Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip begemotas bijojo skiepu... :D
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Angeliuxxx
Mano angeleliui jau du menesiai, taigi kol ji ramiai miega nusprendziau aprasyt jos ilga atejimo i si pasauli istorija...
Visada mano nuomone apie vaikus budavo tokia: turesiu vaika tik tada, kai turesiu tvirta pagrinda po kojom, nuosava buta ir busiu aplankius maziausiai tris salis... lotuliukas.gif zodziu buvau svajokle ir skrajojau padebesiais... Bego metai, bet to pagrindo kaip ner taip ner... Isvaziavau i uzsieni, ten turbut jau aukso kalnai manes laukia?.. bet didziam nusivilimui nebuvo jokiu auksu, tik sunkus, varginantis darbas. Gyvenom su MB gan nuobodziai, turejau dvi katytes kurios praskaidrindavo nuotaika kartais. Bet kazko truko, tikrai labai truko... Ir viena diena supratau, kad truksta kudikelio... Mazycio stebuklelio, mazyte nosyte, mazom rankytem ir pirstukais. Ilgai nelauke su MB pradejom darbuotis. Vienas menuo praejo, nieko. taip praejo antras ir trecias, labai liudejau. Ir nusprendziau nebelaukt ir nieko nebegalvot, gyvenau toliau nieko nesitikint... Ir OPLIA bigsmile.gif ketvirtas buvo laimingas bigsmile.gif dziaugsmas liejos per krastus bigsmile.gif
Nestumas buvo tikrai labai lengvas, pilvelis mazytis... priaugau tik 7 kilogramus. Bet visa mano nestuma lydejo gimdymo baubas... Gimdymas buvo man fobija, baisiau turbut uz kara... Laikas bego ir lemtingoji diena nenumaldomai artejo, drebedavau ir skaiciuodavau valandas, vis isivaizduodavau, kaip mane plesys ir draskys gyva... verysad.gif daktarai buvo nustate, kad gimdyt turiu sausio 9 diena...
Taigi atejo sausio 9-oji su baime laukiu kas cia bus unsure.gif Ogi NIEKO... Sulaukiau sausio 15 ir daktarai issiunte mane i gimdymo namus issamiam patikrinimui: padare echoskopa, patikrino mazyles toniukus, viskas gerai. Liko kaklelio patikrinimas, nuvede sesute mane uz uzuolaidos liepe nusirengt atsigult ir laukt gydytojo. Ateina tamsiaodis, didelis, susiraukes diedas ir tik BAC jis man blink.gif skausmas toks, kad vos neapsisiojau, atrodo skrandi norejo jis per ten istraukt blink.gif Liepe apsirengt ir ateit prie jo stalo, siaip ne taip dar keleta minuciu pagulejus, atsistojau, apsiregiau ir svaigstancia galva nuejau prie to, jo stalo. Sako: jei iki sausio 20d. nieko neivyks, atvaziuok cia 8val. ryte kirpsim vandenis. Grizom namo, visa vakara skaudejo, kraujavo... zodziu jausmas toks slykstus, lyg buciau isprievartauta verysad.gif Tada baime pasieke auksciausia lygi, gulejau lovoj ir visa vakara verkiau, maniau jei paparastas patikrinimas toks skausmingas, tai gimdymo tikrai neisgyvensiu... O dieve, kaip reiks nuvaziuot ten, tiesiai mirciai i nagus, draskys, karpys mane ten. Norejau begt, rekt... Bet cia gi ne is dantisto pabegt verysad.gif Suvokiau, kad niekur nebedingsiu pagimdyt vis tiek teks...
Taigi sausio 17-oji, 22h. pajuntu skausmelius kutenancius nugara... ai galvoju paruosiamieji vargina mane, jau ne viena kart buvo uzeje ir dingdavo... Bet po 5 skausmelio pradejau skaiciuot, skausmeliai kartojasi kas 10min. Turbut jau cia kazka tikrai reiskia... Bet visgi pirma valanda nakties, nuejom miegot, snaudziu bet skausmeliai uzmigt neleidzia. Jauciu kaip stipreja, 4h pradedu vel skaiciuot, tarpai mazdaug 7 - 8 minutes. 6h valanda ryte skausmeliai jau kas 5 - 6 min. Vyras sako, vaziuojam... As dar delsiu... Nieko nebus, gimdyt teks, vaziuojam.
Bandydama pratempt kuo daugiau laiko, tikrinu tases, sukuojuosi plaukus MB laksto kaip isprotejas tai i masina tai vel i kambari, visiskai pasimetes.
Taigi vis delto vaziuojam... Ligoninej, mus pasitinka labai maloni akusere, patikrina slapima, kraujo spaudima ir sako: gulk, patikrinsim kakleli... O Dieve tik ne tai blink.gif daugiau jokiu tikrinimu NE NE NELEISIU!!!! O ji ramiai, graziai nusisypsojus sako: nebijok, neskaudes tikrai, busiu labai svelni. Sutinku ir mano nuostabai nepajutau beveik nieko bigsmile.gif Verdiktas 2 cm. verysad.gif O dieve, turbut juokaujat, kankinausi visa nakti ir tik 2cm.? verysad.gif
Nuveda i pries gimdyvini skyriu, pristato kita akusere ir malonioji teta mane palieka, pasisakau, kad noresiu epiduro, uzsiraso kazkur, ir patikina, kad tikrai prireikus as ji gausiu. Bandau gulet, snuduriuot... po poros valandeliu keliuosi, vaikstau, supuosi ant kamuolio, juokauju su MB ir skaiciuojam saremiukus, kurie kartojasi dar vis kas 5 minutes. Is palatos i gimdykla isveze jau tris gimdyves, girdziu kaip rekia, varydamos man siauba, bet as dar sugebu juokaut... unsure.gif Taigi 13h. vel pamaina keiciasi, ateina jau trecioji akusere pas mane, maloniai prisistato, ji lenke is kart supratau, kad is jos gero, geriau nelaukt. Tikrina kakleli, ir o Dieve, VEL tas zudantis skausmas, bandau ja nuspirt, o ji pasipiktinus man BAC dar skaudziau, saukiu SKAUDA! o, ji man ir sako: vaikeli tai kaip tu pagimdysi, jei tau dabar skauda? blink.gif . Vel puolu i panika, tikrai mirsiu, tikrai neustversiu, prasau cezario... O ji tik jiuokiasi is manes: as pagimdziau du vaikus be nuskausminimo ir vis dar gyva, isgyvensi ir tu.
Kadangi atsidarymas dar tik 3cm. isveda mane kazkur i visai kita skyriu, visu sesuciu is eiles klausineju, kokia galimybe, kad gausiu cezari, visa drebu is baimes ir issekimo, visgi visa naktis be miego ir beveik para, kaip nieko nevalgius ... tai viena tokia maloni, mane nuramina, itikina, kad gausiu visa nuskausminima, man neskaudes ir tikrai nereiks jokio cezario. Pasiule suleist man petidino, pavalgyt ir truputi pamiegot, sutikau, ji isejo paimt vaistu. Ir tuo tarpu pajuntu, kad nubego vandenys, pazvelgiu i laikrodi 16h. Ji grizta, petidino atsisakau ir kadangi suvokiu, kad po vandenu nubegimo prasides tikrosios linksmybes, prasau iskart epiduro. Patikrina kakleli, vel neitiketinai svelniai, 4cm. Ir vel grazina i priesgimdyvini skyriu, atiduoda mane atgal, poniai is Lenkijos. Ji pasako, kad epiduro teks ilgokai laukt, nes daktaru siuo metu nera (mintyse issigastu, kad pakliuvau i tokia ligonine, kurioje nera daktaru verysad.gif ) bet ka padarysi ... laukiu... Atitempia man Entonoxo baliona, ir net neparodzius kaip juo naudotis, palieka mus su vyru vienus.
Jauciu kaip skausmas dideja... kvepuoju... Ir begioju po palata uzejus kiekvienam saremiui, tikedamasi pabegt nuo skausmo, lyg nuo pjuklo, pjaunancio mano nugara pusiau... Grizta akusere, kartu su ja labai nemalonaus veido, zaliai apsirengusi babajka. Paaiskina, kad kartais pries darant epidura, daktarai sugalvoja padaryt kraujo testa, as kaip tik is tu... Liepia atsigult, ima krauja man is plastakos, duria duria, nepataiko... subado, paleidzia krauja... siaip ne taip paima. Siaubingai skauda, ranka visa melyna, istinusi, net negaliu kumscio suspaust, noriu verkt, bet nera laiko, reikia kvepuot... Akusere noredama "paguost", pasako: kad nepergyvenciau, kad tai tik mazas pabuciavimas palyginus su tuo kas manes siandien dar laukia... Patikrina dar karta kakleli, pranesa geras naujienas, kad atsidarymas jau 9cm, jokio epiduro as nebegausiu ir zygiuojam i gimdykla, beeinant sustabdo dar pora siaubingu saremiu, taigi mes gimdykloj... Girdziu kaip sesutei pasako, kad atsidarymas visgi 8cm, o ne 9, norisi nuraut jai plaukus uz tai, kad apgavo, bet neturiu laiko. vaikstau pirmyn atgal, sokdama ir rekdama, per pertraukeles tarp saremiu dainuoju lopsines. Ta nelaboji vel lenda i akis su savo tikrinimais, nebeleidziu... Pareiskiu, kad noriu kitos akuseres, apsiejom be tikrinimu. Laikas lipt ant stalo, o as negaliu vietoj nustygt is skausmo, kaip as ten isgulesiu? Taigi nusprendzia, kad reikia man gimdyt "suniuko" poza, uzlipu... Ieina kazkoks gudruolis daktaras ir paklausia: ar man reikejo epiduro? Padekoju uz rupesti ir izuluma... Girdziu mano ponia skambina telefonu ir kviecia praktikante, pasakius, kad as sutikau ir leidziu jai priimt gimdyma... nors ji ne zodeliu man apie tai neuzsiimine, zodziu saviveikla vyksta aplink mane kiek imanoma, o as neturiu jegu ir laiko net pakovot uz save... Skausmas drasko mane i gabalus, rekiu is paskutiniu jegu, girdziu kaip aplink mane susirinkusios akesere ir sesute, dziaugiasi mano geru balsu...
Ir pagaliau laikas stumti... Nesiseka... Skauda nezmoniskai... Visgi prasau Dievo pagalbos ir sukaupusi paskutines jegas stumiu dar karta... Ir... Ech... 20h. Palengvejimas nerealus, skausmo kaip nebuta...
Atsigulu, ir uzdeda man ant krutines, mazyte mergyte, mazyte mazyte tokia grazute grazute... Mazom rankytem ir pirstukais, maza nosyte ir dideliom akim smile.gif Pajutau tokia neapsakoma laime ir meile tam mazam zmoguciui... Dziaugsmas netelpa krutinej... Ir kaip as galejau tiek bijot to gimdymo? jei reiktu istverciau dar karta visa tai is naujo nors ir begalybe kartu, kad tik sis mazas angelelis butu laimingas wub.gif Ji mano laime, mano dziaugsmas ir visas mano gyvenimas...
Mėlyna♥
Skausminmga istorija su grazia pabaiga wub.gif
Begt nuo tokiu gimdyklu kuo toliau unsure.gif
cytrynka
Labai grazu wub.gif
Panelė_Monika*
Kokia graži istorija wub.gif o jau tų skausmų aš pati laukiu su baime unsure.gif na nieko - ištversiu gal unsure.gif blush2.gif Sekmės Jums, aukit didučiai & geručiai 4u.gif
vanile69
nuostabi istorija wub.gif thumbup.gif
velniukste23
man labai patiko si istorija nes ir pati bijau gimdyt blink.gif na ka, pasidrasinau skaitydama sia istorija saunuole mamyte kad atlaike didziausia savo baime, mergytei linkiu augt didutei ir sveikute, nuosirdziai jus sveikinu wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
vilikaa
nuostabi istorija 4u.gif wub.gif
Cioperiuke
Grazi, nuosirdi istorija. Sekmes jums 4u.gif
rence*
Graziai aprasyta istorija. Taip jau suraityta kad vienos pagimdo greit ir lengvai o kitoms tenka pasikankinti. Is savo patirties prisimenu kad sunkiausia buvo istverti skausminga gimdos kaklelio masazavima (tai dare del vangios gimdymo veiklos)- uj kaip skaudejo bet viskas pasimirsta kai pasiziuri ir pabuciuoji savo ilgai laukta ir issvajota kudikeli wub.gif
amber123
Nu nahrien..nesikeikus..ciut neapsiverkiau beskaitydama.. verysad.gif doh.gif
yoyo75
Taip jau yra,kad baimė ir skausmas greit pasimiršta,
lieka tik noras vėl ir vėl pajausti tai
ką pajunti apkabindama ką tik gimusį savo kūdikėlį... wub.gif
Už istoriją tau 4u.gif
Aš antrą gimdžiau Airijoj,bet mano prisiminimai netokie blogi blush2.gif
Sėkmės šeimynėlei!
Angeliuxxx
Aciu merginos ax.gif 4u.gif
nerin_ga
labai grazu wub.gif stiprybes jums ir greiciau pamirskit blogus prisiminimus 4u.gif
Angeliuxxx
aciukas 4u.gif
DeilijoSa
wub.gif
Piliutinis
Aciu uz istorija. Bukite sveikutes 4u.gif
Tainka
Labai graziai papasakojot. sveikatytes jums 4u.gif
GudriLapė
labai graži istorija 4u.gif sėkmės jums 4u.gif
Keiti
Graži istorija, iš tiesų taip yra, kad kai pagimdai, regis, vien dėl tos pogimdyminės akimirkos yra verta tiek kentėti, kai vaikelį padeda ant krūtinės, o kur dar visas gyvenimas prieš akis su savo stebuklėliais:)
Panike
Vargsiuke. blush2.gif Stiprybes augant 4u.gif
*Astraja*
Labai skausminga ir tuo pačiu graži gimdymo istorija wub.gif
Mamytei - medalis už ištvermę 4u.gif . Aukit sveiki ir laimingi wub.gif

Kuo daugiau skaitau gimdymo istorijų, tuo labiau įsitikinu, kad tas momentas, kai spurdantį ir verkiantį gumuliuką padeda ant krūtinės prilygsta gamtos stebuklui - kaip kitaip paaiškinti, kad, praėjus šitokius kūną laužančius skausmus ir kančias, mama per sekundę juos užmiršta vos pamačiusi savo mažylį wub.gif

Nežinau, koks bus mano gimdymas (žinoma, kaip ir visos, tikiuosi, kad jis bus lengvas ir greitas ax.gif ), bet esu pasiryžusi viską iškęsti dėl savojo mažylio - kad tik jis gimtų sveikas wub.gif

egle-kristina
nu ir prisikankinai... doh.gif blink.gif
bet atlygi koki gavai... wub.gif
sveikinu nugalejus savo baubus 4u.gif
vilimex
Labai grazi ir nuosirdi gimdymo istorija.. 4u.gif
Lunulla*
nuostabi istorija, saunuole mamyte 4u.gif
Jurguzia
Saunuole mamyte 4u.gif
*Selma*
labai grazi istorija..... wub.gif
Angeliuxxx
aciu mamukai 4u.gif
S.I.M.
4u.gif thumbup.gif smile.gif sekmes 4u.gif
_2good4U_
Labai grazi istorija wub.gif
O mamytei reiketu medali uzkabinti, tiek istvere 4u.gif
Bet manau ziurint i savo dziaugsmeli viskas pasimirsta wub.gif
pukuotukas
niu saunuoles mano wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
aukit grazios sveikos ir sulaukit broliuko mirksiukas.gif
Angeliuxxx
blush2.gif wub.gif
O mes sesutes norim 4u.gif
Corny
Grazu mamyte,sekmes jum 4u.gif
grazvidiene
saunuole mamyte 4u.gif sekmes jums 4u.gif
pukuotukas
QUOTE(Angeliuxxx @ 2009 05 28, 18:00)
blush2.gif  wub.gif
O mes sesutes norim  4u.gif
*

tada sesutes jum wub.gif lotuliukas.gif
***PUZLE***
4u.gif thumbup.gif
liolia79
Saunuoles jus abi 4u.gif Aukit dideles ir sveikos mirksiukas.gif Ne tu vienintele taip bijojai.... Mane kartais irgi siaubas apimdavo jei pradedavau galvoti kaip ten tas gimdymas vyks, todel stengdavausi negalvoti biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.