Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kodėl tėvai nutolsta nuo vaiko mokyklos?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2
ritag
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 28, 20:03)
Nes turi skirtingus sugebėjimus ir požiūrį į darbą turinčius direktorius, pavaduotojus, ūkvedžius.
*

O taip pat turi didesni mokiniu skaiciu t.y ir didesnes lesas smile.gif
Sate
PRABALSUOKIT.kad mokytojai mokinius mokykloje bent jau matytų, nes tikrai yra blogų mokyklų ir daug. Teko ir mums mokyklą keisti, nes su mokytojom ir mokyklos direktore nesusikalbėjom:"nesikiškit, bus blogiau"," mūsų mokykla gera..""mokytojai žino ką daro.."ir daaaaug dar nesamonių.

http://www.peticijos.lt/naujausios/---Del nusižudžiusio mokinio Prienu Revuonos

vid. mokykloje.

Yra ir gerų mokytojų ir mokyklų normalesnių. Kad vaikai norėtų eiti į mokyklą turi būti mokykloje geras mikroklimatas, bet , kadangi mokytojai nepakaltinami, o ugdymo niekas nesukontroliuos...kam dirbti, jei galima nedirbti ir dar pinigų rėkti...

Daug kas nesusikalba su mokytojais. Skaitant apie mokinių smurtą galima įsitikinti, kad tik blogiau, jei tėvai teisybės ieško,todėl mokiniai nesiskundžia net ir tėvams...Ką auginame?
Savižudybės, vagystės,korupcija, skyrybos,emigracija smurtas šeimose,alchogolizmas,autoavarijos, patyčios mokyklose.....Lietuva pirmoje vietoje blush2.gif
Papildyta:
Mokymo lygis žemas, repetitorius perkam , mokyklose šalta...Jei skambini į švietimo skyrių, direktorių pakolioja vyras, tai pradeda šildyti labiau....
vaižgantė
Tai mes ir prabalsuosim pro šalį, kaip siūloma smile.gif
Šiuo metu, kai draskomos mokyklos, visame tame chaose kažko tikėtis mes nebegalim...Vakar sužinojau, kad draskoma mokykla, kurioje anksčiau dirbau. Iš normalios vidurinės, kurioje mokosi daugiau nei pusantro tūkstančio mokinių, darys dešimtmetę ar aštuonmetę nuo rugsėjo 1-os dienos, mokytojams jau įteikti atleidimo lapeliai. Apie kokią mokymo ir bendravimo kokybę mes tada kalbam?
Sate
Taigi, mokinių mažėja, kalėjimų daugėja lotuliukas.gif teks persikvalifikuoti, ponia mokytoja g.gif
vaižgantė
QUOTE(Sate @ 2010 02 23, 19:35)
Taigi, mokinių mažėja, kalėjimų daugėja  lotuliukas.gif  teks persikvalifikuoti, ponia mokytoja g.gif
*

Čia kam taikoma? Ir kur tų mokinių mažėja? Vilniuje jų nemažėja.
Aš nedirbu mokykloje.
Sate
Jūs JAU nebedirbate mokykloje, o kad mokinių mažėja vakar TV laidoje kalbėjo . neįvardinsiu kokioje-arsitiktinai nuklausiau. Lietuva ne tik Vilnius, be to pagal emigraciją Lietuva stabiliai daug metų pirmoje vietoje,demografiškai Lietuva senėja, tai išeina kad mažėja...Mokytoja jūs nebedirbate, nes LT mokyklose netvarka....tai kodėl balsuosime pro šalį ?
Nuo netvarkos ir mokytojai kenčia....yra dar gerų mokytojų.
vaižgantė
QUOTE(Sate @ 2010 02 24, 20:41)
Jūs JAU nebedirbate mokykloje, o kad mokinių mažėja vakar TV laidoje kalbėjo . neįvardinsiu kokioje-arsitiktinai nuklausiau. Lietuva ne tik Vilnius, be to pagal emigraciją Lietuva stabiliai daug metų pirmoje vietoje,demografiškai Lietuva senėja, tai išeina kad mažėja...Mokytoja jūs nebedirbate, nes LT mokyklose netvarka....tai kodėl balsuosime pro šalį ?
Nuo netvarkos ir mokytojai kenčia....yra dar gerų mokytojų.
*

Taigi aiškiai parašyta: PRABALSUOKIT. Aš, kaip lituanistė, puikiai žinau, ką reiškia žodžiai su priešdėliu pra- biggrin.gif
Daugiau gimdykit, ir nemažės mokinių. Vilniaus dalyje, kurioje aš gyvenu, labai trūksta mokyklos ir bent vieno darželio.
Sate
" 2008-2009 mokslo metų pradžioje Vilniaus apskrities bendrojo lavinimo mokyklose mokėsi 110,1 tūkst. mokinių. Palyginti su praėjusiais mokslo metais, mokinių sumažėjo 5000 arba 4,3 procento.Nuo 2000 metų mokinių skaičius bendrojo lavinimo mokyklose mažėja kasmet: 2000-aisiais Vilniaus apskrityje mokėsi 140,5 tūkst. mokinių, t.y. 30,4 tūkst. daugiau negu šiemet. Daugiausia mokinių sumažėjo Vilniaus miesto ir rajono mokyklose.

Pastaraisiais mokslo metais Vilniaus apskrityje veikė 329 bendrojo lavinimo mokyklos, per metus jų sumažėjo 1,8 procento. Daugiausia mokyklų uždaryta Vilniaus rajone - net 4.----Delfi.lt

Dėl to "prabalsavimo"...pilnas netas to žodžio, be to aš į lituanistes nepretenduoju. Neteisingai žodį parašyti, tai ne meluoti.. ax.gif Ačiū už supratimą lotuliukas.gif
vaižgantė
Na jeigu moterys nenori gimdyti, jei dalis gyventojų emigruoja ir todėl mažėja mokinių mokyklose, natūralu, kad kai kurias jų tenka uždaryti. O kai kuriose mokyklose jų yra perteklius- dauguma Vilniaus mokyklų dirba dviem pamainom. Tik kad ta daroma reorganizacija nenaudinga niekam...
Sate
Aš tik paprašiau peticiją pasirašyti. Negalim visi būti kalti už VISUS tėvus, kurie blogai vaikus auklėja, už mokyklų, mokytojų problemas. Mokyklose mūsų vaikai nesaugūs, nusikaltėliai nebaudžiami, smurtautojai iš mokyklų nemetami(daugumoj). Būtų gerai, kad mokytojos nenusišnekinėtų, kad "nieko negali". Vaikus bent matyti gali.
Prieš vaikino tėvams prašant kl. auklėtojos pastebėti vaiką ir pranešti, jei jis nepritapo,mokiniai auklėtojai buvo įteikę raštelį su savo parašais. Jame buvo išvardyti klasiokai iš kurių tyčiojasi. Išeina, kad mokiniai už mokytoją žmogiškesni..Auklėtoja visgi vaikino tėvams pranešė, kad jų vaikas pritapo ir "yra visko, bet būna ir baisiau". Gal svarbu mokyklos vardas, mokinių krepšeliai...,o žmogiškumas ?
vaižgantė
Mokytojai mokykloje taip pat nesaugūs.
Peticijos nieko nepakeis.
Sate
Taigi rašiau, kad nuo netvarkos ir mokytojai kenčia. g.gif Dabar kartokim ir nežinia ko pykim...ar kad peticijos nieko nepakeis? Na....man tai opi tema.Žiūrėjau laidą "Valanda su Rūta"vakar. Tai kaip JŪS susikalbėjimą suprantat ..,neskaitant to, kad tėvai kalti..?
vaižgantė
QUOTE(Sate @ 2010 02 26, 12:17)
Taigi rašiau, kad nuo netvarkos ir mokytojai kenčia. g.gif  Dabar kartokim ir nežinia ko pykim...ar kad peticijos nieko nepakeis? Na....man tai opi tema.Žiūrėjau laidą "Valanda su Rūta"vakar. Tai kaip JŪS susikalbėjimą suprantat ..,neskaitant to, kad  tėvai kalti..?
*

Tėvai turi vienytis. Visame pasaulyje yra populiarūs tėvų forumai. Buvo jis kuriamas ir LT, bet dėl tėvų abejingumo nebeveikia, kiek žinau. Tėvai gali būti didelė jėga, jeigu jie susivienytų, bet argi jiems tai rūpi šiuo metu? Mano liūdna patirtis rodo, kad šiuo metu jiems vaikai ir jų rūpesčiai toli gražu ne pirmoje vietoje. Tol, kol kas nors rimto neatsitinka...O tada jau pradeda rėkti: o kur žiūrėjo mokytojai? doh.gif
Sate
Taip tai taip, bet ar įmanomas bendravimas su mokykla ir kaip jis turi vykti, nes ....aiškus nesusikalbėjimas ir, atleiskit, bet aš irgi su studijoj esančiais krizenti pradėjau, kai abi mokyklos direktorės kalbėjo, kazkoks marazmas iš mokytojų pusės...? Pati patyriau mokytojų nusišnekinėjimą ir net grasinimus , kad gali padaryti ir blogiau, jei kišimės, panašu kad nesusikalbėjimas jau norma...Gal ne tik mokiniai, bet ir mokinių tėvai JAU nieko gero nesitiki. g.gif Vat jūs sakote:-"peticijos nepadės". cool.gif
Lithium
QUOTE(Sate @ 2010 02 26, 19:38)
bet ir mokinių tėvai JAU nieko gero nesitiki.
*

sakot? tai, kad tų tėvų , kuriem ne "dzin" klasėj būna geriausiu atveju kokie 5.. visiem kitiem dažniausiai neįdomu.. susirinktų daugiau, imtųsi kažkokių veiksmų (jei nepavyksta susikalbėt su mokykla, galima kreiptis aukščiau), būtų galima kažko ir pasiekt.
vaižgantė
QUOTE(Lithium @ 2010 02 26, 19:58)
sakot? tai, kad tų tėvų , kuriem ne "dzin" klasėj būna geriausiu atveju kokie 5.. visiem kitiem dažniausiai neįdomu.. susirinktų daugiau, imtųsi kažkokių veiksmų (jei nepavyksta susikalbėt su mokykla, galima kreiptis aukščiau), būtų galima kažko ir pasiekt.
*

Va būtent. Dauguma laukia, kol kiti kažką darys, o jie tik kokioje nors peticijoje parašiuką padės.
matrix99
QUOTE(vaižgantė @ 2010 02 25, 20:39)
Mokytojai mokykloje taip pat nesaugūs.
Peticijos nieko nepakeis.
*

Ot bukas mąstymas.
Sate
QUOTE(matrix99 @ 2010 02 27, 01:42)
Ot bukas mąstymas.
*

4u.gif nesusikalbėjom... na, man neužtenka peticiją pasirašyti, bet ir nenoriu, kad mano vaiką užmuštų...Savo istoriją parašiau temoje-"Dukra 7metų nenori eiti mokyklon, mokytoja ją ubage išvadino!", nesikartosiu, kad "reklamos" nebūtų.
Ar daug kas ką laimėjo...? Patarimą iš patirties tėveliams galiu duoti--kreipkitės pirmiausia į švietimo skyrių. Gal susikalbėsit. Man ne iš karto pavyko..bet galų gale išsiaiškinau.Naglumo TIKRAI reikia, be to tai niekaip blush2.gif
nengute
QUOTE(Sate @ 2010 02 27, 21:19)
4u.gif nesusikalbėjom... na, man neužtenka peticiją pasirašyti, bet ir nenoriu, kad mano vaiką užmuštų...Savo istoriją parašiau temoje-"Dukra 7metų nenori eiti mokyklon, mokytoja ją ubage išvadino!", nesikartosiu, kad "reklamos" nebūtų.
Ar daug kas ką laimėjo...? Patarimą iš patirties tėveliams galiu duoti--kreipkitės pirmiausia į švietimo skyrių. Gal susikalbėsit. Man ne iš karto pavyko..bet galų gale išsiaiškinau.Naglumo TIKRAI reikia, be to tai niekaip  blush2.gif
*

Kursiniame darbe atliekamas tyrimas 4u.gif
vilke_ziema
Kai as mokiausi mokykloj, o tai buvo gana seniai, mano mama nei tetis mokykloj nesilanke, mokiausi as gerai, drausmes pastabu neturejau taip ir baigiau vidurine...o dabar, ateni i susirinkima ir suzinai, kad vel esi skolinga, vel kokia nors rinkliava, vel turi raudonuoti ir teisintis, kad atnesi veliau...tik tiek..toks dabar ,manau, tevu rysys su mokykla mirksiukas.gif
monyte
Atejau i susirinkima,aukletoja nuzvelge didziule klase su 6 tevais,atsiduso ir tare... "Na.... as jums kaip ir neturiu ka pasakyti,jusu vaikai ,nei veluoja,nei zaislus nesasi,ne siaip kokias mokyklos vidaus taisykles pazeidzia,todel pakometuosiu ka veiksim si trimesta ir jei klausimu nebus- baigsim susirinkima" Susirinkimas baigesi po 15 min. ,klausimu nebuvo,tik as viena turejau prasyma/ ideja,kad duotu mums dainuojamu daineliu tekstus. Tai,va.. ne tik LT ,bet Ispanijoj i susirinkimus vaiksto tik pavizdingu vaiku,pavizdingi tevai biggrin.gif Tai cia pas maziuke toks paskutinis susirinkimas buvo. O pas didcki irgi susirinkimai karta i trimestra buna + kieviena antr. nuo 12.00 iki 13.00 galima ateiti i klase,kurioje sedi aukletojas ir laukia gal ateis kokia mama ar tetis,kuris turi klausimu jam del savo vaiko. Nezinau... as labai glaudziai susijusi su savo vaiku mokyklomis,visada dalyvauju visuose susirinkimuos,ne tik klases,bet mokyklos... del remontu,del valgyklos meniu,ekskursiju ir t.t. ir pan.
vaižgantė
Aš tai galvoju paprastai: jei tėvams nerūpi, kaip sekasi jų vaikui mokykloje, matyt, jis buvo netyčiukas, nelauktas...Ir yra nereikalingas...
Sate
Aš pritariu Vilkei-Žiemai. Nėra ko į susirinkimus eiti ir pavyzdingų mokinių tėvams. Pagyrų nebent klausyti lotuliukas.gif
Dileta
Rūpi vaikai tėvams,rūpi.Bet anksčiau kai pavyzdingai lankiauu susirinkimus man iš jų išėjus labai norėjos vaikų pulti atsiprašinėti kad su tokiais nusišnekančiais mokytojais bendrauti tenka.Nieko pakeisti negaliu-mokyklą vaikai vis tiek turi baigti.
Ar čia normalu,kai ateini į 10-kų susirinkimą kad sužinoti kokie bus testai metų gale,kokios perpektyvos,gal kažkas nesiseka,gal vaikui kokios pagalbos reikia jau korepetitorių prasme,o vietoj to 20 val. klausai pasakojimą apie kažkokią ekskursiją kur vaikai pasigėrė ir mokytoją necenzūriškai pasiuntė...ir stovi mokytoja verkšlena kokia jinai vargšė nelaiminga..ir negali pasakyti,kad kokio velnio tas ekskursijas organizuoti jei su vaikais susitvarkyt nemoki,ir aplamai jai pas psichiatrą gerai būtų pasikonsultuoti...tokia realybė...
ziedute
Nežinau, kaip galima nutolti nuo vaiko mokyklos kai vaikas yra mokyklinio amžiaus g.gif tai jau turėtų būti totalus tėvų nesirūpinimas ar abejingumas...
Todėl nedrįsčiau galvoti kad visų 100% visi tėvai yra nutole nuo vaiko mokyklos. Aš kaip tik kartais pasigendu grįžtamojo ryšio mokyklos atžvilgiu. Todėl aktyvumas/iniciatyva labai dažnai pasireiškia iš mano pusės...o taip norėtusi to grįžtamojo ryšio.
Tikrai labai dažnai pagalvoju ir susimąstau apie tai, kodėl būtent šiandieninė mokykla yra nutolusi...
ritag

Ar čia normalu,kai ateini į 10-kų susirinkimą kad sužinoti kokie bus testai metų gale,kokios perpektyvos,gal kažkas nesiseka,gal vaikui kokios pagalbos reikia jau korepetitorių prasme,o vietoj to 20 val. klausai pasakojimą apie kažkokią ekskursiją kur vaikai pasigėrė ir mokytoją necenzūriškai pasiuntė...ir stovi mokytoja verkšlena kokia jinai vargšė nelaiminga..ir negali pasakyti,kad kokio velnio tas ekskursijas organizuoti jei su vaikais susitvarkyt nemoki,ir aplamai jai pas psichiatrą gerai būtų pasikonsultuoti...tokia realybė...

Nu jei yra normalu 10kui pasigerti ir mokytojas necenzūriškai siuntinėti ir tėvai apie tai net sužinoti nenori, tai aš tada neturiu žodžių. Suprantu tik tiek, kad mokytoja turėjo ir apie kitus dalykus svarbius 10 klasėje pakalbėti, bet pasigėrimas ir suaugusiojo negerbimas taip pat yra svarbus. Bet ko norėt iš vaikų, kad gerbtų suauagusius, jei patys tėvai kalba, kad mokytoja nusikalba g.gif .
vaižgantė
QUOTE(ziedute @ 2010 03 10, 10:28)
Tikrai labai dažnai pagalvoju ir susimąstau apie tai, kodėl būtent šiandieninė mokykla yra nutolusi...
*

Todėl, kad būtent šiuo metu dažnas mokytojas nežino, ar nuo rugsėjo 1-osios turės darbą...
ziedute
QUOTE(vaižgantė @ 2010 03 10, 15:02)
Todėl, kad būtent šiuo metu dažnas mokytojas nežino, ar nuo rugsėjo 1-osios turės darbą...
*

Sutinku ir labai puikiai tą suprantu. Todėl ir gaila vaikų, pedagogų, kad šiuo metu toks nedėkingas metas..
monyte
QUOTE(vaižgantė @ 2010 03 04, 21:14)
Aš tai galvoju paprastai: jei tėvams nerūpi, kaip sekasi jų vaikui mokykloje, matyt, jis buvo netyčiukas, nelauktas...Ir yra nereikalingas...
*

Jei as dirbciau pilnu etatu,as irgi negaleciau vaikscioti i susirinkimus,nei asmeniskai pas mokytoja tam nustaytu laiku. Ir ne duok Dieve man kas nors duotu tokia pastaba,kad mano vaikas man nereikalingas / nelauktas / netyciukas gun_bandana.gif
Papildyta:
QUOTE(Dileta @ 2010 03 06, 11:26)
Rūpi vaikai tėvams,rūpi.Bet anksčiau kai pavyzdingai lankiauu susirinkimus man iš jų išėjus labai norėjos vaikų pulti atsiprašinėti kad su tokiais nusišnekančiais mokytojais bendrauti tenka.Nieko pakeisti negaliu-mokyklą vaikai vis tiek turi baigti.
*

Tikrai,kad ziauri realybe verysad.gif Duodu 100 % ,kad tokio elgesio ,vaikai ne mokykloje,o uz jos ribu ismoko.
vaižgantė
Monyte, yra telefonas, yra kitas laikas, kai labai norint galima susirasti mokytoją...Bėda ta, kad dauguma tėvų noro neturi, o prisigalvoja daugybę pasiteisinimų...
Blobse
QUOTE(ziedute @ 2010 03 10, 14:49)
Sutinku ir labai puikiai tą suprantu. Todėl ir gaila vaikų, pedagogų, kad šiuo metu toks nedėkingas metas..
*

O visi kiti tai garantuoti 1000 metu ir del darbo ir del atlyginimu. Tik mokytojai pas mus vargšai kaip visuomet, todėl gali ir nedirbti, o tik verkšlenti ir skųstis. O kai neteks darbo, tai bus ne patys kalti, kad blogai dirbo, bet valdžia.

O tėvai nutolsta nuo mokyklos, nes ten jie dažniausiai visai nereikalingi. Tėvai prisimenami kai 2 proc. pervesti mokyklai reikia.
ziedute
QUOTE(Blobse @ 2010 03 11, 19:54)
O visi kiti tai garantuoti 1000 metu ir del darbo ir del atlyginimu. Tik mokytojai pas mus vargšai kaip visuomet, todėl gali ir nedirbti, o tik verkšlenti ir skųstis. O kai neteks darbo, tai bus ne patys kalti, kad blogai dirbo, bet valdžia.

O tėvai nutolsta nuo mokyklos, nes ten jie dažniausiai visai nereikalingi. Tėvai prisimenami kai 2 proc. pervesti mokyklai reikia.
*

Mano minties potekstė buvo kita, t.y. ne tai, kad vieninteliai kurie kenčia šiuo metu- tik pedagogai, bet tai, kad nuo pedagogų kaitos kenčia vaikai besimokantys mokyklose... Vaikai juk labiausiai nukenčia, o pedagogų irgi juk negali smerkti už tai kad susiranda kitą darbą kur atlygis didesnis (net nežiūrint į tai kad jis gal būt yra iš tų kuris turi tą pedagoginį pašaukimą).. Tai yra normalu nes, žuvis neria kur giliau o žmogus ieško kur geriau... Todėl ir sakau- nedėkingas metas..
ziedute
QUOTE(vaižgantė @ 2010 03 04, 23:14)
*

Na, manau jau čia gerokai persistegta su tokiu pasakymu g.gif Nes tikrai manau, kad ir "ne netyčiukų" tarpe yra tėvų tokių. Taip sakyčiau skirstyti negalima..
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2010 03 11, 00:39)
Monyte, yra telefonas, yra kitas laikas, kai labai norint galima susirasti mokytoją...Bėda ta, kad dauguma tėvų noro neturi, o prisigalvoja daugybę pasiteisinimų...
*

Kadangi pas mus susirinkimai nėra jau labai labai dažni, tai aš labai dažnai taip darau- telefonu arba per el.dienyną susisiekiu. Pas vyresnėlį viso labo gal 2kart nebuvom susirinkime, bet ne todėl, kad tiesiog šiaip sau, bet tiesiog negalėjom niekaip, ir dar kokią sąžinės graužatį jautėm, eina sau...
O kad labai dažnai yra manoma taip- jei jau tavęs nėra susirinkime tai vadinas tau tavo vaikas nerūpi- nesąmonė, nes negalima jau taip vienareikšmiškai sakyti pagal "vieną kirpimą" visų tėvų atžvilgiu, bet žinoma būna deja ir kitaip, pvz to paties vaiko tėvai kaip nesilankydavo darželio tėvų susirinkime taip ir nesilanko mokykloje, o jei apsilanko- labai retai, bet gal būt jie susisiekia su mokytoja kitu būdu, tai čia nesuprasi kaip yra iš tiesųg.gif
Loram
o as skaitau ir plaukai siausiasi...
as pamote. na, galima sakyti, busima. Bet kai pasiklausau ka MB pasakoja apie antrokes mokykla, tevu susirinkimus, mokytoja ir mokinius, moksla...
Yra "fruktas", kuris nuo darzelio laiku visus vaikus skriaudzia, mokytoja su juo susitvarkyti negali. Bet paskutinis, mane is klumpiu isvertes, reikalas: vidury pamokos klasiokui lipnia juosta uzklijavo burna (apsuko aplink galva), o mokytoja pasiziurejus sugebejo tik pasakyti "vaikai netriuksmaukit" ANTROKAI! Per tevu susirinkima buvo iskeltas ir sitas klausimas, tai mokytoja apsiverke - a la ka as galiu padaryt - vaikas neturi tecio, mama i susirinkimus nevaiksto, jis manes neklauso.
Kitais metais keisim mokykla, kelsis gyventi pas mus, jau dabar bijau... Kai mokytojos paklausi kas nesiseka ar ties kuo padirbet daugiau reikia - tai sako, kad viskas ok, o kai as save antroke palyginu ir ja doh.gif
Ditė-Bitė
Paskaičius, nustebau, kad tema vystoma mano galva ne ta linkme...
Gal tai ir atspindi situacijos priežastį. Visi pasisakymai - vien asmeniškumai - vieno ar kito išankstinis nusistatymas dėl jo patirtų asmeninių nuoskaudų.

O juk tėvai ir mokykla turėtų bendradarbiauti tam, kad visom trim pusėm (mokytojams, mokiniams ir jų tėvams) pavyktų siekti bendro rezultato - gerų pažymių ir svarbiausia - darnaus kolektyvo klasėje. Jei kiekviena klasė to siektų,
tai ir mokykla bendrai galėtų pasigirti saugia ir draugiška aplinka mokiniams.

Todėl siūlysiu savo dukros klasėje bendrauti užklasinėje veikloje.

Sutinku, kad dauguma tėvų taip užsiėmę savo reikalais, kad bet kokios kalbos apie papildomą veiklą vaiko labui - siaubą kelia. Tačiau realiai to laiko ne tiek jau daug reikia.
Juk pradinukams, kaip ir vaikų darželyje būna sezoninės šventės, kurioms ruoštis teks padėti
. Tai ir darbelius gaminti ir gamtines medžiagas rinkti ir kaukes siūdinti.
Kodėl to nedaryti drauge, susirinkus bent daliai klasės vaikų ir tėvelių? Taip ir vieni su kitais vaikai labiau susipažintų ir tėveliai duoklę bendravimui su savo vaiku atiduotų, o gal ir koks užklasinės veiklos klubas susiformuotų.

Laukiu pirmojo tėvų susirinkimo ir tikiuosi sutikti panašiai nusiteikusią tėvų daugumą.
Įspūdžiais pasidalinsiu.
vaižgantė
QUOTE(Ditė-Bitė @ 2010 09 08, 11:33)
Gal tai ir atspindi situacijos priežastį. Visi pasisakymai - vien asmeniškumai - vieno ar kito išankstinis nusistatymas dėl jo patirtų asmeninių nuoskaudų.

O juk tėvai ir mokykla turėtų bendradarbiauti tam, kad visom trim pusėm (mokytojams, mokiniams ir jų tėvams) pavyktų siekti bendro rezultato - gerų pažymių ir svarbiausia - darnaus kolektyvo klasėje. Jei kiekviena klasė to siektų,

Sutinku, kad dauguma tėvų taip užsiėmę savo reikalais, kad bet kokios kalbos apie papildomą veiklą vaiko labui - siaubą kelia. Tačiau realiai to laiko ne tiek jau daug reikia.
Juk pradinukams, kaip ir vaikų darželyje būna sezoninės šventės, kurioms ruoštis teks padėti
Kodėl to nedaryti drauge, susirinkus bent daliai klasės vaikų ir tėvelių? Taip ir vieni su kitais vaikai labiau susipažintų ir tėveliai duoklę bendravimui su savo vaiku atiduotų, o gal ir koks užklasinės veiklos klubas susiformuotų.
Laukiu pirmojo tėvų susirinkimo ir tikiuosi sutikti panašiai nusiteikusią tėvų daugumą.
Įspūdžiais pasidalinsiu.
*

Linkiu sėkmės 4u.gif Aš jau nuleidau rankas....
Nežinoma...
QUOTE(Loram @ 2010 03 12, 01:48)

Yra "fruktas", kuris nuo darzelio laiku visus vaikus skriaudzia, mokytoja su juo susitvarkyti negali. Bet paskutinis, mane is klumpiu isvertes, reikalas: vidury pamokos klasiokui lipnia juosta uzklijavo burna (apsuko aplink galva), o mokytoja pasiziurejus sugebejo tik pasakyti "vaikai netriuksmaukit" ANTROKAI! Per tevu susirinkima buvo iskeltas ir sitas klausimas, tai mokytoja apsiverke - a la ka as galiu padaryt - vaikas neturi tecio, mama i susirinkimus nevaiksto, jis manes neklauso.
Kitais metais keisim mokykla, kelsis gyventi pas mus, jau dabar bijau... Kai mokytojos paklausi kas nesiseka ar ties kuo padirbet daugiau reikia - tai sako, kad viskas ok, o kai as save antroke palyginu ir ja  doh.gif
*

Tokiu atveju mokytoja turėtų mokinį vesti pas soc. pedagogę,ji duos lapą,kuriame mokytoja parašys,kaip elgėsi vaikas,po to reikės pasirašyt tėvams.Pasirašius tėvams,mokytoja kokias 2 sav, stebės elgesį ir rašysis-jei ir vėl negerai-pas soc. pedagogę,ir vėl naujas lapas.Jie vaikai gauna kažkiek (neatsimenu kiek) lapų gali būti net išmestas iš mokyklos.
vaižgantė
QUOTE(_Spalvota_ @ 2010 09 09, 18:13)
Tokiu atveju mokytoja turėtų mokinį vesti pas soc. pedagogę,ji duos lapą,kuriame mokytoja parašys,kaip elgėsi vaikas,po to reikės pasirašyt tėvams.Pasirašius tėvams,mokytoja kokias 2 sav, stebės elgesį ir rašysis-jei ir vėl negerai-pas soc. pedagogę,ir vėl naujas lapas.Jie vaikai gauna kažkiek (neatsimenu kiek) lapų gali būti net išmestas iš mokyklos.
*

Išbraukti iš mokyklos sąrašų galima tik vaikus, kuriems jau yra 16 m. mirksiukas.gif
ziedute
QUOTE(Ditė-Bitė @ 2010 09 08, 12:33)

Įspūdžiais pasidalinsiu.
*

Praejo jau 1.5 metu. Butu labai idomu isgirsti kiek ir kokia linkme pasiteisino jusu lukesciai mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.