Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: gal kas susidure?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
julkanos
norejau paklaust
nestumas 6 sav. is tik paskutines 10 dienu "svarios", o pries tai (taip pat ir jau budama nescia ) gertas leknejimo preparatas REDUCTIL 15mg, 2 men.
ka daryti?
abortas?
Yny
Patarciau pasikonsultuoti su savo ginekologe. Gal tie vaistai nera pavojingi nestumui. Tiesiog neskubek su drastiskom priemonem mirksiukas.gif Svarbu, kad laiku nutraukei ir tai gali netureti jokios ytakos mazylio vystymuisi, juolab, kad nestumas tik prasidejes smile.gif
Baniukas
QUOTE(julkanos @ 2009 03 17, 21:28)
norejau paklaust
nestumas 6 sav. is tik paskutines 10 dienu "svarios", o pries tai (taip pat ir jau budama nescia ) gertas leknejimo preparatas REDUCTIL 15mg, 2 men.
ka daryti?
abortas?
*

Būtinai pasikonsultuok su gydytoja,gali siųsti pasidaryti genetinius tyrimus ir viskas bus aišku,gal leliukui viskas gerai ir niekas jam nepakenkė 4u.gif Nenusiminkit 4u.gif
julkanos
ši situacija atsitiko su mano puske, ji gyvena voketijoj ir jos daktaras išvis sako kad tipo čia viskas dzin, (nežiurint i tai kad patrašyta lapelyje labai labai saugotis), nes iš principo drastiška dieta ir neštumas yra nesuderinami dalikai, bet ji kažkaip nelabai pasitiki ir labai jau pergivena
faustluk
o!! As irgi panasaus likomo...

Paskutines mm buvo lapkricio 23d., o iki Kaledu apie 10 tabl. geriau Lindaxa, pries tai- Reductili 10. Nestumo neplanavom! Planavau sporta, atgaivinti savo versla ir pradeti zmonetis po pirmojo leliuko. Ir bac! Mano gine pati gere Reductili, is karto pasisakiau. Ji nuramino. As dar anotacija vaistu pastudijavau: buvo sakinys, kad nestumo atveju pasekemes nenustatytos ir pan.. Aisku, kai pamaciau teste II, is karto nustojau gerti. Dabar man kapsi 5-tas men. ir ant dienu turiu pasidaryti echoskopa apie vaikiuko vystymasi. Jauciuosi gerai. Pilvas auga, svoris "protingai" auga.

O pati ismasciau buda, kad sitie vaistai neturetu vaisiui kenkti, nes jie veikia centrine nervu sistema del alkio, o ne kokias kepenis, gimda ir t.t. ..ir...jei butu labai ne kas, butu buves, galbut, persileidimas...
Kai ka nors suzinosiu- parasysiu!
julkanos
VISAI KITOKIA nepergivenkit, viskas bus gerai, nes ta pacia tema pakeliau leknejimo preparatose, tai ten pas BUCINUKAS jau auga mergyte, as kazko tokio ir norejau isgirsti, tai kad manau galima tema uzdaryti

aciu labai
faustluk
Aciu wub.gif Vakar echo pasidariau: leliukas "kaip ir mergyte" pilnai issivystes, gyvenimas "ten" verda ir vaikeliukas pagal savo duomenis visa savaite i prieki paauges bigsmile.gif
Žanetyte
Manau, kad laiku nustojus gerti visokiu preparatus, vaisiui kokiu rimtu pakenkimu tikrai nebus, nes pirmosiomis savaitemis vaisius buna apsaugotas kokiu ten apvalkaleliu, kuris saugo leliuka nuo visokiu piktumu, bet geriausia nusinast tas tabletytes pas savo gydytoja, pasakyt kada ir kiek ju geret o ji pasakys ar kas nors blogo galejo nutikt, geriausiai tose vietose zino ne SM o gydytojai mirksiukas.gif
laurrencja
As irgi geriau lieknejimo papildus Talija S, iki kol nesulaukiau mmm ir nepasidariau nestumo testo blush2.gif Del to daug nepergyvenau. O mano pazistama gera menesi gere Lida (jei kas nezino, tai uzdrausti LT), galvojo, kad nuo nevalgymo dingo mmm blink.gif ir pagimde sveika mergyte rolleyes.gif
Elemire
QUOTE(Žanetyte @ 2009 03 30, 20:59)
Manau, kad laiku nustojus gerti visokiu preparatus, vaisiui kokiu rimtu pakenkimu tikrai nebus, nes pirmosiomis savaitemis vaisius buna apsaugotas kokiu ten apvalkaleliu, kuris saugo leliuka nuo visokiu piktumu,

Praktiškai, pirmos dvi savaitės yra magaryčių (nes skaičiuojama nuo pirmos paskutinių mėnesinių dienos, taigi 2 savaitės iki ovuliacijos), kitų dviejų savaičių metu kiaušinėlis keliauja į gimdą ir ten tvirtinasi, taip kad maždaug apie 4 savaitę kai paprastai turi ateiti mm ir daromas NT joms neatėjus, vaisius labai nedaug dar būna įtakotas motinos organizmo.
zuikytis
as svoriu per daug nesiskundziu visada buvau liekna na aisku kai kurias kuno linijas noreciau patobulinti ax.gif bet kai suzinojau,kad laukiuosi mazylio nusprendziau apsidrausti ir gerti lieknejimo tabletes doh.gif blush2.gif aisku man vaikutis svarbiau todel teks ju atsisakyti o sporto imtis po nestumo 4u.gif
Bluebell
na as ir papasakosiu. koki pusmeti igeriau reduktili 10mg.
meciau svori, viskas ok, o tada teigiamas nestumo testa.. tai kazkur ir buvo tas momentas kai kelios dienos pries suzinant nustojau gerti, bet gan ilgai pries pastojant geriau, labai baiminaus, nes internete prisiskaiciau visokiu siaubingu galimu pasekmiu.. na ir ka gime mano saunuole sveikute, laiku ir pan
neskaitant kad nestumas sunkus labai buvo, bet cia ne apie tai..
dabar dukrai 10 men, as jau laukiuosi antros, ko gero vel mergaites,
ir tik neseniai, kai kreipemes i simtas penkiasdesimta pediatra ir kazinkelinta psichologe-del tiesiog nesveiko vaiko nevalgymo, kudikiu anoreksijos, ji atkapste ta fakta kad as taip dietinaus iki pastojant ir paciom pirmosiom savaite. nezinau. nenoriu as to susieti, bet kai kagalvoju, jei cia teisybe, kad mazyle nevalgo del mano kaltes... o nevalgo tai apskritai nieko, kitos mamos sunkiai ir isivaizduoja kaip vaikui nieko negali isiulyti ir t.t.t
ech...
doh.gif g.gif
sandrijja1980
QUOTE(Bluebell @ 2010 03 05, 16:45)
na as ir papasakosiu. koki pusmeti igeriau reduktili 10mg.
meciau svori, viskas ok, o tada teigiamas nestumo testa.. tai kazkur ir buvo tas momentas kai kelios dienos pries suzinant nustojau gerti, bet gan ilgai pries pastojant geriau, labai baiminaus, nes internete prisiskaiciau visokiu siaubingu galimu pasekmiu.. na ir ka gime mano saunuole sveikute, laiku ir pan
neskaitant kad nestumas sunkus labai buvo, bet cia ne  apie tai..
dabar dukrai 10 men, as jau laukiuosi antros, ko gero vel mergaites,
ir tik neseniai, kai kreipemes i simtas penkiasdesimta pediatra ir kazinkelinta psichologe-del tiesiog nesveiko vaiko nevalgymo, kudikiu anoreksijos, ji atkapste ta fakta kad as taip dietinaus iki pastojant ir paciom pirmosiom savaite. nezinau. nenoriu as to susieti, bet kai kagalvoju, jei cia teisybe, kad mazyle nevalgo del mano kaltes... o nevalgo tai apskritai nieko, kitos mamos sunkiai ir isivaizduoja kaip vaikui nieko negali isiulyti ir t.t.t
ech...
doh.gif  g.gif
*

nekankink saves abejonem tiesiog yra vaikeliu nevalgiuku.nesiliekninau as nei ka,nei vaistus jokius negeriau,ir patikek,greit suneliui bus 5 bet valgyt turi verst su dirzu,nuo pat gimimo sitaip.kai gime maitinau savo pienu,tai iki metu daugiau nieko i burnyte neikisau,nors nusisauk.tik mano pienas.ir pas gyditoja vedziau dieve ko tik neisbandziau,nepadejo niekas viska spjaudavo su baisiom isterijom.ir po siai dienai va sitaip vargstam.viliuosi kad kai paaugs dar truputuka,tai baigsis tie nevalgymai.ir cia ne musu vienu tokie vaikuciai.
** Svaja**
QUOTE(zuikytis @ 2010 02 26, 18:34)
man vaikutis svarbiau todel teks ju atsisakyti o sporto imtis po nestumo 4u.gif
*

s
Saunuole 4u.gif ,juk viskas imanoma po gimdymo , o gal net nereikes tu brudeliu gerti mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.