Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas nevalgo valdiško maisto
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
SMV
Arteja rugsejo pirmoji. Maniskis bus antrokas. O as stresuoju, ka daryti su maitinimu. Niekada vaiko nelepinau maistu. Niekada neverciau nieko valgyti, bet ir niekada negaminau kazkokiu pribombasu, kad tik jam patiktu. Zodziu, namie del maisto problemu nera - yra padaryta - ir valgyk, nenori, kaip sau nori...
Ir buna viskas normaliai. jei jau kas labai nepatinka, tai duonos uzkapoja ir tiek tos bedos.
Na, bet jau su valdisku maistu...
Nuo pat darzelio... Is pradziu turejom tokia aukletoja, kuri taip uzrekdavo "Valgyt", kad visi nevalgiukai viska ziaukciodami suvalgydavo... Iskyrus mano vaika. Nors tu jam pagaliu per galva...
Dabar mokykloje vel problemos. Dar rugseji bando kazka valgyti, sako to paragavau, to puse suvalgiau, bet jau lapkriti ima sukti i sona. Paziuri, kad mokytoja nemato - ir nunesa viska.
Ai, galvojau, isalks, ims valgyti. Nieko panasaus. Pavalgo pusrycius namie ir iki 6 vakaro, kol grizta namo - bado akcija.
Nesveika taip, pati taip vaikysteje skrandi visam gyvenimui sugadinau (pati buvau tokia nevalgiuke, bet mano mama net neitare, nes niekam nerupejo).
Gal kas turit tokiu bedu ir kaip nors tvarkotes?
Pangasija
as pilnai isivaizduoju, kad mokykloj maistas gali buti s.... skonio ir kokybes. Is savo laiku atsimenu, kad uztekdavo pamatyt kaip ji ruosia, ir apetitas pradingsta automatiskai.
Gal duok tu jam kokius kelis litus, kad grizdamas is mokyklos bent jau koki kebaba nusipirktu -- vis nebadaus.
SMV
Mokslo metu gale jau taip ir dariau. Spjoviau i ta šilta maista ir nebeišpirkinejau pietu. Duodavau kasdiena po kelis litus, ar idedavau kokiu sausainiu, kad nebadautu. O grizta jis po prailgintos grupes 3 arba 6 val. Tad jei nevalgo pietu, buna toks peralkes, kad namie visa vakara valgo nesustodamas.
O su tais pinigais, tai prisiperka traskuciu arba kukuruzu doh.gif Arba dar geriau saldainiu doh.gif
Pangasija
jo, cia tau jau beda doh.gif
bet kebaba galima paciai nupirkti, toki graziai suvyniota i folga ir ideti i kuprine kaip ir sausainius wink.gif
SMV
Kebabas nebloga ideja, tik kad tektu jo ieskoti kitame Vilniaus gale. 10 km aplink namus tai tik geriausiu atveju cebureka su neaisku kuo viduje galeciau rasti doh.gif

Blogai, kad maniskis sumustiniu nelabai megsta. Bet gal teks kazkaip jais sudominti g.gif
ALMUKAS
Tikrai šiais laikais neminko schmoll.gif tešlos purvinom rankom ar net kojom. Nesuprantu g.gif , kodėl toks bjaurus požiūris į valdišką maistą. Džiaukitės, kad dar gamina. O kad nevalgo- grynas blink.gif išlepimas. Tik lepinkit vaikus pinigais, ir vieną dieną vietoj kelių litų pietums užsimanys thumbup.gif automobilio vakarienei.
Pangasija
QUOTE(ALMUKAS @ 2005 08 18, 08:28)
Tikrai šiais laikais neminko schmoll.gif  tešlos purvinom rankom ar net kojom. Nesuprantu g.gif , kodėl toks bjaurus požiūris į valdišką maistą. Džiaukitės, kad dar gamina. O kad nevalgo- grynas blink.gif  išlepimas. Tik lepinkit vaikus pinigais, ir vieną dieną vietoj kelių litų pietums užsimanys thumbup.gif  automobilio vakarienei.
*

koks maistas, tai toks ir poziuris. nemanau, kad vaikas taip ryztingai badautu, jei tas maistas butu padorus.
o del sumustiniu, tai galima ant ju det ka nors tokio, ka vaikas megsta, ar daryt ne ant iprastos duonos, o kokiu nors bandeliu. bet cia jau reik su paciu vaiku sneket wink.gif
SMV
Tikrai šiais laikais neminko schmoll.gif  tešlos purvinom rankom ar net kojom. Nesuprantu g.gif , kodėl toks bjaurus požiūris į valdišką maistą. Džiaukitės, kad dar gamina. O kad nevalgo- grynas blink.gif  išlepimas. Tik lepinkit vaikus pinigais, ir vieną dieną vietoj kelių litų pietums užsimanys thumbup.gif  automobilio vakarienei.
*

Juk rasiau, kad niekada nesureiksmindavau vaiko maitinimo. Nebuvo jokiu - uz mamyte, uz tetuka. Niekada nezyziau - oi, kaip mano vaikas mazai valgo, nes tikiu tuo posakiu - tai mamai, kuri sako, kad jos vaikas nevalgo, parodyk kiek jis kakoja thumbup.gif

Visos bedos prasidejo kai eme lankyti darzeli, o veliau mokykla. O del pinigu, tai ju nedaviau, kol padetis netapo kritiska. Tiesiog mokytoja pasake, kad jis tikrai nieko nevalgo. Paknebina sakute ir nunesa viska. Tik tada emiau duoti pinigus. O buvo cia jau kovo, ar balandzio menuo doh.gif
Iki to laiko bandziau neimti i galva, galvojau - isalks ir valgys kurgi dings. Neduodavau pinigu, neleisdavau nestis i mokykla jokio maisto. Dabar galvoju, kad tai vaiko kankinimas doh.gif
Neringucia
SimoMamaVilma suprantu šitą situaciją. Mano vienos pažystamos vaikas irgi mokykloje taip pat nieko nevalgo. Jis nelankė darželio, tai pagalvojo, gal dėl to. Nors iš tikrųjų tas vaikelis yra didelis estetas, jis nevalgo ne dėl to, kad neskanu, o todėl, kad iš tos lėkštės kažkas valgė, iš stiklinės gėrė, šakute naudojosi. Jis net namie nevalgo ir negeria iš kitų šeimos narių indų, tik iš savo.

Jis dabar bus ketvirtokas, tai jo mama nevertė būtinai valgyti. Kadangi jis sumuštinių taip pat nemėgėjas, tai nupirko jam priešpiečių dėžutę su formulėm (leido vaikui išsirinkti) ir kiekvieną rytą įdeda, tai ko jis norėtų užkąsti. Pvz: bandeles, vaisius, ko nors gerti. taip užkandęs iki vakaro pratraukia. Tačiau vakare ji stengiasi padaryti tokius gerus pietus, kad jau tikrai sotus jaustųsi...
Ramunytėė
Manau, kad tavo vaikui nenorą valgyti įskiepijo darželio auklėtojos, su savo metodais. Bent jau aš kai ant manęs rėkia kąsnio nuryti negaliu, gal ir taviškiui taip, o paskui užsiciklino, kad net ir mokykloj negali valgyti.
Mano vaikinas mokykloje nevalgo, nes ten pasirodo dar iš metalinių indų maitina, nors nevalgus tikrai nėra, tai duodu litą bandelei nusipirkti, nors įtariu, kad tie pinigai kitur išeina. Tačiau čia jau jo pasirinkimas ar vaikščioti alkanam ar užkandus
kasiopeja
SMV, o kuo blogai vaikui įsidėti sumuštinių? Pas mus prailgintoj ir net per ilgąją pertrauką tarp pamokų auklėtojos verda arbatą, todėl visi alkanieji gali užkąsti. O jei nenori arbatos, gali atsineštų sulčių atsigerti. Be to, nebūtina neštis būtent sumuštinių. Gali į priešpiečių dėžutę įdėti sūrelių, jogurto indelį, kokį vaisių ar sausainių.
kasiopeja
QUOTE(Dios @ 2005 08 18, 06:41)
koks maistas, tai toks ir poziuris. nemanau, kad vaikas taip ryztingai badautu, jei tas maistas butu padorus.

Nesakyčiau... Prisiminkim save vaikystėj, negi jau taip viską ir šlamšdavom be atrankos. Juk buvo mėgstamų-nemėgstamų patiekalų, buvo šiaip ne nuotaika. Ir tai visiškai nebuvo susiję su švara valgykloje (pamenu mano topinis patiekalas mokyklos laikais buvo kažkokios valgykliūkštės, kur buvo riebaluotos šakutės ir šaukštai, cepelinai. Ir būdavo visai dzin, svarbiausia - skanu. Dar ir dabar prisimenu wub.gif ) Tai kodėl norim, kad vaikai valgytų VISADA ir VISKĄ? tongue.gif
Pangasija
QUOTE(kasiopeja @ 2005 08 18, 14:46)
Nesakyčiau... Prisiminkim save vaikystėj, negi jau taip viską ir šlamšdavom be atrankos. Juk buvo mėgstamų-nemėgstamų patiekalų, buvo šiaip ne nuotaika. Ir tai visiškai nebuvo susiję su švara valgykloje (pamenu mano topinis patiekalas mokyklos laikais buvo kažkokios valgykliūkštės, kur buvo riebaluotos šakutės ir šaukštai, cepelinai. Ir būdavo visai dzin, svarbiausia - skanu. Dar ir dabar prisimenu  wub.gif ) Tai kodėl norim, kad vaikai valgytų VISADA ir VISKĄ?  tongue.gif
*

is dalies tiesa, is dalies -- ne. mokyklinio maisto pati niekad nevalgydavau. ir butent del tos priezasties, kad riebaluotos sakutes islauzytais dantimis, apgliaumije cepelinai, neatpjaunami kotletai, pajuodusios salotos, kompote tarakonai plaukiojo. o pardavejos ta maista vaikams kresdavo kaip koki jovala gyvuliams (mokytojams tai kulturingai -- kaip kavineje). nu ir man visai nesvarbu buvo, kad kiti vaikai valge ir jiems skanu -- man vien jau vaizdas pasibjaurejima kele. gal palepus buvau, bet uzteko pirmoje klaseje mokyklinio cepelino paragaut, kad juos valgyt praeitu noras daugeliui metu i prieki. verysad.gif
Titia
QUOTE(Dios @ 2005 08 18, 02:41)
o del sumustiniu, tai galima ant ju det ka nors tokio, ka vaikas megsta, ar daryt ne ant iprastos duonos, o kokiu nors bandeliu. bet cia jau reik su paciu vaiku sneket wink.gif
*

Bet jei likusi klases dalis nebadauja, o valgo g.gif Tai gal vis delto problema ne maiste , o vaike mirksiukas.gif
Pangasija
QUOTE(Titia @ 2005 08 18, 15:05)
Bet jei likusi klases dalis nebadauja, o valgo g.gif  Tai gal vis delto problema ne maiste , o vaike  mirksiukas.gif
*

"kiti" nera tikes pavyzdys. buna zmones kur kirminus valgo. gyventum tarp ju ir nevalgytum -- irgi sakytu, kad tai tavo beda wink.gif
Ria
Mano vaikas irgi nevalgo mokyklos valgykloje. Is pradziu as mokejau uz pusrycius, galvojau kad nors kiek prades valgyti, jei kiti valgo. Bet ne-a... nenori. Tai as pradejau duoti jai pinigu, kad nupirktum sau nors arbatos su bandele. Aisku maistas nekoks, bet vis tiek geriau, negu nieko. O kai ateina namo stengiausi pagaminti jos megstama koki patiekala. Nors viena karta per diena, bet kad pavalgytu. O ka daryti? Nelabai noriu versti valgyti, jei nevalgo, nes bijau visai atmusti nora maistui..... Bet niekas dar nenumire nuo to kad mokykloje nevalgo. Reiskia pavalgys namie....
SMV
Taip ir teks daryti - deti vaikui maista is namu, kad uzkastu, o jau grizes pavalgys.
Is tiesu tai gerai suprantu savo vaika, nes ir man paciai vaikysteje valdiskas maistas budavo bjaurus. Tai svogunai plaukioja, tai dar kas nors... Turejau keleta patieklu, kuriuos megdavau, bet dazniausiai schmoll.gif
Ir vis galvodavau - duotu man mama po 4 kapeikas per diena, nusipirkciau morku tarkuotu, tai ir pigu ir naudinga butu...
SMV
QUOTE(Titia @ 2005 08 18, 15:05)
Bet jei likusi klases dalis nebadauja, o valgo g.gif  Tai gal vis delto problema ne maiste , o vaike  mirksiukas.gif
*

Taip, per tevu susirinkima mokykloje paklausiau kitu tevu, kaip ten ju vaikams su valgiu. Pasirodo, taip - dauguma valgo, bet yra ir tokiu, kurie - ne.

Tik va vel pikta, kad kai sita klausima iskeliau garsiai, tai mokytoija tik patvirtino, kad tikrai tie vaikai nevalgo (as vis galvojau, kad mano vaikas tiesiog nori ta maista iskeisti i pinigus ir pirktis visokius saldumynus, mama - sadiste doh.gif ).
O kodel negalejo pasakyti anksciau, kai tai pastebejo verysad.gif Juk kiekviena menesi atnesam pinigus uz pietus, tai butu galejus ispeti. Bet ne, juk reikia bizni daryti bash.gif
norge
Mano dukra irgi is tu, kurie mokykloje nevalgo, grieztai. Bandziau ikalbineti visaip, duodavau pinigu, kad rinktusi bent kazka karsto per diena- niekaip. Viena karta paknaibe kazkokiu blynu, viena karta - vistienos kotleta. Abu nubrokavo. Sake, kad indai irgi kazkokie... Ir stalo irankiai. As girdejus, kad jei vaiko namuose yra indaplove, jei jie iprate prie indaploviu plautu indu, tai labai greit pajunta, jog mokyklu valgyklose indai kazkokie ne tokie. schmoll.gif

Dar dukrai nepatinka, kad mokyklinis maistas sumakaluotas. Ji nera isranki maistui, tiesiog nemegsta padazu ir nemegsta, kai produktai kraunami vienas ant kito. Nemanau, kad tai lepumas. Ji taip ipratus valgyti, jai taip priimtina (nors mes to nemokem). Tai juk nera blogai. Tai netgi sveika. g.gif Tai negi man vaika lauzyt. Ji tikrai nenori kazkokiu imantriu patiekalu. Jai tinka geri teisingai isvirti ryziai (o ne pervirti gleiveti), mesa virta ar kepta be padazu, virtos, bet nepervirtos darzoves. Bet valgyklose taip negamina. Ji man sako- tu labai gerai gamini. Pagalvojus- na ka as jai gaminu... unsure.gif Kartais uzsipraso tik virtu makaronu. Bet panai reikia normaliai virtu- aldente. O valgykloj kokie- pazliuge- fe.

Nevalgys ji paliepta. Jei valgys - tai atpils, tikrai. Todel jos neverciu. Idedu jogurto ar grudetos varskes, duoniuku, javainiu, baronkyciu. Pratempia. O namuose ikerta patenkinta kad ir bulviu keptu (butinai ant alyvuogiu aliejaus, kitaip jai neskanu, plius kazkaip valgykloj iskepa, tai jos truputi skystos unsure.gif ) arba virtos mesos smota. Bulviu su mesa irgi nemaiso. biggrin.gif

Na, ir eis pana visa graziai nuaugus i trecia klase. smile.gif
SMV
Jo, maniskis kazka panasaus jaucia. Na jis bernas ir gal taip aiskiai nepapasakoja visko, bet kelios jo frazes - "kokios ten bulves!!! - jos juodos!!", arba "nu kam i tuos blynus kazko prikisa", arba "sukrauna viska i kruva..."
Jis namuose irgi nevalgo mesos su bulvem, viska valgo atskirai. Jei mesos smotas, tai mesos ir be jokiu padazu, jei bulves keptos - tai bulves, jai kopustas - tai kopustas, jei agurkas, tai agurkas...
Niekada neverciau valgyti visko kartu, nes esu isitikinus, kad nesveika ir kad vaikai dar patys sugeba naturaliai maista derinti.
Taigi, gal ir mano kaltes yra, kad jis nevalgo, bet jau dabar nebeatrodo, kad tai blogai.
Dekui visoms 4u.gif
Pangasija
va va, as taip ir sakiau -- koks maistas, toks ir poziuris. pati atsimenu juoda bajeri is mokyklos laiku -- nors i Be Tabu siusk. Ateina valgygklos seimininkute su didziuliu puodu bulviu koses, o ant puodo uzrasyta -- ATLIEKOS blink.gif zodziu, visiems skanaus doh.gif
vienas vaikas gal suvalgys bet ka, bet jei kitas atsisakys -- tai nereiskia, kad jis palepes.
norge
O is kur ten bus kokybe? sad.gif Juk kaip renkama imone, organizuojanti maitinima? Skelbiamas konkursas, laimi pigiausi. Tai reiskia, kad visi kastai spaudziami iki minimumo. KIek kainuoja pietukai- kokius tris litus. Ir is tu triju litu dar atlyginimai virejoms, irangai, pelnas kazikokstai. Tai be abejo, perkamos pigiausios darzoves, pigiausia mesa, pigiausia zuvis, pigiausi makaronai. sad.gif Ka as cia svaicioju apie indaploves. doh.gif

Nevalgantiems mokyklos valgykloj turiu tokia minti. Taip daro musu klase. Mes su tevais susimetem paprastam elektriniam virduliukui. Per didziaja pertrauka vaikai verda arbata (valgyklos arbatoje labai cukraus daug, o kiti vaikai gi visai be cukraus gerai, ir puodukai kazkaip itartinai ruduoja nuo valgyklines arbatos g.gif ). Idomioji dalis- vaikai uzsiaugina melisu, ramuneliu, ciobreliu savo klases sklype. smile.gif Susidziovina, visiems metams pakanka. Jei tokio sklypo nera, tai tikrai kas is tevu tures ramuneliu, kmynu, melisos, avieciu lapu, ersketuogiu. Krastutiniu atveju- galima tu brangiu arbatu su gelytem-zolytem-uogytem nupirkti. Manau, daugiau sveikatos vaikams bus is tokios arbatos ir bandeles ar surelio, nei is tu slidziu cepelinu su popieriniu idaru. g.gif
avei
QUOTE(norge @ 2005 08 19, 07:14)
Nevalgantiems mokyklos valgykloj turiu tokia minti. Taip daro musu klase. Mes su tevais susimetem paprastam elektriniam virduliukui. Per didziaja pertrauka vaikai verda arbata (valgyklos arbatoje labai cukraus daug, o kiti vaikai gi visai be cukraus gerai, ir puodukai kazkaip itartinai ruduoja nuo valgyklines arbatos  g.gif ). Idomioji dalis- vaikai uzsiaugina melisu, ramuneliu, ciobreliu savo klases sklype.  smile.gif  Susidziovina, visiems metams pakanka. Jei tokio sklypo nera, tai tikrai kas is tevu tures ramuneliu, kmynu, melisos, avieciu lapu, ersketuogiu. Krastutiniu atveju- galima tu brangiu arbatu su gelytem-zolytem-uogytem nupirkti. Manau, daugiau sveikatos vaikams bus is tokios arbatos ir bandeles ar surelio, nei is tu slidziu cepelinu su popieriniu idaru.  g.gif
*

Pilnai sutinku 4u.gif reiks per tėvų susirinkimą tokią mintį iškelti tongue.gif
O maniškis mokykloje nevalgo, nes sako, kad jam ten lėkštės ir šaukštai smirda blink.gif Ir dar matė, kad nesuvalgytą jo sriubą virėja atgal į bendrą katilą supylė blink.gif Vsio, dabar jau maniškio net su pagaliu ten valgyt nepriversi biggrin.gif
pokemonas
*

Požiūris ne bjaurus, o realistiškas - rekomenduoju užsukti į mokyklą ir bent jau pauostyti kaip valgykla kvepia, ne tik valgyti - užeiti nesinori.
game over
Na, ką gi mėgsta valgyti mano sūnus g.gif ? Duoną..... duoną..... duoną......ai dar bulkutes ir picas. Viso kito maisto gali ir nebūti. Taigi mokykloj teks maitintis bandelėmis. Apie karštus patiekalus aš net nesvaisčioju. Kai į mokyklą pradėjo eiti dukra, dar bandžiau išpirkinėti jai pietus. Bet kai paklausinėdavau ją kas buvo pietų, ar skanu. Tai sakydavo, kotletas neskanus, aš jį dovilei (ar kam kitam) atidaviau... Kitą dieną tas pats. Po kokių trijų mėnesių nusprendžiau, kad man per brangu visą klasę šert ir pradėjau duoti pinigų bandelėms. O dėl sūnaus viskas iš karto aišku. Jam nėra duonos = badas. smile.gif
ewita
Mano dukros ankščiau valgė picą, bet pasiketus virėjai jos valgykloje tik perka bandeles. Aš buvau mokyklos valgykloje - smarvė, lyg ruošia kiaulėms jovalą. verysad.gif Aš nesuprantu, kodėl ši sistema niekaip nenori keistis? g.gif
SMV
QUOTE(ewita @ 2005 08 20, 00:22)
Mano dukros ankščiau valgė picą, bet pasiketus virėjai jos valgykloje tik perka bandeles. Aš buvau mokyklos valgykloje - smarvė, lyg ruošia kiaulėms jovalą.  verysad.gif Aš nesuprantu, kodėl ši sistema niekaip nenori keistis? g.gif
*

Man irgi nesuprantama tai, kad pagal sia sistema musu vaikai gauna tai, kas blogiausia protest.gif
game over
O mūsų valgyklą nuo šių metų išnuomavo kavinei kažkokiai. Pažiūrėsim kaip dabar bus. Gal keisis dar kas nors, ne tik kainos.
Laisvė
Maniškė irgi priklauso kategorijai, nepripažįstančiai valdiško maisto. Kol kas didelės bėdos nėra, nes dar lanko darželį. Pusryčius pavalgo namuose, per pietus darželyja kažką palesioja (jei būna cepelynai, viską stumia šalin, jei plovas, auklėtojos prašo parodyti, kur yra mėsa, ir t.t.), suvalgo arba bulves, arba vištieną. Ji yra iš tų, kuriai taip par nepatinka visos tos "makliavonės", padažai, spalvoti gėrimai, saldžios arbatos... Iš darželio pasiimu apie 15 val., tada parėjusi mergučė ir pavalgo. Gerai tiek, kad dabar jau galima rinktis maitinimų skaičių darželyje ir už juos mokėt. Tad moku tik už pietus.
Gosh
Maniškė ir nevalgo, ji žiūri ir į maisto pateikimą, ir į įdėjimą lėkštėn. Nesvarbu kad maistas gali būt skanus, bet jei jis suverstas kaip jovalas, nevalgys ne už ką, estetė ji pas mus. Jau daržely buvo problemų dėl maitinimo, prastai valgė ten, bet buvau auklėtojom pasakius, kad jokiu būdu nekištų per prievartą, išalks - suvalgys, nenorės - nevalgys. O dabar į mokyklą, nežinau ką daryt, reik jau apsispręst dėl maitinimo, o aš blaškaus sad.gif Gal pirmą mėnesį pabandymui paimt dukrai pusryčius? Va su antru mėnesiu bus problema, nes man sesija, teks dukrai pasilikinėt porą savaičių prailgintoj grupėj, tai pietūs bus jai užsakyti. Bet vėl kai pagalvoju, kad vėl pilvo skausmai, nevirškinimai visokie, ech sad.gif
SMV
QUOTE(Gosh @ 2005 08 21, 22:25)
Gal pirmą mėnesį pabandymui paimt dukrai pusryčius? Va su antru mėnesiu bus problema, nes man sesija, teks dukrai pasilikinėt porą savaičių prailgintoj grupėj, tai pietūs bus jai užsakyti. Bet vėl kai pagalvoju, kad vėl pilvo skausmai, nevirškinimai visokie, ech sad.gif
*

O pas jus mokykloje ir pusrycius duoda? Pas mus tik pietus ir pavakariai.
Gosh
SMV, tai gal jūs vaikščiosit į antrą pamainą, kad toks maitinimo grafikas?
SMV
Ne, lankom pradine mokykla, pirma pamaina g.gif
Roche vivante
Mano pradinukas irgi mokykloje nevalgo valgyklos maisto cry.gif . Sako, kad neskanu. Kartą prieš ekskursiją ir aš užsukau, kartu užkąsti, deja buvo ir man sprangu. Dabar rekės vaikui kažką įdėti užkrimsti. Gal kas galite pasidalinti receptukais, kas tiktų neštis į mokyklą. Juk maistas neturi išsilaistyti ar prarūgti. Nors tikriausiai tai priklauso nuo paties vaiko indidualaus brandumo. Maniškis pimoje klasėje sugebėjo padaryti vientisą mišrainę iš knygų, limonado ir sausainių cry.gif frusty.gif
Neringucia
QUOTE(SMV @ 2005 08 22, 10:01)
O pas jus mokykloje ir pusrycius duoda? Pas mus tik pietus ir pavakariai.
*

Mano vaikinas su Gosh mergina eis į tą pačią pradinę. Tai ten gali užsakyti pusryčius, pietus, pavakarius ir vakarienę arba ką nori pasirinktinai. Aš tai pradžiai tik pietumis apsiribosiu, o paskui žiūrėsim, nuo vaiko priklausys. Šiaip jis darželį valgydavo ir niekada nėra sakęs, kad neskanu, tik košių jokių nepripažįsta, mėsinis jis pas mane biggrin.gif . Kadangi ši mokykla yra tam pačiam pastate, kur ir darželis, tai manau virtuvė ta pati. Kol kas ramu man dėl maisto unsure.gif
rosa
QUOTE(Roche vivante @ 2005 08 23, 09:02)
Gal kas galite pasidalinti receptukais, kas tiktų neštis į mokyklą.
*

Aš įdedu vaisių, jogurto, varškės indelį, kartais ir morką, pomidorą. Kad viskas nesusimaltų ir netaptų mišraine, naudoju priešpiečių dėžutę.
Enija
[quote=kasiopeja,2005 08 18, 16:46]
Nežinau, kaip jūsų mokykloje, bet mūsų valgykla niūri, indai na tokie nenusakomi, tetos piktos, maistas pateikiamas neinformatyviai, kažkos neišvaizdus. O šalia stovi "bufetas"- ten šypsosi pardavėja, uoliai giria kramtoškes ir limonadus. Ten net kažkokia reklama ir pora spalvotų lempų. Spėkit, kur eina pradinukai su savo centais? Ten yra net ledinukų po 5ct. išpakuotų ir dubenėlin subertų cry.gif
Dee_Dee
Nepriimkit asmeniškai, bet kartais dėl vaikų nevalgumo būna kalti ir vaikų artimieji. Va pas mus darželyje yra tokia bjauri mada - "vaišės" vadinasi. Pradžioj aš nebuvau prieš "vaišes", tai kokį vaisių idėdavau, tai sulčių atsigert, bet ilgainiui vaikai pasikundė ... Apsidairiau atidžiau.... doh.gif Saldainių pakelis plius šokoladinis batonėlis.... vafliu pakelis... maišelis sausainių.... keletas pyragėlių... šokolado plytelė.... blink.gif Kiek kalbėjom su tėvais, ir gražiuoju ir piktoju.... Va pvz. mama vaikui girdint vos ne trypdama kojomis rėkia kad jos vaikas valdiško maisto nevalgo, aplamai nevalgus ir valgo tik tą kas iš namų blink.gif Spėkit ar po tokios informacijos vaikas papildomai užsikišęs iš namų atsineštais vafliais, bambonkėm ir užkandęs šokoladiniu batonėliu dar ką nors valgys? g.gif Užtad pasiimant iš darželio dar papildomai užkemšamas specialiai atsinešta šokoladu aplieta bandele - gi vargšiukas "nieko nevalgė"..... doh.gif

P.S. Šiaip iš esmės maniškiai taipogi nevalgiukai.... ax.gif
SMV
QUOTE(Dee_Dee @ 2005 08 30, 21:48)
Nepriimkit asmeniškai, bet kartais dėl vaikų nevalgumo būna kalti ir vaikų artimieji. Va pas mus darželyje yra tokia bjauri mada - "vaišės" vadinasi. Pradžioj aš nebuvau prieš "vaišes", tai kokį vaisių idėdavau, tai sulčių atsigert, bet ilgainiui vaikai pasikundė ... Apsidairiau atidžiau.... doh.gif Saldainių pakelis plius šokoladinis batonėlis.... vafliu pakelis... maišelis sausainių.... keletas pyragėlių... šokolado plytelė.... blink.gif Kiek kalbėjom su tėvais, ir gražiuoju ir piktoju....  Va pvz.  mama vaikui girdint vos ne trypdama kojomis rėkia kad jos vaikas valdiško maisto nevalgo, aplamai nevalgus ir valgo tik tą kas iš namų  blink.gif Spėkit ar po tokios informacijos vaikas papildomai užsikišęs iš namų atsineštais vafliais, bambonkėm ir užkandęs šokoladiniu batonėliu dar ką nors valgys?  g.gif Užtad pasiimant iš darželio dar papildomai užkemšamas specialiai atsinešta šokoladu aplieta bandele - gi vargšiukas "nieko nevalgė".....  doh.gif

P.S. Šiaip iš esmės maniškiai taipogi nevalgiukai.... ax.gif
*

Na taip, yra tame tiesos. Jei nuo pat mazens butume vaikus maitine saknimis miske, tai jie tas saknis ir valgytu. Jei maitintume kasdien kokiu jovalu, tai jiems mokyklos valgykla atrodytu pokylio sale... Arba jei nuo pat mazens ikaltume vaikui - padeta ir valgyk, nesvarbu skanu - ne, suruge - ne, tai jis ir valgytu... Zinoma dar turi itakos ir vaiko prigimtis (kiti jau gimsta nevalgiukai). Bet kai nuo pat mazens augini vaika su galimybe pasirinkti, tai jis ir renkasi.
Kita vertus, gal ir gerai tas isrankumas. Nes siais laikais net parduotuveje gali nusipirkti maisto, kuri suvalgius gali savaite is tualeto neiseiti. Tai gal kartais gerai tas isrankumas g.gif

O del tu vaišiu darzelyje, taip gal tai jau kitas krastutinumas. O krastutinumai niekada nera gerai schmoll.gif
Jurevaga
4u.gif taip pat turiu tokią problemą. Mano panelytė pirmoje klasėje pora kartų nuėjo į valgyklą, maistas vidutiniškas, kartais galima normaliai pavalgyti, bet nevalgymo priežastis buvo kita. Visi vaikai beprotiškai greitai valgo: sukemša sukemša ir pilnais žandais bėgte į klasę, o maniškė namuose išmokinta valgyti kultūringai ir pamažu. Todėl dabar ji jau nebeeina valgyti ir sėdi alkana o ar tada mokslai galvoje. Tiesa įdedu jai maisto iš namų, bet dažnai parsineša namo ir tik tada puola valgyti. Labai norėčiau, kad mokytojai paaiškintu kaip reikia gražiai ir tinkamai valgyti, kokiais įrankiais reikia naudotis. Bet čia tik tokios rožinės svajonės? Ką apie tai manote doh.gif
SMV
Pas mus siemet zymiai pabrango maitinimas mokykloje - 1 diena - 4 Lt. cry.gif , tad dar daugiau motyvu pries valgykla.
O kazkur toli toli Lietuvos vakaruose vaikai maitinami uz 6 Lt./ savaitei doh.gif
fana
QUOTE(SMV @ 2005 09 17, 21:57)
Pas mus siemet zymiai pabrango maitinimas mokykloje - 1 diena - 4 Lt.  cry.gif , tad dar daugiau motyvu pries valgykla. 
O kazkur toli toli Lietuvos vakaruose vaikai maitinami uz 6 Lt./ savaitei doh.gif
*

taip kaž kodėl tien pigiau ir baruose, įmanoma kavinei kompleksiškai popietauti už 6 lt, o porcijos kokios dvigubai didesnės smile.gif
Donalita
Nu, mamos, pavarot doh.gif Tai duoniukai, barankos, bandelės yra šventė skrandžiui doh.gif va šito nežinijau rolleyes.gif
Kuo blogi i pietų dėžutę įdėti apkepai, košės, blynai? Estetams dar galima nupirkti kokią gražią plastmasinę (kad lengviau nešiot) lėkštutę - tegu pasiserviruoja skaniojo MAMOS gaminto maistelio. Jei jau traukėt - išalks ir valgys, tai nekarštas maistas tikrai bus geras. Svarbu skanus ir naminis thumbup.gif
agniux911
manasis daržely buvo mažai, mažai ką valgė, kavinėje irgi mažai kas įtinka nes yra pratęs prie naminio maisto, vat įdomu kas bus mokykloje, net baugu darosi, nors kita vertus gerai kad mėgsta naminį. ir kaip jį įpratinti valgyti kietesnį maistą-nuo mažens problema, kas kieta nevalgo (mėsa tame tarpe). sakė šeimos gydytoja kad tai toks tipas vaikų, kurie tingi kramtyt,bet vaikui 6metai ant nosies ir dar "tingi". ir dauguma valgo kažkur, kaži ar paskui nebūna kompleksų, kad mamytė įdėjo blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.