blessedness
2009 03 28, 10:43
Labas mamytes,esu naujoke Norejau jusu pasiteirauti ar nieko baisaus jei mano dukryte,kurei dabar metai ir 5 m. nelabai nori naudoti gestus,sako ate ,supranta kad iseini ,bet mojuoti nenori,katuciu ploja bet tik tada kai jei norisi,kai isgirsta muzika kuri jei patinka seip viska supranta,kad galima kas ne,moka apsikabinti pabuciuoti.Noreciau isgirsti jusu patirti ir nuomone
mylimuke
2009 03 28, 15:06
Aišku, kad normalu, juk negali būti visi vaikai vienodi. Vieni daro vienus dalykus, kiti kitus, taip ir turi būti. Maniškė gestus pradėjo rodyti anksčiau nei kalbėti, dabar irgi maivytis labai mėgsta
daisyte
2009 03 28, 15:13
Jei nenori rodyti, tai ir nerodo  nieko cia blogo  juk ir mes dazniausiai norime daryti tik tai, kas patinka
rasyte.b
2009 03 28, 17:08
na maniske tai rodo viska tik saviem ar pazystamiem zmonem arba tiem, kurie jai patinka. Jei tik yra koks svetimas ar jai nepatinka, tai pasipraso mama opapa, susiguzia pas mane ant ranku, nuleidzia galvyte ir tyliai pasako ate ar kazka kita ir viskas  nesulauksi net jos zvilgsnio
Pinciliukas
2009 03 28, 18:24
juk vaikuciai kaip ir suagu- skirtingi. paziurekit i savo pazistamus- vieni gestikuliuoja daugiau,kiti maziau. ir tai juk normalu.
Mūsų irgi anksti pradėjo rodyti.Pamoja ranka dar į delnuką pabučiuoja ir sako ate.Bet mums jau du metukai,o kalbėt nenori.Manau savo laiku viskas ateina
ngabrielyte
2009 03 28, 21:52
Na mum 2m2men labai jau dauk sneka pratiskai viska pasako mazai jau gestus naudoja
pukuotukas
2009 03 28, 21:57
na musu mergyte ate pradejo rodyti 11men , labai megsta pasidalinti su visias ka turi atnesa duoda ir sako aciu ...bet jei koks nepazystamas zmogus stovi kaip ikalta isikibus i koja ir nejuda neispesi nieko....manau kiekvienas savaip katuciu nepatinka jai visai daryti sako ne ne , nesileidzia bet moka parodyti pirsteliu ko nori .....tai manau gestai kaip ir vaikai labai individualus
mano mergyte, kai buvo mazdaug 10 men rodydavo, paskui nustojo, dabar 1.3 men vel rodo, bet taip juokinga raito tuos pirstukus, kad labaiu atrodo , kad kviecia, ateik cia, nei moja ate  . taip jai jau gaunasi. del to rodo ar ne, manau tikrai neverta nerimauti.
mamyteJ
2009 03 29, 10:32
tai jau tikrai! Pritariu mamytems  Ateis laikas ir mojuosis ir kalbes ,ir darys tai kas mums nelabai patinka  Tada jau kitaip galvosim.Kaip cia taktiskiau sudrausmint ir t.t. Musiskiui balandzio 15d. metukai,o jau koks isdykes baigia pasidaryti
pritariu ir as, kad nereikia nerimauti, kiekvienas vaikas labai nidividualus. Maniskis ne tik gestus rode, bet jau ir kalbejo
Daugiaziede
2009 03 29, 21:09
Ivairius gestus eme rodyti mazdaug metu,o ypac "atia"  o dabar veik liovesi-pritingi ar nebeidomu..  Smagiau gestais ir kalba dabar ko kito prasyti:gerti,maisto,ar pazaisti....
ariadnė
2009 03 29, 21:57
vaikai labai individualūs  , mano tokio amžiaus jau ir kalbėjo nemažai ir gestikuliavo taip pat nemažai, o draugės (tarp jų 2 sav. skirtumas) dar praktiškai iki šiol nei kalba nei gestikuliuoja, nesenai tik ''ate'' pradėjo rodyt ir nemanau, akd verta dėl to nerimauti  . Viskas ateis savu laiku
blessedness
2009 03 30, 09:46
Aciu visoms mamytems uz nuomones ir patirti  nuraminot mane manoji gana nemazai sneka:Sako zodzius:mama,tete,dede,teta,lelia,niam niam,tepu tepu kai einam i lauka ar tik pamato rubus rengiantis is kart sako tepu tepu  dar sako matei ir rodo i kazkoki daikta pirstu:,lelia,koja,katyte, bobobuti (bobute)  viskas kas negalima ir negrazu,purvina sako: kaka ten pu  ,na o kai kai iseinam ar einam prie duru sako ate,ir ate sako beveik visiems ir svetimiems  na ir aisku daug zodziu savo kalba.Seip labai isdykus,visur lipa kariasi,megsta suptis ant arkliuko
Katusik
2009 03 30, 14:53
maniškiui jau metai ir tuoj mėnuo sukaks. rodyti "ate" pradėjo visai neseniai, prieš kokį mėnesį, o gal ir vėliau. katučiu ploti irgi vėlai pradėjo. "viru viru košę" išmoko rodyti irgi jau kai metukai sukako. daugiau niekuo pasigirti kaip ir negalim. jei ko reikia, ne rodom, o šaukiam, kol mama neastpės, ko vaikas nori
Emilytė:)
2009 03 30, 15:25
"ATE" mano mažiukas rodo jau senokai (mums dabar tik metukai), katutes ploja jau apie pora mėnesių, tačiau "viru viru" pats nedaro, nors supranta, kad pelytė tuoj kutens Kiekvienas vaikas labai individualus. Kada jis norės, tada ir pradžiugins mus savo naujais "pasirodymais". Aš asmeniškai šioje vietoje savo vaiko neverčiu nieko mokintis. Ant savęs parodau, o jau jam spręsti kada to mokytis.
Ingulyte
2009 07 02, 23:53
Nu jei vaikas nenori rodyt "ate" ir nereikia. Manau svarbiausia, kad vaikas suprastu ko is jo norima ir ka tas zodis "atia" reiskia. Ateis laikas ir pamojuos ranka.
erikiuxxx
2009 07 03, 20:43
QUOTE(zaliamamyte @ 2009 03 28, 11:43) Labas mamytes,esu naujoke Norejau jusu pasiteirauti ar nieko baisaus jei mano dukryte,kurei dabar metai ir 5 m. nelabai nori naudoti gestus,sako ate ,supranta kad iseini ,bet mojuoti nenori,katuciu ploja bet tik tada kai jei norisi,kai isgirsta muzika kuri jei patinka seip viska supranta,kad galima kas ne,moka apsikabinti pabuciuoti.Noreciau isgirsti jusu patirti ir nuomone  mano mazius tokio amziaus ir nenoriai tai daro,ar visai nedaro,bet katuciu dare jau 6men.ir labai graziai,atia rode 9-12men., o poto jau nenorejo
čiaudanti bitė
2009 07 14, 21:59
Ate - moja rankute, didelis - pakelia aukštyn, geras - glosto galvytę, prisikakojo - pliauškina per užpakaliuką
Cukraus pudra
2009 07 14, 22:11
parodo : ate, nu nu nu, saulė virė, skanu (glosto pilvelį)... bet tada, kada pats nori. o mūsų norai dažnai nesutampa
vilma_vilhelmina
2009 07 16, 13:42
Mano suneliui 1m. 5men., jis noriai rodo rankytem, ka jis nori, ka jis mato, nes kitaip turbut nesusisneketumem  nes jis sako tik mama, bruu ir kazka savo kalba ciauska
Daugiaziede
2009 07 17, 21:13
"Ate" vienas is megiamiausiu gestu ir pasakymu  .Net kai per tv kas atsisveikina,mazylis taip pat sako ir rodo "ate".O parduotuvese visom kasininkem nuo ju nuvaziuojant...
rodė ir ate ir labas davė, bet tik jei pati norėjo, ar jei žmogus patiko.
smelita
2009 07 20, 18:15
rode ate.bet dabar vietos gesto bucki visada duoda.penkis duoda.labas duoda.nu nu rodo .parodo koks didelis puodas ir t.t.
oj seniai jau ate rodom nuo kokiu 7-8 men... bet vat ciau braske tai tik kokias dvi savaites rodom
jolka23
2009 07 24, 11:16
atia tik nuo kokių metukų pradėjo rodyt ir tai ne visiems, na o katučiu ir viru viru košę, taiturbū nuo kokių aštuonių mėnesiukų daro. Dabar jau ir nunu išmoko ir kai pasakai reik padaryt cacyte tai ein visiem galvas glostydams
Bu.ga.lugA
2009 07 25, 09:42
QUOTE(zaliamamyte @ 2009 03 28, 11:43) Labas mamytes,esu naujoke Norejau jusu pasiteirauti ar nieko baisaus jei mano dukryte,kurei dabar metai ir 5 m. nelabai nori naudoti gestus,sako ate ,supranta kad iseini ,bet mojuoti nenori,katuciu ploja bet tik tada kai jei norisi,kai isgirsta muzika kuri jei patinka seip viska supranta,kad galima kas ne,moka apsikabinti pabuciuoti.Noreciau isgirsti jusu patirti ir nuomone  Maniskis (1.5men) irgi viska supranta ,daugka moka,tik daro tada kai uzsimano ir nekitaip
Mano sunelis "ate" rodo o kartais ir pasako,ploja nuo 7-8 mėn.Sako "baba","mama","tėtė","niam-niam" bet nevisada,o kai užeis.Dabar mokosi "mama Lera" sakyti,bet nelabai gaunasi
Debesiukee
2009 07 27, 14:42
musiskiui 1m ir 4men tai moka katutes ploti, mokejo ir ate daryti bet dabar kai ismoko katutes tai jas ir teploja  moka Pa duoti, glust (myliu myliu), penkis moka duoti  caca daro (ir lieka pilna sauja plauku rankoj  ), maivytis moka (uzmerkia akytes ir galvyte judina visaip  ) dar budikst daro (galvytem susitrenkt) . visa tai daro kai pats uzsimano, arba jau kai labai gera nuotaika buna.
Indriuks
2009 07 28, 16:08
QUOTE(Bu.ga.lugA @ 2009 07 25, 10:42) Maniskis (1.5men) irgi viska supranta ,daugka moka,tik daro tada kai uzsimano ir nekitaip   Nu kitaip as ir neisivaizduoju.Nors teko matyti,kurie vos paprasyti daro viska ka reikia.O stai musiskis kartais net atvirksciai-paprasytas parodyti nosi, ausi ar plaukus, rodo liezuvi ir kvatojasi pilna burna
Ievosius
2009 07 28, 17:01
superlaiminga
2009 08 02, 15:09
Labutis, kviečiu burtis į KALBANČIŲ RANKELIŲ klubą ir kūdikių ženklų kalbos pagalba padėti vaikams komunikuoti, kol dar jie negali kalbėti. daugiau info rasite: MAŽYLIO birželio mėn. nr., http://www.austejosblogas.lt/2009/04/psich...dinciam-vaikui/http://vaikopasaulis.blogas.ltmama ramunė ir augustinas psichologe.ramuneETAgmail.com
elenuxus
2009 08 02, 17:43
Musiske rodo daug ka.Ko nepasako, ta parodo - ka jai paduoti, kai nori kad ateitum ar duotum rankyte, ate-ate, caca ir t.t.Kai ka isgirsta, rodo i ta puse pirstuku kur sklido garsas,kai groja muzika soka, ploja.Katu-katu jau senai mokam.Judesius stengiames derinti su zodziais, tad mazyle gal taip visko ir ismoko.
Daugiaziede
2009 08 02, 20:40
Gestu vis daugeja  rankytem tai i desine,tai i kaire kazka rodo,aiskina,sukauja...Abiem rankom moja i dangu ir vel aiskina..Tai dziaugsmo,tai nepasitenkinimo gestai...Kiek kalba,tiek ir rankytemis mosikuoja
Maniskis yra 10 men , tai ir ate parodo, ir rankytem paploja ir kuku padaro
DeilijoSa
2009 08 08, 17:20
QUOTE(zaliamamyte @ 2009 03 28, 11:43) Labas mamytes,esu naujoke Norejau jusu pasiteirauti ar nieko baisaus jei mano dukryte,kurei dabar metai ir 5 m. nelabai nori naudoti gestus,sako ate ,supranta kad iseini ,bet mojuoti nenori,katuciu ploja bet tik tada kai jei norisi,kai isgirsta muzika kuri jei patinka seip viska supranta,kad galima kas ne,moka apsikabinti pabuciuoti.Noreciau isgirsti jusu patirti ir nuomone  maniskis irgi daro ar rodo viska tik kai jis pats nori,nu bet cia nieko blogo,charakteri rodo
sweetness
2009 08 25, 16:34
Mano mazylis tokio pat amziaus, rodo ate jau senokai, ploja katutes
puskariova
2009 08 27, 17:45
jo maniske pirstuku viska rode ate rode ir plojo
medlink
2009 08 27, 18:50
Daro Atia, siunčia oro bučkį, ploja katutes, piršteliu viską rodo...
parodo ate,katutes ploja,pirštu parodo ko nori,jeigu nepasiekia pati pasiimti
šneider
2009 09 27, 21:41
QUOTE(medlink @ 2009 08 27, 19:50) Daro Atia, siunčia oro bučkį, ploja katutes, piršteliu viską rodo...  mano irgi, tik dar niuniuniu rodo, duoda labas ir penkis
rodo ko nori, kur eiti ir pan, rodo atia, ploja ir pan.
Beautiful Life
2009 09 29, 07:56
Dukryte daug gestu naudoja: ate, labas, niuniuniu, ploja katutes, neseniai pradejo rodyti geda-peleda
Laabeille
2009 09 29, 09:39
ir musiske jau seniai "ate" rodo, o dabar jau tiesia ranka kai tiesi ir sakai labas
ruta_zalia
2009 09 29, 10:56
Kai nori ate parodo, arba kai kas nors atsibos ir mazius nori pabegti  Katutes plojam nuo 5 men., o pirstuku parodo ko nori, galvyte purto kai nenori valgyti
burbuliukas:)
2009 09 30, 09:11
Na, vaikai yra skirtingi. Manoji jau metų neturėdama plojo katučių, kai paprašydavome ir rodė bei sakė "ate".  Bet, kaip sakiau, vaikai yra skirtingi ir nieko čia blogo.
Naudoja daug gestu
daiva78
2009 10 08, 08:35
QUOTE(kristiz@ @ 2009 08 28, 09:11) parodo ate,katutes ploja,pirštu parodo ko nori,jeigu nepasiekia pati pasiimti  Ir maniske taip pat, nors mums dar nera 1,5m
Lady Night
2009 10 09, 11:54
tokio amziaus jau ir pasakydavo ate  o gestais tai butinai
inrinke
2009 10 09, 14:28
Žinoma, manau, kad gestai neatsėjama mažamečio vaikučio kalbos dalis.
|
|