Bandyk ieskoti prie nuorou nescioms, ten pradzioj yra vienas adresiukas, bet tokio fillmo vientiso, viso gimdymo proceso, nezinau, kur gauti, as irgi labai noreciau pamatyti, negi tik kursuose rodo? As tai noreciau pamatyt dar pries pastojant...
atsimenui, žiūrėjom tokį mokykloj, kai mokėmes apie visus tuos reikalus. tai labiausiai įstrigo ta vieta, kai jau moteriškei sarėmiai prasidėjo. Ji pranešė vyrui, tas greit šoko, čiupo mašino raktelius, krepšį su daiktais ir greit į mašiną nulėke. Įsėdo, pavažiavo, nusikeikė ir grįžo žmonos paimt
Ziurejau as toki viena filma per nesciuju kursus. Ten rode viena Amerikos privacia klinika. Tai istiko toks emocinis sokas biski
Girdejau, kad filme "lengvas raganavimas" kazka panasaus rodo, tik daaaug graziau viskas.
dar vaikelio neturiu. planuoju, draugas labai labai labai nori.... o aš bijau...... pažįstama situacija? noriu susirinkti kuo duagiau informacijos apie tai. pasiskaičius gimdymo istorijas atrodo, kad ten viskas vyksta labai sklandžiai.... o man sunku patikėt. Gal kas nors žinot kokių nors internetinių puslapių, kur būtų galima pamatyti gimdymo video ar panašiai? Turbūt ten būtų nešališki įspūdžiai ir informacija.....
Esi dar pakankamai jauna, gal dar nesubrendai tam zingsniui. Man siek tiek daugiau nei tau, bet as irgi bijau ir jauciuosi tam nepasiruosusi. Taip pat, kaip ir tu, maniau, jei susirinksiu visa info, tai bus lengviau ir greiciau uzsinoresiu. Bet ne...Matyt, tai lemia kiti faktoriai. Jei paskaitytum kitas temas apie gimdyma, tai gimdziusios tvirtina, kad kai ateis tam laikas, tai nebijosi, net to l. noresi, kitos net nori pajusti gimdymo skausma ir apgailestauja, kad nepajuto, nes dare Cezari ar epidura, buna ir tokiu atveju...
QUOTE(Tuze @ 2005 08 18, 09:59) dar vaikelio neturiu. planuoju, draugas labai labai labai nori.... o aš bijau...... pažįstama situacija? noriu susirinkti kuo duagiau informacijos apie tai. pasiskaičius gimdymo istorijas atrodo, kad ten viskas vyksta labai sklandžiai.... o man sunku patikėt. Gal kas nors žinot kokių nors internetinių puslapių, kur būtų galima pamatyti gimdymo video ar panašiai? Turbūt ten būtų nešališki įspūdžiai ir informacija..... Asmeniškai aš nepatarčiau dabar žiūrėt tuos tikroviškus filmukus iš gimdymų, nes tai gali šokiruot žmogų, kuris jau dabar bijo. Iš pradžiu pasiūlyčiau pasiskaityt mūsų puslapyje šio forumo temas, yra labai nemažai temų - kas ir kaip vyksta, kaip padėt sau, nuskausminimai, tada kai susirinksi šiek tiek žinių keliaut į tuos video bei foto archyvus. Tarp kitko šiame forume išvardinti keli puslapiai kur galima pažiūrėt, bet dabar nepamenu kurioj temoj.
Gyvenu Kanadoje, laiks nuo laiko pasiziuriu keleta laideliu apie gimdyma. TLC kanalas rodo gimdymo istorijas (rodo tiesiog visa gimdyma) ir taip pat Discovery HEALTH kanalas (gal kas Lietuvoje turite galimybe matyti?) rodo laideles "Birth Stories", kur be jokiu cenzūrų rodo gimdymo eiga. Bet manęs kažkaip neišgąsdino, dauguma gimdymų atrodo labai natūralūs, lengvi ir gražūs, aišku, būna ir komplikuotų atvejų.
O šiaip daugiau informacijos galite susirasti puslapyje: http://health.discovery.com/centers/pregnancy/pregnancy.html Ten galite rasti ir gražių filmukų apie vaisiaus vystymąsi gimdoje...
o man teko ziureti nuotraukas is realaus gimdymo (LT), zinokit kai seniau ziurejau dar nebuvau nescia ziurejau ramiai, o kai pastojau ir pasiziurejau, kai maniskis grizo pasakiau, kad bijau gimdyti, kad nenoriu ir paniskai bijau, tai gavau pylos, kad tokias nuotraukas ziuriu
QUOTE(indrutee @ 2006 06 17, 00:42) Kaip žiauru, Indrutee, viename žodyje padarei net dvi klaidas O dėl filmų apie gimdymą žiūrėjimo palaikau visas, kurios nepataria to daryti. Net ir gimdžiusioms moterims tie vaizdai nėra malonūs, o apie jų estetinę vertę net neverta kalbėti. Dabar madinga angažuoti šią temą, kurti filmus apie gimdymus, fotografuoti ir filmuoti gimdančias moteris, tačiau aš manau, kad tame turi likti kažkiek paslapties. O dėl baimių - pažiūrėjus filmą jos tikrai nedings...
O man keistai atrodo negimdziusiuju atkalbinejimas neziureti filmuku apie gimdyma arba jei ziureti, tai tik po gimdymo. Gal as neteisi, bet manau, kad suzinoti, kas tai per procesas ir ji pamatyti nori ne "-niolikines" paneles, o merginos ir moterys, kurios jau planuoja nestuma (arba yra nescios). Tai ka cia beisgasdinsi? Juk apsisprendus tureti vaiku kiekviena is musu nusiteikiam pykinimui pirmaisiais men. ir kt. blogumams, o taip pat ir gimdymui. As manau, kad daugelis is musu esam maciusios per TV pvz. kraupius vaizdus is chirurginiu operaciju, bet jei (neduok dieve) realiai pacios atsidurtumem ant operacinio stalo, tai nebutu kada drebeti is baimes. Taip pat ir su gimdymu - galima ziureti begale filmuku apie gimdyma savisvietai, geretis ar slykstetis jais, bet kai ateis laikas gimdyti, tai gimdysim ir pagimdysim.
Pvz. jei man, paauglei panelei kas butu parodes filmuka apie gimdyma, tai gal ir buciau pasibaisejusi (bet vis tiek buciau galvojusi, kad gimdysiu, tik uz daugelio daugelio metu P.S. Atsimenu, pati ziurejau SM toki filmuka apie gimdymus, tik nebeatsimenu, kur. Gal kuri nors imestumet nuoroda Sleetai - juk zmogus turi teise zinoti, kaip vyksta gimdymo procesas, jei pats to nori
man atrodo kazkur SM yra temele apie gimdymo baime, ten gal ir maciau nuoroda i filmuka apie gimdyma. man nepatiko - trumpas, nekokybiskas + dar epiziotomija atliko gimdyvei ir filmavo, tai, sakyciau, nikoks vaizdzelis. manau, tokie filmukai turetu buti labai kokybiski ir teigiami, ypac skirti nescioms ziureti. lankiau Semetos ir BAK'o kursus, ju rodomi filmukai buvo visai nieko, man asmeniskai po ju paniska baime gimdyti praejo.
va, radau as ta nuoroda http://www.grouper.com/GlobalMedia/MediaDe...s=7&q=baby+born
na zinoti, kaip viskas vyksta visgi manau reikia. Man patiko sis video
http://www.babycenter.com/plus/sneak_peek....l?topic=1287352 jeigu atidarys. o siaip tai kokia savaite negalejau atsigaut nuo moteru riksmu, kai gimd.namuose pavedziojo po gimdyklas....
labai aciu uz nuorodeles,man siaip labai patiko ir visai niekas neisgasdino,sakyciau tai labai naturalu,o kai pati gimdysiu tai tikrai nemanau kad man galvoje suksis mintys kaip tas leliukas lenda lauk...
http://www.grouper.com/GlobalMedia/MediaDe...s=7&q=delivered
Papildyta: http://www.grouper.com/GlobalMedia/MediaDe...s=7&q=baby+born Papildyta: po tokiu vaizdeliu nuotaikai pagerint... http://www.grouper.com/GlobalMedia/MediaDe...t=-1&s=7&q=born http://www.grouper.com/GlobalMedia/MediaDe...=-1&s=7&q=birth
Paziurejau filmukus ir galiu pasakyti,kad nebuvo jau taip siurpu
butent kad jau ten nera nieko baisaus
Na, jei kas dar nesate mačiusios gimdymo ir esate stipriu nervu, rekomenduoju aplankyti www.medik.lt (distancinis mokymas) Rasite video medžiaga apie gimdyma.
Manau tokių dalykų geriau nežiūrėti, net ir stiprių nervų moterims..
Cezario operacija
trokštančiom jos savo noru
Cezario operacija
greitesnis variantas
Na, bet vyrams pažiūrėt verta duoti... kad žinotų, kad džiaugsmas į šeimą ateina per skausmus...
sveikos,
čia daug gimdymų: http://www.birthdiaries.com/diary/ tekstai, deja, angliški. Bet rasit daug natūralių naminių gimdymų, daug ir ligoninėse... Tiesa, Amerikoj (o čia dauguma istorijų kurta) nėra (kiek žinau) gimdymo stalų. Jos gimdo lovose. Aš ir pati gimdyt ruošiuos lovoj arba baseine, bet ne ligoninėj. Yra rusiškas gimdymas. Dėl žiūrėjimo ir baimių: nėščia moteris yra unikalus sutvėrimas, niekas kitas nesupras kiek joje stiprybės, kantrybės, meilės. Iš šono, jos skausmas atrodo gal negražus. Bet kai pačios atsidursime tame procese - tada tik patirsime, kaip tai šventa ir nekasdieniška. Todėl jei 20 savaitę, jums daug kas atrodo skausminga ir negražu, tai 40 - turėsite savy tiek hormonų ir jėgų, kad viskas pasikeis. Atkreipkite dėmesį kad mamos JAV neskuta tarpvietės, kiek nemažai vaginalinių gimdymų sėdmenine pirmeiga, kad daug mamų ne jauniklės ir t.t.t. Man buvo įdomu. Viena geriausių istorijų Nr.23. Kaip mama, ligoninėj gimdė ir griežtai laikėsi savo gimdymo plano ir tik pagal jos pageidavimą buvo apžiūrimas kaklelis ir daugiau jokių procedūrų - "švarus gimdymas". Ir ligoninėj galima gimdyti natūraliai... Auginkim ne tik pilvus, bet ir žinias, ir pasitikėjimą savimi
O kodėl man rašo, kad tokio puslapio nėra
QUOTE(silver 27 @ 2006 09 25, 12:40) Na, reik šiek tiek kantrybės. Nors iš kai kurių serverių sako, kad neatsidaro, bet klausiau NMA atstovų, tai sakė, kad artimiausiom dienom turėtų atsidaryti iš visų serverių...
Aš kažkaip labai ramiai pažiūrėjau, gal dėl to, kad ten moters emocijų, garsų ir kt. nėra, ten visai "gražus" gimdymas. O kai žiūrėjau kažkokiam puslapy su visais garsais ir kirpimais-tai vat ten jau man buvo
Iš kaikurių severių neina šitas puslapis.
Kaškaip labai dalikyškai, nera jokių emocciju... Žodžių, nieko naujo. Tik kaškaip labai greitai viskas vyko, jie atrodo, dalį įrašo iškirpo...
Kai buvau nėščia žiūrėjau visus filmukus, nuotraukas, skaičiau net pačias baisiausias istorijas, kad žinočiau ko galima tikėtis, kad jei vdrug ką neišsigasčiau per gimdymą, turėjau proto, kad negalvočiau, jog man būtinai atsitiks kas blogo.
O dėl emocijų nebuvimo tame filmuke, tai nebūtinai gimdant (ypač stumiant) turi būti didžiuliausios dejonės ir riksmai. Stumti yra darbas, kurį reikia dirbti susikaupus ir nieks rėkti tuo metu tikrai neleis. Beje tos emocijos labiausiai ir kenkia žiūrint filmuką, nes matai ne faktą, o kito žmogaus jausmus. QUOTE(Annette @ 2006 09 28, 15:54) Aš irgi pažiurėjau, labai jau greitai viskas, kaip supratau įplyšo moteris, o ne įkirpo ją. Vaikelis prisilpęs, matėt, masažavo jam pėdutes... Šiaip įdomu buvo kaip ta placenta realiai atrodo, didoka sakyciau
Tai čia tik pati pabaiga. Mačiau pirmą kart.. vaikiukas labai atrodo nusilpęs ne tai kad nekvėpavo dar, bet išvis atsipalaidavęs visas kaip negyvas :/ ir kraujo upeliai - čia taip normalu ar dėl plyšimo? čiurkšlės tiesiog...
QUOTE(Shyna @ 2006 09 28, 15:11) Nemačiau (man neatidaro), bet kiek teko žiūrėti kituose filmukuose, po vaiko gimimo dažnai kraujas pasirodo. Manau, gali būti dėl bepradedančios atsidalinti placentos. Nežinau, kaip reikėtų plyšti, kad kraujas čiurkšlėmis pasipiltų...
pries gmdyme poliklinikoj rode vaizdajuose kaip viskas vyksta, ir man tikrai nebuvo slykstu, manau verta buvo paziuret, bent jau isivaizdavau kaip mazdaug viskas bus, ir baime tikrai sumazejo. o tas vaikiukas tai tikrai labai silpnutis
Aš neš nežinau kiek kraujavau per gimdymą, tiesiog nebuvo laiko žiūrėti, o ir seselės keitė "sugertukus" po manimi labai dažnai
Na pati gimdysiu pirma karta, ir kol nemaciau tokiu filmuku tikrai geriau jauciausi. Kai pamaciau kas per daiktas tas gimdymas tai dabar paniskai pradejau jo bijoti
Pries gimdyma jokios medziagos susijusios su tuo neziurejau,ir vkitom nepatariu
nu jau pasiruošiau biasybių pamatyt ir...nieko baisaus nepamačiau....tikrai nesuprantu, ko ten išsigandot kai kurios?
o aš kaip tik nusiraminau pamačius vaizdo įrašą su gimdymu. Taip viskas normalu, natūralu, gamtos duota...
Linuxeee, būk rami, nėra taip baisu kaip atrodo mačiau apie placentos dydį kalbėjot, kai aš pagimdžiau, gydytoja paklausė ar noriu kad man parodytų. Kažkodėl išvariau vyrą ir sakau rodykit. Tai tikrai toks nemažas maišiukas. Juk leliukas ir vandenys ten telpa...
O man kaip tik noretusi dar daugiau tos video medziagos pamatyti. Juk, kai zinai, ko laukti - tai ir bijoti neber ko
QUOTE(chriss @ 2006 10 01, 21:48) Va būtent, BAISAUS čia nieko nėra, nes visi klipukuose matyti gimdymai vyko daugiau ar mažiau sklandžiai (jei plyšimus ir kirpimus laikysime sudėtine gimdymo proceso dalimi...). Ir cezaris normaliai atrodė. Manau, ne ką geresni jausmai apimtų pamačius apendicito operaciją ar paprasčiausią danties gręžimą. Ir dar. Mes matėme užsienio gimdymus, kur personalas atsakingesnis ir pan. Jei kas slaptai nufilmuotų gimdymą Lietuvoje (ypač situaciją, kai gimdyvė gimdo nesusitarusi su gydytoju ir niekam nemokėjusi pinigų), tai būtų tikras siaubo filmas... QUOTE(renant @ 2006 06 23, 01:34) na zinoti, kaip viskas vyksta visgi manau reikia. Man patiko sis video http://www.babycenter.com/plus/sneak_peek....l?topic=1287352 jeigu atidarys. o siaip tai kokia savaite negalejau atsigaut nuo moteru riksmu, kai gimd.namuose pavedziojo po gimdyklas.... QUOTE http://www.birthdiaries.com/diary/ vakar vakare prisiziurejau,tai visa nakti nemiegojau
Eikit sau
ir netycia nepaskaicius uzejau kur mergyte 23 sav gime, galvoju paziuresiu kaip leliukas toks mazyliukas atrodo, ziuriu ziuriu nuotraukas, ir paskui seka nuotraukos is laidotuviu
Neskubėkit rankiotis blogų emocijų, kol laukiantės.
Geriau pažiūrėkit namų gimdymus, ypač šitą http://www.birthdiaries.com/diary/birth010/ Labai įkvepianti ramybė ir džiaugsmas (O pilvo didumėlis! QUOTE(sima77 @ 2006 10 05, 19:29) Eikit sau ir netycia nepaskaicius uzejau kur mergyte 23 sav gime, galvoju paziuresiu kaip leliukas toks mazyliukas atrodo, ziuriu ziuriu nuotraukas, ir paskui seka nuotraukos is laidotuviu As irgi ten buvau ilindusi pasiziureti, tai paskui labai gailejausi... Tikrai baisus vaizdai... Vargse mergyte...Tik man keista, kaip patys tevai leido, kad ju asmenine tragedija fotografuotu nuo pradzios iki laidotuviu ir po to dar viesai paskelbtu? As to nenoreciau tevu vietoje
Siaubas kaip slikstu, kaip gerai kad man dare cezari.
http://www.babycenter.com/videos/
jeigu ka domina cia yra visokiausiu video apie gimdyma ir jo eiga bei kokie gimdymai gali buti |