Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar esate taupios, ar išlaidžios?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Lululu
Sveikos mamkos, kylo mintis pradėti šią temą, nes pati dažnai kariauju su savo taupumu, o kartais išlaidumu. blush2.gif
Pamenu, kai pradėjau tik dirbti ir mano atlyginimas puse metų buvo tik 500,00 litų, tai sugebėdavau kažkaip išgyventi be didesnių sunkumų, aišku, jei ne nuosavas draugo butas ir tėvų parūpinimas maisto produktais, kažin ar būtų taip paprasta, pamenu, tada sakiau: "Va, kad mokėtų 800 Lt., tai tada jau tikrai viskam pakaktų, - 200Lt. atsidėdavau studijoms, 50Lt- telefono išlaidos, 70-kelionė į darbą ir namo, 50-pridurdavau draugui už butą, o likdavo tik 130Lt. ir kažkaip gyvenau, aišku tą pusmetį įsigijau tik kelis naujus drabužius ir šiaip ką bepirkdavau, vis įvertindavau,ar man tikrai to reikia, o gal galiu ir abseiti
Vėliau jau gavau savo išsvajotą 800,00 Lt. algą, dar po kelių mėn- 1000, dar vėliau 1500, dabar grynųjų pajamų gaunų 2100Lt, dar plius apmoka firma už telefoną, automobilio draudimą ir kūrą, tačiau tas mano skaičiavimas pinigų vis dar liko, tikrai nepasakyčiau, kad tapau daug išlaidesnė, nei kai gaudavau tuos 500,00 Lt. Aišku, poreikiai padidėjo, dabar galiu dažniau save palepinti ir nauju kokybišku drabužiu, ir dažniau apsilankyti kavinėse, papramogauti, apsilankyti Drauskinikų gydykluose. Dabar tikrai neišsiverščiau su tais 500 Lt., tačiau prisipažinsiu, būtent šį algą ir išmokė mane įvertinti pinigų vertę. Dabar laikausi taisyklės, kad nemažiau kaip 50% algos turiu atsidėti ateičiai. Taip, kad bent 1000 keliauja į mano antrąją sąskaitą, kartais, net 1400Lt. atsidedu.
Tačiau blush2.gif blush2.gif , būna tokių savaičių, kai per savaitę galiu išleisti vos ne visą algą, neduok Dieve, jei man tą savaitę buna tikrai labai blogą nuotaiką, nesiseka darbe, namuose irgi problemos, tada spjaunu į viską ir galvojų, argi aš to nenusipelniau, argi aš to neverta, aš daug dirbu, vargstu ir negaliu sau to leisti, na jau ne schmoll.gif Tada jau kenčia mano piniginė, bet gerai bent tai, kad tai būna 2-3 kartus į metus blush2.gif blush2.gif Bet turbūt taip reikia...
O kaip jus mamkos, ar atsidedat bet po 100Lt.nuo algos, aišku, jei yra galimybės, ar nesukat sau dėl to galvos?

maksas
Rezervas yra laaaabai geras dalykas drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Pas mane taip pat jis yra saugiai padėtas ir neliečiamas ax.gif
Visi kiti atsidėjimai tai yra konkretūs, nes pastoviai yra eilė "pirkinių", kelionių.....
Bet prie viso to mes nepamirštam ir savęs, savaitgaliais niekada negaminu, valgom mieste, pramogų neatsisakom.............
O šeip gyvenam beveik šia diena, nes nežinau kas bus rytoj, į ką ta sukaupta sumelė pavirs atsiradus eurui doh.gif
Visam gyveninui juk neprikaupsi, o vėliau gali gailėtis, kad kažkada galėjai sau tai leisti, bet to nedarei ax.gif
smeige
as tai irgi atsidedu, bet ne juodai dienai kaip kiti daro..tiesiog taupau kelionems.tai brangus malonumas, bet karta per metus leidziu sau isisruosti i kokia brangia kelione smile.gif
o siaip tai visi pazistami sako kad labai taupi, bet ne del to kad man pinigu gaila..tiesiog maistui as labai neisranki, jei ne vyras (jis maista perka) tai namuose butu tik sudziuvusiu sausainiu pagriauzt.man visai nesvarbu ar as ta diena sumustini suvalgysiu ar koki ypatinga patiekala... doh.gif
Lululu
QUOTE(maksas @ 2005 08 18, 11:01)
Rezervas yra laaaabai geras dalykas  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Pas mane taip pat jis yra saugiai padėtas ir neliečiamas  ax.gif
Visi kiti atsidėjimai tai yra konkretūs, nes pastoviai yra eilė "pirkinių", kelionių.....
Bet prie viso to mes nepamirštam ir savęs, savaitgaliais niekada negaminu, valgom mieste, pramogų neatsisakom.............
O šeip gyvenam beveik šia diena, nes nežinau kas bus  rytoj, į ką ta sukaupta sumelė pavirs atsiradus eurui  doh.gif 
Visam gyveninui juk neprikaupsi, o vėliau gali gailėtis, kad kažkada galėjai sau tai leisti, bet to nedarei  ax.gif
*

Mano atsidėjimas tikrai nėra juodai dienai, jis visada turi paskirtį- anksčiau buto remontui, dabar namo apdailai, kiekvieną mėn atsidėdama tam tikrą sumelę, bandau įsivaizduoti, ką už ją galima bus įrengti... rolleyes.gif
IQ69
Pavyzdžiui aš darau taip, kai gaunu atlyginimą, pusę jo atsidedu "juodai dienai", o kitą pusę leidžiu pagal poreikius. Šiaip jau turbūt priklausyčiau išlaidžių kategorijai, aišku, žiūrint su kuo lygini biggrin.gif Bet leidžiu sau įsigyti viską ką noriu, pagal piniginės turinį. Vadovaujuosi taisykle, kad gyvenimas tik vienas (gal), tai, kodėl reikia save skriausti. mirksiukas.gif
88888
Mane galima būtų irgi priskirti prie taupiųjų smile.gif

Visada kažkokią sumelę atsidedu nuo atlyginimo ax.gif . Paskui perku kokį didesnį pirkinį buičiai,sau arba išvažiuoju į kelionę.

Aišku šiuo metu taip darau, kadangi "tą sumelę" leidžia atsidėti atlyginimas.
Buvo laikas kai reikėjo mokėti už mokslus, atlyginimas nebuvo didelis, tada nieko netaupydavau- dar tėvai paremdavo 4u.gif (ačiū jiems 4u.gif ) nes visai užsidariusi namie savęs neįsivaizdavau: norėdavau vistiek išeiti į kiną, kavinę...aištu tada ten gerdavau tik kavą smile.gif (pietauti sau neleisdavau). Bet visada apskaičiuoju/davau savo išlaidas. Man nėra taip buvę, kad iki atlyginimo dar savaitė, o piniginėje nei skatiko smile.gif , bet aišku, pasikartosiu, padėdavo tėvai...
Rasma
Kai kur esu labai taupi, kai kur pametu galvą..pvz. išleist litą dėl naujesnio telefono, dėl mašinos, skarmalams, batams, aksesuarams, net dėl mokslų blush2.gif - skauda..jei įleisi į vaikų prekių, zoo prekių parduotuvę ar knygyną - tampu klaikiai išlaidi. Maistui išleidžiu su saiku. Išleisčiau ir daug, jei nebūčiau labai priekabi parduotuvėje..dažniausiai nerandu to, dėl ko verta mokėti pinigus, todėl apsieinu su minimaliom sumom pragyvenimui smile.gif
Man tai būna gyvenime dienų be pinigų, nes niekada nieko neatsidedu ir netaupau. O savaitė, kai nė vieno lito, tai būna kiekvieną mėnesį biggrin.gif Tada gyvenu šaldytuvo atsargomis ir svajoju kaip pirmą savaitę po algos vėl nusiaubsiu sąskaitas biggrin.gif Knygynuose, zoo ir vaikų prekių parduotuvėse sugebu dar gerokai patuštinti kreditinę kortelę (jei jau piniginė ir visos kortelės tuščios) , ko niekad nedarau dėl kitų tikslų, net dėl reikalingų vaistų blush2.gif
Galima sakyti gyvenu tik šia diena ir tikrai taip yra. Jokių rezervų nepuoselėju ax.gif Nieko neatsidedu..atiduodu skolas ir vėl viską iki 0 išleidžiu ax.gif
mamulia
norėčiau paklausti kiek vaikų turi?
Lululu
Vaikai labai artimoje ateityje... 4u.gif
mamulia
QUOTE(daliela @ 2005 08 18, 11:18)
Vaikai labai artimoje ateityje... 4u.gif
*

taigi taupyk kol gali mirksiukas.gif mirksiukas.gif paskui jau tai taps misija neįmanoma tongue.gif mirksiukas.gif nebent uždirbsi kelis sykius daugiau nei dabar mirksiukas.gif
Faina
Buvo laikas, kai pinigų buvo mažai, tai svajodvau, kad pirksiu tą ir aną, man reikia to ir šito, bet norus sunaikindavo pinigų stygius. Laikas ėjo, atsirado pinigai, bet pasikeitė norai. Dabar visada pagalvoju ar man to reikia. Ir kai žinai, kad norimą dalyką gali nusipirkti bet kada, toks geras jausmas suima (nekalbu apie prabangą). O taupumas, kai nėr pinigų tai ir taupai, kai yra, visai kiti poreikiai atsiranda. Svarbiausia nenueit į kraštutinumus, sėdint ant pinigų maišo, pusryčiams nevalgyt pusę kiaušinio iš taupumo, tokių žmonių pažinojau.
Babaushe
kazkodel anksciau rasytas mano postas pranyko... Tad - pavydziu mielosios mamkos kurios sugebat taupyt, atidet juodai ar baltai dienai. esu be proto islaidi. Kiek turiu tiek isleidziu. Megstu, tiesiog dievinu pirkti - viska- rubus, aksesurus, smulkmenas namams, dovanas artimiesiems, knygas ir t.t. Rankinuku ir batu pirkimas jau seniai virto manija. Vyras jau nebe juokais sako, kad juos kolekcionuoju. Ir nieko negaliu sau padaryt! Gal jus koki patarima turit. Man cia kaip koks alchogolizmas. Pasizade nepirkt, tada visvien nusiperku, tada grauziuos, pasizadu nepirkt ir vel viskas is naujo. Zodziu mudu su vyru uzdirbam tikrai neblogai, bet nepatikesit nuolat truksta pinigu. Dieve, ka man daryt...
filifjonka
aš anksčiau labai išlaidi buvau kiek gaudavau, tiek ir išleisdavau... blush2.gif ar 600 lt ar 800 lt ar 1700 lt blush2.gif
o daba, ištekėjus, tai kažkaip viskas kitaip... ir paskola, ir mašina, ir vyras mokosi, ir maistas, drabužiai... bet kažkaip pasitaupom, ir pramogom negailim, ir keliones planuojam...
yra keletas parduotuvių, kur pasidarau klaikiaiišlaidi tongue.gif knygynai, gyvūnėlių parduotuvės, virtuviniai pribumbasai, batai blush2.gif drabužių, kosmetikos tai kažkaip stengiuos pirkt tik kas labai reikalinga...
nu įdomiai tie finansai... čia matyt kaip žiūrėsi.. jei galvoji, kad dar daug turi, tai matyt ir leisi negailėdamas, o jei planuosi ką pirkt, ir atidėjus pamirši, kad juos turi, tai gal ir pasitaupys mirksiukas.gif
Ramunytėė
Pažistų ir aš tokių žmonių, kurie sėdėdami ant pinigų maišo sausą duoną valgo ateičiai taupo. Nepamokė jų net tai Kad sutaupyti rubliniai indėliai į nieką pavirto, dabar vėl taupo, net anūkams braškės iš daržo gailį geriau į turgų tempia. Aš pati save laikau nelabiai taupia ax.gif , nors su mano anlga daug nepaišlaidausi. Ateičiai netaupau vien dėl to , kad nežinau, kas bus ateityje, gal tie sutaupyti pinigėliai bus nieko verti, o tai trokštamas daiktas pabrangs. Norimus daiktus perku išsimokėtinai arba imu paskolas, juk tai panašu, kaip taupyti pinigus ateičiai, bet daiktą jau turi dabar thumbup.gif
Lululu
QUOTE(mamulia @ 2005 08 18, 13:22)
taigi taupyk kol gali  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif paskui jau tai taps misija neįmanoma  tongue.gif  mirksiukas.gif nebent uždirbsi kelis sykius daugiau nei dabar  mirksiukas.gif
*

Jau po kelių mėn. tokių atsidėjimų, kaip yra dabar nebebus, nes imsime paskolą pačiam namukui, o beto ir studijos magistratūroje prisidėjo.
Teisybe pasakius tas taupymas yra išugdytas, vaikystėje mums su broliu nieko netrūko, buvom viskuom aprūpinti, bet žinojome, kad pinigai šiaip sau neatsiranda ir , kad juos reikia užsidirbti, jau nuo I -os klasės turguje pardavinėjau pas močiūtę užaugintas daržovęs, vaisius. Tada, pamenu, kiekvienas uždirbtas litas buvo didelis džiaugsmas
clap.gif
Pampuškiukas
aš esu be galo be krašto išlaidi, kiek gaunu - tiek išleidžiu, kaip sakoma anekdote milijardierių labai greitai paversčiau milijonieriumi.
O šiaip labai gerbiu taupius (BET NE ŠYKŠČIUS) žmones.
AIRRA
Esu siaubingai išlaidi-kiek turiu tiek ir išleidžiu.O paskui save graužiu kad nei kiek netaupiau doh.gif Tas pats ir dabar-dekretinių gaudavau 2000Lt.,bet likus kokiai savaitukei iki mėnesio pabaigos tekdavo labai labai spaustis...Paskui net nesugalvodavau kur sugebėjau išleisti.Dabar,kai dekretinės jau baigėsi ir eisiu į darbą,kur gausiu mažesnį atlyginimą,graužiu save kad reikėjo atsidėti nors po kelis šimtus per mėnesį,nes dabar bus striuka.Bet tuo pačiu žinau-gausiu mažiau,ir išleisiu mažiau,t.y.gyvenimas pagal galimybes.Užtai siaubingai bijau tų visokių paskolų ir panašiai.
Shalimar
Kiek uzdirbu, tiek isleidziu-uzburtas ratas cry.gif Baisiausia tai, kad manau, jog netgi uzdirbdama per puse daugiau, vistiek isleisciau wacko.gif
Wagamama
man tai pinigėliai dažniausiai piniginę "spaudžia" doh.gif Atrodo, kad visada galėčiau išleist tiek, kiek turiu. Kartais "nutrūkstu nuo grandinės" - ypač kai kalba eina apie kosmetikos ir rūbų pirkimą tongue.gif , bet dažnai stengiuos pataupyt smile.gif
yuki
QUOTE(AIRRA @ 2005 08 18, 13:04)
Tas pats ir dabar-dekretinių gaudavau 2000Lt.,bet likus kokiai savaitukei iki mėnesio pabaigos tekdavo labai labai spaustis...
*

o kiek buvo ant popieriaus, jei tiek gaudavai?
Meida X
Aš prie taupiųjų smile.gif Nors kai kada aptemsta protelis ir nusiperku ką nors nereikalingo doh.gif Gerai, kad nedažnai...
*Citra*
As save priskirciau taip pat prie taupiuju. Aisku, mano padetis man palanki, nesu istekejusi, vaiku neturiu, gyvenu su draugu, kuris keliolika kartu uz mane daugiau uzdirba, tai savo atlyginima galiu savo reikmem isleisti. Bet vistiek visu neisleidziu- laikau atsargai rolleyes.gif
AIRRA
QUOTE(yuki @ 2005 08 18, 15:25)
o kiek buvo ant popieriaus, jei tiek gaudavai?
*

Neatsimenu-ten buvo vienkartinė premija Sodros rodikliams tongue.gif
Babaushe
Gal tiesiog tos taupiosios mums cia koki patarima mestelkit - kaip sutaupyt butu galima? As tikrai sukuosi uzburtam rate. Bandau dabar kiekviena islaidele rasytis, bet vistieg ne kas cry.gif SOS patarkit ka daryt!!! help.gif
Tigris
Aš bent jau stengiuos kiekvieną mėnesį "ant kortos" palikti viena kita šimtą nuo algos "na vsiakyj požar" tongue.gif . Bet kartais leidžiu sau ir pasilepinti. Didesnius pirkinius planuoju iš anksto.
Nilka
Iš tikrųjų sunkus tas menas taupyti pinigėlius g.gif Sugebėjau susitaupyti neblogai mašinikei, dabar kiek galiu taupau savo bustui, bet neįsivaizduoja kada aš jį nusipirksiu, nes kainos nerealios sad.gif Nesinori tik babkes į kojines dėti ir užsimaskavus namie sedėti. Kol jaunas norisi juk ir paūžti ir pakeliauti, o viskas kainuoja ir dar kiek sad.gif
Motina
Net nežinau, ar aš taupi ar išlaidi g.gif
Leidžiu pinigus priklausomai nuo situacijos - jei jų yra ir artimiausiu metu nesiruošia mažėti - tai kartelė pirkiniams iš karto pakyla tongue.gif Nematau reikalo maitintis vien košėm, jei gali ir daugiau ko nusipirkt. Arba važiuot drabužių į turgų, jei pajamos leidžia normalioj parduotuvėj apsipirkt 4u.gif
Bet jei yra reikalas, tai ojojoi kaip galiu viską "užspausti" biggrin.gif
Lululu
QUOTE(Babaushe @ 2005 08 19, 11:24)
Gal tiesiog tos taupiosios mums cia koki patarima mestelkit - kaip sutaupyt butu galima? As tikrai sukuosi uzburtam rate. Bandau dabar kiekviena islaidele rasytis, bet vistieg ne kas  cry.gif  SOS patarkit ka daryt!!! help.gif
*

Na man tai rašytis tikrai neįšeina,kantrybės trūksta, dar bandžiau rinkti čekiukus, porą savaičių parenki, paskiui žiū, jau piniginė neužsidaro, tai metu visus į velniop.
Šiaip dabar dažniausiai pirkdama kokią prekę pagalvoju, ar man jos tikrai reikia, ar perku tik dėl to, kad gal kada prireiks. Jaučiu sipnybę papuošalams, kai užeinu į 'Ibero" tai sunkiai tuščiomis išeinu, ir būna, taip, kad tas vėrynis, ar auskarai guli puse metų nepaliesti, tada galvoji už tuos pinigus būčiau jau geriau nuvažiavusi su dragu pavakarieniauti. Taip, kad mokomęs iš savo klaidų...ir po tokių pamąstymų daugiau netinkamų papuošalų neperkų...Taip ir su drabužiais...
Aišku, kitas reikalas, tai maistas, nesinori savęs skriausti ir pirkti tik šlapianką, ar lenkiškus jogurtus, bet man maistui pavyksta labai nedaug išleisti, nes draugo ir mano tėvai parūpina būtiniausiais produktais:šviežia mėsyte, kiaušinukai, pieno produktai, bulvytėm...taip, kad visai kitaip yra toms, kurioms reikia pirkti viską: nuo bulvių iki krapų...Jei man taip reikėtų tai kažin, ar pavyktų taip "atsidėti" kaip dabar g.gif
ninora
tai va, as gi neturiu, kas man taip padetu, tai gyvenu nuo atlyginimo iki atlyginimo cry.gif . kartais net nezinau, kur tuos pinigus padedu, rodos nieko neperku, o ju vis ner ir ner. va tik paskutiniu metu pradejau, kaip ir daliela, mastyti, kai ka nors perku. Ir ka manot? tikrai padeda, jei laaaabai gerai pagalvoji, tai gali apseiti be simto daiktu, kurie siaip atrodytu labai reikalingi.
Ieva-Pieva
norinčioms išmokti taupyti thumbup.gif kairėj pusėj susraskit Specialūs patarimai. pinigai, patarimai šeimai thumbup.gif thumbup.gif
sėkmės taupant mirksiukas.gif
Nieko sau
QUOTE(daliela @ 2005 08 18, 08:42)

O kaip jus mamkos, ar atsidedat bet po 100Lt.nuo algos, aišku, jei yra galimybės, ar nesukat sau dėl to galvos?
*

Nesu susitaupius nei lito cry.gif cry.gif . Nemoku taupyt doh.gif . O kur isleidziu alga net nezinau. sad.gif
Ria
As tau su kortele niekur neinu... Paimu i pinigine iki 200 litu ir viskas. nes jeigu as su kortele iseinu po parduotuves, tai galas......
Myrina
Esu labai išlaidi, visą algą išleidžiu, kaip išmokti taupyti nežinau. Gal kas žino kaip galima išmokti taupyti? biggrin.gif
Lululu
Kas mėn, bet po 100 Lt. atsidėk į atskirą sąskaitą, per metus jau 1200lt. - atostogŲ savaitėlė Turkijoje, nesusigundei dar? mirksiukas.gif
Myrina
QUOTE(daliela @ 2005 08 22, 13:24)
Kas mėn, bet po 100 Lt. atsidėk į atskirą sąskaitą, per metus jau 1200lt. - atostogŲ savaitėlė Turkijoje, nesusigundei dar? mirksiukas.gif
*

Reikia pabandyti thumbup.gif
Motina
Aš vaikų pašalpas į atskirą sąskaitą gaunu, tą kortelę mamai padaviau, o PINą pamiršau tongue.gif
Tai nors tiek per mėnesį visada lieka ax.gif
Man šitas pašalpų "ėjimas" atskirai kažkokią mistinę galią turi - vis pagalvoju - nu negi vaikų pinigėlius dabar leisiu. O jeigu kas atsitiks g.gif
Ieva-Pieva
tai gal galima sudaryti sutartis su investiciniais fondais, kad iš karto sutartą sumelę nurašytų? ar kokį gyvvybės kaupiamąjį draudimą? vaikams atidaryti sąskaitą, kad iki studijų pinigėliai susikauptų? realiai pinigų nematytumėt, o susitaupytų didelė suma iš karto thumbup.gif
lanaa
galvojau, kad as neislaidi. na tiksliau saikingai islaidi... bet perskaicius pradejau galvot, kad is tikruju as labaiiiii islaidi wink.gif ir vyras mano taip galvoja, tai finansus jis pas mus seimoj ir tvarko, o tai jei as tai daryciau tai itariu jau menesio pradzioj viskas islektu pro kamina laugh.gif turiu savo saskaita, tai jei dar ten laikau valiuta, tai kazkuri laika dar sugebu tu pinigu nenukrapstyt, bet jei ten litai... mirksiukas.gif ir dar pasakysiu is savo gyvenimiskos patirties, pinigu praktiskai kiek turesi, tiek ir bus ju mazai, nes augant pajamoms, atitinkamai auga ir poreikiai smile.gif
Agniux`s
Aš tai mėgstu paišlaidauti kai piniginę spaudžia pinigai,o tai yra dažnai,kai tik piniginė netuščia:geda.
More
Man tai juokingas tos pinigų taupymas smile.gif . Tai pir matau akyse, dedi dedi kupiuras i krūva.. ar skaičiukus kortelej... biggrin.gif
Palei mane tai pinigai negali guleti sau niekaip nenaudojami. Pinigai turi daryti pinigus.
As investuoju pavyzdziui i akcijas. Turiu viena kita laisva šimtuka ir nusiperku akcijų. Net nepajunti tuo momentu, kad netekai tu pinigeliu, o kai metu gale pamatai kiek jie pelno užaugino.. uuuu... thumbup.gif
o tada nutaikius patogesni momenta gali išsiimti ta pelna ir nusipirkti ka nors gražaus ar reikalingo.
Kaip pavyzdį pasakysiu, kad suma skirta automobiliui pirkti, investuota i akcijas (įdarbinta smile.gif ) per 1,8 m. užaugino man kita tokia pačia suma...
Lululu
QUOTE(More @ 2005 09 13, 16:27)
Man tai juokingas tos pinigų taupymas  smile.gif . Tai pir matau akyse, dedi dedi kupiuras i krūva.. ar skaičiukus kortelej... biggrin.gif
Palei mane tai pinigai negali guleti sau niekaip nenaudojami. Pinigai turi daryti pinigus.
As investuoju pavyzdziui i akcijas. Turiu viena kita laisva šimtuka ir nusiperku akcijų. Net nepajunti tuo momentu, kad netekai tu pinigeliu, o kai metu gale pamatai kiek jie pelno užaugino.. uuuu... thumbup.gif
o tada nutaikius patogesni momenta gali išsiimti ta pelna ir nusipirkti ka nors gražaus ar reikalingo.
Kaip pavyzdį pasakysiu, kad suma skirta automobiliui pirkti, investuota i akcijas (įdarbinta smile.gif ) per 1,8 m. užaugino man kita tokia pačia suma...
*

Gal gali konkrečiau į kokias akcijas investuoji, nes mūsų vieni draugai su tom akcijom taip nudegė, kad apie jas net girdėti nenori. doh.gif
Tačiau mane dažnai aplanko svartymai, kad gal verta ir man pabandyti. g.gif Gal gali smulkiau papasakoti pati procesą, na keletą šimtelių ir aš tikrai nepagailėčiau, jei ir nepasisektu, ne ką ir prarandi g.gif
More
Naaaa.. jei jau tokia visai žalia ir pradedanti tai geriau butu pradeti nuo investiciniu fondu.. ten tavo pinigeliais pasirūpins profesionalai, o tu tik stebesi augima [gausi ataskaitą kas menesį].... 4u.gif Tik fonduose minimali suma berods 1000 lt. bent jau Finastoj.

Aš tai šiuo metu butent šituo investavimo būdu labai domiuosi, seku pokyčius ir pan. Su investavimu į nekilnojamąjį turtą jau baigta, tas etapas praėjo, taigis manyčiau persimesiu i akcijas. Mūsų augančioj ekenomikoj dar keleta metu šitoj strity augimas bus geeeras... smile.gif. Dirbu su VB makleriu, labai patogi sistema, akcijas perku pati [na, kas be ko pasikonsultuodama su kolegom "spekuliantais", yra visokiu kokiu ten forumu tokiems bendraminčiams smile.gif].

Paskutiniu metu uždirbau iš investicijų i bankus. Niu čia kiekvienu atskiru atveju reikia galvoti kaip paskirstyti portfeli, ar megsti labiau rizikuoti, ar nori ramybes:)

Tik patarčiau nepulti aklai, geriau koki pusmetį patyrinėti, pažiūrinėti biržos monitoringą, pagaliau yra galimybe pvz. Vb, ar Finastoj suformuoti virtualu portfeli ir žiūrėti kaip sekasi. Jei nesiseka su virtualiu, realybej bus dar blogiau smile.gif

Ir dar vienas patarimas, pinigeliu nevertėtu iš tu investicijų išimineti anksčiau negu po metu. Neverta

More
Oj. pastebėjau, kad rašau pusiau lietuviškai biggrin.gif Aciprašau 4u.gif
Euforija
More, koks yra url virtualios Finastos ir Vb biržos :4u Ir kokiuose forumuose "spekuliantai" renkasi? tongue.gif Ačiū 4u.gif
More

http://www.finasta.lt/l.php/virtualus-portfelis3.html
Finastos portfelis

http://www.seb.lt/lt/wcp/

VB portfelis

www.spekuliantai.lt tik reikia labai atsirinkti kas ką kalba, bo būna ir labai į pievas pasiakymų blink.gif biggrin.gif

pradžiai būtų tiek 4u.gif
More
dar prisiminiau smile.gif : www.spekuliantai.lt ir skyrius "nuorodos" ten irgi galima rasti reikalingų nuorodų 4u.gif
Kveli
Kai mano pajamos buvo labai mažos, buvau labai taupi. Tada netgi žymėdavausi, kiek ir kam išleidau cento tikslumu.
Dabar leidžiu sau atsipalaiduoti ir pinigų taip neskaičiuoju. Bet pirkdama drabužius labai gerai pagalvoju, ar man to reikia. Lengviausiai išleidžiu knygoms.
busy
as prie taupiuju rolleyes.gif
Mama_Tania
Kol neturėjau vaiko, tai bandžiau taupyti ir gana neblogai blush2.gif . O dabar esu išlaidi - išleidžiu viską, ką gauna vyras ir aš pati nail.gif vacation4.gif
Dovistoma
Mes išleidžiam beveik viską, ką gaunam cry.gif Na, kartais pataupom, tada, kai reikia mokėti už mokslą tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.