Tokiu tevu deka, kiek ugteleje vaikai netures kur akiu deti.
Na jau cia per daug
As nieko pries uzsienietiskus vardus , bet ,kad bent jau asmenuojami zmoniskai butu
Man tai labai nepraktiškais tokie vardai atrodo.
Lietuvių kalba kalbant skamba tiesiai pasakius kvailai, net nežinia kaip į tokį žmogų kreiptis. Kokie nors mažiau egzotiški, kad ir Esmeralda, nors jau įtelpa į tradicinių tarptautinių vardų rėmus, bet Sani, ypač berniukui, nei šuo nei uodega. Ne lietuvių kalba kalbant irgi tie vardai nepraktiški, nes užrašomi taip kad originalo kartais nebeatrinksi. Nu niekaip tu kitakalbiui nepaaiškinsi kad Džeinė ir Jane yra vienas ir tas pats vardas - raidės gi visos net skiriasi.
Absurdas
Nors Sju vaikis.com nerodo
nu griūk negyvas su tokiais vardeliais
Na mano pačios vardas trumpas, aiškus, lietuviškas, bet kai išgirstu kaip užsieniečiai vargsta norėdami jį ištart
O tų serialinių variantų irgi nesuprantu -bėgioja va pas mus kaime Gvineta QUOTE(Zlata @ 2008 11 09, 13:36) Na mano pačios vardas trumpas, aiškus, lietuviškas, bet kai išgirstu kaip užsieniečiai vargsta norėdami jį ištart O tų serialinių variantų irgi nesuprantu -bėgioja va pas mus kaime Gvineta Na mano vardas tai ir Lietuviskas ir lengvai manau istariamas,o vat vadina mane cia Julija QUOTE(deive @ 2005 08 22, 18:26) QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 08 25, 08:14) baisiausi man grantas, aironas, amanda, vanesa, samanta, klaudija, klaidas, visos -ėjos, -ajai , visi kiti angliški vardai lietuviškom galūnėm
na dabar matau kad daugeli tokie vardai vietiniu lietuviu seimose shokiruoja... idomu kaip bus po 15 ar 20 metu...... gal nus taip kad klaseje sedi kokie keturi berniukai Sani, o darzelio grupeje net penkios Sju kartu zaidzia
QUOTE(l'eau @ 2008 11 09, 17:21) baisiausi man grantas, aironas, amanda, vanesa, samanta, klaudija, klaidas, visos -ėjos, -ajai , visi kiti angliški vardai lietuviškom galūnėm nu jau negi tokia lietuvos patrijote esi,sakyciau daug kas priklauso nuo to kur tu gyveni ir planuoji savo ateiti.cia tas pats kas kinietis susilauktu vaiko lietuvoi ir uzdetu jam gryna koki kinietiska varda,reikia i aplinkybes zet. QUOTE(Gabija 7777 @ 2008 11 10, 15:21) kievieni tevai duoda savo vaikasms vardus skirtingus,tokius kokius jie nori! ir ner ko ce kritikuoti! tie vaikai daug ka pasieks! cia tikrai NEPASAULIO PABAIGA!! be abejo ne pasaulio pabaiga, netgi ne beda o tie vaikai del to daug pasieks kad vardus tokius turi? Atsiprashau jei pasirodys nekorektishkas klausimas: o jus taip pat Lietuvoje gyvenantys lietuviai? ir toks praktinis klausimas: kreipdamiesi i dukryte jos vardo nelinksniuojate? Na., pvz: pakviesk (ka?), duok (kam?) ir t.t.?? QUOTE(JURGIDAR @ 2008 11 09, 23:37) nu jau negi tokia lietuvos patrijote esi,sakyciau daug kas priklauso nuo to kur tu gyveni ir planuoji savo ateiti.cia tas pats kas kinietis susilauktu vaiko lietuvoi ir uzdetu jam gryna koki kinietiska varda,reikia i aplinkybes zet. nesu super estra patriotė, bet tai nekeičia fakto, kad angliški vardai lietuviškom galūnėm man QUOTE(Gabija 7777 @ 2008 11 10, 14:21) kievieni tevai duoda savo vaikasms vardus skirtingus,tokius kokius jie nori! ir ner ko ce kritikuoti! tie vaikai daug ka pasieks! cia tikrai NEPASAULIO PABAIGA!! bet vaikui su tokiu vardu teks gyventi būtent tokioj visuomenė ir tarp taip mąstančių žmonių. Aš galiu norėt vaiką pavadint Kibiru, tik vargu ar kas mane suprastų QUOTE(Gabija 7777 @ 2008 11 10, 14:21) kievieni tevai duoda savo vaikasms vardus skirtingus,tokius kokius jie nori! ir ner ko ce kritikuoti! tie vaikai daug ka pasieks! cia tikrai NEPASAULIO PABAIGA!! taip sakant, pradėk nuo savęs
Butu labai idomu isgirsti pasisakymus mamyciu davusiu savo vaikams neiprastus uzsienietiskus vardus. is mamytes auginancios dukryte Emily-ę suprantu kad mamos tokiais savo vaiku vardais didziuojasi... butu idomu daugiau atsiliepimu...
beje, muminuko mintis pasikeisti savo varda idomi
na, galbūt žmonės gyvena užsienyje, pačių vardai Giedrius ir Žydrūnė, mato, kad susiduria su nepatogumais, taigi pavadiną vaiką užsienietiška kažkokio vardo forma. dar viskas tai pateisinama. nors ir tai - kažkaip Ilgauskas išgyvena su savo amerikiečiams sunkiai įveikiamu Žydrūno vardu. bet Sju ir Sani Baisogalos kaime...
man patinka lt vardai, pvz. Vakaris -
esu as grynakrauje lietuve bet kai vaikai reikejo rinkt varda pasakiau kad nenoriu lietuvisko yra graziu ir lietuvisku bet taip mes norejom ir idejom varda REJUKAS labai grazus ir retas vardas tikrai daznai nesutiksi tokiu vardu o jei idetume pvz koks matas titas tai vos ne kas antras vaikas gatvej atsisuktu jei pasauktum grazus ir tie vardai bet mes idejom nelietuviska ir tuo labai esu patenkinta
tikrai įdėjot? neiškrito dar?
Nelabai patinka svetimi vardai - Stivenas Jonaitis, Klaidas Petraitis
O is serialu QUOTE(raminciukas @ 2008 11 24, 18:35) esu as grynakrauje lietuve bet kai vaikai reikejo rinkt varda pasakiau kad nenoriu lietuvisko yra graziu ir lietuvisku bet taip mes norejom ir idejom varda REJUKAS labai grazus ir retas vardas tikrai daznai nesutiksi tokiu vardu o jei idetume pvz koks matas titas tai vos ne kas antras vaikas gatvej atsisuktu jei pasauktum grazus ir tie vardai bet mes idejom nelietuviska ir tuo labai esu patenkinta Ale, tai kad nė vienas iš Jūsų paminėtų vardų nėra lietuviškas... Matas - hebraiškas biblijinis vardas, o Titas - berods lotyniškas... QUOTE(raminciukas @ 2008 11 24, 18:35)
arba į burną
nebenusisnekekit ok idomu kur zmones vardus deda?jus gal ir sukisot....?
QUOTE(Brooke @ 2008 04 08, 16:46) Mane tai juokas ima iš tų kurios įsitikinusios, kad keistesnius ar serialinius vardus vaikams dažniausiai duoda menko išsilavinimo žmonės Pas mus kaime sakinio nesugebantys teisingai suregzti veikejai dukra pavadino Atene,tai sakysit cia ne primityvumas??? Ka gali prod.Krivickas to negali sau leisti kaimietis nuplysusiais autais. Kolege svaisciojo apie sunaus varda Sema, bet jos psichika siek tiek slubuoja. Man is tiesu geda pasidaro,kai lietuviai gyvenantys cia, Lietuvoje, ima drabstytis kazkokiais negirdetais vardais. 100% pirmuonys su inteligencijos (nebutinai universitetinio issilavinimo) stoka.
Nemanau, kad vaikui varda rinkti reikia pagal savo inteligencijos skale. Taip iseina, jei gyvenu kaime, renkuosi vaikui varda is Onyte, Petryte, o jei esu aktorius ar TV zvaigzde tai jau galiu deti nors ir Zaklina? Gyvename demokratiskoje respublikoje, ne caro ruriko laikais kokie cia dar gali buti suvarzymai? Kas man grazu, kitam galbut nepatiks, bet vaikui varda rinksiu pagal savo skoni, o ne pagal kazkokias inteligencijos ar isprusimo taiskyles.
visai neseniai pas mus buvo uzsukus kvepalu platintoja Izaura. Na zinokit musu aplinkoj tikrai nelabai skambus verges vardas
QUOTE(otta @ 2008 12 04, 14:30) Pas mus kaime sakinio nesugebantys teisingai suregzti veikejai dukra pavadino Atene,tai sakysit cia ne primityvumas??? Ka gali prod.Krivickas to negali sau leisti kaimietis nuplysusiais autais. Kolege svaisciojo apie sunaus varda Sema, bet jos psichika siek tiek slubuoja. Man is tiesu geda pasidaro,kai lietuviai gyvenantys cia, Lietuvoje, ima drabstytis kazkokiais negirdetais vardais. 100% pirmuonys su inteligencijos (nebutinai universitetinio issilavinimo) stoka. O jus kas tokia, kad nusprestumete, kas galima ar leistina kaimieciui (ir ne tik), o kas ne ? Nematau priezasties kodel kaimietukas negali pavadinti dukters Atene. QUOTE(Elba @ 2008 12 06, 23:46) O jus kas tokia, kad nusprestumete, kas galima ar leistina kaimieciui (ir ne tik), o kas ne ? Nematau priezasties kodel kaimietukas negali pavadinti dukters Atene. Saunuole pritariu tau
as uz lietuviskus vardus
Mamuliukes o ar zinote kokie gi visdelto yra tikru tikriausi tie LIETUVISKI vardai,pvz.,Jonas tai europoi pilna tu Jonu ne tik Lt,tai cia lietuviskas vardas ar tik jis lietuviskai skamba,ar tiesiog sulietuvintas,cia tik vienas tox mano pavyzdelis,o kur dar Tomas.Arnoldas,Aleksas,Gabriele,Kristina......... ju ne tik lietuvoi,ju visur yra.Tai ar cia tikri LIETUVISKI vardai????
Manau, tam, kad išrinkti savo vaikui vardą, nebūtina turėti aukštojo išsilavinimo
ohoho, kokie reikalavimai
QUOTE(micefee @ 2008 12 04, 14:49) Nemanau, kad vaikui varda rinkti reikia pagal savo inteligencijos skale. Taip iseina, jei gyvenu kaime, renkuosi vaikui varda is Onyte, Petryte, o jei esu aktorius ar TV zvaigzde tai jau galiu deti nors ir Zaklina? Gyvename demokratiskoje respublikoje, ne caro ruriko laikais kokie cia dar gali buti suvarzymai? Kas man grazu, kitam galbut nepatiks, bet vaikui varda rinksiu pagal savo skoni, o ne pagal kazkokias inteligencijos ar isprusimo taiskyles. pritariu Papildyta: QUOTE(*JULIJA* @ 2008 12 05, 21:23) visai neseniai pas mus buvo uzsukus kvepalu platintoja Izaura. Na zinokit musu aplinkoj tikrai nelabai skambus verges vardas o tai jeigu platintojai Izaurai 50metu,o serealui vos 30,tai ka daryt??? keist pasa? dar zinau toki pavyzdi,vardas Feliksas,o pavarde Katinas QUOTE(dooovile @ 2008 11 06, 21:17) Sveikos mamytes Kadaise kalbejom su bendradarbe (gyvenancia gretimam kieme) ir ji pasakojo, jog jos buvusi bendramoksle pavadino vaikus Sju ir Sani (berniukas) Klausiu: - gal i uzsieni isvazziavo ar vyras ne lietuvis? Sako: ne Galvoju, matyt anekdotus kuria...... Lankemes su mazuoju poliklinikoj praeita savaite... uzejom pas gydytoja i kabineta, na o ten ant stalo korteles guli keliu vaiku.... ir nagi tikrai Pasidare idomu, ar cia tokie atvejai pavieniai, ar tai darosi bendra "ejimo i pasauli" tendencija man keisti tokie neasmenuojami vardai man Sju vardas tikrai grazhus taip pat galima pasakyt,kad vardas Saule irgi nesaaaamone dar pliusas tos Sju,kad tikrai kai mamyte kvies dukryte pro langa/kieme arba ziures sarashus darzely, tai bus tokia tik viena mergaite,o ne puse kiemo,kaip labai jau daznai buna su Emilijom,Dominykom ir ypac Gabrielem ir Milanom kiekviena mamyte galvoja,kad jos vaikas ypatingas,tai ta mamyte gal ir nusprende pavadint vaikus ypatingais vardais QUOTE(muminukas @ 2008 11 14, 06:40) nors ir tai - kažkaip Ilgauskas išgyvena su savo amerikiečiams sunkiai įveikiamu Žydrūno vardu. Na taip, išgyventi galima, bet nepatogumas būna baisus, ypač tokiose situacijose, kai tarkim lauki pas gydytoją kol pakvies ir karpai ausim su kiekvienu vardu, nes niekad nežinai kaip tave pakvies. Jau nekalbant apie tai kad užsienyje valstybinės įstaigos neturi LT raidžių, tai ir užrašomi tie vardai belekaip: taip ir gaunasi kad pase vienas variantas, banko kortelėj kitas, draudimo kortelėj trečias ir pan. Plius dar ir tai kad kai tu koks nors žymus krepšininkas tai viena, o kai tiesiog paprastas pilietis, visai kas kita - kai visi dokumentai skirtingi, kartais būna ir problemų įrodyt kas tu toks. QUOTE(Irina-i @ 2008 12 13, 21:33) man Sju vardas tikrai grazhus taip pat galima pasakyt,kad vardas Saule irgi nesaaaamone dar pliusas tos Sju,kad tikrai kai mamyte kvies dukryte pro langa/kieme arba ziures sarashus darzely, tai bus tokia tik viena mergaite,o ne puse kiemo,kaip labai jau daznai buna su Emilijom,Dominykom ir ypac Gabrielem ir Milanom kiekviena mamyte galvoja,kad jos vaikas ypatingas,tai ta mamyte gal ir nusprende pavadint vaikus ypatingais vardais lietuviškai ta Sju skamba nevykusiai, jau nekalbant apie rašybą QUOTE(Elemire @ 2008 12 15, 20:09) Na taip, išgyventi galima, bet nepatogumas būna baisus, ypač tokiose situacijose, kai tarkim lauki pas gydytoją kol pakvies ir karpai ausim su kiekvienu vardu, nes niekad nežinai kaip tave pakvies. Jau nekalbant apie tai kad užsienyje valstybinės įstaigos neturi LT raidžių, tai ir užrašomi tie vardai belekaip: taip ir gaunasi kad pase vienas variantas, banko kortelėj kitas, draudimo kortelėj trečias ir pan. Plius dar ir tai kad kai tu koks nors žymus krepšininkas tai viena, o kai tiesiog paprastas pilietis, visai kas kita - kai visi dokumentai skirtingi, kartais būna ir problemų įrodyt kas tu toks. nuo žmogaus priklauso. toj pačioj jav tautų katilas, tai kokį gremėzdišką afrikietišką vardą gal net sunkiau ištarti negu Giedrė. ir man nuoširdžiai gaila lietuvių, kurie gėdijasi savo šaknų. + dar to ir nepripažįsta. --------- o Sju yra paprasčiausia Zuzana QUOTE(muminukas @ 2008 12 16, 18:42) nuo žmogaus priklauso. toj pačioj jav tautų katilas, tai kokį gremėzdišką afrikietišką vardą gal net sunkiau ištarti negu Giedrė. ir man nuoširdžiai gaila lietuvių, kurie gėdijasi savo šaknų. + dar to ir nepripažįsta. --------- o Sju yra paprasčiausia Zuzana o Zuzana grazus vardas? QUOTE(Elariux @ 2008 12 17, 11:10) o ir normalūs vardai vieniems patinka, kitiems ne. pvz., man patinka Jonas, bet nepatinka Bronius ir Stasys. |