Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokio vardo neduotumėt savo vaikui?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
supa
Tik pagimdžiusi kolege berniuką pavadino Elmondu.
Nu man labai negražus vardas.
Spagetti
Man tai Klaidas negražus.
cudo
Zydrunas doh.gif Antanas, Vaclas, nu man mazai kas patinka blush2.gif
maskanyte
Sveikutes! Man tai pats baisiausias vardas ZVAIGZDUNE!!!!!!!!!!!!!!! doh.gif doh.gif Man mama norejo toki varda duoti. Aciu dievuj atejo i prota. lotuliukas.gif
Dzenete
sienini kalendoriu bevartydama radau kad liepos pradzioje vardadieni svencia Pulgis. tikiuosi teveliai nepasinaudoja tuo vardu biggrin.gif
Novia
Levute schmoll.gif gal butu ir nieko jei i galva neateitu zodis lievas doh.gif
Nikolia
neduochiau jokio madingo ir daznai pasitaikancio vardo, taip pat tokio, kuris vaikui netiktu, neskambetu ir butu nelietuvishkas..
Ypac gerai pamastychiau, jei jis labiau artimas slavams, zydams, graikams, arabams, anglams ir kitiems uzsieniechiams ir musu Lietuvoje siek tiek pasidomint istorija iki tol naudojamas nebuvo..
Juolab jei vaikas gims ir augs Lietuvoje iki kol pats apsispres kur nori gyventi..butu smagu puoseleti savo lietuvishkas saknis..ir vadovautis sveiku protu, nuojauta ir shirdimi,..pries ka nors sugadinant kito zmogaus gyvenime..
Nireglina
QUOTE(Novia @ 2010 06 20, 14:59)
Levute  schmoll.gif gal butu ir nieko jei i galva neateitu zodis lievas  doh.gif

Levutė- tai sutrumpintas Leokadijos vardas.
Novia
QUOTE(Nireglina @ 2010 06 20, 16:10)
Levutė- tai sutrumpintas Leokadijos vardas.
*

na siuo atveju buvo ne trumpinys, o pasinis toks vardas blush2.gif
LisaLove
gyvenime vaiko nepavadinciau Mantryda vardu..
o toks tikrai yra ... blink.gif doh.gif lotuliukas.gif
Ende
QUOTE(Dikute @ 2010 06 23, 13:56)
gyvenime vaiko nepavadinciau Mantryda vardu..
o toks tikrai yra ... blink.gif  doh.gif  lotuliukas.gif
*

Toks vardas vardyne yra ar pazistate zmogu tokiu vardu? blink.gif
nutė
QUOTE(Ende @ 2010 06 24, 00:38)
Toks vardas vardyne yra  ar pazistate zmogu tokiu vardu? blink.gif
*

Šis vardas tik su trumpa i Lietuvoje tikriausiai yra anekdoto padaras. Tačiau Anglijoje tikrai gyvena mergina (lyg tai slovėnė) tokiu vardu.
odeta15
QUOTE(kliopa @ 2005 08 23, 20:46)
Sūnaus mokykloje yra dvivardis berniukas Džiazas Paskalis.
*

blink.gif schmoll.gif
esu-mama
zinau tokia mergina Dzinara doh.gif
Nova
Aš nevadinčiau šiais laikais vaiko visokiom Jadvygom, Kazėm, Staselėm, Broniais, Kaziais, Juzefom iš caro ruriko laiku, nors labai daug žmonių jaunų pažįstu su tokiais vardais, ir dauguma jų kompleksuoja net dėl vardu doh.gif doh.gif

Žinau jauną merginą - Staselė. Iskart asocijuojas su sena bobute Stase, kaip ir mergina - Juzefa doh.gif iskart atsimenu savo močiutę Juzę biggrin.gif O dar turiu pažįstamą - Jadvygą. Tai net pati nervinas, sako pradeda vadint kai kurie Jadzka, kaip kokią seną bobelką - Jadzė... Tokius vardus paprastai tėvai duoda kažkieno garbei, nes jie senoviniai. Bet vaikas tai ne gyvūnas, kuriam tas vardas nelabai ką reiškia. Užauga ir juokias paskui bendraamžiai iš tokių. Apie tai tėvai turėtų visų pirma galvoti, o ne apie bobučių garbes. Bobutės sau gyvena, vaikas sau.
Ūla
QUOTE(Nova @ 2010 07 21, 10:55)
Bobutės sau gyvena, vaikas sau.
*

o kadangi maža mergytė niekada netaps senute...
Nova
QUOTE(Ūla @ 2010 07 21, 13:33)
o kadangi maža mergytė niekada netaps senute...
*

ne apie tapima senute kalba eina, o apie senoviskuma ir siuolaikiskuma smile.gif 80 metu atgal ir mazai mergytei buvo grazu buti Kazei, Jadziai ar Genoefai, bet ne 21 a.
benitaa
Kazys..brr
rapoja
Man jau geriau Onutė,nei Marijana smile.gif
icing sugar
Visi vardai geri smile.gif tik vieni patinka, kiti ne smile.gif
Ieva V.
QUOTE(arfa @ 2005 11 08, 22:51)
Radau kažkur- Bangpūtis doh.gif
*

Bangpūtis (Bangpūtys) yra vyriškos dievybės vardas lietuvių mitologijoje. Tai retai minimas lietuvių dievas, neryški figūra tautosakoje. Remiantis skurdžiais šaltiniais dalis mitologijos tyrinėtojų rekonstruoja Bangpūtį kaip jūros, audros ir vėjo jūroje dievą. Pagal rekonstrukcijas tai žiaurus ir nenumaldomas dievas. Jis turėjęs barzdą, sparnus ir du veidus.
taigi tokio geriau nedeti
l'eau
kaip tik geriau dėti, o ne vadinti, bent jau greit nukris rolleyes.gif
Praline
Niekada nepavadinciau savo vaiku tokiais vardais, kurie yra tokie, atseit "blatni" - Kevinas, Dzesika, Vanesa, Dzeinaras, Airidas ir panasus. Ir neduociau vardo, kuris tuo metu labai madingas. Mano pacios klasej buvom 3 mergaites tuo paciu vardu, todel vadindavo pavarde visi. Nesamone schmoll.gif Yra labai daug graziu ir ne tokiu daznu vardu. Nors kai dukrai isrinkom varda, jis buvo retas pakankamai, darzelyje direktore sake, kad yra tik dar viena mergaite tokiu pat vardu, o pries keleta metu tas vardas staiga pateko i populiariausiu dvidesimtuka...
nutė
QUOTE(Nova @ 2010 07 21, 11:55)
Aš nevadinčiau šiais laikais vaiko visokiom Jadvygom, Kazėm, Staselėm, Broniais, Kaziais, Juzefom iš caro ruriko laiku, nors labai daug žmonių jaunų pažįstu su tokiais vardais, ir dauguma jų kompleksuoja net dėl vardu  doh.gif  doh.gif

Žinau jauną merginą  - Staselė. Iskart asocijuojas su sena bobute Stase, kaip ir mergina - Juzefa  doh.gif iskart atsimenu savo močiutę Juzę  biggrin.gif O dar turiu pažįstamą - Jadvygą. Tai net pati nervinas, sako pradeda vadint kai kurie Jadzka, kaip kokią seną bobelką - Jadzė... Tokius vardus paprastai tėvai duoda kažkieno garbei, nes jie senoviniai. Bet vaikas tai ne gyvūnas, kuriam tas vardas nelabai ką reiškia. Užauga ir juokias paskui bendraamžiai iš tokių. Apie tai tėvai turėtų visų pirma galvoti, o ne apie bobučių garbes. Bobutės sau gyvena, vaikas sau.
*

Problema yra ne tose mamose, kurios vaikams duoda klasikinius, prasmingus, laiko patikrintus vardus, bet tose, kurios savo mandriai pavadintus vaikelius įtikina, jog klasikiniai vardai negražūs, o jų (Kevinai, Pedrai, etc.) - superiniai, ir kad apskritai leistina šaipytis iš kitų vaikų vardų, išvaizdos ir pan. Auklėkit savo atžalas taip, kad jos/jie nesišaipytų iš to, apie ką neturi supratimo.
DiJuKe*
QUOTE(EXTRAA @ 2010 04 05, 01:25)
Tikrai nepavadinciau dukros Zibute. Kaime mociutes visos karvutes buvo arba Zibutes, arba Zvaigzdutes, bet gretimam kaime gyveno grazi mergina, irgi vardu Zibute blink.gif  Dar baisau, kai mama ja saukdavo Ziba, ateik cia doh.gif
*

Nu bet jei toks vardas yra, mano katinas Aurelijus ir ka, o kaimynu Julius, negi nevadinsi zmoniu tokiais vardais.
Nors is esmes man Zibute negrazus, bet kuo jis skiriasi nuo Egles tarkim ax.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(Egle75 @ 2010 09 23, 12:27)
Nu bet jei toks vardas yra, mano katinas Aurelijus ir ka, o kaimynu Julius, negi nevadinsi zmoniu tokiais vardais.
*

As jusu katino bendravarde pasirodo biggrin.gif O mano tevu katinas vardu Kostas tongue.gif
elzė 76
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 23, 11:39)
As jusu katino bendravarde pasirodo biggrin.gif O mano tevu katinas vardu Kostas tongue.gif
*

Aš pasirodo irgi lotuliukas.gif , mano katinas Kazimieras .

O kad būtų į temą - tai man nepatinka kai Lietuvoje gyvenantys - vadina super truper užsienietiškais vardais , ar serialiniais .
Praline
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 23, 11:39)
*

O musu katinas Leonardas, o papuga - Lionginas biggrin.gif
Pomona33
Vėjas... Gyvenime neduociau savo vaikui tokio vardo doh.gif nesuprantu tevu kurie isrenka tokius gamtos reiskiniu vardus, nu tragedija kazkokia doh.gif vėjas, tai man atrodo visa gyvenima vaikas bus nelaimingas toks klaidzios be vietos kaip vėjas doh.gif siauba man kelia pagalvojus, kazkoks kaip prakeiksmas, reikia pamastyti vaikui varda duodant, juk ta "nasta" jis visa gyvenima nesios, kaip koks likimas g.gif baisu ! fool.gif
Elee
Neduočiau tų gamtinių vardų, dar Svajonė, Meilė ir pan. O tokie likę kuriu neduočiau tai tiesiog vienetiniai kurių neprivardinsiu. g.gif
aurkev
QUOTE(Pomona33 @ 2010 11 22, 01:34)
Vėjas... Gyvenime neduociau savo vaikui tokio vardo  doh.gif  nesuprantu tevu kurie isrenka tokius gamtos reiskiniu vardus, nu tragedija kazkokia  doh.gif  vėjas, tai man atrodo visa gyvenima vaikas bus nelaimingas toks klaidzios be vietos kaip vėjas  doh.gif  siauba man kelia pagalvojus, kazkoks kaip prakeiksmas, reikia pamastyti vaikui varda duodant, juk ta "nasta" jis visa gyvenima nesios, kaip koks likimas  g.gif baisu !  fool.gif
*

Si tema yra pasisakyt kokio vardo neduotum savo vaikui, todel as nemanau, kad reikia sau pleksnot per kakta ir prie smilkinio pirsta sukiot ir durnint kitu. Jei zmogus duoda toki varda, tai tik jo reikalas, jam jis grazus. As pvz. nesuprantu, kaip vaika galima Nedu, Žakelina, Dzesika pavadint, arba Klaudijum (-a)(reiksme slubas), bet nei vienam pirsto prie smilkinio nesukioju, tiesiog parasau, kaip pati nevadinciau savo vaiku. mirksiukas.gif
Pomona33
QUOTE(aurkev @ 2010 11 23, 14:23)
Si tema yra pasisakyt kokio vardo neduotum savo vaikui, todel as nemanau, kad reikia sau pleksnot per kakta ir prie smilkinio pirsta sukiot ir durnint kitu. Jei zmogus duoda toki varda, tai tik jo reikalas, jam jis grazus. As pvz. nesuprantu, kaip vaika galima Nedu, Žakelina, Dzesika pavadint, arba Klaudijum (-a)(reiksme slubas), bet nei vienam  pirsto prie smilkinio nesukioju, tiesiog parasau, kaip pati nevadinciau savo vaiku.  mirksiukas.gif
*

O as pasukiot ir prie smilkinio noriu ir niekas man to neuzdraus, jei vardas man kvailas tai ir pasukiot pirsta norisi, jei Jus izeidzia tai, tai Jusu asmeninis reikalas, as ne Jums pirsta sukioju, esme buvo, kad nesuprantu kaip galima toki varda duoti, o ne kad kazkuriai mamai ta pirsta sukioju.
Elee
QUOTE(Pomona33 @ 2010 11 23, 21:49)
O as pasukiot ir prie smilkinio noriu ir niekas man to neuzdraus
*

Aišku,kad niekas neuždraus, bet yra paprasti žmogiški dalykai, tolerancija ir pan. Jei negražus vardas tiesiog tiek ir būtų galima parašyti,o nematau ko čia nesuprast kai galima tokį vardą duoti, tiesiog žmogui jis gražus, paprasta,ar ne? smile.gif
Liebchen
Nevadinčiau savo vaiko Roku rolleyes.gif
aurkev
QUOTE(Elee @ 2010 11 23, 22:54)
Aišku,kad niekas neuždraus, bet yra paprasti žmogiški dalykai, tolerancija ir pan. Jei negražus vardas tiesiog tiek ir būtų galima parašyti,o nematau ko čia nesuprast kai galima tokį vardą duoti, tiesiog žmogui jis gražus, paprasta,ar ne?  smile.gif
*

drinks_cheers.gif ta ir noriu pasakyt, kad kiek vienas zmogus gali issakyt savo nuomone, bet ne durnint kitus. Na, bet ne visi protingi, issiaukleje ir tolerantiski zmones, kiti tiesiog pikti ant viso pasaulio.
jei Jus izeidzia tai, tai Jusu asmeninis reikalas, as ne Jums pirsta sukioju, esme buvo, kad nesuprantu kaip galima toki varda duoti, o ne kad kazkuriai mamai ta pirsta sukioju

O isizeisti neturiu del ko, tik nesuprantu to, kad cia klausia kokio vardo neduotumet savo vaikui, o ne to, ar kvailas tas zmogus, kuris Veju ar pan. vardu savo vaika vadina 4u.gif
Pomona33
QUOTE(aurkev @ 2010 11 23, 21:08)
drinks_cheers.gif  ta ir noriu pasakyt, kad kiek vienas zmogus gali issakyt savo nuomone,

as ir issakiau savo nuomone nieko nedurnindama, cia Jus mane uzsipuolete kaip didziausia priesa ir pikta isvadinote ant viso pasaulio,kai pati nepripazystate kitu nuomones lotuliukas.gif Jus geriau nejuokinkit cia visu, kam tos diskusijos cia?
Beto cia Jus esate netolerantiska, parasydama ,kad ne visi protingi.... taip kad Jus manes nedurninkit uztai,kad man vejas yra baisus vardas ir as jo neduociau! Ne visi zmones yra protingi priimti kitu zmoniu nuomone nepakomentave...
beto, nei vienam sakiny nepavadinau mamos ar tecio kvailu uz tai kad toki varda duoda, o Jus mane tuo kaltinat...
Elee
QUOTE(Pomona33 @ 2010 11 24, 00:11)
as ir issakiau savo nuomone nieko nedurnindama, cia Jus mane uzsipuolete kaip didziausia priesa ir pikta isvadinote ant viso pasaulio,kai pati nepripazystate kitu nuomones  lotuliukas.gif  Jus geriau nejuokinkit cia visu, kam tos diskusijos cia?
Beto cia Jus esate netolerantiska, parasydama ,kad ne visi protingi.... taip kad Jus manes nedurninkit uztai,kad man vejas yra baisus vardas ir as jo neduociau! Ne visi zmones yra protingi priimti kitu zmoniu nuomone nepakomentave...
beto, nei vienam sakiny nepavadinau mamos ar tecio kvailu uz tai kad toki varda duoda, o Jus mane tuo kaltinat...
*

Na nreikia visko pasakyti tiesiog,kad suprastum kas yra pasakyta. Tie veidukai kuriuos padėjote dar parodo ir tai ko nepasakėte žodžiais. O ir tie jūsų žodžiai- "reikia pamastyti vaikui varda duodant, juk ta "nasta" jis visa gyvenima nesios, kaip koks likimas" kodėl manot,kad vaikui toks vardas našta? Gal vaikas džiaugsis šiuo vardu labai,nes jis retas, neįprastas ir t.t.
Labai drąsiai teigiat viską mano nuomone.
Ende
QUOTE(Pomona33 @ 2010 11 23, 22:11)
*

Sakinyje ne, bet šypsenelę pavadinimu "durnas" uždėjot...
ruta_zalia
Senoviniai vardai man visai normalus ir nieko pries juos neturiu, bet siuolaikiniai naujadarai, tevu vardu "gaminiai" vaikui, tai absoliutus nesusipratimas blink.gif doh.gif
Levander
Nepavadinčiau vaiko Vasara, Vilnius, Kaunas, Vėjas, Rojus ir pan rolleyes.gif
ir dar nevadinčiau tais, kurie tarp populiariausių
Nova
QUOTE(Levander @ 2010 11 24, 14:30)
Vilnius, Kaunas,

lotuliukas.gif prajuokinot lotuliukas.gif

Vilnius - tai zinau vyra tokiu vardu. Tekdavo jam laiskus siust daznai, ir rasydavau ant voko - Vilius, kol viena diena apsiziurejau, kad jis Vilnius doh.gif lotuliukas.gif
Luki
QUOTE(Burleska @ 2010 11 23, 21:55)
Nevadinčiau savo vaiko Roku  rolleyes.gif
*

Aš irgi ne.
Ko tada ne Džiazas, Popsas.... blush2.gif
Qwertyio
Neduociau vardo Pranas ir Upe. biggrin.gif
vaitoška
neduočiau populiaraus, topinio vardo (ir saviems rinkdama domėjausi vardo dažnumu),
neduočiau bet kokio gražiai skambančio raidžių kratinio (ne šuo, kad vardas skambėtų), nesančio vardyne,
neduočiau tokio, kuris siejamas su kažkokiomis žmogaus būdo savybėmis (o jei Drąsutė užaugs drovi...),
neduočiau svetimų, man nieko nereiškiančių kultūrų vardų.
astulka1
isivaizduokit, buvom pas daktare- kalbejom apie vardus - tai sake vieni "teveliai" vaikuciui dave varda GĖJUS !!!!!! kaip jums?
Elee
QUOTE(astulka1 @ 2010 12 18, 17:09)
isivaizduokit, buvom pas daktare- kalbejom apie vardus - tai sake vieni "teveliai" vaikuciui dave varda GĖJUS !!!!!! kaip jums?
*

O Dieve doh.gif Tėvai vaikui ateitį patys sukūrė su tokiu vardu doh.gif
astulka1
QUOTE(Elee @ 2010 12 18, 18:05)
O Dieve  doh.gif Tėvai vaikui ateitį patys sukūrė su tokiu vardu  doh.gif
*

bet cia ziauriumas nesvietnas..... ka jie sau galvoja....vargsas vaikas
Qwertyio
QUOTE(astulka1 @ 2010 12 18, 15:09)
*

Nebent ne Lietuvoje gyventi ruosiasi.
Kuo toliau, tuo graziau.
Vargsas vaikas.
ajivlis
smile.gif neduočiau savo vaikui vardo prasidedančiu biggrin.gifž(Džeinarų)..,serialų vardų(Perlų),ypač populiarių dabar(Godų),visiškai senovinių(Grasildų) ir visokių naujadarų(Abadonų).
nutė
QUOTE(ajivlis @ 2010 12 22, 00:00)
smile.gif neduočiau savo vaikui vardo prasidedančiu biggrin.gifž(Džeinarų)..,serialų vardų(Perlų),ypač populiarių dabar(Godų),visiškai senovinių(Grasildų) ir visokių naujadarų(Abadonų).
*

Džeinaros schmoll.gif , drinks_cheers.gif ; Perla buvo mano bendradarbė, jei ne klastinga liga, po mėnesio jai būtų šešiasdešimt; Grasilda buvo mano promočiutė, tikrai senoviškas, bet man labai gražus, kituose forumuose naudoju kaip slapyvardį, be t SM jau užimtas, neleido net antra pasivadint; Abadonas - nesąmonė, o Abdonas - buvo dainininkas, tai visai normaliai skamba smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.