet sunkiai gaunas sad.gif bandziau dekupazint dezute ant kurios anksciau buvo uzrasai, nudaziau baltais dazais beveik 3 kartus, bet visteik truputi lenda raides. Klausimukas ka reiketu daryt kad nesisviestu niekas kas buvo anksciau?
kitas toks klausimukas kaip jus tepat klijus ant serveteles, kad ji neplystu ir nebutu bandeliu? g.gif
*

laba, kad nesviestu niekas reikia nusvitruot su svitriniu popierium bent jau as taiip darau, arba dazyt tamsesne spalva ir klijuot dekupazini popieriu 4u.gif
kadabra
Sveikos,

Turim gražių medienos gabalų (na, tokie kelmai). Norėčiau juos padaryti ale balintos medienos spalvos. Kažkada per rusų kanalą mačiau laidą, kurioje buvo rodoma kaip tai padaryti: kažkaip ten nelygiom dalim maišosi dažai ir lipalas lygtais, o gal ne... Gal kuri žinot? Kokius dažus rinktis? Tempera tinka?
Nudažau, išdžiovinu... toliau klijuoti paveiksliukus? Kokiu laku visa tai lakuoti?
Man nepatinka blizgus lakas... ar gali būti lakuota, bet, kad nesimatytų jog tai lakuota?

Siaubas blush2.gif ... kiek daug paklausiau doh.gif
Salne
QUOTE(kadabra @ 2009 03 17, 21:21)
Sveikos,

Turim gražių medienos gabalų (na, tokie kelmai). Norėčiau juos padaryti ale balintos medienos spalvos. Kažkada per rusų kanalą mačiau laidą, kurioje buvo rodoma kaip tai padaryti: kažkaip ten nelygiom dalim maišosi dažai ir lipalas lygtais, o gal ne... Gal kuri žinot? Kokius dažus rinktis? Tempera tinka?
Nudažau, išdžiovinu... toliau klijuoti paveiksliukus? Kokiu laku visa tai lakuoti?
Man nepatinka blizgus lakas... ar gali būti lakuota, bet, kad nesimatytų jog tai lakuota?

Siaubas  blush2.gif ... kiek daug paklausiau  doh.gif

Jei nepatinka, kad blizgėtu lakuoji matiniu laku ir viskas.. smile.gif
kadabra
QUOTE(Salne @ 2009 03 17, 22:23)
Jei nepatinka, kad blizgėtu lakuoji matiniu laku ir viskas.. smile.gif
*

supratau. O kokį laką geriausiai pirkti, kokios firmos?
kaip dėl to balinto vaizdo? Ar tempera dažai tinka?
auksine
QUOTE(kadabra @ 2009 03 17, 21:42)
supratau. O kokį laką geriausiai pirkti, kokios firmos?
kaip dėl to balinto vaizdo? Ar tempera dažai tinka?
*

as tai toki balinto medzio efekta dariau taip: nudaziau baltai medi, ir kol neisdziuves su dregna kempinele nutrinineju, kiek patinka...tai islieka ir medzio rastas, ir pabala bendras vaizdas 4u.gif
kadabra
QUOTE(auksine @ 2009 03 17, 22:46)
as tai toki balinto medzio efekta dariau taip: nudaziau baltai medi, ir kol neisdziuves su dregna kempinele nutrinineju, kiek patinka...tai islieka ir medzio rastas, ir pabala bendras vaizdas 4u.gif
*

tai va, kad taip tikriausiai daugiau darbelio... o tenai tiesiog padarydavo mišinį, užtepdavo vienodai ir viskas.
Bet, dėkui, reikės pabandyti. Kokios firmos dažus naudoti geriau, ar nesvarbu?
auksine
QUOTE(kadabra @ 2009 03 17, 21:57)
tai va, kad taip tikriausiai daugiau darbelio... o tenai tiesiog padarydavo mišinį, užtepdavo vienodai ir viskas.
Bet, dėkui, reikės pabandyti. Kokios firmos dažus naudoti geriau, ar nesvarbu?
*

tai kokius turi, tokius ir naudok, na akrilinius aisku 4u.gif o firma nesvarbu.
bite
QUOTE(Jennifer @ 2009 03 17, 16:16)

Brangi BITUTE, juk JŪS puikiai žinote, kad aš neturiu jokio supratimo apie sendinimą  fool.gif (čia aš sau)  ax.gif
*

Savo pažadą tesėsiu, tai ir turėjau galvoje...Belieka sutarti laiką, pranešiu.
Gabii__
MERGAITES...gal kur kuri mate pirkti dezute su skyreliais, ale televizoriaus pulteliam sudet...ar bent kazka panasaus, kad tiktu????
busiu dekinga jei kuri pasakys... 4u.gif
efauto
Gabi, gal tiktu kokios vyndezes perdarymas, ar medinis penalas, kazkurioje e-parduotuveje maciau medini penala.. manau, kad i ji tilptu pultelis.. bet tik vienas.. jei reikia keliem pulteliam paimk neauksta dezute ir idek pertvareles.. unsure.gif g.gif
Jennifer
QUOTE(bite @ 2009 03 18, 00:09)
Savo pažadą tesėsiu, tai ir turėjau galvoje...Belieka sutarti laiką, pranešiu.
*

drinks_cheers.gif
Gabii__
QUOTE(efauto @ 2009 03 18, 00:47)
Gabi, gal tiktu kokios vyndezes perdarymas, ar medinis penalas, kazkurioje e-parduotuveje maciau medini penala.. manau, kad i ji tilptu pultelis.. bet tik vienas.. jei reikia keliem pulteliam paimk neauksta dezute ir idek pertvareles..  unsure.gif  g.gif
*

aciu reikes pasinaudoti patarimu...bet tikrai esu macius, man rodos net cia, kad kazkuri dare...o gal maisau...tokia is triju skreliu dezute, butent pulteliams... ax.gif
Avijacija
mergaitės gal turit šešėliavimo pamokėlės nuorodą? nes sunku telefonu aiškint 4u.gif tikrai žinau kad ne kartą jinai šioje temoje buvo bet neišsisaugojau ax.gif
Kaktusine
Sveiki,
turiu tokį klausimą. Dekoruoju puodelį, priklijuoju servetėlę štai šitu mediumu http://www.senasnaujas.lt/produktai/1477.jpg , tada kepu kaip nurodyta ir dar trumpiau reikiamoj temperatūroj, bet servetėlė pagelsta, kodėl. Ir dar jei, pavyzdžiui, iškepus tą vietą nupurkščiau sintetiniu laku. Ar nebūtų tvirčiau ir dar atspariau vandeniui?
violence
QUOTE(Avijacija @ 2009 03 18, 12:31)
mergaitės gal turit šešėliavimo pamokėlės nuorodą? nes sunku telefonu aiškint  4u.gif  tikrai žinau kad ne kartą jinai šioje temoje buvo bet neišsisaugojau  ax.gif
*

Craftladies pamokėlė 4u.gif aišku ir begalės kitų yra youtube ar lenkų psl bei kitur smile.gif
Gabii__
QUOTE(Kaktusine @ 2009 03 18, 12:32)
Sveiki,
turiu tokį klausimą. Dekoruoju puodelį, priklijuoju servetėlę štai šitu mediumu http://www.senasnaujas.lt/produktai/1477.jpg , tada kepu kaip nurodyta ir dar trumpiau reikiamoj temperatūroj, bet servetėlė pagelsta, kodėl. Ir dar jei, pavyzdžiui, iškepus tą vietą nupurkščiau sintetiniu laku. Ar nebūtų tvirčiau ir dar atspariau vandeniui?
*

butu tvirciau..bet koks tikslas tada kepama mediuma naudoti???juk ji naudoji nes jis tikrai ne toks toksiskas kaip sintetinis purskiamas..ir sintetiniu nupurskus, turbut nelabai bus malonu gerti kava:)
o pagelsti daznai pagelsta jei per didele temperatura , arba per ilgai kepa..gal tavo orkaite rodo ne visai teisinga temperatura...
Kaktusine
Purkšti noriu lėkštutę po juo, bet abejoju, kad nesmirdėtų labai paskui.
Nu gal nusišnekėjau, tik baisu, kad neatšokinėtų tas mediumas, jei vandens užtikštų, galvoju plonu sluoksniu purkštelčiau lako.

Ačiū už atsakymą.
AudraB
QUOTE(kvartetas @ 2009 03 17, 12:50)
ale taip skubejau taip skubejau norejau naujus kiausinius idet dekupazintus. ilgai praieskojau internete paveiksliuko ir nespejau.
titulinio redaguot nebeleidzia tai dedu cia, kad jaustusi pavasaris.
user posted image
na tikiuosi kad jie dekupazinti blush2.gif . pokolkas ne specas smile.gif
*

Labukas visom , norejau paklausti su kuo galima butu dekupazinti kiausinio luksta, ar labai sunku blush2.gif
Magnetukas
Labutis merginos 4u.gif
dabar atakuosiu kvailais klausimais blush2.gif
Jau prisiskaiciau kad reikia nusipirkti Sottile dvikomponentini, bus padaryta, kai grisiu i LT, bet dabar tenka daryti su tuo ka turiu, o turiu artmanijos antika, ir sudas man gaunasi bash.gif
Daziau akriliniais, tada storai tepiau antik 1, isdziuvo tepiau antik 2.
Atrodo visur tepiau vienodai, o vietomis didesni skilimai vietomis mazesni doh.gif
Niu bet didziausia mistika itrinimas unsure.gif
Tryniau su sausu skudureliu akriliniais dazais, isitrina, bet tada turiu pavalyti, tai sausu ten niekas nesivalo, griebiu dregna ir sveiciu, o rezultatas visai man nepatinka, vietomis nusitryne perdaug, ir is grioveliu, vietomis isvis nenusitryne, tai yra liko dazia ten kur nereikia, kazkokie plemai visur gun_rifle.gif Ka as cia netaip darau???
dedu pvz. cia vidine druskines dangtelio puse, viso kito dar nesiryzau sendinti verysad.gif
user posted image
Salne
QUOTE(AudraB @ 2009 03 18, 15:34)
Labukas visom , norejau paklausti su kuo galima butu dekupazinti kiausinio luksta, ar labai sunku  blush2.gif

Sunkoka su kiaušinio lukštu..nes dažai bėga.. doh.gif ..neįsigeria taip paprastai, kaip į medį..dažyti reikia tapšnojant, bet vistiek..sunkoka..Bandžiau..tai atsisakiau minties velykom dekupuoti tikrus kiaušinius.. biggrin.gif ..Geriau jau dirbtinius kiaušinius dažyti (plastiko, putų polistirolo..)..
Papildyta:
QUOTE(Magnetukas @ 2009 03 18, 16:02)
Labutis merginos  4u.gif
dabar atakuosiu kvailais klausimais  blush2.gif
Jau prisiskaiciau kad reikia nusipirkti Sottile dvikomponentini, bus padaryta, kai grisiu i LT, bet dabar tenka daryti su tuo ka turiu, o turiu artmanijos antika, ir sudas man gaunasi  bash.gif
Daziau akriliniais, tada storai tepiau antik 1, isdziuvo tepiau antik 2.
Atrodo visur tepiau vienodai, o vietomis didesni skilimai vietomis mazesni  doh.gif
Niu bet didziausia mistika itrinimas  unsure.gif
Tryniau su sausu skudureliu akriliniais dazais, isitrina, bet tada turiu pavalyti, tai sausu ten niekas nesivalo, griebiu dregna ir sveiciu, o rezultatas visai man nepatinka, vietomis nusitryne perdaug, ir is grioveliu, vietomis isvis nenusitryne, tai yra liko dazia ten kur nereikia, kazkokie plemai visur  gun_rifle.gif Ka as cia netaip darau???
dedu pvz. cia vidine druskines dangtelio puse, viso kito dar nesiryzau sendinti  verysad.gif

Įtrinimus geriausia aliejiniais daryti, nes jie ilgai džiūsta ir lengvai nusiivalo jei reikia..o akriliniai greitai džiūsta, jei kas ne taip..sudetingiau juos nuvalyti, tada ir gaunasi dėmės.. doh.gif ..Niekada nedirbau su artmanijos antika, tai nežinau..o galima ant jos tepti akrilinius dažus??..nereikalauja aliejiniu pagrindu??.. g.gif
grite
Artmanijos ''Antika'' įtrinama akriliniais dažais.Aš ją įtrinu pirštu(ne jokiais skudurėliais),mažais ploteliais ir nuvalyti reikia tualetiniu popierium arba popieriniu rankšluoščiu smile.gif
Magnetukas
QUOTE(grite @ 2009 03 18, 16:12)
Artmanijos  ''Antika'' įtrinama akriliniais dažais.Aš ją įtrinu pirštu(ne jokiais skudurėliais),mažais ploteliais ir nuvalyti reikia tualetiniu popierium arba popieriniu rankšluoščiu smile.gif
*

Sausu popieriumi valyti? reikes pabandyti taip g.gif
ilja
Norėjau paklausti ar vazonui lakuoti vandens pagrindo dispersinis akrilinis lakas? Ar reiktų lakuoti ir vazono vidų?
Nuotaikinga
QUOTE(ilja @ 2009 03 18, 20:59)
Norėjau paklausti ar vazonui lakuoti vandens pagrindo dispersinis akrilinis lakas? Ar reiktų lakuoti ir vazono vidų?
*

lakuok ir vidų.
Geriau visgi sintetinis smaradas, nes vandens ir yra vandens... Vandenuką pilant gali atšokinėti
Kaštonė
QUOTE(grite @ 2009 03 18, 16:12)
Artmanijos  ''Antika'' įtrinama akriliniais dažais.Aš ją įtrinu pirštu(ne jokiais skudurėliais),mažais ploteliais ir nuvalyti reikia tualetiniu popierium arba popieriniu rankšluoščiu smile.gif
*

Taip, instrukcijoje rašo, kad akriliniais, bet aš irgi suabejojau: pabandžiau ant lentutės, tai išmozojo, apvėlė, nuvalyt bandžiau su vos drėgnu popieriniu rankšluoščiu, bet visgi š.... gavos. Su aliejiniais žymiai geriau išėjo mirksiukas.gif .
bumbasi
Kas lakavot padekliukus su saunu laku,tai keliais sluoksniais juos tepet?Uztenka vieno? ax.gif
grite
QUOTE(Kaštonė @ 2009 03 18, 23:43)
Taip, instrukcijoje rašo, kad akriliniais, bet aš irgi suabejojau: pabandžiau ant lentutės, tai išmozojo, apvėlė, nuvalyt bandžiau su vos drėgnu popieriniu rankšluoščiu, bet visgi š.... gavos. Su aliejiniais žymiai geriau išėjo  mirksiukas.gif .
*

Darau visada taip kaip parašiau ir problemų neturėjau :DValau sausu ir tik sausu.Beje priklauso ir nuo dažų.Vieną dėžutę įtriniau tais kur Philipse perkam (akriliniiai),tai su tais išsimozojo.O iš artmanijos su auksiniais ar sidabriniais pagrinde dirbu tai nė karto nebuvo problemų.Tai galvoju ,kad gal todėl gerai kad jie skystesni g.gif
Nu turbūt kiekvienam tenka atrasti savo bigsmile.gif
Gabii__
QUOTE(bumbasi @ 2009 03 18, 22:51)
Kas lakavot padekliukus su saunu laku,tai keliais sluoksniais juos tepet?Uztenka vieno? ax.gif
*

vieno sluoksnio isvis nelabai kam uztenka..reiktu bent trys maziausiai manau uztepti...per pirmaji gali vietomis net nepataikyti uzdet kur lako...
plius saunu lakas yra pakankamai skystas ir dengia labai plonai...tai padekliuka siulau kokiu 3-4 minimum nulakuot...
bumbasi
QUOTE(Gabii__ @ 2009 03 18, 23:16)
vieno sluoksnio isvis nelabai kam uztenka..reiktu bent trys maziausiai manau uztepti...per pirmaji gali vietomis net nepataikyti uzdet kur lako...
plius saunu lakas yra pakankamai skystas ir dengia labai plonai...tai padekliuka siulau kokiu 3-4 minimum nulakuot...
*

Dekui uz atsakyma 4u.gif Buciau daugiausiai tik pora kartu su saunu laku lakavus.Na isdzius iki ryt akrilinis lakas tai ryt su saunu praeisim ax.gif
Kaštonė
QUOTE(grite @ 2009 03 18, 22:55)
Darau visada taip kaip parašiau ir problemų neturėjau :DValau sausu ir tik sausu.Beje priklauso ir nuo dažų.Vieną dėžutę įtriniau tais kur Philipse perkam (akriliniiai),tai su tais išsimozojo.O iš artmanijos su auksiniais ar sidabriniais pagrinde dirbu tai nė karto nebuvo problemų.Tai galvoju ,kad gal todėl gerai kad jie skystesni g.gif
Nu turbūt kiekvienam tenka atrasti savo bigsmile.gif
*

Ko gero, ir nuo dažų. Manieji kokybiški, iš dailininkų parduotuvės, tik gan tirštoki.
Kad kiekvienam savo, tai drinks_cheers.gif . Aš kažkaip linkstu prie aliejinių smile.gif .

Labas rytas 4u.gif biggrin.gif .
MamaKa
Sveikos,

padėkit man apsispręst dėl dvikomponenčio, lygtai išsirinkau Antik 1 2, tai man įtrinimams tiks mano turimi akriliniai dažai? (turiu rinkinuką įvairių spalvų)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.