Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daiktai į gimdymo įstaigą III dalis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
musik
Gimdziau RK, gert leido, tik kai jau pradejo grest CP, sake pasistengt kuo maziau gert. As dar daugiau pasakysiu, as ZIAURIAI valgyt norejau! doh.gif lotuliukas.gif Tai nusiunciau vyra, kad nors sokolado nupirktu blush2.gif
Papildyta:
Labai atsiprasau uz Off Topika, bet Ievka, pasiziurejau i jusu parasa, kiek dukryte sveria thumbup.gif Maniskis 7men sveria 7500g blush2.gif
avilinka
As gimdziau VGN,tai net neklausiau ar galima gerti,buvau pasiemusi visa 1,5L vandens mineralinio negazuoto ir ji ismaukiau visa iki gimdymo pabaigos, o gimdziau nuo 24h iki 11h ryto. Gerti be galo norisi karsta.gif Man pvz tai po kiekvieno saremio norejosi, vis vyro prasydavau,tai tas jau po kiekvieno saremio jau pakisdavo puodeli hihihi.gif Uzdekdavo tik gurgsnelio ir budavo taip gera bigsmile.gif
As manau,kad neleidzia vandens,jei gresia CP.., jie vistiek juk mato pagal situacija kas ir kaip, o jei neleistu man gerti tai nzn kuom ten pasibaigtu,nes sitiek skysciu prarandama.. Man likus iki gimdymo pabaigos,tai laseline net pastate..
jusy
gal krikscioniskuose dar senoviniai paprociai islike g.gif biggrin.gif mazdaug gimdyk kaip mociute gimde doh.gif biggrin.gif
*Ievka*
QUOTE(jusy @ 2010 03 28, 10:47)
gal krikscioniskuose dar senoviniai paprociai islike g.gif biggrin.gif mazdaug gimdyk kaip mociute gimde doh.gif biggrin.gif

Gali būti, kad tiesiog nesigilina, apsidraudžia iš kart, mažiau vargo smile.gif nors keista, nes vanduo blogai tik tada, kad visiška nejautra - narkozė, bet juk dabar daugiausia tik stipresnį epidūrą pritaiko smile.gif

QUOTE(musik @ 2010 03 28, 00:05)
Gimdziau RK, gert leido, tik kai jau pradejo grest CP, sake pasistengt kuo maziau gert. As dar daugiau pasakysiu, as ZIAURIAI valgyt norejau!  doh.gif  lotuliukas.gif  Tai nusiunciau vyra, kad nors sokolado nupirktu  blush2.gif
Papildyta:
Labai atsiprasau uz Off Topika, bet Ievka, pasiziurejau i jusu parasa, kiek dukryte sveria  thumbup.gif  Maniskis 7men sveria 7500g  blush2.gif
*

na... aš taip pat stebiuosi, svarbiausia ji nėra storuliukė, tiesiog nėštumas buvo sunkus labai daug gulėjau, didelė jau pilvuke užaugo wink.gif o dabar kas mėnesį tvarkingai tiek kiek reikia priauga smile.gif)))

vestinka
sveikos gal kas zino ka i ligonine imt nes ggymdziau pres 6rius metus tai dabar viska jau pasikeite ax.gif 4u.gif net gieda klaus blush2.gif blush2.gif 4u.gif
Killing_me_softly
QUOTE(vestinka @ 2010 03 28, 17:49)
sveikos gal kas zino ka i ligonine imt nes ggymdziau pres 6rius metus tai dabar viska jau pasikeite ax.gif  4u.gif net gieda klaus blush2.gif blush2.gif  4u.gif
*

Šiaip tai net pirmoje temos žinutėje yra išsamus sąrašas, o ir visoje temoje diskutuojama apie tai, ko gali prireikti, o ko ne g.gif
Cansado
QUOTE(gupija @ 2010 03 26, 16:56)
Vienuose gimdymo namuose leidžia gerti, kituose- ne.
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(avilinka @ 2010 03 28, 09:47)
As manau,kad neleidzia vandens,jei gresia CP..,
*

Abu kartus gimdžiau AK, neleido gert gimdymo metu.. schmoll.gif Nors tikrai abu gimdymai sklandžiai ėjosi, negrėsė CP, bet troškulį numalšinau tik pagimdžius.. doh.gif
avilinka
QUOTE(Šponka @ 2010 03 29, 00:11)
drinks_cheers.gif
Abu kartus gimdžiau AK, neleido gert gimdymo metu..  schmoll.gif  Nors tikrai abu gimdymai sklandžiai ėjosi, negrėsė CP, bet troškulį numalšinau tik pagimdžius..  doh.gif
*

blink.gif Pravals trumpai tariant.
Numirciau is troskulio matyt karsta.gif
Isila
abu kartus tirėjau su savim mineralinio negazuoto. pirmą kartą geriau, nes norėjau. antrą kartą nespėjau atsigaivinti.
mergina26
man irgi neleidi nieko gerti g.gif manau cia gydytojai apsidraudzia, jei netycia prireiktu cp daryti.
jolanta003
O man liepė gert, nors pati visai nenorėjau. Gimdymas baigėsi CP
Šiaip nelabai yra ryšio tarp vandens gėrimo ir būsimo CP. Gi nepilna nejautra, o tik dalinė. Valgyt ir gert negalima prieš tas operacijas kai daroma pilna nejautra mirksiukas.gif
gupija
QUOTE(jolanta003 @ 2010 04 09, 13:18)
Šiaip nelabai yra ryšio tarp vandens gėrimo ir būsimo CP. Gi nepilna nejautra, o tik dalinė.

extra cezariui daro ir pilną narkozę.
Kamilita
Mamytes,sakykit,kokios firmos buna tos vienkartines kelnaites?kur ju rasti pirkti? g.gif
Uksnė
QUOTE(Kamilita @ 2010 04 15, 23:09)
Mamytes,sakykit,kokios firmos buna tos vienkartines kelnaites?kur ju rasti pirkti? g.gif
*

vaistinėse.
ynksster
QUOTE(jusy @ 2010 03 26, 14:17)
as kai vaziavau gimdyti tai labai daugko nusiveziau bet puses nereikejo.... g.gif  kauno krikscioniskuose gimdymo namuose galima sakyti kad viska duoda, tik reik jau pasirupinti labiau savo rubais, chalatu ypac, o naktinius duoda, vaikuty aprengia ligonines rubeliais (tik jie toki senoviniai taj leliukas kaip matrioska atrodo)  smile.gif  paskui as paklausiau ar nereik duot rubeliu taj sako jei turi atsivezus gali duot, pasijauciau kaip is menulio,o buna kas neatsiveza?  blush2.gif  blink.gif  ir tuose gimdymo namuose visos sesutes ir gydytojos super  thumbup.gif  jai kada dar antra mazyly gimdysiu taj tik ten nestuke.gif  thumbup.gif ten butiniausi gaiktai tai paketai visokiausi, tapkes, pampersiukai, asmenines higienos reikmenys ir ranksluostis  smile.gif  kazkur skaiciau kad reik pasimt y gimdykla vandens atsigert, kad troskina tai tikraj labai, tik kad neleidzia gerti, verysad.gif  kas is to vandens jei tik ziuresi?  unsure.gif  biggrin.gif
*

Mano pazistama 3 leliuka cia gimde smile.gif Tai sake, kad viskas buvo super, jei tektu dar tik cia sake gimdytu smile.gif Paklausius nuomoniu, susigundysiu ir as i Kauna vaziuoti ax.gif
essence
Aš buvau pas kraujagyslių chirurgą, tai jis man rekomendavo gimdyti su kompresinėmis kojinėmis, nes jos kažkaip sumažina riziką trombozei. Pasirodo, kiekvienos operacijos metu jos reikalingos. Ar kuri nors bandėte? Nes ginekologė tai mano matosi,kad apie tai nieko neišmano..
astulka1
QUOTE(essence @ 2010 04 22, 11:36)
Aš buvau pas kraujagyslių chirurgą, tai jis man rekomendavo gimdyti su kompresinėmis kojinėmis, nes jos kažkaip sumažina riziką trombozei. Pasirodo, kiekvienos operacijos metu jos reikalingos. Ar kuri nors bandėte? Nes ginekologė tai mano matosi,kad apie tai nieko neišmano..
*

o geras, reik cia isdemet ir uzklaust gines per vizita ... blink.gif
Papildyta:
su tais paciasi klausimais nuklydus esu i kita tema, bet ten kazkai ptyla, tai jei nesupyksit - cia "pakankinsiu" jus;

as laabai atsiparsau, bet kas tos tinklines kelnaites? apie kurias jus cia visos kalbat?cia kazkokios specialios? kuom jos skiriasi nuo vienkartiniu kelnaiciu ar cia virnas ir tas pats? blink.gif
ka reiskia naturalus iklotai? cia tie visi kur populiarus - netinka? cia naturalus - cia tie TENA?

kazkaip anksciau Vilniuje akropolio euro vaistineje mamos skyrelyje daugiau pasirinkimo buvo, dabar man jis ten toks apmazejes, kazi ten viso to ka jus esate dauguma parase imanoma nusipirkt?

ir palutes.. ju galima isigyti ten kur viskas kudykiams, ar irgi reiktu ziureti kur specialiai?
viena mamyte ras eapie Bepanten tepaliukas leliukui kam? nuo ko jis?
ax.gif

aciu aciu, kas atsakys. 4u.gif
agnyte344
QUOTE(astulka1 @ 2010 04 22, 20:47)
o geras, reik cia isdemet ir uzklaust gines per vizita ... blink.gif
Papildyta:
su tais paciasi klausimais nuklydus esu i kita tema, bet ten kazkai ptyla, tai jei nesupyksit - cia "pakankinsiu" jus;

as laabai atsiparsau, bet kas tos tinklines kelnaites? apie kurias jus cia visos kalbat?cia kazkokios specialios? kuom jos skiriasi nuo vienkartiniu kelnaiciu ar cia virnas ir tas pats? blink.gif
ka reiskia naturalus iklotai? cia tie visi kur populiarus - netinka? cia naturalus - cia tie TENA?

kazkaip anksciau Vilniuje akropolio euro vaistineje mamos skyrelyje daugiau pasirinkimo buvo, dabar man jis ten toks apmazejes, kazi ten viso to ka jus esate dauguma parase imanoma nusipirkt?

ir palutes.. ju galima isigyti ten kur viskas kudykiams, ar irgi reiktu ziureti kur specialiai?
viena mamyte ras eapie  Bepanten tepaliukas leliukui kam?  nuo ko jis?
ax.gif

aciu aciu, kas atsakys. 4u.gif
*

Tinklines kelnaites galima isigyti vaistineje,tai tokie sortukai is tinklelio,sako,kad patogu vaikstant su iklotu...na pati pirma karta pirkau dabar kelias,tai matysiu,ar patogu 4u.gif
Na o jos ir yra kaip ir vienkartines kelnaites,as dar sauskelnes vadinu vienkartinem kelnaitem 4u.gif
TEna iklotukai gal but tinkamiausi po gimdymo,nes paciai vaistineje patare,tad pirkau,o siaip always dar pasiimsiu ir naktiniu ir paprastu...kazkokiu naturaliu spec.net neieskojau 4u.gif
Tikrai tokiu dalyku rasi vaistineje,o eurovaistinej tai tikrai bus,kad ir sumazintas skyriukas mamoms mirksiukas.gif
Bepanten tepaliukas gerai labai speniukams,nes visko buna ir sutrukineja ir nugrauzia lelius 4u.gif
As asmeniskai nusipirkau medetku tepala,pabandysiu...
Del paluciu tai ju rasi kudikiu prekese,kitaip dar vadinamos vystiklais 4u.gif
Na gal kiek padejau,gal dar kas dapildys smile.gif
Sekmes 4u.gif
astulka1
aciu labai 4u.gif
jau reik susiruosti, cia ne tas variantas, kad paskutinei dienai palikti..... bo ji gali ateiti laabai netiketai ax.gif
agnyte344
QUOTE(astulka1 @ 2010 04 22, 21:48)
aciu labai  4u.gif
jau reik susiruosti, cia ne tas variantas, kad paskutinei dienai palikti..... bo ji gali ateiti laabai netiketai  ax.gif
*

As jau kazkur pries pora savaiciu susikroviau daiktus ligoninen 4u.gif
astulka1
dar vis su sodra niekaip nesusitavrkau, tai spaudo truksta tai tas vel negerai, pinigeliu laukiu, bo dar reik prisiprikt dauk ko ax.gif 4u.gif
ir jau pulsiu tases kraut... nestuke.gif
Luna69
Pas mane jau tase pora savaiciu kaip sukrauta ir belieka tik laukti doh.gif ai tik maitinancioms liemenele per ebay pirkau, tai kazkur siuntinys pasiklydo, bet turi jau ryt poryt ateit rolleyes.gif o daugiau kaip ir viskas sudeta ax.gif na dar higienos priemones tikiuosi speti isimesti kai jau prasides didysis veiksmas smile.gif
sija8
Mergaites, o kur galima nusipirkti tinklines kelnaites? Girdejau, jos labai pasiteisina po gimdymo, kai tenka naudoti didelius paketus. Ar vaistineje ieskoti, ar prie rubu kur nors... g.gif
*Ievka*
QUOTE(sija8 @ 2010 04 28, 18:18)
Mergaites, o kur galima nusipirkti tinklines kelnaites? Girdejau, jos labai pasiteisina po gimdymo, kai tenka naudoti didelius paketus. Ar vaistineje ieskoti, ar prie rubu kur nors...  g.gif
*

Mačiau, kad čia temoje jau buvo minėta, bet, kad nereiktų ilgai ieškot - parašysiu smile.gif

Tinklinės kelnaitės perkamos vaistinėse smile.gif tereikia paprašyti kelnaičių po gimdymo arba tinklinių kelnaičių ir kiekviena vaistininkė supras ko reikia smile.gif
sija8
QUOTE(*Ievka* @ 2010 04 28, 18:32)
Mačiau, kad čia temoje jau buvo minėta, bet, kad nereiktų ilgai ieškot - parašysiu smile.gif

Tinklinės kelnaitės perkamos vaistinėse smile.gif tereikia paprašyti kelnaičių po gimdymo arba tinklinių kelnaičių ir kiekviena vaistininkė supras ko reikia smile.gif
*

Aciu, Ievka. 4u.gif
chardone
O gal galite kas nors nurodyti, kas turi eiti i epiduro rinkini, nes visi pateikia skirtingus variantus blush2.gif
*Ievka*
QUOTE(vveduokle @ 2010 05 03, 22:42)
O gal galite kas nors nurodyti, kas turi eiti i epiduro rinkini, nes visi pateikia skirtingus variantus  blush2.gif
*

Šiaip epidūro rinkinys yra vaistinėje perkamas, geriausia toje vaistinėje, kuri būtų arti prie tos ligoninės, kurioje gimdysi, tada žino kokį daugiausia naudoja gydytojai. Bet viskas yra viename rinkinyje, nereikia nieko pirkti atskirai. Iš esmės kaip man sakė anesteziologė - pasakai vaistinėje, reikia rinkinio ir viskas smile.gif
Kai kur prašo pačio leidžiamo vaisto (man taip nereikėjo, bet girdėjau, kad kartais prašo) tada jau tiksliai reikia žinot kokį naudoja anesteziologas, kuris tau darys (ten yra kelios rūšis vaisto), o šiaip jie visada turi ir jei ką naudoja net savo rinkinį ir jei reikia po to nuperki smile.gif
tiesa, jei epidūrą nusprendžia skirti gydytojas - pirkti rinkinio visai nereikia smile.gif
-Alice-
QUOTE(vveduokle @ 2010 05 03, 21:42)
O gal galite kas nors nurodyti, kas turi eiti i epiduro rinkini, nes visi pateikia skirtingus variantus  blush2.gif
*

Klaipėdos GN temos 36 puslapyje esu įdėjusi pilno epidūro nuotrauką 4u.gif
astulka1
o gal tikslingiau pasiklausti paciuose GN., pvz., jei eini apsiziureti ar eini tartis su gydytoju; as tada paklausiu ar man paciai pirktis, ar jie duos. g.gif
-Alice-
QUOTE(astulka1 @ 2010 05 05, 14:03)
o gal tikslingiau pasiklausti paciuose GN., pvz., jei eini apsiziureti ar eini tartis su gydytoju; as tada paklausiu ar man paciai pirktis, ar jie duos.  g.gif
*

tai aišku, kad geriau pasiklauskite 4u.gif
Frosted
QUOTE(astulka1 @ 2010 05 05, 15:03)
o gal tikslingiau pasiklausti paciuose GN., pvz., jei eini apsiziureti ar eini tartis su gydytoju; as tada paklausiu ar man paciai pirktis, ar jie duos.  g.gif
*

Geriausia ligonineje pasiklausti, nes man pasake, kad nepirkciau, atseit jie patys turi, kai kurioms juk ne nespeja suleisti. Tai jeigu noresiu, jie suleis savo, o po to tik susimoketi reikes ar nupirkti jiems nauja 4u.gif
astulka1
nu va ir as taip pagalvojau, kad eidama tartis pasakysiu kad noresiu epiduros ir kad naudosiu ju, o po to sumokesiu ax.gif
kolege
Sveikutes,
Mano nestuma priziurinti gydytoja dirba KLP gimdimo namuose, tai sake, kad reikia atsivezti siulu nr1 (2pakuotes) ir jei pageidauju epiduros rinkini, kadangi ligonineje vaistines dirba iki 16 - 18val., tai tiketis kad jei kas perpirksi is mamu kurioms neprireikia butu kvaila, nes yra nemazai buve atveju, kad moterys ir nerasdavo is ko perpirkt. Klizmute sake yra neprivalomas dalykas, daugiau psichologinis, nes sako reikia stumti, o moteris susijaudinus, kad ne vien tik vaikas lenda, nustoja stumti. Tai jei nekompleksuosi, klizmutes ir nereikia.
Frosted
Na as kai ligonineje (Tyzenhauzuose) lankiausi ir snekejau su vyr. sesele, supratau taip, kad pati ligonine turi epiduros rinkinius g.gif
Edaura
Tikrai pati ligonine tokius rinkinius turi!

QUOTE(Frosted @ 2010 05 06, 21:14)
Na as kai ligonineje (Tyzenhauzuose) lankiausi ir snekejau su vyr. sesele, supratau taip, kad pati ligonine turi epiduros rinkinius  g.gif
*

Frosted
QUOTE(Edaura @ 2010 05 07, 19:49)
Tikrai pati ligonine tokius rinkinius turi!
*

Keista, kad liepia atsivezti savo.. Gal net nespes suleisti - gal jau gimdysi, kol atves iki ligonines? g.gif
*Ievka*
QUOTE(Frosted @ 2010 05 07, 20:49)
Keista, kad liepia atsivezti savo.. Gal net nespes suleisti - gal jau gimdysi, kol atves iki ligonines?  g.gif
*

Na, epidūras nėra privaloma procedūra, iš esmės gydytojas turėtų spręsti pagal gimdyvės būklę, jei mato, kad jai būtinas epidūras - skiria, jei ne - neskiria ir tokiu atveju niekas neturėtų teisės reikalauti ar prašyti turėti epidūro rinkinį. Šiaip kiek esu kalbėjus su anesteziologe, anksčiau ir gimdyvei pačiai užsimanius, niekas neprašydavo jokio epidūro rinkinio pirkti, bet juk dabar visur taupymo metas ir jų ligoninėse perkamas ribotas skaičius, todėl kai epidūro prašo pati gimdyvė dažnai jos paprašoma arba turėti epidūro rinkinį arba vėliau nupirkti. Tiesa, kaip mane ramino, kad bet kuriuo atveju ligoninėje visada bus epidūro rinkinių, nepasilieka anesteziologas be tokio rinkinio smile.gif ir jei nenusipirkus atvažiuoji, tiesiog reikia nenustebt jei po to paprašys nupirkti. smile.gif
Frosted
QUOTE(kolege @ 2010 05 06, 16:41)
kadangi ligonineje vaistines dirba iki 16 - 18val., tai tiketis kad jei kas perpirksi is mamu kurioms neprireikia butu kvaila, nes yra nemazai buve atveju, kad moterys ir nerasdavo is ko perpirkt.
*

Tiesiog is sito post'o galima supratau taip, kad kai kurios ligonines sio rinkinio neturi g.gif
JusRuMa
Laba diena visoms,
daug kuri rašote, kad vilkėjote savo rūbelius gimdymo metu. Ką būtent? Ar paprastus naktinius marškinius, ar marškinėlius? Gal specialiai kažką siūdinotės? Juk reikia, kad juos būtų galima ir pakelti patogiai, ir atsegti krūtinės srityje...
astulka1
o as nusipirkau tiknaktinuksu su sleikom, juos irpakelt lengav, ir tas sleikutes bus manau lengva nuslinkt, kai reiks maitinti 4u.gif
ibizulka
o man isvis niekas jokio saraso dar nedave, nors ant nosies gimdymas sad.gif
coliukasv
QUOTE(ibizulka @ 2010 05 14, 10:58)
*

o kas tau jį turi duot?.. reik sužinot yra rekomendacija temos pradžioj.. pati jį susidarai.. 4u.gif nors gal kam ir duoda..
astulka1
QUOTE(ibizulka @ 2010 05 14, 11:58)
*

tikrai... niekas neduoda, dar negirdejau, atisdarykite sios temso pima puslapi ten viskas surasyta ir paskubekit....juk turit jau 38 sav..... 4u.gif
Frosted
QUOTE(ibizulka @ 2010 05 14, 10:58)
*

O kas turetu ji duoti? lotuliukas.gif Nebent gausite koki reklamini lankstinuka kokio NUK'o ar kokiu maisto papildu, ir jame bus surasyta, as toki turiu, gavau su nesciosios kortele is savo gydytojos, ji ten man dar pradzioje nestumo prikrove visokiu lankstinuku mirksiukas.gif Nors tas sarasiukas visur vienodas, tik skiriasi kad tas kas reklamuojasi savo produkcijos iraso prie rekomenduojamu daiktu biggrin.gif
Itane
Mums cia Klaipedoje iskart gine pasake, kad nusipirkciau epiduros rinkini ir siulu unsure.gif del epiduros, tai ramiau yra, kai ji galesi turedama panaudoti,o ne lakstyti ir ieskoti ax.gif bet del siulu,negi GN jau net tokiais dalykais neapsirupina? g.gif
Kisssanka
pirma kart girdziu del epiduros rinkinio ir del siulu, kazkokia nesamone.. g.gif
man gyd pasake ka pasiimti su savimi, plius dar prireike termometro elektroninio, labai padejo anspeniai pirmom dienom ir bepanten tepaliukas.
Frosted
Sakykit, o klizmutes reikia paciai veztis ar turi ligoninese? Nes paskaiciau cia ir is paskaiteliu nelabai supratau - vienoms daro, kitoms ne. Cia nuo ko priklauso? blush2.gif
niurzga123
gal ir kvailas klausimas, bet ar jei planinis CP yra, reikia gumines slepetes irgi veztis?
kolege
QUOTE(Itane @ 2010 05 15, 22:44)
Mums cia Klaipedoje iskart gine pasake, kad nusipirkciau epiduros rinkini ir siulu unsure.gif del epiduros, tai ramiau yra, kai ji galesi turedama panaudoti,o ne lakstyti ir ieskoti ax.gif  bet del siulu,negi GN jau net tokiais dalykais neapsirupina? g.gif
*

Tiesa, Klaipedoje epiduru turi pats pasirupinti, siulus ir man rekomendavo atsivezti 2pakuotes Nr. 1. Sako, kad GN turi siulu, bet kur kas storesniu.

QUOTE(Frosted @ 2010 05 16, 11:22)
Sakykit, o klizmutes reikia paciai veztis ar turi ligoninese? Nes paskaiciau cia ir is paskaiteliu nelabai supratau - vienoms daro, kitoms ne. Cia nuo ko priklauso?  blush2.gif
*

Del klizmutes klausiau gydytojos, tai sake siais laikais tai neprivaloma procedura, bet paminejo, kad moterys susigesta per gimdyma, kad lenda ne tik leliukas ir kai reikia stumti, nestumia deramai. Tai kad jei nekompleksuosi tai klizmutes ir nereiks, o jei nori tai Mikrolaks klizmute nusipirk.
Lopšinė
QUOTE(kolege @ 2010 05 16, 22:31)
Del klizmutes klausiau gydytojos, tai sake siais laikais tai neprivaloma procedura, bet paminejo, kad moterys susigesta per gimdyma, kad lenda ne tik leliukas ir kai reikia stumti, nestumia deramai. Tai kad jei nekompleksuosi tai klizmutes ir nereiks, o jei nori tai Mikrolaks klizmute nusipirk.
*

Sako, kad tos mikrolax nevisada deramai suveikia ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.