Saulės pūga
2007 02 07, 11:41
Merginos, nu nežiūrėkit jūs tų filmukų. Neparuošia jie gimdymui. Kam jums visa ta anatomija? Kaip išlenda, kaip kerpa, kiek kraujo išbėga... Kai laukiausi, pati mačiau keletą filmukų, rodė per paskaitėles. Nu niekaip nesuvokiu kam jie? Kad labiau išgąsdintų? Juk pati sau į tarpkojį nežiūrėsi, kai gimdysi. Aš stengiausi nematyti (ir nemačiau) nei kažkokio "vąšelio", vandenims nuleisti, nei kitų instrumentų.
Gimdymas šiandien nesukelia jokikų jausmų. Jis kaip kava išgerta ryte, išgėriau ir pamiršau. Gydytojai sakė, kad esu kantri, bet tikrai ne. Gal buvau pasiruošusi pačiam baisiausiam siaubui, kraujo upėms, mirtinam skausmui. O kad jau ištikrųjų gimdau, supratau, kai stumti reikėjo...
Šiandien bijočiau ne gimdymo, o to, kas laukia pirmuosius mėnesius su kūdikiu...
Smalsumas vistik nugali, nieko nepadarysi. Na as vakar kai paziurejau irgi pasakiau, verciau buciau nemaciusi, bet dabar zinosiu, kad jei vyras dalyvaus gimdyme neleisiu, kad man tarpkoju stovetu
Klepesova
2007 02 11, 21:09
Na žinote, baisokai čia viskas pavaizduota buvo. Man gimdyti neužilgo. prieš metelius dažnai tokio pobūdžio filmus žiūrėdavau, bet ne tokius  gaila, kad discovery kanalas nebekartoja vaiko gimdymo proceso laidelės, nes po šitokių vaizdų kaip čia mane šiurpas nukrėtė. ten kažkaip kitaip pateikta, kažkaip gražiau. Suprantu, ked jie ten daug ką iškirpo, bet po tų vaizdelių man kažkaip drąsiau buvo, o po šių...  Jei nesilaukčiau dabar pulčiau tuojau pat prie kontaceptinių tablečių Na žinau bent tiek, kad prie kojų savo vyrui tikrai neleisiu stovėti.
zuliaska
2007 02 14, 17:07
man tai as nzn ir ten kur filmuota ir amerikos kur nuotraukos nera taip baisu man baisiausia tas kraujo klanas silpna darosi o pats gimimas tai nebaisu. vyras pamatytu nugriutu  ) jis neisivaizduoja kaip viskas bus  )) nu tikiuosi nenualps gimdyme  )))
TutėFrutė
2007 02 25, 18:57
Cia tikriausiai kiekvienam zmogui savaip.. Asmeniskai as paziurejus filma apie gimdyma visiskai neissigandau, juk naturalus tai dalykas. Vaizdas, aisku, nelabai jau estetiskas, drugeliai neskraido, taciau ir nieko blogo as tame nematau... Gimdymo nebijau, labiau bijau kazkokiu tai komplikaciju, nepatogumu po gimdymo, nes visa demesi ir meile reikes atiduot stebukleliui
asteriksas
2007 03 01, 08:50
Kažkada irgi norėjau pažiūrėti, bet jau geriau būčiau to nedarius, nes tik išaugo gimdymo baimė ir viskas  dabar stengiuos apie tai negalvoti, na vistiek tai neišvengiama ir pagimdysiu, o mintys apie pogimdyminį periodą kai ant rankų turėsiu savo mažiuką, nuslopina tuos baimės jausmus.
Sveikute,jaučiu kad nelankei nėštukių kursų(tik nesupyk),Tave galiu apraminti,vien filmo neužtenta,reikia pasiruošti psichologiškai.Kol nelankiau kursų man irgi atrodė baisu.Mes su vyru lankėme ak. Jolantos užsiėmimus.Tai buvo liuks,pasiruošėm visapusiškai.Esame jai labai dėkingi,pasigimdžiau su džiaugsmu,patariu ir jums ten nueiti ,n  ugalėsi baimę :
Vainiukė
2007 03 04, 21:44
QUOTE(Klepesova @ 2007 02 11, 21:09) Na žinote, baisokai čia viskas pavaizduota buvo. Man gimdyti neužilgo. prieš metelius dažnai tokio pobūdžio filmus žiūrėdavau, bet ne tokius  gaila, kad discovery kanalas nebekartoja vaiko gimdymo proceso laidelės, nes po šitokių vaizdų kaip čia mane šiurpas nukrėtė. ten kažkaip kitaip pateikta, kažkaip gražiau. Suprantu, ked jie ten daug ką iškirpo, bet po tų vaizdelių man kažkaip drąsiau buvo, o po šių...  Jei nesilaukčiau dabar pulčiau tuojau pat prie kontaceptinių tablečių Na žinau bent tiek, kad prie kojų savo vyrui tikrai neleisiu stovėti.  ir aš prisižiūrėjus filmų taip galvojau,kad jei vyras dalyvaus gimdyme tai jau neleisiu,kad nors truputį nuo mano galvos nueitų  ,o išėjo visai kitaip jis gimdymo metu ir aparačiuką laikė kur vaikučio tonų klauso ir matė viską  Taip gavosi,kad beveik visą leliaus kelionę gimdos kakleliu buvom tik keturiese:gydytojas,gimdyvė,būsimas tėvelis ir skubantis į pasaulį vaikelis  Tai po kiekvieno mano stanginimosi daktarėlis pakviesdavo tėvelį į priekį ir rodydavo kiek pasistūmė galvutė  .Ir nieko tėvelis nei apalpo  ,nei pasibaisėjo  priėmė viską kaip natūralų procesą.O, aš dar jį buvau prigąsdinus,kad vyrai neatlaiko ir apalpsta ir nukrenta  O,jis šaunuolis matydamas visą procesą atlaikė  ,aš jam dėkinga be galo  Tai buvo mūsų pirmas gimdymas,dabar jau kartu eisim 3 kartą  ,o ir kai mano MB šneka visada ir prie visų sako,kai MES GIMDĖME Didžiausios sėkmės jums visoms ir nebijokim ne tokie jau jie silpnoji lytis
bolivija
2007 03 17, 12:46
QUOTE(Nerytė @ 2007 03 02, 17:41) tikrai taip, galiu ir as pritarti, kad nestukiu kursai labai padeda, as ir siaip gimdymo nebijojau, bet palankius kursus gavau daugiau naudingos info  tikrai gimdymo galit nebijot, kai ateina tas astuntas menuo, kai nei pabegioti gali, nei pashokineti...dar blogiau apsiverst su skausmais, vaiksciot tik ish leto, tai pradedi taip laukti to gimdymo..oi patikekit, matyt tam ir duoti tie 9 menesiai kad pradedtum laukt gimties stebuklo. na ash filmuko nemaciau, shiaip man nepatinka viskas kas susije su medicina, nei man idomu butu ziuret filmuka nei apie dantu grezima anei apie nosies korekcija.. Manau mumyse yra uzkoduota genuose, kad nesigrizetume tuo kas yra kruvina ar kas kelia sausma.
astuftis
2007 03 20, 21:21
Kai buvau niescia vis ieskojau, bet taip ir neradau jokiu filmuku ir dabar tuo dziaugiuos. Paziurejau as cia nurodytus filmukus ir siurpas nukrete  Pati gimdziau, bet taip ziauriai nesijauciau kaip cia ziuredama  Jei norit ramiai gimdyt, geriau ne neziurekit  Kai viskas eina sklandziai, tai ir prisiminimai geri
M.A.M.A
2007 03 26, 15:06
Žiūrėjau nemažai nuotraukų iš gimdymų internete, ir vyrui rodžiau, ir dar kartu lankome pasirengimo gimdymui kursus, kur, be kita ko, rodoma labai daug filmuotos medžiagos. Noriu žinoti kuo daugiau apie tai, kas manęs laukia, todėl nepraleidžiu pro akis tokios informacijos. Manęs tie vaizdai nė kiek nešokiruoja, nors šiaip esu jautri. Na, gal žiūrint cezario operacijos filmuotą medžiagą kiek negera darėsi... Labai tikiuosi, kad man to neteks patirti. Be to, manau, kad vyrą visapusiškai paruošti tokiai patirčiai taip pat labai svarbu, kad žinotų, ko tikėtis ir negautų šoko. Antraip jis per gimdymą būdamas šalia gali ne padėti, o priešingai - trukdyti. Ir dar - turbūt girdėjote ne vieną istoriją, kaip po vyro dalyvavimo gimdyme pašlyja šeimos seksualinis gyvenimas. Taip įvyksta ne dėl to, kad jis prisižiūri labai atvirų neestetiškų vaizdų, o dėl to, kad ėjo į gimdymą tam nepasiruošęs ir tikėjosi, kad ten viskas bus labai žavu ir gražu, ir, aišku, lieka šokiruotas. Todėl manau, kad rengiantis gimdymui reikia ne tik knygeles skaityti, bet ir psichologiškai nusiteikti savęs neapgaudinėjant.
Emerencija
2007 03 28, 11:23
Štai šiame internetiniame puslapyje rasite trumpus video apie gimdymo eigą, viskas pavaizduota filmukais: http://catalog.nucleusinc.com/chooseexhibi...invert=&A=2Nemažai tikrų gimdymo filmukų galite pažiūrėti šiame internetiniame puslapyje: http://www.youtube.com į paieškos langelį įveskite šiuos angliškus žodžius labor and delivery ir tada paspauskite search ir malonaus pažiūrėjimo apie gimdymą.
QUOTE(Mažė_:) @ 2005 03 26, 23:22)  as esu nescia ir labai jau noreciau paziureti koki filmuka apie gimdyma  gal kas gali norodyti kokiu interneto puslapiu? Rekomenduoju: www.gimdymas.medik.lt
QUOTE(Mažė_:) @ 2005 03 26, 23:22)  as esu nescia ir labai jau noreciau paziureti koki filmuka apie gimdyma  gal kas gali norodyti kokiu interneto puslapiu? gimdymo video
Va faini filmukai Kaskart žiūrėdama įsitempiu prieš pabaigą gimdymų video
p Raganyte
2010 09 16, 17:06
|
|