QUOTE(klopedija @ 2009 05 09, 17:52) 1. Tai aš taip ir supratau  . Už tai ir parašiau, kad žodžių trūksta. 2. Absoliučiai  . andromedav, o to seminaro letorė nenorėtų "atvežti" į kitus miestus?  Manau, tokia tema ir toks "veidas" tikrai pritrauktų nemažai klausytojų  . Kiek man yra žinoma, Tęstinių studijų universitetas Šiauliuose rengia ir tuos "išvažiuojamuosius" seminarus, tik reikia, kad susirinktų ne mažiau, kaip 25 klausytojai; Tada kaina seminaro būna truputį didesnė, bet yra galimybė, kad mažiau bus dienų, o parašys pažymėjime daugiau; Jie dar žinau siūlo ir šias temas: 1. Autistiškų vaikų ugdymas ( 2 dienos, kaina 56,0 Lt) 2. Kalbėjimo motorikos sutrikimai (2 dienos, kaina 56,0 Lt) 3. Žymiai ir vidutiniškai neišsivysčiusios kalbos ugdymas (3 dienos, 75,0 Lt) Kontaktinis telefonas: 8 41 595853, atsakinga Edita Trumpytė; Tik kainos manau, jau būtų nebe tos; Mes čia rudenį derinom kviesti Ivoškuvienę, bet užpuolė "KRIZĖ"  taip ir liko
varde, aš nepykstu, bet nesuprantu, kaip taip galima..Aš su tuo vaiku dirbu 2 metus ir tai nemanau, kad galiu nušviesti visą jo ateitį...man tai neprofesionalu (mažų mažiausiai)..O dėl Ivoškuvienės seminarų..esu nusivylusi šiek tiek, nes jau daug metų nesikeičia nei temos, nei seminarų turinys..
Kitą savaitę Maximose 30proc nuolaida visoms knygoms
klopedija
2009 05 10, 09:19
QUOTE(ruzava @ 2009 05 10, 00:51) Kitą savaitę Maximose 30proc nuolaida visoms knygoms  O!  Pasidomėsim
Čia dar keletas paveikslėlių nuorodų, nors atrodo jų tiek daug yra http://www.barrysclipart.com/http://www.bestofclipart.com/O cia PowerPoint skaidriu pagrindai: (nemokamai) http://www.indezine.com/powerpoint/freetemplates/
QUOTE(andromedav @ 2009 05 10, 14:30) Čia dar keletas paveikslėlių nuorodų, nors atrodo jų tiek daug yra http://www.barrysclipart.com/http://www.bestofclipart.com/O cia PowerPoint skaidriu pagrindai: (nemokamai) http://www.indezine.com/powerpoint/freetemplates/ačiūūūū
klopedija
2009 05 10, 13:55
QUOTE(andromedav @ 2009 05 10, 14:30) Čia dar keletas paveikslėlių nuorodų, nors atrodo jų tiek daug yra http://www.barrysclipart.com/http://www.bestofclipart.com/O cia PowerPoint skaidriu pagrindai: (nemokamai) http://www.indezine.com/powerpoint/freetemplates/ Šitas nuorodas reiktų įtraukti į pirmą puslapį naujoje temoje!
sanmara
2009 05 10, 18:54
QUOTE(ruzava @ 2009 05 10, 01:51) Kitą savaitę Maximose 30proc nuolaida visoms knygoms  Reikės apsilankyti QUOTE(andromedav @ 2009 05 10, 15:30) Čia dar keletas paveikslėlių nuorodų, nors atrodo jų tiek daug yra http://www.barrysclipart.com/http://www.bestofclipart.com/O cia PowerPoint skaidriu pagrindai: (nemokamai) http://www.indezine.com/powerpoint/freetemplates/Labai ačiū
Kur čia visos išsilaksčiusios jau kelinta diena?
klopedija
2009 05 12, 17:56
Dirbam, plušam išsijuosę  . Ruošiuosi atvirų durų dienoms, turėsiu porą renginukų  .
vaivos juosta
2009 05 12, 18:44
O aš užbaiginėju visus popierinius galus. Dar norėčiau metodinį prieš išeidama padaryt, tik nežinau ar spėsiu jam pasiruošt. Beje, Norfoj knygoms 33 proc nuolaida  . ( bet Šakių maximoj ir Norfoj nieko doro nėra. Visiškai).
Turbūt teks išpardavimais pasidomėti...  Pas mus šiais metais jau "užraukia" visus literatūros užsakymus
kristute123
2009 05 12, 20:21
QUOTE(klopedija @ 2009 05 12, 18:56) Ruošiuosi atvirų durų dienoms, turėsiu porą renginukų  .  o kokio pobūdžio renginukus planuoji?
vaivos juosta
2009 05 13, 07:40
Man per 6 sioje mokykloje darbo metus neuzsake nei vienos knygos  . Viska susipirkau pati ( net dali vadoveliu). Dabar per posedi pasake, kad vadoveliu uzsakymas labai apkarpytas, tai as iki bibles net nesiruosiu eiti. Wija -  .
pinciuke
2009 05 13, 08:41
QUOTE(ruzava @ 2009 05 12, 17:52) Kur čia visos išsilaksčiusios jau kelinta diena?  aš tai organizuoju saviškes į kelionę. norime aplankyti Sankt Peterburgą. vietų , kaip suprantu, dar yra. radau tokią nebrangią. ir dar tuo laiku bus baltosios naktys jei ką sudomino - maloniai prašome prisijungti.
O aš sėdžiu su keturkampa galva, visa apsislogavus, nenoriu nieko, tik išsimiegot ir pasveikt  Jau antrą mėnesį su mažium pakaitom sergam, tai jau kaip nusibodo  Ir meilė darbui visai išgaravus kažkur, ir kelionių dar šiais metais nenusimato, nu vnž, noriu miego...
vaivos juosta
2009 05 13, 10:33
QUOTE(pinciuke @ 2009 05 13, 09:41) aš tai organizuoju saviškes į kelionę. norime aplankyti Sankt Peterburgą. Iš mano mokyklos dvi mokytojos važiavo su grupele mokinių - prieš 2 savaites. Sakė žiauriai siaučia vagys metro - vieną kolegę apvogė  .
light blue
2009 05 13, 15:04
Laba  O aš nieko neveiku  tiesiog kaupiuosi susenėjimo procesui, nes jis tuoj bus ir egzams, nes juose sėdėsiu kaip etatinė durnė  Sveikinimai WIJAI &joy, aš taip pat visas ligas iš darbo namo tempiu, mums kaip vaikams, kurie pradeda daržą lankyti, matyt tenka vėl imunitetą naują susikrapštyti
Pas mus, kiek supratau, literatūros užsakymai nebuvo ribojami, daug priemonių pripirkta, bibliotaka ir kabinetai tikrai neapleisti, tik kad aš įlipau į jau nuvažiuojantį traukinį - dar pernai galėjau užsisakyti,bet kaip nauja darbuotoja nedrįsau per daug užsiplėšti, o šiais metais jau per vėlu, apskritis liepė taupyti... Ačiū visoms už sveikinimus
Čia ne į temą, bet labai patiko šiandien nugirstas pokalbis stoviu maximoj prie kasos eilėj. priešais mane- mama su diiiideliuuu pilvu, o su ja ir kokių 3-4metų berniukas. Jam, matyt, mama pasakojo jau kaip bus su gimdymu, tai jis teiravosi: - Mama, o kai pas tave leliukas išlįs, tai tėvelis mane atveš pas tave? - Atveš, bet prieš tai reiks palaukti. Tėvelis iš pradžių nuveš tave pas močiutę, tu luktelsi, o tada tėvelis tave paims ir atvažiuosit abu pas mus su leliuku. - Mama, o kodėl mes su tėveliu abu vyriškai (  ) pas tave negalim laukti, kol leliukas išlįs? - Todėl, kad man reikės viso tėvelio dėmesio, todėl prašysim, kad pabūtum pas močiutę - bet man irgi reikia tėvelio dėmesio Bet mama su tokia kantrybe jam aiškino  ir toks gražus, ramus bendravimas... seniai tokį gerą pavyzdį bemačiau
Sveikos  . O aš ryt einu į "Vilties" 20-metį (esu pirmoji spec.grupės auklėtoja nuo 1991 metų), poryt atvirų durų diena. Gegužės 20 egzaminas. Aš, kaip ir Light blue, etatinė "durnė"  . Viename darbe nauja direktorė, su savo naujais reikalavimais, kitame konkursas naujai direktorei, kas bus, nežinia. Ar išsaugosiu darbą ar ne  . O du studentai namuose, tai papildomas darbukas nemaišo  .
Mane taip pat pastoviai sodindavo į stebėtojų kėdes  tiek pas dešimtokus, tiek pas dvyliktokus... šiemet kai pasiprašiau anksčiau atostogų, tai neįrašė niekur
sanmara
2009 05 14, 11:56
QUOTE(Wija @ 2009 05 12, 21:07) Turbūt teks išpardavimais pasidomėti...  Pas mus šiais metais jau "užraukia" visus literatūros užsakymus  Sveikinimai QUOTE(ruzava @ 2009 05 13, 22:30) Čia ne į temą, bet labai patiko šiandien nugirstas pokalbis stoviu maximoj prie kasos eilėj. priešais mane- mama su diiiideliuuu pilvu, o su ja ir kokių 3-4metų berniukas. Jam, matyt, mama pasakojo jau kaip bus su gimdymu, tai jis teiravosi: - Mama, o kai pas tave leliukas išlįs, tai tėvelis mane atveš pas tave? - Atveš, bet prieš tai reiks palaukti. Tėvelis iš pradžių nuveš tave pas močiutę, tu luktelsi, o tada tėvelis tave paims ir atvažiuosit abu pas mus su leliuku. - Mama, o kodėl mes su tėveliu abu vyriškai (  ) pas tave negalim laukti, kol leliukas išlįs? - Todėl, kad man reikės viso tėvelio dėmesio, todėl prašysim, kad pabūtum pas močiutę - bet man irgi reikia tėvelio dėmesio Bet mama su tokia kantrybe jam aiškino  ir toks gražus, ramus bendravimas... seniai tokį gerą pavyzdį bemačiau  na trikrai labai gražus pokalbis  keista, kad tokių kantrių žmonių galima sutikti parduotuvėje
specukės, kai atsilaisvinsit, noriu paklausti, gal pas jus mokyklose yra sudaryta ir patvirtinta specialiojo ugdymo tvarka? nu, kas už ką atsakingas, kokios atvykimo ir mokymosi sąlygos ir pan.?
vaivos juosta
2009 05 15, 08:02
QUOTE(ruzava @ 2009 05 15, 08:37) specukės, kai atsilaisvinsit, noriu paklausti, gal pas jus mokyklose yra sudaryta ir patvirtinta specialiojo ugdymo tvarka? nu, kas už ką atsakingas, kokios atvykimo ir mokymosi sąlygos ir pan.? Gal ir yra - nežinau tiksliai  . Čia gal remiamasi tuo įstatymu, dėl specialiojo ugdymo skyrimo tvarkos?
pinciuke
2009 05 15, 08:02
QUOTE(ruzava @ 2009 05 15, 09:37) specukės, kai atsilaisvinsit, noriu paklausti, gal pas jus mokyklose yra sudaryta ir patvirtinta specialiojo ugdymo tvarka? nu, kas už ką atsakingas, kokios atvykimo ir mokymosi sąlygos ir pan.? pas mus buvo. bet reiketu pasitikrinti, ar nepasene (ar niekas neiskeite)
vaivos juosta
2009 05 15, 19:45
Pas vieną iš mano mokyklos viršininkių, tai įtariu, greitu laiku atsiras gružikų namuos  . Nu sunervino nerealiai  . M-kloj paskutinis skambutis. Visi sėdim, graudinamės, gėrimės. Pavaduotoja praeidama pro šalį lepteli - po renginio užsuk pas mane. Galvoju - nori pasitikslint, kada tiksliai išeinu atostogų ar pan. Niu ir po visko renkamės tortuot, kavuot ir šampanuot, aš dar "trumpam" pas pavaduotoją...... Pasirodo, jos manymu, aš esi kažkoks mokyklos monstras, tėvų, vaikų baubas, kuris palieka pirmokus antriems metams. Kaip aš drįstanti palikti, kur tai reglamentuota, kodėl ji nieko nežino ir ttttt. Visų pirma, pas mane atėjus buvo pirmokų mokytoja ir sakė, kad turi tris sunkius mokinius, kurie jos manymu, šiek tiek nedabrendę. Ir tų trijų mokinių tėvai nori, kad vaikai kartotų kursą. ( patys parašė prašymus). Manęs mokytoja paparašė atlikt su jais kokį testuką. Atlikau, grąžinau popierius mokytojai. Tai manau čia mokytojos reikalas supažindint valdžią su tuo faktu?  . Klausiu pavaduotojos, ar kalbėjo su mokytoja - ne, nekalbėjo.  Nedašuto man, ko ji čia mane skalpavo...... Dar apkaltino, kad aš nekompetetinga, nes teigiu, kad pirmos klasės mokinį galima palikt kartot kurso. Mergos, tai ką - negalima??????????? Čia gal dėl to, kad kitais metais m-kloj akreditacija, ruošiamės tapt gimnazija..... Nu bet vis tiek...... Krebždės jai kur po grindim, garantuoju. Išsiliejau. Būčiau galėjus, būčiau "ėmus" vyniaus su kitom kolegėm lygiai taurė taurėn.
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 05 15, 20:45) Pas vieną iš mano mokyklos viršininkių, tai įtariu, greitu laiku atsiras gružikų namuos  . Nu sunervino nerealiai  . M-kloj paskutinis skambutis. Visi sėdim, graudinamės, gėrimės. Pavaduotoja praeidama pro šalį lepteli - po renginio užsuk pas mane. Galvoju - nori pasitikslint, kada tiksliai išeinu atostogų ar pan. Niu ir po visko renkamės tortuot, kavuot ir šampanuot, aš dar "trumpam" pas pavaduotoją...... Pasirodo, jos manymu, aš esi kažkoks mokyklos monstras, tėvų, vaikų baubas, kuris palieka pirmokus antriems metams. Kaip aš drįstanti palikti, kur tai reglamentuota, kodėl ji nieko nežino ir ttttt. Visų pirma, pas mane atėjus buvo pirmokų mokytoja ir sakė, kad turi tris sunkius mokinius, kurie jos manymu, šiek tiek nedabrendę. Ir tų trijų mokinių tėvai nori, kad vaikai kartotų kursą. ( patys parašė prašymus). Manęs mokytoja paparašė atlikt su jais kokį testuką. Atlikau, grąžinau popierius mokytojai. Tai manau čia mokytojos reikalas supažindint valdžią su tuo faktu?  . Klausiu pavaduotojos, ar kalbėjo su mokytoja - ne, nekalbėjo.  Nedašuto man, ko ji čia mane skalpavo...... Dar apkaltino, kad aš nekompetetinga, nes teigiu, kad pirmos klasės mokinį galima palikt kartot kurso. Mergos, tai ką - negalima??????????? Čia gal dėl to, kad kitais metais m-kloj akreditacija, ruošiamės tapt gimnazija..... Nu bet vis tiek...... Krebždės jai kur po grindim, garantuoju. Išsiliejau. Būčiau galėjus, būčiau "ėmus" vyniaus su kitom kolegėm lygiai taurė taurėn.  Nesmagu, kai valdžia, neišsiaiškinus visko pradeda tvarką daryt ir kaltų ieškot. Nekreipk dėmesio, juk jau beveik atostogauji Man irgi kyla klausimų dėl tų palikimų. Aš turiu irgi vieną pirmokę ir vieną antrokę, dėl kurių mokytojos kreipėsi tik visai neseniai, ant greitųjų sutvarkėm dokumentus, bet PPT jau nenori registruot, atseit joms ten ataskaitas kažkokias reikia rengt, bla bla bla ir panašiai. Tai ką mums su tom mergičkom dabar daryt? Mokytojos klausia pas mane, o aš dar žalias tokiuose dalykuose ir nežinau ką atsakyt. Jų palikti nenori, o kaip suformint jų kėlimą? Juk reikiamo lygio jos nepasiekė, standartų neįsisavino
QUOTE(&joy @ 2009 05 15, 21:22)  Nesmagu, kai valdžia, neišsiaiškinus visko pradeda tvarką daryt ir kaltų ieškot. Nekreipk dėmesio, juk jau beveik atostogauji Man irgi kyla klausimų dėl tų palikimų. Aš turiu irgi vieną pirmokę ir vieną antrokę, dėl kurių mokytojos kreipėsi tik visai neseniai, ant greitųjų sutvarkėm dokumentus, bet PPT jau nenori registruot, atseit joms ten ataskaitas kažkokias reikia rengt, bla bla bla ir panašiai. Tai ką mums su tom mergičkom dabar daryt? Mokytojos klausia pas mane, o aš dar žalias tokiuose dalykuose ir nežinau ką atsakyt. Jų palikti nenori, o kaip suformint jų kėlimą? Juk reikiamo lygio jos nepasiekė, standartų neįsisavino  Sveikos, nebespėju čia, su jumis pabendrauti, turbūt pavasaris veikia, saulė galvą kaitina  darbai paskui lyg uodega velkasi Ir man kyla tokių klausimų. Jei mano žinios nepasenusios, tai raštišku tėvų sutikimu galima palikti kartoti kurso. Man atrodo, kad tai naudingiausia pirmoje klasėje. Jei vaikas nepasiekė bent minimalių reikalavimų, tai mano manymu, yra du keliai: kartoti kursą arba su mod.programa žygiuoti į antrą klasę. O kaip atliekat vertinimą pirmokų, gal turit testų atskiriems dalykams? iki šiol man neteko spręsti, ką daryti su tokiais pirmokais, o šiemet mokytoja labai prašo mano patarimo kelti ar palikti pirmoką.
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 05 15, 09:02) Gal ir yra - nežinau tiksliai  . Čia gal remiamasi tuo įstatymu, dėl specialiojo ugdymo skyrimo tvarkos?  jo, kažkas iš ten. mes atsibudom, kad tokios neturim, o aš į tą tvarką asmeniškai norėčiau įtraukt ir punktus nuo savęs, kas už ką atsakingas. Kadangi ją rašyti teks man, tai pridėsiu tikrai ko nors ir auklėtojų atsakomybei  tai tikiuos neužklius niekam, kai tvirtint reikės QUOTE(vaivos juosta @ 2009 05 15, 20:45) Pas vieną iš mano mokyklos viršininkių, tai įtariu, greitu laiku atsiras gružikų namuos  . Nu sunervino nerealiai  . Dar apkaltino, kad aš nekompetetinga, nes teigiu, kad pirmos klasės mokinį galima palikt kartot kurso. Mergos, tai ką - negalima??????????? Palikti tai galima, tėvų prašymu  bent jau pas mus tai net skatinamas toks palikimas, kai nujaučiama, kad bus iš to naudos  ir dabar turim dvi pirmokes, kurios buvo paliktos kartoti kurso. Viena mergaitė pernai visai strigo, o šiemet eina koja kojon su kitais. Bet kita neišsikapstė ir modifikavom QUOTE(MAMTE @ 2009 05 15, 22:51) O kaip atliekat vertinimą pirmokų, gal turit testų atskiriems dalykams? iki šiol man neteko spręsti, ką daryti su tokiais pirmokais, o šiemet mokytoja labai prašo mano patarimo kelti ar palikti pirmoką. aš, kai vertinu tokį mažiuką, tai tiesiog su mokytoja pasikalbu, ką tie vaikai iki šios dienos jau yra išmokę, ką išėję ir pagal tai padarau užduotis
klopedija
2009 05 16, 08:33
QUOTE gal pas jus mokyklose yra sudaryta ir patvirtinta specialiojo ugdymo tvarka? Mes turim SUK nuostatus. Tie nuostatai - Specialiojo ugdymo įstatymo "kopija", sutrumpintas variantas O pareigas "pasidalinam" SUK posėdyje, SUK komisijos sudėtį tvirtina direktorius/-ė įsakymu. Konkrečiai Tavo atveju reikėtų sušaukt SUK posėdį su vaiko mokytoja, tėvais, administracijos atstovais ir spręsti problemą kartu. QUOTE vaivos juosta,2009 05 15, 20:45 Pas vieną iš mano mokyklos viršininkių, tai įtariu, greitu laiku atsiras gružikų namuos  . Nu sunervino nerealiai  . Nesinervink taip žiauriai. Ir ramiau gali žiurkes užleist  . QUOTE Dar apkaltino, kad aš nekompetetinga, nes teigiu, kad pirmos klasės mokinį galima palikt kartot kurso. Mergos, tai ką - negalima??????????? Teoriškai tai galima, QUOTE(ruzava @ 2009 05 15, 22:57) Palikti tai galima, tėvų prašymu  bent jau pas mus tai net skatinamas toks palikimas, kai nujaučiama, kad bus iš to naudos bet čia vaikas atsiduria tarp kūjo ir priekalo  : vaikui naudinga dar truputį "paaugt", pasiformuot akademinius pagrindus. Tačiau čia įsimaišo visagalis "mokinio krepšelis"  , kurį valstybė skiria 1 kartą priešmokykliniam ugdymui ir 12 kartų viduriniam. O valstybės pinigai, kaip žinome, šventi! Manau, kad tokiose situacijose tik tėvai savo vaikui realiai galėtų padėti, jei užtektų kantrybės ir gudrumo kariaujant su mūsų funkcionieriais. Papildyta:Merginos, kas kurs naują temą? Kas turės kantrybės peržvelgt dabartinę ir parankiot Spec. nuorodas?
light blue
2009 05 16, 13:07
Pas mus nepriimta palikti kurso kartoti, ypač pirmoką. Nebent jis labai sunkus, jau turi kokią programą su riebiu AD. Šiaip nepaliekam ir aš nerekomenduoju  Vaiva, prasišovėt toje vietoje, kad su mokytoja padarėt pavaduotojai už nugaros testukus ir tt. Aš pirmiausia mokytojas siunčiu pas pavaduotojas (pradinukus ir spec. sritis kuruojančias). Jos dauguma atvejų pasako, kad ne, nepalikinėsime.
pinciuke
2009 05 16, 13:32
QUOTE(light blue @ 2009 05 16, 15:07) Pas mus nepriimta palikti kurso kartoti, ypač pirmoką. Nebent jis labai sunkus, jau turi kokią programą su riebiu AD. Šiaip nepaliekam ir aš nerekomenduoju bet jei ad - tada tai jau jis tikrai turi keliauti į aukštesnę klasę. o jei neturi jokios programos - va tada gal ir tikslinga palikti antriems metams. ir dar jei tėvai pagaidauja ir sutinka raštiškai. nors siaip mokytojos dar labai ziuri - ar palikus mokinį, jai užteks mokinių klasėje, bent jau mažesnėse mokyklose. jei ne - jos labai įtikinamai pasiūlo tėvams (net jei yra PPT rekomendacija kartoti kursą, nes vaikui sulėtėjusi psichinė raida) kelti vaiką į aukštesnę klasę. man buvo toks atvejis - tada aš likau durnės vietoje, nes mokytoja, iš pradžių norėjusi atsikratyti tokio sunkaus vaiko, apsičiupinėjo, kad jai nebeužtenka vaikų klasėje. nors buvome nutarę daryti, kaip rekomenduos PPT ir SUK-e siūlėme palikti. tada už mano nugaros viską suorganizavo atvirkščiai, įtikino vaiko motiną, kad jis galės toliau mokytis. ir dar pareikškė valdžiai, kad aš, rekomenduodama vaiką palikti antriems metams kartoti kurso, su ja nesitariau.. nu buvau juodai užpykusi. gaila - tuo metu neturėjau galių "žiurkinti"
vaivos juosta
2009 05 16, 14:26
QUOTE(light blue @ 2009 05 16, 14:07) Pas mus nepriimta palikti kurso kartoti, ypač pirmoką. Nebent jis labai sunkus, jau turi kokią programą su riebiu AD. Šiaip nepaliekam ir aš nerekomenduoju  Vaiva, prasišovėt toje vietoje, kad su mokytoja padarėt pavaduotojai už nugaros testukus ir tt. Aš pirmiausia mokytojas siunčiu pas pavaduotojas (pradinukus ir spec. sritis kuruojančias). Jos dauguma atvejų pasako, kad ne, nepalikinėsime. Jei vaikas turi AD, o jokiu būdu palikti negalima - kalė tai ir PPT, ir Marijamplės valdžia atvažiavus, ir dar kažkur skaičiau. Bet kas svarbiausia - juk pati mokytoja turi pranešt, kad ruošiasi palikt vaiką. Pernai 7-tką palikom, nuėjo auklėtoja, pasakė, viskas tvarkoj, protokolą "iškepėm". Už ką čia mane salpavo vakar, tai nedašunta.... Jokia aš viršininkė ant palikimo... QUOTE(pinciuke @ 2009 05 16, 14:32) .. nu buvau juodai užpykusi. gaila - tuo metu neturėjau galių "žiurkinti" 
klopedija
2009 05 16, 15:59
QUOTE(light blue @ 2009 05 16, 14:07) Pas mus nepriimta palikti kurso kartoti, ypač pirmoką. Taip, taip! Ir man VB yra sakiusi, kad vaikas turi eiti su visais savo specialiaisiais poreikiais kartu su bendraamžiais. Matyt, toks neoficialus ministerijos nurodymas - ir baigta  . O dabar, krizės akivaizdoje, šių vaikų sąskaita tikrai bus taupoma. Ir jokių papildomų "krepšelių"  . Mane tai nerealiai biesina!!!
Sveikos  Tai iš visų šitų diskusijų supratau, kad mes SUKe turim užsiprotokoluot, kad tas paneles keliam, ir kad iš karto rugsėjį siunčiam į PPT. Ar dabar jas modifikuot pačioms, o jau rugsėjį siųst?
QUOTE(&joy @ 2009 05 17, 15:24) Sveikos  Tai iš visų šitų diskusijų supratau, kad mes SUKe turim užsiprotokoluot, kad tas paneles keliam, ir kad iš karto rugsėjį siunčiam į PPT. Ar dabar jas modifikuot pačioms, o jau rugsėjį siųst? aš sakyčiau, kad taip. Jūs dabar jas keliat, bet SUke pasirašot, kad jos yra keliamos su sąlyga, kad jų gebėjimai, žinios bus įvertinti PPT. bent jau aš taip rašiau
light blue
2009 05 18, 09:25
Sveikos  Pas mus yra vaikinas su AD, riebus. Bet...mama yra atsisakiusi tos AD pirmai klasei. Faktas, kad pažanga tikrai kaip Harvardo studento. Vat tokį atvejį turėdama galvoje ir rašiau, kad su AD lieka antrus metus. Nes...dabar mama statoma prieš du pasirinkimus - AD pripažinimas arba antri metai. Kitas atvejis išvis orginalus  Antroje klasėje tupi mokinys, pakliuvęs ten per klaidą. Tiesiog jis atėjo iš kitos mokyklos pas mus į antrą klasę. Bet...jis NEKALBA VISAI (dar menkiau kalba, nei mano lėlė). Mano buvusios kolegės sakė, kad jis turėjo likti pirmoje klasėje dar metams (vėlgi palikimo antriems metams atvejis). Nes dabar...baigia antrą klasę, nekalba, raidžių nepažįsta, skaičiuojam su skaitliukais 20ribose. Kitais metais sėdėdami trečioje klasėje imsime pirmos klasės vadovėlius. Kaip mokytojai dirbti  Kai dviejų metų ir elementorinio periodo praraja išsižiojo tarp vaikų  Taip kad...suabsoliutinti kaip ir neišeitų - palikti nepalikti.
QUOTE(ruzava @ 2009 05 17, 21:29) aš sakyčiau, kad taip. Jūs dabar jas keliat, bet SUke pasirašot, kad jos yra keliamos su sąlyga, kad jų gebėjimai, žinios bus įvertinti PPT. bent jau aš taip rašiau  Kažin kaip tėvai su tom sąlygom  Dabar sakys gerai, o rudenį persigalvos, ir ką jiems padarysi?! Maniškė mama tai nori, kad mergaitė kartotų kursą, mokytoja nori, aš sutinku, bet va, ką valdžia pasakys, tai neaišku. Kažkaip įtariu, kad nenori palikt, bijau, kad ir aš galiu likti kalčiausia
QUOTE(MAMTE @ 2009 05 18, 17:21) Kažin kaip tėvai su tom sąlygom  Dabar sakys gerai, o rudenį persigalvos, ir ką jiems padarysi?! Maniškė mama tai nori, kad mergaitė kartotų kursą, mokytoja nori, aš sutinku, bet va, ką valdžia pasakys, tai neaišku. Kažkaip įtariu, kad nenori palikt, bijau, kad ir aš galiu likti kalčiausia  bent jau pas mus tai tėvai patys nepasirūpina vaikų vežimu į PPT, tenka man ta garbė. Tai aš pasiimu sutikimą iškart, tai paskui jau nebūna problemų. nežinau, bent jau kol kas nesusidūriau, kad persigalvotų
vaivos juosta
2009 05 18, 20:01
Šiandien valdžia atėjo ir pasakė - jokių palikimų.  Mokytoja susigriebus ir už galvos, ir už širdies, o aš numojau ranka - tesižino, nuo ryt man atostogos.
Labanoriska
2009 05 18, 20:09
sveikos merginos, netycia jusu tema uztikau...  noriu paklausti ar yra kokiu spec. zaidimu ar pratimu, padedanciu sutelkti vaiko demesi? Na vyresnelis pas mane judrus, jam susidomejima galiu sukelti tik 2-3 minutems. Jam sunku prisiminti atmintinai eilerasti, dainas kurias dainuoja jau visus metus, prisimena tik vos kelias eilutes? Net nezinau kaip ji sudominti, baisu net pagalvoti kai rugseji eis i pirma klase, kur jau reiks mokintis. Kaip jis suole isedes  gal patarsite ka?
pinciuke
2009 05 18, 20:14
QUOTE(Labanoriska @ 2009 05 18, 22:09) sveikos merginos, netycia jusu tema uztikau...  noriu paklausti ar yra kokiu spec. zaidimu ar pratimu, padedanciu sutelkti vaiko demesi? Na vyresnelis pas mane judrus, jam susidomejima galiu sukelti tik 2-3 minutems. Jam sunku prisiminti atmintinai eilerasti, dainas kurias dainuoja jau visus metus, prisimena tik vos kelias eilutes? Net nezinau kaip ji sudominti, baisu net pagalvoti kai rugseji eis i pirma klase, kur jau reiks mokintis. Kaip jis suole isedes  gal patarsite ka?  nebloga šita: http://www.presvika.lt/lt/katalogas/knyga.php?id=156nors čia rasi ir daugiau panašaus pobūdžio knygelių ir pratybų. bet gali būti ne tik dėmesio, bet ir atminties problemų. šiuos dalykus reikėtų įvertinti atidžiau ir specialistui.
Labanoriska
2009 05 18, 20:19
QUOTE(pinciuke @ 2009 05 18, 21:14) nebloga šita: http://www.presvika.lt/lt/katalogas/knyga.php?id=156nors čia rasi ir daugiau panašaus pobūdžio knygelių ir pratybų. bet gali būti ne tik dėmesio, bet ir atminties problemų. šiuos dalykus reikėtų įvertinti atidžiau ir specialistui. o kokiam specialistui mums pasirodyti? kiek seimos gydytojos klausiau, tik numyke, kad reikia pratimus daryti
pinciuke
2009 05 18, 20:26
QUOTE(Labanoriska @ 2009 05 18, 22:19) o kokiam specialistui mums pasirodyti? kiek seimos gydytojos klausiau, tik numyke, kad reikia pratimus daryti  gal geriausia tai padaryti galėtų PPT specialistai, taip pat vaikų psichiatras ar psichologas. kolegėms - dėl galimo algų mažinimo: http://www.svietimoprofsajunga.lt/
Labanoriska
2009 05 18, 20:33
aciu
Sveikutės  . O man mokslo metų pabaigoj iškilo kitas klausimas - kaip įvertinti pačius vaikus, kaip atsisveikinti su jais prieš vasarą? vien aptarimas su jais,pokalbis atrodo nyku... Mano pirmtakė tai dalindavo diplomus - padėkas už gerą lankymą, pastangas ir t.t., sveikinimus sėkmingai užbaigus n-tąją klasę... Bandau sugalvoti ką nors orginalesnio, bet kažkaip nesekasi  . Logopediniams tai planuoju pratimėlių atmintines vasarai į užrašų knygeles įklijuoti ir padovanoti, o specukams...  . Gal esat ką įdomaus sugalvoję ar praktikuojat?
SuperMama
2009 05 19, 08:32
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|