Įkraunama...
Įkraunama...

Marža

smile.gif
Sena tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramirėja: 23 kovo 2009 - 16:02
zmiejus:
Šiandien, 16:38
"Taip, apie tai kalbėjome su mūsų paskolą prižiūrinčia vadybininke. Iš pradžių ir man sakė, jog naujiems (arba keičiantiems paskolą) klientams eina maržos ~3proc., bet po ilgoko pokalbio apie visas galimybes ji prasitarė, kad galima "paleisti" paskolos palūkanas ir paliekant senąją 0,85proc maržą. Tai be abejo keičia situaciją, esant tokiam mažam Euribor (mes buvome pririšę šiam esant vos ne pačiame pike ~4,6proc). Deja šiandien atėjus rašyti prašymą sužinojom, kad vadybininkė atostogauja, tai prašymą palikome kitai. Lauksime skambučio su banko sprendimu. Beje, bauda Danske banko atveju (arba tiksliau sutarties salygų keitimo mokestis) - 500Lt. Maždaug tiek tikimės sutaupyti per vieną mėnesį....
Ir dar, bent mūsų atveju paskola taps kintančių palūkanų tik po 6 mėnesių, todėl dar pusmetį mokėsime senuoju "tarifu". "

Gal busit išskirtiniu. Ir marža nekeičia ir baudos neuždėjo. Dabar bankai sulauks eilę norinčiu atrišti palūkanas, manau netgi kopija atneš su jūsų posto mirksiukas.gif . Įdomu kaip kitiems sekasi atrišti, kažkaip tik jus vienas parašėt tęsinį, kiti norinčiai visi prapuolė.

Danske: Būsto paskolos paslaugų įkainiai
http://www.danskeban..._kreditaibustui
– mokestis už fiksuotų palūkanų termino keitimą į kintamas palūkanas arba už fiksuotų palūkanų taikymo termino keitimą:
ne mažiau kaip 500 Lt*
Ne mažiau 500 lt bet žvaigždutė
* (r1 – r2) / 360 x Ndienų sk. x kredito sumos likutis
r1 – išankstinio paskolos grąžinimo ar sutarties sąlygų keitimo dieną esanti palūkanų apsikeitimo norma (IRS), %
r2 – palūkanų fiksavimo dieną galiojusi palūkanų apsikeitimo norma (IRS), %
Ndienų sk. – dienų skaičius, likęs iki fiksuotų palūkanų galiojimo termino pabaigos
Pagal formulė nelabai išeina 500 lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Norka81: 23 kovo 2009 - 19:33
http://www.seb.lt/vb...e...e=2&lang=lt

2009 02 10 10:29:55 Ugnė Skardžiūtė

To: Antanas D.
Paskolos sutartyje yra nurodoma kokia palūkanų norma yra naudojama: fiksuota ar kintama. Jei naudojama fiksuota palūkanų norma, palūkanų norma nėra skaidoma į atskiras dalis, bet nustatyta palūkanų normos reikšmė galioja fiksavimo laikotarpį. Jei naudojama kintama palūkanų norma, sutartyje atskirai nurodoma, kad bendra palūkanų norma apskaičiuojama iš dviejų dalių: nekintančios dalies (maržos) ir kintančios dalies (LIBOR ar VILIBOR). Palūkanų normos rūšies pakeitimas iš kintamos į fiksuotą ar atvirkščiai yra anksčiau sudarytos paskolos sutarties sąlygų pakeitimas. Tokiu atveju, palūkanos yra nustatomos iš naujo ir aprašomos pagal minėtus principus.
Keičiant esamos paskolos sąlygas ir dėl to keičiantis paskolos sandorio savybėms pakeitimų atlikimo metu peržiūrima ir taikoma kredito palūkanų norma.
Pasikeitus situacijai rinkoje, skolinimosi sąlygos keičiasi ne tik klientams, bet ir bankams. Be to, reikėtų nepamiršti, kad kredito valiutos keitimas, trumpai sakant, yra naujo sandorio sudarymas tarp kliento ir banko, t.y. anksčiau klientas ir bankas buvo susitaręs dėl kliento skolinimosi viena valiuta, tačiau klientas nori sudaryti skolinimosi sandorį kita valiuta. Sandorio sudarymas kita valiuta sąlygoja ir naujos kainos nustatymą, nes praėjusiais metais dėl kilusios įtampos tarptautinėse finansų rinkose bankams tapo brangiau skolintis tarpbankinėje rinkoje, didėjo ne tik tarpbankinės palūkanų normos, bet ir kitos papildomos bankų patiriamos išlaidos, skirtos pinigų ištekliams pritraukti, sudarančios visą šių išteklių kainą. Visa tai lėmė, kad bankų nustatomos palūkanos verslui ir gyventojams tapo didesnės.
Maržos mažėjimo galima tikėtis tuomet, kai pagerės bankų tarpusavio skolinimosi apimtys, rinkoje atsiras daugiau pasitikėjimo, pagerės bendra ekonominė situacija.


2009 02 05 01:28:23 Jolanta
registruotas vartotojas
Šis 300lt. įkainis nesusiję su banko maržos keitimu. Bankui šiuo metu nebeapsimoka turėti paskolų su mažom maržom, nes nebeuždirba nieko, todėl kaip ir valstybė plėšia iš vargšų žmogelių, tikisi praturtėti. Pati turiu čia paskolą ir ėjau aiškintis kaip čia dabar yra, kad keičiant sutarties sąslygas keičia maržą, turim fiksuotas kurias užfiksavom vasarą, norėjom atfiksuoti.O jie man pareiškė, kad maržą, kuri buvo 0.8, mes praradom fiksuojant, nors į fiksą buvo įskaičiuota, bejokių perspėjimų, kad taip atsitiks, užfiksavo...ir pareiškė, kad bankas negalėjo numatyti kas gali nutikti ir nepasakė...gražu... ir dabar po 5 m. keičiantis palūkanoms marža bus nauja t.y. bus kokį 10% ir + palūkanos tai ir mokėsi milžinišką paskolą.Šiaip kredito sutartyje yra parašyta, kad MARŽA yra VISAS KREDITO LAIKOTARPUI banko nustatyta palūkanų dalis. Aš paskolą ėmiau su šia sąlyga ir kodėl man jie keičia būtent šią sutarties dalį??????

2009 01 12 14:38:31 Kamilė Mockevičiūtė
To: NASAS
Pranešame, kad pekeitus kredito palūkanų fiksavimo terminą yra nustatoma nauja palūkanų norma. Pažymime, kad palūkanų norma kiekvienam klientui yra nustatoma individualiai.


2009 01 08 16:53:10 Kamilė Mockevičiūtė

To: NASAS
Norime pranešti, kad sudarydamas kredito sutartį, galite pats pasirinkti, kokios palūkanos bus skaičiuojamos – kintamos ar fiksuotos. Jeigu pasirenkamos kintamos palūkanos, palūkanų keitimo laikotarpis gali būti 3, 6 arba 12 mėnesių. Jeigu pasirenkamos fiksuotos palūkanos, palūkanų normos nustatymo periodiškumas gali būti 5 arba 10 metų (pagal susitarimą). Pažymime, kad yra galimybė keisti palūkanų keisti palūkanų keitimo laikotarpį.
Be to yra galimybė pakeisti būsto kredito įmokų mokėjimo dieną.
Pažymime, kad atlikti pageidaujamą būsto kredito sutarties pakeitimą galite bet kuriuo Jums patogiu metu (tiek pakeisti valiutą, tiek palūkanų keitimo laikotarpį). Standartinis būsto kredito sąlygų keitimo mokestis yra 300 Lt. Dėl būsto kredito sutarties sąlygų keitimo ir konkrečių mokesčių maloniai prašome kreiptis į kreditą išdavusį vadybininką arba SEB banko klientų aptarnavimo skyrių, kuriame Jums buvo suteiktas būsto kreditas. Būtina turėti asmens tapatybę liudijantį dokumentą.


Labai būtų įdomu sužinoti kaip kitiems sekasi atrišti, vis rašo individualiai ir be jokiu problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Norka81: 23 kovo 2009 - 21:29
QUOTE(Norka81 @ 2009 03 23, 19:20)
Gal busit išskirtiniu. Ir marža nekeičia ir baudos neuždėjo. Dabar bankai sulauks eilę norinčiu atrišti palūkanas, manau netgi kopija atneš su jūsų posto  mirksiukas.gif . Įdomu kaip kitiems sekasi atrišti, kažkaip tik jus vienas parašėt tęsinį, kiti norinčiai visi prapuolė.

Taip, kol kas euforijos nereikia. Ir cituoti bankams mano postą ankstu. Būtinai parašysiu kaip visa keitimo procedūra baigėsi.
Atsakyti
tai galų gale gavau atsakymą iš swedbanko. Marza 1,8

Atsakyti
QUOTE(blas @ 2009 03 31, 16:03)
tai galų gale gavau atsakymą iš swedbanko. Marza 1,8

kazko tai per maza, g.gif ar cia po blatu arba didele suma jamat mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vi_zija @ 2009 03 31, 16:18)
kazko tai per maza,  g.gif ar cia po blatu arba didele suma jamat mirksiukas.gif

Tikrai blatuko neturim , bet esam auksiniai klientai, jei ką nors jie reiškia, buvom pasiėmę beveik puse milijono, ir gerai mokėjom, o be to, gal dar pliusas gavos, kad tuo pačiu buvo prašymas sutrumpinti paskolos mokėjimo laiką
Atsakyti
Aš irgi eisiu antradienį į Swedbank keisti paskolos valiutos. Kokios ten maržos dabar galima tikėtis ( yra 0,9 litinės ). Kokia procedūra, kiek užtrunka? Ką papildomai dar reikės daryti? Suprantu, kad reikės sumokėti paskolos sutarties keitimo mokestį, notarui ir hipotekai. O ar reikės iš naujo įvetinti būstą?
Pasidalinkite, prašau, savo patirtimi, kad galėčiau pasiruošti deryboma su jais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(purpute @ 2009 04 11, 10:26)
Aš irgi eisiu antradienį į Swedbank keisti paskolos valiutos. Kokios ten maržos dabar galima tikėtis ( yra 0,9 litinės ). Kokia procedūra, kiek užtrunka? Ką papildomai dar reikės daryti? Suprantu, kad reikės sumokėti paskolos sutarties keitimo mokestį, notarui ir hipotekai. O ar reikės iš naujo įvetinti būstą?
Pasidalinkite, prašau, savo patirtimi, kad galėčiau pasiruošti deryboma su jais  4u.gif

Swedbankui mes sumokejom 750 Lt, o notarui 124 Lt, daugiau išlaidų nebuvo, reikėjo pateikti šių metų turto deklaraciją ir viskas, laukėm 3 savaites mirksiukas.gif
Atsakyti
Mums siandien Nordea pasiule marza 3 proc. g.gif
Atsakyti
....mmm kazkokia per didele. Arba jus labai rizikingi klientai, arba senos statybos name norit nusipirkt buta.
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2009 03 24, 12:21)
Taip, kol kas euforijos nereikia. Ir cituoti bankams mano postą ankstu. Būtinai parašysiu kaip visa keitimo procedūra baigėsi.

Taip ir nesulaukėm.........
Atsakyti