Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Klaipėdos darželiai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kiti miestai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
jovana
Niu ką... Tęsiam 4u.gif
Ramunėlė*
rolleyes.gif
Pacankė
superdiskusija 4u.gif
jėga
Nebalsuoju niekaip. Nesu nei prieš, nei už. Manau, kad ta programa labiau tiktų pradinukams ir tai minimaliai. O darželinukai... per maži. Ir ne todėl, kad per maži apie TAI žinot, o todėl, jiems per sunku tą programą (jos tikslus) suprast smile.gif
G-M
Prabalsavau prieš todėl, kad manau darželyje tikrai to nereikia, va jei kalba eitu apie mokyklinius vaikus tada ir balsuočiau kitaip 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jėga @ 2009 03 29, 14:35)
Manau, kad ta programa labiau tiktų pradinukams ir tai minimaliai. O darželinukai... per maži. Ir ne todėl, kad per maži apie TAI žinot, o todėl, jiems per sunku tą programą (jos tikslus) suprast smile.gif
*

drinks_cheers.gif 100 proc.
jovana
Įdomu, kas UŽ balsavo ir kokie argumentai.?
Dilma
QUOTE(jovana @ 2009 03 29, 16:55)
*

Ne aš tongue.gif
Aš ir toliau manau, kad per stipriai reaguojam ax.gif . Kai vaikas klausia, iš kur atsiranda vaikai - papasakojam ir bėdos nedarom, kad domisi trimetis. O kai klausia, ar gali gyvent vyras su vyru ar moteris su moterim - jau bėda? Spec, programos, manau, nereikia, bet jei vaikai apie TAI sužinos - homoseksualais jie nuo to netaps biggrin.gif
ezra
QUOTE(Dilma @ 2009 03 29, 23:35)
Ne aš tongue.gif
Aš ir toliau manau, kad per stipriai reaguojam ax.gif . Kai vaikas klausia, iš kur atsiranda vaikai - papasakojam ir bėdos nedarom, kad domisi trimetis. O kai klausia, ar gali gyvent vyras su vyru ar moteris su moterim - jau bėda? Spec, programos, manau, nereikia, bet jei vaikai apie TAI sužinos - homoseksualais jie nuo to netaps biggrin.gif
*

Jei vaikas klausia, tai manau, kad paaiškinam, bet tokių dalykų pirmos tikrai nepulsim pasakoti. biggrin.gif
Pacankė
QUOTE(jovana @ 2009 03 29, 17:55)
*

AŠ prieš
ČIČI
Labas rytas 4u.gif
Austria
Mamos gal galit paaiskinti kas buna kai grupeje buna karantinas. Ar prieziura didesne ar kaip? Ir jei nevesciau vaiko tai skaiciuotu uz tas dienas? ir kiek laiko tas dalykas tesiasi? 4u.gif
ČIČI
QUOTE(indrute83 @ 2009 03 30, 08:27)
Mamos gal galit paaiskinti kas buna kai grupeje buna karantinas. Ar prieziura didesne ar kaip? Ir jei nevesciau vaiko tai skaiciuotu uz tas dienas? ir kiek laiko tas dalykas tesiasi?  4u.gif
*

Karantinas, kai nors vienas vaikas suserga infekcine liga, t.y. uzkreciama. Tada tos grupes vaikai neturetu dalyvauti jokiose darzelio sventese ir pan. Tesiasi tiek , kiek yra nustatyta mediku (inkubacinis periodas), jei suserga dar vienas vaikas - karantinas vel pratesiamas. Ar reikia moketi, jei nevedi nezinau, nes visada vesdavau.
Pupkiz
QUOTE(jėga @ 2009 03 29, 13:35)
Nebalsuoju niekaip. Nesu nei prieš, nei už. Manau, kad ta programa labiau tiktų pradinukams ir tai minimaliai. O darželinukai... per maži. Ir ne todėl, kad per maži apie TAI žinot, o todėl, jiems per sunku tą programą (jos tikslus) suprast smile.gif
*

Tikrai taip biggrin.gif
jėga
QUOTE(Dilma @ 2009 03 29, 22:35)
Spec, programos, manau, nereikia, bet jei vaikai apie TAI sužinos - homoseksualais jie nuo to netaps biggrin.gif
*

Neseniai per TV rodė, kaip kažkur Indijoj ištekino mažą mergaitę už šuniuko. Vaiką blink.gif prievarta blink.gif už šuniuko... blink.gif
Geriau pagalvojus, tai ir mūsų tautosakoj yra pavyzdžių, kaip vaikinas žvejys undinėlę pamilo, kaip jaunikaitis varlę vedė, ar ta pati Eglė žalčių karalienė už žalčio ištekėjusi... Pamąsčiau - ir ko gi tai moko??? Zoofilijos... blink.gif
O, bet, tačiau... zoofilų dėl to nepadaugėjo... smile.gif
Gal tai moko meilės, pagarbos ir tolerancijos kiek kitokio, bet šalia esančio atžvilgiu?

Ir jeigu jau čia kažkas bandė apeliuoti į Dievą: kaip jis sutvėrė... pradžių pradžia - nuo Ievos ir Adomo... Tai būdamos tokios dievobaimingos prisiminkit ir kitus jo pamokymus:
Mylėk savo artimą, kaip save patį.
Neteisk ir nebūsi teisiamas.

wink.gif

QUOTE(ČIČI @ 2009 03 30, 08:45)
Karantinas, kai nors vienas vaikas suserga infekcine liga, t.y. uzkreciama. Tada tos grupes vaikai neturetu dalyvauti jokiose darzelio sventese ir pan.
*

O geras... pas mus darže daug grupių karantininių, ale šventėse dalyvauja ir į spektaklius visi vaikšto cool.gif
Margarita 25
QUOTE(ČIČI @ 2009 03 30, 09:45)
Karantinas, kai nors vienas vaikas suserga infekcine liga, t.y. uzkreciama. Tada tos grupes vaikai neturetu dalyvauti jokiose darzelio sventese ir pan. Tesiasi tiek , kiek yra nustatyta mediku (inkubacinis periodas), jei suserga dar vienas vaikas - karantinas vel pratesiamas. Ar reikia moketi, jei nevedi nezinau, nes visada vesdavau.
*

Pas mus šiandien vėl pratesė karantiną. verysad.gif
Slapux
Per LNK dabar kaip tik reportažą rodo smile.gif

baigėsi biggrin.gif
jovana
apie ką? zoofiliją bigsmile.gif hihihi.gif
ČIČI
QUOTE(jėga @ 2009 03 30, 09:03)
O geras... pas mus darže daug grupių karantininių, ale šventėse dalyvauja ir į spektaklius visi vaikšto cool.gif
*

O neturetu
Papildyta:
nors, va radau straipsni Dabartinis poziuris
jėga
QUOTE(ČIČI @ 2009 03 30, 12:59)
O neturetu
Papildyta:
nors, va radau straipsni Dabartinis poziuris
*

Nu va, matai... O kai pas mus karantinas vėjaraupių... tai dažnais atvejais, tėvai patys nori, kad vaikas kuo anksčiau persirgtų smile.gif Gal su kokiu Rota virusu būtų kitaip...
ČIČI
QUOTE(jėga @ 2009 03 30, 12:07)
Nu va, matai... O kai pas mus karantinas vėjaraupių... tai dažnais atvejais, tėvai patys nori, kad vaikas kuo anksčiau persirgtų smile.gif  Gal su kokiu Rota virusu būtų kitaip...
*

vansi, as sena mama ir poziuris mano senas bigsmile.gif bet siaip tai, jei visur eina vaikai, tai visas darzelis gali karantine buti ax.gif
Margarita 25
Ar ka nors iš jūsų mamyčių skiepijote savo vaika, nuo vėjaraupių? Kiek šita vakcina kainuoja, ir koks jos efektyvumas?
ČIČI
QUOTE(Margarita 25 @ 2009 03 30, 13:21)
Ar ka nors iš jūsų mamyčių skiepijote savo vaika, nuo vėjaraupių? Kiek šita vakcina kainuoja, ir koks jos efektyvumas?
*

Neskiepijau, abu jau persirgo. Kainuoja daugiau kaip 100lt.
Austria
QUOTE(ČIČI @ 2009 03 30, 15:09)
Neskiepijau, abu jau persirgo. Kainuoja daugiau kaip 100lt.
*

Ar verta skiepyti ir kada buna tas skiepas? Nes persirgom roto virusu ir labai pasigailejau kad neskiepijom, taip sakant tie sutaupyti litai isejo vis tiek ant vaiko ligos ir aisku vaiko gaila labai schmoll.gif
*ultraviolet*
Prieš keleta valand buvau liudininkė įvikio kurio daugiau nebenorėčiau pamatyt.....
Gyvenu Naujakiemio g. 13 name...priešais stovi darželis "Nykštukas" todėl šio darželio kiemas kuo puikiausiai matosi...
Nesinori kalbėti apie tai kad darželio kiemo buklė klaiki ir kad vaikai žaidžia tiesiog ant betono ar betoniniu laiptelių...po
lietingų dienų kieme nepraeinamos balos o vaikai vistiek kieme zaidzia...
Tad gryžtant prie įvikio:
Vaikams žaidziank kieme o aukletojai "svajojant" du vaikai maždaug 2-3m vaikai išėjo pro darželio vartelius ir keliavo tiesiog mūsų namo mašinų stovėjimo aikštele...to metu kiti vaikai jau keliavo už darželio kampo....kol auklėtoja "išssisvajojo" kol sugaudė vaikus esančius už kampo "atsibudo" kad truksta dar dviejų vaikų.....kol primokė kitus likti aikštelėje pati puolė į gatvę kur vaikai jau buvo nukeliavią tikrai nemažą atstumą....tikrai buvo vaizdas kraupokas...
Ir labiausiai mane šokiravo vaizdas kai ji pagriebusi vaikus pradėjo juos tampyti ir kažką aiškinti....
Pati esu mama tad toks elgesys tikrai yra smerktinas ir nepriimtinas... verysad.gif
G-M
QUOTE(indrute83 @ 2009 03 30, 17:12)
Ar verta skiepyti ir kada buna tas skiepas? Nes persirgom roto virusu ir labai pasigailejau kad neskiepijom, taip sakant tie sutaupyti litai isejo vis tiek ant vaiko ligos ir aisku vaiko gaila labai  schmoll.gif
*

Dičkį skiepijau 15 metų, mažosios kol kas ne vis tikiuosi, kad persirgs ax.gif Dėl skiepų nuomonė įvairi net ir tema apie vėjaraupius ir skiepus prieš juos yra mirksiukas.gif Prieš beveik du metus tas skiepas kainavo 138 litus kiek dabar nežinau 4u.gif
Maliku
QUOTE(jėga @ 2009 03 30, 09:03)
Geriau pagalvojus, tai ir mūsų tautosakoj yra pavyzdžių, kaip vaikinas žvejys  undinėlę pamilo, kaip jaunikaitis varlę vedė, ar ta pati Eglė žalčių karalienė už žalčio ištekėjusi... Pamąsčiau - ir ko gi tai moko??? Zoofilijos... blink.gif
O, bet, tačiau... zoofilų dėl to nepadaugėjo... smile.gif
Gal tai moko meilės, pagarbos ir tolerancijos kiek kitokio, bet šalia esančio  atžvilgiu?

Ir jeigu jau čia kažkas bandė apeliuoti į Dievą: kaip jis sutvėrė... pradžių pradžia - nuo Ievos ir Adomo... Tai būdamos tokios dievobaimingos prisiminkit ir kitus jo pamokymus:
Mylėk savo artimą, kaip save patį.
Neteisk ir nebūsi teisiamas.
*

Taip, tautosakoje daug ištekėjusių ar vedusių kažkokius gyvius, bet kaip taisyklė, tie gyviai pasakos gale pavirsta gražiais princais ar princesėmis. Tuo tarpu, pasakose apie gėjus, pasakos gale gėjai taip ir lieka gėjais... 4u.gif
O apie meilę artimui, tai kiek pamenu, nė viena nepasakė, kad nekenčia homoseksualų, aš pati sakiau, kad nesu prieš juos, tačiau esu prieš šios seksualinės pakraipos propagavimą švietimo įstaigose ir apskritai propagavimą.
jėga
QUOTE(Maliku @ 2009 03 30, 20:30)
Taip, tautosakoje daug ištekėjusių ar vedusių kažkokius gyvius, bet kaip taisyklė, tie gyviai pasakos gale pavirsta gražiais princais ar princesėmis. Tuo tarpu, pasakose apie gėjus, pasakos gale gėjai taip ir lieka gėjais...  4u.gif
*

Vajetau, nereikia taip tiesmukiškai žiūrėti... juk kai labai myli savo žmogų, vyrą, moterį, vaiką, kačiuką, šuniuką... jie irgi princais ar princesėmis patampa rolleyes.gif
*ultraviolet*
Prieš keleta valand buvau liudininkė įvikio kurio daugiau nebenorėčiau pamatyt.....
Gyvenu Naujakiemio g. 13 name...priešais stovi darželis "Nykštukas" todėl šio darželio kiemas kuo puikiausiai matosi...
Nesinori kalbėti apie tai kad darželio kiemo buklė klaiki ir kad vaikai žaidžia tiesiog ant betono ar betoniniu laiptelių...po
lietingų dienų kieme nepraeinamos balos o vaikai vistiek kieme zaidzia...
Tad gryžtant prie įvikio:
Vaikams žaidziank kieme o aukletojai "svajojant" du vaikai maždaug 2-3m vaikai išėjo pro darželio vartelius ir keliavo tiesiog mūsų namo mašinų stovėjimo aikštele...to metu kiti vaikai jau keliavo už darželio kampo....kol auklėtoja "išssisvajojo" kol sugaudė vaikus esančius už kampo "atsibudo" kad truksta dar dviejų vaikų.....kol primokė kitus likti aikštelėje pati puolė į gatvę kur vaikai jau buvo nukeliavią tikrai nemažą atstumą....tikrai buvo vaizdas kraupokas...
Ir labiausiai mane šokiravo vaizdas kai ji pagriebusi vaikus pradėjo juos tampyti ir kažką aiškinti....
Pati esu mama tad toks elgesys tikrai yra smerktinas ir nepriimtinas... verysad.gif

Mamytes pasidalinkit savo poziuriu i sia situacija...as tai visa diena vaikstau kaip ne sava nuo sitokio vaizdo... verysad.gif
jėga
QUOTE(andreja24 @ 2009 03 30, 20:36)
Mamytes pasidalinkit savo poziuriu i sia situacija...as tai visa diena vaikstau kaip ne sava nuo sitokio vaizdo... verysad.gif
*

BLOGAI.

Bet... nebūtum mačius, ramiau miegotum. Nes tokių atvejų nutinka... unsure.gif

Aš pati esu išėjus iš darželio, auklėtojai nepastebėjus. Net namo grįžau ax.gif
Po kiek metų mano sūnus pakartojo tą patį. Nuėjau pas auklėtoją, ji net nebuvo spėjus jo pasigest... ax.gif

Blogai, labai blogai. Bet neklysta tik tas, kas nedirba unsure.gif
*ultraviolet*
QUOTE(jėga @ 2009 03 30, 21:44)
BLOGAI.

Bet... nebūtum mačius, ramiau miegotum. Nes tokių atvejų nutinka... unsure.gif

Aš pati esu išėjus iš darželio, auklėtojai nepastebėjus. Net namo grįžau ax.gif
Po kiek metų mano sūnus pakartojo tą patį. Nuėjau pas auklėtoją, ji net nebuvo spėjus jo pasigest... ax.gif

*

As irgi dziaugciaus jei nebuciau maciusi sio viso vaizdo doh.gif

Bet suprantu netgi tai kad gali taip nutikti...bet jau buvo nukeliavusi visa grupe uz kampo to nepastebet neimanoma!!!!!!!!!!!!
vaikai vaiksiojo gatve kur vazinejasi masinos...as norejau begti i lauka palikus savo 2 men kudiki namie bet bijojau paleisti juos is akiracio.....

Ir dar karta pasikartosiu kad mane labiausiai isiutino paskutiniai aukletojos veiksmai kai vaikai buvo tasomi ir ant ju buvo saukiama nors realiai tik ji pati del visko buvo kalta verysad.gif
G-M
QUOTE(jėga @ 2009 03 30, 20:44)

*

drinks_cheers.gif Su mano mažaja taip pat buvo doh.gif Nepatiko lauke parėjo į grupę ir dar berniuką prikabino doh.gif Tas jau žinojo kur raktas padėtas ir grupę atrakino, o lauke šventė vyko nepastebėjo, kai pasisgedo aplėkė pusę rajono kol sugalvojo į grupę nueit ir pažiūrėt kur tie du gražiai žaidė doh.gif Visą šitą sužinojau iš auklėtojos ax.gif Va sūnus tokių dalyku nedarė bailiukas tokis, o dukrytė baisiai jau savarankiška doh.gif
*ultraviolet*
O siaube kaip suprantu as viena cia kazkokia paranojike....man vienai si situacija baisi..... blink.gif

bet bet mamos pasakykit jei vaikas isbegtu i gatve pakliutu po masina negi nei viena nekaltintumet aukletojos????? blink.gif

Juk ju darbas toks .....kaip taip galima.....o siaube nesuprantu....negi tai bus normalu kol kazkam neatsitiks nelaime???????? blink.gif blink.gif blink.gif
jėga
QUOTE(andreja24 @ 2009 03 30, 21:02)
O siaube kaip suprantu as viena cia kazkokia paranojike....man vienai si situacija baisi..... blink.gif
*

Taigi sakau, kad blogai. O kas pasikeis, jei dabar susirinksim čia padejuot? Šaukštai po pietų...
Jei tai atsitiktų su mano vaiku, eičiau kalbėt. Su auklėtoja. Jei nepadėtų, tai su direktore pagaliau...
O dabar tai ką... Nu, nueik pas darželio vadovę, papasakok situaciją, gal palengvės pačiai ir gerą prevencinį darbą kažkam padarysi...
Dilma
QUOTE(Maliku @ 2009 03 30, 19:30)
Taip, tautosakoje daug ištekėjusių ar vedusių kažkokius gyvius, bet kaip taisyklė, tie gyviai pasakos gale pavirsta gražiais princais ar princesėmis. Tuo tarpu, pasakose apie gėjus, pasakos gale gėjai taip ir lieka gėjais...  4u.gif

esu prieš šios seksualinės pakraipos propagavimą švietimo įstaigose ir apskritai propagavimą.
*

Eglė žalčių karalienė turėtų būti uždrausta ugdymo programoje hihihi.gif

Kur tu matei propagavimą blink.gif g.gif doh.gif ? Programoje tik supažindinama su tuo, kad yra ir kitokių. Neskatinama tokiais būt mirksiukas.gif
G-M
QUOTE(Dilma @ 2009 03 30, 21:56)
Eglė žalčių karalienė turėtų būti uždrausta ugdymo programoje hihihi.gif

Niu teip nes tas žaltys, kad ir buvo gražus ir geras ale pikti broliai jį užkapojo g.gif Niu kaipo ir agresijos skatinimas gaunas g.gif Oi nežinau, esu tolerantiškas žmogus ir gėjai tie man netrukdo, bet šita programa netinka man schmoll.gif
Maliku
QUOTE(GODYTĖS-MAMA @ 2009 03 30, 21:09)
Niu teip nes tas žaltys, kad ir buvo gražus ir geras ale pikti broliai jį užkapojo  g.gif Niu kaipo ir agresijos skatinimas gaunas g.gif Oi nežinau, esu tolerantiškas žmogus ir gėjai tie man netrukdo, bet šita programa netinka man  schmoll.gif
*

Nu vat sutinku visu 100 proc., tik kažkodėl atrodau homoseksualų engėja.. g.gif
Ramunėlė*
Andėja24- labai gerai suprantu tave,kad jautiesi klaikiai. aš jausčiausi taip pat. Tuo labaiu,kad gyvenu netoli ir pro tą darželį praeiname. Iš tikro,-baisu-, o dar baisiau,kai pamatytum savo vaiką šitaip šuoliuojant.. mirksiukas.gif kai einu pro tą darželį-skurdus ten vaizdas atrodo, skurdus..

Ale sakyč mamos pasakas pradėjo nagrinėti- kažkaip nesusimąstydavau...apie užkapotą žalty ir pan... g.gif biggrin.gif ..ale dabar... biggrin.gif
iewike
O as va, daznai sutinku issireiskimu atrodo normaliose pasakose, kurie man netinka skaityt vaikui... Kazkaip komplikuotai issireiksta ar aprasyta... Kad ir apie vilko suesus eriukus man sunku vaikui skaityt... Matyt as irgi is tu, kurios jautriai i tokius dalykus ziuriu... Bet vel gi, nemanau, kad aukletojos aklai tas programas desto.... Juk nepripasakos kokiu ten dalyku....
O siaip, manau, reiketu programas rengti apie pagarba suaugusiam, paciu vaiku pareigas (o ne teises, kaip dabar jaunimas savrbu savo teises zino...) Kad ir tie visi spaliukai, pionieriai... Vis drausmingesni buvo, kai yra kazkoks tikejimas, lozungai... Aisku, tai turi atitinkti musu tautinius isitikinimus, o ne kaip buvo su pionieriais... Bet, bet kuriuo atveju, nieko blogo is esmes jie nemoke...
Vien zo, manau ir be seksualiniu mazumu integravimo jaunajai kartai pradziai reiketu pagrinda visai kitu programu paruosti... O ne nuo geju pradet...
Baltike
Dėl pasakų, tai ir skaičiau nekart, ir pati pastebėjau, kad vaikai visai kitaip reaguoja į jas, nei suaugę. Pati iš vaikystės atsimenu, kad mano mėgstamiausios pasakos buvo tos, kur raganą iškepė, vilkui pilvą prapjovė, bet nuo to sadiste tikrai neužaugau. Tačiau tuo laiku baisiosios pasakos labai padėjo su savo baimėmis susitvarkyti.

O dėl Eglės žalčių karalienės, tai gimus mažajai sesytei ši pasaka mūsų aplinkoje buvo paminima itin dažnai biggrin.gif . Kažkaip sekusi vaikams jos dar nebuvau, tad pasitaikius progai nuvedėme berniukus į dramos teatro spektaklį pagal šią pasaką. Didiesiems jis patiko, vaikai gana gerai patys pasakos "moralus" pagavo, o va Martynukas sureagavo vienintele fraze "Laaabai baiiiisus". Tad visgi viskam savas laikas turėtų būti.

Nors dėl "Gender loops" iš esmės palaikau jėgos ir Dilmos poziciją.
Drum
Mano vaikas visiškai atsisako valgyti darželyje. Nevalgo, net mėgstamo maisto (kurį namie suvalgyt neatsisako). Nežinau ką daryt? Bandėm laikyt visą dieną nevalgiusį. Auklėtojos žodžiais - išalks ir valgys. Nė velnio. dabar skundžiasi skrandžio diegliais, pakėtėję ir viduriai. Aišku visai dienai nepalieku, pasiimu po pietų. Bet nežinau ką daryt. verysad.gif Nejaugi teks atsisakyt darželio? g.gif
ČIČI
Andreja, kadangi dabar augini leliuka, Tau viskas zymiai baisiau atrodo (tai normalu)... Zinoma, jei as matyciau toki vaizda ir as pasibaiseciau. Negerai, kai taip, bet ir man buvo praktikos metu, kad mergute 1,8 m. radau visai kitoje puseje darzelio teritorijos, nes ji visad kur nors nueidavo. Tik kur nors nusisukdavau ir vel skaiciuodavau kiek ju yra... ax.gif

Pasakos man irgi dabar atrodo labai baisios, tai uzkapojo, tai galva nusuko, tai dar kas nors... bet kai buvau vaikas, man tai visai ne taip atrode. Manau, kad ir mano vaikai pasakas suvokia pagal savo supratima ir nesigilina i jos prasme taip, kaip as dabar.
Papildyta:
QUOTE(Drum @ 2009 03 31, 08:05)
Mano vaikas visiškai atsisako valgyti darželyje. Nevalgo, net mėgstamo maisto (kurį namie suvalgyt neatsisako). Nežinau ką daryt? Bandėm laikyt visą dieną nevalgiusį. Auklėtojos žodžiais - išalks ir valgys. Nė velnio. dabar skundžiasi skrandžio diegliais, pakėtėję ir viduriai. Aišku visai dienai nepalieku, pasiimu po pietų. Bet nežinau ką daryt.  verysad.gif Nejaugi teks atsisakyt darželio?  g.gif
*

Mano sunus darzelyje irgi beveik nieko nevalge (duona, arbata ir pan.), bet nieko - uzaugo. Gal praeis kiek laiko ir siek tiek valgys. Dabar po ligos...
*ultraviolet*
Nu atleiskit mamytes bet nesutiksiu su posakiais "taip gali nutikti" nes mano nuomone taip negali neturi atsitikti doh.gif
ir dar idomu kodel nei viena mamyte nepakomentavo paskutiniuju aukletojos veiksmu tai vaiku tasymas ir saukimas???? gal tai irgi yra norma???? blink.gif

P.S nu as jei pamatyciau tasoma savo vaika.....tai aukletoja butu taip patasyti kad tikriausiai dantys isbarsketu......... g.gif
Baltike
QUOTE(Drum @ 2009 03 31, 09:05)
Mano vaikas visiškai atsisako valgyti darželyje. Nevalgo, net mėgstamo maisto (kurį namie suvalgyt neatsisako). Nežinau ką daryt? Bandėm laikyt visą dieną nevalgiusį. Auklėtojos žodžiais - išalks ir valgys. Nė velnio. dabar skundžiasi skrandžio diegliais, pakėtėję ir viduriai. Aišku visai dienai nepalieku, pasiimu po pietų. Bet nežinau ką daryt.  verysad.gif Nejaugi teks atsisakyt darželio?  g.gif
*

Mano dičkis taip protestavo pusmetį: darželyje valgė tik duoną su vandeniu. Auklėtojos iš nevilties ir lovytėje ar lauke vaiką maitinti bandė, ir man savo maistą nešti liepė (bet aš nenešiau). Mūsų atveju situacija ėmė gerėti po vasaros pakeitus grupę. Tai taip ir nežinau, kas išties padėjo - prie darželio priprato, nauja auklėtoja kalbą su juo rado ar tiesiog "išaugo".

Andreja24, kokios gi Tu reakcijos tikiesi? Kad "Nykštuku" žavėtis neverta, jau perspėjai. Nuo to, kad mes čia padejuosime, niekas nepasikeis. Jei nori situaciją pakeisti, tai pirmiausia turėtum pakalbėti su ta auklėtoja, jei nepadės - su darželio direktore.
ČIČI
Zinoma, vaiku tasyti negalima doh.gif bet, matyt, buvo labai issigandusi ir nesusivalde
jėga
QUOTE(Drum @ 2009 03 31, 09:05)
Nejaugi teks atsisakyt darželio?  g.gif
*

O ką jis pats sako, kodėl nevalgo?

QUOTE(ČIČI @ 2009 03 31, 09:13)
Andreja, kadangi dabar augini leliuka, Tau viskas zymiai baisiau atrodo (tai normalu)...
*

Aha, ir man tas užkliuvo, kaip pretekstas padidintam jautrumui ax.gif

Kalbant apie pasakas... Nupirkau pirmokui knygą, bet esu įpareigota ją skaityt pati - po 2-3 pasakėles prieš miegą lotuliukas.gif Nugi žinokit, skaitau ir kaifuoju - jau kooookia maloni knygelė, kokie nuostabūs aprašymai, kad nesusiturėjau neparekomendavus ax.gif

Va. Braškių diena vadinasi wub.gif Pirkau Pegase smile.gif
Papildyta:
QUOTE(andreja24 @ 2009 03 31, 09:16)
P.S nu as jei pamatyciau tasoma savo vaika.....tai aukletoja butu taip patasyti kad tikriausiai dantys isbarsketu......... g.gif
*

Tai nueik ir patąsyk... kodėl neini? Todėl, kad vaikas ne tavo buvo? Tai kokios reakcijos iš mūsų lauki, jei pati nieko nesiimi, tik kudakuoji?
*ultraviolet*
QUOTE(ČIČI @ 2009 03 31, 10:21)
Zinoma, vaiku tasyti negalima  doh.gif  bet, matyt, buvo labai issigandusi ir nesusivalde
*

Tai pagal jus mamytes iseina kad ir nesusivaldymas yra priimtinas??? blink.gif blink.gif blink.gif
Gal jautrumas ir padidejas bet kaip pastebejot auginu ne pirma o trecia vaika tad jau prie visko rodos turejau but pripratus.... g.gif
Bet mano manymu viskas atrodytu kitaip jei toki vaizda pamatytumet pacios ir tai butu jusu vaikai.... g.gif g.gif g.gif
Drum
QUOTE(ČIČI @ 2009 03 31, 09:13)
Papildyta:
Mano sunus darzelyje irgi beveik nieko nevalge (duona, arbata ir pan.), bet nieko - uzaugo. Gal praeis kiek laiko ir siek tiek valgys. Dabar po ligos...
*

Jis nevalgė ir prieš ligą. schmoll.gif

QUOTE(Baltike @ 2009 03 31, 09:19)
Mūsų atveju situacija ėmė gerėti po vasaros pakeitus grupę. Tai taip ir nežinau, kas išties padėjo - prie darželio priprato, nauja auklėtoja kalbą su juo rado ar tiesiog "išaugo".
*

Turiu tokią mintį. Bet bijau sutraumuoti dar daugiau. Nors jis pats norėtų...

QUOTE(jėga @ 2009 03 31, 09:24)
*

Sako, kad neskanu. Arba: Danukas nevalgo ir aš nevalgau...
jėga
QUOTE(Drum @ 2009 03 31, 09:28)
Sako, kad neskanu. Arba: Danukas nevalgo ir aš nevalgau...
*

Teisybę sako hihihi.gif Maniškiai kad ir valgantys, ne visada valgo - neskanu... dry.gif
*ultraviolet*
QUOTE(jėga @ 2009 03 31, 10:24)
Aha, ir man tas užkliuvo, kaip pretekstas padidintam jautrumui ax.gif
Kalbant apie pasakas... Nupirkau pirmokui knygą, bet esu įpareigota ją skaityt pati - po 2-3 pasakėles prieš miegą lotuliukas.gif Nugi žinokit, skaitau ir kaifuoju - jau kooookia maloni knygelė, kokie nuostabūs aprašymai, kad nesusiturėjau neparekomendavus ax.gif

Va. Braškių diena vadinasi wub.gif Pirkau Pegase smile.gif
Papildyta:

Tai nueik ir patąsyk... kodėl neini? Todėl, kad vaikas ne tavo buvo? Tai kokios reakcijos iš mūsų lauki, jei pati nieko nesiimi, tik kudakuoji?
*

Vat ir patasyciau va ir ne mano vaikai buvo del to taip ir nedarau...nes kaip suprantu paskui ateitu mamyte tokia kaip tu ir sakytum kokia nesveika taso aukletoja o juk pasitaiko tai buna taip nutinka....tai normalu tik ji nenormali perdetai jautri....
P.s mano net vyras regavo jautriau negu mamos....
ČIČI
QUOTE(andreja24 @ 2009 03 31, 08:26)
Tai pagal jus mamytes iseina kad ir nesusivaldymas yra priimtinas??? blink.gif  blink.gif  blink.gif
Gal jautrumas ir padidejas bet kaip pastebejot auginu ne pirma o trecia vaika tad jau prie visko rodos turejau but pripratus.... g.gif
Bet mano manymu viskas atrodytu kitaip jei toki vaizda pamatytumet pacios ir tai butu jusu vaikai.... g.gif  g.gif  g.gif
*

Ar as rasiau, kad tai priimtina g.gif
O ar augini pirma ar trecia vaika, nuo to jautrumo suvaldymas nepriklauso. Kai mano maze buvo keliu men ar net keliu metuku, "blioviau" del visko kas susije su mazais vaikais, jokiu straipsniu apie ligoniukus ar nuskriaustus vaikus negalejau skaityti ax.gif
Beja, nereikia cia musu pulti, kad mes nejautrios, juk pritareme, kad tai nera gerai ar normalu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.