nesuprantu, o ak ten jau tiksliai i ta gimdykla reikia nestis...
QUOTE(eturib9 @ 2010 06 01, 13:31) Ir as rods imsiu tik tai kas svarbiausia man ir leliukui, bet jau 2 tases pilnos, o dar chalatas neidetas... Na tai ir as galvojau, ka cia ismetus, bet nieko nereikalingo nerandu. Juk neimsi 1 paketo ir 1 pamperso... QUOTE(astulka1 @ 2010 06 01, 15:28) Kiek supratau VGN i gimdykla reikes nestis: slepetes, vandens negazuoto, vaikelio rubeliu, jei nori, kad savais aprengtu. As dar pampersa imeciau, nes nesu tikra, ar ligonine savu duoda ar i palas vynioja. O viso kito gerio reikes jau palatoje kai perkels. QUOTE(Frosted @ 2010 06 01, 16:28) Na tai ir as galvojau, ka cia ismetus, bet nieko nereikalingo nerandu. Juk neimsi 1 paketo ir 1 pamperso... Kiek supratau VGN i gimdykla reikes nestis: slepetes, vandens negazuoto, vaikelio rubeliu, jei nori, kad savais aprengtu. As dar pampersa imeciau, nes nesu tikra, ar ligonine savu duoda ar i palas vynioja. O viso kito gerio reikes jau palatoje kai perkels. Vaikeliui sauskelnę paimti tikrai reikia
o Jūs visos turbūt turit nėščiosiso lapą, bent jau pas mane aplankale nėščiosios lapo yra reikalingų daiktų sąrašas...
tap pat galiu įmesti sąrašiuką, ką vežiausi į gimdymo namus prieš beveik 4 metus, nieko nepritrūkau ir nieko nebuvo per daug... tiesa naktinių neprireikė, vandens, šokolado, saldainių iš to sąrašo nesivežiau taip pat vaikiuko rūbelius duoda ligoninė, dabar jau skaitinėju, kad galima ir savo atsivežti. Gimdžiau Krikščioniškuose gimdymo namuose kaune, dabar vėl ten planuoju gimdyti. Dar diskutavote apie klizmą, paprašiau ją pastatė man gimdymo namuose ir jokių kompleksų vėliau neturėjau... Na o jei ko ir pritrūksit, tikrai manau bus kam atvežti... po gimdymo mane kai paguldė į palatą viena mamytė nieko neturėjo... nes ne kaunietė ir vyras su daigtais nespėjo atvažiuoti, nes ji labai greitai pagimdė... tai viską davė ligoninėj... aišku savas daiktas mielesnis, bet tikrai jei ko pritrūksit, manau viską gausit ligoninėj Ką veštis į gimdymo namus Turėk 3 maišiukus: 1. - pasą; - soc. pažymėjimą; - nėščiosios lapą. - Šlepetes - chalatą - negazuoto vandens buteliuką; - fotoaparatas - Mobilus telefonas - Plytelė šokolado tėčiui, nes gali išalkti - pinigai - Saldainiai gydytojai, seselėms - vaikui kojines vilnones; - vazeliną - mėtinių saldainių 2. po gimdymo į palatą. Savo chalatą; Naktinius; Tinklinės kelnaitės (3 poros); Kojinės (vilnonės, pora paprastų) Įklotu nemažai (3 dideli ir 5 mažesni po gimdymo spicialūs) Rankšluosčiai; savo visas prausimosi priemones ir higienines (šukos, vazelinas, veidui kremas, kūno kremas muilas, dantų pasta, šepetukas, intymios higienos želė, vienkartinės nosinės, tualetinis popierius (švelnus), intymios higienos servetėlės); Liemenuką maitinimui ir įklotų į liemenėlę Vaistinele: tepaliuko speneliams "Bepanthten", "Mikrolax" klizmute Sauskelniu vaikui, dregnu serveleliu 3.Vaikui (parsivežti namo): kraitelis, sauskelnių, kepurytė plona ir šilta (parsivežimui), vilnones kojinytės ir kokį vokelį parsivežimui (gali būti ir adijaliukas).
As tik nesuprantu, kam reikalinga dabar sodros knygute
QUOTE(Frosted @ 2010 06 01, 17:28) Na tai ir as galvojau, ka cia ismetus, bet nieko nereikalingo nerandu. Juk neimsi 1 paketo ir 1 pamperso... Kiek supratau VGN i gimdykla reikes nestis: slepetes, vandens negazuoto, vaikelio rubeliu, jei nori, kad savais aprengtu. As dar pampersa imeciau, nes nesu tikra, ar ligonine savu duoda ar i palas vynioja. O viso kito gerio reikes jau palatoje kai perkels. aa situos daiktelius.... as viska savo i viena tase susidejau, leliaus i kita... tai cia man kazi isfasuoti ir treacia padaryt, ar nuvykus tenai issimti QUOTE(vixiuke @ 2010 06 01, 20:24) Na bet visvien visuose saraseliuose, kuriuos dbar dalina, vis dar raso Sodros knygute QUOTE(astulka1 @ 2010 06 01, 20:33) aa situos daiktelius.... as viska savo i viena tase susidejau, leliaus i kita... tai cia man kazi isfasuoti ir treacia padaryt, ar nuvykus tenai issimti As dabar perdedineju viska i lagamina, o i "vaikiska" tase sudesiu ka i gimdykla imsiu QUOTE(Frosted @ 2010 06 01, 16:50) As tik nesuprantu, kam reikalinga dabar sodros knygute Dabar juk nebe sodros knygutė, o soc.draudimo pažymėjimas, kaip kortelė įlaminuota..Ir niekaip neprisimenu, ar reikėjo jį paduot, kai tvarkė popierius, ar užteko tik ATK.. Man gavosi viena didesnė tašė į palatą (naktinukai, pampersai man ir vaikui, man kojinės, higienos reikmenys, vaikui rūbeliai, drėgnos servetėlės, pledukas plonas leliui, šlepetės, čiulptukas) ir kuprinytė į gimdyklą (naktinukai, chalačiukas plonas, vandens buteliukas mažas, vazelinas lūpom, gumytės plaukams, drėgnos servetėlės, vienkartinės servetėlės)..Lyg ir viskas, kiek prisimenu..Vaikui šiltą kombinezoną, lopšį, pledą šiltą atvežė vyras jau važiuojant namo.. Barškučių vaikui tikrai nereikia..
As tai knygute turiu, kai buvau sodroj priduoti biuletenio, niekas nieko apie kortele neminejo
O sokoladas tai vietos maziausiai uzima QUOTE(Šponka @ 2010 06 01, 21:55) Dabar juk nebe sodros knygutė, o soc.draudimo pažymėjimas, kaip kortelė įlaminuota..Ir niekaip neprisimenu, ar reikėjo jį paduot, kai tvarkė popierius, ar užteko tik ATK.. Man gavosi viena didesnė tašė į palatą (naktinukai, pampersai man ir vaikui, man kojinės, higienos reikmenys, vaikui rūbeliai, drėgnos servetėlės, pledukas plonas leliui, šlepetės, čiulptukas) ir kuprinytė į gimdyklą (naktinukai, chalačiukas plonas, vandens buteliukas mažas, vazelinas lūpom, gumytės plaukams, drėgnos servetėlės, vienkartinės servetėlės)..Lyg ir viskas, kiek prisimenu..Vaikui šiltą kombinezoną, lopšį, pledą šiltą atvežė vyras jau važiuojant namo.. Barškučių vaikui tikrai nereikia.. vėlgi rašiau, kad jo nesivežiau QUOTE(Frosted @ 2010 06 02, 07:07) O sokoladas tai vietos maziausiai uzima Tai tik šiaip pastebėjau, kad daugumoje sąrašėlių yra įtrauktas tas šokoladas.. QUOTE(vixiuke @ 2010 06 02, 07:30) vėlgi rašiau, kad jo nesivežiau Tai aš suprantu, kai gimdai ilgai, tada jau tegu eina valgyt, jeigu jau bijo numirt iš bado, kol žmona pagimdys.. QUOTE(Šponka @ 2010 06 02, 07:51) Tai tik šiaip pastebėjau, kad daugumoje sąrašėlių yra įtrauktas tas šokoladas.. Tai aš suprantu, kai gimdai ilgai, tada jau tegu eina valgyt, jeigu jau bijo numirt iš bado, kol žmona pagimdys.. manau įtrauktas, nes sąrašai daug maž kartojasi... kažkas įrašė ir eina jis iš sąrašo į sąrašą... Aš jo net NESIVEŽIAU, o čia taip sureikšminat dabar
Laba rytas, mergaiciukes
QUOTE(Isila @ 2010 06 02, 12:16) vaikui: 1 pamperso, šliaužtų, marškinukų, keputytės, kojinyčių sau: tinklinių kelnaičių 1, paketo po gimdymo 1, mineralinio buteliuko, tapkių ir fotoaparato. na, gal fotoaparato i gimdykla tai jau nesinesiu...
nea... as gal ne
kazkaip man.... palausk fotoaparatas tasej palatoj... QUOTE(eturib9 @ 2010 06 02, 10:10) Laba rytas, mergaiciukes Nu kur jūs matot tą įsilingavimą? QUOTE(astulka1 @ 2010 06 02, 11:08) Juk po gimdymo nieks iškart neperkels į palatą, gimdykloj, jau su aprengtu leliuku būsit kelias valandas, pirmą kartą leliukas valgys, tai smagu bus įamžint tokias akimirkas.. Be to, dukart gimdžiau AK ir abu kartus visi daiktai buvo kartu su manim palatoj, tiek tašė į palatą, tiek į gimdyklą..Juk palatą paskiria tik po gimdymo, nebent gulėsit iš anksto ir po gimdymo grįšit į tą pačią..Tai va, visi daiktai bus su jumis kartu, tai galėsit pasiimt ko prireiks iš kitos tašės.. QUOTE(Šponka @ 2010 06 02, 13:00) Be to, dukart gimdžiau AK ir abu kartus visi daiktai buvo kartu su manim palatoj, tiek tašė į palatą, tiek į gimdyklą..Juk palatą paskiria tik po gimdymo, nebent gulėsit iš anksto ir po gimdymo grįšit į tą pačią..Tai va, visi daiktai bus su jumis kartu, tai galėsit pasiimt ko prireiks iš kitos tašės.. VGN berods su savim i gimdykla visko veztis neleidzia, tik kas reikalingiausia?
na, kaip jau ten bebutu - nepulsiu ten fotkinti tu pirmuju minuciu, neaisku kosk tas gimdymas bus -dar vos atsipaipaliojusia is skaumo busenos ims ci amane vyra dar fotkint - eina sau... palauksiu turputuka, atsigausiu, apsitvarkysiu, va tada prasom....
nes as pvz., kai ziuriu zuranluose tas ivairias gimdymo fotkes ir ka tik po gimdymo - nu tai ka as zinau.... vargu ar cia baisiai jau noresisi kam jas rodytar paciai kazi kieki jas ziureti.... na, cia tikman taip Papildyta: susipainiojau - tai kai atvaziuoji i gimymo namus - tai kgimdyve guldo - iskart i gimdykla? tai jai tas kaklelis atidares pvz,ti kokius 3-4 cm., ir tave kankina saremai, o kaklelis dar neatsidarineja kokias geras 5 valandas -tai taip ir guli ten toj gimdyklos iki stumimo? as kazkaip isivaizdavau, kad pirmiausia - jei gimdymas dar tik prasidejes pirmiausia paguldo i palata, o jau kai ten atsiveria viskas iki reikaimo lygio - tada tik veza tiesiai i gimdykla...? QUOTE(astulka1 @ 2010 06 02, 14:04) *na, kaip jau ten bebutu - nepulsiu ten fotkinti tu pirmuju minuciu, neaisku kosk tas gimdymas bus -dar vos atsipaipaliojusia is skaumo busenos ims ci amane vyra dar fotkint - eina sau... palauksiu turputuka, atsigausiu, apsitvarkysiu, va tada prasom.... nes as pvz., kai ziuriu zuranluose tas ivairias gimdymo fotkes ir ka tik po gimdymo - nu tai ka as zinau.... vargu ar cia baisiai jau noresisi kam jas rodytar paciai kazi kieki jas ziureti.... na, cia tikman taip Papildyta: **susipainiojau - tai kai atvaziuoji i gimymo namus - tai kgimdyve guldo - iskart i gimdykla? tai jai tas kaklelis atidares pvz,ti kokius 3-4 cm., ir tave kankina saremai, o kaklelis dar neatsidarineja kokias geras 5 valandas -tai taip ir guli ten toj gimdyklos iki stumimo? as kazkaip isivaizdavau, kad pirmiausia - jei gimdymas dar tik prasidejes pirmiausia paguldo i palata, o jau kai ten atsiveria viskas iki reikaimo lygio - tada tik veza tiesiai i gimdykla...? *O man labai smagu pažiūrėti į tas nuotraukas, kai jau po visko ir vaikelis guli ant pilvo. Aišku veidelis toks pavargęs, bet akys spindi iš laimės **tai juk gimdykloje nebūtina tik gulėti, galima vaikščioti, jei tik noro yra, kitos ant kamuolių šokinėja
visos mes skirtingos.... as zinau, kad nenoresiu.....
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 02, 13:04) na, kaip jau ten bebutu - nepulsiu ten fotkinti tu pirmuju minuciu, neaisku kosk tas gimdymas bus -dar vos atsipaipaliojusia is skaumo busenos ims ci amane vyra dar fotkint - eina sau... palauksiu turputuka, atsigausiu, apsitvarkysiu, va tada prasom.... nes as pvz., kai ziuriu zuranluose tas ivairias gimdymo fotkes ir ka tik po gimdymo - nu tai ka as zinau.... vargu ar cia baisiai jau noresisi kam jas rodytar paciai kazi kieki jas ziureti.... na, cia tikman taip Papildyta: susipainiojau - tai kai atvaziuoji i gimymo namus - tai kgimdyve guldo - iskart i gimdykla? tai jai tas kaklelis atidares pvz,ti kokius 3-4 cm., ir tave kankina saremai, o kaklelis dar neatsidarineja kokias geras 5 valandas -tai taip ir guli ten toj gimdyklos iki stumimo? as kazkaip isivaizdavau, kad pirmiausia - jei gimdymas dar tik prasidejes pirmiausia paguldo i palata, o jau kai ten atsiveria viskas iki reikaimo lygio - tada tik veza tiesiai i gimdykla...? čia turbūt priklauso nuo ligoninės QUOTE(vixiuke @ 2010 06 02, 16:20) čia turbūt priklauso nuo ligoninės aaa, va va, tikriausiai pradziai veza i priesgimdyvine QUOTE(astulka1 @ 2010 06 02, 13:04) na, kaip jau ten bebutu - nepulsiu ten fotkinti tu pirmuju minuciu, neaisku kosk tas gimdymas bus -dar vos atsipaipaliojusia is skaumo busenos ims ci amane vyra dar fotkint - eina sau... susipainiojau - tai kai atvaziuoji i gimymo namus - tai kgimdyve guldo - iskart i gimdykla? Aš per pirmą gimdymą irgi taip galvojau - ne ne, jokių fotkių gimdykloj, aš negraži, susivėlus, fe..Ir nefotkinom, o dabar gailiuosi.. Juk jūs AK planuojat gimdyt? Ten iškart guldo į gimdyklą..Pirmą kartą aš atvažiavau tik su sąrėmiais, nebuvo jokio atsidarymo, bet vistiek guldė tiesiai į gimdyklą ir ten jau tempėm laiką iki pat galo..Antrą kartą jau buvo 4 cm, tai irgi tiesiai į gimdyklą..
nea, ruosiuosi gimdyti VGN, fotikas bus arti, tasej... bus matyt kaip su tuo fotkinimu
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 02, 10:44) na, gal fotoaparato i gimdykla tai jau nesinesiu... na, kadangi pagimdžius 2 val aplieka ramybėj kūdikį su mama.. pagimdžius antrą darėm daaaaauuuug foto - ir kaip sveria, ir svarstyklių parodymus, ir aprengimą ir pan. Fantastiškos foto.
Tai bet kuriuo atveju galima juk tas nuotraukas veliau istrinti, jei nenoresit ju
sarase rasoma, kad reikalingas vazelinas.
cia lupu vazelinams lupoms? ar del lupu dziuvimo ji raso i reikalingu daiktu sarasa? QUOTE(Isila @ 2010 06 02, 11:16) vaikui: 1 pamperso, šliaužtų, marškinukų, keputytės, kojinyčių sau: tinklinių kelnaičių 1, paketo po gimdymo 1, mineralinio buteliuko, tapkių ir fotoaparato. Sveikos, na visai nesenai grizau is GN ir galiu papasakoti ko man labiausiai reikejo ten: pampersu virs 10 tikrai, aisku vaiko rubeliai po 3 poras kiekvienu,tinkliniu kelnaiciu turejau 5, tik vienos liko,paketu po gimdymo sunaudojau turbut 4 tikrai, poto emiau naktinius paketus maxi, naktiniu marskiniu 3 vnt, aisku tapkutes gumines ir kambarines,ir vandenuko per tas 3 paras isgeriau beveik 2,5 ltr
aha.... kurgi duos..... visos mes jau su terbom didziausiom ruosiames ten vaziuoti....
QUOTE(eturib9 @ 2010 06 08, 08:25) Sveikos, na visai nesenai grizau is GN ir galiu papasakoti ko man labiausiai reikejo ten: pampersu virs 10 tikrai, aisku vaiko rubeliai po 3 poras kiekvienu,tinkliniu kelnaiciu turejau 5, tik vienos liko,paketu po gimdymo sunaudojau turbut 4 tikrai, poto emiau naktinius paketus maxi, naktiniu marskiniu 3 vnt, aisku tapkutes gumines ir kambarines,ir vandenuko per tas 3 paras isgeriau beveik 2,5 ltr Labai sveikinu sulaukus savojo dziaugsmo! beja, labai naudinga info... dar nepradejau krauti tases, bet info tikrai pravers
O kokius drabužius jūs ruošiatės imtis sau grįžimui namo?
Nes aš dabar per liemenį jau vos telpu į gana plačius nėščiosios džinsus, tai nežinau, ar grįžimui užteks man jų (mes planuojam gimdyti Kaune), ar jau tilpsiu į tuos normalius džinsus, su kuriais išvaikščiojau iki nėštumo vidurio (su prasegtu liemeniu, aišku). Mano visas priaugtas svoris - 10 kg - susikaupęs pilve. Įdomu, kiek ten to pilvo lieka po gimdymo? QUOTE(Inska @ 2010 06 08, 16:15) O kokius drabužius jūs ruošiatės imtis sau grįžimui namo? Nes aš dabar per liemenį jau vos telpu į gana plačius nėščiosios džinsus, tai nežinau, ar grįžimui užteks man jų (mes planuojam gimdyti Kaune), ar jau tilpsiu į tuos normalius džinsus, su kuriais išvaikščiojau iki nėštumo vidurio (su prasegtu liemeniu, aišku). Mano visas priaugtas svoris - 10 kg - susikaupęs pilve. Įdomu, kiek ten to pilvo lieka po gimdymo? čia manau labai individualu... aš po gimdymo namo grįžau - 2 kg negu svėriau iki nėštumo... o priaugus buvau 15 kg. Pilvas buvo plokščias, gražus, šį kart vargiai taip bus, dar daugiau priaugsiu, nes jau dabar +15kg yra. Manau, paprašysit vyro ar kieno nors, kas atvažiuos jūsų pasiimti kad atvežtų rūbelius jums, ir matysit į kokius telpat po gimdymo ir ką atvežti QUOTE(eturib9 @ 2010 06 08, 08:25) Sveikos, na visai nesenai grizau is GN ir galiu papasakoti ko man labiausiai reikejo ten: pampersu virs 10 tikrai, aisku vaiko rubeliai po 3 poras kiekvienu,tinkliniu kelnaiciu turejau 5, tik vienos liko,paketu po gimdymo sunaudojau turbut 4 tikrai, poto emiau naktinius paketus maxi, naktiniu marskiniu 3 vnt, aisku tapkutes gumines ir kambarines,ir vandenuko per tas 3 paras isgeriau beveik 2,5 ltr tai viso to jau reikia pogimdyvinėj palatoj, bet ne gimdykloj QUOTE(Inska @ 2010 06 08, 18:15) O kokius drabužius jūs ruošiatės imtis sau grįžimui namo? Nes aš dabar per liemenį jau vos telpu į gana plačius nėščiosios džinsus, tai nežinau, ar grįžimui užteks man jų (mes planuojam gimdyti Kaune), ar jau tilpsiu į tuos normalius džinsus, su kuriais išvaikščiojau iki nėštumo vidurio (su prasegtu liemeniu, aišku). Mano visas priaugtas svoris - 10 kg - susikaupęs pilve. Įdomu, kiek ten to pilvo lieka po gimdymo? taip, istiesu, labai jau individualu cia jau viskas, mano viena pazystama gimde pries kelias savaites, ji buvo priaugus viso 20 kg (nors pati smulkute buvo iki to) ir visas svoris buvo kaip jus raset pilve - ir po gimdymo viskas beveik nukrito iskarto; manau veskites laisvesnius rubelius ir viskas.
O sakykit, kiek naktinuku savu veztis?
QUOTE(Frosted @ 2010 06 09, 20:08) man savų net liepė netraukti, o ir gerai... nes keičiau per dieną kelis kartus, labai nukraujavau. Vėlgi individualu... 1 tikrai manau mažai, jau vien iš gimdyklos išėjus manau norėsite užsidėti švarius.
as ir tik vienus isikroviau.... jei savu prireiktu... kazkaip manau kad ten susikruvins nemazai o pirkti naujus kad po to ismesti tai neekonomiska siais laikais
QUOTE(MisIndependent @ 2010 06 10, 20:49) as ir tik vienus isikroviau.... jei savu prireiktu... kazkaip manau kad ten susikruvins nemazai o pirkti naujus kad po to ismesti tai neekonomiska siais laikais galiu pasakyt, kad man susikruvino ir pirmą ir antrą kartą tik vieni
Matyt prasysiu po to vyro, kad is namu partemptu ko reikia, nes neisivaizduoju, kiek ir ko man paciai reikes
is tikruju tai taip, kas kaunietes, tai mums tikrai neproblema - vyras iki namu ir po pusvalandzio ar papildom rubeliai mamytei ar leliukui jau vietoj
QUOTE(Frosted @ 2010 06 11, 21:23) na o as is klaipedos gyvenu viename miesto gale o gimdymo namai kitame
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|