Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tortas ,,Malkos po sniegu"
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Asseni
1 tema+ detalus gamybos procesas su nuotraukomis

Autorius nnillka

user posted image

Jums reiks:
Tešlai:
250 g sviesto
200 g grietinės
3 stiklinės miltų
arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte

šaldytų vyšnių (2 pak.)

Kremui:
600 g grietinės
1 stiklinė cukraus
citrinos rūgšties
grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)

Vikucce
Sveikutės, kepėjėlės biggrin.gif Kaip faina, jau antra temutė thumbup.gif

O štai ir mano vakarykštės malkos po sniegu ax.gif
user posted image
Pirmąkart dariau, bet darysiu ryt vėl, nes čia tik iš pusės normos toks išėjo thumbup.gif Visiems labai patiko wub.gif
spin2liux
ir as vakar dariau sita grozi, bet nesigavo visiskai schmoll.gif atsildziau braskes, bet kepant jos paleido sultis, grietine vos vos paplakus susoko kazkokiais gabaliukais g.gif na bet sudejau siaip ne taip viska kaip skiau pas mane ne malko po sniegu, o skiedros hihihi.gif na bet gal skanu bus, eisim ragauti
juodukeee
Mergaites, o ar tiktu vysnios is uogienes? ax.gif biggrin.gif
rugiagele26
QUOTE(juodukeee @ 2009 03 29, 11:03)
Mergaites, o ar tiktu vysnios is uogienes? ax.gif  biggrin.gif
*

Manau tiktu g.gif
spin2liux
na paragavau, tikrai skanu ir prapjovus vaizdelis tikrai geresnis rolleyes.gif bet man riebokas, tikrai darysiu ji dar karta, bet manau kremui rinksiuos koki jogurta, kaip manot tiktu? g.gif
Nerytė
QUOTE(juodukeee @ 2009 03 29, 10:03)
*

gali buti labai saldu... bet cia skonio reikalas... man skanu su saldytom vysniom, nes tortas gaunasi saldziarugstis wub.gif
Voveruška
O man kazkaip pritruko 2 pakeliu vysniu...gal as teslos biski perdaug padariau, arba labai plonai ilgas malkas kociojau...
na bet paziuresim kas gausis smile.gif
rugiagele26
QUOTE(Voveruška @ 2009 03 29, 11:29)
O man kazkaip pritruko 2 pakeliu vysniu...gal as teslos biski perdaug padariau, arba labai plonai ilgas malkas kociojau...
na bet paziuresim kas gausis smile.gif
*

As pirktines saldytas vysnias dar perpus pjoviau, nes labai jos dideles smile.gif nors siaip vistiek pritrukau keliu uogu doh.gif
joliteee
QUOTE(juodukeee @ 2009 03 29, 12:03)
*

As dariau is vysniu uogienes, nebuvo saldu kadangi i krema dedasi citrinu rugsties, tai viska atmusa
ingauk
QUOTE(joliteee @ 2009 03 29, 11:42)
As dariau is vysniu uogienes, nebuvo saldu kadangi i krema dedasi citrinu rugsties, tai viska atmusa
*

o as nededu i krema cirtinos rugsteles, bet is paciu uogu uztenka to rugstumo smile.gif
*B.A*
keiciant grietine i jogurta reikia det cukraus??
ir kiek to standyklio reik??vieno pakeliuko??
Vikucce
QUOTE(*B.A* @ 2009 04 03, 18:19)
keiciant grietine i jogurta reikia det cukraus??
ir kiek to standyklio reik??vieno pakeliuko??
*

Žiūrint koks jogurtas, bet aš visada dedu cukraus šiek tiek ir truputį citrinos culčių (dar žievelės galima įtarkuoti mirksiukas.gif ), kadangi vyšnios rūgščios, reikėtų dėti tiek, kad būtų gana saldu ir atmuštų jų rūgštumą.
Jei dėti vien jogurtą, manau reikėtų jį plakant įdėti kokį šaukštą (priklauso nuo jogurto keikio g.gif ) ištirpintos želatinos, kad jogurtas šiek tiek apstingtų, kažin ar standiklio pakaktų.

O grietinei normaliai 30 proc. man 1 pakelio pilnai užteko thumbup.gif
*Selma*
net seile nutiso kaip skaniai atrodo wub.gif reiks ir man pasigaminti thumbup.gif
*B.A*
QUOTE(Vikucce @ 2009 04 03, 21:32)
Žiūrint koks jogurtas, bet aš visada dedu cukraus šiek tiek ir truputį citrinos culčių (dar žievelės galima įtarkuoti mirksiukas.gif ), kadangi vyšnios rūgščios, reikėtų dėti tiek, kad būtų gana saldu ir atmuštų jų rūgštumą.
Jei dėti vien jogurtą, manau reikėtų jį plakant įdėti kokį šaukštą (priklauso nuo jogurto keikio g.gif ) ištirpintos želatinos, kad jogurtas šiek tiek apstingtų, kažin ar standiklio pakaktų.

O grietinei normaliai 30 proc. man 1 pakelio pilnai užteko thumbup.gif
*

dekui bigsmile.gif
*B.A*
na padariau as tas malkas lotuliukas.gif
skanios pacios malkos,bet kremukas tai nelabai schmoll.gif per riebu ir kazkodel gietine skystoka gavos.nors ir ant 300g grietines dejau visa pakeliuka standyklio g.gif

kita karta bandysiu su jogurtu bigsmile.gif
Vikucce
QUOTE(*B.A* @ 2009 04 04, 16:49)
na padariau as tas malkas  lotuliukas.gif
skanios pacios malkos,bet kremukas tai nelabai  schmoll.gif per riebu ir kazkodel gietine skystoka gavos.nors ir ant 300g grietines dejau visa pakeliuka standyklio  g.gif

kita karta bandysiu su jogurtu  bigsmile.gif
*

Įdomu g.gif Aš abu kartus su grietine dariau, tai pirmąkart tik kokį trečdalį pakelio standiklio tedėjau, tai kremas minkštas išejo, bet ne skystas, o antrąkat beveik pilną pakelį dėjau, tai kaip grietinėlė standus buvo thumbup.gif

O kokią grietinę naudojai? Aš visad Naminę, nėra nuvylus mirksiukas.gif
*B.A*
QUOTE(Vikucce @ 2009 04 04, 22:05)

O kokią grietinę naudojai? Aš visad Naminę, nėra nuvylus mirksiukas.gif
*

pieno zvaigzdes MU 30%... kokia MB nupirko,tokia is sunaudojau lotuliukas.gif
Voveruška
Skanaus 4u.gif

user posted image
Kikaxx
QUOTE(Voveruška @ 2009 04 08, 16:43)
Skanaus  4u.gif

[
*

niam kaip skaniai atrodo bigsmile.gif
Voveruška
Norėjau paklausti, ar galima dėti grietinę pvz., 12 %? Dėjau 30 %, bet galvoju, kam tie riebalai, gal galima su lenvesne? blush2.gif
Nerytė
QUOTE(Voveruška @ 2009 04 09, 11:19)
Norėjau paklausti, ar galima dėti grietinę pvz., 12 %? Dėjau 30 %, bet galvoju, kam tie riebalai, gal galima su lenvesne?  blush2.gif
*

as paskutini karta dariau is 12 proc. thumbup.gif
gali paziureti kokio tirstumo kremas gavosi, tik tada daugiau zelatinos dek

http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/d...-po-sniegu.html
Voveruška
QUOTE(Nerytė @ 2009 04 09, 11:41)
as paskutini karta dariau is 12 proc. thumbup.gif
gali paziureti kokio tirstumo kremas gavosi, tik tada daugiau zelatinos dek

http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/d...-po-sniegu.html
*

super thumbup.gif
Nerytė
QUOTE(Voveruška @ 2009 04 09, 13:04)
super  thumbup.gif
*

4u.gif dekui
Keith
Mergaitės, o 15g želatinos tai čia kiek? Vienas valg.šaukštas? unsure.gif
Keith
Dar pridėdama noriu paklausti, ar nesuges malkos, jei pagaminu viską šiandien, valgom tik sekmadienį?
Vikucce
QUOTE(Guvilė @ 2009 04 10, 11:57)
Dar pridėdama noriu paklausti, ar nesuges malkos, jei pagaminu viską šiandien, valgom tik sekmadienį?
*

Nieko baisaus, tik šaltai laikyk mirksiukas.gif mes pagamintą savaitę laiko valgėm dar ir nieko lotuliukas.gif
Keith
Vikucce, labai ačiū bigsmile.gif tada darysiu nesibaimindama smile.gif
asrasa123
Kepu tik nesau o uzsakyma gavau...
tai kol darius pirstus nusilaiziau lotuliukas.gif
vaivos juosta
user posted image

Mūsų gamyba.
Nerytė
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 04 11, 19:26)

Mūsų gamyba.
*

o kur galutinis variantas? ax.gif
Orina
Dariau Velykom sita geri, ne itin pavyko, nes grietine neissiplake, vis skysta ir skysta buvo, nezinau, net kiek laiko as plakiau, tikrai lgai. unsure.gif Bet siaip visumoj skonis tai labai geras buvo, visi gyre blush2.gif
Voveruška
QUOTE(Orina @ 2009 04 14, 18:17)
Dariau Velykom sita geri, ne itin pavyko, nes grietine neissiplake, vis skysta ir skysta buvo, nezinau, net kiek laiko as plakiau, tikrai lgai. unsure.gif Bet siaip visumoj skonis tai labai geras buvo, visi gyre blush2.gif
*

man irgi nelabai pavyko. Bet manau, kad mano atveju problema buvo želatine. Nusipirkau labai nekokybišką, kuris neištirpo...aišku įdėjau standiklio grietinėlės, bet vistiek skysta grietinė liko....Kitąkart tik importinį želatiną pirksiu, nes lietuviškas pavedė 4u.gif
Daivve
QUOTE(Voveruška @ 2009 04 16, 09:48)
man irgi nelabai pavyko. Bet manau, kad mano atveju problema buvo želatine. Nusipirkau labai nekokybišką, kuris neištirpo...aišku įdėjau standiklio grietinėlės, bet vistiek skysta grietinė liko....Kitąkart tik importinį želatiną pirksiu, nes lietuviškas pavedė  4u.gif
*

O jus isbrinkinot zelatina? Kaip ji galejo neistirpti?
vidal
labukas, mergaitės 4u.gif nesuprantu, kam jūs ta želatina dedat g.gif g.gif kepiau šį šedevra jau kelis kartus ir nė karto nedėjau jokios želatinos. Du indeliai ( po 450 g) Žemaitijos grietinės, kur su plstmasiniu dangteliu dar uždengta ir 1-2 pokeliai standiklio grietinėlėi pagal nuožiūra, jau matosi plakant kiek jos reikia, ir gaunasi SUPER, net per kieta ta grietinė gaunas, kartais užtenka ir vieno pokelio standiklio.SĖKMĖS 4u.gif 4u.gif
Voveruška
QUOTE(Daivve @ 2009 04 16, 10:06)
O jus isbrinkinot zelatina? Kaip ji galejo neistirpti?
*

taip, žinoma....bet bemaišant man susidarė dideli gabalai jos, ir maišiau, maišiau, neištirpo jis man vandeny
Voveruška
QUOTE(vidal @ 2009 04 16, 10:10)
labukas, mergaitės 4u.gif  nesuprantu, kam jūs ta želatina dedat g.gif  g.gif kepiau šį šedevra jau kelis kartus ir nė karto nedėjau jokios želatinos. Du indeliai  ( po 450 g) Žemaitijos grietinės, kur su plstmasiniu dangteliu dar uždengta ir 1-2 pokeliai standiklio grietinėlėi  pagal  nuožiūra, jau matosi plakant kiek jos reikia, ir gaunasi SUPER, net per kieta ta grietinė gaunas, kartais užtenka ir vieno pokelio standiklio.SĖKMĖS 4u.gif  4u.gif
*

ačiū 4u.gif
Ede
Dariau ir aš šitą skanėstą, labai visiem patiko essen.gif Tik man pagal receptą daugoka kremo buvo tongue.gif
Ritandra
Sveikos, na ir as susigundziau ax.gif ber dariau su kivi ir braskem, tai ziuresiu kas gausis , kremas tai saldokas g.gif na bus matyt, parasysiu kaip valgysim tongue.gif (bet ir didelis jisai) blink.gif
giedre78
Stai ir mano grozis,gaminau su persikais konservuotais ir truputi pritruko ,tai nelygiai kai kur ju sudejau ir matos skylutes pustustes,bet uztat kaip visada skanu.

user posted image
Voveruška
QUOTE(giedre78 @ 2009 05 15, 08:26)
Stai ir mano grozis,gaminau su persikais konservuotais ir truputi pritruko ,tai nelygiai kai kur ju sudejau ir matos skylutes pustustes,bet uztat kaip visada skanu.
user posted image
*

kaip kremas polygiai išsidėstė... bigsmile.gif tikrai skaniai atrodo
Vaidulyteee
aciu uz sio tortuko recepta,jau koks skanumelis tai vajej vajej,dariau is dvigubos normos tai toks didziulis gavosi, thumbup.gif
S.N.A.S
QUOTE(Vaidulyteee @ 2009 05 16, 17:57)
dariau is dvigubos normos tai toks didziulis gavosi, thumbup.gif
*

blink.gif tai kad ir iš viengubos normos jis toks nevaikiškas.. aš net sakaiu kitąkart perpus darysiu... 4u.gif
paukščiukas
Išmėginau ir aš šį stebuklą iškepti bigsmile.gif , dėjau braškes(kurios išbėgo doh.gif ) ir persikus. Nors nesigavo labai gerai, bet skonis dėl to nenukentėjo thumbup.gif , buvo labai skanu wub.gif
user posted image
Evelincik
Kaip manot ar gausis man kas skanaus su svieziom zemuogem ir melynem? g.gif
vassara
QUOTE(Evelincik @ 2009 07 03, 11:20)
Kaip manot ar gausis man kas skanaus su svieziom zemuogem ir melynem? g.gif
*

aisku kad gausis bigsmile.gif zemuoges gali duoti sioki toki kartuma, bet del melyniu ne neabejoju kad bus skanu ax.gif
Evelincik
QUOTE(vassara @ 2009 07 03, 12:43)
aisku kad gausis  bigsmile.gif zemuoges gali duoti sioki toki kartuma, bet del melyniu ne neabejoju kad bus skanu  ax.gif
*

Aciu uz greita atsakyma,tai jau bandysiu sian kept .Tiesa dar vienas klausimas iskilo beziurint reikalingus produktus,kazi margarinas netiktu ar butina sviesta?
Evelincik
Dariau su melynem ir zemuogem santykiu melynes 70% zemuogiu 30 % mazdaug.Skonis wub.gif Vis nueinu su sauksteliu iki saldytuvo paragaut blush2.gif Bet man 15 malku teslos akivaizdziai buvo mazai,malkos gavos labai plonos,del to vaizdelis nukentejo....bet ne i paroda dariau,pirma karta kepiau,skoniu patenkinta thumbup.gif
vassara
QUOTE(Evelincik @ 2009 07 04, 17:30)
Dariau su melynem ir zemuogem santykiu melynes 70% zemuogiu 30 % mazdaug.Skonis  wub.gif  Vis nueinu su sauksteliu iki saldytuvo paragaut  blush2.gif Bet man 15 malku teslos akivaizdziai buvo mazai,malkos gavos labai plonos,del to vaizdelis nukentejo....bet ne i paroda dariau,pirma karta kepiau,skoniu patenkinta  thumbup.gif
*

reikes ir man su melynem pabandyt essen.gif labai jas megstu ...
Nerytė
Mmmm... kaip skanu turetu buti su melynem wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.