Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar Jūsų vaikai (1,5 m. ir vyresni) naudoja gestus?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2
blessedness
Labas mamytes,esu naujoke 4u.gif
Norejau jusu pasiteirauti ar nieko baisaus jei mano dukryte,kurei dabar metai ir 5 m. nelabai nori naudoti gestus,sako ate ,supranta kad iseini ,bet mojuoti nenori,katuciu ploja bet tik tada kai jei norisi,kai isgirsta muzika kuri jei patinka smile.gif
seip viska supranta,kad galima kas ne,moka apsikabinti pabuciuoti.Noreciau isgirsti jusu patirti ir nuomone smile.gif
mylimuke
Aišku, kad normalu, juk negali būti visi vaikai vienodi. Vieni daro vienus dalykus, kiti kitus, taip ir turi būti.

Maniškė gestus pradėjo rodyti anksčiau nei kalbėti, dabar irgi maivytis labai mėgsta biggrin.gif
daisyte
Jei nenori rodyti, tai ir nerodo ax.gif nieko cia blogo schmoll.gif juk ir mes dazniausiai norime daryti tik tai, kas patinka mirksiukas.gif
rasyte.b
na maniske tai rodo viska tik saviem ar pazystamiem zmonem arba tiem, kurie jai patinka. Jei tik yra koks svetimas ar jai nepatinka, tai pasipraso mama opapa, susiguzia pas mane ant ranku, nuleidzia galvyte ir tyliai pasako ate ar kazka kita ir viskas lotuliukas.gif nesulauksi net jos zvilgsnio blush2.gif
Pinciliukas
juk vaikuciai kaip ir suagu- skirtingi. paziurekit i savo pazistamus- vieni gestikuliuoja daugiau,kiti maziau. ir tai juk normalu.
*finy*
Mūsų irgi anksti pradėjo rodyti.Pamoja ranka dar į delnuką pabučiuoja ir sako ate.Bet mums jau du metukai,o kalbėt nenori.Manau savo laiku viskas ateina mirksiukas.gif
ngabrielyte
Na mum 2m2men labai jau dauk sneka pratiskai viska pasako mazai jau gestus naudoja
pukuotukas
na musu mergyte ate pradejo rodyti 11men , labai megsta pasidalinti su visias ka turi atnesa duoda ir sako aciu ...bet jei koks nepazystamas zmogus stovi kaip ikalta isikibus i koja ir nejuda neispesi nieko....manau kiekvienas savaip 4u.gif
katuciu nepatinka jai visai daryti sako ne ne , nesileidzia bet moka parodyti pirsteliu ko nori .....tai manau gestai kaip ir vaikai labai individualus 4u.gif
aureku
mano mergyte, kai buvo mazdaug 10 men rodydavo, paskui nustojo, dabar 1.3 men vel rodo, bet taip juokinga raito tuos pirstukus, kad labaiu atrodo , kad kviecia, ateik cia, nei moja ate biggrin.gif . taip jai jau gaunasi. del to rodo ar ne, manau tikrai neverta nerimauti. rolleyes.gif
mamyteJ
tai jau tikrai! Pritariu mamytems thumbup.gif Ateis laikas ir mojuosis ir kalbes ,ir darys tai kas mums nelabai patinka smile.gif Tada jau kitaip galvosim.Kaip cia taktiskiau sudrausmint ir t.t. Musiskiui balandzio 15d. metukai,o jau koks isdykes baigia pasidaryti lotuliukas.gif
Nerytė
pritariu ir as, kad nereikia nerimauti, kiekvienas vaikas labai nidividualus.

Maniskis ne tik gestus rode, bet jau ir kalbejo ax.gif
Daugiaziede
Ivairius gestus eme rodyti mazdaug metu,o ypac "atia" smile.gif o dabar veik liovesi-pritingi ar nebeidomu.. g.gif Smagiau gestais ir kalba dabar ko kito prasyti:gerti,maisto,ar pazaisti.... smile.gif
ariadnė
vaikai labai individualūs smile.gif , mano tokio amžiaus jau ir kalbėjo nemažai ir gestikuliavo taip pat nemažai, o draugės (tarp jų 2 sav. skirtumas) dar praktiškai iki šiol nei kalba nei gestikuliuoja, nesenai tik ''ate'' pradėjo rodyt ir nemanau, akd verta dėl to nerimauti 4u.gif . Viskas ateis savu laiku drinks_cheers.gif
blessedness
Aciu visoms mamytems uz nuomones ir patirti 4u.gif nuraminot mane smile.gif
manoji gana nemazai sneka:Sako zodzius:mama,tete,dede,teta,lelia,niam niam,tepu tepu kai einam i lauka ar tik pamato rubus rengiantis is kart sako tepu tepu biggrin.gif dar sako matei ir rodo i kazkoki daikta pirstu:,lelia,koja,katyte, bobobuti (bobute) lotuliukas.gif viskas kas negalima ir negrazu,purvina sako: kaka ten pu biggrin.gif ,na o kai kai iseinam ar einam prie duru sako ate,ir ate sako beveik visiems ir svetimiems smile.gif na ir aisku daug zodziu savo kalba.Seip labai isdykus,visur lipa kariasi,megsta suptis ant arkliuko smile.gif
Katusik
maniškiui jau metai ir tuoj mėnuo sukaks.
rodyti "ate" pradėjo visai neseniai, prieš kokį mėnesį, o gal ir vėliau.

katučiu ploti irgi vėlai pradėjo. "viru viru košę" išmoko rodyti irgi jau kai metukai sukako.

daugiau niekuo pasigirti kaip ir negalim. jei ko reikia, ne rodom, o šaukiam, kol mama neastpės, ko vaikas nori lotuliukas.gif
Emilytė:)
"ATE" mano mažiukas rodo jau senokai (mums dabar tik metukai), katutes ploja jau apie pora mėnesių, tačiau "viru viru" pats nedaro, nors supranta, kad pelytė tuoj kutens lotuliukas.gif
Kiekvienas vaikas labai individualus. Kada jis norės, tada ir pradžiugins mus savo naujais "pasirodymais". Aš asmeniškai šioje vietoje savo vaiko neverčiu nieko mokintis. Ant savęs parodau, o jau jam spręsti kada to mokytis.
Ingulyte
Nu jei vaikas nenori rodyt "ate" ir nereikia. Manau svarbiausia, kad vaikas suprastu ko is jo norima ir ka tas zodis "atia" reiskia. Ateis laikas ir pamojuos ranka.
erikiuxxx
QUOTE(zaliamamyte @ 2009 03 28, 11:43)
Norejau jusu pasiteirauti ar nieko baisaus jei mano dukryte,kurei dabar metai ir 5 m. nelabai nori naudoti gestus,sako ate ,supranta kad iseini ,bet mojuoti nenori,katuciu ploja bet tik tada kai jei norisi,kai isgirsta muzika kuri jei patinka smile.gif
seip viska supranta,kad galima kas ne,moka apsikabinti pabuciuoti.Noreciau isgirsti jusu patirti ir nuomone smile.gif
*

mano mazius tokio amziaus ir nenoriai tai daro,ar visai nedaro,bet katuciu dare jau 6men.ir labai graziai,atia rode 9-12men., o poto jau nenorejo verysad.gif
čiaudanti bitė
Ate - moja rankute, didelis - pakelia aukštyn, geras - glosto galvytę, prisikakojo - pliauškina per užpakaliuką biggrin.gif
Cukraus pudra
parodo : ate, nu nu nu, saulė virė, skanu (glosto pilvelį)... bet tada, kada pats nori. o mūsų norai dažnai nesutampa biggrin.gif
vilma_vilhelmina
Mano suneliui 1m. 5men., jis noriai rodo rankytem, ka jis nori, ka jis mato, nes kitaip turbut nesusisneketumem doh.gif nes jis sako tik mama, bruu ir kazka savo kalba ciauska smile.gif
Daugiaziede
"Ate" vienas is megiamiausiu gestu ir pasakymu smile.gif .Net kai per tv kas atsisveikina,mazylis taip pat sako ir rodo "ate".O parduotuvese visom kasininkem nuo ju nuvaziuojant... biggrin.gif
TOCAMI
rodė ir ate ir labas davė, bet tik jei pati norėjo, ar jei žmogus patiko.
smelita
rode ate.bet dabar vietos gesto bucki visada duoda.penkis duoda.labas duoda.nu nu rodo .parodo koks didelis puodas ir t.t.
SGT
oj seniai jau ate rodom nuo kokiu 7-8 men... bet vat ciau braske tai tik kokias dvi savaites rodom smile.gif
jolka23
atia tik nuo kokių metukų pradėjo rodyt ir tai ne visiems, na o katučiu ir viru viru košę, taiturbū nuo kokių aštuonių mėnesiukų daro. Dabar jau ir nunu išmoko ir kai pasakai reik padaryt cacyte tai ein visiem galvas glostydams lotuliukas.gif
Bu.ga.lugA
*

Maniskis (1.5men) irgi viska supranta ,daugka moka,tik daro tada kai uzsimano ir nekitaip doh.gif lotuliukas.gif
Enigm@
Mano sunelis "ate" rodo o kartais ir pasako,ploja nuo 7-8 mėn.Sako "baba","mama","tėtė","niam-niam" bet nevisada,o kai užeis.Dabar mokosi "mama Lera" sakyti,bet nelabai gaunasi blush2.gif
Debesiukee
musiskiui 1m ir 4men tai moka katutes ploti, mokejo ir ate daryti bet dabar kai ismoko katutes tai jas ir teploja biggrin.gif moka Pa duoti, glust (myliu myliu), penkis moka duoti thumbup.gif caca daro (ir lieka pilna sauja plauku rankoj doh.gif ), maivytis moka (uzmerkia akytes ir galvyte judina visaip biggrin.gif ) dar budikst daro (galvytem susitrenkt) . visa tai daro kai pats uzsimano, arba jau kai labai gera nuotaika buna.
Indriuks
QUOTE(Bu.ga.lugA @ 2009 07 25, 10:42)
Maniskis (1.5men) irgi viska supranta ,daugka moka,tik daro tada kai uzsimano ir nekitaip doh.gif  lotuliukas.gif
*

drinks_cheers.gif Nu kitaip as ir neisivaizduoju.Nors teko matyti,kurie vos paprasyti daro viska ka reikia.O stai musiskis kartais net atvirksciai-paprasytas parodyti nosi, ausi ar plaukus, rodo liezuvi ir kvatojasi pilna burna lotuliukas.gif
Ievosius
user posted image
superlaiminga
Labutis,

kviečiu burtis į KALBANČIŲ RANKELIŲ klubą ir kūdikių ženklų kalbos pagalba padėti vaikams komunikuoti, kol dar jie negali kalbėti.

daugiau info rasite:

MAŽYLIO birželio mėn. nr.,

http://www.austejosblogas.lt/2009/04/psich...dinciam-vaikui/

http://vaikopasaulis.blogas.lt

mama ramunė ir augustinas

4u.gif

psichologe.ramuneETAgmail.com
elenuxus
Musiske rodo daug ka.Ko nepasako, ta parodo - ka jai paduoti, kai nori kad ateitum ar duotum rankyte, ate-ate, caca ir t.t.Kai ka isgirsta, rodo i ta puse pirstuku kur sklido garsas,kai groja muzika soka, ploja.Katu-katu jau senai mokam.Judesius stengiames derinti su zodziais, tad mazyle gal taip visko ir ismoko. ax.gif
Daugiaziede
Gestu vis daugeja smile.gif rankytem tai i desine,tai i kaire kazka rodo,aiskina,sukauja...Abiem rankom moja i dangu ir vel aiskina..Tai dziaugsmo,tai nepasitenkinimo gestai...Kiek kalba,tiek ir rankytemis mosikuoja biggrin.gif
eckute
Maniskis yra 10 men , tai ir ate parodo, ir rankytem paploja ir kuku padaro 4u.gif
DeilijoSa
*

maniskis irgi daro ar rodo viska tik kai jis pats nori,nu bet cia nieko blogo,charakteri rodo
sweetness
Mano mazylis tokio pat amziaus, rodo ate jau senokai, ploja katutes ax.gif
puskariova
jo maniske pirstuku viska rode ate rode ir plojo thumbup.gif
medlink
Daro Atia, siunčia oro bučkį, ploja katutes, piršteliu viską rodo...
Vygta
parodo ate,katutes ploja,pirštu parodo ko nori,jeigu nepasiekia pati pasiimti smile.gif
šneider
QUOTE(medlink @ 2009 08 27, 19:50)
Daro Atia, siunčia oro bučkį, ploja katutes, piršteliu viską rodo...
*

drinks_cheers.gif mano irgi, tik dar niuniuniu rodo, duoda labas ir penkis thumbup.gif
beibis
rodo ko nori, kur eiti ir pan, rodo atia, ploja ir pan.
Beautiful Life
Dukryte daug gestu naudoja: ate, labas, niuniuniu, ploja katutes, neseniai pradejo rodyti geda-peleda biggrin.gif
Laabeille
ir musiske jau seniai "ate" rodo, o dabar jau tiesia ranka kai tiesi ir sakai labas smile.gif
ruta_zalia
Kai nori ate parodo, arba kai kas nors atsibos ir mazius nori pabegti lotuliukas.gif Katutes plojam nuo 5 men., o pirstuku parodo ko nori, galvyte purto kai nenori valgyti ax.gif
burbuliukas:)
Na, vaikai yra skirtingi. Manoji jau metų neturėdama plojo katučių, kai paprašydavome ir rodė bei sakė "ate". rolleyes.gif Bet, kaip sakiau, vaikai yra skirtingi ir nieko čia blogo.
jurge3
Naudoja daug gestu smile.gif
daiva78
QUOTE(kristiz@ @ 2009 08 28, 09:11)
parodo ate,katutes ploja,pirštu parodo ko nori,jeigu nepasiekia pati pasiimti smile.gif
*

Ir maniske taip pat, nors mums dar nera 1,5m
Lady Night
tokio amziaus jau ir pasakydavo ate 4u.gif o gestais tai butinai
inrinke
Žinoma, manau, kad gestai neatsėjama mažamečio vaikučio kalbos dalis. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.