Tasmania
2008 03 11, 15:00
QUOTE(Alna @ 2007 12 11, 23:22) Kadani senesio leidimo knygu nebeimanoma rasti, tai bandau ieskoti tarp tu kurios dabar yra leidziamos. Ir kazkaip liudesys, silpnos knygos, gal iki kol man tarpo aktualu geras leido. Skaiciau knyga "Mazylio trandymas" na nieko visai knyga, As ir perskaiciau Mazylio tramdyma. Tik, kad nedaug kas teuzstrigo naudingo...nes toks gana kategoriskas poziuris i vaiku migdyma, maitinima. gal aisku, priklauso, kaip paziuresi, bet autoriaus ironija kai kuriose vietose man nepriimtina
Gal yra kokios literatūros tokiais klausimais, kaip sakymas vaikui "jeigu klausai - myliu, jeigu ne - nemyliu"? Ir šiaip apie tokių gąsdinimų neigiamą poveikį? Nes čia kai kas sugeba pasakyti "man geriau jau būtų tave atiduoti į vaikų namus tokią negerą ir jiems pinigus mokėti, tai man ramybė būtų"  O kas svarbiausia, kad abu tėvai panašiai nusišneka, kaip vaikui jaustis  Pati nesugebėsiu situacijos rimtumo paaiškinti, nes jiems mano nuomonė nusispjaut. Gal koks autorius paveiktų?...
QUOTE(Lane @ 2008 03 12, 22:47) Gal yra kokios literatūros tokiais klausimais, kaip sakymas vaikui "jeigu klausai - myliu, jeigu ne - nemyliu"? Ir šiaip apie tokių gąsdinimų neigiamą poveikį? Nes čia kai kas sugeba pasakyti "man geriau jau būtų tave atiduoti į vaikų namus tokią negerą ir jiems pinigus mokėti, tai man ramybė būtų"  O kas svarbiausia, kad abu tėvai panašiai nusišneka, kaip vaikui jaustis  Pati nesugebėsiu situacijos rimtumo paaiškinti, nes jiems mano nuomonė nusispjaut. Gal koks autorius paveiktų?... O vargeli Labai girdėta.. Na, mano knyga, kurią kartais rekomenduoju problemiškiems tėvams, [B]Oliver James, They Fuck You Up. How To Survive Family life Kažkas čia rašė, kad"tos knygos nieko nepadeda, nes mažai ką gali realybėj pritaikyti, svarbiausia patirtis", tai noriu pasakyt, kad esmė yra ne konkrečiuose pritaikymuose, o principuose. Kai aiškūs principai, pagal kuriuos ugdai vaiką (savo ar ne visai), tada gan aišku, kaip elgtis atskirose situacijose... Tai James'o knyga šiuo atžvilgiu nėra patarimų knyga, bet knyga, išlukštenanti tėvų elgesį ir kokios gali būti jo pasekmės (pradedant nesėkmingu šeimyniniu gyvenimu, kuris, regis, šeimoje tampa paveldimas iš kartos į kartą, baigiant šizofrenija)...
QUOTE(Sazha @ 2008 03 17, 23:35) O vargeli Labai girdėta.. Na, mano knyga, kurią kartais rekomenduoju problemiškiems tėvams, [B]Oliver James, They Fuck You Up. How To Survive Family life O ją Lietuvoje galima gauti?
Aš ją visai netikėtai pasiėmiau Antakalnio bibliotekoj. Bent vienas egzempliorius tikrai yra, deja, angliškai. Nors, jei paieškot, gal kuri leidykla jau spėjo ir lietuviškai išleist?  Mano supratime apie vaikų auklėjimą ji padarė nemažą revoliuciją... Dabar, kai laukiuosi, ruošiuos ją dar paskaitnėt. Ten dar yra savigydos pratimų suaugusiems, kurie jaučia, kad jų dabartį neigiamai įtakoja vaikystės praeitis.. Žodžiu, knyga ne tik tėveliams.
QUOTE(Sazha @ 2008 03 18, 14:39) Kauno bibliotekose katalogus žiūriu, kad nėra  Bet labai viliojanti knyga, reiks rasti būdą ją gauti.
Oi, atleisk, vilnietiškas įsivaizdavimas, kad Vilnius - pasaulio bamba, apėmė, nepagalvojau, kad esi iš kito miesto. Na, išėjus gimdymo atostogų drąsinuosi sėst prie keleto mėgiamų knygų/straipsnių (bent dalimis) vertimo ir asmeninio blogo vaikų auklėjimo tema kūrimo, tai jei žodžiai taps kūnu, atsiųsiu nuorodėlę. Oliver James - tikrai pirmas sąraše. Tiesa, neseniai žiūrėjau amazon.co.uk ir amazon.com - yra parduodama.
Ребенок открывает мирЕ. Субботский Издательство: Питер Год издания: 2005 г. Страниц: 336 стр. Переплет: Мягкая обложка Издание: Второе издание Формат: 84х108/32 (130х200 мм, стандартный) ISBN: 5-469-00592-5 Вес: 210 г В книге в популярной и увлекательной форме освещены психологические аспекты освоения ребенком окружающего мира. Затронуты вопросы развития и воспитания личности, формирования представлений о физических и психических явлениях. Рассмотрены также проблемы воспитания и обучения детей у разных народов и в различные исторические эпохи. Книга адресована воспитателям детского сада и родителям. СодержаниеО чем и зачем (введение в книгу) Как рождается личность? Легко ли родиться? Не хлебом единым Мир глазами други У истоков морали Первый шаг в альтруизм Цена независимости Новое рождение Ребенок объясняет мир Живые предметы Где бывает волшебство? Что едят мысли? Истина - в сомнении Золотой век детства Дети и взрослые Механизмы воспитания Ребенок и труд Как появилась игра? Всегда ли была школа? "Машина детства" Расставаясь с читателем Jei atidžiai perskaitysit ir viską suprasit teisingai užauginsit nuostabius vaikus. Knyga superinė.
Murgita
2008 03 28, 14:20
QUOTE(Ambrozija @ 2003 07 11, 06:55) <!--aimg-->  <!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg--> Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff "Antrieji ir tretieji mažylio metai"
Ši knyga itin reikalinga knyga tėvams, auginantiems tokio amžiaus vaikus. Čia rasite atsakymus į visus rūpimus klausimus:
- kaip maitinti mažylį, kad jis būtų, stiprus ir sveikas
- kaip išvengti skaudžių atsitikimų,
- kaip pratinti prie tualeto
- kaip padėti sergančiam vaikui.
Net keli skyriai išsamiai aprašo dažniausiai pasitaikančias vaikų ligas ir jų gydymą. Be to, knygos autoriai pateikia naudingų patarimų:
- kaip užimti nuobodžiaujantį vaiką,
- kaip paruošti skanių ir maistingų patiekalų,
- kokių būtina turėti priemonių vaikui gydyti namuose.
QUOTE(Ambrozija @ 2003 07 11, 07:01) <!--aimg-->  <!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg--> Arlene Eisenberg "Mažylio metai"
"Mažylio metai"- viena iš populiariausių ir išsamiausių knygų apie vaikų priežiūrą antraisiais ir trečiaisiais metais. Joje pateikta daug naudingos informacijos, kuri padės pažinti mažąjį šeimos narį ir išspręsti begalę problemų, kasdien užgriūvančių mažylio tėvus: "Ar pakankamai gerai auga mano vaikas?" "Kaip man prakalbinti savo mažylį?" "Ar mes tinkamai maitiname savo vaiką?" "Ar įmanoma kaip nors išvengti iš proto varančių pykčio priepuolių?" "Kaip padėti įveikti sūnui baimę?" "Gelbėkite! Mūsų dukrelei netrukus bus treji, bet ji net nežiūri į naktinį puoduką..." QUOTE(Ambrozija @ 2003 07 11, 07:08) <!--aimg-->  <!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg--> Dorothy Einon "Ankstyvasis ugdymas"
Tėvams suprantama kalba aiškinami vaiko vystymosi ypatumai nuo kūdikystės iki mokyklos, padedama įsijausti į vaiko pasaulį - ką ir kaip jie jaučia, suvokia, kaip mąsto. Knyga ne tik apie vaiko maitinimą, migdymą ir slaugymą, bet ir apie jo dvasios ir proto žadinimą. Spalvotos nuotraukos, naudingos lentelės ir gyva vaikams - parinkti lietuviški tradiciniai žaidimai, tautosakos kūrinėliai. QUOTE(Ambrozija @ 2003 07 11, 07:18) <!--aimg-->  <!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg--> Cornelia Nitsch "Netrukus viskas bus gerai"
Knygą sudaro pasakėlės ir istorijėlės apie skaudžius vaikų išgyvenimus (pvz. pamestas žaislas ar mokyklos baimė). Po kiekvieno pasakojimo tėvams skirtas puslapis, patarimai, kaip jiegali padėti vaikui, susidūrusiams su viena ar kita problema. Ši knyga gali tapri priemone kalbėtis su vaiku, padėti suvokti jam nemalonias emocijas. Taip pat knyga atkreipia tėvų dėmesį į dalykus, kurie nors ir neatrodo ypatingi, bet gali būti skaudūs ir reikšmingi jų vaikams. Tėvai skatinami aktyviai veikti. Kazi, o sitas knygas butu galima uzsisakyti interentu?
Kaspare
2008 04 13, 21:33
QUOTE(Puumpaa @ 2004 01 26, 16:15) Gal galit parekomenduoti, kokia literatura paskaityti apie dvieju vaiku auklejima? Neperskaiciau visu norimu knygu del vieno mazylio, bet jau rupi kaip reikes aukleti, kad kuo maziau traumu butu pirmajai su antrojo atsiradimu. Gal Puumpaai jau nebeaktualu, bet tikiuosi, atsiras daugiau tėvelių, kuriems ta problema kaip tik dabar iškyla. Mano knyga-favoritas yra Rudolf Dreikurs ir Vicki Soltz LAIMINGI VAIKAI (iššūkis tėvams). Apie knygą: Tėvai nebežino, kaip šiais laikais elgtis su vaikais. Autorius nesiūlo nei nuolaidžiauti jiems, nei bausti, tėvai turi būti vaikų draugai, suprasti jų elgesį ir su meile disciplinuoti. Tai klasikinis vadovas tėvams ir pedagogams. Vaikų psichiatras dr. Rudolfas Dreikursas siūlo naujus auklėjimo metodus, grįstus demokratiniais principais. Pateikdamas daugybę naudingų pavyzdžių, jis moko tėvus ir pedagogus, kaip bendrauti su nepaklusniais vaikais, kaip juos auklėti ir lavinti. Mano komentaras: iš esmės tinka visoms šeimoms, nesvarbu, ar vieną, ar daugiau vaikų auginančioms. Vis dėlto labai daug patarimų tiems, kurie turi po du ar daugiau vaikų. Skaičiau su pasimėgavimu, tiesiog "prarijau", nes pati augau su metais vyresniu broliu ir dauguma situacijų, aiškinamų šioje knygoje, tiesiog nuostabiai atitinka mūsų su broliu santykius, o ypač elgesį tėvų atžvilgiu. Tiems, kas vis dėlto abejoja, ar verta ją pirkti, labai patariu knygyne pasiskaityti įvadą. Dar vieną knygą rekomendavo mama iš gretimo namo, su kuria apie knygas įsikalbėjome "ganydamos" vaikus žaidimų aikštelėje. Dabar ją skaitau ir negaliu atsitraukti. Tai John W. James - Russel Friedman su dr. Leslie Landon Matthews KAI SIELVARTAUJA VAIKAI. Apie knygą: Matyti kenčiantį vaiką ir nežinoti, kaip jam padėti, - tikrai skausminga tėvų, mokytojų ir globėjų patirtis. Pagaliau turime knygą, kurioje suformuluoti principai padės jums išugdyti vaikų gebėjimą tinkamai elgtis, ištikus netekčiai. Šios įtaigios knygos autoriai siūlo išvaduoti vaikus nuo klaidingos minties "nesijausk blogai" ir išmokyti juos teigiamų, veiksmingų metodų, leidžiančių įveikti netekties skausmą. Sielvartą vaikui gali sukelti daugybė įvykių, pradedant giminaičio mirtimi ar tėvų skyrybomis ir baigiant kasdieniškesniais dalykais, tokiais kaip augintinio netektis, persikraustymas ar prarastas mėgstasmas daiktas. Kad ir menkas būtų sielvartas ar jį sukėlusi priežastis, svarbu suprasti, kad jūsų mylimas vaikas kenčia, o šioje turiningoje knygoje išsakomos mintys gali ir jam, ir jums padėti. Mano komentaras: be to, kaip padėti vaikams, randu ir daugiau medžiagos - kaip padėti sau (nes, anot autorių, norint išmokyti kitą nardyti, reikia pirmiausia to išmokti pačiam).
O mes su teveliu dabar su malonumu skaitom "Simtas mitu apie vaiku auklejima" O gal kas noretu parduoti John Gray "Vaikai kilę iš dangaus" ?
lauksna
2008 05 10, 21:23
dabar skaitau pasiskolintą Dorothy Einon "Ankstyvasis ugdymas", man labai naudinga ir informatyvi. Gal kas parduotumėte? Būčiau labai dėkinga
Ir Guste
2008 05 13, 13:57
Toks įspūdis, kad jau rašiau, bet kažkur žinutė dingo... Dr. Lawrence E. Shapiro vadovas tėvams "Kaip ugdyti vaiko emocinį intelektą" - apie vaiko sugebėjimo prisitaikyti ugdymą, polinkį siekti, pesimizmo naikinimą ir t.t. Yra labai neblogų dalykų, kas rimtai domisi.
_Tabata_
2008 05 17, 18:29
QUOTE(lengvute @ 2003 07 03, 17:22) Ar jūs skaitote knygas apie vaikų auklėjimą, kokias galėtumėte parekomenduoti? Skaitau nemažai.Turiu daug knygų ir labai dažnai ieškau informacijos internete, moksliniuose, medicininiuose straipsniuose, ypaš dag domiuosi vaikų psichologija.Pagrindinis žinių šaltinis - internetas.
supermamacka
2008 11 27, 15:35
Labas mamytes!!! as ieskau knygos "laisvi tevai, laisvi vaikai. Gal kas mate ja parduotuvese, jei taip parasykit prasau kur. aciu.
Tiara two in one
2008 11 29, 15:14
literatūros šia tema labai daug, todėl problema atsirinkt, kadangi yra nemažai šlamšto gražiame viršelyje. Pvz. ar man taip sekas ar kaip, bet esu nusivylus ne viena amerikonų verstine knyga  kažkaip pas juos mąstymas iškreiptas savaip.... niu nesakau, kad visa literatūra, bet tiek kiek man teko.... QUOTE(Elvita @ 2003 07 09, 00:57) Siulau paskaityti 2 amerikieciu moteru parasyta knyga apie vaiku auklejima "Laisvi tevai, laisvi vaikai". įtariu, kad šitos knygos nebeleidžia... bet gal kas turit? kažkaip galima būtų nusikopint, jei atsirastų geraširdčių QUOTE(Keberiokšt @ 2003 07 11, 08:29) Maciau, kad Vilniuje, Siaures miestelyje atsidariusiame naujame knygyne ( salia Norfos ir kitu isparduotuviu) yra pirkti "Kudikystes ekologija" - tik po 2 litus. Visai idomi knyga, atasvara tradicines medicinos poziuriui. Ten, beje, ir kitu knygu yra "papigiai" va iš šitos knygos man labai patiko apie neštumo ekologiją
Aš tai perskaičiau Zariana ir Nina ir Nekrasovos knygutę: "Liaukitės vaikus auklėti - padėkite jiems augti ". Labai esu patenkinta, tik, kad užmirštu pasinaudoti tais pasiūlymais  . Kad atsiminčiau, vis persiskaitau iš naujo. Net vyras skaitė, jis irgi gyrė .
faustluk
2008 12 02, 23:21
QUOTE(Teta Anna @ 2008 11 30, 00:50) Aš tai perskaičiau Zariana ir Nina ir Nekrasovos knygutę: "Liaukitės vaikus auklėti - padėkite jiems augti ". Labai esu patenkinta, tik, kad užmirštu pasinaudoti tais pasiūlymais  . Kad atsiminčiau, vis persiskaitau iš naujo. Net vyras skaitė, jis irgi gyrė . as taip pat pradejau skaityti ir nuo pirmuju puslapiu susizavejau. Net pasibraukiu. Jei butu autoriai su amerikoniskom pavardem- buciau nepirkus, bet slaviskos...psichologija, aukleijimas, ugdymas kazkuo artimas..
QUOTE(Teta Anna @ 2008 11 30, 00:50) Aš tai perskaičiau Zariana ir Nina ir Nekrasovos knygutę: "Liaukitės vaikus auklėti - padėkite jiems augti ". Labai esu patenkinta, tik, kad užmirštu pasinaudoti tais pasiūlymais  . Kad atsiminčiau, vis persiskaitau iš naujo. Net vyras skaitė, jis irgi gyrė . Labai sudominot ir mane šia knyga  Gal reiktų ir man paskaityti, nes vis kažkaip nerandu kažko tokio, kas man atrodytų verta dėmesio
QUOTE(Esprit @ 2008 04 14, 10:02) O gal kas noretu parduoti John Gray "Vaikai kilę iš dangaus" ? Šiandien šią knygą mačiau net dvejuose knygynuose
Gal kas turite parduoti knyga "Laimingi vaikai. Iššūkis tėvams"
faustluk
2009 03 20, 12:39
QUOTE(erika9 @ 2009 02 26, 15:01) Šiandien šią knygą mačiau net dvejuose knygynuose  Ir Maximoje 29.99 lt
Vilmutė
2009 03 20, 15:37
QUOTE(supermamacka @ 2008 11 27, 17:35) Labas mamytes!!! as ieskau knygos "laisvi tevai, laisvi vaikai. Gal kas mate ja parduotuvese, jei taip parasykit prasau kur. aciu.  Sia knyga pirkau pries menesi knygyne "Akademinė knyga" Universiteto g. 4, bet galit pasiskambinti pries vaziuojant 266 16 80, kad tikrai butu, nes isparduodamas jau paskutinis leidimas, ir knygos kaina tik 2,95Lt. Knyga  ,paskubekit.
QUOTE(visai kitokia @ 2009 03 20, 12:39) nusipirkau knygyne jau, bet mokejau apie 37 Lt.
faustluk
2009 03 23, 14:03
QUOTE(zykina @ 2009 03 20, 19:11) nusipirkau knygyne jau, bet mokejau apie 37 Lt.  Toooks kainu skirtumas??
mokslas
2009 04 02, 11:15
Universiteto g. 4 knygyne jau liko paskutine knyga "Laisvi tevai, laisvi vaikai".
HakunaMatata
2009 05 26, 13:36
QUOTE(Vilmutė @ 2009 03 20, 16:37) Sia knyga pirkau pries menesi knygyne "Akademinė knyga" Universiteto g. 4, bet galit pasiskambinti pries vaziuojant 266 16 80, kad tikrai butu, nes isparduodamas jau paskutinis leidimas, ir knygos kaina tik 2,95Lt. Knyga  ,paskubekit. Si knyga is paciu geriausiu, kokias teko skaityti SIANDIEN DAR MACIAU knygyne Akademine knyga, Vilniuje, yra isparduodamas jos tirazas, kaina 2,95! Paskubekit isigyti sau ir kitiems padovanokit kazkam padarysit gera darba
aisstte
2009 07 05, 17:57
QUOTE(Ambrozija @ 2003 07 11, 07:58) <!--aimg-->  <!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg--> Elizabeth Fenwick "Motinos ir vaiko knyga"
Ši knyga ves jus per kiekvieną nėštumo pakopą, mokys, kaip paversti nėštumą laimingu įvykiu ir duoti kūdikiui puikią gyvenimo pradžią. Dauguma mūsų labai mažai žinome apie nėštumą ir kūdikio priežiūrą, bet greitai suvokiame, kad retai kada galima pasakyti: Taip daryti teisinga, o šitaip - ne". Tačiau dažnai galima lengvai rasti išeitį. Šioje knygoje pamėginome jums parodyti tėvų patirtį, kaip geriausia prižiūrėti kūdikį ir palengvinti sau gyvenimą, pateikdami praktiškų patarimų, kaip susidoroti su kasdieniais sunkumais. ši knyga tikrai nauotabi, verta dėmesio
zanuulka
2009 08 19, 22:23
Mamytes, labai noriu paskaityti isreklamota cia knyga "LAISVI VAIKAI- LAISVI TEVAI". Kol kas knyginuose neieskojau. Bet jeigu nerasciau, ar galetu kas nors parduoti savo?  ar paskolinti...
Cia puikiu knygeliu spalvinimui ir ugdymui katalogas daugybe pagal skirtinga amziu. (kainos hiperkoj nuo 3,99-4,99...)
* Arti Širdies *
2009 10 13, 12:58
Man patinka knyga "Pojūčių pasaulis" http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles/89037 ir "Мамалыш, или Рождение до рождения" http://www.sonatal.ru/mamalysh.html Abiejas turiu ir abi labai reikalingos
Kristele
2009 10 27, 14:58
QUOTE(Teta Anna @ 2008 11 29, 23:50) Aš tai perskaičiau Zariana ir Nina ir Nekrasovos knygutę: "Liaukitės vaikus auklėti - padėkite jiems augti ". Labai esu patenkinta, tik, kad užmirštu pasinaudoti tais pasiūlymais  . Kad atsiminčiau, vis persiskaitau iš naujo. Net vyras skaitė, jis irgi gyrė . Aš dabar pradėjau skaityti šią knygą, tai kol kas labai suprantama, lengvai skaitoma knyga  man patinka Dar iš perskaitytų patiko "Laimingi vaikai. Iššūkis tėvams"
sveikutes, man tai nuostabi , knyga, ne siaip beletristika, nes jos medziaga galima naudoti, kaip moksline, rasant darbus : F. Kendall, Ypatingi tevai - ypatingi vaikai. o skaitosi labai lengai ir siaip , kai pagalvoji viskas elementaru, bet vis uzmarsumas...
Dianulis
2009 10 29, 22:27
Skaičiau ir aš knygą "Laimingi vaikai. Iššūkis tėvams". Įdomi tikrai, bet kartais tokių pavyzdžių pateikia...Ir jų išnarpliojimas jau toks atrodo primityvus, taip viskas lengva atrodo, kažin ar realiame gyvenime viens du ir viskas harmoningai susitvarko
ritukasx
2009 10 31, 17:26
Sveikos, O gal kuri mate, kur butu galima isigyti sias knygas: 1. Zariana ir Nina Nekrasovos "Liaukitės vaikus auklėti - padėkite jiems augti ". 2. "Laimingi vaikai. Iššūkis tėvams" Siandien perejau kelis knygynus Vilniuje, bet deja neradau
Dianulis
2009 11 01, 10:42
Aš tai "laimingi vaikai. Iššūkis tėvams" radau bibliotekoj, tai paskaičiau ir atidaviau
QUOTE(ritukasx @ 2009 10 31, 17:26) Sveikos, O gal kuri mate, kur butu galima isigyti sias knygas: 1. Zariana ir Nina Nekrasovos "Liaukitės vaikus auklėti - padėkite jiems augti ". 2. "Laimingi vaikai. Iššūkis tėvams" Siandien perejau kelis knygynus Vilniuje, bet deja neradau  Sveiki, turiu abi knygas, bet pirma man kazkodel buvo lengviau skaitoma ir idomesne-tai dabar daviau draugei paskaityt, o antra-kazkodel nesu labai suzaveta:truputi paskaiciau ir padejau, gal toliau idomiau  Is pirmos knygos as net mazesniam vaikui isspausdinau ant lapo kaip vienu ar kitu atveju elgtis ir pakabinau matomoj vietoj. Abi knygas pirkau vagos knygyne tik "Megoje", o gal ir vilniuj yra toks knygynas arba kur prekiauja internetu knygas paziurekit.
QUOTE(fivetrees @ 2007 10 28, 10:05) Aš asmeniškai siūlau vaikų auklėjimo literatūros klausimą pervesti į aukštesnį lygį - aptarinėti ne atskiras knygas (tiksliau - populiarių autorių nuomones), bet sugrupuoti jas ir pamatyti, kad už knygų stovi Tradicijos, Mokyklos, Pažiūrų ir Vertybių sistemos, Autorių kategorijos. Kaip ir visur gyvenime egzistuoja "mados", laikini nukrypimai, eksperimentai kurių pilna ir edukacijos bei vaikų auklėjimo istorijoje. Tačiau išbandžius visus klystkelius galų gale visada grįžtama atgal prie amžinų, išbandytų dalykų. Todėl patariu negaišti laiko. Seniausių pasaulio civilizacijų ir kultūrų tradicinės žinios apie šeimą ir vaikus yra nepakeičiamos, todėl rekomenduoju atkreipti ypatingą dėmesį į Indijos, Izraelio, arabų, kiniečių ir kitų Artimųjų ir Tolimųjų Rytų žinias apie vaikų aklėjimą. Jos prieinamos, tereikia įdėmiau pasigilinti. Nuostabiausių knygų apie vaikų auklėjimą pilna Amazon.com didžiausiam internetiniam knygyne. Skaitykite pavyzdžiui Mirjam Levi Effektivnoe vospitanie (stipresnės knygos apskritai nesu skaitęs vaikų klausimu). Ar čia kalba ėjo apie šitą knygą? http://lib.komarovskiy.net/knigi/levi-miry...skoe-vospitanie
QUOTE(ritukasx @ 2009 10 31, 17:26) Sveikos, O gal kuri mate, kur butu galima isigyti sias knygas: 1. Zariana ir Nina Nekrasovos "Liaukitės vaikus auklėti - padėkite jiems augti ". 2. "Laimingi vaikai. Iššūkis tėvams" sveiki pirmaja pirkau maxej kauno akropolyje  gera knygute, lengvai skaitosi yra vertingu patarimu
ritukasx
2010 02 27, 22:20
Sveikutes Gal kuri skaite knyga -Elaine Mazlish "Kaip kalbėti su vaikais, kad jie klausytų ir kaip klausyti, kad vaikai kalbėtų"? Kokie atsiliepimai butu?
Kaip iš tikrųjų mylėti savo vaiką. Vaikai, kilę iš dangaus.
Gal parduodate pigiau "laimingi vaikai - iššūkis tėvams? Vilniuje, per AŽ
vaižgantė
2010 04 18, 14:13
QUOTE(Savvy @ 2010 01 04, 10:47) Žydai moka auginti vaikus, verta iš jų semtis patirties
(Lelija)
2010 04 28, 09:15
Mielos mamos, gal kuri gali parduoti knygą "Vaiko smegenų mankšta 2 metų". Arba kur galima įsigyti Kaune. Labai labai ieškau
Midnattssola
2010 06 01, 10:47
Sveikos mamytės Labai norėjau perskaityti knygą LAISVI TEVAI, LAISVI VAIKAI_Faber, Mazlish. Tačiau pardavime jos neradau, taigi nuėjus į biblioteką atsišviečiau ir nuskanavau pdf formatu. taigi jeigu kuri nors norite šios knygos elektroninio varianto (po to galite atsispausdinti) tai rašykite man į el.paštą laisvi.tevai.laisvi.vaikai@gmail.com. Būtinai kiekvienai atsiųsiu knygą, tik ji bus ne vientisa, o susidarys iš 9 failų, nes labai didelės apimties ji yra todėl negalėjau visko į vieną failą sudėti, dėl to bus 9 el.laiškai. Temų neseku, todėl į AŽ geriau nerašykite... Tikiuosi jums patiks skaitymas
QUOTE(ritukasx @ 2010 02 27, 22:20) Sveikutes Gal kuri skaite knyga -Elaine Mazlish "Kaip kalbėti su vaikais, kad jie klausytų ir kaip klausyti, kad vaikai kalbėtų"? Kokie atsiliepimai butu?  QUOTE(Midnattssola @ 2010 06 01, 10:47) Sveikos mamytės Labai norėjau perskaityti knygą LAISVI TEVAI, LAISVI VAIKAI_Faber, Mazlish. Dvi knygos apvertusios mano supratimą apie vaikų auklėjimą, giliai mane palietusios ir privertusios susimąstyti. Tikrai rekomenduoju  .
| i |
| Visi skelbimai apie perkamas ir parduodamas knygas gali būti dedami tik skelbimų lentoje |
babajoska
2010 09 18, 10:39
REKOMENDUOJU: "Kaip kalbėti su vaikais, kad jie klausytų ir kaip klausyti, kad vaikai kalbėtų" Tikrai verta perskaityti. Labai daug davė. Kadangi vaikas dar mažutis, dabar pats laikas praktikuotis mąstyti ir bendrauti būtent taip, kaip ten patariama. Juk su vaikeliu bendrauju ir kalbu daug jau dabar, tik gerai, kad kai pasakau ką nors ne taip - galiu pasitaisyti, nes mažutė dar mano žodžių nesupranta Be to, pritaikiau šios knygos išmintį bendraudama su savo vyru - ir čia veikia O kodėl? Todėl, kad: Viena iš knygos esminių minčių ta, kad, kai norime kažką pasakyti, labai svarbu KAIP tai sakome. Yra praktiškų patarimų. Dabar skaitau ,,Vaikai kilę iš dangaus" Kol kas įspūdžio nepadarė, nors kelios geros mintys yra.
miligerta
2010 09 23, 09:21
Ne viskas knygose parasyta  kas tinka vienam netinka kitam
zuvedra
2010 10 13, 17:46
Nu sveikos mamkos,
laikiau save 'patyrusia', kuriai kazkokios knygos nereikalingos... O gal tiesiog taip jau isejo, kad, nors esu tikra knygu ziurke, bet su vaiku ugdymo literatura man nesiseka. Kartu su pirmagime dukra isigijau ir Vingro knyga, kuri jau tada atrode keistoka, o dabar tik juokas ima is jos. Ir dar visokiu kazkokiu per tuos 18 mamystes metu skaiciau, ir nei viena neuzkliuvo - visos buvo kaip tos knygos is ciklo '100 patarimu, kaip...' - apie viska daug ir nieko konkretaus. Ko gero didziausia ispudi padare dr. Spokas - bet ten labai jau 'angliskas' priejimas prie pedagogikos. Taigi, susilaukus maziaus, neskaiciau apskritai nieko.
Bet vat neseniai pasiemiau neguodziancia pazyma is PPT, kad mano trimeciui yra 'zymus kalbos neissivystymas'. Kadangi esu silto ir salto macius moteriske, nenuvirtau nuo kedes nuo kai kuriu tarnybos klausimu, kurie daugmaz sukosi apie minti 'gal vaikas auga asocialioje aplinkoje ?..' Bet tai uzvede ant pobjauriu apmastymu, kad vis tik reikia dometis ir skaityt... ir kazka kitaip daryt... negu darau...
Tai vat, prie reikalo. Sioje temoje labai daug knygu isvardinta ir nebeklausiu, kuri is ju geresne (nes vienos nuomones juk buti negali), tiesiog pameginsiu atsirinkti pati. O klausiu kito dalyko: gal kas susiduret su kalbos lavinimo problemomis, galbut uztikote knyga, ar interneto puslapius ta tema ? Noretusi labai konkrecios info, su zaidimu pavyzdziais ir panasiai. Kazkaip labai tikejaus, kad PPT specialistes man patars siuo klausimu, bet jos tegalejo patarti "knygyne isigyti kokia nors ugdymo knyga..." Zinau, kad "pats sau logopedas" buti negali, bet vis delto ?..
|
|