Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Knygos apie vaikų ugdymą
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2, 3
bim-bam
zuvedra, man atrodo sitas puslapis labai i tema butu http://sesioszasys.blogspot.com

4u.gif
zuvedra
QUOTE(bim-bam @ 2010 10 14, 18:38)
zuvedra, man atrodo sitas puslapis labai i tema butu http://sesioszasys.blogspot.com

4u.gif
*

labai aciu bim-bam, tikrai i tema 4u.gif
oranžinė
Dar tik ispusejau skaityti, ka tik isleista knyga "Išmintinga meilė". Itariu, kad tai bus geriausia mano ksityta knyga apie vaiku auklejima, o skaicius nemazai.
Tikrai rekomenduoju, kas domisi ir skaito. smile.gif Noreciau placiau parasyti, bet siuo metu vaikuciai atsibudo, tad nebent veliau.
aš+jis
Sveiki,
Gal kas nors skaite skandinavu rasytoju knygas apie vaiku auklejima?

Cat-Blue
QUOTE(oranžinė @ 2011 02 14, 17:26)
Dar tik ispusejau skaityti, ka tik isleista knyga "Išmintinga meilė". Itariu, kad tai bus geriausia mano ksityta knyga apie vaiku auklejima, o skaicius nemazai.
Tikrai rekomenduoju, kas domisi ir skaito. smile.gif  Noreciau placiau parasyti, bet siuo metu vaikuciai atsibudo, tad nebent veliau.
*

Gal jau pabaigei skaityti knygą? 4u.gif
Kokios mintys? smile.gif
kristinaru
QUOTE(babajoska @ 2010 09 18, 11:39)
REKOMENDUOJU: "Kaip kalbėti su vaikais, kad jie klausytų ir kaip klausyti, kad vaikai kalbėtų"

*

o koks autorius?
MAMTE
[quote=kristinaru,2011 05 29, 19:24]
o koks autorius?
*

Adele Faber ir Elaine Mazlish "Kaip kalbėti su vaikais, kad jie klausytų ir kaip klausyti, kad vaikai kalbėtų".

idea fix
Na va, perskaičiau forumą - ir eisiu su ilgu sąrašu šią savaitę tų knygų "medžioti".

Man labai patiko neseniai išleista knyga (dėja, tik anglų kalba) - "Origins
How the Nine Months before Birth Shape the Rest of Our Lives"

Autore - Paul, Annie Murphy - mokslo žurnalistė, knyga pusiau biografinė, kombinuota su naujausiais atradimais moksle (plius pilna nuorodų, kas nori plačiau sužinoti). Man labai patiko, be to, buvo neseniai "Time" žurnale cielas straipsnis apie šią knygą (October 4, 2010 leidinys).

Knyga apie tai, kiek vaiko pasaulis yra įtakojamas jam dar būnant įsčiose. Savotiškas auklėjimas, dar negimstant. 4u.gif

Keli Mutu
QUOTE(zuvedra @ 2010 10 13, 19:46)
Bet vat neseniai pasiemiau neguodziancia pazyma is PPT, kad mano trimeciui yra 'zymus kalbos neissivystymas'. Kadangi esu silto ir salto macius moteriske, nenuvirtau nuo kedes nuo kai kuriu tarnybos klausimu, kurie daugmaz sukosi apie minti 'gal vaikas auga asocialioje aplinkoje ?..' Bet tai uzvede ant pobjauriu apmastymu, kad vis tik reikia dometis ir skaityt... ir kazka kitaip daryt... negu darau...
*

Gaila tik dabar perskaičiau temą - būčiau patarus, bet dabar matau, kad senokai rašyta, tai gal jau pati radot ką nors gero.

Aš turėjau analogišką situaciją - sūnus buvo nekalbiukas, ejom per logopedus, VRC, PPT, visokias „meno ir kitokias terapijas“... paskui kažkaip man susisuko, kad kažką ne taip darau, ėmiau domėtis psichologija. Bet ir tai, kad šlaviau viską iš knygynų ir skaičiau dar nepadėjo. Tada kilo rimtų bėdų, tad patekom pas vieną labai mums tikusią vaikų psichoterapeutę - ji man pora žodžių pasakė ir patarė perskaityti vieną knygelę. Kai perskaičiau tą knygelę - man pagaliau dašilo, kur mano vaiko ne tik nekalbėjimo, bet apskritai visų problemų šaknys. Tada pagaliau dašilo ir ką iki tol skaičiau kitose psichologų knygose. Ir tada po truputį pradėjau taisyti savo auklėjimo (o tiksliau ne auklėjimo, o paties mąstymo, požiūrio į žmogų) klaidas. Ir tai labai padėjo ir padeda iki šiol.

Pasirodo, kad neužtenka skaityti vien knygas - būtina dar turėti ir teisingą „raktą“, kad teisingai suprastum, kas rašoma.

Na bet kokiu atveju kelias vis tiek tik vienas - skaityti, mąstyti, domėtis, bandyti pritaikyti. Kito kelio nėra - kitaip lieka tik tamsumas, nežinojimas ir neišmanymas.

Tai va ta knygelė buvo J. Gippenreiter Bendrauti su vaiku. KAIP? Ji man labai brangi, nes pagaliau tik ją perskaičius perpratau visą sistemą, apie ką kalba visi be išimties psichologai.

Bet yra ir kitų labai gerų knygų. Neseniai perskaičiau Piperių „Išmintinga meilė“ - labai verta perskaityti, jei norite giliau suprasti, kodėl verta mylėti vaikus.

„Kaip kalbėti su vaiku....“ - irgi labai gera praktiškais patarimais, iliustruota.

Čia kažkas klausia apie skandinavų knygas apie vaikų auklėjimą - Bergman „Vaikų piešinių paslaptys“ (antroposofinės pakraipos) - tiesa, ji danė, na bet danai kaip suprantu prie skandinaviškų tautų priklauso, ar klystu?
Keli Mutu
Pasitaisau - Inger Brochman Vaikų piešinių paslaptys doh.gif
*Lyra*
QUOTE(Kaspare @ 2008 04 13, 22:33)
Gal Puumpaai jau nebeaktualu, bet tikiuosi, atsiras daugiau tėvelių, kuriems ta problema kaip tik dabar iškyla.
Mano knyga-favoritas yra Rudolf Dreikurs ir Vicki Soltz LAIMINGI VAIKAI (iššūkis tėvams).
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Man irgi pati pačiausia knyga iš iki šiol skaitytų thumbup.gif
avietee
Kur galima rasti sia knyga, gal kas matete?
J. Gippenreiter Bendrauti su vaiku. KAIP?

Buciau dekinga.
viskas_bus_gerai_:)
4u.gif
avietee
JUs gal parasete kur galima isigyti, bet neikelet????????
Nesupratau....
Keli Mutu
QUOTE(avietee @ 2011 09 01, 23:57)

Buciau dekinga.
*

Aš šią knygą pirkausi internetu - knygynų lentynose jos neradau. Įsiveskit paiešką per google ir rasite kuriam nors elektroniniam knygyne 4u.gif
avietee
Tame ir problema, kad internetinese parduotuvese nerandu.
degto molio plyta
kas nors gali pasiut nomlalia naudinga knyga apie vaiko mityba ?
Dolyte
QUOTE(avietee @ 2011 09 01, 20:57)

Buciau dekinga.
*

stai smile.gif
avietee
QUOTE(Dolyte @ 2011 09 12, 13:21)

Aciu, cia perku labai daznai, zinau sita e-parduotuve. Bet sios knygos jie naturi, desiniame kampe parasyta - preke isparduota. g.gif
nester
Jei kam jau nereikalingos knygutės apie vaikų ugdymą , pasiūlikit man į až. Ačiū.
Salta saule
QUOTE(Cat-Blue @ 2011 03 25, 23:28)
Gal jau pabaigei skaityti knygą?  4u.gif
Kokios mintys? smile.gif
*

Aš perskaičiau ją - pritariu, kad gera. Anksčiau rekomenduodavau "Laimingi vaikai - iššūkis tėvams", bet dabar į pirmą vietą šovė "Išmintinga meilė". Šiaip labai daug parašyta kitais žodžiais apie tą patį, bet gal tokiu būdu ir įsikali geras mintis... Man dabar daug lengviau suprasti ir nepykti ant vaiko, nes žinau, kad ta charakterio stadija dabar normali jo amžiui ir ji nesitęs amžinai. thumbup.gif O laiminguose vaikuose yra gerų patarimų, bet dalis atkrito paskaičius "išmintingą meilę", viena papildo kitą. cool.gif
Kristiniux
gal kas perskaitė ir tiesiog guli kur lentynoje knyga "Išmintinga meilė", rašykit man AZ 4u.gif perpirkčiau 4u.gif
escada*
QUOTE(avietee @ 2011 09 01, 22:57)

Buciau dekinga.
*

http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?isbn=9789955968146
4u.gif prasau
Papildyta:
nerandu nei vienos rekomenduotos knygos pirkti doh.gif nesuprantu verysad.gif
visos isparduotos unsure.gif rolleyes.gif g.gif
Papildyta:
gal kad gali perparduoti?> ax.gif
Satina:)
QUOTE(Salta saule @ 2011 10 27, 00:43)
Aš perskaičiau ją - pritariu, kad gera. Anksčiau rekomenduodavau "Laimingi vaikai - iššūkis tėvams", bet dabar į pirmą vietą šovė "Išmintinga meilė". Šiaip labai daug parašyta kitais žodžiais apie tą patį, bet gal tokiu būdu ir įsikali geras mintis... Man dabar daug lengviau suprasti ir nepykti ant vaiko, nes žinau, kad ta charakterio stadija dabar normali jo amžiui ir ji nesitęs amžinai.  thumbup.gif  O laiminguose vaikuose yra gerų patarimų, bet dalis atkrito paskaičius "išmintingą meilę", viena papildo kitą.  cool.gif
*

Siuo metu ir as skaitau "Ismintinga meile".Tikrai sutinku su tavimi,kad nemazai parasyta kitais zodziais apie ta pati,bet siaip tikrai labai nebloga knyga thumbup.gif
Salta saule
QUOTE(escada* @ 2011 11 07, 12:37)
*

Aš neradau, bet atsišviečiau, pasieškokit kas gali paskolint mirksiukas.gif

QUOTE(Satina:) @ 2011 11 19, 18:10)
Siuo metu ir as skaitau "Ismintinga meile".Tikrai sutinku su tavimi,kad nemazai parasyta kitais zodziais apie ta pati,bet siaip tikrai labai nebloga knyga thumbup.gif
*

Vadinasi tikrai gera biggrin.gif
Gintaraitis
Tik tik pasirodė nauja Alma Literos išleista knyga apie vaikų ugdymą. Teko skaityti šią knygą dar anksčiau kita kalba, susidarė nuomonė, kad tai yra vienintelė tinkama metodika šiuolaikinių vaikų ugdymui iš visų kuriomis teko domėtis.
Šiuolaikiniai vaikai. Kaip augti kartu? Integralaus ugdymo metodika
Is anotacijos:
"Turėtume mokyti vaikus, kaip dera žiūrėti į pasaulį: savo aplinką, artimus žmones, gamtą. Turėtume jiems atverti gyvenimą, papasakoti apie teisingus santykius šeimoje ir visuomenėje, apie pasaulį, žvaigždes, pinigus, istoriją ir geografiją. Taip pat paaiškinti, jog visa tai sudaro vieną mechanizmą, darniai susijusią visumą, kurią privalu saugoti. Juk pažeidę šią harmoniją, sukeliame kančias ir krizes: ligas, ekologines katastrofas, karus ir teroristinius aktus.

Atskleisdami vaikams gamtą ir žmoniją valdančius dėsnius, pamažėle ugdome jų santykį su savimi ir visuomene, ir galiausiai jie išmoksta iš aukščiau pamatyti gyvenimą, įsisąmonina atsakomybę už pasaulį ir supranta, kad viskas − viena."
Aurmart
Labai IEŠKOME knygos
A. Faber ir E. Mazlich “Laisvi tėvai, laisvi vaikai”
user posted image

Būtume dėkingi, jeigu kas galėtų mums ją parduoti arba patarti kur galėtume įsigyti 4u.gif
Tess
jei skaitot angliskai, labai gera knyga yra si: http://www.amazon.co.uk/Positive-Disciplin...ntt_at_ep_dpt_2
formuoja poziuri i vaika apskritai, su pagarba jam

o sita irgi labai patiko. Nors parasyta kad seneliams ir anukams, bet visiskai tinka ir tevu vaiku santykiams, labai patiko joje poziuris i vaika, svelnumas, mazi dalykai, kurie kuria artima rysi: http://www.seneliumeile.lt

ir dar gera ka tik isejus kaip mokyti vaikus apie pinigus, kam jau tai aktualu wink.gif
http://www.vaikaiirpinigai.lt
Dawija
Ismintinga meile yra pirkti stai cia http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?isbn=9789955291527
4u.gif
Obelėlė
Ieškau knygos pigiau "Ramus vaiko miegas".
RamCamCam
gera knyga
veja-feja
išmintinga meilė - tai tokia knyga, kurią nreikia turėt namie.
mamos, pirkit ir negalvokit apie skolinimąsi. juk keičiasi požiūris, auga ne tik vaikai, bet ir mūsų suvokimas.
o pigiausia ji leidykloj. aš pirkau pegase, bet po to pamačiau, kad leidykloj 10lt pigiau...

dar labai patinka "nustokit vaikus auklėt, leiskit jiems augti" kažkaip taip vadinasi - genialiai paprastos tiesos..
Persian
QUOTE(Obelėlė @ 2012 01 27, 20:24)
Ieškau knygos pigiau "Ramus vaiko miegas".
*

verta dėmesio knyga, nes ne tik apie kūdikėlių miegą, bet ir vyresnių vaikų miego įpročius rašo. Man asmeniškai labai pravertė skyrius apie vaiko mokymą užmigti pačiam. Nors mano mergaitei jau keturi metukai, bet aš tą knygą vis pavartau, kažką naujo atrandu.
Persian
Mano nr.1 R. Dreikurz "LAIMINGI VAIKAI", ilgai ieškojau, nes kurį laiką knygynuose nebuvo, bet vėl pasirodė : ) Rekomenduoju tikrai!
niekonezinau1
QUOTE(Persian @ 2012 04 04, 15:46)
Mano nr.1 R. Dreikurz "LAIMINGI VAIKAI", ilgai ieškojau, nes kurį laiką knygynuose nebuvo, bet vėl pasirodė : ) Rekomenduoju tikrai!
*

Tikrai gera knyga, rekomenduoju ir aš. Dar yra knyga ,,Kaip kalbėti su vaikas, kad jie klausytų ir kaip klausyti, kad vaikai kalbėtų" tik autorių neprisimenu, bet rekomenduoju.
`delfine`
Gal kas nors turit parduoti knyga "Bendrauti su vaiku.KAIP?"
ax.gif
Sunny Day
Ieškau Wolfgang Goebel; Michaela Glöckler „PADĖKIME AUGTI" 4u.gif

mamukas34
Bendrauti su vaiku.KAIP labai gera knyga,rekomenduoju drinks_cheers.gif
Ir Guste
QUOTE(escada* @ 2011 11 07, 11:37)
http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?isbn=9789955968146
4u.gif  prasau
Papildyta:
nerandu nei vienos rekomenduotos knygos pirkti doh.gif  nesuprantu verysad.gif
visos isparduotos unsure.gif  rolleyes.gif  g.gif
Papildyta:
*

Vaikų piešinių paslaptys dar yra čia. Tai knyga ir tiems, kuriems patinka Valdorfo filosofija, kurioje niekados nekeliamas balsas.
Vaikų psichologijos ir pedagogikos knygų skyrelis čia. Kam aktualu - rekomenduoju "Pažinkime agresiją žaisdami" ir "Žaidimai agresijai įveikti".
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.