Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek ilgai sterilizuoti buteliukus ir čiulptukus?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2
Sursule
Nuo gimimo sterilizuoju buteliukus ir žindukus. Dėkui Dievui, turėjau proto nusipirkti garinį sterilizatorių, nes be jo būtų buvusi prapultis doh.gif bet vis tiek, kaip nusibodo šita procedūra schmoll.gif gydytoja kažką minėjo, kad nuo trečio mėnesio to daryti nereikės, nes reiks vaiką ruošti šliaužiojimui, t.y. naujom bakterijom. Ką apie tai manote Jūs? Kiek ilgai sterilizavote ir kiek tai ruošiatės daryti?
ligita33
QUOTE(Sursule @ 2009 03 22, 17:02)
Nuo gimimo sterilizuoju buteliukus ir žindukus. Dėkui Dievui, turėjau proto nusipirkti garinį sterilizatorių, nes be jo būtų buvusi prapultis doh.gif bet vis tiek, kaip nusibodo šita procedūra schmoll.gif  gydytoja kažką minėjo, kad nuo trečio mėnesio to daryti nereikės, nes reiks vaiką ruošti šliaužiojimui, t.y. naujom bakterijom. Ką apie tai manote Jūs? Kiek ilgai sterilizavote ir kiek tai ruošiatės daryti?
*

sveikute 4u.gif
mes pirma men sterilizuodavome po kiekv maitinimo. antra men-karta per diena, trecia dar reciau, o dabar kazkur 1 kart per sav...tiesiog retkarciais pasvarinu ir tiek savo nuoziura...manau kad tavo gydytoja teisingai sake mirksiukas.gif
Sursule
QUOTE(ligita33 @ 2009 03 22, 17:28)
sveikute  4u.gif
mes pirma men sterilizuodavome po kiekv maitinimo. antra men-karta per diena, trecia dar reciau, o dabar kazkur 1 kart per sav...tiesiog retkarciais pasvarinu ir tiek savo nuoziura...manau kad tavo gydytoja teisingai sake  mirksiukas.gif
*

ir ciulptukus (soskes) tik nuplauti po tekanciu vandeniou? ar nulieti verdanciu?
o buteliukus plaunate tik vandeniu ar kazkuo dar (priemone)? nes jie tokie taukuoti ir slidus lieka..?
sssima
QUOTE(Sursule @ 2009 03 23, 07:58)
ir ciulptukus (soskes) tik nuplauti po tekanciu vandeniou? ar nulieti verdanciu?
o buteliukus plaunate tik vandeniu ar kazkuo dar (priemone)? nes jie tokie taukuoti ir slidus lieka..?
*

As iki 3 men naudojau sterilizatoriu, o dabar labai retai ten idedu buteliukus blush2.gif bet manau, kad ir nebereikia tiek "ciustyti" tu buteliuku lotuliukas.gif
paprastai juos plaunu su paprasta valgomaja soda ir karstu vandeniu ir viskas thumbup.gif
o soskes dabar irgi, pakisu po tekanciu vandeniu ir tiek ax.gif
ingrid*
Del sodos, as suabejociau.... Pats geriausias dalykas yra druska ir vandenukas.
O siaip tai labai gerai padaryti skiepa nuo roto viruso, bet jis galimas iki 6 men. (reikia dvieju vakcinų). Reikia svaros, kad ir pienlige nesusirgtų.
bimkutele
maniškei 1.2m.aš dar sterilijuoju,lėkštutes,įrankius... rolleyes.gif
sena pažįstama
QUOTE(Sursule @ 2009 03 22, 17:02)
Ką apie tai manote Jūs? Kiek ilgai sterilizavote ir kiek tai ruošiatės daryti?
*

Sterilizavau tik nusipirktus buteliukus bei ciulptukus. Gimdymo namuose jau su soda bei druska praplaudavau. Grizusi-po tekanciu vandeniu.
Niekada nesupratau, koks tikslas sterilizuoti indus, jei vaikas kisa rankytes i burna(kurios tikrai nesterilizuotos), sliauzo, dirba namuose "dulkiu siurbliu", juk grindu irgi nesterilizuoju.
Net kai buvom Turkijoj su triju menesiu kudikiu-ir tada buteliuku nesterilizavom, plaudavom po tekanciu vandeniu, o vandeniu is buteliu perskalaudavom. Jokiu problemu su pilvais visi metai neturime, dar neteko gerti geruju bakteriju thumbup.gif
dominyka3
Aš tai iki trijų mėn. kiekvieną kartą po valgio perplaudavau virintu vandeniu ir į sav. 1 kartą virindavau, o dabar į mėnesį kokį vieną du kartus išvirinu rolleyes.gif
Ingulyte
Sterilizavau iki 1 metu su gariniu sterilizatoriumi, o dabar su verdanciu vandeniu praplaunu.
IngaEstera
NA MUMS 1 METAI IR 12 DIENŲ, BET DAR VIS STERELIZUOJU IR BUTELIUKUS IR ČIULPTUKUS IR ŠAUKŠTUKUS VISKĄ, BET MANAU GALBŪT JAU REIKTŲ BAIGTI smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 30, 07:22)
Sterilizavau tik nusipirktus buteliukus bei ciulptukus. Gimdymo namuose jau su soda bei druska praplaudavau. Grizusi-po tekanciu vandeniu.
Niekada nesupratau, koks tikslas sterilizuoti indus, jei vaikas kisa rankytes i burna(kurios tikrai nesterilizuotos), sliauzo, dirba namuose "dulkiu siurbliu", juk grindu irgi nesterilizuoju.
Net kai buvom Turkijoj su triju menesiu kudikiu-ir tada buteliuku nesterilizavom, plaudavom po tekanciu vandeniu, o vandeniu is buteliu perskalaudavom. Jokiu problemu su pilvais visi metai neturime, dar neteko gerti geruju bakteriju thumbup.gif
*

NA MANO TAI NEŠLIAUŽIOJA O VAIKŠTO ĮSIKIBUS, IR NEŠLIAUŽĖ IŠ VIS 4u.gif
NEŽINAU, BET MES IR SUBINIUKĄ, PO KIEKVIENO PAMPERSO PAKEITIMO, PO KIEKVIENO MAITINIMO, 3-4 VAL, NESVARBU SISI AR KAKI PADARIUS PLAUNAM, SERVETĖLIŲ NENAUDOJAM.
IngaEstera
Tai iki kiek laiko sterelizavot kūdikio buteliukus, šaukštukus, čiulptukus? Ar iš vis nesterilizavot? g.gif
epopėja
maniske niekada nevalge is buteliuko ir ciulptuko nenaudojom, bet kai pradejo valgyt koses, tai saukstelius plaudavau su soda ir karstu vandeniu. dabar jai 10 men tai indus ir irankius plaunu tik su karstu vandeniu ( jokiu fairy'iu nenaudoju). cia paskaicius biski pakraupau, kad kitos mamos taip atsakingai ziuri i sterilizavimo procedura biggrin.gif
P.S. jokiom ligom nesirgom (nei bakteriju sukeliamom nei siaip kokiom)
..simutea..
Aš visai nesterilizuoju, nors nusipirkau garų sterilizatorių. Papraščiausiai su karštu vandeniu praplaunu ir iššluostau, ir mano pediatrė taip patarė. kartais dar su virintu vandenuku praskalauju, nu ir į sterilizatorių įmetu (Lb retai), kad bent būtų panaudotas ax.gif
Ingulyte
QUOTE(IngaEstera @ 2009 04 05, 21:15)
NA MUMS 1 METAI IR 12 DIENŲ, BET DAR VIS STERELIZUOJU IR BUTELIUKUS IR ČIULPTUKUS IR ŠAUKŠTUKUS VISKĄ, BET MANAU GALBŪT JAU REIKTŲ BAIGTI smile.gif
[
*

Mano nuomone tokia, kad metu vaikas gali ir is kitur tu bakteriju prisirankiot, juk vis delto aplinka nera sterili, o vaikstantis vaikutis lenda i visokius uzkaborius biggrin.gif .
Benita
As buteliukus sterilizavau mazdaug iki metuku, o saukstelius ir lekstutes - kazkur iki 7 - 8 men.
oksike
Sveikos, o as sterilizuoju ir ketinu sterilizuoti iki tol kol mazylei reikes visu tu buteliuku ir ciulptuku ir tt. Procedura neuzima daug laiko be to jai turi garini sterilizatoriu nesukelia daug vargo.
mazuika
iki 6 men viska perplaudavau verdanciu vandeniu. o dabar kartais tik vandeniu is krano isplaunu ir viskas, kartais ir verdanciu nuplikinu. bet vis reciau tai darau, nes siaip ar taip rankytes ir viska ko tik nespeji paimti dedasi i burna. be to, ant zemes, ant savo kilimelio taip pat nemazai laiko praleidzia, o ten tikrai nera sterilu... nesuziuresi visko, tai ir buteliuku man atrodo jau nebera tikslo sterilizuot. manau, pirmieji men yra svarbiausi, tai tada ir reikia daugiausiai ziuret.
PatryMama
Laba diena wink.gif As turiu draugus, kurie vaikams tokias salygas padare.. Pastoviai viskas sterealu, viskas islaizyta, nei vienos dulkytes namie nerasi, uz tai vaikas per menesi 2 kartus ligoninej guli.. Nuo visokiu infekciju ir tt.. As turiu sterealizatoiriu, kuri naudoju 1-2 kartus i savaite ir viskas isdezinfekuoju. Nematau reikalo gaudyt kiekviena dulke, nes kaip kazkas cia minejo, vaikiukas dulkiu vistiek prisigaudys.. O paskuj ir imuninetas silpnas bus.. Mano tokia nuomone smile.gif
Užsispyrėlė
Dukryte maitinu nutrauktu pienuku, tai visada sterilizuoju ir pientraukį ir naudojamus buteliukus. Tik čiulptuką dažniausiai nuplaunu po tekančiu vandeniu 4u.gif
Tačiau manau po truputį atsisakysiu sterilizavimo.
megagaite
Na mum greit metukai..as iki 7 men kas diena virindavau buteliukus.veliau karta i savaite..tik ciulptuka reciau...kol mano uosve "apsauke" mane kam as tai darau..juk reikia pratinti prie bakteriju!!! ispradziu buvau sutrikusi ir pikta...man atrode jog butina tai daryti..bet dabar pagalvojau jog ji teisi ir nevirinu taip daznai..buteliukus isvalau su soda ir perlieju verdanciu vandeniu...
Beautiful Life
Iki 11 men. buteliukus perplaudavau verdanciu vandeniu po kiekvieno maitinimo, dabar jau reciau.
dolly`

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 30, 05:22)
Niekada nesupratau, koks tikslas sterilizuoti indus, jei vaikas kisa rankytes i burna
*

buteliukai sterilizuojami tam, kad panaikintu pieno balterijas, kurios GALI sukelti mazylio pilveliui daug nemalonumu. pieno bakteriju nebuna ant grindu, tad maziukai sliauziodami ju neprisirenka biggrin.gif
kai nuo 5 men pradejome naudoti buteliukus, po kiekveino naudojimo streilizuoju juos gariniu sterilizatorium ir tai darysiu, kol gers piena
sena pažįstama
QUOTE(dolly` @ 2009 05 08, 12:55)
buteliukai sterilizuojami tam, kad panaikintu pieno balterijas, kurios GALI sukelti mazylio pilveliui daug nemalonumu. pieno bakteriju nebuna ant grindu, tad maziukai sliauziodami ju neprisirenka biggrin.gif
kai nuo 5 men pradejome naudoti buteliukus, po kiekveino naudojimo streilizuoju juos gariniu sterilizatorium ir tai darysiu, kol gers piena
*

Kas jums tokia nesamone pasake? biggrin.gif Vaikas, kartu su pienu, jau GAUNA pieno bakterijas, tai koks tikslas tada sterilizuoti buteliukus? Tikrai ne nuo pieno bakteriju reikalinga sterilizacija schmoll.gif
vaiva-pamaiva
o tai nuo ko? kaip suprantu misinukuose yra daug rugimo bakteriju..ir todel reikia sterilizuoti.... ar as klystu?
vaidacka:)
QUOTE(oksike @ 2009 04 17, 13:42)
Sveikos, o as sterilizuoju ir ketinu sterilizuoti iki tol kol mazylei reikes visu tu buteliuku ir ciulptuku ir tt. Procedura neuzima daug laiko be to jai turi garini sterilizatoriu nesukelia daug vargo.
*

Sveika, buk gera papasakok apie garini sterilizatoriu man daugiau... As ji turiu ir naudoju, tik pilnos instrukcijos neturiu... Jei galit atsakykit i kelis klausimus:
1-ar isvalai aprasojusius buteliukus ar i tokius misinuka darai?
2-1 kart i menesi ji reikia isplaut su soda ar kuom? ir kaip?
3-ar kiekviena kart pries sterilizuojant ji isvalai?
4-ar isplauni buteliukus pries sterilizuojant?

dekui visiem uz atsakymus
Benita
QUOTE(vaidacka:) @ 2009 05 09, 17:45)
1-ar isvalai aprasojusius buteliukus ar i tokius misinuka darai?
2-1 kart i menesi ji reikia isplaut su soda ar kuom? ir kaip?
3-ar kiekviena kart pries sterilizuojant ji isvalai?
4-ar isplauni buteliukus pries sterilizuojant?
*

1. Nevaliau.
2. Dedavau i indaplove mazdaug karta per 2 savaites / menesi.
3. Ne.
4. Butinai.

As turejau sterilizatoriu, dedama i mikrobanges.
vaidacka:)
QUOTE(Ievamul @ 2009 05 12, 13:01)
1. Nevaliau.
2. Dedavau i indaplove mazdaug karta per 2 savaites / menesi.
3. Ne.
4. Butinai.

As turejau sterilizatoriu, dedama i mikrobanges.
*

Aciu tau labai saulyte 4u.gif Dar gal atsakys tos kur turi elektrinius kaip ten su valymu karta i menese, nes ant aparato parasyta kad karta i men su citrinos rugstim reik valyt, tik nzn nei kiekio nei kaip...
dukvadratu
išvis nesterelizuojam, perplaunam su karštu tekančiu vandeniu ir viskas
Dax
Mums 8men. sterilizuojam ir dar sterilizuosim iki metuku gal ir ilgiau. Pasiteisinima skad vaika sslaiuziodamas prisirankioja bacilu neitikinantis. Vaikas tikrai neprisirankioja bacilu tu kurios veisiiasi piene. O antra tai bent jau is buteliuku neprisirakios, vis maziau tu bacilu prisiragaus.
Nesu pedantiska, ir grindu kasdien neplaunu, bet buteliukus strerilizuoju karta i diena ( kadangi turiu daug tai kartais karta i dvi dienas, jei uztenka tu buteliuku). Su ciulptukais tas pats. jei nera budo kaip sterilizuot, pvz mieste tai nueinu kavinej paprasau karsto vandens ir imerkiu, pralaunu.
agnuzele
As sterilizavau iki 6 menesiu.
VaiPė
Buteliukus iki 5 mėn.Soskių nesterilizuoju.Keičiu kas mėnesį naujom,kurias tik nupirkus perplaunu verdančiu vandeniu ax.gif
dolly`
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 05 08, 14:55)
Kas jums tokia nesamone pasake? biggrin.gif Vaikas, kartu su pienu, jau GAUNA pieno bakterijas, tai koks tikslas tada sterilizuoti buteliukus? Tikrai ne nuo pieno bakteriju reikalinga sterilizacija schmoll.gif
*

jusu vadinamoji"nesamone" yra tiesa biggrin.gif pieno bakterija esanti piene, SVIEZIAME, kuri vaikas isgeria , nera bloga, bet kai ji pastovi ,ypac siltoje aplinkoje, tampa pavojinga sveikatai. del to buteliukus reikia sterilizuoti, kad pieno bakterija butu uzmusta ir netaptu pavojinga. stai dar ir todel buteliukus reikia plauti ne su kempine, o su sepseteliu, kad nesubraizyti ju sieneliu. nes ibrezimuose bakterijai labai gera terpe sleptis.taip pat silikoninius ciulptukus dedamus ant buteliuko galima plauti tik su pirstais, kad nesusibraizytu taipogi.pasiskaitykit literaturos, o ne is kart teigini nesamone rasykit, ponia mirksiukas.gif
dyzle
tutukus sterilizuoju kasdien, buteliukus po naudojimo irgi, jei neissipilantis puodelis, tai kai keiciu vandenuka, o keiciu kasdien. Man atrodo, kad neuztenka tik praplauti, todel sterilizuoju smile.gif
RutaPuta
Mergaites, ar girdejot apie sterilizavima pakaitinus mikrobangeje 1 min laiko?
man viena sesele pasake, tai as vis pries darydama pienuka idedu pakaitinti i mikrobange, bet neradau niekur parasyta apie tai..

gal ka zinot?

Papildyta:
tiesa, o buteliukus su fayriu ar perplaunat????
Skoria
Mums dabar 4 men., tai iki siol sterilizuoju, man kazkaip taip ramiau blush2.gif
Kipseva
QUOTE(RutaPuta @ 2009 07 06, 20:39)
Mergaites, ar girdejot apie sterilizavima pakaitinus mikrobangeje 1 min laiko?
man viena sesele pasake, tai as vis pries darydama pienuka idedu pakaitinti i mikrobange, bet neradau niekur parasyta apie tai..

gal ka zinot?
Papildyta:
tiesa, o buteliukus su fayriu ar perplaunat????
*

pirma karta girdziu apie mikrobangeje sterilizavima.. g.gif na as tai asmeniskai nepasitikiu tom radijacijom.. rolleyes.gif
o apie indu ploviklius, tai sakyciau vaikuciui indus geriau vien karstu vandeniu plauti, na nebent labai jau ten apsisnerkstu.. biggrin.gif
sima341
sterilizavau tik naujus nupirktus buteliukus ar ciulptukus. Iki 2 menesiu tik nupildavau verdanciu vandeniu ir viskas. Nematau reikalo tiek sterilizuoti. Nezinau ar tai susije ar ne bet mano teta sterilizavo sunaus daiktus iki beveik dvieju metu tai dabar tik kas nuo grindu ar napravirinta is kart viduriuoja, net kai kuriuos zaislus sterilizuodavo ar su verdanciu vandeniu nupildavo. Juokingai atrodydavo kai 20 minuciu virina buteliukus o istraukus juose didziausias sluoksnis kalkiu kurias valydavo su bendru virtuviniu ranksluosciuo, lyg ten tas ranksluostis sterilus doh.gif
Mide
sterilizuoju vieną kartą dienoj.kai iš vakare pavalgo mišinio,išplaunu butelį su vandeniu,nuo ryto paiimu kitą švarų sterilų,pavalgo mišinį ir tada išsterilizuoju mikrobangėj.kai nebegers mišinio,arbatą iš puoduko tada manau ir nebevargsiu.
rainak
as tai uzpilu verdanciu vandeniu ir 5 minutes palaikau
floridija
Buteliukus ir ciulptukus uzpilu verdanciu vandeniu, dar kartais praplaunu su Neutral firmos priemone.
daivune
mes užaugom be sterilizatoriaus. Naujus buteliukus ir čiulptukus nuplaudavau verdančiu vandeniu, o kiekvieną dieną plauni paprastai karštu vandeniu. ax.gif
Ingulik
mes taip pat nenaudojome sterilizatoriu jokiu. Tik vandenuka is arbatinuko
AiNi
QUOTE(sima341 @ 2009 07 12, 14:01)
sterilizavau tik naujus nupirktus buteliukus ar ciulptukus. Iki 2 menesiu tik nupildavau verdanciu vandeniu ir viskas. Nematau reikalo tiek sterilizuoti. Nezinau ar tai susije ar ne bet mano teta sterilizavo sunaus daiktus iki beveik dvieju metu tai dabar tik kas nuo grindu ar napravirinta is kart viduriuoja, net kai kuriuos zaislus sterilizuodavo ar su verdanciu vandeniu nupildavo. Juokingai atrodydavo kai 20 minuciu virina buteliukus o istraukus juose didziausias sluoksnis kalkiu kurias valydavo su bendru virtuviniu ranksluosciuo, lyg ten tas ranksluostis sterilus doh.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Kartą per dieną verdančiu vandeniu užpilu buteliuką, čiulptukus. Palaikau šiek tiek ir viskas ax.gif
martinka
QUOTE(Nanda @ 2010 04 09, 11:03)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Kartą per dieną verdančiu vandeniu užpilu buteliuką, čiulptukus. Palaikau šiek tiek ir viskas  ax.gif
*

Aš tai pirmus du mėnesius tvarkingai po kiekvieno maitinimo sterilizuodavau, o paskui į dieną vieną kartą, vėliau užtenka tik kartą į savaitę. biggrin.gif
godukxas
Du vaikus uzauginau be jokiu sterilizaciju,naujus buteliukus su ciulptukais perpildavau verdanciu vandeniu ir viskas,po maitinimo svariai isplaudavau ir viskas
elelele
porą kartų į savaitę imetu į puodą su verdančiu vandeniu, porai minučių, o šiaip tai karštu vandeniu išplaunu.
rara
Aš turbūt pasirodysiu baisi mama, bet niekada rimtai nesterilizuodavau savo mergaitės buteliukų ir čiulptukų. Nebent kelis kartus per savaitę perplaudavau verdančiu vandeniu, bet mano mažytė niekada neturėjo problemų dėl sveikatos...
eiksau
QUOTE(rara @ 2010 08 30, 19:26)
Aš turbūt pasirodysiu baisi mama, bet niekada rimtai nesterilizuodavau savo mergaitės buteliukų ir čiulptukų. Nebent kelis kartus per savaitę perplaudavau verdančiu vandeniu, bet mano mažytė niekada neturėjo problemų dėl sveikatos...
*

tada as irgi prie tu baisesniu lotuliukas.gif isplaudavau buteliuka ,perliedavau verdanciu vandeniu ir viskas , o nuo kokiu 4 men. tik isplaudavau ir tiek rolleyes.gif beje, irgi nei suviduriavo vaikas nei ka mirksiukas.gif
KinderSiurprizas
Manau uztenka kokias 5 min.
saldi_uogele
Isvis nesterilizavau. O valge is buteliuko nuo pat gimimo. To nedariau, nes nezinojau, kad reikia(knygu apie vakius mazai skaiciau:). Tiesiog praplaudavau verdanciu vandeniu ir tiek. Vaikas uzaugo sveikas ir nesirgo jokiom ligom. Reikia pratinti prie bakteriju,nes su jomis anksciau ar veliau susidurs.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.