Ką daryti kad padėti leliukui išlaikyti galvą ( ar iš vis ką nors daryti)?
Mano leliukui jau 2,5 mėn. o galvą jinai tik pakelia, bet neišlaiko
Ką daryti kad padėti leliukui išlaikyti galvą ( ar iš vis ką nors daryti)?
mums ryt 3 men, kai guli ant pilvo, kelias min galvyte islaiko, bet kai pavargsta ima lesioti
Labai gerai leliu treniruoti ant didelio sportinio kamuolio . Paguldyti ant pilvuko ant to kamuolio ir palaikyti , kol pavargsta. Musiskis labai greit galva pradejo laikyt po tokiu pratimu. Ir nugaryte treniruojasi ir pilvukas. Nors as ji guldydavau ant kamuolio del to, kad greiciau atsirugtu
Mano mažylė galvą ėmė išlaikti truputį virš mėnesio, bet gulėti ant pivo nemėgo. Kai paguldydavau, galvelę pasukdavo į šoną ir imdavo čiulpti nykštį
O mano tai paguldytas galvą pakėlęs kelias minutes išlaikydavo kai buvo 1,5 mėnesio, o dabar greit 3 mėnesiai ir kai paguldau ant pilvo galvos nebekelia tik užpakalį
Vaikiukas galvytę turėtų išmokti nulaikyti 3 mėnesyje. Iki to laiko reikia labai atsargiai vaikiuką imti ant rankų ir nedaryti staigių judesių. Keliant, visada tvirtai suimti rankomis per pažastukus, nykčiais priekyje,o likusiais kitais pirštais prilaikyti galvytę už pakaušio. Labai patogu paimti. O jei kas neaišku ar kankina nerimas visada gi galima pasikonsultuoti su pediatru.
Maniske jau dabar gana neblogai laiko galvyte, ant pilvuko guledama jau 1 menesio po kelias minutes islaikydavo. As kiekviena diena dedavau ja ant savo pilvo, jai taip labiau patikdavo nei ant lovos. O ant lovos kai guldau, tai pakisu po krutine koki susukta ranksluosti, kad rankytes nepavarktu ir greiciau vartytis pradetu, taip ilgiau isguli
Ačiū mamytės už patarimus.
QUOTE(J&J @ 2005 08 22, 12:53) Ačiū mamytės už patarimus. mano dukrytė galvytę jau tvirtai laikė nuo 1 mėnesiuko, dabar galvytę laiko visiškai tvirtai
Mūsų pediatrė sakė, kad jau 2 mėn. lialius turi tvirtai laikyti galvytę
QUOTE(ugnelek @ 2005 08 29, 18:58) mano dukrytė galvytę jau tvirtai laikė nuo 1 mėnesiuko, dabar galvytę laiko visiškai tvirtai Butent. Musiskis gime didelis (4280 g) ir stiprus ir is karto galva pakeles gimdykla apzvelge. O dabar dar 3 savaiciu neturim, o galva jau kelias minutes islaikom.
Maniškė dažnai pas mane ant pilvuko guli, nes tik taip numalšiname pilvo diegliukus, tai kartais kaip varniukas knapsėdama pakelia, o kartais ir ilgiau palaiko, pasidairo
mano maziukas jau nuo 2.5savaites ant pilvo paguldytas laiko galvyte, ir jau karta apsiverte nuo pilvuko ant nugarytes
Mano abu vaikai galvytę pradėjo nuo 2,5 mėn nulaikyti. Ir tai visi stebėdavosi, kad anksti. O čia žiūriu kitų nė mėnesio neturi ir jau nulaiko.
Maniškis jau gimęs apverstas ant pilvuko bandydavo ją atkelti, o stipriai laikyti pradėjo nuo 3,5mėnesių.
QUOTE(Jovi @ 2005 10 10, 21:30) Maniškis jau gimęs apverstas ant pilvuko bandydavo ją atkelti, o stipriai laikyti pradėjo nuo 3,5mėnesių. Mano dukrytės tai nuo 1 mėn.pradėjo laikiti galvą tvirtai
Nežinau kaip jūsų leliukai, bet mano tėra vos mėnesiuko, o jau galvytę laiko daug daugiau nei minutę, jau net naktį pati apsivertė ant kito šono
Mes nuo trijų savaičių pradėjom drąsiau imti kūdikį ant rankų, nes jis pradėjo bandyti laikyti savo sunkiąją
o as pastebejau, kad mano zuikis galva ryte islaiko zymiai ilgiau nei vakare. gal todel kad dar buna nepavarges?
Labutis. Nuo keliu menesiuku Mamytes nebeprilaikote maziukams galvyciu? Nuo kada lelius pats tvirtai pradejo laikyti galvyte? Mano pupuliui jau beveik 3 su puse menesiuko, bet dar vis galvyte prilaikau, pats nelabai dar nulaiko
O pas savo daktare klausei,ar sesele kuri pas jus ateina?Aš jau nelabai ir pamenu,bet man atrodo,kad mūsų mažylis iki dviejų mėn nenulaikė galvytės.Tik iki 4mėn pastoviai šonu pasukes galvyte laikė
labutis maniske 3 men ir ji jau laiko normaliai galvyte kartais tyngi laikyt tai trenke galvyte i mane
QUOTE(VILGRA @ 2006 03 15, 18:44) O pas savo daktare klausei,ar sesele kuri pas jus ateina?Aš jau nelabai ir pamenu,bet man atrodo,kad mūsų mažylis iki dviejų mėn nenulaikė galvytės.Tik iki 4mėn pastoviai šonu pasukes galvyte laikė Pas daktare dar neklausiau, idomu kaip jusu leliams, aisku nevisiems vienodai
zinok manoji pradejo gerokai po 3 men,bet tu nepergyvenk visiems ateina laikas,taviskis gal prie tinginiuku?
maniškė anksti pradėjo laikyti galvytę pati. nuo 2 mėnesių jau vežime bandė atsisėsti. manau tai priklauso nuo vaikelio pajėgumo.
pritariu nuomonei, kad kiekvienam savas metas...
maniškis gana greitai pradėjo nulaikyt galvytę, gydytoja sakė, kad stiprus vaikas. Matyt, čia nuo paties vaiko priklauso
mano mažius normaliai pradėjo galvą laikyt maždaug nuo 3,5 mėn., kai pasidarėm masažiukų kursą - skyrė 6 masažus, bet akivaizdžiai padėjo
QUOTE(Isila @ 2006 03 15, 19:47) maniškis gana greitai pradėjo nulaikyt galvytę, gydytoja sakė, kad stiprus vaikas. Matyt, čia nuo paties vaiko priklauso maniškė irgi nemėgsta gulėti ant pilvo. taip pat greit rėkt pradeda... QUOTE(dad @ 2006 03 15, 18:38) Labutis. Nuo keliu menesiuku Mamytes nebeprilaikote maziukams galvyciu? Nuo kada lelius pats tvirtai pradejo laikyti galvyte? Mano pupuliui jau beveik 3 su puse menesiuko, bet dar vis galvyte prilaikau, pats nelabai dar nulaiko Maniskis tai galvute pradejo laikyti labai anksti 1.5 men., bet tik del to kad gime pakankamai didelis ir jau nuo pirmu dienu jautesi, kad bus stiprus.
Mūsų mažiukas galvytę pradėjo nulaikyt nuo kokių 2 mėn.
Mano maziui 1 meniukas, bet galvyte jau nulaiko. Nors gime nedidukas (3100g),bet galvy jau kele nuo pirmu savaiciu...laikant ant krutines, kedavosi su rankytemis ir galva pakeldavo, apsizvalgdavo...dabar su kiekviena diena vis stipresnis ir stipresnis. Ant pilvuko pradejau deti nuo menesiuko...Bandome bent 5 min isbuti (kol pradeda verkti)...Tai manau cia kiekvienam vaikui individualiai
QUOTE(dad @ 2006 03 15, 19:38) Labutis. Nuo keliu menesiuku Mamytes nebeprilaikote maziukams galvyciu? Nuo kada lelius pats tvirtai pradejo laikyti galvyte? Mano pupuliui jau beveik 3 su puse menesiuko, bet dar vis galvyte prilaikau, pats nelabai dar nulaiko Nueik pas gydytoja lai pasiziuri. Maniskis stiprus gime, jau vieno menesiuko tvirtai laike galvyte.
Kažkur apie 2 mėn pastebėjau, kad galvytę nulaiko, bet dar kurį laiką prilaikiau.
Mano sunelis tai jau laikė 1.5 mėn bet vis prilaikydavau o pats tai 2.5 mėn kiekvienas vaikas kitaip o dukrytė tai kokiu 3 mėn tik pradėjo tik reikėjo dar prilaikynėt dar netvirtai laikydavo
maniske nuo 3 paros
Mūsų mažė tai nuo dviejų savaičių pradėjo pati laikyti galvyte, o dabar jau puikiai nulaiko visą laiką, tik bobutės vis sako prilaikyt bet kam laikyt jei puikiai pačiai sekasi.Na kai atsipalidavusi tai kartais nusvyra.
maniškė pradėjo galvytę nulaikyti kažkur nuo 2 mėn
maniskis pradejo laikyti mazdaug nuo 2,5 men nors jau nuo men paguldytas ant pilvo keldavo galva ir ilgai islaikydavo, bet kazkur nuo 2,5 jau nebeprilaikydavau pats laikydavo
musiskei jau 3men 3 sv, tai kai netingi, laiko. o kai tingi, tai trenkia kakta man i raktikauli
Mes kažkur nuo 2.5mėnesio laikom galvytę
Mano mazyte jau nuo 2 menesiu pati laiko galvyte.Stipri mergaiciuke
Mazyliai gerai galva pradeda laikyti kazkurtai nuo 3 men..Manoji apie 2.5 men. tvirtai laike galvyte.
Tvirtai pati pradėjo laikyti trijų mėnesių.
Gal ir atrodys keistai, bet iš tikrųjų vaikams galvytės nuo pat gimimo nereikia laikyti. Nenulūš ta galvytė. Aš savajam nelaikiau, tai jam dar mėnesio neturint galva laikėsi puikiausiai. Jų galva gimus svyrinėja dėl to, kad gimę jie ne iš karto supranta, kur viršus, o kur apačia. Aišku, kiekvienas tėvelis daro, kaip jam atrodo
Papildyta: Va, paskaičiau, kad Bondos mergaitė nuo trečios paros laikė galvą. Tai normalu, manau. O kai tą galva prilaikai, tai tik susitrukdo raumenų vystymasis. Teatleidžia tie, kurie tai laiko erezija.
Mano mažius 3 men ir 3 sav tai galva laiko, bet man norėtųsi kad tvirčiau laikytų. Daktarė sakė, kad dideliems vaikams tai padaryti žymiai sunkiau ir nereikia iš jų per daug norėti
jei vaikelio galvytė nors kiek svyruoja reikia prilaikyti
QUOTE(ivory @ 2006 11 27, 10:43) musiskei jau 3men 3 sv, tai kai netingi, laiko. o kai tingi, tai trenkia kakta man i raktikauli Pas mus ta pati istorija Kai netingi tai laiko, o kai tingi makaluojasi makufelis i visas puses. Ant pilvo irg gerai laikome.
visiems lelkoms skirtingai, bet...pagal viską 3 mėn turėtų laikyti galvelę pats...
maniškis dar vos vos pasvyruoja, bet...labai daug dirbu ir laikau daug ant rankyčių, kad pradėtų raumenukai daugiau dirbti. visi darbai duoda rezultatą...kai leliukas daug ant pilvelio guli jo raumenukai pečių ir kalo irgi labai daug dirba...o ir už rankyčių kėlimas iki 45 laipsnių kampu lavina ne tik pilvo presą, bet ir kakliuką
Mano suneliui 3 men. ir 10 d., bet galvyte dar kinkuoja... Ant pilvuko paguldytas irgi ilgai neisbuna, bet jam labai patinka, kai nesioji paguldzius ant rankos pilvuku zemyn - tada irgi kaklo ir peciu srities raumenukai gerai dirba
|