Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mėgstamiausias vaikučių užsiėmimas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
dani
Visi vaikai turi megiamus "zaidimus", jei juos  galima pavadinti zaidimais, gal teisingiau butu - "Pasaulio pazinimas" arba pan.
Maniskiu pats geriausias zaislas - tusti nuo mineralinio ar limonado plastmasiniai buteliai, siuksliu deze (kuri uzstatyta kede), zurnalu "skaitymas" i skutelius, TV pultu "perjungineti" kanalus (sekmingai ijungia ir isjungia, pareguliuoja norima kanala) [img]http://www.kurts-smilies.de/grinser2.gif[/img] Megsta apversti pripuciama dideli zaisla ir ismesti visus kamuoliukus (100 vnt.) ir dziaugsmingai stebeti, kaip mama ar aukle koki 5 karta per diena renka tuos kamuoliukus [img]http://www.kurts-smilies.de/hahaha.gif[/img] Didele pramoga - uzsilipus ant sofos gerai pasokineti ir pasivartalioti [img]http://www.kurts-smilies.de/trampolin.gif[/img] O ka bekalbeti apie tevu didele lova...
Jurga
na, musu dar pajegia apverst namu, bet moka triuksmaut  [smiley=mamontovas.gif] ypac megsta su kokiu kietu daiktu,.pvz., saukstu, dauzyt i kieta pavirsiu. Dauzo ir juokiasi  ;D Cia turbut tokiam amziui budinga... ji taip "groja" jau nuo kokiu 5 menesiu...
Dar labai megsta zaisti su tokiais diktais, kaip, pvz, kremo tubele.
Dar labai megsta smulkius daikciukus, kuriuos nuolat tenka slepti. Pavyzdziu pamato koki trupini ant kilimo ir nenusiramins, kol nepaims i rankas ir nepazais su juo...  :-/
O labiausiai tai megsta atkreipinet suaugusiu demesi i save (plodama katuciu, spjaudydamasi arba skleisdama keistus garsus - urgzdama, pavyzdziui...) Pasiekusi savo tiksla - kvatojasi patenkinta  ;D ;D ;D
1111
Maniskio (1,5m) irgi pats megstamiausias zaislas tusti minetalinio buteliai. Patogiai ant grindu isitaiso ir kokias 15 minuciu sukineja kamstukus-ramybe namie (nors ir laikina). :smile.gif Kai atsibosta vienoje vietoje sedeti prasideda lastymas is vieno galo i kita, pakeliui uzsokant ant lovos ir padarant kulversti. Tada reikia savo begimo trasa pazymeti, o tam butina atsidaryti komodos stalcius ir istraukus drabuzelius po visus kampus "isdelioti" tongue.gif Na, o kai kojytes pavargsta, pasiima pagalve ir tampo paskui save vis priguldamas wink.gif Nors kambari dvi dezes zaislu, kaskaip ju nepasigenda, na nebent kokia knygyte dvidesimt sekundziu "paskaito"
mamulia
Mano mazyles tai megstamiausias uzsiemimas pas mane ant ranku  ;D o vyresnioi labai megsta tulike ant puodo sededama susistatyt mano lakus,kosmetika ir zaist.Tiesa dar dainuot tulike jai jega. Taip valanda gali prabut  ;D ;D ;D
Rykute
Maniskiui patinka viskas kas negalima biggrin.gif plesiti tapetus(naujai isklijuotu) pasyti ant sienu ir sujungti elektrine uztai nei minutei negaliu palikti vieno sad.gif nors jau 2 metai. O siaip tai pats mieliausias zaislas plaktumas (tikras) zaislinis netinka  ;D
lengvute
na, pas mano dukras pastaruoju metu atsirado pats mėgstamiausias užsiėmimas-kas vakarą deklamuoti mamai prieš miegą krūvas savų, ekspromtu kurtų, eilėraščių (čia, matyt, ūpas pakilo, kai pabuvojo vienam renginy, kur mamytė skaitė eiles  :smile.gif, matyt tie plojimai, gėlės ir t.t, joms paliko didžiulį įspūdį  :smile.gif), reikia tik nenumušti joms ūpo, tegul kopijuoja, gal kas gero iš to išeis  :smile.gif.Dar vyresnėlės mėgstamas užsiėmimas jau nuo pat ankstyvo ryto dainuot, bet tokiu plonu plonu balseliu  :smile.gif
Kartu žaidžiam stalo žaidimus.
pusk
Mano vaikuciui 4.5 men. labiausiai patinka ziureti TV, sis pomegis jau nuo 1 men pasireiske ( nei verkt , nei juoktis is sito  ???, tik stengiames neperlenkti lazdos)
Dabar jam patinka apsipirkineti parduotuvese- ten dairosi, toks geras, ramus...
*Varlė*
Pusk, tavo vietoj stengčiau kuo mažiau leisti žiūrėti TV. Juk mažiukų tokios jautrios akytės. Mes stengiamės ir dabar leist mažiau žiūrėti. Nors jis ir nėra aktyvus žiūrėtojas. Nesinori, kad tektų nuo mažų dienų nešioti akinukus.
une
mano vyresnelio "deklamuojamas"eilerastukas" jau kelinta savaite. cia kai klausia ka man veikti, ir as jam ka nors pasiulau.
" piesti- NO
zaisti-NO
televizorius-YEEEEESSSS
kompiuteris -YEEEEESSSS"
cia buna taip piktai atreziama smile.gif
"
dani
Vienas is paskutiniu mano 1.5 meto dvyniuku megstamu uzsiemimu: rytais nusiima pampersus loveleje ir ... prisiusina :-/ :smile.gif Jei nespeju prabusti, tai randu jau privaryta >:(
Kitas megstamas zaidimas - telefonai, nesvarbu kokie, net faksa pamege "siuntineti" ;D Teko nupirkti zaislini "tikra" telefona, lai siuncia ir faksuoja.
Apie kompiuterio junginejima bei meile televizoriu pulteliams net nekalbu..
asfaltuota
Maniškės(6,5 mėn. ) merginos šio mėnesio topas- stovėti ant šaldytuvo(prilaikau aišku), apsikabinus mikrobangę, abiem rankom daužyti ant mikrobangės stovintį magnetafoną. Kuo garsiau groja muzika- tuo geriau, o jei dar žiūrovų yra- mergina tiesiog siautėja. Galėtų ten ant šaldytuvo kiaurą dieną prakabėt.
Jumi
Mazylio megstamiausias darbas (7.5men.) ropoti ir viska ka tik gali pasiekti mesti ant zemes, paragauti t.y apseilioti.Dar labai patinka su savimi pasikalbeti prie virykles stiklo(veidrodis jau nebedomina) ir stalciu darinejimas. Sitas paskutinis darbelis mane tiesiog siurpina o jam sukelia tokia ekstaze, kad grazu ziureti  ;)
Vyresnelis 3 metu pamegu puzlus delioti  [smiley=899.gif] kartais piesimo dienos buna.  Jeigu tik galetu tai visa diena ant teveliu lovos sokinetu  [smiley=soka2.gif] ir muzika pasileides kartu dainuotu. Vakarais selo valandeles butinai buna. Ir dar baisiai megsta vonioje kriaukle plauti ir vandeneli pilstyti. Kiekviena dienele vis ka nors naujo sugalvoja ir liudna tai tikrai nebuna  ;D
lengvute
Dabar jau maniškių mėgstamiausias, ką ten mėgstamiausias užsiėmimas-būtinybė rolleyes.gif , tik grįžus namo, numetus paltą ir batus lėkti kurti darbelių smile.gif , ot kūrybiškos sielos, džiaugiuos wink.gif, aš tai labai skatinu, padedu joms susiorganizuot wink.gif , prigalvoju, parnešu įvairių medžiagų darbeliams.Reikia ir mamai ypatingos kantrybės, bet aš jos tam turiu wink.gif ), namie gi kūrybinė betvarkė kaip ne kaiop, sukarpomos, panaudojamos būna ir visai ne darbeliams skirtos medžiagos laugh.gif
$
na maniske turi toki pripuciama namuka,tad labai smagiai ten zaidzia,(kol neatsibosta)prie to namuko buvo komplekte 100 spalvotu plastmasiniu kamuoliuku,kurie dabar sumesti i deze nuo monitoriaus,vidury dezes yra skyle rankai ikisti,tai dabar yra pats megstamiausias uzsiemimas,ten ranka ikisti ir traukti tuos burbuliukus,o paskui atgal juos mesti.
LAUDER
na mano sunui jau trys metai bet zaist su zaislais kazkaip jam nesinori.idomiausia taisokinet ant lovos , mano nagu lako buteliukai, dazai smile.gif kartais masinelias pastumdo na niekaip vaikelis mano nesuranda uzsiemimo idomaus mes irgi ta pili turim bet beda ta kad 2 kambariu kolkas bute gyvenam ner vietos kur pastatyt sad.gif
meya
Manske 2.2 m. jokio uzsiemimo irgi niekaip surast negali blink.gif Tik paskui vaiksciot ir zirst arba selt ir po kojom maisytis tongue.gif Naujas zaislas jai 5 min. - mazdaug kol ispakuoja. Isimtis- vanduo, ipilk jai i zaislini indeli, bus ramu geras 20 min., na, kol vanduo indelyje baigsis. Aisku, galima isivaizduot, kas kambariuose darosi po tokiu zaidimu. Turim ir mes pripuciama nameli, bet toks ir zaidimas su juo- ismeto visus kamuoliukus po kambari ir vsio... -"mama, surink!!!" Tiesa, dar knygutes ilgesniam laikui sudomina, o jei dar kas paskaito, tada vaiko kaip ir nera smile.gif Taigi, o uzsiemimas Nr. 1 dabar pas mus- zaidimai su katinu rolleyes.gif Tik katinelio tai gaila, na, bet gerai, kad jiems vakare vienodu metu pats dukimas uzeina, tai ir duodasi kartu. O topas- tai katino zvejojimas su zaisline meskere, cia jau abiems patinka thumbup.gif tongue.gif
Maša
Man su vyresniuoju trimečiu tai nėra problemų - jam viskas įdomu: ir iš kaladėlių statyti, ir piešti, ir lipdyti, o jei dar kas nors knygutę paskaito, nu tai iš viso kaifas biggrin.gif Bet va metinukė mažoji tai jau problema rolleyes.gif Vyras ją vadina šiukšlyno ir tualeto karaliene, bo tai mėgstamiausios jos žaidimų vietos, o kadangi neleidžiam, tai aišku norisi dar labiau mad.gif . Kitas mėgstamas užsiėmimas - griauti ir trukdyti broliui ohmy.gif Galim numaldyti tik knygutėm, bet tada ir vyresnysis užsimano, o jiems knygų skaitymas labai dar skiriasi - vienai tik au-au ir mū-mū rūpi, o kitam jau normalių pasakų reikia. Rezultatu abu lieka nepatenkinti mad.gif
Tiesa, kartais namuose nušvinta laimė, ir vaikai kartu žaidžia gaudynes, slėpynes ir lenktynes, o mes su vyru bijom net kepštelt, kad tik mūsų neatsimintų ir vėl zirzt nepradėtų biggrin.gif
lengvute
mažesnius vaikus gal ir sunkiau kuo nors ilgam sudomint rolleyes.gif
Mes tai jau einam į kitą pakopą, sprendžiam galvosūkius, nesudėtingus kryžiažodžius, bandom spėt mįsles wink.gif
giedrulka
Maniskio savaites topas tai zaidimas "pop zvaigzde" arba "zurnalistas". Pasiima koki tuscia buteliuka (ypac gerai nuo aktimelio tinka) ir neva dainuoja i mikrofona. Vaiksto vidury kambario, dainuoja, burbuliuoja. Arba pasneka i "mikrofona" atkisa man pasneketi, vel pas pakomentuoja, kisa man ir taip be galo be krasto, kol pati nepabegu biggrin.gif Tai kriksto mama padovanojo vaikiska mageli su mikrofonu - kolkas is ranku nepaleidzia.
delfinas
Dar neseniai labiausiai mego pliuskentis ir daiktus "skandinti" klozete, o dabar persiorientavo i zemiu knisima is augalu vazonu blink.gif . Tiesa, jam prieinamoj vietoj yra tik vienas didelis augalas, bet ir to pakanka. Ypac smagu, kai isknisa ka tik palaistyta (pats ji laisto, cia "jo" augalas). Dar megsta spaudyti mygtukus - kompiuterio, TV, muzikinio centro, videomagnetofono...
Jurga
maniskei labai patika slepti daiktus sau uz nugaros. paima i abi rankas po koki daikta, staigiai paslepia sau uz nugaros ir saukia "niekooo!". Tada parodo ir dziaugsingai "yyyy" (dar pati neissiaiskinu, ka tas reiskia, nes sitaip ji kiskius vadina) arba "vaa"...

Dar labai labai megsta piesti su flomasteriais arba tusinukais (kas gana kenksminga plinkiniams baldams, rubams). O su piestukais ir vaskinem kreidutem - nemegsta, nes ten reikia jegos paspausti, kad piestu... unsure.gif

trecias mylimiausias uzsiemimas - sokti pgal muzika, o ypac pagal CD is mokykleles, kuria lankome smile.gif
agniux911
maniski baisiai megsta "remontuoti" viska, pasiima atsuktuva ar dar ka (zinoma zaislinius nupirkau irankius, tai dzin, ima senelio tikrus) ir gaila labai kai nuo tokiu remontu tik luzta viskas, bet nepaiso prasymu nelauzyt, kitaip nemoka. jam kiekvienas zaislas tarsi plaktukas, sako tvarkau ir kada su kuo pauole i grindis, stala doh.gif
putlute
mano mažulė labai mėgsta spaudą - turi visą krūvą žurnalų, knygučių, reklaminių bukletų, kuriuos vis perverčia, tai tada tuiriu pusvalandį laisvą. dar labai mėgsta sudėti ir po to išimti skalbinius. tai labai dažnai išskalbiam neskalbiamus dalykus, pvz., tušinukus, skalbinių segtukus arba knygutes rolleyes.gif rolleyes.gif ir dar vienas užsiėmimas - virtuvinės spintelės revizija - viską išima, peržiūri, išpila makaronus, kruopas... ir bando sudėti. dar labai mėgsta stypsoti prie lango ir piešti ant stiklo. o jau tv, kompas ir foto tai tik leisk darbuotis... doh.gif
advokate
Mėgstami žaidimai būna "fazėmis" - kurį laiką labai intensyviai, o paskui pasimiršta.
Lukui buvo labai ryškios traukinukų, gaisrinių, šiukšlių mašinų blush2.gif , kelio ženklų (visos jo kambario sienos buvo nukabinėtos paties pieštais A4 formato ženklais) fazės.
Dabar priaugome iki miestų statybos iš kaladėlių - su gatvėmis, senamiesčiu ir bažnyčiomis (gal bus architektas? thumbup.gif - vis geriau, nei šiuklių mašinos vairuotojas biggrin.gif ) ir aišku kompo, kuriam laiką reikia riboti, kitaip prasėdės nuo pusryčių iki vakarienės.

Miko mėgstamiausias užsiėmimas - futbolas. Vaikosi kamuolį po visus namus ir sąmoningai spiria, nors mamai tenka kartu lakstyti ir futbolistą už rankų laikyti, nes pats be pagalbos dar nelabai gali biggrin.gif
vitalija.vilke
Manojo mėgstamiausias užsiėmimas daryti tai kas negalima biggrin.gif bet tai daryti mėgsta visi vaikai.
O jei rimtai tai pas jį dabar knygučių skaitymo manija. Skaityti žinoma jis dar nemoka, bet neša ir neša man knygutes, aš jam sakau daiktą, o jis jį rodo knygutėje. Arba atsisėda prie savo staliuko, varto knygutes ir "skaito" sava kalba.
Natali69
Mums 1m. ir 5men., tai labai troksta demesio ir nenori zaisti vienas, turi nemaza palapine kur visi zaisliukai, tai sutinka ilgiau pazaist ten tik tuo atveju, jei mama sedi kartu doh.gif o siaip taip pat lb megsta tuscius "bambalius" biggrin.gif ivairius samcius, saukstus arba zaist "sabiralka", viska meto po lova, o mama paskui turi traukti doh.gif
vasareja123
spalvinimas akvarele
atine
Statinių iš kaladėlių griovimas doh.gif
Chloe
Pastebejom kad maniskio megstamiausias uzsiemimas klausytis klasikines lyriskos muzikos unsure.gif jei buna irzlutis ar verkia ijungus muzika visada nusiramina ir ramiai zaidzia... biggrin.gif Bet betkokia netinka, tik instrumentine...smuikas...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.