Kažkur girdėjau, kad šermukšniu uogienė yra labai skani.
Norėciau išsivirti. Gal kuri nors esate virusi? Ar ji tikrai skani?
Kažkur girdėjau, kad šermukšniu uogienė yra labai skani.
Norėciau išsivirti. Gal kuri nors esate virusi? Ar ji tikrai skani?
Aš žinau šermukšnių uogienės su obuoliais receptą. Darbo nemažai, bet uogienė
Reikia po litrą šermukšnių uogų, supjaustytų skiltelėmis obuolių ir cukraus; pakelio vanilinio cukraus, 0,5 a. šaukšt. cinamono, 1 stikl. obuolių sulčių. Šermukšnius užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti apie 2 dienas vėsesnėje vietoje. Išmirkusias uogas išgriebti, nuvarvinti, perrinkti, suberti į puodą, užberti cukrumi ir palikti parą, kad atsirastų sulčių. Tada įpilti obuolių sultis lėtai užvirinti, dėti obuolius ir virti, kol ims tirštėti. Baigiant suberti cinamoną ir vanilinį cukrų.
šermukšnius reikia nuplikyti, kad sumažėtų kartumas. aš kartą paragavus negaliu sustoti
Aciu Mildux.
Emiau pagal jos recepta ir ishsiviriau pries koki menesi uogiene, nors ir sermuksniams dar anksti buvo. Man labai patiko, o tas kartumas, kam kaip. Man skani, nes mazumele karti. O kiti seimos nariai tai net ragaut nenorejo. Man daugiau liks
va kokių receptų radau:
1 kg šermukšnių (rinktų po pirmųjų šalčių arba kuo vėliau rudenį) 1,5 kg cukraus 2 stiklinės vandens Šermukšnius perrenkame, nuplauname ir suberiame į iš cukraus ir vandens išvirtą sirupą. Paverdame apie 10 min., po to paliekame per naktį. Antrą kartą verdame, kol uogienė išverda, supilame į paruoštus stiklainius ir uždarome. *** Ingredientai: * Šermukšnis Šermukšnis, uogos, 1 kilogramas * Cukrus Cukrus, 1 kilogramas * Vanduo Vanduo, 3 stiklinės Gaminimas: Uogienei Šermukšnių uogienė renkamos po pirmųjų šalnų pašalusios Šermukšnių uogienė surinkus anksčiau, prieš verdant Šermukšnių uogienė per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš Šermukšnių uogienė atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos Šermukšnių uogienė kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir Šermukšnių uogienė kol vanduo Šermukšnių uogienė virti. Po to karštas vanduo Šermukšnių uogienė uogos vėl užpilamos šaltu vandeniu ir vėl Šermukšnių uogienė kol vanduo užverda. Šermukšnių uogienė pakartojama 3 kartus. Šermukšnių uogienė ištraukia uogų kartumą, nes jame ištirpsta Šermukšnių uogienė rauginių medžiagų. Iš cukraus ir vandens išverdamas Šermukšnių uogienė atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos Šermukšnių uogienė ir laikomos apie 24 Šermukšnių uogienė kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną Šermukšnių uogienė su sirupu iš lengvo Šermukšnių uogienė kol pradeda Šermukšnių uogienė Uogienė verdama 10 15 Šermukšnių uogienė graibant putas. Po Šermukšnių uogienė jei sirupas Šermukšnių uogienė skystas, uogos išgriebiamos Šermukšnių uogienė į dubenį, o sirupas dar Šermukšnių uogienė iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas Šermukšnių uogienė uogų. Indas kelis Šermukšnių uogienė sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų Šermukšnių uogienė tuomet supilama į Šermukšnių uogienė stiklainius ir hermetiškai uždaroma. *** iš esmės toks pats kaip ankstesnysis: Ingridientai: 1 kg uogų, 1 kg cukraus, 2 stiklinės vandens. Gaminimas Geriausia šermukšnių uogas skinti po pirmųjų šalnų. Nuplautas užpilame šaltu vandeniu ir kaitiname iki virimo. Pakeičiame vandenį ir dar 2-3 kartus paviriname, kad uogos prarastų kartumą. Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą, į jį suberiame uogas ir laikome 12 valandų, po to verdame 15-20 minučių vis nugraibydami putas. Išvirtą atvėsusią uogienę supilstome į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarome.
nagi, merginos, gal dar kas kokių variacijų žinot?
prisirinkau šiandien šermukšnių
ir as noreciau daugiau receptuku. dabar kaip tik sermuksniu metas sugalvojau ka nors pasidaryti. bandysiu uogiene is cia isvardintu jau ir dar noreciau koki nelabai saldu padaziuka is sermuksniu kad prie mesos tiktu, gal turite kokiu ideju?
QUOTE(emiliuxas @ 2010 09 22, 17:22) ir as noreciau daugiau receptuku. dabar kaip tik sermuksniu metas sugalvojau ka nors pasidaryti. bandysiu uogiene is cia isvardintu jau ir dar noreciau koki nelabai saldu padaziuka is sermuksniu kad prie mesos tiktu, gal turite kokiu ideju? Emiliuxas,aš esu anksčiau rasiusi sermukšnių padažas su slyvomis.
aciu pasieskosiu, labai jau man rupi pabandyti toki padaziuka pasidaryti
o dar, galvoju, kokių užpiltinių skanių būtų galima iš jų pasigaminti?
kas gal bandėt, turėtų būt skanu... QUOTE(kulipka @ 2010 09 30, 23:54) o dar, galvoju, kokių užpiltinių skanių būtų galima iš jų pasigaminti? kas gal bandėt, turėtų būt skanu... Negaminau, bet radau tokį užpilo receptą (http://www.virejai.lt/index.php?m=receptai&veiksmas=rodyti&id=423&kat_id=27&kat_id2=): Šermukšnių užpilo receptas 1 kg obuolių 250 g šermukšnių uogų 400 g cukraus Šiek tiek cinamono Uogas užpilti verdančiu vandeniu, po 5 10 min. vandenį nupilti, uogas sudėti į puodą, įpilti 0,5 stiklinės vandens, pašutinti uždengus dangčiu, kol uogos sutrūkinės, po to pertrinti per tankų sietelį. Paruošti obuolių tyrę. Šermukšnių ir obuolių tyrę sumaišyti, suberti cukrų ir maišant virti 20 25 min. Karštą masę sudėti į stiklainius ir sterilizuoti verdančiame vandenyje; 1 l stiklainius 20 min., 0,5 l 15 min.
Gal galite kas pasakyti kur rasti sermuksniu aplink Kauna, zinoma ne prie keliu?
QUOTE(Natalja200710 @ 2010 10 02, 13:54) Negaminau, bet radau tokį užpilo receptą (http://www.virejai.lt/index.php?m=receptai&veiksmas=rodyti&id=423&kat_id=27&kat_id2=): Šermukšnių užpilo receptas 1 kg obuolių 250 g šermukšnių uogų 400 g cukraus Šiek tiek cinamono Uogas užpilti verdančiu vandeniu, po 5 10 min. vandenį nupilti, uogas sudėti į puodą, įpilti 0,5 stiklinės vandens, pašutinti uždengus dangčiu, kol uogos sutrūkinės, po to pertrinti per tankų sietelį. Paruošti obuolių tyrę. Šermukšnių ir obuolių tyrę sumaišyti, suberti cukrų ir maišant virti 20 25 min. Karštą masę sudėti į stiklainius ir sterilizuoti verdančiame vandenyje; 1 l stiklainius 20 min., 0,5 l 15 min. aš turėjau minty su alkoholiu, bet šita irgi superiškai skamba, ačiū QUOTE(xxxkatulkaxxx @ 2010 10 04, 16:39) manau, reik sukt į miško keliuką kokį nors ir eit mišku, tikrai bus |