Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokio vardo neduotumėt savo vaikui?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Cigale
QUOTE(Spyrga @ 2005 10 17, 15:23)
o Birutems geriau nevykti i Prancuzija, nes prancuzams toks vardas asocijuojasi su vyrisku organu  doh.gif

Vai, o kaip? blink.gif Niekada negirdėjau versijos su Birute, o va "Bitės" tinklas ir "šaltųjų" lietuvių šokiai a la "Bitute pilkoji" tai tikrai isterišką juoką kelia biggrin.gif ax.gif
busy
neduociau tikrai labai daug vardu, bet tikiuosi uzteks man ir tu graziu, kad tik tiek vaiku butu biggrin.gif
bonifacijus, andzelmas, mykolas, .....
Atene82
Man asmeniskai tai duoti varda Kazys mazam vaikui yra siaubinga. Maziuli sauki - Kaziuk Kaziuk. Na nezinau. Pazistu viena mergina, kuri toki varda saviskiui ir dave. Taip pat siaubingi vardukai yra - Steikintas (kaip steikas), Honorijus, Butigeidas ir dar 100 -tai tik pazvelgus i kalendoriu. cry.gif
vvandene
QUOTE(Mega @ 2005 09 07, 11:56)
Na tikrai neduočiau savo vaikui vardo Albinas, tai kas, kad jis prasmingas ar pan. Man  nepatinka, kai vaikų vardai būna tokie kaip: Jonukas, Petriukas, o visai neseniai sužinojau, kad dukros grupėje yra Pranciškus  doh.gif  doh.gif  doh.gif .
Aišku, dėl skonio nesiginčyjama  tongue.gif
*

o man tokie labai gražu blush2.gif
Adrianna
[quote=Spyrga,2005 10 17, 14:23]
Siais laikais duodant varda reikia galvoti, kad isvertus i kita kalba jie nereikstu ko nors juokingo ar nepadoraus. Ne karta girdejau, kad Sigoms (Sigitoms) geriau nesirodyti Estijoje, nes Siga estiskai reiskia "kiaule", o Birutems geriau nevykti i Prancuzija, nes prancuzams toks vardas asocijuojasi su vyrisku organu doh.gif
Va ir si savaitgali spaudoje buvo straipsnis apie Linda, kuri labai dziaugiasi, kad tevai jai dave toki varda, nes dabar ji dirba Ispanijoje, kur toks vardas reiskia "grazi'. Visai ne kas butu buve, jei tevai ja butu mociutes pageidavimu pavadine Gitana (atsiprasau mamosGitanos, tiesiog cituoju spauda), nes tai ispaniskai reiskia "cigone"...
O pas mus tiek Sigita, tiek Birute, tiek Gitana visai populiarus ir ausiai priimtini vardai... g.gif
*

[/qu
O Vokietijoj daznas vardas SVENJA-pacios zinot,ka tai reiskia rusu kalboje...
Adrianna
KSAVERA,KORNELIJA,ANDZELMAS,ALOYZAS,KAZIMIERAS... SIAUBAS KAZKOKS!!! doh.gif
arfa
Radau kažkur- Bangpūtis doh.gif
Hmmm...
Mes visai neseniai rinkom vardą sūnui, tai toookių matėm doh.gif
Nežinau kaip jūs, bet aš savo vaikui tikrai nedėčiau tokių vardų kaip Bronius (sorry, tetuk) smile.gif arba Nikodemas (nepyk, seneli) smile.gif O apie vardą Telesforas tai iš vis patyliu (gerai, kad giminėj tokių nėra), nors teta sakė kad čia senovinis vardas, gan populiarus vyresnėje kartoje... unsure.gif
Jurgytė
Į kalendorių geriau nežiūrėti, nes ten ne vien vardai, o kažkokie išradimai surašyti doh.gif Aš nesuprantu tėvų, kurie berniukams duoda mažybinius vardus: Jaunutis (na, galima vadint Jauniumi), Sigutis (bus Sigis), bet žinau Gerutį, kuris, vyras iš stuomens ir iš liemens visą gyvenimą Gerutis biggrin.gif
Dukrai neduočiau vardo nelietuviška galūne: Neli, Melani, Keli... doh.gif
Taip pat vardo, kurį reikia kartoti po kelis kartus, kad suprastum, pvz. Lela, jau paprasčiau Ela...
Na, ir mažieji Rapoliukai, kas dabar gana populiaru, man schmoll.gif tongue.gif
Vicious Vici
O aš berniukui tikrai niekada neduočiau Martynas, kad po to nedainuotų "Ne tau Martynai mėlynas dangus"arba kad ir Marčius - taigi labai kaimietiškai skamba, įsiklausykit, dar Raimondas ("Raimundėlis durnelis, balvonas"), mergaitei Zita, Gitana (kad ir kaip gražiai skamba, bet reiškia čigonė) ir dar daug visokių variantų...
Amalia
QUOTE(agneklimjan @ 2005 10 17, 17:42)
Vai, o kaip?  blink.gif Niekada negirdėjau versijos su Birute
*

As Tau galiu ir ne prancuziskai : Irute=Irka, Birute= blush2.gif

QUOTE(Adrianna @ 2005 11 08, 20:23)
[vardai... g.gif
*

O Vokietijoj daznas vardas SVENJA-pacios zinot,ka  tai reiskia rusu kalboje...
*

O ka rusiskai reiskia, paaiskink man tundrai - nezinau (as tai vokitka)
milabra
QUOTE(Amalia @ 2005 11 09, 13:20)
As Tau galiu ir ne prancuziskai : Irute=Irka, Birute= blush2.gif
O ka rusiskai reiskia, paaiskink man tundrai - nezinau (as tai vokitka)
*

Свинья - kiaulė ax.gif
Amžina studentė
QUOTE(Adrianna @ 2005 11 08, 21:34)
KSAVERA,KORNELIJA,ANDZELMAS,ALOYZAS,KAZIMIERAS... SIAUBAS KAZKOKS!!! doh.gif
*

Mano sūnelio grupėj yra labai faina mergytė Kornelija biggrin.gif Ir tas vardas jai labai tinka thumbup.gif
Strika
QUOTE(safarikids @ 2005 08 24, 10:24)
To (arba kito) berniuko tėvas buvo vienas iš "Vaivos" "zavsegdataju", na ir šiaip trynėsi "Piliovkėj", tuo metu "Gorkinėj". Na toks "senas geras" pankas, hipis ir šiaip tūseklis plačiąja prasme. Žmona - iš tos pačios kompanijos. Jie susitarė, kad jeigu bus mergaitė, tai žmona išrinks vardą, o berniukui - tėtis. Va, ir išrinko, jeigu ką, tokį pankovą vardelį. Kokį mergaitei būtų rinkusi žmona, nepamenu, bet irgi kažkokį netikėtą. Tam vaikui turėtų būti kokie 14 (+ - 2) metai, nes istoriją girdėjau labai laaaabai seniai.
Įtariu, dabar to vaikelio tėvai jau seniai išaugę iš "pilies gatvės kompanijų" ir yra kuo normaliausi buržuazijos atstovai  smile.gif .
Man šitą istoriją pasakojo draugelė (reikėtų jos klausti pasitikslinimui) Kai pasakojo, tai jai net sna..liai tiško iš juoko.
Tarp kitko, mano berniuko vardas Rokas. Taip taip, žinau ir reikšmes ir kilmę ir visus kitus bla-bla-bla. Bet "raz pošla takaja pjanka" - kuo gi jis geresnis už Džiazą?
*

g.gif pazistu berniuka siuo vardu rolleyes.gif bet jam tikrai ne 14 schmoll.gif Jis turetu buti apie 8 metu, bet tikrai ne 14 blink.gif
O mama jo menininke ir tikrai normali... tevo nepazinojau
Vardo istorijos nezinau, bet kai vaikas fainas tai ir vardas is karto labai geras thumbup.gif
Ramunita
šian parduoduvėj sutikau mergaitę vardu Rūkė...tokia draugiška-priėjo prie manes ir sako-būkit gera,teta, paduokit man skardine su šunų ėdalu smile.gif aš jai pavaviau smile.gif o ji man sako, ačiū teta- aš esu Rūkė, o šitą čiapi perku savo šuniui Maksui...nu ir vardas mergaitės doh.gif
lira
Tikrai nedociau vaikui vardo sudetingo, reto,arba sio metu madingo

(is serialu, dainu).gal man kaskoks ir patiktu,bet jam su juo visa gyvenima gyvent. Butu labai nesmagu suzinoti, kad vaikas nutare pakeisti savo varda ir sulaukti priekaistu del tevu fantazijos. cry.gif
Adrianna
Dar pagalvojau,kad yra toks vardas FAUSTAS...
Isvertus is vokieciu kalbos (Faust) -KUMSTIS!!!
O dar Vokietijoje yra juokingas vardas SILKE(tariasi ZILKE),bet vistiek fool.gif
tiramisu
Perskaičiau žurnale "Tavo vaikas ' kaip Lietuvos provincijoje tevai pavadino dukra Fekalija . Idomu , ar visus vardus registroja ? g.gif
-Linda-
Apie Fekaliją ir aš girdėjau biggrin.gif Tik pasakojo vienas kunigas iš nedidelio miestelio, bet jis sąžiningas toks, sako, susinešiau visokius žodynus, žinynus, kad tik nepavadintų taip. Tą mergytę paskui Amelija pavadino smile.gif
Alaja
Niekada-URTES.
Pangasija
buna kartais normalus vardai, bet ziauriai nepatinka, nes asocijuojasi su kokiais nors labai nesimpatiskais pazistamais. del to mano sunus niekad nebus Simas, o dukra -- Sigita. tiesiog prisimenu keleta zmoniu ir labai nemalonios asociacijos iskyla. nors vardai kaip vardai. kazkada taip pat nemegau vardo Robertas, bet kai atsirado simpatija tokiu vardu, tai nuomone pasikeite.
-Linda-
Vakar laikraštyje buvo laimingos mamos nuotrauka su naujagimiu, kurį ji pavadino Otu. (''šiaulių krašte'' yra toks psl.,kur deda gimdyvių nutraukas)
Juk tokia žuvis yra-otas, ar ir vardas?
Gal tada sūnų greit pavadins kasnors Šamu arba dukrą Plekšne? smile.gif
Pangasija
QUOTE(-Linda- @ 2005 11 24, 08:45)
Vakar laikraštyje buvo laimingos mamos nuotrauka su naujagimiu, kurį ji pavadino Otu. (''šiaulių krašte'' yra toks psl.,kur deda gimdyvių nutraukas)
Juk tokia žuvis yra-otas, ar ir vardas?
Gal tada sūnų greit pavadins kasnors Šamu arba dukrą Plekšne? smile.gif
*

na, siaip yra vokiskas vardas Otto. o zuvis yra Uotas.
dajolu
Niekada neduociau vaikui vardo Kajus schmoll.gif jis man visai fui. Yra dug tokiu, reik pavartyti kalendoriu ir prisirinksi ojojoi kiek visokiu nesamonizmu. Vaikystej dar juokavau, kad savo vaikam duosiu tokius vardus mergaitei Kunigunda, bet dabar jis jau toks baika, o berniukui Abdonas na zinote is karto ir pravarde gand.....
sssaule
Mano vieno bendradarbio tėvo vardas Džemas. Aš kai perskaičiau labai suėmė juokas ir klausiu iš kur tas vardas. Pasirodo kai gimė jo tėvas, senelis paskambino seseriai į Ameriką ir klausia kokį vardą duoti, ta sako čia labai populiarus yra Džonis. Seneliui tai labai patiko, o kai nuėjo užregistruoti pamiršo tą vardą ir davė Džemas. Šiais laikais tai turbūt nenustebintų joks vardas, bet prieš septyniasdešimt metų tai kaip čia pasakius...

O su tais vardais, tai dabar vienoki madingi, po dešimties metų bus kiti. Atsimenu buvau stovykloje ir iš tokios mergaitės Monikos, vienas bernas pasišaipė, iškur toks senamadiškas vardas, kad ji net apsiverke. O dabar tai populiarus ir gražus vardas.
mama1
O kaip jums Potencija Pinkauskaitė? Šiaulių brodvėjuje stovi biustas garsiai Šiaulių aktorei, pavadintai šiuo vardu.
mama1
Forume, kur registruoja savo vaiku vardus, radom Savana. Na zinot, o kodel ne Tundra?
Fortūna
QUOTE(mama1 @ 2005 12 03, 01:03)
Forume, kur registruoja savo vaiku vardus, radom Savana. Na zinot, o kodel ne Tundra?
*

lotuliukas.gif
O kaip jumjs vardas Kunigunda? Pasirodo yra ir toks biggrin.gif
mamule ingule
kai laukiausi sakiau jei gims berniukas bus Imantas deje gime du teko is Imanto atimti I liko Mantas dvyniai panasus kaip ir vardai 4u.gif
-Linda-
Tas tėvų išradingumas neturi ribų...Bent pagalvotų ne tik apie save(kaip netikėčiau ir įmantriau pavadinus), bet ir apie vargšą vaiką...Nežinau, kaip kanalizacija ar fekalija ar dar kokia įmantrybe reiktų prisistatyt... ax.gif
Mano vardas irgi ne kalėdinė dovanėlė (paauglystėje vos ne kompleksas buvo jį pasakyti), retas ir solidžiai skambantis, BET dabar patinka, nes mažai mano amžiaus moteriškaičių su tokiu vardu.Tuo labiau. kad vardo reikšmė absoliučiai atitinka mane ir mano savybes. Visiškai tokia ir esu-nuo a iki ž.Tiesiog tėtis, tada pakariavęs su mama dėl jo, pataikė į dešimtuką 4u.gif

Dar pridursiu, kad nevadinčiau savo kūdikėlių Jaunute (Jaunučiu), Meilute, ar dar kaip mažybiškai (kažkaip pvz nesumąstau ax.gif ). Bręstant žmogui nebelabai jis tinka, kai paskaitai kapinėse, kad Jaunutė vos ne šimto sulaukė, kvailokai(bent man) atrodo... unsure.gif
neues
QUOTE(Strika @ 2005 11 10, 22:28)
g.gif pazistu berniuka siuo vardu rolleyes.gif bet jam tikrai ne 14 schmoll.gif Jis turetu buti apie 8 metu, bet tikrai ne 14 blink.gif
O mama jo menininke ir tikrai normali... tevo nepazinojau
Vardo istorijos nezinau, bet kai vaikas fainas tai ir vardas is karto labai geras thumbup.gif
*

aš irgi pažįstu. Gyvena (bent jau gyveno) Užupyje. Labai viskas norma. Mama tapytoja. Man Džiazas kelia lygiai tiek pat emocijų kiek ir Rokas. Tik tiek kad nenuvalkiotas vardas...... ax.gif

Beje, žinau vieną paauglį, kuris labai gėdinasi tėvų duoto vardo AERTONAS ir mieliau save vadina pravarde....
Arbatėlė
QUOTE(mama1 @ 2005 12 03, 00:03)
*

pazystu moteri vardu Taiga
Veitė
Paloma, Liberta- atsiprasau, bet, kas cia per nesamones? Tokie vardai susimedzioti is meksikieciu serialu ir musu, lietuviu ausiai jie skamba tiesiog absurdiskai sakyciau...Sorry, jei ka izeidziau...
Pangasija
QUOTE(dajolu @ 2005 11 30, 13:54)
Niekada neduociau vaikui vardo Kajus  schmoll.gif jis man visai fui. Yra dug tokiu, reik pavartyti kalendoriu ir prisirinksi ojojoi kiek visokiu nesamonizmu. Vaikystej dar juokavau, kad savo vaikam duosiu tokius  vardus mergaitei Kunigunda, bet dabar jis jau toks baika, o berniukui Abdonas na zinote is karto ir pravarde gand.....
*

lotuliukas.gif ten tai tikru topu galima rast. mane labiausiai veza Zefyrinas, Pulcherija, Geidys, Relinda, Pastoras, Bušė.
kartais ziuriu as i ta kalendoriu ir galvoju, gal tie sudarinetojai retkarciais pajuokaudavo blink.gif
persikas
QUOTE(Fortūna @ 2005 12 03, 14:50)
lotuliukas.gif
O kaip jumjs vardas Kunigunda? Pasirodo yra ir toks  biggrin.gif
*

O mano promočiutės vardas Kunigunda... ax.gif Jei neklystu ji latvė buvo.
dowilia
aga, dar tikrai nevadinciau sirijum, nes kelia asociacija su elementais..
tori
Man tai juokingas vardas Putinas, pazistu viena zmogu uzimanti rimtas pareigas. Kazkoks nei Mykolaitis nei Vladimiras. Gedisis zmogus , jaugeriau pavarde prisistato.
Reikia normalaus vardo , kuri siame kosmopolitiskame pasaulyje bent jau dauguma suprastu.
neduociau mergaitei vardo Zibute- schmoll.gif , kvailai skamba. dar ne vienos protingos butybes nesutikau su tokiu vardu. g.gif
tori
Sirijus, Dzemas- nu su tokiais vardais tik Zalgirio musy lavonus rinkti. doh.gif
kaguelo
QUOTE(*VICI* @ 2005 11 09, 10:06)
O aš berniukui tikrai niekada neduočiau Martynas, kad po to nedainuotų "Ne tau Martynai mėlynas dangus"arba kad ir Marčius - taigi labai kaimietiškai skamba, įsiklausykit,  dar Raimondas ("Raimundėlis durnelis, balvonas"), mergaitei Zita, Gitana (kad ir kaip gražiai skamba, bet reiškia čigonė) ir dar daug visokių variantų...
*

Mano auklėtojos sūnus Martynas, kadaise labai mėgo "Jonio" dainą, kurią dėl savo mažo amžiaus (gal ketveri jam tada buvo) dainuodavo :Jurgis, Antanas, asilas Martynas (vietoj Aloyzas ir Martynas)- keturi kaimiečiai kaime liks nakvot..." Ir nors jį tikindavo, kad ne asilas, o Aloyzas, vistiek dainuodavo savaip. Matyt nesuprantamas jam buvo žodis Aloyzas. Viskas būtų nieko, jei jo paties vardas nebūtų buvęs Martynas doh.gif
Norina
Nu dabar įsikibkit į atlošą smile.gif . Žiūrėjau studentų sarašus, ogi mergina vardu "Kaspisa". Pagalvojau kad klaida, bet atsirado ją pažįstančių, tėvai sugalvojo g.gif . Va tikrai tokio vardo savo dukrai neduosiu.
SUNO
As tai pazystu,moteriske kuri savo sunui dave varda Sanis,o dukrai Sju.Kaip jum sie vardai? doh.gif
grange
QUOTE(Bettina @ 2005 12 09, 12:26)
Nu dabar įsikibkit į atlošą smile.gif . Žiūrėjau studentų sarašus, ogi mergina vardu "Kaspisa". Pagalvojau kad klaida, bet atsirado ją pažįstančių, tėvai sugalvojo  g.gif . Va tikrai tokio vardo savo dukrai neduosiu.
*

nu cia tai virsune! matyt tevai ne viso proto buvo,akd toki varda uzdejo, atsiprasau labai...dar is pradziu kirti ant a pirmosios uzdejau skaitydama, tai dar kazkaip netaip durnai atrode, bet po to...vargse ta mergaite doh.gif
grange
QUOTE(SUNO @ 2005 12 09, 12:29)
As tai pazystu,moteriske kuri savo sunui dave varda Sanis,o dukrai Sju.Kaip jum sie vardai? doh.gif
*

cia tai grynai sulietuvinti angliski vardai, nes yra SUE angliskas, ir tariasi kaip sju,ir SAEN lygtais taip rasosi ir tariasi sijan angliskai...
kaip lietuvoj tai neiprasta, ir is akrt susidaro nukopijuotoi vardo ispudis.man tai schmoll.gif
Origami
Anksciau galvojau, kad berniukui neduociau vardo Vincas, o dabar toks grazus pasirode, is galvos neiseina, o jau Vincenta, koks grazus.

Vat kaspisa tai neduociau biggrin.gif
justytiaa
as yai neduociau Karolina Kotryna ar dar ten koks nors.. man paprasciausiai jie negrazus ir zmogeliukus kuriuos pazystu su tokiai vardais labi pasipute (nu aisku as nekalbu apie kitus zmogus... biggrin.gif).... biggrin.gif
Kuzmite
Neduočiau arba labai paprasto arba nuvalkioto, pvz. dabar kas antra mergaitė Kamilė arba Emilija. Man šitie vardai gražūs, bet dėl per didelio jų išplėtimo savo gražuolei tokio vardo neduočiau. Man atrodo, vardai turi būti originalūs, neįprasti, išskirtiniai. Man priimtinas variantas, kai įprastame varde tiesiog keičiama viena kita raidė, pvz. vietoj Emilijos pavadino Edilija. Man thumbup.gif
Amica
QUOTE(tori @ 2005 12 08, 19:46)
Man tai juokingas vardas Putinas, pazistu viena zmogu uzimanti rimtas pareigas. Kazkoks nei Mykolaitis nei Vladimiras. Gedisis zmogus , jaugeriau pavarde prisistato.
Reikia normalaus vardo , kuri siame kosmopolitiskame pasaulyje bent jau dauguma suprastu.
neduociau mergaitei vardo Zibute-  schmoll.gif , kvailai skamba. dar ne vienos protingos butybes nesutikau su tokiu vardu. g.gif
*

Pazįstu viena Žibute - labai faina, energinga, veikli ir grazi ir net protinga moteris thumbup.gif
Amica
QUOTE(Bettina @ 2005 12 09, 12:26)
Nu dabar įsikibkit į atlošą smile.gif . Žiūrėjau studentų sarašus, ogi mergina vardu "Kaspisa". Pagalvojau kad klaida, bet atsirado ją pažįstančių, tėvai sugalvojo  g.gif . Va tikrai tokio vardo savo dukrai neduosiu.
*

O kaip jaustis mergaitei, kuria tevai pavadino SUPISTIJA? blink.gif . Tokiu vardu mergaite pas gydytoja atvede mama g.gif .
Ingakalnis
as niekada neduociau savo dukrai vardo GEJA mano draugai dave tai iki siol nesuprantu ( geja - gejus ) na bet cia tik mano nuomone
TerrorisTe69
neduočiau vardo,kurį ištarus ar perskaičius juokas suima,pvz., zoofilijus,klemensinas,anastasijus,...

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif KASPISA ir SUPISTIJA thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.