Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Baklažanai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
si1978
Parvežė uošviai baklažanų,aš iš jų niekados nieko neesu dariusi ir nežinau ka daryti,patarkit ka galėčiau padaryt 1 metuku vaikui iš jų,...gal į kokias košes galima dėt?
janna
baklazanai megsta cesnaka ir pomidora.

uzkandele:

baklazna nulupame, ir supjaustome ziedais. pakepame ikaitintame aliejuje. ir sudedame ant popierines serveteles, kad sugertu alieju.
tada stikliniame dubenyje sloksniuojame: baklazanas, cesnakai smulkiai kapoti, pomidorai, daug daug petrazoliu ir uzpilame silpnu iprastu marinatu. palaikome apie pora valandu ir skanaus.

galima dar jos supjaustuti isilgai, ir visa turini + dar paprika smulkiai supjascius ivinioti i juos. gausis suktinukai.

o siaip tai daroma baklazanu ikra arba darzoviu troskinys.
baklazanas, cesnakai, paprika, cukinija, svogunas, pomidoras arba tomatu pasta.
jei dadesi pupeliu i troskini ir kukuruzu - gausis meksikietiskos virtuves improvizacija.

oi, labai atsiprasau, nepastebejau kad mazam zioguciui patiekalas skirtas.

belieka darzoviu troskinys be pupeliu ir kukuruzu su truputelio cesnaku. bus profilaktika pries visokiausia ligas respiratorines.
Vladislava
BAKLAZANAS NE VAIKISKAS MAISTAS.
Vilusa
QUOTE(VLADISLAVA @ 2006 03 18, 20:07)
*

Kodėl???blink.gif
Juk tai aguročių šeimos augalas, analogiškas cukinijai, moliūgui, aguročiui ir pan. iš kurių verdamą košę galima duoti nuo 4 mėn. g.gif
Betse
Mes tai labai valgom baklažanus.
Aš juos troškinu kartu su cukinija ir morkytėm.
Dar pridedu raudonos paprikos ir apkepintų svogūniukų.
Gaunasi toks troškinukas prie mėsytės.
Nors mes jį ir vieną valgom thumbup.gif
EDITAB
Bklažanai yra gerai biggrin.gif
Aš verdu tirštą daržovienę.Bulvės, morkos baklažanai, cukinija, svogūniukai.Viską sudėti į puodą užpilti vandenuku ir virti ant silpnos ugnies.Tda truputį druskos , pipiriukų , krapų, petražolių.Kai daržoves išverda nupilu sultinį , o daržoves su mikseriu sutrinu.Tada įdedu sviesto ir supilu sultinį.Išmaišyti ir skanaus smile.gif
oi pamiršau dar grietinės ir batono kubeliai , juos darau taip į tosterį bulkytę , kai apskrunda supjaustau kvadratėliais. 4u.gif
Mes valgome visa šeimyna tikrai skanu smile.gif
Daivad
o mes irgi labai mėgstam baklažanus, duodu sūneliui jau senokai, dar metukų neturėjo. maišau ir verdu su visokiom daržovėm, kertam labai labai skaniai... thumbup.gif
Sirdukas
QUOTE(Vladislava @ 2006 03 18, 19:07)
*

As ta pati girdejus! schmoll.gif
Betse
QUOTE(Sirdukas @ 2006 07 05, 23:10)
As ta pati girdejus!  schmoll.gif
*

Gal ir negalima balkažano valgyti nuolat, bet kartą per savaitę manau tikrai nepakenks.
Reikia vaikuičiui įvairiausių daržovių.
Gulia
Maniskiui labai patinka cukinija kepta miltuose.Ir baklazana megsta,nedaznai,bet paragauna.
ingere
Esu davusi, keletą kartų, nelabai patiko...Daugiau ir negaminu mirksiukas.gif
*Lina*
daviau paragauti,bet dukrytei nepatiko
BOMBONKE :)
o kuo konkreciai tas baklazanas blogai? unsure.gif
LinaJ.
Mes patys tu baklazanu nevalgom, tai ir mazajai kazkaip nesiulom smile.gif
marmelade
QUOTE(LinaJ. @ 2008 10 06, 16:40)
Mes patys tu baklazanu nevalgom, tai ir mazajai kazkaip nesiulom  smile.gif
*

mes taip pat mirksiukas.gif
čikibari
šiandien susiruošiau 9mėn kūdikiui virti baklažano, tik jau suabejojau ar tikrai jo galima kūdikiui? g.gif
dragune
Nemanau kad baklazanas vaikui blogai, tik aisq ne kilogramais juk ji duoti, nors mano vaikas nevalge, buvau padariusi darzoviene su juo rolleyes.gif
dolly`
as gaminu musaka-graikiska avienos ir baklazanu apkepa,tai maziui duodu,nes nededu jokiu prieskoniu apart druskos truputi ir pipiru.nemanau,kad jie blogai... labai svelni darzove
agurčikas
Mes baklažaną pradėjome duoti nuo tada, kai pradėjome virti daržovienes. kai paaugo ir pradėjo pats bandyti kramtyti, dudoavom baklažano gabaliukus iš troškinio, tai kitų daržovių net neimdavo, tik baklažaną.
kulka
man pačiai neskanu(gal nemoku daryt) tai ir savo išrankiajai madmozelei net nebandžiau duot smile.gif
zydra30
oho. cia net visa tema apie baklazanus. netycia uzmaciau, bet siandie kaip tik darsyiu idarytus baklazanus, ir tikiuosi, kad maniske valgys.
eegle
dar neragavo biggrin.gif
vetruze
maniske ragavo ir visai nieko
vaikiukas
O kodel negerai?? As esu skaiciusi zurnale "Tavo vaikas" gydytojos pasakojima apie ..baklazana, kaip jis sveika ir metinukui jau tikrai galima jo pasiulyti smile.gif Buvo pateikta netgi receptu, kaip ji paruosti vaikiukams, bet neturiu to numerio po ranka.
Mano mergina valgo, as jai pasiulau. Tai tikrai ne kasdienis maistas, taciau i menesi karta kodel gi ne? Kuo ivairesnis maistas - tuo geriau. 4u.gif
liulia7
QUOTE(Vladislava @ 2006 03 18, 21:07)
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tipo pilnametystes reikia sulaukti, kad galetum valgyti lotuliukas.gif NESAMONE Mes paprasciausiai nemokam jo pagaminti, delto nesamones ir snekam. Pripratom prie morkos, bulves ir kospusto ir vsio.
Agniska
Maniskis labai skaniai valgo baklazanus,o sau norint pasigaminti,reikia moketi,tiksliau zinoti kaip gaminti,bet tam pilnas internetas receptu drinks_cheers.gif
bimkutele
pati juos ruošdavau kaip,kad grybus,bet vaikui nesu davusi schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.