Tik pagimdžiusi kolege berniuką pavadino Elmondu.
Nu man labai negražus vardas.
Tik pagimdžiusi kolege berniuką pavadino Elmondu.
Nu man labai negražus vardas.
Man tai Klaidas negražus.
Zydrunas
Sveikutes! Man tai pats baisiausias vardas ZVAIGZDUNE!!!!!!!!!!!!!!!
sienini kalendoriu bevartydama radau kad liepos pradzioje vardadieni svencia Pulgis. tikiuosi teveliai nepasinaudoja tuo vardu
Levute
neduochiau jokio madingo ir daznai pasitaikancio vardo, taip pat tokio, kuris vaikui netiktu, neskambetu ir butu nelietuvishkas..
Ypac gerai pamastychiau, jei jis labiau artimas slavams, zydams, graikams, arabams, anglams ir kitiems uzsieniechiams ir musu Lietuvoje siek tiek pasidomint istorija iki tol naudojamas nebuvo.. Juolab jei vaikas gims ir augs Lietuvoje iki kol pats apsispres kur nori gyventi..butu smagu puoseleti savo lietuvishkas saknis..ir vadovautis sveiku protu, nuojauta ir shirdimi,..pries ka nors sugadinant kito zmogaus gyvenime.. QUOTE(Novia @ 2010 06 20, 14:59) Levute Levutė- tai sutrumpintas Leokadijos vardas.
gyvenime vaiko nepavadinciau Mantryda vardu..
o toks tikrai yra ...
zinau tokia mergina Dzinara
Aš nevadinčiau šiais laikais vaiko visokiom Jadvygom, Kazėm, Staselėm, Broniais, Kaziais, Juzefom iš caro ruriko laiku, nors labai daug žmonių jaunų pažįstu su tokiais vardais, ir dauguma jų kompleksuoja net dėl vardu
Žinau jauną merginą - Staselė. Iskart asocijuojas su sena bobute Stase, kaip ir mergina - Juzefa
Kazys..brr
Man jau geriau Onutė,nei Marijana
Visi vardai geri
QUOTE(arfa @ 2005 11 08, 22:51) Bangpūtis (Bangpūtys) yra vyriškos dievybės vardas lietuvių mitologijoje. Tai retai minimas lietuvių dievas, neryški figūra tautosakoje. Remiantis skurdžiais šaltiniais dalis mitologijos tyrinėtojų rekonstruoja Bangpūtį kaip jūros, audros ir vėjo jūroje dievą. Pagal rekonstrukcijas tai žiaurus ir nenumaldomas dievas. Jis turėjęs barzdą, sparnus ir du veidus. taigi tokio geriau nedeti
kaip tik geriau dėti, o ne vadinti, bent jau greit nukris
Niekada nepavadinciau savo vaiku tokiais vardais, kurie yra tokie, atseit "blatni" - Kevinas, Dzesika, Vanesa, Dzeinaras, Airidas ir panasus. Ir neduociau vardo, kuris tuo metu labai madingas. Mano pacios klasej buvom 3 mergaites tuo paciu vardu, todel vadindavo pavarde visi. Nesamone
QUOTE(Nova @ 2010 07 21, 11:55) Aš nevadinčiau šiais laikais vaiko visokiom Jadvygom, Kazėm, Staselėm, Broniais, Kaziais, Juzefom iš caro ruriko laiku, nors labai daug žmonių jaunų pažįstu su tokiais vardais, ir dauguma jų kompleksuoja net dėl vardu Žinau jauną merginą - Staselė. Iskart asocijuojas su sena bobute Stase, kaip ir mergina - Juzefa Problema yra ne tose mamose, kurios vaikams duoda klasikinius, prasmingus, laiko patikrintus vardus, bet tose, kurios savo mandriai pavadintus vaikelius įtikina, jog klasikiniai vardai negražūs, o jų (Kevinai, Pedrai, etc.) - superiniai, ir kad apskritai leistina šaipytis iš kitų vaikų vardų, išvaizdos ir pan. Auklėkit savo atžalas taip, kad jos/jie nesišaipytų iš to, apie ką neturi supratimo. QUOTE(EXTRAA @ 2010 04 05, 01:25) Tikrai nepavadinciau dukros Zibute. Kaime mociutes visos karvutes buvo arba Zibutes, arba Zvaigzdutes, bet gretimam kaime gyveno grazi mergina, irgi vardu Zibute Nu bet jei toks vardas yra, mano katinas Aurelijus ir ka, o kaimynu Julius, negi nevadinsi zmoniu tokiais vardais. Nors is esmes man Zibute negrazus, bet kuo jis skiriasi nuo Egles tarkim
Vėjas... Gyvenime neduociau savo vaikui tokio vardo
Neduočiau tų gamtinių vardų, dar Svajonė, Meilė ir pan. O tokie likę kuriu neduočiau tai tiesiog vienetiniai kurių neprivardinsiu.
QUOTE(Pomona33 @ 2010 11 22, 01:34) Vėjas... Gyvenime neduociau savo vaikui tokio vardo Si tema yra pasisakyt kokio vardo neduotum savo vaikui, todel as nemanau, kad reikia sau pleksnot per kakta ir prie smilkinio pirsta sukiot ir durnint kitu. Jei zmogus duoda toki varda, tai tik jo reikalas, jam jis grazus. As pvz. nesuprantu, kaip vaika galima Nedu, Žakelina, Dzesika pavadint, arba Klaudijum (-a)(reiksme slubas), bet nei vienam pirsto prie smilkinio nesukioju, tiesiog parasau, kaip pati nevadinciau savo vaiku. QUOTE(aurkev @ 2010 11 23, 14:23) Si tema yra pasisakyt kokio vardo neduotum savo vaikui, todel as nemanau, kad reikia sau pleksnot per kakta ir prie smilkinio pirsta sukiot ir durnint kitu. Jei zmogus duoda toki varda, tai tik jo reikalas, jam jis grazus. As pvz. nesuprantu, kaip vaika galima Nedu, Žakelina, Dzesika pavadint, arba Klaudijum (-a)(reiksme slubas), bet nei vienam pirsto prie smilkinio nesukioju, tiesiog parasau, kaip pati nevadinciau savo vaiku. O as pasukiot ir prie smilkinio noriu ir niekas man to neuzdraus, jei vardas man kvailas tai ir pasukiot pirsta norisi, jei Jus izeidzia tai, tai Jusu asmeninis reikalas, as ne Jums pirsta sukioju, esme buvo, kad nesuprantu kaip galima toki varda duoti, o ne kad kazkuriai mamai ta pirsta sukioju. QUOTE(Pomona33 @ 2010 11 23, 21:49) Aišku,kad niekas neuždraus, bet yra paprasti žmogiški dalykai, tolerancija ir pan. Jei negražus vardas tiesiog tiek ir būtų galima parašyti,o nematau ko čia nesuprast kai galima tokį vardą duoti, tiesiog žmogui jis gražus, paprasta,ar ne?
Nevadinčiau savo vaiko Roku
QUOTE(Elee @ 2010 11 23, 22:54) Aišku,kad niekas neuždraus, bet yra paprasti žmogiški dalykai, tolerancija ir pan. Jei negražus vardas tiesiog tiek ir būtų galima parašyti,o nematau ko čia nesuprast kai galima tokį vardą duoti, tiesiog žmogui jis gražus, paprasta,ar ne? QUOTE jei Jus izeidzia tai, tai Jusu asmeninis reikalas, as ne Jums pirsta sukioju, esme buvo, kad nesuprantu kaip galima toki varda duoti, o ne kad kazkuriai mamai ta pirsta sukioju O isizeisti neturiu del ko, tik nesuprantu to, kad cia klausia kokio vardo neduotumet savo vaikui, o ne to, ar kvailas tas zmogus, kuris Veju ar pan. vardu savo vaika vadina QUOTE(aurkev @ 2010 11 23, 21:08) as ir issakiau savo nuomone nieko nedurnindama, cia Jus mane uzsipuolete kaip didziausia priesa ir pikta isvadinote ant viso pasaulio,kai pati nepripazystate kitu nuomones Beto cia Jus esate netolerantiska, parasydama ,kad ne visi protingi.... taip kad Jus manes nedurninkit uztai,kad man vejas yra baisus vardas ir as jo neduociau! Ne visi zmones yra protingi priimti kitu zmoniu nuomone nepakomentave... beto, nei vienam sakiny nepavadinau mamos ar tecio kvailu uz tai kad toki varda duoda, o Jus mane tuo kaltinat... QUOTE(Pomona33 @ 2010 11 24, 00:11) as ir issakiau savo nuomone nieko nedurnindama, cia Jus mane uzsipuolete kaip didziausia priesa ir pikta isvadinote ant viso pasaulio,kai pati nepripazystate kitu nuomones Beto cia Jus esate netolerantiska, parasydama ,kad ne visi protingi.... taip kad Jus manes nedurninkit uztai,kad man vejas yra baisus vardas ir as jo neduociau! Ne visi zmones yra protingi priimti kitu zmoniu nuomone nepakomentave... beto, nei vienam sakiny nepavadinau mamos ar tecio kvailu uz tai kad toki varda duoda, o Jus mane tuo kaltinat... Na nreikia visko pasakyti tiesiog,kad suprastum kas yra pasakyta. Tie veidukai kuriuos padėjote dar parodo ir tai ko nepasakėte žodžiais. O ir tie jūsų žodžiai- "reikia pamastyti vaikui varda duodant, juk ta "nasta" jis visa gyvenima nesios, kaip koks likimas" kodėl manot,kad vaikui toks vardas našta? Gal vaikas džiaugsis šiuo vardu labai,nes jis retas, neįprastas ir t.t. Labai drąsiai teigiat viską mano nuomone.
Senoviniai vardai man visai normalus ir nieko pries juos neturiu, bet siuolaikiniai naujadarai, tevu vardu "gaminiai" vaikui, tai absoliutus nesusipratimas
Nepavadinčiau vaiko Vasara, Vilnius, Kaunas, Vėjas, Rojus ir pan
ir dar nevadinčiau tais, kurie tarp populiariausių QUOTE(Levander @ 2010 11 24, 14:30) Vilnius, Kaunas, Vilnius - tai zinau vyra tokiu vardu. Tekdavo jam laiskus siust daznai, ir rasydavau ant voko - Vilius, kol viena diena apsiziurejau, kad jis Vilnius
Neduociau vardo Pranas ir Upe.
neduočiau populiaraus, topinio vardo (ir saviems rinkdama domėjausi vardo dažnumu),
neduočiau bet kokio gražiai skambančio raidžių kratinio (ne šuo, kad vardas skambėtų), nesančio vardyne, neduočiau tokio, kuris siejamas su kažkokiomis žmogaus būdo savybėmis (o jei Drąsutė užaugs drovi...), neduočiau svetimų, man nieko nereiškiančių kultūrų vardų.
isivaizduokit, buvom pas daktare- kalbejom apie vardus - tai sake vieni "teveliai" vaikuciui dave varda GĖJUS !!!!!! kaip jums?
QUOTE(ajivlis @ 2010 12 22, 00:00) Džeinaros |