Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: KT Lindynette - 2
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Evelina_99
Laba diena. Pradejau vartoti KT Lindynette20. po kiek laiko jau saugu myletis?

Pirma tema.
metta
Pati neseniai pradejau naudoti sias tabletes, bet gydytoja sake, kad papildomai reikia saugotis pirmus tris menesius. g.gif

Dar norejau pasiteirauti jau patirti turinciu geriant sians KT. Ar nuo ju neauga svoris? Ir ar nepatyret kitu salutiniu poveikiu??? Aciu 4u.gif
saule d
Na nežinau kuri daktarė pasakoja, kad papildomai reikia saugotis dar 3 mėn. g.gif Aš geriu LINDYNETTE 30, manau jos ne labai skiriasi ir daktare man pasakė, kad nuo pat pirmos tabletes as jau esu apsaugota rolleyes.gif tabletem nesiskundziu, svoris ne auga, tik va sunkiai krenta biggrin.gif bet manau čia problema manyje, o ne tabletėse. ax.gif
MiKaSe
siaip del tu 3 menesiu papildomos apsaugos yra visiska nesamone, gal nesupratai gydytojos,netikiu,kad gali sneket tokias nesamones. Geriu jau apie 6men. nei karto nesisaugojau papildomai. siaip oda pasidare veido lygesne,maziau spuogu, PMS labai lengvi smile.gif bet va, celiulitas atsirado, nors pati esu labai liekna, gal cia dar plius nuo sedimo darbo tas celiulitas, ir ant liemens (klubu daugiau) pastebejau "pagausejima",tai noriu pereit nuo ju, prie kitos apsaugos.
metta
Na siaip pirmus tris menesius organizmas bando prisitaikyti prie KT jei niekad nesi ju vartoju... Bent taip man sake gydytoja. g.gif Juk kontraceptines duoda 99 Proc garanta ,kad nepastosi (ne 100), taigi gal pirmaisiais menesiais yra didesne tikimybe pataikyt butent i ta viena!!!! blink.gif

O kad isgerei tablete, tai nereiksia kad ta diena esi Jau saugi. Pvz, juk net pamrsus viena tablete doh.gif , reikia ateinancias septynias papildomai saugotis. Turbut nei viena informacinio lapelio neskaitet... smile.gif Taigi nuo pirmos tabletes tikrai saugi nebusi!!!! rolleyes.gif
anzamix
Sveikos mielosios mamytes.As cia gal ir ne i tema,bet labai noreciau paklausti:Pradejau gerti LINDYNETTE30(jos isvis man pirmos)bet isgerus pirma tablete kita diena dingo menesines(vakar geriau antraja tablete)siandien menesines yra bet kazkokios tai neaiskios,ne tokios kaip visuomet.Tad noreciau zinoti ar tai normalu,ar nereikia kreiptis pas gydytoja.Nestumo negali buti 100&.Aciu uz atsakymus 4u.gif
Cherry_On_Top
Sveika smile.gif as taip pat pora metu naudoju sias kontraceptines tabletes ir neturiu jokiu nusiskundimu! Jeigu tai tavo pirmos kontraceptines tabletes ir pats pirmas menuo, nemanau, kad kazkas blogai. Man pirma menesi pradejus gerti tabetes, menesines buvo beveik normalios ir visai nedingo. Manau, kita menesi turetu stabilizuotis ir viskas susitvarkyti mirksiukas.gif
Ramintukė
[quote=metta,2006 02 25, 04:15]
Na siaip pirmus tris menesius organizmas bando prisitaikyti prie KT jei niekad nesi ju vartoju... Bent taip man sake gydytoja. g.gif Juk kontraceptines duoda 99 Proc garanta ,kad nepastosi (ne 100), taigi gal pirmaisiais menesiais yra didesne tikimybe pataikyt butent i ta viena!!!! blink.gif

Eik jau... blink.gif 100 proc tabletės niekad neapsaugos, ar tu 3 mėn ar 3 metus vartosi. tongue.gif bet dėl prisitaikymo tu teisi, gali prireikt poros mėnesių adaptacijai rolleyes.gif
Aš kažkur skaičiau, kad pirmą tabletę išgėrus (pirmą mėnesinių dieną), tai savaitę reik saugotis, o kaip iš tikro nežinau. Aš tai gal po 10 d pasimylėjau kai pradėjau gert ir viskas čiki ax.gif
Tik va nežinau, kai baigiu plošktelę, padarau pertrauką ir po 7 d vėl pradedu gert, tai reik kažkiek saugotis ar tą pačią diena galiu mylėtis... g.gif unsure.gif
astor
QUOTE(metta @ 2006 02 25, 04:15)
Na siaip pirmus tris menesius organizmas bando prisitaikyti prie KT jei niekad nesi ju vartoju... Bent taip man sake gydytoja.  g.gif  Juk kontraceptines duoda 99 Proc garanta ,kad nepastosi (ne 100), taigi gal pirmaisiais menesiais yra didesne tikimybe pataikyt butent i ta viena!!!!  blink.gif 

O kad isgerei tablete, tai nereiksia kad ta diena esi Jau saugi. Pvz, juk net pamrsus viena tablete doh.gif , reikia ateinancias septynias papildomai saugotis. Turbut nei viena informacinio lapelio neskaitet... smile.gif  Taigi nuo pirmos tabletes tikrai saugi nebusi!!!!  rolleyes.gif
*

Kazka netaip supratai,saugotis reikia apie 7 dienas,del sventos ramybes gali pora savaiciu,bet tikrai ne 3men.TRos septynios dienos yra tam,kad organizmas gautu pakankama kieki hormonu ir jie pradetu veikti.O de jai viena tablete paveluosi isgert ir prisiminus per 12 val isgersi tai maza tikimybe,kad pastosi.O tu triju menesiu gali prireikti,kad aplamai viskas susireguliuotu ir nebutu salutinio poveikio. mirksiukas.gif
Ramintukė
o gal kasnors žino atsakymą į mano klausimą? jei baigiu ploštelę vieną, na 28 tabletes, padarau pertrauką ir po 7 d vėl pradedu gert, tai reik kažkiek saugotis ar tą pačią diena galiu mylėtis? ax.gif
astor
Kai isgeri visas tabletes ir darai pertrauka esi visiskai saugi,net ir pertraukos metu thumbup.gif
Ramintukė
QUOTE(astor @ 2008 03 11, 23:02)
Kai isgeri visas tabletes ir darai pertrauka esi visiskai saugi,net ir pertraukos metu thumbup.gif
*

Jo, aš šitą žinau, kad ir per pertrauką saugu mylėtis, bet pradėjus kitą pakuotę iškart galima? rolleyes.gif nes kai pirmą kartą geri, tai savaitę kažkur saugotis reikia, o po pertraukos nereik? Matyt organizmas pakankamai jau prisipumpavęs hormunų būna unsure.gif lotuliukas.gif
vicule
QUOTE(Ramintukė @ 2008 03 12, 20:53)
Jo, aš šitą žinau, kad ir per pertrauką saugu mylėtis, bet pradėjus kitą pakuotę iškart galima? rolleyes.gif  nes kai pirmą kartą geri, tai savaitę kažkur saugotis reikia, o po pertraukos nereik? Matyt organizmas pakankamai jau prisipumpavęs hormunų būna unsure.gif  lotuliukas.gif
*

po pertraukos papildomai saugotis jau nebereikia ax.gif

o jei pakuoteje 28 tabletes tai man atrodo kad paskutines 7 yra "tuscios" ir jas geri tik tam kad nesusimaisytum kada pradeti gerti nauja pakuote.pertrauka reikia daryti jei pakuoteje yra 21 tablete 4u.gif
Ramintukė
QUOTE(vicule @ 2008 03 12, 22:33)
po pertraukos papildomai saugotis jau nebereikia  ax.gif

o jei pakuoteje 28 tabletes tai man atrodo kad paskutines 7 yra "tuscios" ir jas geri tik tam kad nesusimaisytum kada pradeti gerti nauja pakuote.pertrauka reikia daryti jei pakuoteje yra 21 tablete  4u.gif
*

"tuscios"? Ta prasme? blink.gif biggrin.gif bet jei ir 28 pertauka reikia padaryt.... rolleyes.gif nebent as nepagaunu kampo lotuliukas.gif
astor
Gal blogai tabletes paskaiciavai?As tikrai zinau,kad Lindynette kaip ir visose yra 21 tablete.O tusciu nebuna gali gerti betkuria betkokia diena,taciau jos suzymetos tam,kad nesusimaisytume. smile.gif
vicule
lindynette20 tikrai turi 21 tablete,ir jas geriant reikia daryti pertrauka.
ramintuke,ka tiksliai geri?kazkodel ir man kyla itarimas,kad neteisingai suskaiciavai tabletes unsure.gif
o kai buna 28 tabletes pakuoteje,pertraukos daryti nereikia,nes paskutines 7 buna "tuscios" kaip ir be hormonu,jos kaip ir minejau yra tik tam kad nepasimestum dienelese ax.gif
Ramintukė
QUOTE(astor @ 2008 03 13, 12:54)
Gal blogai tabletes paskaiciavai?As tikrai zinau,kad Lindynette kaip ir visose yra 21 tablete.O tusciu nebuna gali gerti betkuria betkokia diena,taciau jos suzymetos tam,kad nesusimaisytume. smile.gif
*

tikrai skaičiuot nemoku, 21 viso biggrin.gif biggrin.gif
agnyte344
As lyndenette30,kaip pirmas KT.Bet man jos tikrai netiko,nes pora men istisai tepliojimas ir siaip galvos skausmai,stresas,nuotaikos nebuvimas verysad.gif Teko keisti i kitas KT ir tada viskas susitvarke,cia kiekvienai kitaip jos veikia g.gif
Lutė
aš ir vartoju LINDYNETTE30, bet man su menesinėm tvarkoj, bet jau antras mėnuo karts nuo karto prieš mmm labai pamaudžia krūtis, gal yra kam nors taip?
gramaz
Vartoju beveik dvejus metus šias tabletes. Jos man buvo pirmosios. Pirmuosius mėnesius prieš mėnesines mausdavo krūtinę, kelis kartus tikrai stipriai. Ir krūtinė tokia padidėjusi labai būdavo tas dienas kai mausdavo. Sergant viskas susinormalizuodavo. Šiuo metu kolkas kada ne kada pamaudžia tiek krūtinę tiek pilvuko apačią. Bet labai nestipriai. Net džiaugiuos kad taip. Tai man signalas kad tikrai sirgsiu ax.gif
O anzamix kuo jos tau atrodo tokios na kitokios? man jos labai sutrumpėjo. nuo maždaug 6 dienų iki 3 maximum. tik vėliau dar dieną kitą pateplioja. Ir labai labai negausios. Kartais pagalvoju jog dienai užtektų vieno įkloto, keičiu tik dėl higienos.
Dėl nervų sunku komentuoti. visad buvau labai jautri ir irzli. Tai net nežinau ar pradėjus vartoti paūmėjo kažkiek.
brenda mama
turiu pakuote lindynete 20.tab,truksta 2 pirmu tableciu.atiduodu.
~Dark Elf~
QUOTE(Evelina_99 @ 2006 02 23, 00:45)
Laba diena. Pradejau vartoti KT Lindynette20. po kiek laiko jau saugu myletis?
*

po 3-4 dienu.bent jau man taip buwo
Papildyta:
QUOTE(MiKaSe @ 2006 02 24, 10:55)
siaip del tu 3 menesiu papildomos apsaugos yra visiska nesamone, gal nesupratai gydytojos,netikiu,kad gali sneket tokias nesamones. Geriu jau apie 6men. nei karto nesisaugojau papildomai. siaip oda pasidare veido lygesne,maziau spuogu, PMS labai lengvi smile.gif bet va, celiulitas atsirado, nors pati esu labai liekna, gal cia dar plius nuo sedimo darbo tas celiulitas, ir ant liemens (klubu daugiau) pastebejau "pagausejima",tai noriu pereit nuo ju, prie kitos apsaugos.
*

o cia nuo KT..o ne nuo sedimo darbo
Chanell
Galiu paklaust,as geriau dvi pakuotes be pertraukos,jau trecia diena pertraukos,o mm nera, taip neramu verysad.gif doh.gif blush2.gif
Doomsday
as jau pati saves nebesuprantu doh.gif pradejau gert KT tepliojau visas 11d.. Dvylikta diena plaukiau doh.gif is po nakties svaruma. nesusigaudau nebesuprantu mest? gert? ka daryt?
dar be visu tu mmm isbere spuogais , nors as ju visada siek tiek turejau, bet dabar doh.gif ir toki skausmingi dideli ir raudoni doh.gif kazkoks kosmaras smile.gif doh.gif
-Mylia-
QUOTE(Chanell @ 2009 03 22, 18:41)
Galiu paklaust,as geriau dvi pakuotes be pertraukos,jau trecia diena pertraukos,o mm nera, taip neramu verysad.gif  doh.gif  blush2.gif
*

Man buvo, kad po dviejų mėnesių vartojimo be pertraukos mėnesinės prasidėjo tik 4 ar 5 dieną. Dar pora dienelių palaukite, jei neramu - pasidarykite NT. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(nareta20 @ 2009 03 24, 11:55)
as jau pati saves nebesuprantu  doh.gif pradejau gert KT tepliojau visas 11d.. Dvylikta diena plaukiau doh.gif  is po nakties svaruma. nesusigaudau nebesuprantu mest? gert? ka daryt?
dar be visu tu mmm isbere spuogais , nors as ju visada siek tiek turejau, bet dabar  doh.gif ir toki skausmingi dideli ir raudoni  doh.gif  kazkoks kosmaras smile.gif  doh.gif
*

Adaptacinis periodas - 3 mėnesiai.Per juos gali visko būti.Jei dar tik pradėjote - praktiškai normalu tai, kas jums darosi.Bet, jei neramu, visada pravartu pasikonsultuoti su gydytoju.
Aprily
Lindynete 30 geriau apie 3,5 metu ir jauciausi super galima sakyti skraidziau kaip ant sparnu thumbup.gif
ligita33
na sios mm jau nebe tokios gausios.. bet prasidejo nepasibaigus 21 tabl ir skausmingos...
Simoniuke
Aš šias tabletes geriu dagiau nei 3 metai, neturiu jokių nusiskundimų thumbup.gif
daite
Išrašė man Lindynette 20, tai kaip suprantu reikės vartoti nuo pirmos mm dienos? blush2.gif
Rethimna
QUOTE(daite @ 2009 04 07, 22:41)
Išrašė man Lindynette 20, tai kaip suprantu reikės vartoti nuo pirmos mm dienos?  blush2.gif
*

Taip, nuo pirmos mm dienos mirksiukas.gif
MeiLLi
dvi dienas naudoju šiuos kntrcp, organizmas puikiai toleruoja, o maniau bus tai bus biggrin.gif
mylimuke
Kokių teigiamų poveikių susilaukėt pradėjusios vartoti Lindynette? Ar nesumažėjo libido?
jukraa
As geriu jau antra menesi sias KT, jei ne kartais pasireiskiantis galvos skausmas,ypac geriant pirmaja savaite, tai viskas butu ciki piki, thumbup.gif beto nezinau ar cia del ju ar ne, bet man kaip tik potraukis santykiaut padidejo biggrin.gif
mylimuke
QUOTE(jukraa @ 2009 04 10, 10:37)
As geriu jau antra menesi sias KT, jei ne kartais pasireiskiantis galvos skausmas,ypac geriant pirmaja savaite, tai viskas butu ciki piki, thumbup.gif beto  nezinau ar cia del ju ar ne, bet man kaip tik potraukis santykiaut padidejo  biggrin.gif
*

Galbūt atsipalaidavai, nebegalvoji, kad gali pastoti, todėl ir padidėjo ax.gif

Aš va buvau pas ginę prieš porą dienų, išrašė man receptuką, dabar lauksiu mmm ir pradėsiu gerti Lindynette 30 rolleyes.gif
jukraa
QUOTE(mylimuke @ 2009 04 10, 11:04)
Galbūt atsipalaidavai, nebegalvoji, kad gali pastoti, todėl ir padidėjo  ax.gif
*

Na matai as Kt pradejau gert tik todel kad mmm susireguliuotu, mirksiukas.gif saugojames kitu butu, o noras speju padidejo kai mmm jau kitokios, nebeskausmingos nebetrunka 15 dienu, doh.gif dazniau galime suarteti thumbup.gif ir vis del to KT deka thumbup.gif
morphine
As geriau lindynette 30.

Siaip viskas su jomis gerai. Pradzioje ir man buvo noras santykiauti padidejes, bet ilgaainiui tapau visiskai apatiska O_o

O dabar nustojus gerti - laaabaaai beria verysad.gif

Kazkaip, kuo toliau, tuo labiau as isitikinu vienu dalyku - kt nera labai jau geras ir sveikas dalykas..
jukraa
QUOTE(morphine @ 2009 04 12, 12:35)
kt nera labai jau geras ir sveikas dalykas..
*

drinks_cheers.gif as jauciu ilgiau kaip 3 men tikrai nevartosiu, na max 6 men, ziuresiu pagal situacija del mmm g.gif
Nomadica
Geriau jas apie 4m. mazdaug. Viskas lyg ir gerai buvo. Ir dabar jau norim nestuke.gif tad nutraukiau. Ir pastebejau keista dalyka, kad mano veidas kaip tik tapo lygesnis, nebeberia spuogeliais. Bet siaip kitokiu pozymiu nnera. Kai geriau ir noras buvo smileysex.gif ir savijauta geresne per mm, sutrumpejo ir mm laikas nuo 6d.iki 4d., skausmai dingo per mm. Buvo daugiau pliukiuku nei minusiuku smile.gif
Militux
Sveiki 4u.gif
Man išrašė lindynette 20
Tai kuo skiraisi lindynette 30 kas geriau g.gif
mylimuke
QUOTE(Militux @ 2009 04 14, 11:02)
Sveiki 4u.gif
Man išrašė lindynette 20
Tai kuo skiraisi lindynette 30 kas geriau g.gif
*

Skiriasi veikliosios medžiagos kiekis. Geresnių tablečių nėra, yra tik tinkamesnės konkrečiai moteriai.
ligita33
QUOTE(morphine @ 2009 04 12, 12:35)
As geriau lindynette 30.

Siaip viskas su jomis gerai. Pradzioje ir man buvo noras santykiauti padidejes, bet ilgaainiui tapau visiskai apatiska O_o

O dabar nustojus gerti - laaabaaai beria  verysad.gif

Kazkaip, kuo toliau, tuo labiau as isitikinu vienu dalyku - kt nera labai jau geras ir sveikas dalykas..
*

ziuriu tikrai visokkiu atsiliepimu apie tas KT yra... man tai vis dar noro "0" , daznai svaigsta galva, svorio per 3 men irgi jau kazkiek priaugo (sprendziu pagal rubus), bijau svertis lotuliukas.gif mm prasideda nebaigus gerti kurso (likus 2-3d)...vis dar laukiu situacijos pagerejimo, arba reiks keisti KT
Boogie
kankinausi 4 mėn.
Minusai: Dingo aistra, kelis kartus alpau, nuotaikų kaitos, verkdavau beveik kasdien, irzlumas didelis, prasidėjo pykčiai su mylimuoju.
Pliusai: reguliariosir lengvos m., svoris nepriaugo.

Rezultatas: kam jas gert, kai nenori mylėtis ir sugadina nuotaiką bei savijautą.
mylimuke
Nesuprantu, ar čia saviitaiga (šįkart kažko bijojau, kad sumažės labai noras blush2.gif ), ar tikrai man noras sumažėjo unsure.gif Vartoju dar tik antrą savaitę g.gif Ir mmm buvo kažkokios keistos- 1d tepliojo, 2dienas negausiai pakraujavo ir dar porą patepliojo. O visad būdavo žymiai gausesnės.
Ar jums sumažėjo gausumas? Nuo kelinto mėn?
širlė
QUOTE(mylimuke @ 2009 04 23, 14:07)
Nesuprantu, ar čia saviitaiga (šįkart kažko bijojau, kad sumažės labai noras blush2.gif ), ar tikrai man noras sumažėjo  unsure.gif  Vartoju dar tik antrą savaitę  g.gif  Ir mmm buvo kažkokios keistos- 1d tepliojo, 2dienas negausiai pakraujavo ir dar porą patepliojo. O visad būdavo žymiai gausesnės.

na man mm tikrai kraujavimas sumazejo, nors anksciau pries kt vartojima irgi nesiskundziau gausumu, bet dabar isvis kad tik pateplioja, bet as tuo tik dziaugiuosiu thumbup.gif

suntea7
QUOTE(mylimuke @ 2009 04 23, 15:07)
*

tikrai sumazejo gausumas, ir sakyciau gan ryskiai. o nuo kada tai sunku tiksliai pasakyti, nes sias tabletes jau vartoju apie 3 metus, tai nelabai atsimenu,bet tikrai jei ne nuo 1 tai nuo 2 menesio.
vilmita
man tai jau antrą mėnesį sumažėjo gausumas smile.gif tas labiausiai ir patiko, nes anksčiau būdavo tikra bėda unsure.gif
jukraa
Man tai jau po pirmojo lapelio gaunumas sumazejo ir ilgumas sutrumpejo thumbup.gif geriant antraji lapeli nebejauciu net galvos skausmu ir svaigimu, o ir santykiaut noras nenumazejo nei padidejo rolleyes.gif tik minusas-speju svorio biski priaugo, doh.gif arba as cia sau per daug piragaiciu prisikepu doh.gif blush2.gif
Mylinti_
As vartojau Lindynette 20, virs pusantru metu, bet pries pora menesiu nusprendziau mesti, nes daug minusu turejo KT, ir dar kai prisiskaiciau kokios gali buti pasekmes, pamaniau kad geriau naturaliai gyvensiu smile.gif Pliusai kaip ir daugelio merginu buvo: svari oda, nors kartais ir paberdavo bet mazai, reguliarios menesines tik tiek.. O minusai: niuri nuotaika, nebeliko nenumaldomo noro myletis, labai sunku susijauinti budavo, istisai skrandzio rugstis kildavo, daznai koju venas skaudedavo ir tas amzina kasdienybe bei itampa kad neuzmirsti isgerti laiku tos nuoingosios pililes doh.gif
Labai dziaugiuosi kad meciau, jauciuosi daug laimingesne, nuotaika super, o ir menesines reguliarios, ir spuogiuku beveik nera, tik mazi inkstiriukai! thumbup.gif
ruta1985
Lindynette 20 vartoju jau 4 metai, viskas yra normalu, jokiu salutiniu poveikiu, svorio buvau priaugus tik pirma menesi, o veliau susireguliavo.. Labai didelis pliusas, jog visada zinai kada laukti m., esu jas rekomendavusi keletui draugiu, vienom labai tiko, o kitom priesingai - visiskai ne. Man asmeniskai labai tinka... Tad mano nuomone, jei pasireiskia kazkoks salutinis poveikis, reikia keisti, aisku pries tai pasitarus su ginekologe smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.