Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Knygos apie vaikų ugdymą
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2, 3
lengvute
Ar jūs skaitote knygas apie vaikų auklėjimą, kokias galėtumėte parekomenduoti?
giedrulka
Turiu dvi knygas - A.Vingro "Pirmieji gyvenimo metai" ir A.Eisenbewrg, H.E.Murkoff ir kt.bendraautoriai  "Antrieji ir tretieji mazylio metai". Pirmaja knyga tai daznai atsiversdavau, o stai kita pavarciau ir pamirsau. Dabar daugiau naudingos informacijos randu internete. Juk tiek daug yra visokiu svetainiu, ypac rusu labai patinka. Informacijos visokiausios - auklejimas, maitinimas, ugdymas, sveikata ir t.t. ir pan.
Keberiokšt
Paskutine skaiciau John Gray "Vaikai kile is dangaus" , cia to paties autoriaus,kur "Vyrai is Marso, moterys is Veneros".
Dar turiu prisitempusi is mamos resursu senuju Vingro, Spoko ir kitu knygu apie vaiku auginima. Jumoras neblogas kai skaitai ir lygini su dabartinem rekomendacijom. Pavyzdys: radau parasyta, kad dantys veliau dygsta tiems vaikams, kurie yra is socialiai apleistu seimu, nepriziurimi ir neprivalge. Kadangi maniskiui pirmas dantukas isdygo lygiai metuku, nezinau ka ir begalvoti.. [smiley=000165.gif]
Board
Turiu viena (ar net kelias) labai geras inetrnetines knygas: www.supermama.com www.baby.ru www.mama.ru www.solnyshko.ee  ir kiti. Tiek info nei vienoj knygoj nerasi.
O spausdinto zodzio neturiu nei vienos knygos apie vaiko auginima, nei iki 1 metuku, nei virs. Kol kas neprireike. Nezinau ir ar ateity prireiks. :smile.gif
ragnez
man labai patiko Ypatingi tevai - ypatingi vaikai. grazi knyga, grazios idejos.
lengvute
dar turiu namie knygų 'Žingsnis po žingsnio" irgi Spoko ir panašių "senovinių" :smile.gif knygų. Dažnai pažiūrinėju knygą 'Idėjos vaikų saviraiškai ir kūrybai", ten pagal Vėrinėlį (pagal kurį darželuose dirbama  ;)), kiekvienam amžiaus tarpsniui, kiekvienam metų laikui būdingi darbeliai, pastebėjimai ir t.t.  ;)
Elvita
Siulau paskaityti 2 amerikieciu moteru parasyta knyga apie vaiku auklejima "Laisvi tevai, laisvi vaikai". Tikrai labai idomi ir naudinga knyga. Joje aprasoma kaip aukleti vaika per jo psichologija. As pritaikiau nemazai dalyku ir sulaukiau tikrai stulbinamu rezultatu.
Beje, neseniai buvau zymios psichologes seminare, ji taip pat rekomendavo pasiskaityti sia knyga visiems teveliams.
Shirduke
Mes pirkome Dorothy Einon "Ankstyvasis ugdymas" ir Minklės leidybos sudaryta "Ankstyvojo ugdymo vadova". Abejose labai graziai paaiskinta, ko tiketis is vaiko (kudikio) tam tikrais jo vystymosi etapais ir atitinkmai koks tuo metu turetu buti tevu elgesys ar pagalba vaikui. Man labai padejo suprasti dukrytes elgesi ir jo motyvus. Dukrai greitai bus 9 men.

Dar labai patinka svetaine http://www.zerotothree.org/ztt_parents.html

Sekmes
Keberiokšt
Maciau, kad Vilniuje, Siaures miestelyje atsidariusiame naujame knygyne ( salia Norfos ir kitu isparduotuviu) yra pirkti "Kudikystes ekologija" - tik po 2 litus. Visai idomi knyga, atasvara tradicines medicinos poziuriui. Ten, beje, ir kitu knygu yra "papigiai"
Ambro
--Resize_Images_Alt_Text--
Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff
"Antrieji ir tretieji mažylio metai"

Ši knyga itin reikalinga knyga tėvams, auginantiems tokio amžiaus vaikus. Čia rasite atsakymus į visus rūpimus klausimus:
  • kaip maitinti mažylį, kad jis būtų, stiprus ir sveikas
  • kaip išvengti skaudžių atsitikimų,
  • kaip pratinti prie tualeto
  • kaip padėti sergančiam vaikui.
Net keli skyriai išsamiai aprašo dažniausiai pasitaikančias vaikų ligas ir jų gydymą. Be to, knygos autoriai pateikia naudingų patarimų:
  • kaip užimti nuobodžiaujantį vaiką,
  • kaip paruošti skanių ir maistingų patiekalų,
  • kokių būtina turėti priemonių vaikui gydyti namuose.
Ambro
Elizabeth Fenwick
"Motinos ir vaiko knyga"

Ši knyga ves jus per kiekvieną nėštumo pakopą, mokys, kaip paversti nėštumą laimingu įvykiu ir duoti kūdikiui puikią gyvenimo pradžią. Dauguma mūsų labai mažai žinome apie nėštumą ir kūdikio priežiūrą, bet greitai suvokiame, kad retai kada galima pasakyti: „Taip daryti teisinga, o šitaip - ne". Tačiau dažnai galima lengvai rasti išeitį. Šioje knygoje pamėginome jums parodyti tėvų patirtį, kaip geriausia prižiūrėti kūdikį ir palengvinti sau gyvenimą, pateikdami praktiškų patarimų, kaip susidoroti su kasdieniais sunkumais.
Ambro
Arlene Eisenberg
"Mažylio metai"

"Mažylio metai"- viena iš populiariausių ir išsamiausių knygų apie vaikų priežiūrą antraisiais ir trečiaisiais metais. Joje pateikta daug naudingos informacijos, kuri padės pažinti mažąjį šeimos narį ir išspręsti begalę problemų, kasdien užgriūvančių mažylio tėvus:
"Ar pakankamai gerai auga mano vaikas?"
"Kaip man prakalbinti savo mažylį?"
"Ar mes tinkamai maitiname savo vaiką?"
"Ar įmanoma kaip nors išvengti iš proto varančių pykčio priepuolių?"
"Kaip padėti įveikti sūnui baimę?"
"Gelbėkite! Mūsų dukrelei netrukus bus treji, bet ji net nežiūri į naktinį puoduką..."
Ambro
Ross Campbell
"Kaip mylėti savo paauglį"

Turintis didelę patirtį psichologas ir psichiatras Rossas Campbellas šioje knygoje aptaria paauglių psichologiją, jų mąstymą ir elgseną ir aiškina tėvams, kaip bendrauti su savo vaikais, kad jie jaustųsi mylimi ir suprasti.
Ambro
Dorothy Einon
"Ankstyvasis ugdymas"

Tėvams suprantama kalba aiškinami vaiko vystymosi ypatumai nuo kūdikystės iki mokyklos, padedama įsijausti į vaiko pasaulį - ką ir kaip jie jaučia, suvokia, kaip mąsto. Knyga ne tik apie vaiko maitinimą, migdymą ir slaugymą, bet ir apie jo dvasios ir proto žadinimą.
Spalvotos nuotraukos, naudingos lentelės ir gyva vaikams - parinkti lietuviški tradiciniai žaidimai, tautosakos kūrinėliai.
Ambro
Cornelia Nitsch, Cornelia von Schelling
"Kaip nustatyti vaikams leistino elgesio ribas?"

Patirtis rodo, kad vaikai išbando nustatytų ribų patvarumą. Jas pažeidžia norėdami sužinoti elgesio pasekmes.Jie nori mėgautis laisve.Tai aišku, tačiau kaip pasirinkti teisingą kelią neturint orientyrų. Mažiems vaikams reikalingos taisyklės.Tai tarsi atrama, į kurią jie gali atsiremti.Tačiau tai dar nereiškia, kad jie visų taisyklių laikosi.
Ambro
Cornelia Nitsch
"Netrukus viskas bus gerai"

Knygą sudaro pasakėlės ir istorijėlės apie skaudžius vaikų išgyvenimus (pvz. pamestas žaislas ar mokyklos baimė). Po kiekvieno pasakojimo – tėvams skirtas puslapis, patarimai, kaip jiegali padėti vaikui, susidūrusiams su viena ar kita problema.
Ši knyga gali tapri priemone kalbėtis su vaiku, padėti suvokti jam nemalonias emocijas. Taip pat knyga atkreipia tėvų dėmesį į dalykus, kurie nors ir neatrodo ypatingi, bet gali būti skaudūs ir reikšmingi jų vaikams. Tėvai skatinami aktyviai veikti.
Board
Na knygu nuotraukyciu as neturiu, neiseis tokios grazios zinutes kaip viksrelio, bet knygos mano ne maziau idomios:
Taigi kaip jau minejau kitoj temoj buvau siandien "rusu knygoj" ir nusipirkau dvi knygas apie vaikuciu ankstyvaji lavinima, dar kelias nuziurejau apie vaikucius ir ne tik. Tuoj bandysiu trumpai papasakot kokias knygas as turiu:
1. Lena Danilova "Igry s vodoj" (zaidimai su vandeniu) is serijos Ankstyvojo ugdymo mokykla (toje serijoje yra knygutes apie kudikiu mankstas ir masazus, zaisliukus kudikiams, zaidimus, ir mokymus)
Tai va, sioje knyguteje (kainuoja tik 3.15Lt) aprasyti zaidimai su vandeniu vaikams nuo 1 iki 3 metu, tokie kaip: ipilk-ispilk- ipilk (palyginami skirtingu talpu indai), vanduo ir oras (pvz: mineralinio butelio pripildymas vandeniu, kai butelis idedamas i vandeni horizontaliai, vertikaliai, kakleliu aukstyn ar zemyn), spaudimas (padaromos kelios skylutes buteliuose ir ziurima kaip priklauso sroves stiprumas nuo skylutes dydzio ir padeties - auksciau ar zemiau) ir kitokiu visoskiu zaidimu, per kuriuos vaikas pazysta pasauli ir palygina skirtingus daiktus.

2.Lena Danilova "Kubiki Zaiceva v semje" (Zaivevo kaladeles seimoje) Stora knyga (22Lt), kurioje aprasyta Zaicevo mokymosi metodika, pacios kaladeles, apskritai apie ankstyvaji ugdyma, kaip ir kiek uzsiimti su vaiku, kaip rasti tam laiko, kokie zaidimai galimi su zaicevo kaladelem.
Sios knygos dar neperskaiciau, todel negaliu paakyt ar ji gera ir kas ten konreciau parasyta. Kai perskaitysiu, butinai pranesiu.  ;D

O dabar apie knygas kurias ruosiuosi pirkt:
1. Knyga apie piesima,kuris padeda islavinti ranka, ir paruosia ja garziaai rasysenai, 22Lt
2. Kulinarine enciklopedija (labai stora, su labai graziom nuotraukom wink.gif)
3. Daug labai ten yra pasaku fainu knyguciu
4. Abeceles
5. Kaladeles, raides, skaiciukai, ir daug daug kitko
Ambro
Aciu tau Auges uz issamu knygu aprasyma [smiley=000101.gif].

O nezinai, kituose knygynuose ju yra pirkti, ar tik toj, kurioj tu pirkai ???
Irena
Kai laukiausi, skaiciau nemazai knygu apie vaiku auklejima ir t.t. Deja, pagimdzius, daug kas atkrito, nes dazniausiai viena knyga priestarauja kitai, arba tiesiog siulo nepriimtinus metodus. Bet yra viena knyga, kuri apverte mano poziuri i vaiku auklejima 180' kampu: Wiljamo ir Martos Serzu "Vaiko knyga. Arba viskas ka jum reikia zinoti apie jusu vaika nuo gymimo iki 2 metu". Knygos autoriai - vyras ir zmona, patys auginantys 7 (!) vaikus, dirba vaiku gydytojais. Perskaicius ja nebesinori imti i rankas jokios kitos knygos. As labiau pradejau pasitiketi savo vaiku, stengtis isiklausyti ko butent MANO vaikuj reikia. Ja gavau is bibliotekos, rusu kalba. LABAI rekomenduoju.
https://www.askdrsears.com/searsstore/babybook.asp
Board
viksreli, bijau sumeluot, as pirkau butnet rusu knygyne, o kituose? na nezinau ar yra. Bet jei bus kada tarpmiestinis meetas, galim kazka sugalvot  ;). Bet manau cia paciai reikia vaziuot i tokius knygynus ir ieskot to kas atitinka tao poreikius (pries tai reik tvirtai apsisprest kiek ppinigu gali isleist kad nebutu po to baisu)
SuperMama

1. Lena Danilova "Igry s vodoj" (zaidimai su vandeniu) is serijos Ankstyvojo ugdymo mokykla (toje serijoje yra knygutes apie kudikiu mankstas ir masazus, zaisliukus kudikiams, zaidimus, ir mokymus)

2.Lena Danilova "Kubiki Zaiceva v semje" (Zaivevo kaladeles seimoje) Stora knyga (22Lt), kurioje aprasyta Zaicevo mokymosi metodika, pacios kaladeles, apskritai apie ankstyvaji ugdyma, kaip ir kiek uzsiimti su vaiku, kaip rasti tam laiko, kokie zaidimai galimi su zaicevo kaladelem.

As irgi seniai pirkau tas knygas. Zaidumus su vandeniu atidejau kol sueis 1 metukai.
O pagal kita knyga jau pradejau uzsiimti su vaiku. Sukarpiau kai kurias koreteles, kurios yra pridetos knygos gale. Apklijavau lipnia juosta, kad ilgiau tarnautu, bet vistiek Kleo jau puse suvalge.
Dar vis neprisiruosiu padaryti vaikisku teminiu albumu- nuotraukos su vaisiais, darzovemes, naminiais ir kitais gyvunais. Arba tam reikia daug daug zurnalu ir karpyti karpyti negailestingai...

Auge, jei tu planuoji mokinti vaika skaityti Zaicevo kaladeliu pagalba tau tikrai nereikalinga abecele. Bent jau tokia, kur prie "L" raides nupaisyta laivas, prie "A" arbuzas. Toje pacioje knygoje perskaiciau, kad taip vaikai sunkiai ismoksta skaityti. Taip, raides isimena geriau, bet skaityti ismoksta sunkiau. Kadangi tiek pripranta prie tu vaizdu, kad zodi "LAPE" gali perskaityti kaip " laivas,arbuzas, pele, egle". Nezinau, ar suprantamai paaiskinau, geriau paskaityk pati.

Ten pat pirkau pasakas, tik reikia gerai paziureti i paveiksliukus, kad zmoniski butu. Nes maciau ten yra distrofiku eziuku nupiesta su depresujanciom akim ir ikritusiais zandais, arba paveiksliukai neryskiais siluetais. IMHO, tai tkrai ne ikimokyklinio amziaus vaikams.
As issrinkau tik viena pasakau serija. Ten dideli paveiksliukai, dideles raides, minimum zodziu ir zinomos Gaufo, Andersono, Grimm pasakos. Vienoje knygoje (apie 200 lapu) sudeta apie 20 pasaku.
SuperMama
Bet yra viena knyga, kuri apverte mano poziuri i vaiku auklejima 180' kampu: Wiljamo ir Martos Serzu "Vaiko knyga. Arba viskas ka jum reikia zinoti apie jusu vaika nuo gymimo iki 2 metu".
Ja gavau is bibliotekos, rusu kalba. LABAI rekomenduoju.

SUPER knyga. Tikras mamos talmudas. Cia kaip priespriesa Dr. Spokui.
Irgi visoms rekomenduoju. Beje pirkau kazkada tame paciame rusu knygyne.
Ten yra daug knygu, tu paciu kaip ir isversu jau i lietuviu kalba, tik daug pigiau. Taip kad kas skaito rusiskai ir nori sutaupyti, nuvaziuokite.
Pvz. "Nesciosios vadovas", kuris lietuviskai kainuoja virs 35 lt. ten kainuoja apie 13 Lt (bent jau pries metus kainavo).
lengvute
pamačiau reklamuojamą D. Einar knygą "Nuobodžiausia ir žavingiausia veikla" apie vaikų auklėjimą ir pan., gal kas skaitėt, ar galit parekomenduot?
calama
Lengvute,

turiu tą knygą,
nieko gero ten. Gal kokiai visiškai žaliai mamytei ir praverstų. Man tik idomu buvo paskaitinėti kur rašė apie tai kaip vystosi motorika, psichika, vizualinė raida pagal mėnesius, bet tą galima ir kitur rasti.
Ele
[quote][table]
[tr]
[td]user posted image[/td]
[td][size=3]Cornelia Nitsch, Cornelia von Schelling
"Kaip nustatyti vaikams leistino elgesio ribas?"

Knygos pavadinimas geras, taciau paskaicius taip ir liko visiskai neaisku, kaip tas ribas nustatyti. Gal blogas vertimas? Viskas pateikta teziu forma, kurios priestarauja viena kitai. Man susidare toks ispudis- leidykla nori greitai uzsidirbti, ir atmestinai ziuri i vertima ir redagavima.
Man labiausiai patinka "Tytoalbos" knygos. Be priekaistu. Pries keleta metu jie leido labai gera serija "Tevai ir vaikai". Mano manymu, ypac vertinga R.Peters "Nebijokite drausminti vaiku" 1999. Cia ypac toms, kurios turi rupesciu su pradinukais ir vyresniais. Si knyga pakeite mano poziuri i vaiku drausminima smile.gif
Puumpaa
Gal galit parekomenduoti, kokia literatura paskaityti apie dvieju vaiku auklejima? Neperskaiciau visu norimu knygu del vieno mazylio, bet jau rupi kaip reikes aukleti, kad kuo maziau traumu butu pirmajai su antrojo 2.gif atsiradimu. biggrin.gif
raige
O kur yra tas rusu knygynas? gal galit parashyt kas nors adresa?
Ingulbuncius
RUSSKAJA KNIGA, Rusų kultūros centras, PĮ
Rūdninkų g. 8, 2001 Vilnius
SuperMama
QUOTE (raige @ 2004 02 27, 13:12)
O kur yra tas rusu knygynas? gal galit parashyt kas nors adresa?

as kitur pirkau: Aguonu g. pradzioje (arba gale - namo numerio nezinau) yra knygynas. Ten irgi knygos tik rusu kalba. As perku ten.

O rusu knygyne Rudninku gatveje ir pasirinkimas mazas ir kainos siek tiek didesnes.
Ingulbuncius
QUOTE (SuperMama @ 2004 03 23, 17:06)
as kitur pirkau: Aguonu g. pradzioje (arba gale - namo numerio nezinau) yra knygynas. Ten irgi knygos tik rusu kalba. As perku ten.

Dekui, nezinojau to knygynelio Aguonu g.
Springlet
Ir prie Hyper Rimi yra knygynas rusu kalba, bet idomu kaip ten su pedagogine literatura rolleyes.gif
Board
Knygynas is Aguonu g. persikele, siandien paziuresiu tikslu adresa.
kari_20
apie vaiko fizini ir socialini vystymasi taip pat nemazai ionformacijos galima rasti R. Žukauskienes " raidos psichologijoj"( kaina apie 20lt) bei yra dar viena tokia knyga, tik nzn autoriaus "Vystymosi psichologija/ Vaikyste".( apie 15lt).man asmeniskai tikrai idomu.ieskokite knygynuose psichologijos skyriuose arba bibliotekose. na gal si knyga skirta daugiau psichologija studijuojantiems, taciau manau, jog kiekviena mamyte rastu ka nors idomaus( cia mano nuomone biggrin.gif )
Augustina
QUOTE(Shirduke @ 2003 07 09, 00:20)
Mes pirkome Dorothy Einon "Ankstyvasis ugdymas" ir Minklės leidybos sudaryta "Ankstyvojo ugdymo vadova". Abejose labai graziai paaiskinta, ko tiketis is vaiko (kudikio) tam tikrais jo vystymosi etapais ir atitinkmai koks tuo metu turetu buti tevu elgesys ar pagalba vaikui. Man labai padejo suprasti dukrytes elgesi ir jo motyvus. Dukrai greitai bus 9 men.

*

As irgi sitas skaitau. Labai geros knygos. Aiskiau turbut paaiskinti neimanoma, kaip ugdyti savo vaika.
Pingvinukas
Dar labai geros knygos
user posted image - Anotacija:
Derindamas klinikinės psichoanalizės įžvalgas ir naują požiūrį į kultūrinę antropologiją, analizuodamas infantilius ir brandžius, šiuolaikinius ir archajinius žmogaus motyvacijos veiksnius, Vaikystės ir visuomenės autorius nagrinėja vaikų ugdymo ir kultūrinių laimėjimų ryšį. Pirmą sykį išleista, ši knyga buvo pripažinta "retu ir gyvu europietiškosios ir amerikietiškosios minties socialinių mokslų srityje deriniu" (Margaret Mead. The American Scholar). Išversta į daugelį užsienio kalbų, Vaikystė ir visuomenė ilgainiu tapo klasikiniu veikalu apie socialinę vaikystės reikšmę.

user posted image

Anotacija:
Skaitytojui siūloma monografijos „Vaikystės fenomenas: socialinis-edukacinis aspektas“ idėja atitinka C. Rogers mintis apie vaikystę kaip periodą, kurį moksline prasme įmanoma įvertinti tik tapus suaugusiu žmogumi. Vaikystė būna tuomet, kai žmogus yra dar nepajėgus suvokti jos esmės; kai ji baigiasi, vaikystė dažnai atrodo esanti nereikšminga ir nieko bendra neturinti su vėlesniu žmogaus gyvenimu.

Tutė
Aš taip pat paskaitinėju...
Paskutinės perskaitytos:
k.Hurrelmann,G. Unvrzagt "Kaip išugdyti stiprius vaikus"
Nebloga knyga, daug patarimų apie konfliktines situacijas, ribų nustatymą vaikui, nes tik tuomet jis jaučiasi mylimas ir saugus. Ir kt. įdomūs dalykai apie bendravimą su probleminiais vaikais.
O kita :
G. Chapman,R. Campbel "5vaikų meilės kalbos"
Na irgi nieko. Pasirodo kiekvienas vaikas turi savo meilės supratimo "kalbą". Ir nuo to priklauso kaip vaikas elgiasi, ar yra paklusnus. Nes jei nesijaučia mylimas, jei jo meilės "kalba" yra nesuprasta ir nepatenkinta prasideda problemos...
Pritaikiau savo penkiametei. Suveikė.
Pingvinukas
QUOTE(Tutė @ 2006 07 12, 00:34)
Aš taip pat paskaitinėju...
Paskutinės perskaitytos:
k.Hurrelmann,G. Unvrzagt "Kaip išugdyti stiprius vaikus"
Nebloga knyga, daug patarimų apie konfliktines situacijas, ribų nustatymą vaikui, nes tik tuomet jis jaučiasi mylimas ir saugus. Ir kt. įdomūs dalykai apie bendravimą su probleminiais vaikais.
O kita :
G. Chapman,R. Campbel "5vaikų meilės kalbos"
Na irgi nieko. Pasirodo kiekvienas vaikas turi savo meilės supratimo "kalbą". Ir nuo to priklauso  kaip vaikas elgiasi, ar yra paklusnus. Nes jei nesijaučia mylimas, jei jo meilės "kalba" yra nesuprasta ir nepatenkinta prasideda problemos...
Pritaikiau savo penkiametei. Suveikė.
*

Esu skaičiusi šitas knygas, tikrai vertos dėmesio thumbup.gif
Ugn*Ine
šiuo metu skaitau John Gray "Vaikai kilę iš dangaus", kol man ši knyga labai patinka wub.gif
garbaniukee
QUOTE(Irena @ 2003 07 13, 10:05)
Kai laukiausi, skaiciau nemazai knygu apie vaiku auklejima ir t.t. Deja, pagimdzius, daug kas atkrito, nes dazniausiai viena knyga priestarauja kitai, arba tiesiog siulo nepriimtinus metodus. Bet yra viena knyga, kuri apverte mano poziuri i vaiku auklejima 180' kampu: Wiljamo ir Martos Serzu "Vaiko knyga. Arba viskas ka jum reikia zinoti apie jusu vaika nuo gymimo iki 2 metu". Knygos autoriai - vyras ir zmona, patys auginantys 7 (!) vaikus, dirba vaiku gydytojais. Perskaicius ja nebesinori imti i rankas jokios kitos knygos. As labiau pradejau pasitiketi savo vaiku, stengtis isiklausyti ko butent MANO vaikuj reikia. Ja gavau is bibliotekos, rusu kalba. LABAI rekomenduoju.
https://www.askdrsears.com/searsstore/babybook.asp
*

ar si knyga yra isleista lietuviu kalba? o gal skaitote rusiskai?

nepavyko rasti doh.gif
jurate669
sveiko, mano drauge, baigusi psichologija, dabar gyvena UK, desto paskaitas paie vaiku lavinima, idedu jos puslapi, kur galite suzinoti daugiau, taip pat nuorodos apie literatura:
www.braingames.org.uk
4u.gif
fivetrees
Aš asmeniškai siūlau vaikų auklėjimo literatūros klausimą pervesti į aukštesnį lygį - aptarinėti ne atskiras knygas (tiksliau - populiarių autorių nuomones), bet sugrupuoti jas ir pamatyti, kad už knygų stovi Tradicijos, Mokyklos, Pažiūrų ir Vertybių sistemos, Autorių kategorijos. Kaip ir visur gyvenime egzistuoja "mados", laikini nukrypimai, eksperimentai kurių pilna ir edukacijos bei vaikų auklėjimo istorijoje. Tačiau išbandžius visus klystkelius galų gale visada grįžtama atgal prie amžinų, išbandytų dalykų. Todėl patariu negaišti laiko.

Seniausių pasaulio civilizacijų ir kultūrų tradicinės žinios apie šeimą ir vaikus yra nepakeičiamos, todėl rekomenduoju atkreipti ypatingą dėmesį į Indijos, Izraelio, arabų, kiniečių ir kitų Artimųjų ir Tolimųjų Rytų žinias apie vaikų aklėjimą. Jos prieinamos, tereikia įdėmiau pasigilinti. Nuostabiausių knygų apie vaikų auklėjimą pilna Amazon.com didžiausiam internetiniam knygyne.

Skaitykite pavyzdžiui Mirjam Levi Effektivnoe vospitanie (stipresnės knygos apskritai nesu skaitęs vaikų klausimu).
fivetrees
Dar pratęsimas

2. Forume jau minėta R.Peters "Nebijokite drausminti vaikų" yra taip pat šios rimčiausios kategorijos knyga

3. http://www.fabermazlish.com/ Adele Faber (labai rimta autore) Siblings Without Rivalry: How to Help Your Children Live Together So You Can Live Too (ziurekite Amazon.com)
rasras
QUOTE(**SM** @ 2007 10 13, 13:32)
šiuo metu skaitau John Gray "Vaikai kilę iš dangaus", kol man ši knyga labai patinka  wub.gif
*

Kaip norėčiau paskaityti šią knygą...tik niekur nerandu... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
medau
Dirbu vaikų darželyje auklėtoja.Skaitau daug knygų apie vaikų auklėjimą,ugdymą ir t.t. Padariau išvadą,kad geriausia yra sava patirtis.Aišku knygos nepamaišo,bet jose viskas gražiai rašoma, tik nevisada išeina tai pritaikyti.Kiekvienas vaikas yra individualybė ir priėjimas prie jo savitas. g.gif
Athena
QUOTE(medau @ 2007 10 28, 16:53)
Dirbu vaikų darželyje auklėtoja.Skaitau daug knygų apie vaikų auklėjimą,ugdymą ir t.t. Padariau išvadą,kad geriausia yra sava patirtis.Aišku knygos nepamaišo,bet jose viskas gražiai rašoma, tik nevisada išeina tai pritaikyti.Kiekvienas vaikas yra individualybė ir priėjimas prie jo savitas. g.gif
*

Tai kokia čia patirtis gali padėti, jeigu visi vaikai skirtingi?

Gal galit rekomenduot kokią knygą, kurioje būtų stipriai akcentuojamas balso nekėlimas ir nediktavimas, o žvelgimas į vaiką kaip į asmenybę, iš kurios taip pat galima pasimokyti ir visada reikėtų atsižvelgti į jo nuomonę?
rasras
QUOTE(rasras @ 2007 10 28, 16:02)
Kaip norėčiau paskaityti šią knygą...tik niekur nerandu...  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

Jau radau J.Gray knygą "Vaikai kilę iš dangaus"! clap.gif clap.gif clap.gif Nepaprastai įdomi ir naudinga knyga. thumbup.gif
faustluk
as asmeniskai suzaveta Čittapad'o DVASINIS VAIKŲ AUKLĖJIMAS, Mijalbos leidykla.

user posted image
Alna
Kadani senesio leidimo knygu nebeimanoma rasti, tai bandau ieskoti tarp tu kurios dabar yra leidziamos. Ir kazkaip liudesys, silpnos knygos, gal iki kol man tarpo aktualu geras leido. Skaiciau knyga "Mazylio trandymas" na nieko visai knyga, kita Vagos isleista Mamos bibliotekos knyga "100 mitu apie vaiku auklejima" man nepatiko, labai prietaringa knyga, raso zurnaliste, vienoje vietoje pateikiama a le kaip mitas, o kitoje visiskai priesingai irodinejmama tad pasidaro visai neaisku.
Kazkaip labiau dominuoja knygos apie vaiku prieziura, sveikata, mityba ir pan. fiziologiniu poreikiu tenkinima, o ne psichologinio pobudzio.
Iekau info rusiskuose psl. kai kurias knygas doc formatu is ten siunciuosi http://www.babyshop.com.ua/lib.htm. Nuolatos uzuku i rusiskus knygynus paiekoti litertauros, bet didelio ispudzio niekas nepaliko.
aukaja
QUOTE(busVakare @ 2007 12 05, 17:41)
as asmeniskai suzaveta Čittapad'o DVASINIS VAIKŲ AUKLĖJIMAS, Mijalbos leidykla.

user posted image
*

Aš taip pat nusipirkau, dar tik kelis puslapius perskaičiau, bet jau labai susidomėjau thumbup.gif dar įsigijau Einon "Žavingiausia ir nuobodžiausia veikla". na labai jau glaustai apie viską parašyta blink.gif tinka trumpam susipažinimui, man labiau patinka tokios, kura išsamiau nagrinėjamos problemos, ir pan. Na bet pravers rolleyes.gif Dar patiko knyga "Vaiko smegenų mankšta" aprašyti žaidimai ir nurodyta, koks kaip veikia thumbup.gif Dar patiko "Vaikų kūno kalba". Žodžiu, ką randu, tą skaitinėju ir bandau atsirinkti kas labiausiai tinka. Manau kiekviena knyga kažką duoda. Dar rekomendavo Šemetos knygas "Motinystės instinktas" ir "gimties dvasingumas", bet tų knygų niekur nerandu verysad.gif
Dianaa
Mes skaitom Spoko knygas rusu kalba thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.