Sveikos merginos, ar priimsite ir mane į savo būrį? Esu jau tikriausiai užkietėjusi rūkalė ir nė vieną sykį bandžiau su tuom kovoti, bet tik kuriam nors laikui. Žinau, kad jei užsisipirsiu pasieksiu savo tikslą, bet vis vien reikia palaikymo!!!! Kągi, jau nuo šiandien pradėsiu mažinti dozes. Oi, sėkmės man ir jums
MamiČiukas
2005 08 25, 09:47
QUOTE(Nilka @ 2005 08 25, 09:15) Sveikos merginos, ar priimsite ir mane į savo būrį? Esu jau tikriausiai užkietėjusi rūkalė ir nė vieną sykį bandžiau su tuom kovoti, bet tik kuriam nors laikui. Žinau, kad jei užsisipirsiu pasieksiu savo tikslą, bet vis vien reikia palaikymo!!!! Kągi, jau nuo šiandien pradėsiu mažinti dozes. Oi, sėkmės man ir jums  SVEIKUTE, AISKU KAD PRIIMSIM, JUK KUO DAUGIAU MUSU MES RUKYTI, TUO SVEIKESNIs ORAS MUSU KUKULIAMS BUS
klopedija
2005 08 25, 10:21
Sveikos rūkalės! Jus sveikina BUVUSI rūkalė. Labai pagirtina iniciatyva  . Nerūkau gal kokius 3 metus, o stažą turėjau "kaip reikiant". Gaila, kad iš to nepadariau biznio. Būna kažkokia nerūkymo diena, vyksta akcijos: tą dieną meti rūkyti ir kažkiek laiko reikia tikrintis (turbūt kraują pridavinėti), tiria, ar tikrai nerūkai. Na, kam pasiseka, kažkokias premijas duoda. Aišku, šita mano informacija gandų lygio.  Rūkydavau tik namuose, darbe - nė dūmelio, net nebūdavo noro ar minties apie tai. Už tai namuose atsigriebdavau. Bet jokiu būdu ne patalpose, nes paskui pačiai smirdėdavo. Ir vieną sykį kažkaip nusibodo eiti į lauką, žiemą kieme šalti, drebėti. Vieną kartą nėjau rūkyti, kitą... Patiko nerūkyti, nesmirdėti. Visai gerai jaučiausi. Metimo procesas įvyko savaime, be jokio savęs prievartavimo. Vėliau pradėjau skaičiuoti: jau mėnesį nerūkau, jau pusę metų... Pradėjau jausti pasitenkinimą. Nerūkymo naudą labiausiai pajutau baseine: rūkydama sunkiai plaukdavau "delfinu" - kvėpavimas "neveždavo", po pusės metų nerūkymo kvėpavimas susireguliavo, dabar galiu plaukti nors ir "banginiu". Čia tokia mano išpažintis. Siūlyčiau negalvoti apie tai, kad Jums sunku, galvokite, kokį pasitenkinimą pajusite, nors trumpam įveikę problemą. Verta dėl to pasikankinti.
MamiČiukas
2005 08 25, 12:27
tau gerai, kad savaime išėjo mesti rūkyti... man tai nelabai taip gaunasi. nerūkau kokia savaite savaime, o paskui velniukas ant kairio peties prikalbina surukyti vieną cigariuką
labukas niu as jau kokios 2 savaiteles kaip nerukau noreciau kesti toliau su jumis kartu
MamiČiukas
2005 08 25, 15:09
o as visgi palauksiu rugsejo 1 ir startuosim kartu su Julyte, ane  ?
<-Viktorija->
2005 08 25, 18:39
 Sveikutes  Akcija super  kaip tik vakar meciau rukyt,ir siandien visa diena nerukau bet kad jus zinotumet kaip sunku kad tokios lomkes prasideda,tai ui...  sirdy toks jausmas kad kazko truksta ir zinoma as zinau ko  bet stengiuos apie tai negalvot, visa kasaus kaip kokia narkomane,bliuskute net smaugia mane,  bet raminu save tuom kad tai ne ant visam pasistengsiu bent savaite nerukyt
<-Viktorija->
2005 08 25, 18:55
beje kodel metu rukyt.... pirma del saves,atrodau labai kuda,  noreciau priaugt svorio kokius 5kg,nors per nestuma ir priaugau 17kg,greit as ju atsikraciau( beje kol nescia buvau metusi rukyt,stengiausi del mano mazuciuko)bet po gimdymo 2men praejus ir vel pradejau,nu bet kaip pradejau tai pradejau antra, del sunaus noriu kad jis turetu mama nerukancia:yahoo: trecia, kad vyras pastoviai knis prota del mano rukymo,kad as nemoku rukyt,mazink dozes ir t.t ketvirta, RUKYMAS KENKIA APLINKINIU SVEIKATAI,RUKYMAS SUKELIA VEZYYYY!(  atseit jus to nezinot)
Lamborgini
2005 08 25, 19:55
haleluja, liūdesys mane apėmo. aš rūkiau daug, po pakelį su trupučiu per dieną, kai apneštėjau mečiau, daba maitinu ir rūkyt nenoriu, bet kas bus paskui? ar įmanoma nebepradėti? ar kai nėra motyvacijos, tai ir užtrauki? joj, kaip baisu
QUOTE Lamborgini Paskelbta Šiandien, 19:55 haleluja, liūdesys mane apėmo. aš rūkiau daug, po pakelį su trupučiu per dieną, kai apneštėjau mečiau, daba maitinu ir rūkyt nenoriu, bet kas bus paskui? ar įmanoma nebepradėti? ar kai nėra motyvacijos, tai ir užtrauki? joj, kaip baisu
Zinai, jei nenori kankintis kapitaliai, - kaip daro nemazai sio forumo dalyviu, sakau tau is sirdies,- po vaikiuko maitinimo jokiais budais nepasiduok nors ir silpnai, bet - pagundai uzsirukyt!!! As ,kol isnesiojau ir ismaitinau savo 2 vaikiukus, buvau padejus i sali cigaretes, del savo atzaleliu sveikatos, zinoma. Bet po to kazkaip is durnystes vel pradedavau. Paklausyk rukaliaus su stazu - nesileisk i tas pacias nikotino pamazgas!
*Julyte*
2005 08 25, 20:38
Sveikos, visos prisijungusios, ačiu už palaikymus QUOTE(jsiugzdi @ 2005 08 25, 17:09) o as visgi palauksiu rugsejo 1 ir startuosim kartu su Julyte, ane  ? Taip, mieloji, startuosim, pasiruoši ir startuosim.... Labai svarbu gyvenimą be cigarėtės atrasti iš naujo. Pamažu, atsargiai pradėkite jį įsivaizduoti- stenkites išvysti apčiupiamus, tikroviškus vaizdus. Kad žinotumete, kas jusų laukia šios kelionės pabaigoje. Ogi geresnis gyvenimas. Ir visiškai nesvarbu, ar dabar jus tuo tikite, ar ne. Vis tiek taip bus. NUSTOJUS RŪKYTI: 30min sunormalėja pulsas ir kūno temp. 8val pašalinamas anglies monoksidas, sunormalėja deguonės kiekis kraujije. 2paros sustiprėja uoslės ir skonio pojučiai. 3paros valosi plaučiai ir bronchai, atsiranda kosulys, šalinamos kenksmingos medžiagos. 2-12sav pagerėja kraujo apytaka, darosi lengviau vaikščioti, pagerėja plaučių funkcija. 3mėn plaučių talpa padidėja 30 proc.Kol kas tiek, o aš šiandien nerūkiau prie kavos, iškart po valgio ir vairuojant tik vieną, na jau reikia po truputi pratintis, tai tik pradžia. LIKO 6 DIENOS.....Vaikučiai eis į mokyklą ir mes mokisimes gyventi be brudo
Sveikos, pagaliau radau laiko paplepėti ir čia  Šią vasarą buvau maždaug savaitę nerūkiusi, bet tik su "Nikorette" kramšoškių pagalba. Dabar bandysiu irgi tik taip, nors jos, rupūžės, brangios, tad prie Jūsų prisijungsiu nuo kokios rugsėjo 5 d. na, kai išgalėsiu nusipirkti. Pačią rugsėjo 1 d. ir patį pirmą savaitgalių tikrai rūkysiu, nes nenoriu per savo gimdienį būti pikta ir nervuota. O taip bus tikrai, nes gerai prisimenu savo savijautą, kai nerūkiau. Tikiuosi neišmesit iš savo gretų
MamiČiukas
2005 08 26, 12:40
QUOTE(Rida_R @ 2005 08 26, 11:26) Sveikos, pagaliau radau laiko paplepėti ir čia  Šią vasarą buvau maždaug savaitę nerūkiusi, bet tik su "Nikorette" kramšoškių pagalba. Dabar bandysiu irgi tik taip, nors jos, rupūžės, brangios, tad prie Jūsų prisijungsiu nuo kokios rugsėjo 5 d. na, kai išgalėsiu nusipirkti. Pačią rugsėjo 1 d. ir patį pirmą savaitgalių tikrai rūkysiu, nes nenoriu per savo gimdienį būti pikta ir nervuota. O taip bus tikrai, nes gerai prisimenu savo savijautą, kai nerūkiau. Tikiuosi neišmesit iš savo gretų  neismesim  mus visas vienas tikslas vienija
*Julyte*
2005 08 26, 14:15
QUOTE(Rida_R @ 2005 08 26, 12:26) Sveikos, pagaliau radau laiko paplepėti ir čia  Šią vasarą buvau maždaug savaitę nerūkiusi, bet tik su "Nikorette" kramšoškių pagalba. Dabar bandysiu irgi tik taip, nors jos, rupūžės, brangios, tad prie Jūsų prisijungsiu nuo kokios rugsėjo 5 d. na, kai išgalėsiu nusipirkti. Pačią rugsėjo 1 d. ir patį pirmą savaitgalių tikrai rūkysiu, nes nenoriu per savo gimdienį būti pikta ir nervuota. O taip bus tikrai, nes gerai prisimenu savo savijautą, kai nerūkiau. Tikiuosi neišmesit iš savo gretų  Sveika, patikėk mumis, rigsėjo 1 d tai tik startas , o dėl finišo kaip jau......čia manau stebuklo reikalas. Ar man dar rašyti iš knygos, ar jums įdomu, nes dar yra ko rašyti?  Ruoškites, ruoškytes ir prie kompo dažniau reikės prisėst - pasiguosti, išlieti savo pikti, galima ir ant manęs, aš suprasiu
MamiČiukas
2005 08 26, 16:34
rasyk rasyk... mes skaitom idemiai
Babalia
2005 08 26, 17:18
Jau ne kartą buvo atklydusi mintis paklausti patarimo , kaip gi nugalėti savo silpnybę.Šiandien suradau JUS ir su didžiausiu džiaugsmu jungiuosi į būrelį. Rūkau jau seniai.Net nežinau kodėl,vis manau kad tai ramina.Bet gal tik apgaudinėju save. Vienu metu buvau net nusprendusi tai padaryti,bet pasidalinau šiuo savo sumanymu su bendradarbėmis...Man nepritarė ir nepalaikė,kadangi pas mus daug rūkančių tai visų gundymų ir neatlaikiau.Tuo metu buvau nusipirkusi kažkokius maisto papildus iš firmos Rodnik zdorovja.Nepamenu pavadinimo ir dabar nepažįstu nė vienos pas mus platinančios šią produkciją,bet aprašyme buvo paaiškinta,kad šie papildai suteikia kažkokių medžiagų organizmui ir palengvina abstinenciją.Gal kas nors ką nors apie tai girdėjote? O kad visoms kartu būtų smagiau paskelbkime išradingiausios motyvacijos konkursą iki rugsėjo 1-os. Bent jau naudingai galėsime pakreipti mintis kai pagalvosime apie...cigaretę.
Julyyte, perrašinėk viską ką turi  Pasiskaičius visokių baosybių bus lengviau pasiryžti atsisakyti šio brudno reikalo, o ir motyvacija didės. Aš tai save skatinu tuo, kad per mėnesį sutaupysiu apie 100 Lt, o tai yra beveik mėnesio šunų maisto norma. P.S. kažkaip jaučiu, jog šį kartą man pasiseks  Nes bus galima pasiguosti kaip sunku ir pikta, tuo pačiu žinosiu, kad ne man vienai taip bloga
Laumikė
2005 08 26, 22:29
Sveikos, jungiuos ir aš Jau prieš savaitę darbe pasakiau, kad nuo rugsėjo 1 d. - viskas, raukiu... Motyvų daug  bet kai pamaniau, kad negalėsiu vyresniukei drausti kažko, ką pati darau, - sorry, smegenukai smarkiai ėmė suktis teigiama linkme... Taigi, stiprybės ir vienybės visoms  )
*Julyte*
2005 08 27, 01:44
Džiugu, kad mūsų burys vis didėja, sveikos prisijungusios  Prieš skelbdama temę, bijojau, kad išjuoks mane, bet gi žiūriu....viskas ok, yra bendraminčių....ačiu visoms. Aš galvoju, gal geriau kuo mažiau pasakoti aplinkiniams, nes ką papasakoji, tas nesigauna, gal geriau sakyti: "Ai, dabar nenoriu, vakar apsirūkiau ar panašiai." Mano motyvai gal būtu pinigėliai, man jau 26 dar ne vėlu rūpintis sveiku gyvenimo būdu (po to bus ir mityba), rūkaliai dvokia iš toli, NEPRIKLAUSOMYBĖ, PAVYZDIS VAIKAMS DRAUGAI IR "DRAUGAI" Vos paskelbe savo ketinimą mesti rūk, pastebėsite, jog jūsų aplinkiniai susiskirsto į dvi stovyklas. Vieni jus sveikina, džiaugiasi, gal net padeda. Kitiems tai - problema. Priežastį nesunku įspėti: jus jiems parodote, kad rūk - tai užsiėmimas, kuriuo protingam žm derėtu vengti. Kaip tik tai ir esate pasirengęs daryti. Visų šių slaptų pavyduolių atžvilgiu turėtumete elgtis ryžtingai, reikalauti, kad jie pripažintų ir gerbtų jūsų sprendimą. Aiškiai leiskite jiems suprasti, kad jūs neberūkysite. Yra vienas radikalus metodas su įkyriais siūlytojais užsirūkyti. --Paimkite cigaretę. --Paklauskite, ar dabar ji priklauso jums. --Išgirdę teigiamą atsakymą, meskite ją ir sumaigykite padu.Gerai, mergaitės, kol kas tiek, nes ryt anksti važiuoju į Vln į vestuves, kai gryšiu parašysiu dar, pasiilgsiu jūsų visų. Tikiuosiu mūsų padaugės. Įdomu, kur dingo jau kelias dienas nerūkančios? Ateeeee
MamiČiukas
2005 08 27, 10:37
tikrai labai saunu, kad mes visos kartu mesism sita bruda, o siaip as manau, kad labiausiai bus sunku mesti del aplinkiniu kurei ruko...  Julyte, linksmai sudalyvauk vestuvese  ir atsirukyk paskutini savaitgali, kad daugiau nenoretum  :D:D
QUOTE jsiugzdi Paskelbta Šiandien, 10:37 tikrai labai saunu, kad mes visos kartu mesism sita bruda,
Aha aha, o as jus stebesiu, akis itempus!
Siūlyčiau registraciją. Susirašom visos, kurios metam (na, ketinam mesti  ) ir paskui dalijamės kasdien savo (-ne)pasiekimais. Nesusilaikiusioms - moraliniai pliūkšniai šiknon, susilaikiusioms - moraliniai aplodismentai. Pritariat?
Babalia
2005 08 27, 20:15
Moralinis bendraminčių apdovanojimas bus reikalingas.O aš šiandien sugalvojau , kokia gi bus didžiausia dovana man atsisakius c....Ogi vis pergyvenau ,kaip čia reikės rasti laisvo laiko padėti savo pirmokėlei mokytis.Juk ,rodos esu tokia "užsiėmusi" Ogi ,pasirodo 1 cigaretę surūkau per 5-6 minutes(matavau su chronometru),Jei per vakarą surūkau 5 cigaretes vadinasi prarandu visą pusvalandį.Sugalvojau, tai ir bus didžiausias apdovanojimas man ,o kartu ir dukrytei-mes paskirsime tą laiką bendravimui ir mokymuisi.  Taigi mano motyvas -sutaupyti laiką ir jį padovanoti vaikams.
MamiČiukas
2005 08 28, 11:23
o as kaip ir neatimineju is maziaus laiko... hmmm tai man reikia kazkoki kita motyva susigalvoti...
Labas visoms Aš nerūkau 9 mėn. Stažą turėjau bene 8 metus, motyvai mesti - dvokas iš burnos, pageltę dantys (vien ko vertas apatinės žiaunos vaizdas iš vidinės pusės), sparčiai brangstančios cigaretės bei tas šlykštus PRIKLAUSOMYBĖS jausmas. Kuo toliau tuo labiau pradėjo erzinti mintis, kad mano nuotaiką, darbingumą ir santykius su aplinkiniais VALDO popieriukas prikimštas brudo. Kai pagauni save rėkiančią ant artimų žmonių, nes nori rūkyt - bjauru. Valios mesti po truputi neturėjau, todėl nesileidau i jokius kompromisus su savim. Paskutinę cigaretę užgesinau gruodžio mėnesį. Labai sunku buvo dvi savaites, po jų nemiga, galvos svaigimas ar lengvas pykinimas baigėsi. Vidurių reikalams susitvarkyti prireikė dar poros mėnesių. Iš kart pradėjau sportuoti, priaugau 7 kg - dalis šito svorio buvo riebalus pakeitę sunkesni raumenukai. Nesinervinau, nes ir būdama rūkore esu svėrusi dar daugiau. Lankiausi tose pačiose vietose, baliukuose dalyvavau, kavą gėriau. Ir į balkoną kartu su rūkančiais nueidavau  Nebijodavau sakyti, kad noriu rūkyti. Bet nerūkiau ir nerūkau iki šiol. Gyvenimas be cigaretės geras, baliuose taip pat linksma, kava skani  Plius kvepiantys plaukai, balti dantys, žvalumas ir pasididžiavimas savim Tikrai verta pora savaičių pakentėti. Sėkmės
Labai geras sprendimas ATSIKRATYTI ZALINGO IPROCIO. Ir kuo jusu chia bus daugiau, kuo daugiau bus bendraminchiu, tuo kiekvienam bus lengviau. As tai isbandziau jau nuo geguzes menesio  Skaiciau tokius straipsnius ilgai, klausiausi protingu zmoniu patarimu ir supratau, kad mesti rukyti tikrai verta. O kai tai padariau - isitikinau, kad visi tie zmones tikrai nemelavo.  jauciuosi liux, jegu atsirado, nebera dusimo, esu pakyletos nuotaiko ir svarbiausia nepriklausoma nuo nikotino, galiu buti ivairiose situacijose, pobuviouose ir nebeieskoti lasivos minutes pasprukimui, t.y. parukymui. Zinokite verta tai padaryti.Patikekite manimi. Palengvinimui siulychiau pakramtyti Nicorete guma (nors ir slyksti ji), o po to pereiti prie paprasto
MamiČiukas
2005 08 29, 10:00
man tai labai idomu, po kiek laiko nerukymo dingsta noras patraukti duma? ar tiesiog pripranti prie saves prievartavimo...
klopedija
2005 08 29, 10:43
QUOTE jsiugzdi,2005 08 29, 11:00 man tai labai idomu, po kiek laiko nerukymo dingsta noras patraukti duma? ar tiesiog pripranti prie saves prievartavimo...  Tas noras gali niekur nedingti, tik "pasislėpti" giliai giliai. Juk psichologinė priklausomybė yra stipresnė. Todėl daugelis rūkiusiųjų ir metusių nėštumo metu vėliau vėl pradeda... Greičiausiai, po ilgo savęs prievartavimo atsipeikėsi, kad jau kurį laiką to noro nejauti. Aš nebejaučiu jokio noro ir nebijau užtraukti dūmą kokį kartelį per metus. Po to tik dar labiau įsitikinu, kad labai neskanu, dvokia ir nemaloniai apsvaigstu.
QUOTE(klopedija @ 2005 08 29, 10:43) Tas noras gali niekur nedingti, tik "pasislėpti" giliai giliai. Juk psichologinė priklausomybė yra stipresnė. Todėl daugelis rūkiusiųjų ir metusių nėštumo metu vėliau vėl pradeda... Greičiausiai, po ilgo savęs prievartavimo atsipeikėsi, kad jau kurį laiką to noro nejauti. Aš nebejaučiu jokio noro ir nebijau užtraukti dūmą kokį kartelį per metus. Po to tik dar labiau įsitikinu, kad labai neskanu, dvokia ir nemaloniai apsvaigstu.  Aukso žodžiai!!! P.S. Irgi nerūkanti nuo N. Metų.
Noracka
2005 08 29, 12:45
Liuks sumastet!!!
MamiČiukas
2005 08 29, 13:04
QUOTE(klopedija @ 2005 08 29, 11:43) Tas noras gali niekur nedingti, tik "pasislėpti" giliai giliai. Juk psichologinė priklausomybė yra stipresnė. Todėl daugelis rūkiusiųjų ir metusių nėštumo metu vėliau vėl pradeda... Greičiausiai, po ilgo savęs prievartavimo atsipeikėsi, kad jau kurį laiką to noro nejauti. Aš nebejaučiu jokio noro ir nebijau užtraukti dūmą kokį kartelį per metus. Po to tik dar labiau įsitikinu, kad labai neskanu, dvokia ir nemaloniai apsvaigstu.  žinai, paguodei
Mane irgi užregistruokit į metančiųjų sąrašą. Keista - buvau sumąsčius pati viena mesti rūkalus nuo rugsėjo 1 d., bet radau šį skyrelį ir pasijutau daug geriau ir drąsiau - vis ne viena.  Stažas su pertrūkiais apie 15 metų.
MamiČiukas
2005 08 29, 13:43
junkite junkites, kuo daugiau musu, tuo didesne tikimybe, kad kartu mesim
*Julyte*
2005 08 29, 14:48
Na, mergaitės štai ir aš, dėl registracijos gera įdėja, galite registruotis man asmenine žinute, parašykit kiek laiko stažas, jei kas ne nuo rugsėjo 1d, tai nuo kada, dar galima nurodyti kiek maždaug surūkote per dieną vnt, ir trumpą motyvaciją (jei turite). Na, jei norite galima nurodyti ir svorį. ŽALINGIEMS ĮPROČIAMS LIKO 2,5 DIENOS, PRASIDĖS NAUJAS SVEIKAS GYVENIMAS........ ARBATA - TRISKART PER DIENĄ Vaistinese, parduotuvese būna pirkti žolelių mišinių nuo nervingumo-ypač dažno nusiskundimo atpratimo laikotarpiu, pasireiškiančio nerimu, įtampa, baime. Žolelės nuo to labai padeda. Įtokios arbatos sudėtį paprastai įeina valerijono šaknis, melisos lapai ir apinys, o kartais dar ir šalpusnis, čiobrelis, kraujažolė, dilgėlė. Keleta kartų per dieną išgerkite puodelį tokios arbatos. Ypač kai užeina noras rūkyti. Skanaus. Rytoj ir aš eisiu užsipirkti arbatėlės.
Sveikos, na mano stažas tai visai nedidelis kaip ir.. kiek daugiau nei metai, bet jau mečiau prieš maždaug savaitę, nes pagalvojau kad tikrai neskanu ir nesveika kad ir priklausomybės dar kaip ir nėra didelės, tai kam reikia pamaniau o maniškis irgi nuo šiandien metė, na kaip metė, sakė dar tik vieną cigaretę surūkė  o jo stažas tai ojojojojoj.... taigis, norėjau paklaust gal kas naudojot tuos pleistriukus, kad rūkyt nesinorėtų? nes įtariu teks brangiausiąjį apklijuot
MamiČiukas
2005 08 29, 15:31
QUOTE(Julyyte @ 2005 08 29, 15:48) Na, mergaitės štai ir aš, dėl registracijos gera įdėja, galite registruotis man asmenine žinute, parašykit kiek laiko stažas, jei kas ne nuo rugsėjo 1d, tai nuo kada, dar galima nurodyti kiek maždaug surūkote per dieną vnt, ir trumpą motyvaciją (jei turite). Na, jei norite galima nurodyti ir svorį.
aš pradedu registraciją: stažas - 10 m., nuo rugsėjo mesiu (bandysiu) , per dieną surūkau - 5 cigaretes (kai išgeriu - galiu ir pačioką ), motyvacija - dėl sūnaus , svoris - 79 kg
*Julyte*
2005 08 29, 16:42
Tai tu visai nedaug rūkai Manbus sunkiau Stažas 6metai, per dieną - 8-12, priklausomai nuo įtampo ar kokių reikalų, žinoma alkoholis savo daro, motyvacija - sveikata, vaikai, ir NEPRIKLAUSOMYBĖ, SVORIS -
Turbūt ir aš prisidėsiu prie jūsų  Vieną kartą reikia mesti tą bjaurų įprotį  Ir tikiuosi, kad iki rugsėjo nepersigalvosiu  Beje šiandien antrą dieną nerūkau
Infinity
2005 08 29, 18:16
Sveikos, norinčios sveikai gyventi Priimkite, prašom, ir mane savo burį. Norėčiau mėsti rūkyti, bet sunkiai sekasi, o jei tiksliau, nesiseka visai...ko truksta - noro, stiprybes, valios, motyvacijos - lyg ir turiu, o tuo pačiu būtent šių savybiu ir pasigendu išsvajuotam tikslui pasiekti mano rūkymo stažas 16 metų (kai dabar paskaičiavau net baisu ir liudna pasidare  ), per diena surūkau 5-8 cigaretes, svoris 67 kg. Gera, kad jus radau  kartu su Jūsų pagalba gal visgi įveiksiu šį "kalną"
*Julyte*
2005 08 29, 19:02
Sveikutės prisijungusios
Na, aš su pertraukom rūkau apie 17 metų. Šiuo metu sulesu apie pakelį per dieną, o jei išgeriu, tai ir dar daugiau. Noriu mesti dėl to, kad reikia. "Cigarečių dūmuose vysta gėlės ir moterys". Kai tau jau virš 30, labai šis posakis akivaizdus pasidaro.
Infinity
2005 08 29, 20:31
Dar pamiršau parašyti savo motyvus atsisakyti rūkymo. Jų yra net keli: 1. blogas pavyzdis augančiams sūnui 2. smirda iš burnos, smirda plaukai 3. pageltę dantys 4. priklausomybę 5. žala sveikatai ir grožiui 6. tuščias pinigų švaistimas Tikiuosi, užteks ryžto atsisakyti šio bjauraus įpročio  kartu su Jumis
*Julyte*
2005 08 29, 20:55
Recidyvai - įprastas dalykas Daugeliui rūkyti metusių žmonių sėkmė nusišypsojo ne iš karto. Tačiau jums linkėtume įveikti kliūtis ir iš karto visiems laikams mesti r. O ką daryti, kartą išklydus iš kelio? Kai tik suvoksite, kas atsitiko, iškart užgesinkite cig ir pamėginkite išsiaiškinti, kas jus privertė užsirūkyti? Kur priežastis>? Kaip to išvengsite vėliau? Ar jūsų motyvai, dėl ko metėte r, staiga nustojo galioję? Nepaisant nesėkmės, stenkites nenuleisti rankų. Pasimokykite iš šios situacijos. Kai kitą kartą vėl apims pagunda, pasielgsite išmintingiau. SVORIS, VIRŠKINIMAS, MITYBA Vos metus r, kol medžiagų apykaita dar netapo normali, ne vienas iš pradžių pastorėja ir ima skųstis vid užkietėjimu, putimu. Tai atsitinka dėl dviejų priež: -nikotinas yra laisvinamoji priemonė, o jūsų žarnynas prie jo įprato; -tam, kad pašalintu iš organizmo kenksmingas tabako sudedamąsias dalis, jūsų medžiagų apykaitos sistema rūkant sunaudoja 200-300 kalorijų. Tačiau jus galite padėti savo organizmui -Gerkite daugiau skysčių -metęs r nepradėkite kankinti savęs dar ir griežta dieta. -ir dar: svarbiausia- judėjimas
Laumikė
2005 08 29, 22:09
Pagaliau ir aš prisikasiau prie kompo Tai va, registruojuosi: stažas - 13,5 metų, iki to dar buvo keleri metai su pertraukom; motyvas - nenoriu per daug greitai tapti sena kliuška ; pavyzdys vaikams;  galų gale paskaičiavus - ir pinigiukai; dienos ,,dozė - 1 pok. + pagal aplinkybes, taigi, nemažai. Svoris - telpu į normą, bet norisi mažiau. Ką jau padariau - nebeliko to ,,+ pagal aplinkybes Na, kuri kita registruojasi?
[COLOR=blue]Registruojuosi: Stažas 10 metelių, surūkau apie 20 per dieną  Svoris apie 66-68 kg. Mesiu nuo rugsėjo 6 d., bent jau taip tikiuosi, kad iki tol spėsiu apsirūpinti pagalbinėmis priemonėmis. Ačiū už patarimą dėl arbatos  [COLOR=red]Motyvacija: Gaila sveikatos ir babkių, nenoriu per anskti pasenti, jaučiuosi kaip kokia narkomanė, jei tik neparūkau, ir gėda jau darosi kažkaip....
Rukiau apie 8m. ir vis pagalvodavau, kad viena diena as mesiu. Ilgai laukiau tos vienos dienos Ir karta meciau. Pagalvojau, kad nerukysiu tik siandien, kita diena vel galvojau, kad tik siandien ir taip kasdien. Po savaites surukiau viena (geriau alu ir laaabai uzsimaniau  ) ir kita diena atsikelusi supratau, kad man visai to nereikia. Tas kvapas is burnos... Iki siol sekmingai nerukau (dar tik 2men.) ir visai man to netruksta. Galiu su kolegemis stoveti salia, "palaikyti kompanija", bet poreikio rukyti nebera. Ir jokiu lomkiu nebuvo. Tiesiog pati supratau, kad as to nebenoriu  Tikiuosi, taip ir toliau. Tiesa, pradejau daugiau valgyti, bet tai laikina, manau..
MamiČiukas
2005 08 30, 08:47
kaip šaunu, kad mūsų vis daugiau ir daugiau  : tik linkiu mums visom, kad tikrai mestume šitą įprotį, o neliktumėm tik norinčios...
Infinity
2005 08 30, 10:28
*Julyte*
2005 08 30, 13:14
Teisingai eda9 ir sako, manau kad rugs 1 d ir yra ta mūsų diena, kam dar ilgiau tempti gumą, koks skirtumas greičiau pradėsim, greičiau ir baigsim, šį niekam tikusi reikalą  žinoma, šiandien, gal lengvai sakyti, o rugsėji bus verkšlenimai: "kaip aš noriu rūkyti", bet vistiek, NE, NE, NE. Taigi iki senatvės juk nerūkysim, tuo labiau su rūkymu laaaabai greitai senos atrodysim, žiūrėk dar ir ligų maišą ant pečių užsikrausim Įrodykim ir sau, ir aplinkiniams kokios mes stiprios, o gal kas prie jūsų prisijungs iš aplinkiniu, ne tik blogas, bet ir geras pavyzdys užkriečiamas. Apsirgau aš tose vestuvese, bet nieko, kai tik palengvės, iškart jums prirašysiu visko, tada pamatysit, kaip mąstė kiti žmogeliai metant. Mes tikrai nesvarbu kaip, bet perbrisim šią balą, svarbiausia nepamirškit ir nepabijokit pasisakyti kokios bėdos ar mintys kamuoja, mes tam ir jungiamės, nes kartu mes stipresnės......
|
|