Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Genetiniai tyrimai VI dalis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
dijanat
tai kad aš turiu siuntimą darytis būtent vandenų tyrimui, bet kaip ten patekti anksčiau
irutav
sitas mano pasisakymas ne tau buvo skirtas. As kaip tik pabandziau pasakyti, kad gaila, jog tau reikia o negali patekti laiku ir be pinigu. Sekmes, ir tvirtybes. Gaila kad nieiko neglaiu padeti
uzi
Sveikos
Dabar kai jau viskas praeity galiu pasidalint savo isgyvenimais,pergyvenimais nes tos dvi paskutines savaites tai buvo kosmaras doh.gif
Pas genetike uzsiregistrinau " Sveikatos namuose" nes i Santariskes nebespejau pagal laika,padariusi echoskopa gyd nieko blogo nepamate,vienzo echo buvo geras,bet kadangi patenku i rizikos grupe pasiule pasidaryt kraujo tyrima. Nuvaziavau,tiksliau nuskridau i Santariskes visa apsipatenkinus nes dar vis dziaugiausi kad geras echo,kad turesim mergyte wub.gif kraujo atsakymas mane tiesiog pritrenke 1:50 dauno sindromas doh.gif net nepamenu kaip padejau rageli,verkiau taip kad net nepamenu kaip grizo vyras...vienzo genetike nuramino kad cia dar ne diagnoze,kraujo tyrimai tik atsijoja moteris kurioms reikalingas tolimesnis tyrimas t.y amniocenteze blink.gif apie tai nieko nezinojau,vel panika,vel asaros,visa vakara iki nakties sedejau knisausi internete apie tai,perskaiciau SM kad moteru pasisakymus kad daznai taip buna bet dar dazniau viskas baigiasi gerai...bet man tas O GAL nedave ramybes doh.gif nes pernai mano draugei po vandenu tyrimo nustate kad jos vaikelis turi DS...vienu zodziu vistik pasiryzau daryt vandenu tyrima...si pirmadieni nuvaziavau i Santariskes,be manes dar buvo 5 moterys,laukem visos iskreiptais veidais prie kabineto...nebijojau pacio tyrimo,bijojau blogo atsakymo....pats tyrimas truko gal kokias 5 min,visai neskaudejo o ir po jo jauciausi gerai,bet ta laukimo savaite mane vare is proto blink.gif Taigi drebanciom rankom sian surinkau Butkevicienes mobilu telefona..traukiau iki paskutines minutes,l bijojau skambint....ir ka lotuliukas.gif viskas gerai,turesim mergyte,padejau rageli ir vel apsiverkiau bet si karta is dziaugsmo ...Noriu padrasint kitas kurios laukia atsakymo,jei echo geras,vidinis balsas sako kad viskas bus gerai tai ir BUS GERAI 4u.gif
vaivos juosta
QUOTE(dijanat @ 2009 04 10, 14:55)
gal kas gali pasakyti kaip būtų galima greičiau patekti į Kauno klinikas genetiniams tyrimams. Mane priregistravo tik gegužės 15 d., o man jau 19 sav. nėštumas ir turiu padidintą riziką.  verysad.gif Mano PRISCO rezultatai: dauno sindromui 1:58, pagal amžiaus kriterijų 1:100. Jei kas turi patarimų parašykit
*

O kas atliko Priscą? Šiaip tai iškart po kraujo tyrimo pasako ( jei yra būtinybė), kad apie 20-21 savaitę daryt reikės vandenų tyrimą.
Tavo vietoj aš eičiau tiesiai į kabinetą pas gydytoją. usineščiau turimus rezultatus gal dar kokį vokelį blush2.gif . Tiesiog palaukčiau kada pas gydytoją keičiasi pacientės ir įkišus galvą pakausčiau, ar galės priimti. Vakar man belaukiant kmuk pas genetikę Simanavičiūtę viena mama taip ir padarė. Liepė išsiimti kortelę ir laukti. Ir priėjo.

QUOTE(uzi @ 2009 04 10, 16:17)
Sveikos
*

Šiurpas ir jaudulys krėtė skaitant tavo žinutę.... Smagu, kad viskas gerai. Aš irgi nuo vakar pietų išsišiepus sėdžiu, kad viskas gerai. wub.gif
Jurgitamarija
taigi prisiskaičiau , kad echo tyrimas ir iš kraujo, tai remiasi statistiniais skaičiavimais ir 100 proc. neduoda, o vandenų tyrimo tikslumas siekia maždaug 100 procentukų, taip kad tikrai atlikus pirminį , pilnai suprantu tas mamytes , kurios puola į neviltį, bet tikrai daryti to neverta, nes tik atlikus vandenų tyrimą galima žinoti.aš tiesiog nzn ką dayti, geriau būčiau nesigilinus taip,nesiuntė manęs gydytoja vandenis tirtis, bet mane dabar neramina procentai sad.gif .
Dar klausimukas, o kraujo tyrimą darėtės nevalgę,aš tai pasisotinau drūtai, o kiek žinau tai darant biocheminius tyrimus nevalima valgyti... čia dėl tyrimo rezultato tikslumo žinoma
uzi
QUOTE(Jurgitamarija @ 2009 04 10, 17:52)
taigi prisiskaičiau , kad echo tyrimas ir iš kraujo, tai remiasi statistiniais skaičiavimais ir 100 proc. neduoda, o vandenų tyrimo tikslumas siekia maždaug 100 procentukų, taip kad tikrai atlikus pirminį , pilnai suprantu tas mamytes , kurios puola į neviltį, bet tikrai daryti to neverta, nes tik atlikus vandenų tyrimą galima žinoti.aš tiesiog nzn ką dayti, geriau būčiau nesigilinus taip,nesiuntė manęs gydytoja vandenis tirtis, bet mane dabar neramina procentai sad.gif .
Dar klausimukas, o kraujo tyrimą darėtės nevalgę,aš tai pasisotinau drūtai, o kiek žinau tai darant biocheminius tyrimus nevalima valgyti... čia dėl tyrimo rezultato tikslumo žinoma
*

As buvau ryte kavos su sumustiniu suvalgiusi,man genetike nieko nesake del valgymo schmoll.gif
kristina.nesvarbu033
QUOTE(irutav @ 2009 04 10, 15:13)
tas ir yra pikciausia, kad kam yra padidinta rizika negali patekti pas genetikus laiku, ir turi ieskoti kitu rysiu, moketi papildomai uz tai pinigelius. Nejau pati pas genetikus, nors turbut kaip ir visos bijojau, bijau. Taciau kaip mano daktare pasake: as negaliu uzdraust tau eit pas genetikus, taciau tu nepapuoli i jokias rizikas, rauksle ideali, ar neuzimsi kazkieno vietos kam labai ten reikia buti? Tuomet nusiraminau, supratau, kad nieko gero nebus jei paskaiciuos man tik tuos procentukus. Jei jau pasiryzti eiti pas genetikus reikia eit iki galo, tai yra imti ir vandenis. O ne lakstyti pacioms nezinant ko ieskote, nezinant ka parodo tos tikimybes, ar jos geros ar blogos, ir uzminant nesciuju moteru vieta kurioms to taip reikia..
*

100 procentu pritariu jums.
gyvenimebunavisko
QUOTE(violeta_151 @ 2009 04 09, 17:45)
gyvenimebunavisko
14 sav. tirtis man gyd. pasakė, kad ne per vėlai.

Vaisiaus chromosominių ligų rizikos nustatymas (PRISCA tyrimas)
PIRMO trimestro - 11-12 + 6d. nėštumo savaitę
ANTRO trimestro - 14 - 22 nėštumo savaitę

Aišku geriau pakliūti kai  11 - 12+6d  nestuke.gif  tada kraujas rodo tiksliau,
bet kai neišeina tai galima gi ir 14-22  nestuke.gif
*

Aš sužinojau, kad PRISCA tyrimą mokamai galima padaryti Vilniuje Karoliniškėse Biomedicinos tyrimų centre.Ten nėra didžiulių eilių,o dirba ta pati gydytoja kaip ir Santariškėse.
Papildyta:
QUOTE(uzi @ 2009 04 10, 17:17)
Sveikos
Dabar kai jau viskas praeity galiu pasidalint savo isgyvenimais,pergyvenimais nes tos dvi paskutines savaites tai buvo kosmaras  doh.gif
Pas genetike uzsiregistrinau " Sveikatos namuose" nes i Santariskes nebespejau pagal laika,padariusi echoskopa gyd nieko blogo nepamate,vienzo echo buvo geras,bet kadangi patenku i rizikos grupe pasiule pasidaryt kraujo tyrima. Nuvaziavau,tiksliau nuskridau i Santariskes visa apsipatenkinus nes dar vis dziaugiausi kad geras echo,kad turesim mergyte  wub.gif kraujo atsakymas mane tiesiog pritrenke 1:50 dauno sindromas  doh.gif  net nepamenu kaip padejau rageli,verkiau taip kad net nepamenu kaip grizo vyras...vienzo genetike nuramino kad cia dar ne diagnoze,kraujo tyrimai tik atsijoja moteris kurioms reikalingas tolimesnis tyrimas t.y amniocenteze  blink.gif apie tai nieko nezinojau,vel panika,vel asaros,visa vakara iki nakties sedejau knisausi internete apie tai,perskaiciau SM kad moteru pasisakymus kad daznai taip buna bet dar dazniau viskas baigiasi gerai...bet man tas O GAL nedave ramybes  doh.gif nes pernai mano draugei po vandenu tyrimo nustate kad jos vaikelis turi DS...vienu zodziu vistik pasiryzau daryt vandenu tyrima...si pirmadieni nuvaziavau i Santariskes,be manes dar buvo 5 moterys,laukem visos iskreiptais veidais prie kabineto...nebijojau pacio tyrimo,bijojau blogo atsakymo....pats tyrimas truko gal kokias 5 min,visai neskaudejo o ir po jo jauciausi gerai,bet ta laukimo savaite mane vare is proto  blink.gif Taigi drebanciom rankom sian surinkau Butkevicienes mobilu telefona..traukiau iki paskutines minutes,l bijojau skambint....ir ka  lotuliukas.gif viskas gerai,turesim mergyte,padejau rageli ir vel apsiverkiau bet si karta is dziaugsmo ...Noriu padrasint kitas kurios laukia atsakymo,jei echo geras,vidinis balsas sako kad viskas bus gerai tai ir BUS GERAI  4u.gif
*

Džiaugiuosi, kad Tau viskas gerai.Sveikinu. 4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

O kaip Tavo draugei toliau susiklostė?
uzi
QUOTE(gyvenimebunavisko @ 2009 04 12, 21:28)

Džiaugiuosi, kad Tau viskas gerai.Sveikinu. 4u.gif  4u.gif  4u.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

O kaip Tavo draugei toliau susiklostė?
*

Aciu ax.gif
Na ji nenorejo nesveiko vaikelio,skatino gimdyma ar kaip ten daro nzn,vienzo labai didele psichologine trauma,atsigavo tik po metu ir tai jau nebetokia kokia buvo unsure.gif
IsaDora*
Sveikos. Norejau paklausti, o kiek laiko pries reikia uzsirasyti i genetikos centra isistirti?
Rakša
QUOTE(IsaDora* @ 2009 04 13, 20:41)
Sveikos. Norejau paklausti, o kiek laiko pries reikia uzsirasyti i genetikos centra isistirti?
*

Tik pastojus jau reikia uzsirasinet kad pakliut laiku,nes ten eiles 2-3 men i prieki doh.gif
liud
QUOTE(uzi @ 2009 04 10, 16:17)
Sveikos
Dabar kai jau viskas praeity galiu pasidalint savo isgyvenimais,pergyvenimais nes tos dvi paskutines savaites tai buvo kosmaras  doh.gif
Pas genetike uzsiregistrinau " Sveikatos namuose" nes i Santariskes nebespejau pagal laika,padariusi echoskopa gyd nieko blogo nepamate,vienzo echo buvo geras,bet kadangi patenku i rizikos grupe pasiule pasidaryt kraujo tyrima. Nuvaziavau,tiksliau nuskridau i Santariskes visa apsipatenkinus nes dar vis dziaugiausi kad geras echo,kad turesim mergyte  wub.gif kraujo atsakymas mane tiesiog pritrenke 1:50 dauno sindromas  doh.gif  net nepamenu kaip padejau rageli,verkiau taip kad net nepamenu kaip grizo vyras...vienzo genetike nuramino kad cia dar ne diagnoze,kraujo tyrimai tik atsijoja moteris kurioms reikalingas tolimesnis tyrimas t.y amniocenteze  blink.gif apie tai nieko nezinojau,vel panika,vel asaros,visa vakara iki nakties sedejau knisausi internete apie tai,perskaiciau SM kad moteru pasisakymus kad daznai taip buna bet dar dazniau viskas baigiasi gerai...bet man tas O GAL nedave ramybes  doh.gif nes pernai mano draugei po vandenu tyrimo nustate kad jos vaikelis turi DS...vienu zodziu vistik pasiryzau daryt vandenu tyrima...si pirmadieni nuvaziavau i Santariskes,be manes dar buvo 5 moterys,laukem visos iskreiptais veidais prie kabineto...nebijojau pacio tyrimo,bijojau blogo atsakymo....pats tyrimas truko gal kokias 5 min,visai neskaudejo o ir po jo jauciausi gerai,bet ta laukimo savaite mane vare is proto  blink.gif Taigi drebanciom rankom sian surinkau Butkevicienes mobilu telefona..traukiau iki paskutines minutes,l bijojau skambint....ir ka  lotuliukas.gif viskas gerai,turesim mergyte,padejau rageli ir vel apsiverkiau bet si karta is dziaugsmo ...Noriu padrasint kitas kurios laukia atsakymo,jei echo geras,vidinis balsas sako kad viskas bus gerai tai ir BUS GERAI  4u.gif
*

as irgi lankiausi pas gyd.Butkeviciene ir mano situacija buvo panasi verysad.gif
oi kiek buvo asaru doh.gif bet viskas baigesi gerai, ir dabar jau tikrai taip stipriai nepergyvenciau ir nesijaudinciau nes pagal kraujo tyrimus dar tikrai nieko negali pasakyti tiksliai
sekmes visoms 4u.gif
bukime optimistem ir viskas bus gerai ax.gif
IsaDora*
QUOTE(rutao (sigita) @ 2009 04 13, 23:01)
Tik pastojus jau reikia uzsirasinet kad pakliut laiku,nes ten eiles 2-3 men i prieki  doh.gif

Bet juk nezinai kaip vaikelis vystysis, ar viskas gerai, ir jau uzsirasineti doh.gif g.gif na bet gal ir taip. spresiu po vizito pas gine. ax.gif
triksė
QUOTE(uzi @ 2009 04 10, 14:17)
Taigi drebanciom rankom sian surinkau Butkevicienes mobilu telefona..traukiau iki paskutines minutes,l bijojau skambint....ir ka  lotuliukas.gif viskas gerai,turesim mergyte,padejau rageli ir vel apsiverkiau bet si karta is dziaugsmo ...Noriu padrasint kitas kurios laukia atsakymo,jei echo geras,vidinis balsas sako kad viskas bus gerai tai ir BUS GERAI  4u.gif
*

uzi džiugu, kad jums viskas gerai baigėsi wub.gif
Viktina
Tai va ir as noriu pasidalinti savo isgyvenimais. Pasidariau ta kraujo tyrima ir man Edvardo sindromas 1:546, kai pagal amziu turi buti 1:3600, iskart nusiunte koncultuotis su genetike, genetike pasiziurejo hormo santykius ir paske, kad gali cia dar kazkas buti nes du hormonai nesiekia ribos. Pagal Edvardo sindroma man vaisiaus vandenu tyrimas kaip ir nepriklausytu, bet tie du nenormoj hormonai gali buti kitu nevertinimau ligu rodikliai. Todel uzsiregistravau vaisiaus vadenu tyrimui, kuris vyks tik balandzio 28 d., kazkoks kosmaras, man tada bus apie 20 savaite, kaip suzinosiu atsakyma bus jau 21. Kazkokia nesamone visiska, jau spanuoju visas imanomas blogas baigtis, zinau kad nesinervinti reiktu bet jau nebeiseina. Gal kam buvo panasi situacija?
vestinukas
QUOTE(Viktina @ 2009 04 14, 14:06)
Tai va ir as noriu pasidalinti savo isgyvenimais. Pasidariau ta kraujo tyrima ir man Edvardo sindromas 1:546, kai pagal amziu turi buti 1:3600, iskart nusiunte koncultuotis su genetike, genetike pasiziurejo hormo santykius ir paske, kad gali cia dar kazkas buti nes du hormonai nesiekia ribos. Pagal Edvardo sindroma man vaisiaus vandenu tyrimas kaip ir nepriklausytu, bet tie du nenormoj hormonai gali buti kitu nevertinimau ligu rodikliai. Todel uzsiregistravau vaisiaus vadenu tyrimui, kuris vyks tik balandzio 28 d., kazkoks kosmaras, man tada bus apie 20 savaite, kaip suzinosiu atsakyma bus jau 21. Kazkokia nesamone visiska, jau spanuoju visas imanomas blogas baigtis, zinau kad nesinervinti reiktu bet jau nebeiseina. Gal kam buvo panasi situacija?
*

Pas mane situacija kaip ir pas tave, bet pas mane tie hormonai issikraipe, nes pradzioj embrionai buvo du, tik tiek kad vienas nustojo vystytis, bet organizmas visvien iskraipo ta skaiciu hormonu, o be to tyrimas buvo darytas 13 savaiciu kas ir atseit netikslinga, nu zodziu perdare kraujus, bet uzrase ir vandenu tyrimui 28 diena, tai man atrodo sedesim kartu ir lauksim. As beje klinikose, dar pries tai echoskopuos, o kita diena vandenis tirs, nu zodziu linksma bus, man is vis sitie tyrimai mistiniai , kam tuos kraujus daryti, jei pastoviai visom ikraipytas vaizdas doh.gif
uzi
QUOTE(IsaDora* @ 2009 04 14, 13:48)
Bet juk nezinai kaip vaikelis vystysis, ar viskas gerai, ir jau uzsirasineti  doh.gif  g.gif  na bet gal ir taip. spresiu po vizito pas gine.  ax.gif
*

Paskui jei ka gali paskambint ir atsaukt vizita,bet jei dabar neuzsirasysi tikrai nepateksi laiku mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Viktina @ 2009 04 14, 15:06)
Tai va ir as noriu pasidalinti savo isgyvenimais.

Nesinervuok anksciau laiko nes vistiek nieko nepakeisi,yra kaip yra bet su nervais vaikeliui kenki...as iki vandenu tyrimo visaip save raminau ir nuteikinejau kad viskas bus gerai,aisku minciu buvo visokiu...man gine sake kad tie skaiciu iskraipymai priklauso ir net ka suvalgei ta diena,gal kokia sloga ar kosulys kankino,gal koku cistu ar miomu turit, visa tai daro itaka, taip kad nereikia perdaug pergyventi,pas mane skaiciukai buvo kelegubai mazesni,o edvardso sindromas matosi per echo,ne taip kaip dauno gali nepastebet..taip kad viskas bus gerai pamatysit mirksiukas.gif
gyvenimebunavisko
QUOTE(uzi @ 2009 04 13, 21:21)
Aciu  ax.gif
Na ji nenorejo nesveiko vaikelio,skatino gimdyma ar kaip ten daro nzn,vienzo labai didele psichologine trauma,atsigavo tik po metu ir tai jau nebetokia kokia buvo  unsure.gif
*

Labai gaila Tavo draugės. verysad.gif
*RRR-Miau*
Sveikutes 4u.gif

gal kas gali pasakyt - pirmadieniai gyd.Butkevičienė santariskese dirba po pietu g.gif nes siandien uzsirasiau pakartotinei echo 27 dienai bet is to dziaugsmo dabar su laiku maisausi doh.gif lyg sake 15.30 val. bet nesu tikra ar gerai dabar isgirdau blink.gif o gydytojos trukdyt dabar vel nepatogu blush2.gif gal kas yra buve pirmadieniais tokiu panasiu laiku rolleyes.gif
Rakša
QUOTE(sonatute @ 2009 04 16, 08:35)
Sveikutes  4u.gif

gal kas gali pasakyt - pirmadieniai gyd.Butkevičienė santariskese dirba po pietu  g.gif nes siandien uzsirasiau pakartotinei echo 27 dienai bet is to dziaugsmo dabar su laiku maisausi  doh.gif lyg sake 15.30 val. bet nesu tikra ar gerai dabar isgirdau  blink.gif o gydytojos trukdyt dabar vel nepatogu  blush2.gif gal kas yra buve pirmadieniais tokiu panasiu laiku  rolleyes.gif
*

Taip, pirmadieniais ji dirba po pietu.
Viktina
QUOTE(vestinukas @ 2009 04 15, 08:27)
Pas mane situacija kaip ir pas tave, bet pas mane tie hormonai issikraipe, nes pradzioj embrionai buvo du, tik tiek kad vienas nustojo vystytis, bet organizmas visvien iskraipo ta skaiciu hormonu, o be to tyrimas buvo darytas 13 savaiciu kas ir atseit netikslinga, nu zodziu perdare kraujus, bet uzrase ir vandenu tyrimui 28 diena, tai man atrodo sedesim kartu ir lauksim.  As beje klinikose, dar pries tai echoskopuos,  o kita diena vandenis tirs, nu zodziu linksma bus, man is vis sitie tyrimai mistiniai , kam tuos kraujus daryti, jei pastoviai visom ikraipytas vaizdas doh.gif
*

Mane taip pat diena pries tirs klinikose ekoskopu. Man toks itarimas kad ir is tos pacios daktares esam.

QUOTE(uzi @ 2009 04 15, 10:23)
Nesinervuok anksciau laiko nes vistiek nieko nepakeisi,yra kaip yra bet su nervais vaikeliui kenki...as iki vandenu tyrimo visaip save raminau ir nuteikinejau kad viskas bus gerai,aisku minciu buvo visokiu...man gine sake kad tie skaiciu iskraipymai priklauso ir net ka suvalgei ta diena,gal kokia sloga ar kosulys kankino,gal koku cistu ar miomu turit, visa tai daro itaka, taip kad nereikia perdaug pergyventi,pas mane skaiciukai buvo kelegubai mazesni,o edvardso sindromas matosi per echo,ne taip kaip dauno gali nepastebet..taip kad viskas bus gerai pamatysit  mirksiukas.gif
*

Siaip jokiu sutrikimu neturiu gerai jauciuosi, dar ir spardosi pas mane rolleyes.gif nesenai pradejo, ispradziu maniau kad cia dujos, bet dabar gan jau stiprokai, o dar tik 18 sav. eina i pabaiga. Galvoju kad geras tai zenkalas. Labai dziaugiuosi del taves Uzi, vis skaitau tavo pasakojima smile.gif
*RRR-Miau*
QUOTE(rutao (sigita) @ 2009 04 16, 10:16)
Taip, pirmadieniais ji dirba po pietu.
*

Aciu 4u.gif
uzi
QUOTE(Viktina @ 2009 04 16, 10:29)
Mane taip pat diena pries tirs klinikose ekoskopu. Man toks itarimas kad ir is tos pacios daktares esam.
Siaip jokiu sutrikimu neturiu gerai jauciuosi, dar ir spardosi pas mane  rolleyes.gif  nesenai pradejo, ispradziu maniau kad cia dujos, bet dabar gan jau stiprokai, o dar tik 18 sav. eina i pabaiga. Galvoju kad geras tai zenkalas. Labai dziaugiuosi del taves Uzi, vis skaitau tavo pasakojima  smile.gif
*

Pamatysi viskas bus gerai mirksiukas.gif
dziaugsies nestumu,pirkaliosi maziukui rubelius ir visas malonias smulkmenas taip kaip as dabar darau wub.gif beto susizonsi lyti tai galesit jau ir varduka galvot ir vezimelio soalva rinktis,as prisipirkau ruzavu siulu,pradejau savo princesei megztuka nerti wub.gif
Dodže
Sveikos, man ir šį antradienį padarė vaisiaus vandenų tyrimą, labai bijojau, bet procedūra užtruko vos 5 min ir visai neskaudėjo ax.gif , dabar beliko laukti tik atsakymo. Tikiu, kad viskas bus gerai ir blogas mintis veju lauk.
O kas darėtės jau šitą tyrimuką tai visom pasako vaikiuko lyti, ar tik tom kurios paprašo? Aš iš to jaudulio net pamiršau paklausti daktaro. g.gif
uzi
QUOTE(Dodže @ 2009 04 16, 14:04)

O kas darėtės jau šitą tyrimuką tai visom pasako vaikiuko lyti, ar tik tom kurios paprašo? Aš iš to jaudulio net pamiršau paklausti daktaro.  g.gif
*

Pasako kartu su atsakymu mirksiukas.gif
vitalyte25
sveikos , norejau pasidometi,kaip cia del tu genetiku, man dabar 4sav tai pagalvojau kad reikia uzsiregistruot jau dabar, kad nereiktu ilgai laukt smile.gif o nuo keliu metu moterims daro tuos tyrimus, man jau bus 28m tai pagalvojau,.kad nuo visu stimuliaciju, didelou kiekiu vaistu reiketu pas genetikus pasirodyt ,
o gal galetumet kas nr atsiust, nes kazkaip neradau internete, arba nezinojau kur ieskot. ir dar labai idomu kiek kainuoja tie visis tyrimai?
vestinukas
QUOTE(Viktina @ 2009 04 16, 09:29)
Siaip jokiu sutrikimu neturiu gerai jauciuosi, dar ir spardosi pas mane  rolleyes.gif  nesenai pradejo, ispradziu maniau kad cia dujos, bet dabar gan jau stiprokai, o dar tik 18 sav. eina i pabaiga. Galvoju kad geras tai zenkalas. Labai dziaugiuosi del taves Uzi, vis skaitau tavo pasakojima  smile.gif
*

Aha as ir itariu kad pas ta pacia mirksiukas.gif
Pas mane judesiai jau buvo nuo 16 savaites, gal kad antras vaikas anksciau jaust pradejau.
TiAmo
sveikos 4u.gif

as irgi jungiuos prie laukianciu genetiniu tyrimu. kai pagaliau pastojau (po 1.5 metu), tai pirmiausia buvo begalinis dizaugsmas, o is kitos puses lydi baime, o kas jei vel... mano pirmajam vaikeliui buvo edvardso sindromas, tai isgyvenau toki kosmara, kurio didziausiam priesui nelinkeciau.
tad dabar labai laukiu 12 savaiteliu, kai vaziuosim pasirodyt genetikei. labai labai labai tikuosi, kad viskas bus gerai.
uzi
QUOTE(TiAmo @ 2009 04 17, 12:48)
sveikos  4u.gif

as irgi jungiuos prie laukianciu genetiniu tyrimu. kai pagaliau pastojau (po 1.5 metu), tai pirmiausia buvo begalinis dizaugsmas, o is kitos puses lydi baime, o kas jei vel... mano pirmajam vaikeliui buvo edvardso sindromas, tai isgyvenau toki kosmara, kurio didziausiam priesui nelinkeciau.
tad dabar labai laukiu 12 savaiteliu, kai vaziuosim pasirodyt genetikei. labai labai labai tikuosi, kad viskas bus gerai.
*

As zinok isknisau visa interneta apie tuos chromosominius issigimimus,tai kiek isskaiciau jog antra karta tas pats tikrai nepasikartoja mirksiukas.gif taip kad dabar tikrai viskas bus gerai smile.gif
TiAmo
QUOTE(uzi @ 2009 04 17, 13:24)
As zinok isknisau visa interneta apie tuos chromosominius issigimimus,tai kiek isskaiciau jog antra karta tas pats tikrai nepasikartoja  mirksiukas.gif  taip kad dabar tikrai viskas bus gerai  smile.gif
*

tai va, ir genetike mane tada labai itikinejo, kad sekanti karta tikrai viskas bus gerai.
uz tai labai laukiu apsilankymo ir kad tiesiog patvirtintu. man reikia ta isgirsti.
gyvenimebunavisko
QUOTE(TiAmo @ 2009 04 17, 13:48)
sveikos  4u.gif

*

O kada vaikui jį nustatė?
TiAmo
QUOTE(gyvenimebunavisko @ 2009 04 19, 21:23)
O kada vaikui jį nustatė?
*

nestumui buvo 23 savaites, bet vaikutis buvo 21-22 savaiteliu.
dresin
QUOTE(irutav @ 2009 04 10, 16:13)
tas ir yra pikciausia, kad kam yra padidinta rizika negali patekti pas genetikus laiku, ir turi ieskoti kitu rysiu, moketi papildomai uz tai pinigelius. Nejau pati pas genetikus, nors turbut kaip ir visos bijojau, bijau. O ne lakstyti pacioms nezinant ko ieskote, nezinant ka parodo tos tikimybes, ar jos geros ar blogos, ir uzminant nesciuju moteru vieta kurioms to taip reikia..
*

pritariu. kakziap keistai skamba, kad vos pamaciau 2 juosteles ir uzsiregitravau... jie seimoj neikas nesirgo, jei normalus pastojimas, ir nestumo pradzia- kam genetikai? aisku, kiekvienos reikalas. as su pirma nejau. ginekologe apziurejo spranduka ir viskas, man to pakako, o va dabar kita situacija... siandien einu i santarus vandenu tyrimui... paskui siaubinga savaite laukimo...

QUOTE(uzi @ 2009 04 10, 17:17)
Sveikos
jei echo geras,vidinis balsas sako kad viskas bus gerai tai ir BUS GERAI  4u.gif
*

matyt visoms taip buna - sparnai, kad echo supper, paskui bac per galva kad kraujo tyrimas negeras. o tada...

vitalyte25
kodel mrgaites nesidalinat info? nelabai priimat naujus narius i skyreli, gaila....
SaDa
QUOTE(vitalyte25 @ 2009 04 16, 21:13)
sveikos , norejau pasidometi,kaip cia del tu genetiku, man dabar 4sav tai pagalvojau kad reikia uzsiregistruot jau dabar, kad nereiktu ilgai laukt  smile.gif  o nuo keliu metu moterims daro tuos tyrimus, man jau bus 28m tai pagalvojau,.kad nuo visu stimuliaciju, didelou kiekiu vaistu reiketu pas genetikus pasirodyt ,
o gal galetumet kas nr atsiust, nes kazkaip neradau internete, arba nezinojau kur ieskot. ir dar labai idomu kiek kainuoja tie visis tyrimai?
*

Registruotis tikai bandyk dabar jei tau reikia siu tyrimu, nes santariskese laisvas laikas tik liepos men. Tyrima siulo daryti del amziaus nuo 35m moterims arba jei vyras vyresnis nei 40m (atrodo). Ar del stimuliaciju padideja rizika tai as neatsakysiu.
Tel. Santariskiu genetikos centre su siuntimu nemokamai 8-5 2365116 , jei VIP kabinete be siuntimo kainuoja 600lt -8-5 2365316.
TiAmo
QUOTE(SaDa @ 2009 04 21, 12:06)
Tyrima siulo daryti del amziaus nuo 35m moterims arba jei vyras vyresnis nei 40m (atrodo).
*

vyrams nuo 42 m mirksiukas.gif
Aronia
QUOTE(SaDa @ 2009 04 21, 12:06)
Registruotis tikai bandyk dabar jei tau reikia siu tyrimu, nes santariskese laisvas Tel. Santariskiu genetikos  centre su siuntimu nemokamai 8-5 2365116 , jei VIP kabinete be siuntimo kainuoja 600lt -8-5 2365316.
*

O kokia gydytoja Santariskese VIP kabinete konsultuoja?
Ir aplamai kuria genetike rekomenduotumet, Krasovskaja ar Butkeviciene?

Katastrofa doh.gif Turiu siuntima, bet nemokamai gali priimti tik 20 savaite. Na matyt teks eiti privaciai verysad.gif
Kas zinot kiek vaisiaus vandenu tyrimas kainuoja privaciai?
Donja
QUOTE(Pinavia @ 2009 04 21, 13:24)

Katastrofa  doh.gif Turiu siuntima, bet nemokamai gali priimti tik 20 savaite. Na matyt teks eiti privaciai  verysad.gif
*

aš irgi nespėjau į vilnių, bet spėjau į KMUK, ten irgi genetikai yra mirksiukas.gif
Rakša
QUOTE(Pinavia @ 2009 04 21, 12:24)

Ir ta ir ta gydytoja gera mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Pinavia @ 2009 04 21, 12:24)

*

Daug unsure.gif virs 1000 litu, jei be siuntimo
SaDa
[quote=Pinavia,2009 04 21, 14:24]

as irgi girdejau kad abi gydytojos geros.
Viaula
QUOTE(vitalyte25 @ 2009 04 16, 20:13)
sveikos , norejau pasidometi,kaip cia del tu genetiku, man dabar 4sav tai pagalvojau kad reikia uzsiregistruot jau dabar, kad nereiktu ilgai laukt  smile.gif  o nuo keliu metu moterims daro tuos tyrimus, man jau bus 28m tai pagalvojau,.kad nuo visu stimuliaciju, didelou kiekiu vaistu reiketu pas genetikus pasirodyt ,
*

jei tu tikrai iš pajūrio, paprašyk savo ginės siuntimo ir nemokamai gausi genetiko konsultaciją Klaipėdos universitetinėj ligoninėj, ten tam tikrom dienom atvažiuoja genetikė iš Kauno. Bent mano atveju eilių nebuvo, pakliuvau po savaitės, tiesa vandenų tyrimo nedariau..
vitalyte25
labai nuosirdziai visoms dekoju wub.gif uz suteikta info wub.gif bet manau pirmiausia jug reikia pasitarti su gyd? ar galima ir paciai nuspest ,kad man to reikia? smile.gif
Jonozmona
QUOTE(Pinavia @ 2009 04 21, 13:24)
Katastrofa  doh.gif Turiu siuntima, bet nemokamai gali priimti tik 20 savaite. Na matyt teks eiti privaciai  verysad.gif
*

aš lankiausi pas Butkevičienę, ji thumbup.gif thumbup.gif , man mano ginė ją rekomendavo ax.gif

siūlau skambintis jai arba kita asmeniškai į mobilų, tartis, sumokėsi už "paslaugą" kokį šimtuką, ar pora, bet juk ne 600 mirksiukas.gif 4u.gif

jei reikia telefono, parašyk man až- atsiųsiu 4u.gif
Viktina
QUOTE(vitalyte25 @ 2009 04 21, 17:56)
labai nuosirdziai visoms dekoju  wub.gif  uz suteikta info  wub.gif  bet manau pirmiausia jug reikia pasitarti su gyd? ar galima ir paciai nuspest ,kad man to reikia?  smile.gif
*

Matai, as einu privaciai pas ginekologe ir ji man pasiule pasidaryti is kraujo tuos tyrimus (siulo visiem), ten nuo 3 genetiniu ligu. Ji pati nedaro tu tyrimu, tai ji tik krauja paeme ir isiunte i Vilniu. Atsakymas atejo per savaite laiko, nors gyvenu siaurineje Lietuvos dalyje. Kraujo atsakymai parodo tik rizika, bet mano rizika nustate padidejusia. Todel gavau siuntima pas genetikus koncultacijai ir vandenu tyrima, nemokamai, nes pagal kraujo tyrimus jei jie nera labai geri duoda nemokamai.
kristina.nesvarbu033
QUOTE(Viktina @ 2009 04 22, 11:48)
Matai, as einu privaciai pas ginekologe ir ji man pasiule pasidaryti is kraujo tuos tyrimus (siulo visiem), ten nuo 3 genetiniu ligu. Ji pati nedaro tu tyrimu, tai ji tik krauja paeme ir isiunte i Vilniu. Atsakymas atejo per savaite laiko, nors gyvenu siaurineje Lietuvos dalyje. Kraujo atsakymai parodo tik rizika, bet mano rizika nustate padidejusia. Todel gavau siuntima pas genetikus koncultacijai ir vandenu tyrima, nemokamai, nes pagal kraujo tyrimus jei jie nera labai geri duoda nemokamai.
*

Bet ten jau seniausiai vietu nera.Registruoja liepos men. O vandenu tyrima daro tik iki 22 savaites, tai jei i ta laika netilpsit, tai veliau jau nera prasmes jo darytis. Galiu perleisti savo nemokama vizita Vilniaus genetikos centre, nes dar neatsakiau jo,jei jums nepervelu bus birželio 25d. Parašykit i až.
Viktina
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 04 22, 12:07)
Bet ten jau seniausiai vietu nera.Registruoja liepos men. O vandenu tyrima daro tik iki 22 savaites, tai jei i ta laika netilpsit, tai veliau jau nera prasmes jo darytis.
*

Man reikejo laukti 3 savaites, jau baigiu sulaukti. Kaune, bent jau 3 savaiciu eile prie vandenu tyrimo.
jurgytia
QUOTE(vitalyte25 @ 2009 04 21, 17:56)
labai nuosirdziai visoms dekoju  wub.gif  uz suteikta info  wub.gif  bet manau pirmiausia jug reikia pasitarti su gyd? ar galima ir paciai nuspest ,kad man to reikia?  smile.gif
*

Tu gal geriau pasitark ir galbūt, jei nėra rizikos faktorių tai aš nesidaryčiau tų tyrimų. Nes aš taip pat buvau pati nusprendusi pasidaryti tuos tyrimus ir tikrai pasigailėjau, nes prisigadinau nemažai nervų ir išliejau nemažai ašarų verysad.gif Pirmas kraujo tyrimas buvo blogas, antras taip pat rodė didelius nukrypimus ir toliau genetikė rekomendavo imti vaisiaus vandenis. Šis tyrimas nieko blogo neparodė, bet kiek paaiškino, tai vis tiek nėra 100 proc., kad viskas bus tvarkoje su vaikučiu.Taigi iki pat gimdymo nervavausi ir visada galvojau, ar viskas bus gerai vaikeliui. Pasirodo, kad viskas gerai smile.gif
goldmine
Norejau jusu paklausti, del ko ginekologe galejo pasiulyti siusti mane pas genetikus? g.gif Vakar echoskopuojant sake kad viskas gerai, ir ji tikrai nieko blogo nemato, bet va buvo nesivystantis pries tai, be to nedaryti genetiniai tyrimai, tai kad issamiai istrint dave siuntima i KMUK echoskopijai.
Tai jau turiu uzsiregistravus kitai savaitei. O cia nemokamai tas echoskopas ar reiks kazkiek moket? g.gif
uzi
QUOTE(goldmine @ 2009 04 23, 09:52)
Norejau jusu paklausti, del ko ginekologe galejo pasiulyti siusti mane pas genetikus?  g.gif  Vakar echoskopuojant sake kad viskas gerai, ir ji tikrai nieko blogo nemato, bet va buvo nesivystantis pries tai, be to nedaryti genetiniai tyrimai, tai kad issamiai istrint dave siuntima i KMUK echoskopijai.
Tai jau turiu uzsiregistravus kitai savaitei. O cia nemokamai tas echoskopas ar reiks kazkiek moket?  g.gif
*

Del Kauno kainu nezinau...o kas liecia genetinius tyrimus tai jei buna pirmas nesivystantis tai tskant gamta pati atsirenka,gal buvo koks apsigimimas del to atmete,tai daktarai tokiu atveju siuncia pas genetikus...kartais net amzius nesvarbu smile.gif
laukinukė
QUOTE(goldmine @ 2009 04 23, 09:52)
Norejau jusu paklausti, del ko ginekologe galejo pasiulyti siusti mane pas genetikus?  g.gif  Vakar echoskopuojant sake kad viskas gerai, ir ji tikrai nieko blogo nemato, bet va buvo nesivystantis pries tai, be to nedaryti genetiniai tyrimai, tai kad issamiai istrint dave siuntima i KMUK echoskopijai.
Tai jau turiu uzsiregistravus kitai savaitei. O cia nemokamai tas echoskopas ar reiks kazkiek moket?  g.gif
*

Su siuntimu mokėti nereikia mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.