Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lavinamieji žaislai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Žaislai
Pages: 1, 2, 3, 4
Keberiokšt
Na, mamikes, ka idomaus dar suradote savo vaikuciams? Mes pradejom vasaros sezona, t.y. piesti su spalvotom kreidelem ant asfalto. Tai patikekit, subega visas kiemas - ir mazu ir dideliu.. Smagu.
Ir dar - kanceliarinese prekese pirkom akvareliniu vaskiniu kreideliu. Ju esme- piesi ant popieriaus kaip su kreidelem paprastom, po to paimi teptuka, pamerki i vandeni, brukst ant popieriaus ir kreidutes isilieja kaip akvareles. O paskutiniu savaiciu sunaus ( 2m 9men) dziaugsmas - zole vazone. Parduotuvej radom nupigintu Velyku zoles seklu, prisipirkom, sunus pasejo i vazona zemese ir kasdien laisto. Jei leisciau, laistytu ryte, vakare ir per pietus. O jau kiek dziaugsmo buvo, kai zole islindo clap.gif
Raideles
O mes su raidemis lavinames smile.gif Nusipirkom raidyna, raidziu ir dabar kaisiojam jas tai po viena i skyriuka, tai visas i apacioje esancia ilga "kisenele". Dar lavinames ant saldiklio su magnetinemis raidemis. Vazinejam visaip ir speliojam kokia kur raide. Dar labai graziai palavejome iseje i parka vakare - aptikom dvi sraiges vakarieniaujancias. Nuostabu ziureti, kaip jos pieniu lapus kremta - net girdejosi kaip lapai burnose traska. O pas mociute sode tai begalinis lavinimasis - seti, sodinti, raveti, laistyti, lakstyti, medelius visus apsikabinti, akmenukus surinkti...
O visi tie garsus skleidziantys ir kazin ka ten stimuliuojantys zaislai man neatrodo patrauklus... Ir mano vaikui greitai nusibosta, kai kartojant ta pati veiksma visada gaunasi tas pats rezultatas... Visi tie zaislai ne is tolo nera idomus tiek, kiek paprastos masinytes, kai tenka ilgiau namuose pabuti...
Beje, as irgi manau, kad butu laikas kreidelemis ant asfalto pradeti piesti smile.gif
Na, dar storame kartono lape (nuo kokios dezutes tinka) su skylamusiu padariau skyliu ir siuvam be adatu - imam siula (geriau tinka plona juostele) ir kisam per skylutes. Akies - rankos judesiu koordinacijai - liuks smile.gif
Keberiokšt
Cia dar apie siuvima is vaikiskos serijos: kai vaikui buvo metukai, padarem jam tokia "siuvimo" lenta - istempem marles gabala ir is kartotines saldainiu dezutes padarem remus ( kas turi siuvinejimo lankelius, marle galima i juos itaisyti). Vietoj adatos naudojom ivairiaspalvius batu raistelius. Vyruciui patiko, dabar tiesa, per tuos pusantru metu jau paplyso musu "zaislas".

O cia dar naminis zaislas: paprastas butelis plastmasinis nuo mineralinio ar limonado,viename sone prapjaunam skyle, paimam lazdele ( as emiau bambukine, saslykams, plastelinu pritvirtinam ja prie butelio vidaus, o is to ispjauto gabalo padarom bure, uzmaudami ant pagaliuko). Smagu maudantis vonioje.

"Dvarcioniu keramikoje" nusipirkom maisa sauso molio milteliu ( apie 20 kg kainuoja apie 10 litu - mazesniais kiekiais deja neparduoda) . Skiedziam juos su vandeniu ir lipdom visokius "zababonus".
Irena
Nedurna,
o kodel tos teslos nepadarot is miltu ir druskos ? Valgomasi dazais nudazyti...
Keberiokšt
Oi, Irena, cia jau praeitas etapas. Darem darem druskos tesla: stikline miltu, puse stiklines druskos( rupios geriau), truputi vandens. Dar darem naminius dazus pirstukais piesti: vandens , pora saukstu miltu ir burokeliu sulciu ( viska padedavom i saldytuva ir naudodavom savaite). Taciau dabar maniskis jau dickis, todel nuo naturaliu medziagu perejom prie "nenaturaliu": parduotuvese perkam minksta plastilina, paprastus dazus.
Beje, is tos druskos teslos padarem atspaudus vaiko delniuko ir pedutes, iskepem orkaitej ir saugom va jau antri metai. Daug graziau atrodo, negu darem is modelino, kuris sukieteja ( pastarasis man smirdejo ilgai kazkuo).
Beje, knygynuose dabar apstu knygu su visokiom kurybinem idejom maziems vaikams, tik netinget reik uzsiimt ..
delfinas
Pritariu toms Mamoms, kurios "kreivokai" ziuri i visokius grojancius, burzgiancius, kalbancius ir vaiksciojancius technologines pazangos zaisliukus. Mano nuomone tokia, kad vaika labiausiai lavina naturalus gamtoje esantys dalykai arba "neisbaigti" zaislai, is kuriu galima padaryti daug ka. Na, sakykim, paprasciausia medine lazdele smile.gif.
Perliukas
QUOTE (Nedurna @ 2004 05 14, 09:44)

Beje, is tos druskos teslos padarem atspaudus vaiko delniuko ir pedutes, iskepem orkaitej ir saugom va jau antri metai. Daug graziau atrodo, negu darem is modelino, kuris sukieteja ( pastarasis man smirdejo ilgai kazkuo).
Beje, knygynuose dabar apstu knygu su visokiom kurybinem idejom maziems vaikams, tik netinget reik uzsiimt ..

O is tos teslos ka nors padarius butinai kepti reikia ar galima ir paprastai sudziovinti? Gaila ,kad anksciau to "molio" nezinojau, buciau padarius peduciu atspaudus . O veliau kai paaugs tai uzsiimsim kuryba.
Keberiokšt
Perliuk, ju nebutina kepti . Druskos tesla ir nekepta sukieteja kaip molis ir gali ilgai sausai stoveti. Iskepta druskos tesla bus gelsvos spalvos, o nekepta - baltos (jei druska rupi, jos gabaliukai graziai spindes tesloje). Mes buvom padare nekeptos druskos teslos atspauda kojytes, padovanojom vaiko kriksto mamai. Tai po keliu menesiu ji pasiskunde, kad kazkaip vandens ir dregmes ant spaudo pateko ir jis subyrejo sad.gif Dar noriu pasiulyti nepamirsti virsuje tokio kojytes ar rankytes spaudo palikti vietos skylutei - kai sukietes, iversite grazia juostele ir bus medalis. Pavyzdziui, galima tokiu "medaliu" padaryti per vaiko gimtadieni ir dovanoti atejusiems sveciams kaip atminimo dovanele. O galima vaiku gimtadienyje suorganizuoti tokiu medaliu darymo procesa visiems atejusiems vaikams. (Kad butu ivairios formeles, galima naudoti sausainiu formeles - sirdutes, eglutes ir panasiai).
Drakulaite
ogo laugh.gif kokia nuostabi ideja thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif butinai reikes prisiminti smile.gif
Perliukas
Tikrai thumbup.gif , daug kur galima panaudot . kaip tik arteja drauges berniuko gimtadienis ir krikstynos , tavo patarimai tikrai pravers smile.gif
Board
Jyske, labai fainu kreiduciu kibireliai parduodami. Labai patogios kriedels: cilindro formos, dideles, 10 spalvu po 2vnt. Vaikui nerealus dziaugsmas, sode nams jau ismargintas, namie sienos jau nuziuretos laugh.gif Ir kainuoja tik 7Lt be vieno cento.
Rekomenduoju, ir laaaaabai dekoju Nedurnai uz sia zinia wub.gif
Vasara
Auges, kada matei? Nes as buvau praeita sestadieni Jyske Akropolyje, sake ispardave...
Board
Vasara, pirkau HyperRimi Jyske (savanoriu pr.) si sekmadieni, uzvakar. Pilnos dezes dvo buvo prikrautos.
Ivetaa
QUOTE (dani @ 2003 05 05, 05:32)
Nors maniskiams dar tik metukai, nupirkau labai faina zaisla, kuris pastaruoju metu sunaus vienas is megiamiausiu... Tokia lenta, kur parasius su magnetuku viskas nusivalo ir vel gali paisyti..  [smiley=000180.gif]Gal isivaizduojate, apie ka kalbu. Tai va. Oskaras megina keverzoti, trinti, vel kazka braizyti. labai patenkintas, sypsena iki ausu  ;D, nes daug pastangu nereikia, ten nuo piestuko prisilietimo rezultatas gaunasi. Daniele tik ragauja, kol kas rasymai - paisymai nelabai domina. Labai puikus dalykas. Ir sienos sveikos 8)
Dar labai megiami "grojantys" zaislai. Visokie traukinukai, garveziukai (is chicco serijos), cypiantys zaislai. Ir svarbu, kad grotu ilgas melodijas, butu laiko sokiams - pokiams.. [smiley=1285.gif] [smiley=dan.gif]
Ka naudingo, gero turite?

sweika,

labai idomu kur pirkai ta piesimo lenta, nes mano mergaitei irgi dabar metukai, labai nori piesti, bet visos sieno jau "nupiestos" smile.gif nupirksiu ir as...

aciu
Board
Tokia lenta ganetinai nebrangiai galima nusipirkti Naugarduko g. bazej.
zuza
Geriausi ir niekada neatsibostantys zaislai mūsū bičiukui - medinės kaladėlės ir LEGO konstruktorius. Is jų konstruoja ir masinas, ir robotus, ir namus, ir pilis, ir dinozaurus, ir šautuvus - zodziu, viska.
O "gatavi" žaisliukai po poros dienų padedami dulkėti į lentyną. Pvz., per Naujus Senis atnešė didžiausią jo svajonę - Viduramžių pilį su visais riteriais ir patrankom - tai dabar stovi griozdas kambary g.gif o jis mieliau toliau konstruoja savo pilis is kaladeliu.
Dar labai mėgstam Domino ir kitus stalo žaidimus: Tris paršiukus, Joniuką ir Grytutę, Keliaukime po Lietuvą.
Pastarąjį ir kitiems rekomenduočiau - gal net pačios mamytės sužinos apie Lietuvą kai ką naujo, jau nekalbant apie vaikutį tongue.gif
Brno
Daug puikių lavinamųjų žaislų gaminama arba atvežama į Latviją. Gaila, kad nė viena firma nesusipranta jų importuoti į Lietuvą, tikrai būtų didelė paklausa. Tik mamytės kartais susikooperuoja ir atsiveža - ne taip ir toli ta Ryga smile.gif
Alchemie
Brno, o kokiam amziui tie zaislai, kokio tipo ir mazdaug kokios kainos?
As dabar pirkau zaidimuus lietuviskus mokymuisi skaityti, visai patiko, tik vaikas turi bent kiek but pramokes raidziu. Pirkau Akropolyje "Limpopo" parduotuveje
Brno
QUOTE(Alchemie @ 2005 03 23, 15:05)
Brno, o kokiam amziui tie zaislai, kokio tipo ir mazdaug kokios kainos?
As dabar pirkau zaidimuus lietuviskus mokymuisi skaityti, visai patiko, tik vaikas turi bent kiek but pramokes raidziu. Pirkau Akropolyje "Limpopo" parduotuveje
*

Aha, aš Akropolyje irgi mačiau tų minėtų iš Latvijos. Bet kainos labai užkeltos, Latvijoje gerokai pigiau.

Žaislų ten be proto daug - nuo kūdikių iki pradinukų
Brno
Draugė jau atveze zaislu kataloga is Latvijos. Yra ir zaidimai, kuriuos maciau Limpopo, tai kataloge kaina nurodyta gerokai mazesne. Speju, kad ir kitu zaidimu analogiskai. Jeigu kam aktualu, rasykit AZ.
iCute
Nupisipirkau Zaicevo kaladėles ir po to tik pagalvojau, kad tur būt bus per anksti jam. Gal kas turit patirti su šitom kaladėlėm? Nes aprašimas labiau orientuotas į pedagogus. sad.gif
širšė
klausykit, gal kas zinot, kaip i lietuva uzsakyti Lego internetu? bliamba (nesikeikiant ax.gif ), bjauru ziureti, kad tas zaislas, kurs lego.com parduotuvej kainuoja 80lt. pas mus zaislu planetoj parduodamas uz 170lt....
zuza
Labutis, gal kas yra matęs, kur galima nusipirkti magnetinį konstruktorių iš pagaliukų ir rutuliukų biggrin.gif , iš kurių galima konstruoti visokias figūras, piramides, pilis ir t.t. Nežinau, ar aiškiai apibūdinau blush2.gif
Mačiau tokio tipo konstruktorių LITEXPO Žaislų parodoj, bet parduotuvėse niekur negaliu rasti. Konstruktoriaus detalės tarpusavyje labai gerai sukimba thumbup.gif Kuo didesnis skaičius detalių, tuo krūtesnių dalykų galima sukonstruoti ax.gif Parodoj ne viename stende mačiau, bet niekaip neprsisimenu pavadinimų doh.gif .
Na, žodžiu, gal kas nors žinote, kur Vilniuje galima būtų rasti, pagelbėkit...
Ačiū 4u.gif
Brno
QUOTE(zuza @ 2005 05 18, 18:47)
Labutis, gal kas yra matęs, kur galima nusipirkti magnetinį konstruktorių iš pagaliukų ir rutuliukų  biggrin.gif , iš kurių galima konstruoti visokias figūras, piramides, pilis ir t.t. Nežinau, ar aiškiai apibūdinau  blush2.gif
Mačiau tokio tipo konstruktorių LITEXPO Žaislų parodoj, bet parduotuvėse niekur negaliu rasti. Konstruktoriaus detalės tarpusavyje labai gerai sukimba  thumbup.gif Kuo didesnis skaičius detalių, tuo krūtesnių dalykų galima sukonstruoti  ax.gif Parodoj ne viename stende mačiau, bet niekaip neprsisimenu pavadinimų  doh.gif .
Na, žodžiu, gal kas nors žinote, kur Vilniuje galima būtų rasti, pagelbėkit...
Ačiū  4u.gif
*

Mačiau tokių konstruktorių Maximoje, įvairaus dydžio, už labai normalią kainą. Mėgink ten ieškoti smile.gif
zuza
QUOTE(Brno @ 2005 05 18, 20:21)
Mačiau tokių konstruktorių Maximoje, įvairaus dydžio, už labai normalią kainą. Mėgink ten ieškoti smile.gif
*

Lyg žiūrėjau Maximoj, bet nemačiau schmoll.gif g.gif Reiks geriau pasižiūrėti rolleyes.gif
kavke
Ta zaislu parduotuve ant Rygos gatves kampo, prie sirdies chirurgijos centro, priesais buvusia sba baldu parduotuve ax.gif
Keberiokšt
Zuza, siandien buvau maximoje ir tikrai maciau tokiu konstruktoriu. Ivairiu dydziu, nelabai brangiu. Sunui toki pirkom pries koki pusmeti, Naugarduko gatveje esancioje zaislu parduotuveje. Vln.
zuza
Ačiū, kas parašėt 4u.gif Tikrai radau Maximoj blush2.gif
Brno
Vel yra galimybe užsisakyti nebrangiu lavinamuju zaislu is Latvijos ivairaus amziaus vaikams. Besidomincios mamytes gali rasyti AZ. 4u.gif
jolike
sveikos mamules!
kaip laikotes?
bandau isitraukti i jusu idomius pokalbius.....
as cia pirma karta, padekite man isitrsukti i jusu kolektyva ax.gif
smulkute
Susiruošiau ir aš savo mažylei pirkt žaislų smile.gif . Žinoma, norėčiau naudingų, lavinančių ir... nebrangių rolleyes.gif . Gal kas patarsit? 4u.gif
Ingėnas
Prieš keletą mėnesių Maximoje pirkau tokį namelį, kus galima atrakinti rakteliu dureles, sumesti į kiaurymes 123 skaičius ir ABC raides, yra skaitliukai, telefonas su skirtingomis spalvomis ant sukamo "ratuko". Taip pat ten galima su pridedama kreidele piešti ant ala lentos ir po to nuvalyti. Mano mažei dveji, jai patiko. Bet manau , kad ir mažesniam vaikui galima būtų pritaikyti ax.gif Ir kainavo tikrai nebrangiai, gal apie 15 Lt smile.gif
J&J
Sveikos ,mamytės, norėjau paklausti gal kas žino kur galima nupirkti Vilniuje tokius žaislus kaip Nikitino kaladelės, Montesori lentele, Zaicevo kaladelės ir pan.? g.gif

Dar, ar kas žinote kokie žaislai yra BUTYNI vaikui,per tam tikra jo raidos etapą. Na kaip pvz. Montesorį lenta jinai skirta vaikui tame raidos etape kai jis pradeda visur kaišioti įvairu daiktus. Skaičiau įvarios literatūros internete, bet Lietuvoje tokios literaturos neradau. blush2.gif
Manes domintu ar kas žino (t,y, skaitė ar turi medžiagos), kada kokiam laikotarpyje kokie yra BUTYNI žaislai.
Nes rašo, kad svarbiausia nepirkti vaikams neraikalingų žaislų. ax.gif
titomama
Gal zinot kokie lavinamieji zaislai tinka vaikams 9 - 12 men. Patarkit!
Keberiokšt
Na, manyciau, kad 9-12 menesiu vaikui butu pats tas indeliai, kurie vienas i kita susideda arba kaladeles tokios didesnes (bent jau griauti, tikrai patiks). Jau galima pabandyti toki zaisla, kuriame yra ivairaus dydzio ir formos ispjovos, i jas deti atitinkamas detales. Tik kadangi viskas keliauja i burna, reikia, kad zaislai butu patikimi, kokybiski
Brno
Ta parduotuve Latvijoje, kur prekiauja lavinamaisiais, mediniais zaislais ir autoriniu metodiku priemonemis, Kaledu proga daro 15% nuolaida visoms prekems (nuo lapkricio 20 dienos). siulau mamytems kooperuotis atsivezti zaisliuku. Kas noretu prisijungti, rasykit AZ
Mama_Tania
'ПЛАСТИЛИН'

user posted image

Время приготовления: 10 мин

Ингредиенты: 1 стакан простой муки
1 стакан воды
1/2 стакана соли
2 ст л винного камня
2 ст л растительного масла
пищевые красители на выбор: красный, синий, зеленый, желтый
по желанию: ванильная эссенция

(Винный камень - это натуральная кислота (в порошке), стабилизиирующая белки при взбивании. Заменить можно на лимонный сок (натуральный) в пропорции 1:2 (две части сока).)

Инструкции: Это соленое тесто для лепки. Этот материал эластичный, приятный на ощупь, теплый, нежный, совершенно безвредный с точки зрения экологии и аллергенов.

1. Смешать все ингредиенты в кастрюле. Венчиком избавиться от комков. Помешивать на высоком огне, пока не получится желеобразная масса. Деревянной ложкой помешивать.

2. Когда охладится, замесить до гладкости. Такое "тесто" также можно сделать в микроволновой печи в течение 4х минут, помешивая каждые 30 секунд. Хранить в пластиковом контейнере в холодильнике; хранится несколько недель.

На заметку

Такое соленое тесто имеет свои преимущества перед пластилином. Хоть оно и не съедобно, попробовав его, ребенок поймет, что это не вкусно, так как в нем много соли. Оно довольно экономично, легко отмывается и не оставляет следов, а кроме того его можно можно сушить в духовке, а не просто на воздухе. С высушенной готовой игрушкой из соленого теста можно играть без боязни, что оно потеряет форму, можно разукрашивать и покрывать лаком - ей ничего не повредит.
Brno
Na, mamytes, pasidalinkit patirtim, kokiu lavinamuju zaislu randate parduotuvese? Gal ka naujo ar idomaus, originalaus pastaruoju metu isigijote?
4u.gif
Poli1
Neužilgo pas mano mažių gimtadienis, tai numačiau jam nupirkti vaikišką kompą. Nežinau ar tai bus lavinimo žaislas ar ne, bet jis labai įdomus: moko raides, sudėti žodžius, natos, užrašų knygutė, rašymas, anglų kalbos mokinimas ir t.t. Skirtas vaikams nuo 5 metų. Manau turėtų būti įdomus
Spindulėlis
mums teta iš Anglijos atsiuntė žaisliuką, skirtą nuo 1 metukų. ten tokios kaip vielelės storos visaip išraitytos ir ant jų sumautos įvairių gyvūnų medinės figūrėlės (tikiuosiu, kad bent kažkiek suprantamai aprašiau biggrin.gif ) Pirmą kartą matau tokį žaislą mellow.gif
Poli1
Padovanojau vaikui kompą skirtą nuo 5 metų. Kompas įdomus, tik dar maniškis šiek tiek per mažas. Jam ten tinka tik porą žaidimų, mat jis dar nemoka skaityti ir rašyti. Šiaip kompas neblogas: įrašai trūkstamą raidę arba ją išmeti, daugini, sudedi, dalyba ir t.t. Nemažai tų programų. Ten daugiau skirta tikrinti savo lietuvių, matematikos, anglų žinias. Nepatiko: ekranas mažas, tylus garsas, nėra atskiro lapo rašymui ir nėra diskelio, kad galėtum įdėti žaidimą. Didelis pliusas: 2 metai garantija. Tik jei pirksit, būkit atidžios. Parduotuvėj man pareiškė, kad garantija yra 14 dienų, tačiau man atkišus instrukciją kur nurodyta kad garantija 2 metai, ją išrašė be kalbų.
MEŠKA
www.gudragalvis.lt. Prekiaujame mokomosiomis priemonėmis. Tai visiškai atskiras sektorius,- visiškai kiti gamintojai nei žaislų, nors kitos priemonės tikrai labai artimos žaislams. Mat užsienyje mokymo procese naudoja būtent daug daug visokių priemonių, o ne tik vadovėlius, vadovėlius, ir dar kartą vadovėlius bei visokius kitokius spaudinius. Mūsų priemones daugiausiai ir perka mokyklos ir darželiai, bet manau kad ir jums būtų įdomu žvilgtelėti. rolleyes.gif Jeigu ką, rašykite...
ram
Sakykite, ar gali kurinys sukurti kazka geresnio nei kurejas? Kam ieskoti kazkokiu zaislu, kuriuos sukure zmones, jei yra zaislai, kuriuos sukure gamta. Niekas nepakeis, neatstos naturaliu zaislu ir niekas nepaneigs, kad vaikai zaizdami su jais vystosi prasciau. Kalbu apie gyvunus. Ypac naudinga iskart gimusiam vaikui padovanoti koki suni, is protingesniu, kad ir vilksuni. Jei gyvenate kur nuosavame name, tai visai nieko butu ka nors is laukines gamtos, bet lai vaikas pastoviai kontaktuoja. Tai yrodyta praktiskai, tokie vaikai ne tik intelektualiai, bet ir fiziskai vystosi sparciau. Jei ka domina mano patirtis, tai pas mane butent taip yra, kiek vaiku, tiek ir gyvu zaislu. Tik deje pas mane namie negali sunys augti. Turejau tris, visi vienaip ar kitaip per mane mire. Gaila, nes ir zmona ir vaikai labai noretu suns. Apie tai rimtai galvoju, manau cia kalta mano katiniska prigimtis.
as mamyte
QUOTE(ram @ 2007 02 02, 12:18)
Sakykite, ar gali kurinys sukurti kazka geresnio nei kurejas? Kam ieskoti kazkokiu zaislu, kuriuos sukure zmones, jei yra zaislai, kuriuos sukure gamta. Niekas nepakeis, neatstos naturaliu zaislu ir niekas nepaneigs, kad vaikai zaizdami su jais vystosi prasciau. Kalbu apie gyvunus. Ypac naudinga iskart gimusiam vaikui padovanoti koki suni, is protingesniu, kad ir vilksuni. Jei gyvenate kur nuosavame name, tai visai nieko butu ka nors is laukines gamtos, bet lai vaikas pastoviai kontaktuoja. Tai yrodyta praktiskai, tokie vaikai ne tik intelektualiai, bet ir fiziskai vystosi sparciau. Jei ka domina mano patirtis, tai pas mane butent taip yra, kiek vaiku, tiek ir gyvu zaislu. Tik deje pas mane namie negali sunys augti. Turejau tris, visi vienaip ar kitaip per mane mire. Gaila, nes ir zmona ir vaikai labai noretu suns. Apie tai rimtai galvoju, manau cia kalta mano katiniska prigimtis.
*

Tiesa, sakant man skamba tragiskai "Ypac naudinga iskart gimusiam vaikui padovanoti koki suni, is protingesniu, kad ir vilksuni"
blink.gif blink.gif blink.gif
neisivaizduoju jei gimus dukrai man dar kas ir suni butu ikise augint blink.gif buciau matyt nusisovus, amzinai saugot, kad tas suo prie vaiko nelystu su savo seilem, seriais ir panasiai... kad vaikas nelistu i jo edala ar pan... Pati gyvunus myliu ir sutinku kad reikia gyvuno namie, bet kai vaikas vyresnis truputi, dabar dukrai virs metu, bet vistiek neisivaizduoju, kiek papildomo vargo man koks suo ar katinas kainuotu, be to ram, kaip tu isivaizduoji, kad toks "gyvas žaislas" gali lavinti tokias "sritis"(nezinau kaip cia geriau issireiksti) kaip kalba, skaiciavimas, fantazija ir pan? Nemanau kad reikia lyginti lavinamuosius zaislus ir gyvunus... schmoll.gif
Poli1
Pilnai pritariu as mamytei. Gydytojų patarimai, kad gimus vaikui jokių gyvūnų pradžioj negalima pirkti, vaikui kenkia ir jo plaukai ir seilės ir mikrobai. Nebent tu gyvūną laikei iki vaiko gimimo. Tada moteriai būnant nėščiai jos kūdikis pripranta prie tų mikroorganizmų, kuriuos turi gyvūnai ir tada gimus kūdikiui nėra jie taip pavojingi. Tačiau gyvūnus, ypač katinus ir šunis, patartina pradžioj neleisti prie naujagimių. Kodėl dar gydytojai rekomenduoja, kad gimus vaikui geriau pradžioj neitų draugai ir giminaičiai jo lankyti? O tu ram sakai, kad iš karto reikia gyvūno. Gyvūnas reikalingas tada kai vaikas pradeda suprasti ką tai reiškia, kai pats gali jį prižiūrėti, pamaitinti, pažaisti ir išvesti į lauką. Tada vystomas vaiko atsakingumo ir rūpestingumo jausmas. O ką gali tas šuo išmokinti kūdikį, nebent iš bendros lėkštės valgyt ir loti. Be to prieš dovanojant (ar perkant) šunį, reikia gerai pagalvoti, ar jis neatneš į namus tragiškos nelaimės. Tai atsitinka ir su "protingais" šunimis kaip ir vilkšunis. Gyvūnas yra gyvūnas.
Poli1
Gal reiktų to vaiko paklausti ar jis nori to gyvūno. Mano mažius pradžioj pasakė, kad nori šuns. Paklausiau kam jis jam, žaisti sako, o kai žaisti nebenorėsi, o jis norės ir griauš žaisliukus, vėl paklausiau, tada sako nenoriu. Daugiau jis manęs nebeprašo jokio šuns. Turbūt jam tiek jo ir reikėjo. Sode pas kaimynus yra šuo, jis su juo žaidžia, tačiau kai atsibosta, o šuo vis tiek nuo jo neatstoja, jis pradeda pykti. Štai tau ir šuns laikymas. Visas rūpestis kris mamai ant pečių: pamaitinti, išmaudyti, vesti į lauką. Tai kam tas šuo: vaikui ar mamai?
paukstulis
4u.gif SVEIKOS 4u.gif
nu nupirkau vaikui (8 men) zaisla uz 100Lt. is FisherPrice ir kol kas esu patenkinta. Nezinau, kiek jis lavina, bet as pati su juo irgi netingiu pazaist smile.gif
DRAMBLYS
ant ratuku
i ji susideda per galva i straubli kubeliai
ir kai ten meti, jis drambliskai kaukia
tada straubli atidarius tie kubeliai isrieda ir jis vel kaukia
pora kubeliu galima padet tarp koju
o vienas dedamas ant kupros
ir kai drambli traukia uz virvutes, tas ant nugaros sokineja ir vartosi
bet nenukrenta
taiva, prie viso to dramblio yra 4 kubeliai, is kuriu kiekvienas atskirai kaip zaisliukas-barskiukas, kiekvieno viduje yra tai klounas, tai tigras sokantis per zieda, dar bezdionyte viename vartosi per stanga... IR DAR kiekvienas SU VISOKIAIS spuogeliais, duobutem ant briaunu ciupinejimui
Tikiuosi uzteks iki kokiu 4 metu
Zadejau ir giminem nuvezt parodyt ir leist pastumdyt biggrin.gif
simute
Sveikutes,
noriu nupirkti savo maziui 11 men koki zaisliuka ant vezimelio, nes paskutini karta kai buvom iseje pasivaikscioti jis pasilenkes rankyciu buomeli ciulpt pradejo smile.gif.
Gal galit parasyt atsiliepimus apie tuos Tiny Love zaisliukus apelsina, obuoli ir banana. Siaip, kiek supratau, jie yra populiarus tarp musu supermamu.
Is anksto dekui 4u.gif
Ice tea
QUOTE(simute @ 2007 04 11, 22:49)
Sveikutes,
noriu nupirkti savo maziui 11 men koki zaisliuka ant vezimelio, nes paskutini karta kai buvom iseje pasivaikscioti jis pasilenkes rankyciu buomeli ciulpt pradejo  smile.gif.
Gal galit parasyt atsiliepimus apie tuos Tiny Love zaisliukus apelsina, obuoli ir banana. Siaip, kiek supratau, jie yra populiarus tarp musu supermamu.
Is anksto dekui  4u.gif
*

Apie "rankyciu buomelio" ciulpima galiu va ka pasakyti- galesi deti bet kokius zaislus- ciulps vistiek tongue.gif Iseitis- iseinant i lauka ir grizus nuvalyti ji ir viskas lotuliukas.gif O del zaislu tai nieko patarti negaliu, nes tokiu neturejom blush2.gif
vaida L
QUOTE(paukstulis @ 2007 03 30, 14:03)
4u.gif  SVEIKOS  4u.gif
nu nupirkau vaikui (8 men) zaisla uz 100Lt. is FisherPrice ir kol kas esu patenkinta. Nezinau, kiek jis lavina, bet as pati su juo irgi netingiu pazaist smile.gif
DRAMBLYS
ant ratuku
i ji susideda per galva i straubli kubeliai
ir kai ten meti, jis drambliskai kaukia
tada straubli atidarius tie kubeliai isrieda ir jis vel kaukia
pora kubeliu galima padet tarp koju
o vienas dedamas ant kupros
ir kai drambli traukia uz virvutes, tas ant nugaros sokineja ir vartosi
bet nenukrenta
taiva, prie viso to dramblio yra 4 kubeliai, is kuriu kiekvienas atskirai kaip zaisliukas-barskiukas, kiekvieno viduje yra tai klounas, tai tigras sokantis per zieda, dar bezdionyte viename vartosi per stanga... IR DAR kiekvienas SU VISOKIAIS spuogeliais, duobutem ant briaunu ciupinejimui
Tikiuosi uzteks iki kokiu 4 metu
Zadejau ir giminem nuvezt parodyt ir leist pastumdyt biggrin.gif
*

Nu aš nupirkau iš FP fermą už 130lt kur ir dedasi kubeliai ir ten dainuoja gyvūnų balsais ir pan, tai matyt pačiai reiks žaisti, nes ji dar tų kaladėlių neįdeda.O ten parašyta nuo 6 mėn o maniškė 10 mėn ir nesugeba su juo žasti.Matyt ji pas mane prie žioplesnių bus biggrin.gif
Net neįsivaizduoju kas jai patiktu dar
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.