Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kodėl tėvai nutolsta nuo vaiko mokyklos?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2
AMELY
Kaip supratote esu iš mokyklos bendruomenės. Dabar mąstome, kaip savo mokyklos (gimnazija) mokinių tėvelius patraukti, kokią veiklą galėtumėme pasiųlyti, kad tėveliams būtų įdomu ir naudinga. Labai prašau pasidalinti patirtimi, gal Jūsų vaikų mokyklos yra išradingos ir joms šioje srityje sekasi gerai.
AMELY
Kaip supratau patierties šioje srityje turime mažai arba visai neturime, nejaugi Jūsų vaikų mokyklos visai nieko nesiima, kad tėvai būtų artimesni vaiko mokomąjai aplinkai?
kliūdžiau
Nea. Net nesuprantu apie ką jūs? Patraukti tėvus į veiklą, kuri priartintų juos prie vaiko mokyklos? O kaip tai padaryti? Jei net kviečiami į šventes vaikų tėvai nevisada ateina.
vaižgantė
QUOTE(kliūdžiau @ 2009 03 27, 12:20)
Nea. Net nesuprantu apie ką jūs? Patraukti tėvus į veiklą, kuri priartintų juos prie vaiko mokyklos? O kaip tai padaryti? Jei net kviečiami į šventes vaikų tėvai nevisada ateina.
*

Tai rodo tėvų sąmoningumo lygį...
vaižgantė
Kaip įsitikinau, mokykla nėra psichologiškai pasiruošusi bendrauti su tėvais.
Nosferatu
Mažiau tegu ižeidineja/žemina vaikus mokytojai. Visada pagarba jaučiu mokytojiems, bet kai prasidedant pamokai visus be išimties išvadina gyvuliais/ debilais....ir t.t. doh.gif
vaižgantė
QUOTE(Nosferatu @ 2009 10 10, 11:44)
Mažiau tegu ižeidineja/žemina vaikus mokytojai. Visada pagarba jaučiu mokytojiems, bet kai prasidedant pamokai visus be išimties išvadina gyvuliais/ debilais....ir t.t.  doh.gif
*

Mokytojai įžeidinėja ne tik vaikus, bet ir jų tėvus, laiko kažkokiais žemesniais padarais. Tuo teko įsitikinti daugybę kartų, tik aš nelabai leidžiu, kad su manim taip elgtųsi.
Manyčiau, kad jiems reikėtų rūpintis ne mažėjančiais savo atlyginimais, o pasirūpinti gero psichiatro priežiūra.
ernoja
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 10, 17:58)
Mokytojai įžeidinėja ne tik vaikus, bet ir jų tėvus, laiko kažkokiais žemesniais padarais. Tuo teko įsitikinti daugybę kartų, tik aš nelabai leidžiu, kad su manim taip elgtųsi.
Manyčiau, kad jiems reikėtų rūpintis ne mažėjančiais savo atlyginimais, o pasirūpinti gero psichiatro priežiūra.
*

juk pati tik prieš kelis metus buvai mokytoja... Ar gali taip teigti apie visus mokytojus, tame tarpe ir save, kol dar dirbai mokykloje g.gif
žinau tik porą tokių mokytojų, viena jų nebedirba, nes tėveliai surinko parašus ir ją atleido, kita dar dirba berods. Juk yra ir tėvų, kurie sugeba tyčiotis iš mokytojų, ir mokinių, kurie geba pasiųst mokytoją ir už tai likt nebaudžiami.

O į temą, nežinau, tėvai net darželyje jau nesusirenka į šventes, nekalbu apie susirinkimus, visi. Jiems laiko nėra. O kuo vaikas didesnis, tuo tėvų atotrūkis nuo jų ugdymo įstaigos didėja. Yra iniciatyvių tėvų, bet didžiajai daliai niekas neįdomu, net ir originalus kažkoks renginys sudomina tik dalį...

Nosferatu
šį ketvirtadienį dalyvavau tėvų susirinkime, pusantros val. doh.gif , jokios naudos ir info tėvams apie vaikus. Auklėtoja visiškai abejingai sėdėjo, o tėvai tarpusavyje sprendė, ką sugalvoti šeštokams kalėdoms, kaip sujungti vaikus, auklėtoja/mokytoja jokios iniciatyvos nerodė. Perleido per rankas dienyną, pažymiai suprastėjo visų mokynių unsure.gif Mokytojos pasakymas tik tiek , kad išmoks nebėda, bet kodėl ir kuom pagelbėti vaikams iš jos pusės neišgirdom. schmoll.gif Kiek isiaiškinom po susirinkimo , kad dauguma tėvų samdo repetitorius ir ne po viena. Taigi manau, kad mokytojai pradėtu nuo savęs,nuo dėstymo metodikos, pagarba žmogui/ mokyniui.
vaižgantė
QUOTE(zinulė @ 2009 10 10, 18:09)
juk pati tik prieš kelis metus buvai mokytoja... Ar gali taip teigti apie visus mokytojus, tame tarpe ir save, kol dar dirbai mokykloje g.gif
*

Išėjau iš darbo mokykloje vidury mokslo metų, nes nebegalėjau būti šioje vaikų luošinimo sistemoje.
Dabar tenka stebėti mokytojus iš šalies, užsiimant aktyvia veikla vaikų mokykloje.
Manęs visiškai nestebina, kad tėvai nebenori eiti į mokyklą. Kas nori eiti ten, kur yra žeminamas?
ernoja
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 10, 19:37)
Išėjau iš darbo mokykloje vidury mokslo metų, nes nebegalėjau būti šioje vaikų luošinimo sistemoje.
Dabar tenka stebėti mokytojus iš šalies, užsiimant aktyvia veikla vaikų mokykloje.
Manęs visiškai nestebina, kad tėvai nebenori eiti į mokyklą. Kas nori eiti ten, kur yra žeminamas?
*

O kodėl tada pati organizuoji renginį mokykloje ir pan g.gif Juk tėvai vis tiek neis. Ir neatsakei: ar tikrai visi mokytojai žemina mokinius, tėvus g.gif

Ir kaip elgtis turi tėvų ar vaikų žeminami mokytojai?
vaižgantė
QUOTE(zinulė @ 2009 10 10, 19:03)
O kodėl tada pati organizuoji renginį mokykloje ir pan g.gif Juk tėvai vis tiek neis. Ir neatsakei: ar tikrai visi mokytojai žemina mokinius, tėvus g.gif

Ir kaip elgtis turi tėvų ar vaikų žeminami mokytojai?
*

Renginio nebeorganizuosiu, nes jo nori tik tėvai. Mokytojai nenori.
Ne visi mokytojai žemina mokinius ir tėvus.
Kaip turi elgtis žeminami mokytojai? Arba leistis žeminamiems, arba keisti profesiją.
Kol prioritetas- mokinių ruošimas egzaminams, tol nieko gero mokykloje ir nebus.
Springlet
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 10, 19:09)
Renginio nebeorganizuosiu, nes jo nori tik tėvai. Mokytojai nenori.
Ne visi mokytojai žemina mokinius ir tėvus.
Kaip turi elgtis žeminami mokytojai? Arba leistis žeminamiems, arba keisti profesiją.
*

Kaip greitai pačios entuziazmas išblėso... O kodėl mokytojai nenori?

Ir dar. Tikrai nei tėvams, nei mokytojams, nei mokiniams nereikia leistis žeminamiems... ir šokdinamiems... profesijos dėl to nebūtina keisti. Reik pradėti nuo pokyčių savy.
vaižgantė
QUOTE(Springlet @ 2009 10 10, 19:55)
Kaip greitai pačios entuziazmas išblėso... O kodėl mokytojai nenori? 

*

Jiems šiuo metu svarbiausia yra mažėjantys atlyginimai.
Atra
manau toli gražu ne visiems mokytojams tik svarbus atlyginimai, ir tikrai ne visi įžeidinėja mokinius tėvus ir t.t.... nbeja jei jau įžeidinėja tai manau visgi galima pasakyti administracijai ir t.t.
atlyginimai beja irgi labai svarbūs, netgi tam kad galėtum tėvams paskambint tiesiog pranešt apie vaiką jei patys nesidomi ir net nesibodi atsivers pažymių knygelės.. o kur visas popierius rašymo priemonės kurios kainuoja, o dar ir vaikams ką pasveikint reik sugalvoti, jų trisdešimt mokytoja viena...
vaižgantė
QUOTE(Atra @ 2009 10 10, 20:50)
manau toli gražu ne visiems mokytojams tik svarbus atlyginimai, ir tikrai ne visi įžeidinėja mokinius tėvus ir t.t.... nbeja jei jau įžeidinėja tai manau visgi galima pasakyti administracijai ir t.t.
atlyginimai beja irgi labai svarbūs, netgi tam kad galėtum tėvams paskambint tiesiog pranešt apie vaiką jei patys nesidomi ir net nesibodi atsivers pažymių knygelės.. o kur visas popierius rašymo priemonės kurios kainuoja, o dar ir vaikams ką pasveikint reik sugalvoti, jų trisdešimt mokytoja viena...
*

Mūsų mokykloje seniai nėra pažymių knygelių. Kai kurie auklėtoja turi jiems duotus telefonus, už skambučius moka tėvai.
Atra
nežinau kaip pas jus pas mus dėja yra kaip yra, tiesa šiais metais pažymių knygelių nėra yra el dienynai, bet kai kuriems net ten žvilgtelt yra ganėtinai sunku...džiugu tik tiek kad visgi tėveliai vis dar susirenka į susirinkimus smile.gif
bet vis viena nelabai įsivaizduoju, kaip mokytojai galėtų įžeidinėt tėvus, man tai kažkaip nesuvokiam...
vaižgantė
QUOTE(Atra @ 2009 10 10, 21:41)
bet vis viena nelabai įsivaizduoju, kaip mokytojai galėtų įžeidinėt tėvus, man tai kažkaip nesuvokiam...
*

Džiaugiuosi, kad neįsivaizduoji...
Springlet
Kažkaip viskas grįsta jausmais, o ne faktais.

Jei mane įžeidinėtų, tai tikrai kreipčiaus į vadovybę, žinoma, kad pradžioj ramiu tonu šnekėčiau su mokytoju.

O, kad tėvai tolsta nuo mokyklos ir nuo pačių savo vaikų su amžiumi, tai natūralu. Juk negali pastoviai laikyti savo vaikų "už virvutės"(kaip ta bezdžionėlė iš filmuko).
vaižgantė
QUOTE(Springlet @ 2009 10 11, 13:26)
Kažkaip viskas grįsta jausmais, o ne faktais.

Jei mane įžeidinėtų, tai tikrai kreipčiaus į vadovybę, žinoma, kad pradžioj ramiu tonu šnekėčiau su mokytoju.

*

O jeigu vadovybė įžeidinėja, į ką tada kreiptis?
Medinis
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 11, 16:26)
O jeigu vadovybė įžeidinėja, į ką tada kreiptis?
*

Į vadovybės vadovybę.
vaižgantė
QUOTE(Medinis @ 2009 10 11, 15:56)
Į vadovybės vadovybę.
*

Kad paskui saviems vaikams mokykloje mokytis taptų nebemiela?
Medinis
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 11, 16:58)
Kad paskui saviems vaikams mokykloje mokytis taptų nebemiela?
*

Na kiekvienas renkamės tai, kas mums atrodo geriau.
vaižgantė
QUOTE(Medinis @ 2009 10 11, 16:49)
Na kiekvienas renkamės tai, kas mums atrodo geriau.
*

Kartais pasirinkimo nėra. Tenka nukęsti visas patyčias, nes žinai, jog šioje mokykloje tavo vaikams teks dar ilgai mokytis.
zirzale
Kodėl tėvai nutolsta nuo vaiko mokyklos?, ką gali mokykla?

Kodėl aš tolstu nuo vaikų mokyklos? (lankau visus susirinkimus, atbėgu pakvietus, bet man nebeidomu)
Todėl kad mane užknyso, kad mokytojų manymu esu savo vaiko šimtaprocentinis (ne)pateisinimo objektas. Jei vaikas prisidirbo, reiškia aš nedažiurėjau. Jei susimušė klasėje, reiškia tik aš kalta (blogas/netinkamas auklėjimas).
Užknyso, kad mokytojų manymu esu neišsemiantis lėšų mokyklai šaltinis. Įdomu, nors vienas mokytojas pasidomėjo, kiek mokesčių tėvai sumoka ir gal jau švietimo skyriuje reikia ieškoti dalies, o ne mano kišenėje? Aš nesu visų mokyklos finansinių klausimų vienintelis ir galutinis sprendimas. Įdomu, jei kiekvienas iš mūsų sprestų savo finansinius klausimus per savo darbo srytį: pardavėjai pirkėjams - duokit pinigų kasos aparatui, šis paseno, inžineriai užsakovams - atneškit naują programinę įranga, nes su šią jums nieko nepadarysiu... ir t.t.

Čiau jau nekalbu apie abipusę pagarbą ir mokslų kokybę.
Egliukė
QUOTE(zirzale @ 2009 10 12, 12:35)
Kodėl aš tolstu nuo vaikų mokyklos? (lankau visus susirinkimus, atbėgu pakvietus, bet man nebeidomu)
Todėl kad mane užknyso, kad mokytojų manymu esu savo vaiko šimtaprocentinis (ne)pateisinimo objektas. Jei vaikas prisidirbo, reiškia aš nedažiurėjau. Jei susimušė klasėje, reiškia tik aš kalta (blogas/netinkamas auklėjimas).
Užknyso, kad mokytojų manymu esu neišsemiantis lėšų mokyklai šaltinis. Įdomu, nors vienas mokytojas pasidomėjo, kiek mokesčių tėvai sumoka ir gal jau švietimo skyriuje reikia ieškoti dalies, o ne mano kišenėje? Aš nesu visų mokyklos finansinių klausimų vienintelis ir galutinis sprendimas. Įdomu, jei kiekvienas iš mūsų sprestų savo finansinius klausimus per savo darbo srytį: pardavėjai pirkėjams - duokit pinigų kasos aparatui, šis paseno, inžineriai užsakovams - atneškit naują programinę įranga, nes su šią jums nieko nepadarysiu... ir t.t.

*

drinks_cheers.gif
Nosferatu
Visiškai sutinku su Jumis drinks_cheers.gif
ritag
QUOTE(zirzale @ 2009 10 12, 12:35)

*

O jūs įsivaizduojate, kad mokytojams labai malonu prašinėti iš tėvų pinigų? Be to jie prašo ne sau... Ir manau čia kaltinti reikėtų ne mokytojus, bet tuos, kurie yra aukščiau už juos. Mokytojai yra tik pavaldiniai, paklūstantys savo viršininkams. Nors pilnai sutinku, kad tėvai neturėtų mokėti už mokyklos inventorių ir remontus, bet čia tikrai ne mokytojo kaltė, čia kalta valstybė, kuri nesugeba aprūpinti švietimo reikiamomis priemonėmis. Ir sutinku, kad yra visokių mokytojų, bet yra ir visokių tėvų. Mano sūnus eina į pirmą klasę, tai kaip paklausau tėvų keliamus reikalavimus mokytojai, tai ir pikta, ir juokinga, toks vaizdas, kad mokytoja turėtų būti kaip žandaras., kuris ištisai laksto paskui jų vaikus net ir per pertraukas, bet reikia suvokti, kad tų vaikų ne vienas, ir kad mokykla didelė, o pertraukų metu klasė turi išsivėdinti, tai kaip tas mokytojas gali sužiūrėti visus vaikus, tai fiziškai neįmanoma. Bet ne visi tėvai pasistengia įeiti į mokytojos kailį.O kad tėvai didelį indėlį įdeda į savo vaiką, tai taip pat faktas. Tik žinoma, savas klaidas kiekvienam labai sunku pripažinti ir priimti, kad galbūt kažko nepadariau, kad mano vaikas būtų kitoks. Juk ne paslaptis, kad dabar tėvai yra labai užsiėmę ir laiko vaikui nedaug telieka, o dėl to ir prasideda visos problemos. Ir įdomu kas tada turėtų būt atsakingas už vaikus, jei ne tėvai?! Gal vėl mokytojai? Žinoma, aš niekam nieko netaikau asmeniškai. Tik šitas pasakymas sukėlė man minčių, kurias norėjau išsakyti smile.gif .
zirzale
QUOTE(ritag @ 2009 10 25, 11:46)
....
*

Taip. aš esu atsakinga už savo vaikus, bet... kas atsakingas už mano vaiką mokyklos teritorijoje? Ir dabar net nebandau nusiplaut nuo savo atsakomybės, bet ima sažiningas pyktis kur gi vis dėl to mokyklos atsakomybė? Kodėl man niekas negali užtikrinti vaiko saugumo mokyklos teritorijoje?
Užtat visi puikiai žino, kad patalpas reikia remontuoti, kad reikia asmeninio kopijavimo aparato, o per šventes pigios dovanos mes gi negalime padovanoti mūsų gerbiamai mokytojai.
Žinot, man labai visa ši betvarkė primena parazitavimą, kuris labai paplytęs kai kuriose mūsų šalies sluoksniuose. Dar daugiau... aš jau pavargau nuo to, nors man dar eit ir eit į tą mokyklą dėl savo vaikų (taip, aš tai darau tik dėl jų: moku, klausaus, taisau visų spragas vietoj to, kas pasakyčiau kur tokia "tvarką" reikia pasiust). Ir ziziu, nes taip nesąžininga kitų sunkiai dirbančių ir besiverčiančių žmonių (ne mokytojų, gydytojų ir pan.) atžvilgiu.

Visi mes tik pasisakom, nes kažkas paklausė... smile.gif
nengute
QUOTE(zirzale @ 2009 10 27, 12:29)
Taip. aš esu atsakinga už savo vaikus, bet... kas atsakingas už mano vaiką mokyklos teritorijoje? Ir dabar net nebandau nusiplaut nuo savo atsakomybės, bet ima sažiningas pyktis kur gi vis dėl to mokyklos atsakomybė? Kodėl man niekas negali užtikrinti vaiko saugumo mokyklos teritorijoje?
Užtat visi puikiai žino, kad patalpas reikia remontuoti, kad reikia asmeninio kopijavimo aparato, o per šventes pigios dovanos mes gi negalime padovanoti mūsų gerbiamai mokytojai.
Žinot, man labai visa ši betvarkė primena parazitavimą, kuris labai paplytęs kai kuriose mūsų šalies sluoksniuose. Dar daugiau... aš jau pavargau nuo to, nors man dar eit ir eit į tą mokyklą dėl savo vaikų (taip, aš tai darau tik dėl jų: moku, klausaus, taisau visų spragas vietoj to, kas pasakyčiau kur tokia "tvarką" reikia pasiust). Ir ziziu, nes taip nesąžininga kitų sunkiai dirbančių ir besiverčiančių žmonių (ne mokytojų, gydytojų ir pan.) atžvilgiu.

Visi mes tik pasisakom, nes kažkas paklausė...  smile.gif
*

Skaitau ir labai keista darosi, kad taip katogeriškai nuvertinami visi pedagogai. Neslėpsiu, esu mokytoja. Labai tuo džiaugiuosi, nes jaučiuosi sėdinti "savo rogėse", o taip pat esu ir mama, kurios vaikai atiduoti į švietimo įstaigų rankas. Natūralu pykti, jei tam yra priežastys, o jaučiasi, kad jos yra. Bet patikėkite, ne visose mokyklose renkami pinigai jų remontui, ne visose mokyklose perkami už tėvų lėšas kompiuteriai ar kt. mokiniams naudingi dalykai. Neturim - nereikia. Kiek galim, perkam mokytojos. O pirkti mokiniams tenka dažnai: neturi lapo - duodi savo, neturi parkerio, pieštuko - duodi. Segtuvai, elementarios kempinės lentos valymui, adatėlės, įmautės ir spalvotas popierius, kartonas, gimtadienio dovanėlės mokiniams, organizuojamų renginių prizai ir t.t. ir t.t. perkama iš mokytojo atlyginimo. Esu tikslus žmogus, visas savo išlaidas fiksuoju ir galiu tiksliai pasakyti nuo šio rugsėjo savo mokiniams išleistą sumą - 168 Lt. Menka suma? Sutinku, per du mėnesius menka suma. Bet per metus susirinks turbūt ir visas atlyginimas. Bet kam pasiskųsi? Nesiskundžiam, svarbu turim darbą. Be galo džiugu, jei bent vienas kitas iš tėvų prieina ir pasako, kad kažkas pasisekė, kažko išmokiau, ko ilgai vaikui nepavyko įveikti. Žodžiu padėkoja, apie dovanas net minčių nekyla rolleyes.gif . Nors tikrai priimčiau, jei dovanotų klasei kokią enciklopediją, žinyną, stalo žaidimą ar panašiai, nupirktų kopijavimo popieriaus.
Savo kalba noriu pasakyti, kad ne visose mokyklose vienodos tradicijos. Skiriasi žmonės, skiriasi tvarka. O išsakytos problemos tai tikrai labai priklauso nuo pačios švietimo sistemos, bet ir labai priklauso nuo mūsų pačių požiūrio. Manau, kad tie tėvai, kurie aplankę bent vieną kitą savo vaiko pamoką, tikrai turėtų būti pozityvesnės nuomonės
vaižgantė
Ta betvarkė kažkam naudinga. Mokykla suluošina vaikus, o suluošintus juk lengviau valdyti...
zirzale
QUOTE(nengute @ 2009 10 27, 13:12)
....
*

Žinot, nenuvertinau nei vieno. Nei žodžio nepasakiau apie mokytojo darbo kokybę, nors ir apie tai turiu nuomonę.
Aš labai gerbiu tuos, kurie sutinka dirbti savo darbą sažiningai ir negalvodami, jog jiems mes, tėvai ir vaikia, turime būti dėkingi vien už tai, kad jie pasirašė po darbo sutartim.
Ir nesakau kad nėra vertų MOKYTOJO vardo žmonių. Patikėsit ar ne, bet sutikus mokytoją, kuris panoro padėti iš idėjos, vien dėl to kad jaučiasi atsakingas padėti, aš nustebau. Jis man ne pasakė nei žodžio apie samdymą, nei apie tai, jog tai mūsų asmeninė problema. Ir aš likau sužavėta. Tai vienintelis kartas kol kas mano nemažam laiko ir pastangų bendravime su mokytojais.
Žinot, gal pasakysiu dar kategoriškiau, bet ko išmokiname, tą ir turime. Ir nemanau čia atsakomybė vien tėvų.

O dėl išlaidų... mes mokam pinigus, jei jau norit smulkmeniškumo... Virš 20 vaikų po 10 Lt nuo galvos per mėnesį. Skaičiuoti mokam visi. Bet tema ne apie tai.

Tiesiog aš ziziu ax.gif
vaižgantė
QUOTE(nengute @ 2009 10 27, 12:12)
Nesiskundžiam, svarbu turim darbą.
*

Kai išėjau iš darbo mokykloje, kolegos mane sveikino, sakė: kaip šaunu, kad radai kur išeiti iš šito mėšlyno...Va taip...
nengute
QUOTE(zirzale @ 2009 10 27, 13:41)
Žinot, nenuvertinau nei vieno. Nei žodžio nepasakiau apie mokytojo darbo kokybę, nors ir apie tai turiu nuomonę.
Aš labai gerbiu tuos, kurie sutinka dirbti savo darbą sažiningai ir negalvodami, jog jiems mes, tėvai ir vaikia, turime būti dėkingi vien už tai, kad jie pasirašė po darbo sutartim.
Ir nesakau kad nėra vertų MOKYTOJO vardo žmonių. Patikėsit ar ne, bet sutikus mokytoją, kuris panoro padėti iš idėjos, vien dėl to kad jaučiasi atsakingas padėti, aš nustebau. Jis man ne pasakė nei žodžio apie samdymą, nei apie tai, jog tai mūsų asmeninė problema. Ir aš likau sužavėta. Tai vienintelis kartas kol kas mano nemažam laiko ir pastangų bendravime su mokytojais.
Žinot, gal pasakysiu dar kategoriškiau, bet ko išmokiname, tą ir turime. Ir nemanau čia atsakomybė vien tėvų.

O dėl išlaidų... mes mokam pinigus, jei jau norit smulkmeniškumo... Virš 20 vaikų po 10 Lt nuo galvos per mėnesį. Skaičiuoti mokam visi. Bet tema ne apie tai.

Tiesiog aš ziziu  ax.gif
*

Jei jau taip... pykčiau ir aš doh.gif . Ar nebandėte pasikalbėti su mokytojas, išsakyti savo minčių ir paprašyti paieškoti kažkokių kompromisų? Bendrai ir savo patirties galiu pasakyti, kad dažniausiai tėvai tikrai kalba, bet prakalbinti juos reikia milžiniškų mokytojo pastangų. Ir sutinku, kad padėti individualiai privalo kiekvienas mokytojas. Mūsų mokykloje net individualių konsultacijų (tai papildomas mokytojui neapmokamas darbas) tvarkaraštis yra, kur kiekvienam atėjusiui mokytojas paaiškina atskirai. Bet... per metus tuo pasinaudoja apie 5 proc. mokinių.
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 27, 14:07)
Kai išėjau iš darbo mokykloje, kolegos mane sveikino, sakė: kaip šaunu, kad radai kur išeiti iš šito mėšlyno...Va taip...
*

Net neįsivaizdavau, kad yra taip savo darbą vertinančių žmonių doh.gif. O ar pati ir taip jautėtės? Nesinori grįžti?
vaižgantė
QUOTE(nengute @ 2009 10 27, 13:12)
Net neįsivaizdavau, kad yra taip savo darbą vertinančių žmonių  doh.gif. O ar pati ir taip jautėtės? Nesinori grįžti?
*

Nesinori. Jau geriau išvis be darbo būti. Dirbau mokykloje- fabrike (1500 mokinių, virš 100 mokytojų).
Kaip mama mėginau pabūti aktyviste vaikų mokykloje, bet taip kakton gavau, kad kojos ten nebekelsiu. Pelkė.
nengute
[quote=vaižgantė,2009 10 27, 14:18]
Nesinori. Jau geriau išvis be darbo būti. Dirbau mokykloje- fabrike (1500 mokinių, virš 100 mokytojų).
Kaip mama mėginau pabūti aktyviste vaikų mokykloje, bet taip kakton gavau, kad kojos ten nebekelsiu. Pelkė.
*

[/quote
Dabar jau žinau, kodėl mano kitas požiūris: aš dirbu kaimo mokyklėlėje, kur mokinių 150, o mokytojų gal apie 20 ax.gif
vaižgantė
[quote=nengute,2009 10 27, 13:43]
[quote=vaižgantė,2009 10 27, 14:18]
*

[/quote
Dabar jau žinau, kodėl mano kitas požiūris: aš dirbu kaimo mokyklėlėje, kur mokinių 150, o mokytojų gal apie 20 ax.gif
*

[/quote]

Va va...
ritag
Esu tikslus žmogus, visas savo išlaidas fiksuoju ir galiu tiksliai pasakyti nuo šio rugsėjo savo mokiniams išleistą sumą - 168 Lt. Menka suma? Sutinku, per du mėnesius menka suma. Bet per metus susirinks turbūt ir visas atlyginimas.

Už savus pinigus perkate???? blink.gif Bet juk tai didžiausia nesąmonė. Juk kiekvienas tėvas turi būti suinteresuotas, kad jo vaikui užtektų viskam. Nors pas mano sūnų klasėje ir ta pati problema yra. Mokytoja renka po 5lt per mėn nuo kiekvieno vaiko, aš duodu tuos pinigus su džiaugsmu, nes mokytoja perka ir lipdukus, ir kopijavimo popierius, kaip jūs sakote, be to tualetinis popierius ir kt. dalykai. Ir man net minčių nekyla, kad mokytojas šituos dalykus turėtų pati pirkti, nes tai NESĄMONĖ, jai taip pat reikia gyvent, ji taip pat turi savo šeimą. gaila, kad tėveliai apie tai nepamąsto. O be to, aš dabar su vaiku prasėdžiu po kelias valandas, kad jam padėčiau, žinoma, kai bus vyresnėse klasėse, padėt jam negalėsiu, nes galbūt kažko nesuprasiu, bet nesitikiu, kad mokytojai sėdės po pamokų su mano vaiku ir dirbs, nes suprantu, kad tai fiziškai neįmanoma, nes pvz pas mano sūnų klasėj yra 6 silpni mokiniai, tik 3 stiprūs, visiem reikia individualaus darbo, tai kiek tada tas mokutojas turėtų su jais po pamokų vis sėdėt??? O dalykinėj sistemoj iš visa mokytojas tada turėtų iki išnaktų būti, nes moko ne vieną klasę, tai iš kiekvienos klasės po kelis vaikus.... Todėl nieko blogo nematau, kad mokytojas ima pinigus, jei moko vaiką individualiai, Tik, žinoma, labai blogai tada, kai mokytojas pamokų metu nedirba taip kaip turėtų dirbti, nes nori, kad ateitų pas jį mokytis. bet tokių žmonių net mokytoju pavadint negalima, bet nemanau, kad tokių yra dauguma.
ritag
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 27, 14:07)
*

bet galbūt kolegos sveikino, nes dabar dirbti mokytoju, tai tikrai nepavydėtina. Vadovai neskiria pinigų,ir verčia išmaldos arba pas tėvus prašyti, arba iš savų pinigų kompensuoti mokyklos trūkumus. O be to, kai pagalvoji, koks požiūris tėvų. Papasakosiu tokį nutikimą, mano sūnaus klasė važiavo į ekskursiją, kurios metu įėjimas mokytojams buvo nemokamas, bet atsirado tokių tėvų, kurie pasipiktino, kaip dabar mokytojai nemokės. Aš buvau pakraupus. Žinoma, tos mokytojos susimokėjo už viską ir už autobusą, ir už ekskursiją, tėvai sutaupė 15lt. Man dar ir dabar negera, kad tėvai taip mąsto, juk mokytojos važiavo ne savo malonumui, nes kiek mačiau jos visą laiką dirbo, nes buvom Tarzanijoj, vis traukė iš pinklių susipainiojusius vaikus, tai juos ramino, bet to užiminėjo tėvus, kad jie gerai jaustųsi. Jos dirbo, ir manau, kad sunkiai, ir dar už darbą susimokėjo. Absurdiškas daugumos tėvų mąstymas, manau, kad pradėti tėvai turėtų nuo savęs, įsijausti į mokytojo kailį, tada ir tas mokytojas kitoks galbūt būtų. O dovanos mokytojai man taip pat negaila, nes kaip apsiklausau, kiek nervų jai reikia, ir kokių kvailų komentarų turi išklausyti iš tėvų, o dar ir vaikų visokių yra. Aš manau, tai siaubingai sunkus darbas, ir man negaila, kalėdoms padėkoti mokytojai už jos indėlį. nes taip parodau savo padėką jai. Žinoma, jei mokytoja reikalauja dovanų, arba net nurodo, kokios dovanos jai reikia, tai čia vėl kita kalba. nes ir tokių mokytojų yra, bet kur žmogus nuoširdžiai dirba, tai man malonu kažkuo jam atsidėkoti.
vaižgantė
Kai dirbau mokykloje, šviesdavau už savo pinigus, telefono sąskaitos buvo ohoho, nes tekdavo skambinti tėvams; kadangi esu lituanistė, turėjau prisirinkus labai daug medžiagos, tai kai viską tvarkiau, reikėjo dešimčių segtuvų, tūkstančių įmaučių ir t.t. Viskas iš savos kišenės. Bet niekada apie tai niekam nepasakojau ir nesiskundžiau.
ritag
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 27, 16:30)
Kai dirbau mokykloje, šviesdavau už savo pinigus, telefono sąskaitos buvo ohoho, nes tekdavo skambinti tėvams; kadangi esu lituanistė, turėjau prisirinkus labai daug medžiagos, tai kai viską tvarkiau, reikėjo dešimčių segtuvų, tūkstančių įmaučių ir t.t. Viskas iš savos kišenės. Bet niekada apie tai niekam nepasakojau ir nesiskundžiau.
*

Bet čia didelė nesąmonė, kad mokytojas už savus pinigus turi mokėti už padalomąją mokinių medžiagą. Ir dauguma tėvų neįsigilindami į realią situaciją pyksta ant mokytojų, kad jis renka pinigus į klasės fondą ar mokyklos, bet juk ne mokytojo čia kaltė. Čia su priekaištais reikėtų kreiptis į švietimo skyrius. Pvz., mano draugė yra mokytoja ir ji sakė, kad visai mokyklai švietimo skyrius skyrė kanceliarinėms priemonėms tik 500lt visiem metam. Čia absurdų absurdas žinant kainas popieriaus, dažų ir t.t. Todėl ir tas mokytojas yra priverčiamas prašyti išmaldos iš tėvų, žinoma, jei šeimoje yra trys ar daugiau vaikų, tai jau tėvams yra sunku, bet bent mūsų mokytoja sako "Kiek galite, tiek prašau ir skirkite į klasės fondą" ir labai matosi, kad jai to prašyti yra labai nemalonu, bet kadangi turi ir savo šeimą ir padengti visų išlaidų pati negali, todėl ir kreipiasi į tėvus. Nes pas mus mokytoja perka ir kamuolius kūno kultūros pamokoms, šokdynes ir t.t. Žinoma, tai turėtų parūpinti mokykla, bet jei mokyklai neskirta iš švietimo pinigų, ką tada daryti. Taip pat dauguma tėvų pyksta dėl remontų, už kuriuos turi mokėti ir vėl kaltina mokytoją, bet juk ne mokytojos namuose tie remontai būna daromi, o klasės, kurioje mokosi vaikai, ir vėl jei švietimas neskiria pinigų mokyklai klasių remontui, tai vėl mokytojai yra verčiami prašyti išmaldos. Žodžiu, situacija labai kvaila, suprantu ir tėvus, ir mokytojus, ir žinau, kad mokytojo kaltinti dėl to neverta, nes ne jis nustato tokią tvarką, jis tik paklūsta, nes nori išlaikyti darbo vietą.
zirzale
QUOTE(ritag @ 2009 10 27, 16:56)
Taip pat dauguma tėvų pyksta dėl remontų, už kuriuos turi mokėti ir vėl kaltina mokytoją, bet juk ne mokytojos namuose tie remontai būna daromi, o klasės, kurioje mokosi vaikai, ir vėl jei švietimas neskiria pinigų mokyklai klasių remontui, tai vėl mokytojai yra verčiami prašyti išmaldos. Žodžiu, situacija labai kvaila, suprantu ir tėvus, ir mokytojus, ir žinau, kad mokytojo kaltinti dėl to neverta, nes ne jis nustato tokią tvarką, jis tik paklūsta, nes nori išlaikyti darbo vietą.
*

Reikėtų ir man atsisėt ir paaiškint savo klientams, kad neturim pinigų ir tegul jie man ofisą suremontuoja, nes čia gi jie patys apsilanko. biggrin.gif

Neturiu aš mokėti už tuos remontus. schmoll.gif
Bekasė
QUOTE(zirzale @ 2009 10 28, 09:25)
Reikėtų ir man atsisėt ir paaiškint savo klientams, kad neturim pinigų ir tegul jie man ofisą suremontuoja, nes čia gi jie patys apsilanko.  biggrin.gif

Neturiu aš mokėti už tuos remontus.  schmoll.gif
*

gal man klientams pasiulyti patiems atsinesti popieriaus, kad as galeciau jiems faktura atspausdinti? ( o tai tusinuku karts nuo karto gaunu - pasirasyti turiu kuo) smile.gif

p.s. sokdynes, kamuolius, lankus pirkome patys - buvo duotas visas sarasiukas, ka ten reikia sunesti.
O daugiau rinkliavu nelabai daug ir buvo - na ka zaliuzes stateme ir pries naujuosius. O kitom reikmems uztenka, kas liko nuo pratybus ( perkant didesniais kiekiais gaunasi nuolaida, kuri atidedama i klases fonda) ir dar is pirmos klases po "labai vykusios" isvykos i teatra firma organizatore/vezeja grazino pinigus (ar dali pinigu) uz rengini.
Uz tai reiketu sakyti aciu mokyklos direktoriai, kuri dirba savo darba, o ne eina lengviausiu keliu ir reketuoja tevus, kad jie darytu ta ar ana, nes cia mokosi ju vaikai.

O apie islaidas tobulejimui turiu savo nuomone - jeigu mano tobulejimas tiesiogiai reikalingas kompanija ir manes yra prasoma, tai tada taip - tai apmoka kompanija. Bet jeigu as noriu daugiau ziniu, nes pvz tada as galiu gauti didesne alga (pasiekti kazkokia kvalifikacija ar dar kazka, ka galiu issinesti iseidama/keisdama darba ir kas man tada garantuoja geresnias pozicijas) - tai cia ja yra tik mano asmeninis reikalas is kur as gausiu pinigu tam tobulejimui ir kada bei kieno saskaita ( pvz savo atostogu ar miego) as lankysiu kursus ar skaitysiu pasirinkta literatura.
Ir juolab turi buti tik mano asmeninis reikalas buti pasirengus savo darbui, gerai ji atlikti ( kiek tai priklauso nuo manes asmeniskai), nes uz tai butent ir gaunu savo alga.
zirzale
Apie tai ir kalbu. Ši mokyklos sistema pati verčia tėvus tolti nuo jos, nes reikalauja pastangų daugiau negu įdeda (išimčių neliečant).

Man idomu, koks darbdavis laikys darbuotoją, kurio darbo rezultatas yra švelniai tariant abėjotinas? O čia tai normalu. Juk visada yra ant ko suversti kaltę, nes tas "kas" yra silpnesnis.
Ir išvadoje aš, mama, moku dvigubai: mokesčiai + korepetitoriai.
Ir nereikia man pasakoti, kad valstybė šiokia anokia. Aš neprivalau papildomai gerinti sąlygas mokyklai, nes sąžiningai sumoku biudžetui už tai kiekvieną mėnesį.
Bet tikrovėje viskas kitaip. Ir vėl viską taiso ir taisys tėvai.
Nosferatu
PRISIDEDU PRIE MOKYKLOS GEROVĖS 2% , IŠ surinktų lėšų suremontavo didelę mokyklą. Į klasės fonda mokslo metams surenka po 20 lt. perka (popieriu, kopijuoja....,mokytojai prisireikus kokiai priemonei vaikų lavinimui).
Manau pakankamai. Aišku, ekskursijos papildomos tėvų išlaidos.
nengute
Pakaiciau visų komentarų ir labai apsidžiaugiau, kad taip ir nedrįstu paprašyti tėvų po kelis litus popieriui ar dar kažkam. Kaip jau minėjau, o dabar visiškai esu tuo tikra - tai ne jų, o mano bėdos, kad kažko mokykloje nėra. Aš tą problemą sprendžiu savo kišenės lėšomis arba naudodama jau pasenusias priemones, kurias pagal savo išgales prikeliu antram gyvenimui. Ar tėvai tuomet nenutolsta? Nutolsta... Aš galvoju, kad tam yra ir kitų tėvų kaltės. Nes jei vienas aktyvesnis kuris, tai jau tą apšaukia mokytojo pataikūnu ir panašiai, kaip kažkuri čia minėjote, tokie tėvai "gauna kakton" ir užgęsta. Retorinis klausimas: gal visai būtų gerai, kad mokyklos turėtų savo internetinius pokalbių kambarius, kad pasiektų konkrečius adresatus pasiūlymai, patarimai ar nusivylimai... Gal nors virtualus ryšys mokykla-šeima egzistuotų? g.gif
ritag
[quote=zirzale,2009 10 28, 09:25]
Reikėtų ir man atsisėt ir paaiškint savo klientams, kad neturim pinigų ir tegul jie man ofisą suremontuoja, nes čia gi jie patys apsilanko. biggrin.gif

bet klientai atitinkamą kainą sumoka už teikiamas paslaugas biggrin.gif. Šiaip matau, kad kiekvienas turi savo nuomonę. bet aš asmeniškai manau, kad nei kasininkė neperka iš savo kišenės popieriaus nei kasos aparatų, tą padaro darbdavys, o mokytojui darbdavys t.y. švietimo ministerija neskiria pinigų kanceliarinėm priemonėm. dabar jūs dauguma dejuojat dėl 5 ar 10lt į klasės fondą savo asmeniniam vaikui, tai kodėl mokytojas turi iš savo kišenės mokėt už svetimus vaikus papildomai medžiagai. gal todėl švietimo kokybė ir prastėja, kad mokytojai taip pat nenori mokėt iš savos kišenės ir nešviečia papildomų užduočių, o atlieka tas kurios yra vadovėliuose ir kurių galbūt neužtenka, todėl čia ne priežastis nesilankyti mokyklose. kiek man žinoma, ir kiek pati pastebėjau mokyklose nesilanko dažniausiai tų vaikų tėvai, su kuriais yra arba elgesio, arba mokymosi problemų. Ir dar kartą kartoju ne mokyklos problema, kad nėra lėšų, problema- švietimo ministerijos ir savivaldybių, kurios iššvaisto pinigėlius ne ten kur reikia.
zirzale
QUOTE(ritag @ 2009 10 28, 12:32)
....

Jeigu problema butu del 10 lt, aš sėdėčiau ir tylėčiau blush2.gif
Bet, mes girdim daug triukšmo iš mokytojų dėl algų, dėl vaikų, dėl darbo sąlygų. Kodėl man nepašukavus, kad klientai prisidirbo, kad aš noriu didesnės algos, kad ofisas blin 3 metus neremontuotas ir klaviatura nusitrinė ir raidžių nesimato? biggrin.gif
Atsiprašau, kad lyginu darbą su savuoju, bet kodėl man nepradėti lipti ant barikadų dėl teisybės? bigsmile.gif
Juokas ima.
Jeigu mano darbdavys man nenuperka popieriaus ir tušinuko, aš pas klientus nebėgu (keista, kodėl?). Dėja, bet tai yra mokyklų ir Švietimo ministerijos asmeniniai santykiai, kuriuos jie turi spresti patys, be tėvų pagalbos. Bet kol kas vyksta lengviausio kelio pagalba. Štai apie ką rašau.
Ir dzin tie pinigai, jeigu bent jau mes, tėvai, kiekvieną kartą susirinkus nesijaustumėme skolingi tai mokyklai, kad atvėdėme ten savo vaikus, kad mokykla džiaugtusi gavusi dar vieną "klientą", nes kaip besuksi visur yra tas pats "biznis" ir kiekvienas aptarnautas klientas t.y. pinigai, kurie atsiduria kažkuria savo dalim besidarbuojančio kišenėje.
Tik tai nereikia painioti kas algas moka ir darbo sąlygas aprūpina, o kas tik atsiskaito už suteiktas paslaugas.

Šioje vietoje ir baigiu diskusiją. Atsibodo kartotis. Tebunie palaimintas kiekvienas mokytojas, kuris sažiningai atlieka savo darbą. 4u.gif
Bekasė
QUOTE(ritag @ 2009 10 28, 12:32)
Ir dar kartą kartoju ne mokyklos problema, kad nėra lėšų, problema- švietimo ministerijos ir savivaldybių, kurios iššvaisto pinigėlius ne ten kur reikia.
*

kodel tada vienos mokyklos gyvena ir remontus pasidaro, atnaujina bibliotekas ir inventoriu, apsitvarko aplinka nereketuodamos tevu (t.y gauna tu reikalingu lesu), o kitos nesugeba?
vaižgantė
QUOTE(Bekasė @ 2009 10 28, 18:56)
kodel tada vienos mokyklos gyvena ir remontus pasidaro, atnaujina bibliotekas ir inventoriu, apsitvarko aplinka nereketuodamos tevu (t.y gauna tu reikalingu lesu), o kitos nesugeba?
*

Nes turi skirtingus sugebėjimus ir požiūrį į darbą turinčius direktorius, pavaduotojus, ūkvedžius.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.