Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip padaryti kukurūzus su irisais?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
W@idaw
Kazkada seniai darydavau, bet dabar esu primirsus kaip juos padaryti... seima reikalauja, o as niekaip neismanau sad.gif
Gal kuri pamenat ?
jura
Kukuruzai, irisai ir sviestas.

Islupi irisus, sudedi i puoda, idedi sviesto, viska istirpini ir sumaisai su kukuruzais.
Proporcijas tai bijau pameluoti, bet jei imi kazkur 700-800g irisu, tai sviesto dedu pakeli.
nere
As irig taip uzsinorejau nescia budama tu kukuruzu su irisais.O kai pasidariau - valgyt negalejau...Kukuruzai sau, irisai sau.Fe
Doma
QUOTE (nere @ 2004 03 26, 14:05)
As irig taip uzsinorejau nescia budama tu kukuruzu su irisais.O kai pasidariau - valgyt negalejau...Kukuruzai sau, irisai sau.Fe

reikia viska sudeti i tortine atsidaranciu sonu, gerai suslegti ir duoti puse paros apstingti - tada galima pjaustyti kaip torta...nebebus irisai sau, kukuruzai sau.. smile.gif
ulaa
O su virtu kondensuotu pienu neiseina tu kukuruzu padaryt?Gal kas bandet?Man kazkaip nesinori su tais irisais terliotis,atsimenu kazkada dariau,s.. gavosi g.gif
Smurka
Nu jidrishtararai mad.gif Dar viena tema, man ant nervu grojanti mad.gif Ir dar i topa keliama mad.gif
une
gali pabandyt su rududu pasidaryt. maniskiui labai patinka thumbup.gif
ulaa
QUOTE (Smurka @ 2004 03 26, 16:23)
Nu jidrishtararai mad.gif Dar viena tema, man ant nervu grojanti mad.gif Ir dar i topa keliama mad.gif

Ale jautri kokia,nugi neskaityk laugh.gif ,reiketu visoms besidietinancioms uzdrausti patekima i tokias temas laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Smurka
QUOTE (ulaa @ 2004 03 26, 16:30)
Ale jautri kokia,nugi neskaityk laugh.gif ,reiketu visoms besidietinancioms uzdrausti patekima i tokias temas laugh.gif laugh.gif laugh.gif

As irgi panasiai manau. Reiketu uzdrausti ju ikelima i topus mad.gif Akuys nematytu, tai ir sirdis neskaudetu tongue.gif
ulaa
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Galu gale,jei karta sugriesysi,pasaulis neapsivers laugh.gif laugh.gif
Smurka
QUOTE (ulaa @ 2004 03 26, 16:37)
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Galu gale,jei karta sugriesysi,pasaulis neapsivers laugh.gif laugh.gif

pasaulis aisku, kad vietoj liks ir dar net prasvieses saldumynu uzedus tongue.gif Bet pigurai bus sakes mad.gif
Atra
QUOTE (une @ 2004 03 26, 16:23)
gali pabandyt su rududu pasidaryt. maniskiui labai patinka thumbup.gif

o kaip su rududu daryt???
Ambro
Tik pasildai ir visa mase supili ant poko kukuruzu biggrin.gif
une
na va , viksrelis jau atsake wink.gif tik nekaitink, nes dar labiau tirsteja, o tik pasildyk truputi .
happy
O su paprastu kondencuotu pienu irgi galima
daryti, tik reikia jį kelias valandas pavirti
(tiksliai neprisimenu kiek) ir jis tada paruduoja
ir būna labai skanu.
O Smurka jei kokį gabalėlį ir suvalgysi pyragėlio,
tai manau ne tik, kad nepriaugsi, bet ir nuotaika
pasitaisys, laimingesnė pasijusi.Na man bent jau
taip būdavo: kai sugalvodavau kūdintis, tai niekada
neatsisakydavau kokio nedidelio šokoladuko ar
pyrago gabalėlio, ir valgydavau viską ką ir anksčiau
mėgdavau, tik mažesniais kiekiai, arba liesiau pagamintus
su kalnu daržovių... nes žinodavau jei uždrausiu kokį
tai produktą tai kai nustosiu kūdintis aš jo tikrai
apsirysiu ir svoris tada dvigubai užaugs.
Sėkmės rolleyes.gif
une
QUOTE (eglek @ 2004 03 28, 11:14)
O su paprastu kondencuotu pienu irgi galima
daryti, tik reikia jį kelias valandas pavirti
(tiksliai neprisimenu kiek) ir jis tada paruduoja
ir būna labai skanu.

virdavau 2 val. tik pries atidarinejant reikia siek pravesinti ta "skarba", nes gali taaaip issauti ir apdeginti wink.gif
uolma
gal galite parašyti tikslias proporcijas, kie kukurūzų ir kiek irisų ar kondencuoto pieno ar rududų.
Akvija
KAip kukurūzus su irisais daryt nežinau, bet žinua kaip namie galima pasidarytirisų:
Reikia:1 st. cukraus, 2 st. grietinės, 300g. sveisto
Cukrų, grietinę ir sviestą gerai ištrinti, supilti į keptuvę ir kaitinti nuolat maišant.KAi masė pasidarys gražiai auksinė, išpilstyti į formeles, arba palikt keptuvėj ir kai atšals supjaustyt kubeliais.
MAnau kad ant kukurūzų užpylus nesustingusią masę, išmaišius ir palikus sustingt turėtų būti irgi skanu g.gif
peledziuke
Esu bandziusi daug variantu, taciau pats skaniausias su saldainiais "Karvute".O darosi laaaaaaaaabai paprastai: saldainius istirbdai, idedi sviesto ir ismaisai su kukuruzais. Mase reikia sudeti i tortine forma ir paslegti. Niam, niam.......
Inguole
QUOTE(peledziuke @ 2005 04 07, 18:40)
Esu bandziusi daug variantu, taciau pats skaniausias su saldainiais "Karvute".O darosi laaaaaaaaabai paprastai: saldainius istirbdai, idedi sviesto ir ismaisai su kukuruzais.  Mase reikia sudeti i tortine forma ir paslegti. Niam, niam.......
*

o kiek gi tos karvutes pirkti g.gif ?
peledziuke
QUOTE(Inguole @ 2005 04 12, 10:29)
o kiek gi tos karvutes pirkti  g.gif ?
*

Apie 600-700 g "Karvutes", 100 g sviesto ir didelis pokas be cukraus kukuruzu. Nors siaip as viska darau is akies. Visada pavyksta. biggrin.gif
Dejmanciuke
Gal kas zinote, taip padaryti saldziu kukuruzu pyraga? zinau, kad kukuruzus reikia aplieti irisais ar karamele, bet wat kaip tixliai daryti, tai ir neisiwaizduoju... unsure.gif
Baisa
Ash tai darau taip, irisus sudedu i puoda ipilu truputeli vandens, ishtirpinu, tada beriu kukuruzus, ishmaishau, dedu i forma ir palieku sustengti smile.gif Toks primityvus budas, bet man taip visai neblogai gaunasi smile.gif
bambukas
o sakykit kokius klukurūzus geriausia naudot? g.gif
Moniqa
Dar nebandziau su saldainiais "Karvute", dekui uz gera ideja thumbup.gif
Solve
QUOTE(bambukas @ 2006 12 04, 17:48)
o sakykit kokius klukurūzus geriausia naudot? g.gif
*

Man geriausi tai Pūkas. Yra nesaldus ir saldus. Maximoje, prie visu sausainiu fasuotu. Didelis pokas (200g.) apie 1,69 kainuoja. mirksiukas.gif Man jie ir vieni niam niam tongue.gif
bambukas
Labai skanu tie jūsu kukurūzai,kai užsikabinau tai kas antra diena darau mmmmmm kaip skanu thumbup.gif
rama007
Iki siol darau kukuruzus su irisais:) Tai receptas toks:
500g irisu,
100g sviesto

Ir juos kartu kaitinti iki vientisos mases, maisant, nes svyla, o tada dideliam bliude kukuruzus ir ta mase ismaisyt gerai. Kukuruzu as dedu kiek tik iseina ismaisyt, tiksliau kaip suspeju susisukt smile.gif O paskui as dedu mase i maiseli ir susuku tokia kaip stora desra, mes taip ir vadinam, kukuruzine desra smile.gif

Skanaus
Nendrė
Na o mano receptas ir proporcijos tokios:
100 gr. kukurūzų (perku "Pūkas", ten 200 gr. tai uztenka dviem porcijom)
200 gr. sviesto
300 gr. irisų (čia gaunasi 45 vnt. tų kvadratinių irisų) Skaniausia kai jie yra kieti, kai jie tokie minkšti, trapūs, gaunasi tokia miltinga ta lipdanti masė, įtariu tas pats su karvute turėtų gautis, man asmeniškai nepatiko. Žinoma yra kuriems labai patinka ir taip.

Kad nedegtų pirmiausia puode ištirpinti sviestą (tirpdomas sviestas niekada nesvils jei įbersit truputuką druskos), tada suberti irisus. Pastoviai maišyti kol ištirps irisai (nenusisukit nuo puodo, nes momentaliai prisvyla). Kai irisai išsilydo su mikseriu išplakti iki vientisos masės. Supilti ant kukurūzų, gerai išmaišyti. Aš darau ne dešras, o suformuoju rutuliukus. Kad nebūtų karšta rankom ir kad greitai formuotųsi, pasidedu puodelį vėsaus vandens, pamirkau rankas, paimu sauja masės suspaudžiu gerai tarp rankų. Sudedu ant padėklo ir į šaldytuvą.

O dabar pasakysiu kodėl bent jau man svarbu tokios proporcijos. Jei įdedu daugiau nei 45 vnt irisiukų, masė gaunasi tokia besitampanti, jei per mažai sviesto vėlgi masė tamposi ir limpa prie rankų, ne ištraukta iš šaldytuvo. O būtent tokiom proporcijom gaunasi ir kukurūzas traškus ir ta lipdanti masė traški.
Negalvokit kad čia daug cackinimosi, labai greita ir paprasta čia viskas.
SKANAUS
Schokata
O as tai kaip atsimenu, tai darydavau ir su irisais, ir su karvute ir su sviestu... Po kokius 200 gramu saldainiu dedavau ir gal koki 70 gramu sviestuko ant didesnio pako kukuruzu... mmmm... seile tysta pagalvojus rolleyes.gif
caramell
56 vnt. irisai (kvadrato formos, geltonas popieriukas su dobiliuku)
200 g. sviesto
120 g. kukuruzu (nesaldintu)

sviesta ir irisus istirpiname, tada dedame kukuruzus. viska ismaisome, ir sudedame i lekste. palaukiame kol sustings ir atves. tada valgome smile.gif
Jūja
super temelė, reiks atgaivint vaikystės receptuką thumbup.gif . Ačiū 4u.gif
SUNO
QUOTE(Jūja @ 2008 01 24, 17:34)
super temelė, reiks atgaivint vaikystės receptuką thumbup.gif . Ačiū 4u.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Kaip uzsimaniau,labai skanu. bigsmile.gif
Levander
QUOTE(Nendrė @ 2007 04 29, 13:13)
Na o mano receptas ir proporcijos tokios:
100 gr. kukurūzų (perku "Pūkas", ten 200 gr. tai uztenka dviem porcijom)
200 gr. sviesto
300 gr. irisų (čia gaunasi 45 vnt. tų kvadratinių irisų)
*

pries pora minuciu pasidariau pagal sita receptuka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif jau valgau, dar truputuka karstas... mmm, skanumelis wub.gif 4u.gif
Čiotki
As ir susigundziau,o tai dukrele vis praso KA NORS SALDAUS ir SKANAUS tongue.gif
Vilniete
QUOTE(caramell @ 2007 09 19, 17:09)
200 g. sviesto

sviesta ir irisus istirpiname, tada dedame kukuruzus. viska ismaisome, ir sudedame i lekste. palaukiame kol sustings ir atves. tada valgome smile.gif
*

As dar dedu Karvutes saldainiu (Birzu kond. fabriko geriausi, arba Latviski), tai dar skaniau, minkstesnis gaunasi mirksiukas.gif
bombonke
QUOTE(caramell @ 2007 09 19, 17:09)
200 g. sviesto

*

labai skanus dalykas....vis valgau ir atsivalgyti negaliu 4u.gif siaip pastebejau, kad kiekviena karta vis maziau sviesto dedu, nes kartais man sviestas pavirsiuj plauko nors tu ka, nenori susimaisyt...ir kazkaip nepastebiu, kad sviesto mazinimas pablogintu rezultatus smile.gif
Tatli
sakykit kur perkat nesaldintus kukuruzus,visur ziurejau bet tik saldintus maciau doh.gif
bombonke
QUOTE(Tatli @ 2008 06 21, 13:15)
sakykit kur perkat nesaldintus kukuruzus,visur ziurejau bet tik saldintus maciau doh.gif
*

as tai maximoj arba norfoj. jau kazkas cia minejo "pukas" vadinas. buna maiseliuose po 70 g ir didesni. su tokiu issisiepusiu kukuruzu and paveiksliuko. buna jie su cukrumi ir be, be cukraus toks su geltonai "motyvai" pakelis smile.gif
Tatli
ACIU thumbup.gif
lapute33
Jau seile tysta beskaitant bigsmile.gif
silsta
Su irisais nesu bandziusi kukuruzus gaminti, bet visai kitaip gaminu. I sausa keptuve pilu stikline cukraus ir islydau ji, kol pasidaro tokia rusva mase. Tada i ta mase dedu pakeli sviesto (tikro, o ne misinio-200 gr.), susmulkinta gabaliukais, viska reikia pastroviai maisyti, nes pradeda putoti. idedu 1 sauksta medaus, vel pamaisau ir 0,5 arbat.saukstelio citrinos rugsteles. Kai viska gerai ismaisau (labai viskas putoja), dubenyje turiu supylusi nesaldzias kukruzu lazdeles. Ta mase is keptuves supilu ant kukuruzu, imu du saukstus, ir gerai viska sumaisau, kad kukuruzai visi apsiveltu ta mase. Kita dubeni iskloju polietileno plevele, suverciu ta mase, rankas pasislapinu saltu vandeniu ir gerai suspaudziu. Porai valandu i saldytuva - ir skanaus...
Chenelle
Pagaliau irisu radau. Si saldumyna paskutini karta gaminau pries 10 metu biggrin.gif thumbup.gif
Ievsius
Dievinu, kai močiutė jį padaro. thumbup.gif
Adrutė
Tikrai labai skanu thumbup.gif
Šiandien bandysiu su Karvute,nes su irisais jau išgaravo, manau bus dar skaniau smile.gif
crema
o aš bandžiau maišyti sviestą su rududu ir nesusimaišė. KAitinau ir maišiau, kaitinau nestipriai... NEsuprantu ką dariau netaip... g.gif Gal perdaug sviesto, kad jis liko viršuj plaukioti unsure.gif Juk užvirti nereikia ane ? 4u.gif
zelviene
175g sviesto
100g kukuruzu
300g irisiniu saldainiu

Sviesta kaitinti su irisais tol, kol bus vientisa mase. Viska sumaisyti su kukuruzais. Padeti atvesti. Jei norite pjaustyti kaip pyraga, reiktu sudeti kukuruzus suteptus I inda ir visus suspausti.

Sviesto deti galima ir 150g, pilnai uzteks ir nebus taip riebu wink.gif
žemuogienė
man su sviestu labai riebu gaunasi. mano mama gamindavo ir aš darau taip pat - irisus ištirpdau su šlakeliu pieno, tada volioju kukurūzus ir viskas puikiai sustingsta smile.gif
Nova
Receptas yra mano tinklapyje smile.gif

http://aj-receptai.blogspot.com/2009/10/ku...su-irisais.html
jusva
QUOTE(crema @ 2010 03 29, 20:32)
o aš bandžiau maišyti sviestą su rududu ir nesusimaišė. KAitinau ir maišiau, kaitinau nestipriai... NEsuprantu ką dariau netaip... g.gif  Gal perdaug sviesto, kad jis liko viršuj plaukioti  unsure.gif  Juk užvirti nereikia ane ?  4u.gif
*

Tai gal sviesto nereikia. Nesu isitikinus bet pvz kondensuota piena reikia virti apie 2val skardineje tada jis paruduoja ir man atrodo kad sviesto nereikia deti nes jis atsals ir sutirstes. Tai man atrodo kad rududu irgi reikia pavirti skardineje ir nereikes sviesto ir tiesiai ant kukuruzu. Kazkada darydavau bet truputi primirsau todel ir uzklydau cia pasiskaitineti. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.