Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: KT II ir III kartos
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Kontracepcija
Eaglute
Laba diena smile.gif
Man 26m. Sveriu 48 kg. Prieš nėštumą apie 3 metus gėriau KT Logest, man jos buvo skirtos be jokių tyrimų ir pan, atrodo tiko tik kartais nei iš šio nei iš to užeidavo stiprus galvos skausmas. Vaikeliui 9 mėn. nebemaitinu krutimi, jau pats laikas pradėti saugotis ir noriu vėl vartot KT tik va visur anotacijoj parašyta, kad būtina pasakyti gydytojui, jei kraujo giminaičiai serga kruties vėžiu. Mano mamai kaip tik buvo nustatyta tokia diagnozė. Man prieš nėštumą diagnozavo mastopatiją. Į ką reikėtų atsižvelgt pasirenkant KT ar geriau rinktis kitą kontracepciją ir kokius tyrimus reikėtų atlikt? Ar būtina ištirt hormonų kiekį? Ar II ir III kartos KT skiriasi tik hormonų kieku?

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Rita Matulionytė
Nėra jokių tyrimų, kuriais remiantis būtų galima skirti vieną, ar kitą hormoninį kontraceptiką. Iš esmės, jie skiriasi labai mažai. Tiesiog kai kurios labiau toleruoja vienus, kitos - kitus preparatus.
Naujausi hormoninių kontraceptikų įtakos krūties vėžiui tyrimai rodo, kad ilgalaikis jų vartojimas, net ir esant susirgimų šeimoje, nedidina krūties vėžio rizikos.
Antros ir trečios kartos kontraceptikai skiriasi ne hormonų kiekiu, o sudedamąja gestagenine dalimi.
Paprastai jaunoms moterims rekomenduojame kontraceptikus su mažu(t.y.0,02 mg) etinilestradiolio kiekiu-kaip ir "Logest"e. Jei Jums tiko šis preparatas, galite ir toliau jį gerti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.