Žinoma, jei kiekvieną akimirką jaudinatės, tai tada geriau važiuoti ir tirtis iki galo. Bet jei ir tas tyrimas nenuramins, tai tada gal apskritai reikia požiūrį šiuo klausimu keisti.
Nežinau, bet man atrodo, kažkokia mada su tais genetiniais tyrimais. O ginekologai kai kurie nori apsidrausti, todėl ir siuntinėja. Dar viena problema - ne visi ginekologai išmano genetiką, kas labai riboja informacijos pateikimą nėščiosioms.
Žinoma, jei kiekvieną akimirką jaudinatės, tai tada geriau važiuoti ir tirtis iki galo. Bet jei ir tas tyrimas nenuramins, tai tada gal apskritai reikia požiūrį šiuo klausimu keisti.
Su mano požiūriu lyg viskas ir tvarkoje požiūriu
QUOTE(Robi @ 2009 11 26, 13:09) Nežinau, bet man atrodo, kažkokia mada su tais genetiniais tyrimais. O ginekologai kai kurie nori apsidrausti, todėl ir siuntinėja. Dar viena problema - ne visi ginekologai išmano genetiką, kas labai riboja informacijos pateikimą nėščiosioms. Žinoma, jei kiekvieną akimirką jaudinatės, tai tada geriau važiuoti ir tirtis iki galo. Bet jei ir tas tyrimas nenuramins, tai tada gal apskritai reikia požiūrį šiuo klausimu keisti. Dėl mados pritariu O dėl ginekologų, išmanančių genetiką, tai Butkevičienė , pas kurią ir lankėsi kriste_zara, būtent ir yra viena iš nedaugelio LT genetikių -ginekologių.. QUOTE(kriste_zara @ 2009 11 26, 12:27) Matyt kiekvinas ginekologas turi savo nuomonę..Aš suprantu, kad kraujo tyrimai, tai tik statistika, bet neramumas vis tiek kirba širdy, nors tikiu, kad viskas turi būti gerai laba.nebijok to vandens tyrimo,jis trunka 2min ,ir visai neskausmingas,tiesa tikrai nemalonus,reikia isguleti tas pora min labai ramiai.o ir persileidimo tikimybe tik 1-5%. o del genetiniu tyrimu kaip mados reikalo ,tai visiska nesamone,nezinau tokiu mamu kurios savo noru vaziuotu pas genetinkus,darytus namalonius tyrimus,ir isgyventu visa ta stresa.juk ne visos istorijos turi laiminga pabaiga.man su savo leliuku reikejo atsisveikinti 19 savaite.giminej jokiu apsigiminu nera,ir i rizikos amziaus grupe nepatenku..taigi jei jums nereikia vaziuoti pas genetikus tirtis,tai ir nevaziuokit ,bet pareiksti tokia nuomone kad cia labai madinga,yra daugiau nei neprotinga..
Kiekvienas atvejis yra skirtingas, bet tenka remtis šiokia tokia statistika bei ginekologų praktika, kurie gali pasakyti, koks skačius pas juos besilankančių be jokio reikalo nori papulti pas genetikus, o kokiam tikrai rekomenduojama išsitirti. Iš dviejų ginekologų išgirdau, kad labai padidėjo skaičius norinčių atlikti tyrimus. Ir kas įdomu, padaugėjo jaunų moterų skaičius, kurioms nenustatyta jokia rizika. O toms, kurioms rekomenduojama tirtis, skaičius liko daugiau mažiau stabilus. Patys ginekologai įvardijo, kad genetiniai tyrimai po truputį tampa mados reikalu.
Mano nuomone, dar yra visokių faktorių, kurie padidino besitiriančių skaičių - visokia paplitusi chemija maiste ir ore, hormonai, kontraceptika ir kt. veiksniai, įtakojantys galimus apsigimimus. Lietuvoje įteisintas dirbtinis apvaisinimas taip pat įtakojo besitiriančių skaičių. Nuomonių yra visokiausių. QUOTE(Robi @ 2009 11 26, 16:32) Mano nuomone, dar yra visokių faktorių, kurie padidino besitiriančių skaičių - visokia paplitusi chemija maiste ir ore, hormonai, kontraceptika ir kt. veiksniai, įtakojantys galimus apsigimimus. Lietuvoje įteisintas dirbtinis apvaisinimas taip pat įtakojo besitiriančių skaičių. Nuomonių yra visokiausių. Va būtent, tai ir padidina norą tirtis, bet jokių būdu tai ne mados klyksmas ir jei aš nepriklausau rizikos grupei, tai dar nereiškia, kad viskas bus gerai. O kadangi turiu galimybę tai ir tiriuosi.
Sveiki,
gal kas galetu parasyti i AZ. gyd. Krasovskajos mob. telefona?
Tikrai ne 5 proc. Gal 1% nu max 2, nelabai atsimenu kas tam lapelyje buvo parašyta
Kiek aš skaičiau pasaulyjeskaitosi 1:270 vidutiniškai (butent dėl to rizika virš 1:270 skaitosi aukšta, apsimoka rizikuot ir daryt tyrimą, o mažiau 1:270- žema, nes persileidimo tikimybė didesnė nei apsigimimo rizika), o LT man pasakė 1:150, nors kiek suprantu rimtai LT to nieks netyrė ir neskaičiavo.
As taip pat noreciau genetiniu tyrimu, bet labai nervinuosi del tikslaus laiko - kompiuteris skaiciuoja pagal paskutine menesiniu data, ir jo metama "pastojimo data" yra apsoliuciai nereali. net pirmoje echoskopijoje pagal parodymus vaisiaus laikas yra 2 sav. paklaidoje. As zinau, kada galejo ivykti pastojimas ir pagal mano "fakta" nestumas yra mazesnis, nei rodo kompiuteris. Skambinausi Butkevicienei, ji klause tikslaus laiko, kad butinai turi buti 11 savaiciu, bet vat esu sumisime - kaip jas isskaiciuoti??? Ar bet kuriuo atveju yra skaiciuojamas "nestumo laikas" nuo paskutiniu men.?
QUOTE(uItra @ 2009 11 30, 23:21) As taip pat noreciau genetiniu tyrimu, bet labai nervinuosi del tikslaus laiko - kompiuteris skaiciuoja pagal paskutine menesiniu data, ir jo metama "pastojimo data" yra apsoliuciai nereali. net pirmoje echoskopijoje pagal parodymus vaisiaus laikas yra 2 sav. paklaidoje. As zinau, kada galejo ivykti pastojimas ir pagal mano "fakta" nestumas yra mazesnis, nei rodo kompiuteris. Skambinausi Butkevicienei, ji klause tikslaus laiko, kad butinai turi buti 11 savaiciu, bet vat esu sumisime - kaip jas isskaiciuoti??? Ar bet kuriuo atveju yra skaiciuojamas "nestumo laikas" nuo paskutiniu men.? Labas. Ar tikrai tyrimų metu turi būti 11 sav. O jei nepilnai bus... Na, nėštumo savaites jie skaičiuoja pagal paskutinių mėn pirmą dieną, tai nebereikia rūpintis paklaidom
Geriausias laiko intervalas tyrimui: (pilnos) 11 savaičių - 13 sav. 6 dienos.
Man taip sakė Beniušienė. QUOTE(visko būna @ 2009 12 01, 13:45) Geriausias laiko intervalas tyrimui: (pilnos) 11 savaičių - 13 sav. 6 dienos. Man taip sakė Beniušienė. Labas. Tei jei nėra pilnų 11 sav., tyrimai nebus efektyvūs.. ? Gal kam yra tekę anksčiau nei rekomenduoja tirtis? QUOTE(Robi @ 2009 12 01, 13:17) Labas. Tei jei nėra pilnų 11 sav., tyrimai nebus efektyvūs.. ? Gal kam yra tekę anksčiau nei rekomenduoja tirtis? Laba diena, esamos ir būsimos mamytės Robi, kaip supratau pas Ašmonienę vizitui užsirašei prieš pat jos išvykimą? Čia aš iš tavęs sužinojau apie jos išvažiavimą... Gal žinai tiksliai, kiek laiko jos nebus? Pati buvau pas ją, bet ji pati juk tyrimų neatlieka, paskiria dieną, kurią tu gali, kad tau atliktų genetinę echoskopiją (žiūri leliuko nosies kauliuką ir matuoja kaklo raukšlę), mano pilveliui tada buvo 11 savaičių, po to Ašmonienė išrašė siuntimą biocheminiam kraujo tyrimui, kuris man buvo atliekamas būtent 15 savaitę ir tada, kai vėl nuėjau pas genetikę Ašmonienę, aš sužinojau, kad mano atsakymai nevisiškai džiuginantys, taigi Ašmonienė išrašė siuntimą vaisiaus vandenų tyrimui į Kauno klinikas, esu jau užsiregistravusi tada mano pilvinukui bus 18 savaitė. Vaisiaus vandenų tyrimo atsakymas kiek žinau būna po savaitės, man Ašmonienė dar turėtų išrašyti galutinį genetinių tyrimų atsakymą mano ginekologei, o ji man neminėjo, kad jos nebus ar kad paskubėčiau su vaisiaus vandenų tyrimu... Taigi, Robi, norėjau tau pasakyti, kad prieš pat genetikės išvykimą tu gausi tik siuntimus, o tyrimams tinkamo laiko dar teks palaukti.
Klaipedietes, o pas mus tik Asmoniene tiria? Kada ji isvyks? Nes jei skaiciuoja nuo paskutines men. datos, as pas ginekologa (Rauba) uzsirasiau kai bus 12,5 sav - gruodzio 10. Jei jis pats tokiu dalyku neziuri, o siuncia, bijau, kad bus saukstai po pietu su tais genetiniais...
QUOTE(Linucia @ 2009 12 01, 16:59) Laba diena, esamos ir būsimos mamytės Robi, kaip supratau pas Ašmonienę vizitui užsirašei prieš pat jos išvykimą? Čia aš iš tavęs sužinojau apie jos išvažiavimą... Gal žinai tiksliai, kiek laiko jos nebus? Pati buvau pas ją, bet ji pati juk tyrimų neatlieka, paskiria dieną, kurią tu gali, kad tau atliktų genetinę echoskopiją (žiūri leliuko nosies kauliuką ir matuoja kaklo raukšlę), mano pilveliui tada buvo 11 savaičių, po to Ašmonienė išrašė siuntimą biocheminiam kraujo tyrimui, kuris man buvo atliekamas būtent 15 savaitę ir tada, kai vėl nuėjau pas genetikę Ašmonienę, aš sužinojau, kad mano atsakymai nevisiškai džiuginantys, taigi Ašmonienė išrašė siuntimą vaisiaus vandenų tyrimui į Kauno klinikas, esu jau užsiregistravusi tada mano pilvinukui bus 18 savaitė. Vaisiaus vandenų tyrimo atsakymas kiek žinau būna po savaitės, man Ašmonienė dar turėtų išrašyti galutinį genetinių tyrimų atsakymą mano ginekologei, o ji man neminėjo, kad jos nebus ar kad paskubėčiau su vaisiaus vandenų tyrimu... Taigi, Robi, norėjau tau pasakyti, kad prieš pat genetikės išvykimą tu gausi tik siuntimus, o tyrimams tinkamo laiko dar teks palaukti. Labas, Linucia Ar tikrai pradžioje nieko nedarys, tik duos siuntimus? Papildyta: QUOTE(uItra @ 2009 12 01, 17:49) Klaipedietes, o pas mus tik Asmoniene tiria? Kada ji isvyks? Nes jei skaiciuoja nuo paskutines men. datos, as pas ginekologa (Rauba) uzsirasiau kai bus 12,5 sav - gruodzio 10. Jei jis pats tokiu dalyku neziuri, o siuncia, bijau, kad bus saukstai po pietu su tais genetiniais... Nelabai besuprantu sistemos... Tai reikia pas genetikę eiti daug ankščiau, kad paskui spėtum pasidaryti visus tyrimus? Manęs ginė iš viso apie tai neinformavo ir dar paklausė, ko aš ten nemačiau. QUOTE(uItra @ 2009 12 01, 15:49) Klaipedietes, o pas mus tik Asmoniene tiria? Kada ji isvyks? Nes jei skaiciuoja nuo paskutines men. datos, as pas ginekologa (Rauba) uzsirasiau kai bus 12,5 sav - gruodzio 10. Jei jis pats tokiu dalyku neziuri, o siuncia, bijau, kad bus saukstai po pietu su tais genetiniais... o pas Raubą kur? Vaisingumo klinikoj gal? Jolsanoj ir daro Prisca, tikslaiu paima kraują, bet siunčia į Endemiką. QUOTE(Robi @ 2009 12 01, 16:27) O kas atlieka genetinę echoskopiją? Papildyta: Nelabai besuprantu sistemos... Tai reikia pas genetikę eiti daug ankščiau, kad paskui spėtum pasidaryti visus tyrimus? Manęs ginė iš viso apie tai neinformavo ir dar paklausė, ko aš ten nemačiau. Rovas daro echo. Mano draugė tai po genetikės iš karto visus tyrimus darė, nes laikas buvo pagal nėštumo savaites. QUOTE(Užsispyrėlė @ 2009 12 01, 20:46) o pas Raubą kur? Vaisingumo klinikoj gal? Jolsanoj ir daro Prisca, tikslaiu paima kraują, bet siunčia į Endemiką. Rovas daro echo. Mano draugė tai po genetikės iš karto visus tyrimus darė, nes laikas buvo pagal nėštumo savaites. Labas, Užsispyrele, Ar teisingai suprantu, pirmą apsilankymą genetikė tik duoda siuntimus tyrimams? Jei taip, tai reikėtų pas ją apsilankyti kad ir 9 sav. ? Ar genetiniams echoskopui ir kraujo tyrimui vėl reikia registruotis ir kiek laiko tai gali užtrukti? Juk čia jau laiko klausimai. QUOTE(Robi @ 2009 12 01, 17:27) Labas, Linucia Ar tikrai pradžioje nieko nedarys, tik duos siuntimus? O kas atlieka genetinę echoskopiją? Tai reikia pas genetikę eiti daug ankščiau, kad paskui spėtum pasidaryti visus tyrimus? Manęs ginė iš viso apie tai neinformavo ir dar paklausė, ko aš ten nemačiau. Robi, patikėk manimi tikrai Klaipėdos universitetinėje ligoninėje dirbanti vienintelė genetikė Virginija Ašmonienė (beje, ji važinėja iš Kauno ir būna Klaipėdoje tik pirmadieniais 10-16 val. ir antradieniais 8-16 val.) per pirmąjį vizitą tikrai pati nedarys jokių tyrimų, išklausinės įvairiausių tavo duomenų, užpildys tam tikrą nėščiosios duomenų lapą, kas susiję su genetika ir išrašys siuntimus kaip ir minėjau genetinei echoskopijai ir vadinamajam biocheminiam kraujo tyrimui arba kitaip PRISCA tyrimui, kurie gali būti atliekami tik tam tikromis pilvelio savaitėmis, o ne šiaip kada pati susimąstysi Man genetinę echoskopiją Klaipėdos universitetinėje ligoninėje darė gyd. Vaiva Mačiulionytė, bet šias echoskopijas atliekančių gydytojų tikrai yra gal 4, tik dirba skirtingom dienom, o tą dieną kai aš galėjau ir buvo laisvo laiko tiesiog papuoliau pas ją. Genetikė Ašmonienė pirmojo vizito metu paskaičiavo pagal mano nėštumą, kada man reikia atlikti genetinę echoskopiją ir tada derino konkrečiau laiką su manim, kada aš galiu ir tada mane užrašė tiksliai kurią dieną ir kurią valandą galiu atvykti genetinei echoskopijai, papildomai registratūroje registruotis iš naujo nebereikėjo, tik tą dieną ateiti anksčiau, kad registratorės išrašytų tokį lapą, su kuriuo keliavau tiesiai prie echoskopavimo kabineto. Kraujo PRISCA II tyrimus man genetikė pasakė, kad turiu pasidaryti būtent 15 savaitę, kadangi ji pati dirba pirmadieniais ir antradieniais, tai 15 savaitės pirmadienį nuėjau pridaviau kraują iš venos, atsakymo ėjau jau po dienos, t.y. antradienį pas Ašmonienę ir tada sužinojau, kad Ašmonienė rekomenduoja pasidaryti vaisiaus vandenų tyrimą, nes PRISCA II atsakymai, kaip anksčiau minėjau, nebuvo itin džiuginantys, o vaisiaus vandenų tyrimai Klaipėdoje tikrai neatliekami, tik Kaune arba Vilniuje, skambinausi, skaitinėjau forumus, Vilniuje pas genetikus eilės nežmoniškos, o Kaune visai normalios. Taigi pasirinkau Kauno klinikas vaisiaus vandenų tyrimui... QUOTE(Užsispyrėlė @ 2009 12 01, 19:46) o pas Raubą kur? Vaisingumo klinikoj gal? Jolsanoj ir daro Prisca, tikslaiu paima kraują, bet siunčia į Endemiką. Rovas daro echo. Mano draugė tai po genetikės iš karto visus tyrimus darė, nes laikas buvo pagal nėštumo savaites. As siaip Dirzausko paciente (Vaisingumo klinikoj), ir jis pats pripazista, kad nera akuseris-ginekologas, tad "uznestejus" Kai Dizauskui uzsiminiau, jog suejus laikui noresiu genetiniu tyrimu Vilniuje, jis nusisypsojo ir pasake, kad nera reikalo ten vaziuoti, nes viska kvalifikuotai daro ir pas mus... Tik jau esant problemoms toliau tiria Vilnius/Kaunas. bet vat kokie gydytojai tai daro - neisiaiskinau, ir bijau paveluoti jei eiles yra QUOTE(Linucia @ 2009 12 01, 21:43) Robi, patikėk manimi tikrai Klaipėdos universitetinėje ligoninėje dirbanti vienintelė genetikė Virginija Ašmonienė (beje, ji važinėja iš Kauno ir būna Klaipėdoje tik pirmadieniais 10-16 val. ir antradieniais 8-16 val.) per pirmąjį vizitą tikrai pati nedarys jokių tyrimų, išklausinės įvairiausių tavo duomenų, užpildys tam tikrą nėščiosios duomenų lapą, kas susiję su genetika ir išrašys siuntimus kaip ir minėjau genetinei echoskopijai ir vadinamajam biocheminiam kraujo tyrimui arba kitaip PRISCA tyrimui, kurie gali būti atliekami tik tam tikromis pilvelio savaitėmis, o ne šiaip kada pati susimąstysi Dėkui labai, Linucia, už tokią išsamią informaciją Kodėl tave siunčia tirtis?
Robi, ačiū už dovanėlę
Jei gali, užsirašyk anksčiau pas genetikę, neik paskutinę jos darbo dieną prieš jai išvykstant. Jau rašiau, kad man rekomenduoja visgi išsitirti ir vaisiaus vandenis, nes mano PRISCAII tyrimo atsakymai rodė padidėjusią riziką vienam sindromui. Šio tyrimo metu antrame nėštumo trimestre įvertinama rizika kūdikiui gimti su: Dauno ir Evardso sindromais, nervinio vamzdelio pažeidimu. Tačiau PRISCA II tyrimo patikimumas tik apie 70%. Mano genetinė echoskopija parodė puikius rezultatus, tačiau tas PRISCA II kelia nerimą, todėl dėl šventos ramybės važiuosiu vaisiaus vandenų tyrimukui, kurio patikimumas 99,99%, šis tyrimas dar vadinasis FISH tyrimas ir apie jį plačiau paskaityti galima čia http://www.sorpo.lt/lt/tyrimai_nesciajai/F...5%B3_nustatymui Apie PRISCA I ir PRISCA II plačiau galima paskaityti čia http://www.sorpo.lt/lt/tyrimai_pacientui/PRISCA QUOTE(Linucia @ 2009 12 01, 22:23) Robi, ačiū už dovanėlę Jei gali, užsirašyk anksčiau pas genetikę, neik paskutinę jos darbo dieną prieš jai išvykstant. Jau rašiau, kad man rekomenduoja visgi išsitirti ir vaisiaus vandenis, nes mano PRISCAII tyrimo atsakymai rodė padidėjusią riziką vienam sindromui. Šio tyrimo metu antrame nėštumo trimestre įvertinama rizika kūdikiui gimti su: Dauno ir Evardso sindromais, nervinio vamzdelio pažeidimu. Tačiau PRISCA II tyrimo patikimumas tik apie 70%. Mano genetinė echoskopija parodė puikius rezultatus, tačiau tas PRISCA II kelia nerimą, todėl dėl šventos ramybės važiuosiu vaisiaus vandenų tyrimukui, kurio patikimumas 99,99%, šis tyrimas dar vadinasis FISH tyrimas ir apie jį plačiau paskaityti galima čia http://www.sorpo.lt/lt/tyrimai_nesciajai/F...5%B3_nustatymui Apie PRISCA I ir PRISCA II plačiau galima paskaityti čia http://www.sorpo.lt/lt/tyrimai_pacientui/PRISCA Rytoj iš ryto pulsiu persiregistruoti - jau trečią kartą O tau tikiu, kad viskas bus gerai. Beje, skaičiau, kad tas FISH tyrimas labai geras, tik kainuoja... QUOTE(Robi @ 2009 12 01, 21:41) Rytoj iš ryto pulsiu persiregistruoti - jau trečią kartą O tau tikiu, kad viskas bus gerai. Beje, skaičiau, kad tas FISH tyrimas labai geras, tik kainuoja... Pulk ir persiregistruok rytoj, nekreipk dėmesio kas ką pagalvos apie tave, nėščios moterys garsėja savo greit besikeičiančiais norais Savo ginekologės siuntimo pas genetikę paprašiau tikrai ne dėl amžiaus (man 27), o todėl, kad darbe susiduriu su kenksmingomis cheminėmis medžiagomis. Mano ir vyro giminėj jokių genetinių susirgimų nėra, abu esam jauni ir sveiki, bet pasak genetikės Ašmonienės genetika - rimtas dalykas ir priklauso nuo daugybės priežasčių, pvz., chromosomos ne taip susijungė, ląstelės ne taip pasidalijo, o gal pastojote tiesiog organizmui netinkamą mėnesį ir taip toliau..... Taip FISH tyrimas tikrai velniškai brangus, bet jei atlikus tyrimus nustatoma, kad rizika padidėjusi, genetikė išrašo siuntimą ir tada tyrimas yra nemokamas!!! Kaip ir visi tyrimai su siuntimais Ačiū, TAU, už palaikymą ir padrąsinimą, parašysiu kaip man seksis, nors vaisiaus vandenų tyrimai tik kitą savaitę, o atsakymas dar po savaitės Pranešk ir tu, kaip tau seksis QUOTE(Linucia @ 2009 12 01, 23:07) Pulk ir persiregistruok rytoj, nekreipk dėmesio kas ką pagalvos apie tave, nėščios moterys garsėja savo greit besikeičiančiais norais Savo ginekologės siuntimo pas genetikę paprašiau tikrai ne dėl amžiaus (man 27), o todėl, kad darbe susiduriu su kenksmingomis cheminėmis medžiagomis. Mano ir vyro giminėj jokių genetinių susirgimų nėra, abu esam jauni ir sveiki, bet pasak genetikės Ašmonienės genetika - rimtas dalykas ir priklauso nuo daugybės priežasčių, pvz., chromosomos ne taip susijungė, ląstelės ne taip pasidalijo, o gal pastojote tiesiog organizmui netinkamą mėnesį ir taip toliau..... Taip FISH tyrimas tikrai velniškai brangus, bet jei atlikus tyrimus nustatoma, kad rizika padidėjusi, genetikė išrašo siuntimą ir tada tyrimas yra nemokamas!!! Kaip ir visi tyrimai su siuntimais Ačiū, TAU, už palaikymą ir padrąsinimą, parašysiu kaip man seksis, nors vaisiaus vandenų tyrimai tik kitą savaitę, o atsakymas dar po savaitės Pranešk ir tu, kaip tau seksis Būtinai pranešk geras žinias Jei sėkmingai prieisiu tyrimų laiką, duosiu žinią. Kadangi nėščiosioms nuotaikos nuolat keičiasi, tai galiu ir persigalvoti ir nebedaryti jokių tyrimų... Žinai, jau kažkur rašiau, kad mačiau labai gražią jauną mamytę, kuri vežimėlyje turėjo dauniukę Tai jokių bėdų jūsų atveju lyg ir nėra, bet kažin kokia konkrečiai chemija kelia neramumų? QUOTE(Robi @ 2009 12 01, 23:05) Žinai, jau kažkur rašiau, kad mačiau labai gražią jauną mamytę, kuri vežimėlyje turėjo dauniukę Taip skaičiau, kad rašei apie jauną gražią mamytę.... Mano bendradarbė pasakojo, kad jos vyras prieš 10 metų išėjęs pas kitą moterį su ja susilaukė berniuko sergančio Dauno sindromu Dar viena mano draugės kambariokės istorija - merginai lietuvaitei gyvenančiai Airijoje 5 nėštumo mėnesį ligoninėje darė echoskopiją ir pasake jai kad vaikelio galva ne visai užbaigta ir trūksta smegenėlių, ta prasme vaikelis mirs gimdamas arba dvi valandas po. Jie dar siūlė jai gimdyti ir imti vaikelį eksperimentams, aišku daktarai galvojo apie galbūt būsimą išgelbėtą gyvybę, bet mergina priėmė atitinkamą sprendimą ir atvyko į Kauno klinikas, čia atsisveikino su savo mažyliu Tikrai liūdnų istorijų aplinkui netrūksta, todėl, mano nuomone, jei genetinių tyrimų rizika rodo negražius skaičiukus, geriau išsitirti vaisiaus vandenukus ir laiku sužinoti arba karčią tiesą, arba likusį nėštumą gyventi ramiai ir laukti išsvajotojo stebuklo QUOTE(Linucia @ 2009 12 02, 12:44) Taip skaičiau, kad rašei apie jauną gražią mamytę.... Mano bendradarbė pasakojo, kad jos vyras prieš 10 metų išėjęs pas kitą moterį su ja susilaukė berniuko sergančio Dauno sindromu Dar viena mano draugės kambariokės istorija - merginai lietuvaitei gyvenančiai Airijoje 5 nėštumo mėnesį ligoninėje darė echoskopiją ir pasake jai kad vaikelio galva ne visai užbaigta ir trūksta smegenėlių, ta prasme vaikelis mirs gimdamas arba dvi valandas po. Jie dar siūlė jai gimdyti ir imti vaikelį eksperimentams, aišku daktarai galvojo apie galbūt būsimą išgelbėtą gyvybę, bet mergina priėmė atitinkamą sprendimą ir atvyko į Kauno klinikas, čia atsisveikino su savo mažyliu Tikrai liūdnų istorijų aplinkui netrūksta, todėl, mano nuomone, jei genetinių tyrimų rizika rodo negražius skaičiukus, geriau išsitirti vaisiaus vandenukus ir laiku sužinoti arba karčią tiesą, arba likusį nėštumą gyventi ramiai ir laukti išsvajotojo stebuklo Labas, Linucia Kaip norisi tikėti, kad viskas bus gerai. Nuramina tai, kad tokie atvejai ganėtinai reti. Beje, persiregistruoti pasa genetike bepavyko tuomet, kai man bus 10,5 sav. Daugiau nebeliko vietų QUOTE(Robi @ 2009 12 01, 19:08) Labas, Užsispyrele, Ar teisingai suprantu, pirmą apsilankymą genetikė tik duoda siuntimus tyrimams? Jei taip, tai reikėtų pas ją apsilankyti kad ir 9 sav. ? Ar genetiniams echoskopui ir kraujo tyrimui vėl reikia registruotis ir kiek laiko tai gali užtrukti? Juk čia jau laiko klausimai. pati pas ją nebuvau. Buvo draugė, jai jau buvo 12sav, genetikė išklausinėjo, iš karto nuvedė į echo kabinetą, ten jai Rovas padarė echo, o paskui nusiuntė kraują priduoti. O dėl kraujo tai pabandyk paskambinti į info, gal užtenka siuntimo ir galima iš karto pasidaryt pasidaryt tą tyrimą,t.y. nėra jokių eilių tam..gi čia tik kraujo pridavimas. O jei turite pinigėlių keliaukite privačiai, ten tikrai iš karto padaro. QUOTE(uItra @ 2009 12 01, 19:56) As siaip Dirzausko paciente (Vaisingumo klinikoj), ir jis pats pripazista, kad nera akuseris-ginekologas, tad "uznestejus" Kai Dizauskui uzsiminiau, jog suejus laikui noresiu genetiniu tyrimu Vilniuje, jis nusisypsojo ir pasake, kad nera reikalo ten vaziuoti, nes viska kvalifikuotai daro ir pas mus... Tik jau esant problemoms toliau tiria Vilnius/Kaunas. bet vat kokie gydytojai tai daro - neisiaiskinau, ir bijau paveluoti jei eiles yra aš ir lankiausi VK, pirmą nėštumą rekomendavo, eiti pas Raubą, tai ir dabar pas jį pasirinkau. Tikrai šaunus gydytojas.
Sveikos merginos,
dalinuosi patirtimi. Vakar buvau genetikos centre, darė vaisiaus vandenukų tyrimus. Skausmo jokio absoliučiai, iš kabineto išėjau su šypsena veide. Gal tik pats vandenuko išsiurbimas sukėlė neįprastą jausmą, lyg kažką iš tavęės atimtų QUOTE(kriste_zara @ 2009 12 02, 16:22) Sveikos merginos, dalinuosi patirtimi. Vakar buvau genetikos centre, darė vaisiaus vandenukų tyrimus. Skausmo jokio absoliučiai, iš kabineto išėjau su šypsena veide. Gal tik pats vandenuko išsiurbimas sukėlė neįprastą jausmą, lyg kažką iš tavęės atimtų Laukiam išsamios ataskaitos Papildyta: QUOTE(Užsispyrėlė @ 2009 12 02, 12:49) pati pas ją nebuvau. Buvo draugė, jai jau buvo 12sav, genetikė išklausinėjo, iš karto nuvedė į echo kabinetą, ten jai Rovas padarė echo, o paskui nusiuntė kraują priduoti. O dėl kraujo tai pabandyk paskambinti į info, gal užtenka siuntimo ir galima iš karto pasidaryt pasidaryt tą tyrimą,t.y. nėra jokių eilių tam..gi čia tik kraujo pridavimas. O jei turite pinigėlių keliaukite privačiai, ten tikrai iš karto padaro. Na, viskas aišku - kaip kam pasiseka patekti kad ir tą pačią dieną. O kraują tiria kurią nėštumo savaitę?
Labai tikiuosi, kad mano nuotaika mūsų nenuvils... Beje, pamiršau pasakyti tokį dalyką, genetikos centre išgirdau tokią informaciją, jog Lietuvoje medikai neužfiksavo nė vieno persileidimo po atliktų tyrimų. Džiugios naujienos, manau, ar ne
QUOTE(kriste_zara @ 2009 12 02, 17:50) Labai tikiuosi, kad mano nuotaika mūsų nenuvils... Beje, pamiršau pasakyti tokį dalyką, genetikos centre išgirdau tokią informaciją, jog Lietuvoje medikai neužfiksavo nė vieno persileidimo po atliktų tyrimų. Džiugios naujienos, manau, ar ne Įtariu, kad tuos persileidimus tyrimų metu dar lemia ir paties nėštumo būklė. Jei kas ir taip negerai, tai matyt tiek tetrūksta. QUOTE(kriste_zara @ 2009 12 02, 15:22) dalinuosi patirtimi. Vakar buvau genetikos centre, darė vaisiaus vandenukų tyrimus. Tik laukimas dabar kaba virš galvos. Gerai, kad laukti tik iki rytojaus, jau apie pietus turėsiu rezultatus. Jei kam bus įdomu, pranešiu.... Žinoma, kad įdomu, laukiam rezultatų QUOTE(Linucia @ 2009 12 02, 11:44) Taip skaičiau, kad rašei apie jauną gražią mamytę.... Mano bendradarbė pasakojo, kad jos vyras prieš 10 metų išėjęs pas kitą moterį su ja susilaukė berniuko sergančio Dauno sindromu Ar ši bendradarbė ne iš panevėžio ir tas vyras vardu ne iš A raidės? QUOTE(kriste_zara @ 2009 12 02, 15:22) Sveikos merginos, dalinuosi patirtimi. Vakar buvau genetikos centre, darė vaisiaus vandenukų tyrimus. O kodėl darėte vandenų tyrimą bei kas jį darė, ta prasme gyd. kokia pavardė? QUOTE(Robi @ 2009 12 02, 17:05) Visiškai teisingai. Galiu papasakoti savo istiriją: Pastojau, norėjau pasidaryti genetinį tyrimą. Žinojau, kad gydytoja duos siuntimą, tačiau kol pas ją nueisiu apžiūrai, prarasiu daug laiko, o genetikos centre tik pailgės eilė. Tad paskambinau i tą centrą užsirašymui kai bus maždaug 12-14 nėštumo savaitė. Ta registratorė pasakė, kad rašo tik su siuntimais ir paklausė ar aš tokį turiu. Atsakiau, kad dar nebuvau pas gydytoją, kad tik prieš dešimt minučių sužinojau jog laukiuosi, bet siuntimą turėsiu, skambinu, nes noriu patekti laiku, kad vėliau nebūtų per toli ta eilė visam tyrimui... Registratorė numetė ragelį, pasakius, kad kai turėsiu siuntimą, tada ir skambinčiau... Žodziu numetė ragelį. Tada užsiregistravau kai bus dvylikta savaitė į mokamą genetinį tyrimą, dėl visa ko, nes nežinia, ar gavus siuntimą nebus per toli nukeliavusi eilė nemokamam tyrimui.. Po kiek laiko nuėjau pas ginę (juk pas jas patekti taip pat eilė). Gavau siuntimą, kaip ir turėjo būti. Yra priežąsčių man jį išrašyti, tad gydytoja nė nedvejodama išrašė. Skambinu vėl į genetikos centrą užsirašyti nemokamam tyrimui, užrašo. Artimiausias laikas taip nusistūmė, kad man bus 16-17 savaitė. Nors tie tyrimai daromi iki 20tos savaitės, esant neduokdie nepakeičiamoms, itin blogoms komplikacijoms, galite įsivaizduoti, kad nors nėštumą nutrauti yra beviltiškai baisu, bet viena yra jį nutraukti kai yra 12ka savaičių ir visai kas kita, kai jau po krūtine juda kūdikis ir jam yra kad ir -16-18 savaičių laiko... Žodžiu, būkite budrios. Ir dar turiu klausimą, gal žinote genetikių pavardes kurios daro nemokamus tyrimus?
Jurgile, nu bet tu ir pati keista, reikejo sakyti, kad siuntima turi. As taip sakiau ir uzrase be jokiu kalbu, bet laikas vistiek gavosi 17 sav.
betkokiu atveju, eik, issitirk, linkiu sekmes ir geru atsakymu QUOTE(Jurgilė @ 2009 12 03, 01:22) Ir dar turiu klausimą, gal žinote genetikių pavardes kurios daro nemokamus tyrimus? parasyk man i AZ, man irgi buvo panasiai su registratura, kad jau labai paveluotai siule uzrasyti. Tada susiveikusi mobilu pasiskambinau tiesiai genetikei, paaiskinau situacija ir labai maloniai uzrase tada, kada reikia pagal nestumo savaites ir jokiu problemu. Ir viskas nemokamai su siuntimu. Atsidekodama idejau i vokeli, bet tikrai ne 600
Deja, šiandien dar negaliu su junis pasidalinti rezultatais, nespėjo visko labaratorijoje atlikti, bent jau taip gydytoja atsakė. Taigi dar laukia nežinomybės para
Nepykit, bet visos istorojos pasakoti nenoriu, paskaitykit ankstesniuose puslapiuose. Man atliko tyrimus gyd. Butkevičienė Santariškių Genetikos cente. O mums jau 19-20 savaitėlių Iki rytojaus QUOTE(kukuska007 @ 2009 12 03, 10:09) Jurgile, nu bet tu ir pati keista, reikejo sakyti, kad siuntima turi. As taip sakiau ir uzrase be jokiu kalbu, bet laikas vistiek gavosi 17 sav. betkokiu atveju, eik, issitirk, linkiu sekmes ir geru atsakymu nekeista aš QUOTE(Linucia @ 2009 12 03, 10:12) Jo, žinau absoliučiai identišką situaciją, bet ten šeima iš panevėžio.. Beja, tas vyras vėliau paliko tą dauniuką pagimdžiusią moterį ir grįžo pas jo laukusią daug metų pirmą žmoną.. Tačiau, kai jis gryžo, jų santykiuose kažkas nutrūko.. Nors gyvena kartu, bet ta moteris pati sako, kad jo sulaukusi suprato, kad laukė praeities, bet nebe šito žmogaus...Liūdna QUOTE(visko būna @ 2009 12 03, 10:21) parasyk man i AZ, man irgi buvo panasiai su registratura, kad jau labai paveluotai siule uzrasyti. Tada susiveikusi mobilu pasiskambinau tiesiai genetikei, paaiskinau situacija ir labai maloniai uzrase tada, kada reikia pagal nestumo savaites ir jokiu problemu. Ir viskas nemokamai su siuntimu. Atsidekodama idejau i vokeli, bet tikrai ne 600 Ačiu. Rašau į AŽ. QUOTE(kriste_zara @ 2009 12 03, 12:54) Deja, šiandien dar negaliu su junis pasidalinti rezultatais, nespėjo visko labaratorijoje atlikti, bent jau taip gydytoja atsakė. Taigi dar laukia nežinomybės para Nepykit, bet visos istorojos pasakoti nenoriu, paskaitykit ankstesniuose puslapiuose. Man atliko tyrimus gyd. Butkevičienė Santariškių Genetikos cente. O mums jau 19-20 savaitėlių Iki rytojaus Sėkmės ir būtinai parašyk kaip Jums seksis... Lauksime žinių.. Papildyta: Dar norėjau pasiteirauti, ar negalima būtų iškart prašyti vaisiaus vandenų tyrimo? Iš tikrųjų, ta tikimybė, kurią nustatto echo ar kraujo tyrimas yra labai neinformatyvi, tik sukelia papildomų visokių minčių.. Bet vaisiaus vandenų tyrimas tikslus, tačiau ar jo galima paprašyti ir jį padarys? QUOTE(Robi @ 2009 12 02, 12:48) Beje, persiregistruoti pasa genetike bepavyko tuomet, kai man bus 10,5 sav. Daugiau nebeliko vietų Tai kad pirmas vizitas pas genetikus turi būti nuo 11 pilnų! savaičių iki 13 sav. ir 6 dienų - tame tarpe. Anksčiau net nerašo kiek žinau QUOTE(visko būna @ 2009 12 03, 14:17) Tai kad pirmas vizitas pas genetikus turi būti nuo 11 pilnų! savaičių iki 13 sav. ir 6 dienų - tame tarpe. Anksčiau net nerašo kiek žinau Netiesa, pas genetikus galima ir anksčiau keliauti, juk tyrimų iš karto nepuls atlikinėti, išrašys siuntimų sekantiems tyrimams, juk keletą puslapių atgal buvau viską išsamiai parašiusi bent jau kaip Klaipėdoje genetikė elgiasi
Sveikos.
Kad būtų kokia išsami info, kada, kur, kodėl, kaip, kam pasiruošti genetiniams Pasiskambinau ir susižinojau, kad PRISCA I tyrima daro nuo pilnos 11 sav.. O tai baisiai netaisyklingai visur rašo - 11-ą savaitę... suprask, kai dar tik ji eina ir yra virš 10 sav. Dar susižinojau, kad prieš einant pas genetikus gerai būtų pasidaryti echo ir patikslinti nėštumo laiką. Va. Daugiau nieko nežinau...
Sveikos merginos
Pasidalinsiu savo patirtim. Kai suzinojau kas esu nescia, palandziojau internete ir radau info kad genetini tyrima reikia speti padaryti iki 13 sav +6 dienos (atseit jis bus tikslesnis). Jokio siuntimo tuo metu neturejau, bet paskaiciavau pagal mm kuria diena man sueina 14 sav. (kaip sakant veliausias terminas) ir uzsiregistravau pas genetikus Santariskese internetu. Internete tikrai nieks neklaus ar tu turi siuntima, ar ne
Sveikos merginos, turiu žinių, kad laukiam sveikos mergaitės. Jokių pakitimų nėra. Tik reiks pakartoti kraujo tyrimą dar kartelį, nes kažką laboratorijoj, ant gydytojos, ne taip parodė. Čia jau smulkmena, svarbiausia, kad sveika mergaitė gims pavasarį :-) Sėkmės visoms :-)
QUOTE(kriste_zara @ 2009 12 04, 17:15) Sveikos merginos, turiu žinių, kad laukiam sveikos mergaitės. Jokių pakitimų nėra. Tik reiks pakartoti kraujo tyrimą dar kartelį, nes kažką laboratorijoj, ant gydytojos, ne taip parodė. Čia jau smulkmena, svarbiausia, kad sveika mergaitė gims pavasarį :-) Sėkmės visoms :-) OOOO Sveikiname. Kaip visada viskas baigiasi gerai, netgi LABAI GERAI - juk SVEIKA ir dar MERGAITĖ
Jau rašiau kitose temose, bet įmesiu tą patį tekstuką ir čia, juk visgi apie genetinius tyrimus -va ką rašiau ryte:
O aš šianakt tai nemigus beveik, ir vyras irgi... vakar vėlai vakare daktarė M paskambino ir pasakė, kad PRISCA tyriamas nelabai geras, Pagal amžių rizika 1: 279, pagal Dauno sindromą 1:59, o nervų vamzdelio rizika 1: 7724 Tai visa kita nieko, pagrinde man akcentavo ta Dauno sindromą tik dėl jo. Daktarė mane iš karto užrašius buvo pas genetikę, pas kurią jau šiandien ryte turėjau atsirasti. Turėjo žiūrėti echoskopu. Mes jau esam sutarę su daktare, akd bet kokiu atveju šiam kūdikėliui nieko nedaryčiau, viskas Dievo rankose ir gimdyčiau taip kaip yra. Tik nesuprantu, kam aš tą kraują daviau tirtis, jei nieko nedarysiu bet kokiu atveju. Apsižioplinau. Bet dabar jau nebuvo kur trauktis, teko važiuot į Santariškes , kad genetikė organus pažiūrėtų ar viskas tvarkoje. Tai su daktare taip ir sutarėm, jei tik viskas tvarkoje, pamiršti tuos tyrimus, nes ir vakar jau 50 psl. genetinių tyrimų perskaičiau, 99 proc. iš 100 mergaitėms su tokiais tyrimais po vaisiaus vandenų atlikimo procedūros pasitvirtina, kad visskas lėliukams gerai. O nervų išgadinama be galo daug, ir dar laukia ats. po kelias savaites. Man jau užteko šitų 8 val. laukimo per naktį, beveik nemigau, taip sunku buvo ant širdies. Pakliuvau pas nuostabią genetikę. Kaip su mama pasikalbėjom. Viską užsirašė ir man pritarė, kad nieko aš nesigilinčiau, jei tik viskas su vaikiuko organiukais gerai bus. Atsiguliau - ir rodos matau, kaip megztinis kilnojasi - taip mano širdis daužėsi iš baimės. Peržiūrėjo visus organiukus - nuo smegenėlių, iki širdieskamerų skaičiaus ir kojų ir rankų pirštukų, ir lūputes matė, sakė gražios, ir nosytė nu žodžiu viską viską, inkstukus, visą veiklą, išmatavo visą lėliuką, sako idealiai išsivystęs vaikiukas 18 sav. jau beveik atitinka. tai liniuotė šiek tiek atsilieka keliom dienom, bet nežinau ar taisysiu. Aš jau po tų žodžių verkiau gulėdama tenai. Po to sako: "O ar lytį žinot?, sakau "ne", sako: "ar norit sužinot?" sakau: "aišku", sako dukrytė o jau tada tai dar labiau pravirkau - iš laimės -čia gis svajonių svajonė. Nors tiesa pasakius,d abar jau visai buvo nesvarbu, po tokių baisumų su tais tyrimais. Taip kad išleido mane visą laimingą ir sakė ramiai augint toliau pupą mūsų. Tai va tokios tokelės pas mus
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|