Papildyta:
Labai atsiprasau uz Off Topika, bet Ievka, pasiziurejau i jusu parasa, kiek dukryte sveria
Gimdziau RK, gert leido, tik kai jau pradejo grest CP, sake pasistengt kuo maziau gert. As dar daugiau pasakysiu, as ZIAURIAI valgyt norejau!
Papildyta: Labai atsiprasau uz Off Topika, bet Ievka, pasiziurejau i jusu parasa, kiek dukryte sveria
As gimdziau VGN,tai net neklausiau ar galima gerti,buvau pasiemusi visa 1,5L vandens mineralinio negazuoto ir ji ismaukiau visa iki gimdymo pabaigos, o gimdziau nuo 24h iki 11h ryto. Gerti be galo norisi
As manau,kad neleidzia vandens,jei gresia CP.., jie vistiek juk mato pagal situacija kas ir kaip, o jei neleistu man gerti tai nzn kuom ten pasibaigtu,nes sitiek skysciu prarandama.. Man likus iki gimdymo pabaigos,tai laseline net pastate..
gal krikscioniskuose dar senoviniai paprociai islike
QUOTE(jusy @ 2010 03 28, 10:47) gal krikscioniskuose dar senoviniai paprociai islike g.gif biggrin.gif mazdaug gimdyk kaip mociute gimde doh.gif biggrin.gif Gali būti, kad tiesiog nesigilina, apsidraudžia iš kart, mažiau vargo QUOTE(musik @ 2010 03 28, 00:05) Gimdziau RK, gert leido, tik kai jau pradejo grest CP, sake pasistengt kuo maziau gert. As dar daugiau pasakysiu, as ZIAURIAI valgyt norejau! Papildyta: Labai atsiprasau uz Off Topika, bet Ievka, pasiziurejau i jusu parasa, kiek dukryte sveria na... aš taip pat stebiuosi, svarbiausia ji nėra storuliukė, tiesiog nėštumas buvo sunkus labai daug gulėjau, didelė jau pilvuke užaugo
sveikos gal kas zino ka i ligonine imt nes ggymdziau pres 6rius metus tai dabar viska jau pasikeite ax.gif 4u.gif net gieda klaus blush2.gif
QUOTE(vestinka @ 2010 03 28, 17:49) sveikos gal kas zino ka i ligonine imt nes ggymdziau pres 6rius metus tai dabar viska jau pasikeite ax.gif 4u.gif net gieda klaus blush2.gif Šiaip tai net pirmoje temos žinutėje yra išsamus sąrašas, o ir visoje temoje diskutuojama apie tai, ko gali prireikti, o ko ne QUOTE(gupija @ 2010 03 26, 16:56) QUOTE(avilinka @ 2010 03 28, 09:47) Abu kartus gimdžiau AK, neleido gert gimdymo metu..
abu kartus tirėjau su savim mineralinio negazuoto. pirmą kartą geriau, nes norėjau. antrą kartą nespėjau atsigaivinti.
man irgi neleidi nieko gerti
O man liepė gert, nors pati visai nenorėjau. Gimdymas baigėsi CP
Šiaip nelabai yra ryšio tarp vandens gėrimo ir būsimo CP. Gi nepilna nejautra, o tik dalinė. Valgyt ir gert negalima prieš tas operacijas kai daroma pilna nejautra QUOTE(jolanta003 @ 2010 04 09, 13:18) Šiaip nelabai yra ryšio tarp vandens gėrimo ir būsimo CP. Gi nepilna nejautra, o tik dalinė. extra cezariui daro ir pilną narkozę.
Mamytes,sakykit,kokios firmos buna tos vienkartines kelnaites?kur ju rasti pirkti?
QUOTE(jusy @ 2010 03 26, 14:17) as kai vaziavau gimdyti tai labai daugko nusiveziau bet puses nereikejo.... Mano pazistama 3 leliuka cia gimde
Aš buvau pas kraujagyslių chirurgą, tai jis man rekomendavo gimdyti su kompresinėmis kojinėmis, nes jos kažkaip sumažina riziką trombozei. Pasirodo, kiekvienos operacijos metu jos reikalingos. Ar kuri nors bandėte? Nes ginekologė tai mano matosi,kad apie tai nieko neišmano..
QUOTE(essence @ 2010 04 22, 11:36) Aš buvau pas kraujagyslių chirurgą, tai jis man rekomendavo gimdyti su kompresinėmis kojinėmis, nes jos kažkaip sumažina riziką trombozei. Pasirodo, kiekvienos operacijos metu jos reikalingos. Ar kuri nors bandėte? Nes ginekologė tai mano matosi,kad apie tai nieko neišmano.. o geras, reik cia isdemet ir uzklaust gines per vizita ... Papildyta: su tais paciasi klausimais nuklydus esu i kita tema, bet ten kazkai ptyla, tai jei nesupyksit - cia "pakankinsiu" jus; as laabai atsiparsau, bet kas tos tinklines kelnaites? apie kurias jus cia visos kalbat?cia kazkokios specialios? kuom jos skiriasi nuo vienkartiniu kelnaiciu ar cia virnas ir tas pats? ka reiskia naturalus iklotai? cia tie visi kur populiarus - netinka? cia naturalus - cia tie TENA? kazkaip anksciau Vilniuje akropolio euro vaistineje mamos skyrelyje daugiau pasirinkimo buvo, dabar man jis ten toks apmazejes, kazi ten viso to ka jus esate dauguma parase imanoma nusipirkt? ir palutes.. ju galima isigyti ten kur viskas kudykiams, ar irgi reiktu ziureti kur specialiai? viena mamyte ras eapie Bepanten tepaliukas leliukui kam? nuo ko jis? aciu aciu, kas atsakys. QUOTE(astulka1 @ 2010 04 22, 20:47) o geras, reik cia isdemet ir uzklaust gines per vizita ... Papildyta: su tais paciasi klausimais nuklydus esu i kita tema, bet ten kazkai ptyla, tai jei nesupyksit - cia "pakankinsiu" jus; as laabai atsiparsau, bet kas tos tinklines kelnaites? apie kurias jus cia visos kalbat?cia kazkokios specialios? kuom jos skiriasi nuo vienkartiniu kelnaiciu ar cia virnas ir tas pats? ka reiskia naturalus iklotai? cia tie visi kur populiarus - netinka? cia naturalus - cia tie TENA? kazkaip anksciau Vilniuje akropolio euro vaistineje mamos skyrelyje daugiau pasirinkimo buvo, dabar man jis ten toks apmazejes, kazi ten viso to ka jus esate dauguma parase imanoma nusipirkt? ir palutes.. ju galima isigyti ten kur viskas kudykiams, ar irgi reiktu ziureti kur specialiai? viena mamyte ras eapie Bepanten tepaliukas leliukui kam? nuo ko jis? aciu aciu, kas atsakys. Tinklines kelnaites galima isigyti vaistineje,tai tokie sortukai is tinklelio,sako,kad patogu vaikstant su iklotu...na pati pirma karta pirkau dabar kelias,tai matysiu,ar patogu Na o jos ir yra kaip ir vienkartines kelnaites,as dar sauskelnes vadinu vienkartinem kelnaitem TEna iklotukai gal but tinkamiausi po gimdymo,nes paciai vaistineje patare,tad pirkau,o siaip always dar pasiimsiu ir naktiniu ir paprastu...kazkokiu naturaliu spec.net neieskojau Tikrai tokiu dalyku rasi vaistineje,o eurovaistinej tai tikrai bus,kad ir sumazintas skyriukas mamoms Bepanten tepaliukas gerai labai speniukams,nes visko buna ir sutrukineja ir nugrauzia lelius As asmeniskai nusipirkau medetku tepala,pabandysiu... Del paluciu tai ju rasi kudikiu prekese,kitaip dar vadinamos vystiklais Na gal kiek padejau,gal dar kas dapildys Sekmes
aciu labai
jau reik susiruosti, cia ne tas variantas, kad paskutinei dienai palikti..... bo ji gali ateiti laabai netiketai
dar vis su sodra niekaip nesusitavrkau, tai spaudo truksta tai tas vel negerai, pinigeliu laukiu, bo dar reik prisiprikt dauk ko
ir jau pulsiu tases kraut...
Pas mane jau tase pora savaiciu kaip sukrauta ir belieka tik laukti
Mergaites, o kur galima nusipirkti tinklines kelnaites? Girdejau, jos labai pasiteisina po gimdymo, kai tenka naudoti didelius paketus. Ar vaistineje ieskoti, ar prie rubu kur nors...
QUOTE(sija8 @ 2010 04 28, 18:18) Mergaites, o kur galima nusipirkti tinklines kelnaites? Girdejau, jos labai pasiteisina po gimdymo, kai tenka naudoti didelius paketus. Ar vaistineje ieskoti, ar prie rubu kur nors... Mačiau, kad čia temoje jau buvo minėta, bet, kad nereiktų ilgai ieškot - parašysiu Tinklinės kelnaitės perkamos vaistinėse
O gal galite kas nors nurodyti, kas turi eiti i epiduro rinkini, nes visi pateikia skirtingus variantus
QUOTE(vveduokle @ 2010 05 03, 22:42) O gal galite kas nors nurodyti, kas turi eiti i epiduro rinkini, nes visi pateikia skirtingus variantus Šiaip epidūro rinkinys yra vaistinėje perkamas, geriausia toje vaistinėje, kuri būtų arti prie tos ligoninės, kurioje gimdysi, tada žino kokį daugiausia naudoja gydytojai. Bet viskas yra viename rinkinyje, nereikia nieko pirkti atskirai. Iš esmės kaip man sakė anesteziologė - pasakai vaistinėje, reikia rinkinio ir viskas Kai kur prašo pačio leidžiamo vaisto (man taip nereikėjo, bet girdėjau, kad kartais prašo) tada jau tiksliai reikia žinot kokį naudoja anesteziologas, kuris tau darys (ten yra kelios rūšis vaisto), o šiaip jie visada turi ir jei ką naudoja net savo rinkinį ir jei reikia po to nuperki tiesa, jei epidūrą nusprendžia skirti gydytojas - pirkti rinkinio visai nereikia
o gal tikslingiau pasiklausti paciuose GN., pvz., jei eini apsiziureti ar eini tartis su gydytoju; as tada paklausiu ar man paciai pirktis, ar jie duos.
QUOTE(astulka1 @ 2010 05 05, 15:03) o gal tikslingiau pasiklausti paciuose GN., pvz., jei eini apsiziureti ar eini tartis su gydytoju; as tada paklausiu ar man paciai pirktis, ar jie duos. Geriausia ligonineje pasiklausti, nes man pasake, kad nepirkciau, atseit jie patys turi, kai kurioms juk ne nespeja suleisti. Tai jeigu noresiu, jie suleis savo, o po to tik susimoketi reikes ar nupirkti jiems nauja
nu va ir as taip pagalvojau, kad eidama tartis pasakysiu kad noresiu epiduros ir kad naudosiu ju, o po to sumokesiu
Sveikutes,
Mano nestuma priziurinti gydytoja dirba KLP gimdimo namuose, tai sake, kad reikia atsivezti siulu nr1 (2pakuotes) ir jei pageidauju epiduros rinkini, kadangi ligonineje vaistines dirba iki 16 - 18val., tai tiketis kad jei kas perpirksi is mamu kurioms neprireikia butu kvaila, nes yra nemazai buve atveju, kad moterys ir nerasdavo is ko perpirkt. Klizmute sake yra neprivalomas dalykas, daugiau psichologinis, nes sako reikia stumti, o moteris susijaudinus, kad ne vien tik vaikas lenda, nustoja stumti. Tai jei nekompleksuosi, klizmutes ir nereikia.
Na as kai ligonineje (Tyzenhauzuose) lankiausi ir snekejau su vyr. sesele, supratau taip, kad pati ligonine turi epiduros rinkinius
QUOTE(Frosted @ 2010 05 07, 20:49) Keista, kad liepia atsivezti savo.. Gal net nespes suleisti - gal jau gimdysi, kol atves iki ligonines? Na, epidūras nėra privaloma procedūra, iš esmės gydytojas turėtų spręsti pagal gimdyvės būklę, jei mato, kad jai būtinas epidūras - skiria, jei ne - neskiria ir tokiu atveju niekas neturėtų teisės reikalauti ar prašyti turėti epidūro rinkinį. Šiaip kiek esu kalbėjus su anesteziologe, anksčiau ir gimdyvei pačiai užsimanius, niekas neprašydavo jokio epidūro rinkinio pirkti, bet juk dabar visur taupymo metas ir jų ligoninėse perkamas ribotas skaičius, todėl kai epidūro prašo pati gimdyvė dažnai jos paprašoma arba turėti epidūro rinkinį arba vėliau nupirkti. Tiesa, kaip mane ramino, kad bet kuriuo atveju ligoninėje visada bus epidūro rinkinių, nepasilieka anesteziologas be tokio rinkinio QUOTE(kolege @ 2010 05 06, 16:41) kadangi ligonineje vaistines dirba iki 16 - 18val., tai tiketis kad jei kas perpirksi is mamu kurioms neprireikia butu kvaila, nes yra nemazai buve atveju, kad moterys ir nerasdavo is ko perpirkt. Tiesiog is sito post'o galima supratau taip, kad kai kurios ligonines sio rinkinio neturi
Laba diena visoms,
daug kuri rašote, kad vilkėjote savo rūbelius gimdymo metu. Ką būtent? Ar paprastus naktinius marškinius, ar marškinėlius? Gal specialiai kažką siūdinotės? Juk reikia, kad juos būtų galima ir pakelti patogiai, ir atsegti krūtinės srityje...
o as nusipirkau tiknaktinuksu su sleikom, juos irpakelt lengav, ir tas sleikutes bus manau lengva nuslinkt, kai reiks maitinti
o man isvis niekas jokio saraso dar nedave, nors ant nosies gimdymas
QUOTE(ibizulka @ 2010 05 14, 10:58) O kas turetu ji duoti?
Mums cia Klaipedoje iskart gine pasake, kad nusipirkciau epiduros rinkini ir siulu
pirma kart girdziu del epiduros rinkinio ir del siulu, kazkokia nesamone..
man gyd pasake ka pasiimti su savimi, plius dar prireike termometro elektroninio, labai padejo anspeniai pirmom dienom ir bepanten tepaliukas.
Sakykit, o klizmutes reikia paciai veztis ar turi ligoninese? Nes paskaiciau cia ir is paskaiteliu nelabai supratau - vienoms daro, kitoms ne. Cia nuo ko priklauso?
gal ir kvailas klausimas, bet ar jei planinis CP yra, reikia gumines slepetes irgi veztis?
QUOTE(Itane @ 2010 05 15, 22:44) Mums cia Klaipedoje iskart gine pasake, kad nusipirkciau epiduros rinkini ir siulu Tiesa, Klaipedoje epiduru turi pats pasirupinti, siulus ir man rekomendavo atsivezti 2pakuotes Nr. 1. Sako, kad GN turi siulu, bet kur kas storesniu. QUOTE(Frosted @ 2010 05 16, 11:22) Sakykit, o klizmutes reikia paciai veztis ar turi ligoninese? Nes paskaiciau cia ir is paskaiteliu nelabai supratau - vienoms daro, kitoms ne. Cia nuo ko priklauso? Del klizmutes klausiau gydytojos, tai sake siais laikais tai neprivaloma procedura, bet paminejo, kad moterys susigesta per gimdyma, kad lenda ne tik leliukas ir kai reikia stumti, nestumia deramai. Tai kad jei nekompleksuosi tai klizmutes ir nereiks, o jei nori tai Mikrolaks klizmute nusipirk. QUOTE(kolege @ 2010 05 16, 22:31) Del klizmutes klausiau gydytojos, tai sake siais laikais tai neprivaloma procedura, bet paminejo, kad moterys susigesta per gimdyma, kad lenda ne tik leliukas ir kai reikia stumti, nestumia deramai. Tai kad jei nekompleksuosi tai klizmutes ir nereiks, o jei nori tai Mikrolaks klizmute nusipirk. Sako, kad tos mikrolax nevisada deramai suveikia |